Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   1/A egyéni csaták lesipuskások :) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1848)

Steve 06-11-2007 18:10

Quote:

Originally Posted by Hmmm... Sati (Post 102441)
Reaktor Lásd Fincsi....
Kiment te meg rá mentél .
És klántámadás volt.
1 etlen korrekt emberkével talélkoztam aki irt 1 orinak hogy tudna hinázni de nem csinálja pedigmindenkinek kell a hektár.

Sati fogsz egyszer személyeskedésen kívül vmi konstruktív ötlettel is előállni a forumon? Azt hallottam rólad hogy jó játékos vagy, biztos mindenkinek hgasznosabb volna ha vmelyik megbeszélés topicban hatékonyan érvelnél...

Hmmm... Sati 06-11-2007 18:15

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 102454)
Sati fogsz egyszer személyeskedésen kívül vmi konstruktív ötlettel is előállni a forumon? Azt hallottam rólad hogy jó játékos vagy, biztos mindenkinek hgasznosabb volna ha vmelyik megbeszélés topicban hatékonyan érvelnél...

Nem vagyok jó játékos és nem is voltam...
Egyezünk meg enyibe.

Ati 07-16-2007 13:42

Quote:

Originally Posted by wand (Post 99151)
ennek egyik egyszerű módja, hogy nézed a pontlistát, és amikor a pontlistától eltérő helyen van egy ori tudhatod, hogy ütött..
ez szerintem egyszerűen megoldható lenne, hogyha az egyéni sorba rendezés a körváltás végén lenne (csaták után)

Ha nem foglaltak túl sokat, és lenne esélyed arra, hogy visszakísérd a támadódat, akkor ezzel ez az esély is ugrott, mert ő 2 kör alatt hazaér, de Te a támadásra már csak 3-4 körre indulhatsz. Ezzel a visszatámadás lehetősége szinte minden esetben megszűnne.

wand 07-16-2007 14:19

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 109876)
Ha nem foglaltak túl sokat, és lenne esélyed arra, hogy visszakísérd a támadódat, akkor ezzel ez az esély is ugrott, mert ő 2 kör alatt hazaér, de Te a támadásra már csak 3-4 körre indulhatsz. Ezzel a visszatámadás lehetősége szinte minden esetben megszűnne.

hm?
Ha jól rémlik, ha valakit beütnek az hiába van még a pontlistában mellette a ponttávolsága miatt már nem 2 körre van, tehát ha nem keresztbe megy, hanem a bütés után akar indulni akkor úgyis fokoznia kell a 2 körérét.

Ati 07-16-2007 14:21

Quote:

Originally Posted by wand (Post 109886)
hm?
Ha jól rémlik, ha valakit beütnek az hiába van még a pontlistában mellette a ponttávolsága miatt már nem 2 körre van, tehát ha nem keresztbe megy, hanem a bütés után akar indulni akkor úgyis fokoznia kell a 2 körérét.

Nagy foglalás esetén igen, kisebb foglalás esetén marad 2 körre. A legtöbb csata esetén 2 körre marad, és hatalmas meglepődés van, amikor nem ez történik. Nem tartanám szerencsésnek ezeknek az eseteknek a számát növelni.

wand 07-16-2007 14:36

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 109890)
Nagy foglalás esetén igen, kisebb foglalás esetén marad 2 körre. A legtöbb csata esetén 2 körre marad, és hatalmas meglepődés van, amikor nem ez történik. Nem tartanám szerencsésnek ezeknek az eseteknek a számát növelni.

oks ezt a részét értem és meg is értem,
és az túl macerásnak tűnne, hogy amennyiben az országra jellemező 2kör távolságnál jobban kilóg a pontlistából, abban az esetben kv végén a helyére kerüljön?

Ati 07-16-2007 14:39

Quote:

Originally Posted by wand (Post 109895)
oks ezt a részét értem és meg is értem,
és az túl macerásnak tűnne, hogy amennyiben az országra jellemező 2kör távolságnál jobban kilóg a pontlistából, abban az esetben kv végén a helyére kerüljön?

