Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Ork kérdések (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=189)

Senki 02-14-2006 07:24

Quote:

Originally Posted by Sakkmester
Az én kérdésem az lenne:
"ha a támadásra küldött seregének támadóértéke magasabb, mint az otthon maradt sereg védőértéke, akkor +20% védelmet kap minden katonai, mágikus és tolvaj akcióval szemben, amíg ez az állapot fennáll. "
Mondjuk ha kiküldöm seregemet aminek kisebb a támadóértéke mint az otthon maradtak védőértéke, akkor ugye nem kapom meg a +20%, eddig ok. De ha varázsolok egy vérszomjat, aminek hatására a tám. erő nagyobb lesz mint a véd. erő, akkor megkapom a +20%-ot?

Legutóbb Attis olyasmit mondott, hogy ez a nyers támadó/védőerő bónuszok nélkül.... tehát íjak se toronyban stb....

Remedy 02-14-2006 10:57

Quote:

Originally Posted by Senki
Legutóbb Attis olyasmit mondott, hogy ez a nyers támadó/védőerő bónuszok nélkül.... tehát íjak se toronyban stb....

ork bonusz se? semmise? tuti?

director 02-14-2006 11:29

Quote:

Originally Posted by Remedy
ork bonusz se? semmise? tuti?

a faji az számít, nem?
amúgy mikor legutóbb ork voltam, még más volt a szabály, szóval teljesen bizonytalan..

Kisbér 02-14-2006 11:44

Quote:

Originally Posted by director
a faji az számít, nem?
amúgy mikor legutóbb ork voltam, még más volt a szabály, szóval teljesen bizonytalan..

Ezt mondjuk Ati jó lenne, ha leírnád, hogy hogyan számolja a rendszer, hogy kapsz-e bónuszt, vagy sem...

Thx!

director 02-14-2006 11:46

Quote:

Originally Posted by Kisbér
Ezt mondjuk Ati jó lenne, ha leírnád, hogy hogyan számolja a rendszer, hogy kapsz-e bónuszt, vagy sem...
Thx!

és ha már írjuk, akkor rögtön lehetne a súgóba is, hogy ez teljesen tiszta legyen.. mert úgy látszik senki nem nagyon tudja:)

Kisbér 02-14-2006 11:51

Quote:

Originally Posted by director
és ha már írjuk, akkor rögtön lehetne a súgóba is, hogy ez teljesen tiszta legyen.. mert úgy látszik senki nem nagyon tudja:)

Senki nem nagyon tudja? :D

Jahm... :D

Ork ficsöröket a súgóba!!!!

director 02-14-2006 13:02

Quote:

Senki nem nagyon tudja? :D
Jahm... :D
Ork ficsöröket a súgóba!!!!

nem kell minden félreérteni, jóvan? :P

legyen: Senki se tudja. és úgy igaz is:)

doscar 02-14-2006 20:09

Szerintem Ati már válaszolt rá az elején: az íjászoknál az alapvédőérték számít. Akkor a támadóseregnél is biztos csak az alaptámadó érték számít, minden plusz faji bónusz meg varázslat nélkül.

szaky 02-20-2006 13:07

Quote:

szerintem inkabb vedekezni kell a toli orknak :P

Szerintem meg egy ork ne legyen toli csak hadi

Toto 02-20-2006 14:01

tolis ork? az meg milyen fajzat? :):):)

Gyula 02-20-2006 14:31

Quote:

Originally Posted by szaky

Az ork valóban legyen hadi, az elf félelf igy is úgy is átlopja, de jó ha tart 6-10% kocsmát, hogy azért boldog boldogtalan ne tőle szereze be a tekit :)

Lepidus 02-20-2006 22:13

annyi kocsma kell neki szerintem h a varikat gyújtsa..fentebb egy háborúban annyi is jól jön..:p

Remedy 02-20-2006 22:49

Quote:

Originally Posted by szaky

aha akkor probald ki milyen amikor egy szovibol 4 ember gyyujtogatja a hazait es lopja az embereit az orknak aztan csak nezhetsz...... :P
ps: itt az ember nem fajra utal

Toto 02-28-2006 09:24

Quote:

aha akkor probald ki milyen amikor egy szovibol 4 ember gyyujtogatja a hazait es lopja az embereit az orknak aztan csak nezhetsz...... :P
ps: itt az ember nem fajra utal

Orknak az menjen aki ott tud ülni a gép előtt ha gond van, és a szövije is ki tudja segíteni. Gyújtogatás, emberlopás, nonstop szárazság és vihar. Így együtt igen kellemetes, de azért ki lehet bírni :)

vonos82 02-28-2006 18:26

Viszont SZVSZ az orkkal is csúnya dolgokat lehet művelni, teljesen váratlanul, én csak lesek, milyen ostobának kinéző dolgokat csinál az öcsikém...

