Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   A normális hadis óriások barakk+torny aránya (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1844)

Andrew 05-28-2007 14:01

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 99258)
de szabad
ha mind a 4 tag gépnél van éppen
és ha van elit a piacon
de akkor nem egyszerübb a full elit?:)

csak lovat kell kiküldeni támadni, csak íjat kell otthonhagyni védeni --> +20% támadó és védőerő
a hatékonyság a lényeg, nem az egyszerűség :D:D
azt meg nem mondta senki, hogy tilos az oriba 2-3 mrd :o

Dragi 05-28-2007 14:29

Nóóóóóórmális ??? meg hadis ?:) ha nórmális akkor min. 45% feletti barakkal :)

rexa 05-28-2007 14:38

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 99261)
csak lovat kell kiküldeni támadni, csak íjat kell otthonhagyni védeni --> +20% támadó és védőerő
a hatékonyság a lényeg, nem az egyszerűség :D:D
azt meg nem mondta senki, hogy tilos az oriba 2-3 mrd :o

az íjj/lónak sokkal kisebb a védőereje hacsak nem cseréled le minden éjszakára mikor nem vagy a pacikat de ezt nagyon kevés csoportban tudod megtenni...

az elit meg sokkal hatékonyabb...
anyagilag nem mindegy, hogy egy háború 2 napig vagy 1 hétig tart...
nem lehet 4 körönként sereget cserélni a piacon

Princ 05-28-2007 14:43

Quote:

Originally Posted by Kancsendzönga (Post 99249)
egyébként meg akkor most mi az ami normális orinak számít? aki nem tud játszani? vagy aki nincs sokat a gépnél? mellesleg én nem is vagyok sokat. Vagy aki nem akar erős orit (legalábbis te aztmondtad, hogy ezek itt mind erősek, úgyhogy ne ilyenekkel példálózzunk). most nem értem

Hogy kinek mi a normális, az egyéni megítélés szerint változik. A normálisnak sztm szinonímája az 'általánosan elfogadott', 'átlagos', 'kiegyensúlyozott', 'sokszor előforduló' stb.
Hogy a legszélsőségesebb példát vegyem, vki a szavazásnál bejelölte a 70%-ot. Tehát azt tartja 'normálisnak'. Namost ha körülnéz, megkéri a tolist hogy az óriásokról csináljon éplistát (vagy egy gnómot a szöviben), garantáltan nem fog ilyen óriást találni a környéken. Nincs általános rálátásom ezekre az említett óriásokra (részben ezért is tettem fel a kérdést), de annyit azért biztosan tudok, hogy 70%-kal rendelkező óriás a 2-4 szinteken ritka mint a fehér holló.
Tehát szétnéz az illető és nem lát több ilyen 'normális' óriást. Ebből az következik, hogy szerinte az összes többi hadis óriás abnormális. Ez ugyanis a 'normális' szó ellentéte. Ez a vélekedés nem tartható, ezért gondolom úgy, hogy rossz kérdést tettem fel.

Andrew 05-28-2007 14:56

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 99264)
az íjj/lónak sokkal kisebb a védőereje hacsak nem cseréled le minden éjszakára mikor nem vagy a pacikat de ezt nagyon kevés csoportban tudod megtenni...

az elit meg sokkal hatékonyabb...
anyagilag nem mindegy, hogy egy háború 2 napig vagy 1 hétig tart...
nem lehet 4 körönként sereget cserélni a piacon

pont ez az, hogy bőven nem kell ennyi ideig tartania egy háborúnak
ha jól csinálod, akkor pár kör alatt le lehet zavarni, és akkor bőven meg lehet oldani seregcserével :) - csak nem mészárolni kell, meg hasonló baromságokat, hanem szépen leföldelni az ellent, és máris nem tud visszajönni
persze hogy hatékonyabb, főleg, hogy 20%-al gyengébb mind támadás, mind védekezés terén

ha nagyon akarod, az 5-ös szintek kivételével bárhol meg lehet oldani, hogy éjszakára full beíjjazva legyél - egyszerűen beképzed a szükséges mennyiségű csere egységet, amiket a piacon tartassz
és sereget sem kötelező cserélni minden 4 vagy 2 körben - elég csak az ellenfelet rávenni arra, hogy úgy kell számolnia, hogy bizony az otthon lévő lovakat te bármelyik pillanatban íjakra tudod cserélni