Mivel a körtáv 2 tényező függvénye (érték és helyezés), ezért ha valaki 3 körre kerül a jelenlegi rendszer szerint az értékváltozás miatt, akkor a helyezés változásával akár ennél messzebbre is kerülhet. Ez a variáció is a támadó minél gyorsabb, és minél messzebbre történő eltávolodását segítené elő, ami mindenféle visszatámadást nehezít, vagy ellehetetlenít.

wand 07-16-2007 14:52

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 109897)
Mivel a körtáv 2 tényező függvénye (érték és helyezés), ezért ha valaki 3 körre kerül a jelenlegi rendszer szerint az értékváltozás miatt, akkor a helyezés változásával akár ennél messzebbre is kerülhet. Ez a variáció is a támadó minél gyorsabb, és minél messzebbre történő eltávolodását segítené elő, ami mindenféle visszatámadást nehezít, vagy ellehetetlenít.

viszont másik oldalról nézzük a támadó ellehetetlenítését azzal, hogy ha pl sikeresen klántámad minden bizonnyal sok körre kerül az eredeti helyétől és a pontszám ugrásával felhívja magára figyelmet és aki tudja támadja.
ha jól gondolom pont ezért írja ki a kláneseményeket 3 óra csúszással az eseménylista, hogy ez elkerülhető legyen, viszont gyakorlatilag így nem ér semmit, hisz hiába nem írja ki a kláneseménylista, ettől még pontosan lehet tudni, hogy ütött.

Reaktor 07-20-2007 13:04

Quote:

Originally Posted by wand (Post 109901)
viszont másik oldalról nézzük a támadó ellehetetlenítését azzal, hogy ha pl sikeresen klántámad minden bizonnyal sok körre kerül az eredeti helyétől és a pontszám ugrásával felhívja magára figyelmet és aki tudja támadja.
ha jól gondolom pont ezért írja ki a kláneseményeket 3 óra csúszással az eseménylista, hogy ez elkerülhető legyen, viszont gyakorlatilag így nem ér semmit, hisz hiába nem írja ki a kláneseménylista, ettől még pontosan lehet tudni, hogy ütött.

A hiénázás, kisérés lentebb is a játék szerves részét képezi.

Szerintem próbáld meg elfogadni.

Odafigyeléssel, gondos tervezéssel lehet ma is nehezíteni a lesipuskások dolgát.

wand 07-20-2007 14:30

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 110608)
A hiénázás, kisérés lentebb is a játék szerves részét képezi.

Reaktor a lentebbi szinteken nincs klántámadás, ami miatt a klántámadó orik jelentős részben full kitámadnak, viszont lent ha úgy is döntesz, hogy kitámadsz még mindig tutdsz magadnak előre védelmet behívni a szövijeidtől, tehát a lentebbi játék "szerves részét" ne akarad a fentebbi másfajta játékra is kivetíteni.

továbbá, a klán eseménylista 3 órás csúsztatás pont ezt a célt szolgálná, hogy a támadott félen kívül más ne értsüljön a kláncsatákról amíg a sereg haza nem ér. ha belegondolsz ez meg a fenit játék "szerves része" lenne, csak épp nem ér semmit mert a pontlistából egyértelműen látszik.

Synkel 07-20-2007 20:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 109890)

Én nem ezt tapasztaltam. Már 2k heki alatt is 4-5 körre esik a bevert ori rögtön a csata után, bár a pontlistán továbbra is ott áll mellettem.

Reaktor 07-22-2007 00:37

Quote:

Originally Posted by wand (Post 110641)
Reaktor a lentebbi szinteken nincs klántámadás, ami miatt a klántámadó orik jelentős részben full kitámadnak,továbbá, a klán eseménylista 3 órás csúsztatás pont ezt a célt szolgálná, hogy a támadott félen kívül más ne értsüljön a kláncsatákról amíg a sereg haza nem ér. ha belegondolsz ez meg a fenit játék "szerves része" lenne, csak épp nem ér semmit mert a pontlistából egyértelműen látszik.

Részben igazad van.

De azért egy kitámadott klánt nem künnyű kiszúrni-.

Lehet, de nem könnyű.
Ott kell lenni a pontlista előtt, hírnevet figyelni, és még akkor is lehet, hogy nem is klánütés, csak egy hatalmas gyujtás, vagy átépülés, vagy.....

Beütés után meg már lehet védekezni is, vagy a listában menekülni....

De a támadás hoz földgyarapodást, és ez a legértékesebb ugye.
Akkor kelljen kockázatot is vállalni.

Amikor mult nyáron bevertük a Pékeket, 8850 pontra kerültünk a bogarak alá.
Ha 11 házzal többet bontok, 3 körre lettünk volna.
Sose panaszkodtam, hogy lehiénáztak minket klánnal, de azóta mindíg kiszámolom, hova érkezünk egy támadás után :-)

All times are GMT +1. The time now is 08:45.