Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Ki milyen egységeket tart a seregében? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1902)

Redback 06-28-2007 12:27

én full elittel nem tudom elképzelni a játékot...én mindig úgy csinálom hogy pl 4k egység fér a barakkban akkor abbol 1k íj aminek a (fele tornyos) 2k paci és 1k elit.Nekem eddig bejött mindig,és sztem ezután is befog.

Burning 06-28-2007 19:29

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 103567)
ilyen téma már több is van:

meg talán lehetne íj-elit-ló felállást is, de én annak nem sok értelmét látom

már Steve is mondta de nem fejtette ki: az íj elit ló, azért jó, mert mivel csak a sereg kis része elit, ezért az eltérés, ha támadni viszed minimális, de ha nem kell otthon hagyhatod és védekezésnél többet segít mint a paci;)

Brown 06-28-2007 19:39

Íj + paci = istenkirály.
full elit = jó, de rezeg a léc.

Azt valaki árulja már el, hogy a íj+paci+elit miért jó? Mert olyan szépen néznek ki egymás mellett ha valaki meggömböz és látja? Én nemtudom, de sokkal egészségesebb ha az íjász véd konkrétan a toronyban, a paci meg beüt mint állat. Hol jut itt szerep az elitnek?

Brown 06-28-2007 19:40

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 105989)
már Steve is mondta de nem fejtette ki: az íj elit ló, azért jó, mert mivel csak a sereg kis része elit, ezért az eltérés, ha támadni viszed minimális, de ha nem kell otthon hagyhatod és védekezésnél többet segít mint a paci;)

Túl sokáig írtam az üzit. Még nem olvastam a hozzászólásod. :)

Brown 06-28-2007 19:42

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 105989)

Írsz egy arányt, hogy mire gondoltál? Íj, ló, elit. Miből mennyi? Csak utánna akarok számolni.

Burning 06-28-2007 19:42

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 105996)
Íj + paci = istenkirály.

Azt valaki árulja már el, hogy a íj+paci+elit miért jó? Mert olyan szépen néznek ki egymás mellett ha valaki meggömböz és látja? Én nemtudom, de sokkal egészségesebb ha az íjász véd konkrétan a toronyban, a paci meg beüt mint állat. Hol jut itt szerep az elitnek?

már leírtam, de lehet nem érted:p
a lényege, hogy mivel csak kevés van 1-2k, ezért alap állapotban véd, tehát hasznos, de az íj jobb, azonban. ha a 10k pacid nem elég akkor mellé teheted a 2k elitet és lehet az már elég. erre azt mondod, a 12k paci is simán átviszi, de ha meg elég 10k akkor jól jön az a 2k elit védeni...

Brown 06-28-2007 19:44

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 105999)
már leírtam, de lehet nem érted:p
a lényege, hogy mivel csak kevés van 1-2k, ezért alap állapotban véd, tehát hasznos, de az íj jobb, azonban. ha a 10k pacid nem elég akkor mellé teheted a 2k elitet és lehet az már elég. erre azt mondod, a 12k paci is simán átviszi, de ha meg elég 10k akkor jól jön az a 2k elit védeni...

Te is sokáig írtad...:D

tdomo 06-28-2007 19:48

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 105996)
Íj + paci = istenkirály.

A szöviben, ha a hadisnak vannak elitjei is az íjak és a lovak mellé, akkor ha a tolis és a varis is tart elitet, el tudják vinni a hadistól a segítséget földért, és nem kell minden esetben fedezniük. Alsóbb szinteken elég sok lufi ori van, akiket így át tudnak ütni.

Burning 06-28-2007 19:51

Quote:

Originally Posted by Brown (Post 105998)
Írsz egy arányt, hogy mire gondoltál? Íj, ló, elit. Miből mennyi? Csak utánna akarok számolni.

nem tudom, de én úgy szoktam, hogy 50% barakkom van. vegyünk 1k hekit, akkor 500 barakkod van = 20k egység (erre jön a teki és faji adottság) akkor a 20k-ból minimum 4k íj, 4k elit és 12k paci.
ha sima íj paci, akkor van 4k íj (beton) és 16k paci...

ha otthon van a paci és az íj: 95992 *(erre jön a tekiérték, a faji bónusz, a védvarázslat és az mf bónusz; ez 100%-os kat.morállal van számítva, és 20% toronybónusszal
ha a paci nincs otthon:57592 *

ha a paci az elit és az íj otthon van: 110392 *

ha az elit és az íj van otthon: 81592 *

Burning 06-28-2007 19:52

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 106002)
A szöviben, ha a hadisnak vannak elitjei is az íjak és a lovak mellé, akkor ha a tolis és a varis is tart elitet, el tudják vinni a hadistól a segítséget földért, és nem kell minden esetben fedezniük. Alsóbb szinteken elég sok lufi ori van, akiket így át tudnak ütni.

igen, ezért tartunk 1k elitet íj/pacinál is, hogy a vari tudjon vinni;)
tehát ez is egy ok, de ilyenkor kevesebb elit is elég...