Kancsendzönga 05-28-2007 15:04

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 99266)
Hogy kinek mi a normális, az egyéni megítélés szerint változik. A normálisnak sztm szinonímája az 'általánosan elfogadott', 'átlagos', 'kiegyensúlyozott', 'sokszor előforduló' stb.
Hogy a legszélsőségesebb példát vegyem, vki a szavazásnál bejelölte a 70%-ot. Tehát azt tartja 'normálisnak'. Namost ha körülnéz, megkéri a tolist hogy az óriásokról csináljon éplistát (vagy egy gnómot a szöviben), garantáltan nem fog ilyen óriást találni a környéken. Nincs általános rálátásom ezekre az említett óriásokra (részben ezért is tettem fel a kérdést), de annyit azért biztosan tudok, hogy 70%-kal rendelkező óriás a 2-4 szinteken ritka mint a fehér holló.
Tehát szétnéz az illető és nem lát több ilyen 'normális' óriást. Ebből az következik, hogy szerinte az összes többi hadis óriás abnormális. Ez ugyanis a 'normális' szó ellentéte. Ez a vélekedés nem tartható, ezért gondolom úgy, hogy rossz kérdést tettem fel.

sztem az átlagos hadis óriás igenis tart 55-60%-ot ezekből az épületekből. ugyanis az a normális hadis, aki nem hadi-vari. tolit biztos nem tart egy normális óriás, bányát sem, könyvtárat sem, kovácsot sem... akkor mivel töltse fel a hekijeit? persze, hogy barakkal. Szerintem így néz ki egy normális hadis.

Egyébként ez a normális nyagyon szerencsétlen szó. Normális pl a bankrabló, az adócsaló, normális a JKSZ-elő, aki az érdekeit tartja szem előtt és elmegy addig, amíg nincs megtorlás. Normális, csak nem morális. nem ugyan az. erre mondják, vagyis nem erre mondják, de ezt jelenti

rexa 05-28-2007 15:04

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 99274)
ha jól csinálod, akkor pár kör alatt le lehet zavarni, és akkor bőven meg lehet oldani seregcserével :) - csak nem mészárolni kell, meg hasonló baromságokat, hanem szépen leföldelni az ellent, és máris nem tud visszajönni
persze hogy hatékonyabb, főleg, hogy 20%-al gyengébb mind támadás, mind védekezés terén

ha nagyon akarod, az 5-ös szintek kivételével bárhol meg lehet oldani, hogy éjszakára full beíjjazva legyél - egyszerűen beképzed a szükséges mennyiségű csere egységet, amiket a piacon tartassz
és sereget sem kötelező cserélni minden 4 vagy 2 körben - elég csak az ellenfelet rávenni arra, hogy úgy kell számolnia, hogy bizony az otthon lévő lovakat te bármelyik pillanatban íjakra tudod cserélni

de miért földeljek minden háborúban ha nem akarok előrébb menni?:)
a 4 és 3 szinten sokszor nincs elég sereg a piacon
főleg annyi amennyi egy hadis szövinek kell...

Devh 05-28-2007 15:12

2-ben most ezt játszom varis-hadiként:

Ház 18%
Barakk 29%
Tanya 14%
Őrtorony 7%
Templom 21%
+Egyéb 11%(raktár, bányák, kov.műhely)

1/A-ba kell némi lóvé, ezért nem ennyire kiélezett, de a környezetben megfelel. Ezért én a 45%-ot jelöltem be, ha vki nem termel semmit sem.

Elit+tornyos íjjal játszom, persze szövi is van hozzá, így megfelelő.

Andrew 05-28-2007 15:16

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 99276)
de miért földeljek minden háborúban ha nem akarok előrébb menni?:)
a 4 és 3 szinten sokszor nincs elég sereg a piacon
főleg annyi amennyi egy hadis szövinek kell...

