![]() |
Quote:
a hatékonyság a lényeg, nem az egyszerűség :D:D azt meg nem mondta senki, hogy tilos az oriba 2-3 mrd :o |
Nóóóóóórmális ??? meg hadis ?:) ha nórmális akkor min. 45% feletti barakkal :)
|
Quote:
az elit meg sokkal hatékonyabb... anyagilag nem mindegy, hogy egy háború 2 napig vagy 1 hétig tart... nem lehet 4 körönként sereget cserélni a piacon |
Quote:
Hogy a legszélsőségesebb példát vegyem, vki a szavazásnál bejelölte a 70%-ot. Tehát azt tartja 'normálisnak'. Namost ha körülnéz, megkéri a tolist hogy az óriásokról csináljon éplistát (vagy egy gnómot a szöviben), garantáltan nem fog ilyen óriást találni a környéken. Nincs általános rálátásom ezekre az említett óriásokra (részben ezért is tettem fel a kérdést), de annyit azért biztosan tudok, hogy 70%-kal rendelkező óriás a 2-4 szinteken ritka mint a fehér holló. Tehát szétnéz az illető és nem lát több ilyen 'normális' óriást. Ebből az következik, hogy szerinte az összes többi hadis óriás abnormális. Ez ugyanis a 'normális' szó ellentéte. Ez a vélekedés nem tartható, ezért gondolom úgy, hogy rossz kérdést tettem fel. |
Quote:
ha jól csinálod, akkor pár kör alatt le lehet zavarni, és akkor bőven meg lehet oldani seregcserével :) - csak nem mészárolni kell, meg hasonló baromságokat, hanem szépen leföldelni az ellent, és máris nem tud visszajönni persze hogy hatékonyabb, főleg, hogy 20%-al gyengébb mind támadás, mind védekezés terén ha nagyon akarod, az 5-ös szintek kivételével bárhol meg lehet oldani, hogy éjszakára full beíjjazva legyél - egyszerűen beképzed a szükséges mennyiségű csere egységet, amiket a piacon tartassz és sereget sem kötelező cserélni minden 4 vagy 2 körben - elég csak az ellenfelet rávenni arra, hogy úgy kell számolnia, hogy bizony az otthon lévő lovakat te bármelyik pillanatban íjakra tudod cserélni |
Quote:
Egyébként ez a normális nyagyon szerencsétlen szó. Normális pl a bankrabló, az adócsaló, normális a JKSZ-elő, aki az érdekeit tartja szem előtt és elmegy addig, amíg nincs megtorlás. Normális, csak nem morális. nem ugyan az. erre mondják, vagyis nem erre mondják, de ezt jelenti |
Quote:
a 4 és 3 szinten sokszor nincs elég sereg a piacon főleg annyi amennyi egy hadis szövinek kell... |
2-ben most ezt játszom varis-hadiként:
Ház 18% Barakk 29% Tanya 14% Őrtorony 7% Templom 21% +Egyéb 11%(raktár, bányák, kov.műhely) 1/A-ba kell némi lóvé, ezért nem ennyire kiélezett, de a környezetben megfelel. Ezért én a 45%-ot jelöltem be, ha vki nem termel semmit sem. Elit+tornyos íjjal játszom, persze szövi is van hozzá, így megfelelő. |
Quote:
L-ben G-ben egyenlőre volt annyi, amennyi kellett, pedig nem volt egy hete, hogy 100-120k lovat vettünk be és még maradt is dögivel:D - de ha mégse lenne elég, akkor venni kell egy kis fegyót, meg katit, oszt uccu neki :) |
Quote:
Endru........ezt hívják megfutásnak, amikor ahelyett hogy kiállnál földelsz és tiplizel... igaz, ez is egy stratégia |
Hmmmm... az ilyen topicokat olvasva mindig rádöbbenek, mennyire nem tudok játszani :eek:
Úgyhogy csak "suttogva" merem leírni, hogy az 5-3-as csoportokban óriásként nekem 45-50% barakkban csak elitem szokott lenni, és úgy láttam, működik a dolog. Ja, és tornyom egy darab sem. |
Quote:
|
Quote:
Ötödik szinten simán lehet torony nélkül is játszani, de lassan kezdj el 10% toronyra beruházni, mert feljebb egyre többen vadásznak az ilyen orikra, mint amit írtál. |
Quote:
mert hurrá, de jó nézni a mészárlást, de szerintem attól senki sem jut előrébb |
Quote:
A másik pedig az, hogy ha egy ország semmi termelő épületet nem tart házon kívül, akkor nagyon lassan halad. Nincs annyi tekiíró 200 alatt, amennyi játékos. Ha lefoszt másikat, akkor meg annak kell több 'fölösleges' épületet tartania, tehát az átlagba mindenképp beleszámít. Quote:
Megtennéd, hogy mondasz egy jobbat? Ami érthetőbb? ;) |
Quote:
|
Quote:
utána hónapokig csak unatkozzak? nem arról szól ez a játék, hogy háborúzgassunk? akkor inkább tevét nevelek:) |
Én 55% körül tartok (mármint torony+barakk) , ennyi pont elég. 15% torony íjásszal, a többiben elit van. Előfordul, hogy egy orit nem tudok egyedül beütni, de hát mire valók a szövik. Ha szövitámadás sem viszi át a védelmét, akkor más módon biztosan sebezhető. Érinthetelen országot nem lehet csinálni. Szóval 55%. Emellett van raktár, tanya, kórház, könyvtár, ház és bank. Emellett nem szoktam piacon gabonát venni, fel tudok rakni 30 körre varázslatokat. Szóval nem vagyok szana-szét élezve és mégis életképes vagyok.
|
Quote:
meg egy idő után azt is megunnám, jobban tetszik az úgy, hogy termelek hosszabb rövidebb ideig, aztán ha lesz 1-2 nyugisabb hetem, akkor föllépni, aztán ütni egy sort, és pihenni tovább tehát hogy a témához is szóljak, nekem a normális az 60% körül van, vagy legalább is a csoportok teteje felé már kell anniy, ha nem szeretnék a népek, hogy leverjék őket |
Quote:
Nekem az kevésnek tűnik, pont ezért csinálok fulleliteset. mert rengeteg területet elvesznek a tornyok és a hozzájuk tartozó barakkok, és kevés marad a "támadóbarakkokhoz" |
Quote:
|
Quote:
te ha jólértem azt kérdezed, hogy ha az összes óriás hadis éplistát összevetjük és mindegyiket beletesszük az egyik kategóriába (45%, 50%, 55%, 60%,...) akkor melyikből lenne a legtöbb? (sztem ez érthetőbb, mint a normális. igaz, a normális az csak egy szó, de már így is rengeteg szót pazaroltunk egy tulajdonképpen nem annyira fontos témára). én a magam részéről befejeztem. Persze lehet, hogy nincs igazam, csak akkor sose vitatkoznék, ha ez tartana vissza:D. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Érdekes párosítás. |
Quote:
azigen...biztos jo |
Quote:
|
Quote:
|
Ház 55 17% Barakk 130 41% Tanya 40 13% Raktár 10 3% Őrtorony 20 6% Kocsma 10 3% Templom 45 14% Bank 5 1%
351 heki, önellátó, még lehetne élezni, kevesebb raki és toli, de én ilyennek szeretem;) |
Quote:
Abszolút átlagos... |
Quote:
a másik orimmal ami szintén óriás a barakk+torony arány 58,9% ez mondjuk egy erőssebb hadis szövetség és számomra ez egy normális hadis, és nem 1 hasonló orit láttam a környéken, szal ezért jelöltem a 60%-ot |
[quote=Hóhér;99086]5 dik szint
200 heki 35 ház 100 barakk (50 %) 11 tanya 8 raktár 1 kocsma 20 torony (10%) 20 templom (10 %) 5 bank ez az ország minimálos oda figyeléssel ( 6-8 óránként) bellépéssel teljesen életképes, ha valaki tevét akar, még mindíg lehet csökkenteni a varázslók számát. ezzel teljesen egyet értek én is ez 1 normál óriás hadi és nem kell non stop gépelni vele:) |
Quote:
|
összegzés
Örülök, hogy ilyen sokan letették a voksukat, azt hiszem érdemes kis összegzést csinálnom.