Burning 06-28-2007 19:57

most a támadóértékek, ha csak paci van:

a 16k paci 100%-os kat.morállal és egy tábival támad: 137279 *( erre jön a tekibónusz, az mf bónusz, a faji bónusz a vérszomj varázslat és a tábi bónusz)

a 12k paci és 4k elit támad 100%-os kat.morállal és egy tábival: 131559 *

az eltérés támadásnál -6k védekezésnél +15k, tehát jó:)

Andrew 06-28-2007 19:58

vagy nem mész ki az összes tábival, és egy esetleges szembemenésre még mindig marad otthon elég sereged :)

Gazsy 06-28-2007 20:49

Szerintem ij-ló.
Annyi védelmet ad, hogy ne verjenek be sok sereggel, támadásnál ,meg a ló sokkal jobb(20%) mint elit. Az ij elit védelme télleg sokkal nagyobb, de seregcsere miatt ugyis rá kell számolni a támadásra... de ha eccer elindult az adok-kapok akkor meg a ló +20%-a az nagyon nagy előny a elittel szemben (hiszen az elit ha nincs otthon(épp támad) nem véd:) ellenben kicsit üt...). full elit volt pár... jött 2 sereg ment sok:D:D

íj ló egyetlen hátránya sokat kell gép előtt lenni. de ha a szövi jó és kevés az offline, akkor íj ló az tuti. (1 hét alatt + 500 hekit minden szövitagnak...)
és me felejtsük el, ha hadis orikról van szó akkor a morált kb 1 dolog tartja magasan(98-100%) a csapkodás. 75% morál melett kit érdekel hogy mf 40k íj ebből 10k tornyos...
persze aki keveset tud gépközelben(wap közelben) lenni annak az íj ló az tuti bukó...

Andrew 06-28-2007 20:55

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 106039)
Szerintem ij-ló.
Annyi védelmet ad, hogy ne verjenek be sok sereggel, támadásnál ,meg a ló sokkal jobb(20%) mint elit. Az ij elit védelme télleg sokkal nagyobb, de seregcsere miatt ugyis rá kell számolni a támadásra... de ha eccer elindult az adok-kapok akkor meg a ló +20%-a az nagyon nagy előny a elittel szemben (hiszen az elit ha nincs otthon(épp támad) nem véd:) ellenben kicsit üt...). full elit volt pár... jött 2 sereg ment sok:D:D

íj ló egyetlen hátránya sokat kell gép előtt lenni. de ha a szövi jó és kevés az offline, akkor íj ló az tuti. (1 hét alatt + 500 hekit minden szövitagnak...)
és me felejtsük el, ha hadis orikról van szó akkor a morált kb 1 dolog tartja magasan(98-100%) a csapkodás. 75% morál melett kit érdekel hogy mf 40k íj ebből 10k tornyos...
persze aki keveset tud gépközelben(wap közelben) lenni annak az íj ló az tuti bukó...

a másik hátránya, hogy kevés hozzá az 5 piac :D:D

Gazsy 06-28-2007 20:55

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 106041)
a másik hátránya, hogy kevés hozzá az 5 piac :D:D

Elég az bőven:D csak jól kell beosztani:D

Burning 06-28-2007 20:58

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 106043)
Elég az bőven:D csak jól kell beosztani:D

pl így: egyet hajnal, egyet reggel, egyet délelőt, egyet délben egyet este és egyet éjszaka. így talán jó lenne:p

Gazsy 06-28-2007 21:00

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 106046)
pl így: egyet hajnal, egyet reggel, egyet délelőt, egyet délben egyet este és egyet éjszaka. így talán jó lenne:p

nem erre gondoltam...
de az hogy Kv előtt 10 percel ki és ugye az kv után 10 percig nyitva marad.... így összesen 10 körben tudsz piacra menni... nem nagy találmány

Andrew 06-28-2007 21:05

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 106047)
nem erre gondoltam...
de az hogy Kv előtt 10 percel ki és ugye az kv után 10 percig nyitva marad.... így összesen 10 körben tudsz piacra menni... nem nagy találmány

viszont gyakrabban is támadhatnak :D:D

Gazsy 06-28-2007 21:09

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 106051)
viszont gyakrabban is támadhatnak :D:D

24-óra max 6 támadás full sereggel... ha full sereg van kint akkor nem igazán lehet mit lecserélni..szóval nem kell piac:)