én egyenlőre azt vettem ki ebből a játékból, hogy minnél előbbre kell jutni, lásd A :o meg különben is, földelni a legszebb:D - no persze, vannak akiknek nem kell följebb jutni, de én egyenlőre nem ilyen vagyok
L-ben G-ben egyenlőre volt annyi, amennyi kellett, pedig nem volt egy hete, hogy 100-120k lovat vettünk be és még maradt is dögivel:D - de ha mégse lenne elég, akkor venni kell egy kis fegyót, meg katit, oszt uccu neki :)

Reni 05-28-2007 15:16

Quote:

Endru........ezt hívják megfutásnak, amikor ahelyett hogy kiállnál földelsz és tiplizel...

igaz, ez is egy stratégia

laci 05-28-2007 15:16

Hmmmm... az ilyen topicokat olvasva mindig rádöbbenek, mennyire nem tudok játszani :eek:
Úgyhogy csak "suttogva" merem leírni, hogy az 5-3-as csoportokban óriásként nekem 45-50% barakkban csak elitem szokott lenni, és úgy láttam, működik a dolog. Ja, és tornyom egy darab sem.

sema034 05-28-2007 15:17

Quote:

Persze és addig az ellen ölbe tett kezekkel ül amíg te földre rámész. Egy normális háborút nem lehet lezavarni pár kör alatt. Amugy nincsen olyan hogy legjobb. Mind a full elittel mind a ló/ijjal lehet jól játszani. Amit meg te emlegetsz hogy ha bennt van az oriban 2-3 milliárd akkor ezt meg azt kell csinálni nem nevezném átlagosnak. Elhiszem hogy neked ennyi pénzed van, de ez messze nem a megszokott.

Reni 05-28-2007 15:27

Quote:

Originally Posted by laci (Post 99280)
Hmmmm... az ilyen topicokat olvasva mindig rádöbbenek, mennyire nem tudok játszani :eek:
Úgyhogy csak "suttogva" merem leírni, hogy az 5-3-as csoportokban óriásként nekem 45-50% barakkban csak elitem szokott lenni, és úgy láttam, működik a dolog. Ja, és tornyom egy darab sem.

Ötödik szinten simán lehet torony nélkül is játszani, de lassan kezdj el 10% toronyra beruházni, mert feljebb egyre többen vadásznak az ilyen orikra, mint amit írtál.

Andrew 05-28-2007 15:28

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 99279)
Endru........ezt hívják megfutásnak, amikor ahelyett hogy kiállnál földelsz és tiplizel...

igaz, ez is egy stratégia

hívják, ahogy hívják, nekem általában föld szokott kelleni :o
mert hurrá, de jó nézni a mészárlást, de szerintem attól senki sem jut előrébb

Princ 05-28-2007 15:29

Quote:

Originally Posted by Kancsendzönga (Post 99275)
sztem az átlagos hadis óriás igenis tart 55-60%-ot ezekből az épületekből. ugyanis az a normális hadis, aki nem hadi-vari. tolit biztos nem tart egy normális óriás, bányát sem, könyvtárat sem, kovácsot sem... akkor mivel töltse fel a hekijeit? persze, hogy barakkal. Szerintem így néz ki egy normális hadis.

Az egyik gondom evvel az, hogy "szerinted". Példát mondj nekem, olyat amit te magad láttál. Amikor feljutsz 4-be, vagy korábban felírtat.
A másik pedig az, hogy ha egy ország semmi termelő épületet nem tart házon kívül, akkor nagyon lassan halad. Nincs annyi tekiíró 200 alatt, amennyi játékos. Ha lefoszt másikat, akkor meg annak kell több 'fölösleges' épületet tartania, tehát az átlagba mindenképp beleszámít.

Quote:

Originally Posted by Kancsendzönga (Post 99275)
Egyébként ez a normális nyagyon szerencsétlen szó. Normális pl a bankrabló, az adócsaló, normális a JKSZ-elő, aki az érdekeit tartja szem előtt és elmegy addig, amíg nincs megtorlás. Normális, csak nem morális. nem ugyan az. erre mondják, vagyis nem erre mondják, de ezt jelenti

A normális szó azért van a kérdésben, mert Hóhér ezt kiabálta. A kérdésnél lehet hogy emiatt nézte mindenki csak a saját országát (én is).
Megtennéd, hogy mondasz egy jobbat? Ami érthetőbb? ;)

laci 05-28-2007 15:32

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 99287)
Ötödik szinten simán lehet torony nélkül is játszani, de lassan kezdj el 10% toronyra beruházni, mert feljebb egyre többen vadásznak az ilyen orikra, mint amit írtál.