"1, Meggömbözöm => több varija van mint nekem...
2, TK, aztán lopás => hmm, ez sem, több tolija van , mint nekem...
3, 8 tábornok, elit+ló vakon, fullra ki (elf esetén is...)"

tízből hatszor bejön neki a 4-ben

én meg lop(a)kodok itt az emberemmel :(

vonos82 02-28-2006 18:27

Ja, az az álláspontja, hogy ha ilyen sok toli és vari van az ellenfél orijában, akkor csak nincs olyan sok elitje-íjja...

Láma 02-28-2006 19:31

Quote:

Originally Posted by vonos82
Ja, az az álláspontja, hogy ha ilyen sok toli és vari van az ellenfél orijában, akkor csak nincs olyan sok elitje-íjja...

tökéletes kamikazee taktika

director 02-28-2006 19:33

Quote:

Originally Posted by vonos82

ha mf, és ork, akkor erre semmi szükség. beüt, mindenképpen:D

Arwen 03-02-2006 11:16

Én ezt nem vágom.
Lehet vmit félreértettem. Ha a támadásra küldött seregének támadóértéke magasabb, mint az otthon maradt sereg védõértéke és közben vki be akarja ütni, akkor hogy kell számolni?
Mondjuk van otthon 5200 íj 100 toronnyal, akkor nem számít a torony, vagy miért 6 a védőérték? Vagy vmit nagyon félreértettem?

BeeLord 03-02-2006 15:06

Quote:

Originally Posted by Ati
Üdv a fedélzeten!

Az ork valóban az egyik legnehezebben játszható faj, úgyhogy ha beletanulsz, akkor utána igen könnyű dolgod lesz. Ha esetleg nem, akkor tudd ezt be annak, hogy ez valóban sok odafigyelést és időt igényel.

Válaszolva a kérdésre: az alap védőértékek számítanak, tehát tornyos íjász esetén is csak 6 ponttal számolj.

Ilyenkor nem számítanak a tornyok;)

Lepidus 03-05-2006 22:03

vakon kimenni azért az necces..még orkkal is

Ati 03-05-2006 22:06

Quote:

Originally Posted by Lepidus
vakon kimenni azért az necces..még orkkal is

Már miért lenne az? 90% fölötti az esély, hogy beütsz. Ha régről még infóid is vannak, hogy ki milyen faj, akkor akár 99% is lehet vakon.

director 03-06-2006 00:08

Quote:

Originally Posted by Ati
Már miért lenne az? 90% fölötti az esély, hogy beütsz. Ha régről még infóid is vannak, hogy ki milyen faj, akkor akár 99% is lehet vakon.

egy jól felépített orkkal 2 körre simán 100% :).. lazán mehetsz vakon is..

Arwen 03-06-2006 12:25

Akkor ez miért előny?
5200íjx12=62400
5200íjx6x1,2=37440
Ebbe most semmi bónusz nincs, csak a torony meg 20%. Lehetséges ez?
Vagy vmit még mindig nagyon félreértek?

Láma 03-06-2006 13:41

Quote:

Originally Posted by Arwen
Akkor ez miért előny?
5200íjx12=62400
5200íjx6x1,2=37440
Ebbe most semmi bónusz nincs, csak a torony meg 20%. Lehetséges ez?
Vagy vmit még mindig nagyon félreértek?

Azt érted félre, hogy abba nem számit a torony hogy kapsz-e 20% ot, pl van 5200 ijad toronyban, és van 5200 lovad. Akkor ha kitámadsz, megkapod a 20% bónuszt, a többi védelemmel együtt, de amikor a progi eldötni hogy jár e neked kitámadási bónsuz, akkor nem számolja a tornyokat, csak az ijakat. Tehát akkor nem számol tornyokat, amikor eldtöni hogy neked most jár e bónusz vagy nem, nem amikor harc van.

Lepidus 03-06-2006 23:00

:p bemenni beférsz..de addig meg ha hozzád mennek??íjjjjjjjjjjjjj:p

Arwen 03-07-2006 08:03

Quote:

Originally Posted by Láma
Azt érted félre, hogy abba nem számit a torony hogy kapsz-e 20% ot, pl van 5200 ijad toronyban, és van 5200 lovad. Akkor ha kitámadsz, megkapod a 20% bónuszt, a többi védelemmel együtt, de amikor a progi eldötni hogy jár e neked kitámadási bónsuz, akkor nem számolja a tornyokat, csak az ijakat. Tehát akkor nem számol tornyokat, amikor eldtöni hogy neked most jár e bónusz vagy nem, nem amikor harc van.