Gazsy 06-28-2007 21:10

Amugy felállás:

régi dédelgetett nagy álmom a full ló felállás:D:D
majd egyszer ha sok zsém lesz:)

Burning 06-28-2007 21:12

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 106056)
Amugy felállás:

nagy hülyeség:D;)
lehet beütsz mindenkit 5 sereggel, de téged is hülyére vernek ha otton vannak ha nem..., és nem tudsz napi 5* sereget cserélni vagy többször, mert az kb 2,5 milliárd kéne legyen az oridba

Andrew 06-28-2007 21:29

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 106056)
Amugy felállás:

akkor neked bizony az A való :D:D

Gazsy 06-28-2007 21:49

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 106058)
nagy hülyeség:D;)
lehet beütsz mindenkit 5 sereggel, de téged is hülyére vernek ha otton vannak ha nem..., és nem tudsz napi 5* sereget cserélni vagy többször, mert az kb 2,5 milliárd kéne legyen az oridba

Tudom, hogy hülyeség... de nekem tetszik:D

Burning 06-28-2007 21:54

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 106081)
Tudom, hogy hülyeség... de nekem tetszik:D

ha csinálsz egy ilyet szólj hol, vagy sorszámot is mondj, tarts bent sok pénzt és nekem is tetszeni fog:D:p

otto500 06-28-2007 21:58

Én Gazsy ötletét nem nevezném hülyeségnek. Ha lenne több tíz miliárdom, még 5.szinten is gyakran szórakoznék vele, és hidd el, Burning, nem tudnál beütni.:p:D:D

Gazsy 06-28-2007 22:00

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 106084)
ha csinálsz egy ilyet szólj hol, vagy sorszámot is mondj, tarts bent sok pénzt és nekem is tetszeni fog:D:p

Okvetlenül szét fogom kürtölni:D:D
amugy voltam már full ló felállásban:D:D kis csetepaté rákényszerített... sereg kiment ellenre, de ellen szövije full eliten volt és jött nem hagyott védelmet. (ezt már előtte eljátszotta) ugyhogy 2 tábi maradt otthon és az íjászállomány lecserélődött lóra:):) és ment 2 sereg.

Gazsy 06-28-2007 22:05

Quote:

Originally Posted by otto500 (Post 106088)
Én Gazsy ötletét nem nevezném hülyeségnek. Ha lenne több tíz miliárdom, még 5.szinten is gyakran szórakoznék vele, és hidd el, Burning, nem tudnál beütni.:p:D:D

Szerintem G lenne legjobb:D 5. szinten katipiac kicsit gyengus hozzá... meg a sok toli... de G bne már kevés a toli meg ott nem is gond 15-20 bank...(jó lejebb se de ott azé %-os arányban nem annyira jó:))

egy ork full lóval gyorsan véggmenne a csoporton.... monnyuk 24-órás ügyelet az kéne:)

Gazsy 06-28-2007 22:07

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 106093)
Szerintem G lenne legjobb:D 5. szinten katipiac kicsit gyengus hozzá... meg a sok toli... de G bne már kevés a toli meg ott nem is gond 15-20 bank...(jó lejebb se de ott azé %-os arányban nem annyira jó:))

egy ork full lóval gyorsan véggmenne a csoporton.... monnyuk 24-órás ügyelet az kéne:)

Na jó kezdem megnyerni a "ki tud nagyobb hülységet mondani, amit még elhiszenk" versenyt :D:D

Synkel 06-29-2007 00:31

Quote:

Asszem te tudsz valamit Burningről, ha így kijelented, hogy a full lovas oridat nem tudná beverni:D:D

Burning 06-29-2007 08:07

Quote:

ezzel valszeg azt mondod, hogy hirtelen átcserélnél 20k lovat íjra és patt. na, de ember minek full ló, ha nem támadsz. ha meg támadsz, akkor beverlek 5*100 elittel is:D

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 106165)
Asszem te tudsz valamit Burningről, ha így kijelented, hogy a full lovas oridat nem tudná beverni:D:D

rosszul van tájékoztatva;):)

Swiss 07-03-2007 19:55

hulla paci

X-ben találkoztam már full pacis hullával.

a krónika szerint ütött vágott meg persze kapta is az áldást

hullával, 5. szinten, normálban, kamikaze üzemóban, biztos izgalmas

lehetett:eek:

Andrew 07-04-2007 00:14

Quote:

Originally Posted by Swiss (Post 107215)
X-ben találkoztam már full pacis hullával.

a krónika szerint ütött vágott meg persze kapta is az áldást

hullával, 5. szinten, normálban, kamikaze üzemóban, biztos izgalmas

lehetett:eek:

én egy teljes ilyen szövivel akadtam össze :D:D
csak kicsit szét voltak szóródva... gonosz voltam, bevertem 4szer és még vissza sem tudott jönni
ill jött, 10-15 körre, teljes szövisereggel, és úgy pattant, hogy öröm volt nézni :D:D

ez is bizonyítja azt, hogy a hulla serege egyenlő a nullával :)

Redback 07-04-2007 00:21

Íj/elit vagy íj/ló?

szerintetek melyik a jobb 5. szinten szöviben egy ork tábinak?Persze az íjjak tornyozottak!!