Elvileg az 5. szintről beszélőket nem kéne figyelembe venni, de ezt sajnos nem tudom különválogatni elegendő biztonsággal, úh inkább hagyom. Attól még, hogy vki full elittel küzd, tehát nem tart tornyokat, még simán lehet hadis. Mivel nem volt feltétel az íj+paci, a 0% tornyosokat sem veszem természetesen külön. Megjegyzem, elitesből és elit+íjasból én 2-4 szinteken többet szoktam látni, mint íj+pacisból. A téma közepén kifakadtam, hogy hogy gondolhatják a magas %-okat ilyen sokan normálisnak. Utólag olvasva látom, hogy akik ilyen (magamhoz képest mondva) élezett orikat visznek, azok többnyire jelentős tartalékokat halmoztak fel a játék elején, és mondjuk nem kell könyvtár nekik, vagy mondjuk csak kevesebb tanya, és az új hektárok benépesítéséhez is valszeg jobban hagyatkoznak a tartalékaikra. Megint megjegyzem, hogy a játék elején tekit írók sztm sokkal kevesebben vannak, mint ahány játékos. Aki a 60% barakk+toronyból 'tamagocsit' kiált másokra, jusson eszébe, hogy korábban ő (vagy egy jóbarátja) extrém termelő volt, hogy az oriját elképzelése szerint építhesse. Kétségtelenül jobb stratégia, csak kicsit türelemigényes. :) A jelölésekhez hozzáveszem a szóban megadottakat is: nyolcvan: 55% Hóhér: 60% Szecsa: 55% (sztm félreértette a kérdést, de aztán kifejtette h h gondolja) Steve: 55% (?) Dragon,Szamár: 45% (?) laci: 50% sifu: 60% (félreértette a kérdést, de a hozzászólásából tisztázható volt) A szélső szavazatok (30%, 70%) célja nem tudom mi lehetett, szerencsére nagyjából kiejtik egymást, így nem okoznak nagy fejtörést. ;) Bár akkor lett volna jó, ha ezekre senki sem szavaz. Végülis az 50 válasz átlagául történetesen 53% jön ki. A fórumosok egy reprezentatív hányada átlagosan ennyi barack+tornyot tart normálisnak egy hadis óriásnál, a lentebbi szinteken. Gyanítom, hogy a fórumlakók aktívabb és erősebb játékosok, mint akiknek nincs ennyi idejük a tájékozódásra, de hogy ez igaz-e vagy sem, nem fog kiderülni. Mindenesetre, aki legközelebb azt állítja, hogy az 53%-nál többet tartanak a lenti szinteken a normális hadis óriások átlagosan, meg fogom kérdezni hogy miből gondolja. :D Mert ennél megalapozottabb számhoz egyelőre nem tudom hogy lehetne jutni. Esetleg nagyon hosszú idő alatt és sok fáradsággal, a szöviinformációk alapján. Úh köszönöm a segítségetek! :) |
Quote:
A túlélezéssel kapcsolatban értettem Veled egyet, nem pedig az arányokban. Ennél az értéknél több barakkot tartok a gnóm országomban és arra jön még rá a torony. Óriásom nincs, de a kocsmák miatt ott ez az érték kénylemesen lehet több is. |
Igaz 5-ön, de majdnem max hekin, teljesen önellátó, még picit plusszba is termel, de teljesen életképes MF-ként is. És nem kevés van még amiből lehet faragni a cél érdekében...
Ház 110 19% Barakk 130 23% Kovácsműhely 6 1% Tanya 100 17% Könyvtár 10 2% Raktár 5 1% Őrtorony 50 9% Kocsma 1 0% Templom 160 28% Bank 5 1% |
Quote:
"Egy normális, hadis óriás a 4-2 szinteken átlagosan hány % barakkot és tornyot tart" ;) |
All times are GMT +1. The time now is 19:50. |