Köszi, most már vágom. :D

doscar 03-17-2006 21:46

Quote:

Originally Posted by Ati

Az OK hogy beüt, de mi van ha egy full extrás szövit üt meg? Csak akkor még nem tudja.
Másnap hirtelen egyszerre kezdenek potyogni a katik, tolik, varik meg több sereg közeledik felé.
(vagy csak nekem sikerül így betalálni:( )

Grabi 03-17-2006 22:46

az ork az egyik legkönnyebben bántható faj, mert nincs védve abszolút! kizárólag tapasztalt, több éve játszó, sokat benn levő szövik tudnak hasznosan ork hadikat vinni! (és persze marha sok tartalékkal!)

az ork nem kisgyerek kezébe való! :)

Senki 03-17-2006 22:49

Quote:

Originally Posted by Hüpike
az ork nem kisgyerek kezébe való! :)

miért? jó elverni ha béna, ha meg nem akkor meg jót tud ütni. az játtszon vele aki elég elborult agyú hozzá... van szerintem bőven olyan sok jó játékos aki nem is kezdene orkot :D

*egyébként most ma sokat gondoltam vissza arra hogy milyen voltam kezdőként és engem nem elkedvtelenített hogy elvertek hanem felhúzott és szétkentem őket a másodikra regelt országommal.... (jah, hát az hulla is volt persze, azzal könnyű volt anno :D) szóval lehet nem kell félteni a kezdőket...*

Alba 03-23-2006 06:51

Nekem a masodik orim ork volt...Igaz akkor meg mas volt kicsit a jatek...
De most is egy kis eheztetéssel meg lehet csinalni hogy egy orknak alig kell tanya...Eleg combos kis orszag tud lenni, de csak szöviben es csak jo szövibe neletkepes,kulonben pillanatok alatt vége...

andor 04-26-2006 12:47

Hat nagyon koszi mindenkinek mert enis orkal vagyok es sok tanacs jolfog joni probaltam mar a jatekot hullaval de miata mar ketszer ujra kezdtem de ez az ork nagyon bejon foleg a soki segitsegel.:cool:

Cuyu 05-22-2006 14:29

Üdv!

Nos,én is orkkal tolom...
Most van nagyjából két éve,hogy játszom,és nemrég kezdtem el az orkot 5/...-ban. Nekem nagyon bejön a faj, most MÉG sokat tudok vele foglalkozni is,csak az elején rosszul döntöttem,mert akkor még nem volt ilyen nagy a drágakő ára és kereskedő lettem. Most meg egy bankom sincs! :( Majd lesz...talán... de ha felmegyek egy szintet,akkor vagy vándor, vagy tábornok leszek,de inkább tábornok... Szóval... nekem most 200 hekin (nincs beépítve pár föld) van kb. 480 tolim, 900 vari...a vari az sok, majd kicsit lecsökkentem... íjász 300 db toronyban, 200 elit, a többi lovas.... hááát.... én minden nap elmegyek támadni,mindegy hogy kire, az összesen 14 támadás egy nap...az milyen sok hírnév.... :)

Most csak hírnevet akarok növelni,mert nem akarok rögtön felkerülni az elejére meg csak menni és menni felfelé,hanem kiélvezem,hogy lent vagyok és csak támadok és támadok minden nap.... néha csak pusztítás,néha csak mészárlás... ez megy minden nap...hmmm és én nagyon élvezem! orkkal olyan szépen lehet még így is rombolni és pusztítani,hogy az valami elképesztő!

Igaz,vannak hátrányai is,pláne, hogy én nem vagyok annyira profi,de még haladó sem... de felviszem ezt az ork orit MINDENKÉPPEN! mondjuk abba beletelik pár év,mert folyamatosan támadok és halnak az emberek, de nem számít.... :D

Tényleg,most akkor lehet fordulni 2/B-ből is???mert volt,hogy nem lehetett...most akkor hogy áll a helyzet???
mert az egyik orim most 3/E-ben van, és ott tengődök....

Kisbér 05-22-2006 14:34

Quote:

Originally Posted by Cuyu
Üdv!