Kutyuleee 07-04-2007 00:23

Quote:

Originally Posted by Redback (Post 107274)
szerintetek melyik a jobb 5. szinten szöviben egy ork tábinak?Persze az íjjak tornyozottak!!

mindenkép az íj/paci. az ork erőssége az ütőereje, azt pedig a lovak adják!

Andrew 07-04-2007 00:38

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 107276)
mindenkép az íj/paci. az ork erőssége az ütőereje, azt pedig a lovak adják!

határozottan így van, ugyanis teljesen mindegy a támadó egyégnek a védőereje, mert régen rossz, ha egy orknak íjon kívül más is van otthon :D:D
amúgy bátor vagy, ha ötösbe orkkal akarsz menni ;)
jut eszembe, sírnak a tolisok, hogy föntebbi szintekről kiszorítják őket, na akkor az orkok mint mondhatnak??? alacsony hektáron öngyilkosság orkkal (meg törpével is) lenni a sok toli miatt, akkor hol itt az igazság? :rolleyes:
na látjátok nincs igazság, és nem kő' rinyálni, hogy A-ban nem életképes a toli... abban a csoportban, ami ugy tisztán arra megy ki, hogy minél több földed legyen :)

tdomo 07-04-2007 07:15

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 107279)
na látjátok nincs igazság, és nem kő' rinyálni, hogy A-ban nem életképes a toli... abban a csoportban, ami ugy tisztán arra megy ki, hogy minél több földed legyen :)

Ezt nem kellett volna... Most fogják felvetni, hogy lehessen tolvajokkal földet lopni.:D

csofika 07-04-2007 07:15

Szerintem meg 5-ös szinten életképes a törp, főleg sok tolival.

Nekem 370 hekin van 4680 vari, 4680 toli, 2100 íj toronyban, 2000 elit, és 1500 paci.

Annyit mondhatok, hogy nem nagyon bántanak, és lefelé 2-3 körrel még földet is tudok szerezni.

Eddig már sok fajjal próbáltam 5-ös szinten, de nekem jelenleg a törpe tűnik a legizgalmasabbnak és legéletképesebbnek. - persze biztosan csoportfüggő a dolog.

Szóval törpénél a sok toli, közepes mennyiségű vari és íj/ló/elit felállás elég jó.

Remedy 07-04-2007 07:25

Quote:

Originally Posted by csofika (Post 107298)
Szerintem meg 5-ös szinten életképes a törp, főleg sok tolival.

Nekem 370 hekin van 4680 vari, 4680 toli, 2100 íj toronyban, 2000 elit, és 1500 paci.

Annyit mondhatok, hogy nem nagyon bántanak, és lefelé 2-3 körrel még földet is tudok szerezni.

Eddig már sok fajjal próbáltam 5-ös szinten, de nekem jelenleg a törpe tűnik a legizgalmasabbnak és legéletképesebbnek. - persze biztosan csoportfüggő a dolog.

Szóval törpénél a sok toli, közepes mennyiségű vari és íj/ló/elit felállás elég jó.

Ahogy nezem, ez vagy tf, vagy nincs szinte benne banya es kovacs :)

csofika 07-04-2007 08:06

Bányám csak drágakőbánya van, és 3 kovácsműhely. A tanya meg kicsit kevesebbet termel, mint elég, de még megvagyok.

Szerintem bányákat a 4-es szinttől felfelé érdemes tartani, mert ott már van ára a nyersanyagnak.

Az 5-ös szint tetéjén, 600 hekin majd építek néhány bányát, és a lovasságot íjászokra cserélem.

Ahogy fentebbi szinteken néztem, egy íj/toli/vari tudós törpe néhány bányával bírhatja egy darabig.

Redback 07-04-2007 08:26

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 107279)
határozottan így van, ugyanis teljesen mindegy a támadó egyégnek a védőereje, mert régen rossz, ha egy orknak íjon kívül más is van otthon :D:D
amúgy bátor vagy, ha ötösbe orkkal akarsz menni ;)...

Nekem eddig az ork jön be legjobban.Nem tudom miért de nekem az jön be a legjobban.Meg ami kicsit értek a hódhoz akkor a legnagyobb űtőerőt képes kihozni a seregéből :D

All times are GMT +1. The time now is 07:33.