Köszi a tanácsot, de nem szoktak nagyon bántani, valahogy mindig megúszom az enyémhez hasonló országokra vadászó gonocokat ;)

rexa 05-28-2007 15:34

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 99288)
hívják, ahogy hívják, nekem általában föld szokott kelleni :o
mert hurrá, de jó nézni a mészárlást, de szerintem attól senki sem jut előrébb

ha minden háborúban csak földelnék 1 hét alatt feljutnék a max földhatárra...
utána hónapokig csak unatkozzak?
nem arról szól ez a játék, hogy háborúzgassunk?
akkor inkább tevét nevelek:)

Karesz 05-28-2007 15:35

Én 55% körül tartok (mármint torony+barakk) , ennyi pont elég. 15% torony íjásszal, a többiben elit van. Előfordul, hogy egy orit nem tudok egyedül beütni, de hát mire valók a szövik. Ha szövitámadás sem viszi át a védelmét, akkor más módon biztosan sebezhető. Érinthetelen országot nem lehet csinálni. Szóval 55%. Emellett van raktár, tanya, kórház, könyvtár, ház és bank. Emellett nem szoktam piacon gabonát venni, fel tudok rakni 30 körre varázslatokat. Szóval nem vagyok szana-szét élezve és mégis életképes vagyok.

Andrew 05-28-2007 15:40

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 99291)
ha minden háborúban csak földelnék 1 hét alatt feljutnék a max földhatárra...
utána hónapokig csak unatkozzak?
nem arról szól ez a játék, hogy háborúzgassunk?
akkor inkább tevét nevelek:)

sajna annyi időm nem szokott lenni, hogy 1 hónapig csak lassan háborúzzak :o
meg egy idő után azt is megunnám, jobban tetszik az úgy, hogy termelek hosszabb rövidebb ideig, aztán ha lesz 1-2 nyugisabb hetem, akkor föllépni, aztán ütni egy sort, és pihenni tovább

tehát hogy a témához is szóljak, nekem a normális az 60% körül van, vagy legalább is a csoportok teteje felé már kell anniy, ha nem szeretnék a népek, hogy leverjék őket

nyolcvan 05-28-2007 15:42

Quote:

Originally Posted by Karesz (Post 99292)
Én 55% körül tartok (mármint torony+barakk) , ennyi pont elég. 15% torony íjásszal, a többiben elit van. Előfordul, hogy egy orit nem tudok egyedül beütni, de hát mire valók a szövik.

akkor csak 25 százaléknyi barakk van támadó egységekkel (elitekkel)?
Nekem az kevésnek tűnik, pont ezért csinálok fulleliteset. mert rengeteg területet elvesznek a tornyok és a hozzájuk tartozó barakkok, és kevés marad a "támadóbarakkokhoz"

Karesz 05-28-2007 16:04

Quote:

Originally Posted by nyolcvan (Post 99295)
akkor csak 25 százaléknyi barakk van támadó egységekkel (elitekkel)?
Nekem az kevésnek tűnik, pont ezért csinálok fulleliteset. mert rengeteg területet elvesznek a tornyok és a hozzájuk tartozó barakkok, és kevés marad a "támadóbarakkokhoz"

5-ben még elegendő.:D

Kancsendzönga 05-28-2007 16:14

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 99289)
Az egyik gondom evvel az, hogy "szerinted". Példát mondj nekem, olyat amit te magad láttál. Amikor feljutsz 4-be, vagy korábban felírtat.
A másik pedig az, hogy ha egy ország semmi termelő épületet nem tart házon kívül, akkor nagyon lassan halad. Nincs annyi tekiíró 200 alatt, amennyi játékos. Ha lefoszt másikat, akkor meg annak kell több 'fölösleges' épületet tartania, tehát az átlagba mindenképp beleszámít.