Nos,én is orkkal tolom...
Most van nagyjából két éve,hogy játszom,és nemrég kezdtem el az orkot 5/...-ban. Nekem nagyon bejön a faj, most MÉG sokat tudok vele foglalkozni is,csak az elején rosszul döntöttem,mert akkor még nem volt ilyen nagy a drágakő ára és kereskedő lettem. Most meg egy bankom sincs! :( Majd lesz...talán... de ha felmegyek egy szintet,akkor vagy vándor, vagy tábornok leszek,de inkább tábornok... Szóval... nekem most 200 hekin (nincs beépítve pár föld) van kb. 480 tolim, 900 vari...a vari az sok, majd kicsit lecsökkentem... íjász 300 db toronyban, 200 elit, a többi lovas.... hááát.... én minden nap elmegyek támadni,mindegy hogy kire, az összesen 14 támadás egy nap...az milyen sok hírnév.... :)

Most csak hírnevet akarok növelni,mert nem akarok rögtön felkerülni az elejére meg csak menni és menni felfelé,hanem kiélvezem,hogy lent vagyok és csak támadok és támadok minden nap.... néha csak pusztítás,néha csak mészárlás... ez megy minden nap...hmmm és én nagyon élvezem! orkkal olyan szépen lehet még így is rombolni és pusztítani,hogy az valami elképesztő!

Igaz,vannak hátrányai is,pláne, hogy én nem vagyok annyira profi,de még haladó sem... de felviszem ezt az ork orit MINDENKÉPPEN! mondjuk abba beletelik pár év,mert folyamatosan támadok és halnak az emberek, de nem számít.... :D

Tényleg,most akkor lehet fordulni 2/B-ből is???mert volt,hogy nem lehetett...most akkor hogy áll a helyzet???
mert az egyik orim most 3/E-ben van, és ott tengődök....

Azon gondolkozom, hogy Te most vagy nagyon fiatal vagy, vagy nagyon részeg :D
5-be még lehet ilyent csinálni... Kíváncsi vagyok, hogy a 3. szinten hogyan oldod meg az ork problémáit.. De sok sikert hozzá.

Igen, lehet fordulni a B-ből, abban az esetben, ha az A-ban van országod, ami megfelel a fordulás feltételeinek (szavaidből ítélve neked ilyen nincs, tehát muszáj lesz felmenned az A-ba)

Üdv!

Bogár 05-22-2006 15:01

Quote:

Azon gondolkozom, hogy Te most vagy nagyon fiatal vagy, vagy nagyon részeg :D
5-be még lehet ilyent csinálni... Kíváncsi vagyok, hogy a 3. szinten hogyan oldod meg az ork problémáit.. De sok sikert hozzá.

az E-ben még nem szivat senki, ha jó szöviben vagy. a B-ben fognak elkezdődni a gondok, de szerintem meg lehet csinálni azt is. igaz, ott már nincs napi 14 puszti, csak 2-3, de az is elég. :D

Cuyu 05-22-2006 18:22

Kisbér--->addigra valahogy összehozok egy (az eddiginél erősebb és tapasztaltabb) szövit és akkor nem lesz probléma,csak egy igen élvezetes játék....;)

Amúgy meg fiatal vagyok (hááát..mi számít fiatalnak?? :D 19 leszek pár héten belül).. jah és nem azért mondtam,mert fiatal vagyok,hanem mert már 5/Q-ban is unom magamat,igaz,még lent vagyok az alján. Tudod,miért maradok ork??mert szeretem a kihívásokat! És mert túlságosan uncsi egy könnyebb fajjal felmenni... na persze, igaz,h csak a 3/E-ben van az orim,és gnóm,azt a figyelmetlenségem miatt zúzta szét egy erős szövi,szóval el is megyek,mert ápolgatni kell azt az orit,fel kell vele jutnom 1/A-ba :D

Senki 05-22-2006 23:11

Cuyu: uncsi? nagyon új vagy :D:D:D

és ne sértésnek vedd, de előre mondom, hogy nagy fába vágtad a fejszéd, anélkül, hogy tudnád :p

Cuyu 05-23-2006 13:54

Senki: Az volt a lényeg! a NAGY FÁT KERESTEM ÉS MEGTALÁLTAM! :D

ja és a diplomáciailag tettem róla,hogy felfigyeljenek rám...:D

Olyannal akartam tolni,ami nehéz és megtaláltam, ÉS ÉLVEZEM! JÓ! Jó választás volt az ork, pláne,hogy kihívást kerestem magamnak,nagyot, és megtaláltam,ez a nekem való faj! ;)

Senki 05-23-2006 14:49

ööö... azt akartam mondani, hogy más fajokkal lehet éppoly izgalmas, sőt talán izgalmasabb, mert nem azzal fogod eltölteni az időt hogy regenerálódsz amit persze meghiúsítanak. de lehet azokban a csoportokban nincs annyi tolis hogy szenvedj az orkkal :D én drukkolok mert az ork a kedvencem!

vonos82 05-24-2006 20:11

Jaja, az egyik (ha nem A) legszimpibb faj számomra is...

Csak ne hagyna mindig rossz szájízt, mikor nehezen összefosztogatott pénzemet nettó 40 sec alatt elviszi egy sunnyogó ökör...

Szip!

All times are GMT +1. The time now is 10:22.