A normális szó azért van a kérdésben, mert Hóhér ezt kiabálta. A kérdésnél lehet hogy emiatt nézte mindenki csak a saját országát (én is).
Megtennéd, hogy mondasz egy jobbat? Ami érthetőbb? ;)

Kíváncsi vagyok, honnan tudja vki, hogy milyen felállásból van a legtöbb,vagyis ez a bizonyos % amit kérdezel mennyi. én nem gömböztem még végig egyik csoportot sem. én csak azt tudom mondani, hogy szerintem, mert láttam már olyan élőhalottat, ami varit tart, láttam már hadis félelfet. mondjuk 5ben nagyon sok ország ilyen érdekes, mégsem mondanám, hogy az a normális, pedig van annyi belőle, hogy a te megfogalmazásofd szerint az legyen. sztem kétkülön dologról beszélünk, szal ninvcs értelme ezen rágódni:) egyébként meg mindenkinek a magán ügye, hogy mennyit tart és kész. valakinek az volt a véleménye, hogy ennyit-és-ennyit. Ez van. Szerinted tévedett.

te ha jólértem azt kérdezed, hogy ha az összes óriás hadis éplistát összevetjük és mindegyiket beletesszük az egyik kategóriába (45%, 50%, 55%, 60%,...) akkor melyikből lenne a legtöbb? (sztem ez érthetőbb, mint a normális. igaz, a normális az csak egy szó, de már így is rengeteg szót pazaroltunk egy tulajdonképpen nem annyira fontos témára). én a magam részéről befejeztem. Persze lehet, hogy nincs igazam, csak akkor sose vitatkoznék, ha ez tartana vissza:D.

Kancsendzönga 05-28-2007 16:16

Quote:

Originally Posted by Karesz (Post 99299)
5-ben még elegendő.:D

a kérdés a 4-2-ig csopikra vonatkozott;)

Karesz 05-28-2007 16:32

Quote:

Originally Posted by Kancsendzönga (Post 99302)
a kérdés a 4-2-ig csopikra vonatkozott;)

Van egy 3-ban is csak az már egy ideje átépítés alatt áll. Toliból hadira. Fene gondolta, hogy 400 milla nem lesz elég.:D

Steve 05-28-2007 17:15

Quote:

Laci akkor lenne probléma ha full leittel jó sok tornyod lenne:D

laci 05-28-2007 17:21

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 99314)
Laci akkor lenne probléma ha full leittel jó sok tornyod lenne:D

Csak azért írtam oda, mert a téma barakk/torony %-okról szól :)

Steve 05-28-2007 18:26

Quote:

Originally Posted by laci (Post 99315)
Csak azért írtam oda, mert a téma barakk/torony %-okról szól :)

Tudom, én felfogtam mit miért írtál és gyetértek veled:)

tdomo 05-28-2007 18:34

Quote:

Originally Posted by Karesz (Post 99304)
Van egy 3-ban is csak az már egy ideje átépítés alatt áll. Toliból hadira. Fene gondolta, hogy 400 milla nem lesz elég.:D

Tolis óriás???:eek:
Érdekes párosítás.

Szecsa 05-28-2007 20:55

Quote:

Originally Posted by otto500 (Post 99225)
ezzel a felállással, csak szövetségesi segítségggel tudsz beütni egy 60%-os elit felállású orit, ;)

vannak olyan orik? :)
azigen...biztos jo

Kancsendzönga 05-29-2007 00:06

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 99325)
Érdekes párosítás.

Ugyan már! Nem mindenkinek jelent kihívást egyszerű félelf tolival végignyomni :D kell a kaland

Karesz 05-29-2007 09:27

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 99325)
Érdekes párosítás.

Nem, nem, nem. 4-ben tolis elf voltam, akkor 5-ben indítottam egy óriás kereskedőt, amiből hadis lett. Amikor felléptem az elfemmel 3-ba, gondoltam kipróbálom a vándor személyiséget, váltottam óriásra és elkezdtem átépíteni. Csak ilyen jó magyar módra elfogyott a pénz és csúszik a határidő...:D

Pepa 05-29-2007 18:07

Ház 55 17% Barakk 130 41% Tanya 40 13% Raktár 10 3% Őrtorony 20 6% Kocsma 10 3% Templom 45 14% Bank 5 1%

351 heki, önellátó, még lehetne élezni, kevesebb raki és toli, de én ilyennek szeretem;)

Robin 05-29-2007 22:47

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 99086)
5 dik szint

200 heki

35 ház
100 barakk (50 %)
11 tanya
8 raktár
1 kocsma
20 torony (10%)
20 templom (10 %)
5 bank

ez az ország minimálos oda figyeléssel ( 6-8 óránként) bellépéssel teljesen életképes, ha valaki tevét akar, még mindíg lehet csökkenteni a varázslók számát.

A fölösleges közvélemény kutatás helyett próbálj meg játszani.

Teljesen kényelmes óriás ori, semmi extra. Annak kiváló aki naponta csak párszor néz rá...
Abszolút átlagos...

Kutyuleee 05-29-2007 23:20

Quote:

hmm nekem G-ben szintén 51%os barakkos óriásom van full elittel és 0% toronnyal és tökéletesen megfelel, igaz sok termelő épületem is van ... ettől függetlenül nem találkoztam még idáig olyan csúnya bácsikkal akik engem spéciznének ki a full elit miatt...
a másik orimmal ami szintén óriás a barakk+torony arány 58,9% ez mondjuk egy erőssebb hadis szövetség és számomra ez egy normális hadis, és nem 1 hasonló orit láttam a környéken, szal ezért jelöltem a 60%-ot

sifu 05-30-2007 09:48

[quote=Hóhér;99086]5 dik szint

200 heki

35 ház
100 barakk (50 %)
11 tanya
8 raktár
1 kocsma
20 torony (10%)
20 templom (10 %)
5 bank

ez az ország minimálos oda figyeléssel ( 6-8 óránként) bellépéssel teljesen életképes, ha valaki tevét akar, még mindíg lehet csökkenteni a varázslók számát.

ezzel teljesen egyet értek én is ez 1 normál óriás hadi és nem kell non stop gépelni vele:)

Pajki 05-30-2007 17:55

Quote:

Originally Posted by Devh (Post 99277)
2-ben most ezt játszom varis-hadiként:

Ház 18%
Barakk 29%
Tanya 14%
Őrtorony 7%
Templom 21%
+Egyéb 11%(raktár, bányák, kov.műhely)

1/A-ba kell némi lóvé, ezért nem ennyire kiélezett, de a környezetben megfelel. Ezért én a 45%-ot jelöltem be, ha vki nem termel semmit sem.

Elit+tornyos íjjal játszom, persze szövi is van hozzá, így megfelelő.

ez így nagyon jó.nekem is ez van

Princ 06-01-2007 21:27

összegzés

Örülök, hogy ilyen sokan letették a voksukat, azt hiszem érdemes kis összegzést csinálnom.

Elvileg az 5. szintről beszélőket nem kéne figyelembe venni, de ezt sajnos nem tudom különválogatni elegendő biztonsággal, úh inkább hagyom.

Attól még, hogy vki full elittel küzd, tehát nem tart tornyokat, még simán lehet hadis. Mivel nem volt feltétel az íj+paci, a 0% tornyosokat sem veszem természetesen külön. Megjegyzem, elitesből és elit+íjasból én 2-4 szinteken többet szoktam látni, mint íj+pacisból.

A téma közepén kifakadtam, hogy hogy gondolhatják a magas %-okat ilyen sokan normálisnak. Utólag olvasva látom, hogy akik ilyen (magamhoz képest mondva) élezett orikat visznek, azok többnyire jelentős tartalékokat halmoztak fel a játék elején, és mondjuk nem kell könyvtár nekik, vagy mondjuk csak kevesebb tanya, és az új hektárok benépesítéséhez is valszeg jobban hagyatkoznak a tartalékaikra. Megint megjegyzem, hogy a játék elején tekit írók sztm sokkal kevesebben vannak, mint ahány játékos.
Aki a 60% barakk+toronyból 'tamagocsit' kiált másokra, jusson eszébe, hogy korábban ő (vagy egy jóbarátja) extrém termelő volt, hogy az oriját elképzelése szerint építhesse. Kétségtelenül jobb stratégia, csak kicsit türelemigényes. :)

A jelölésekhez hozzáveszem a szóban megadottakat is:
nyolcvan: 55%
Hóhér: 60%
Szecsa: 55% (sztm félreértette a kérdést, de aztán kifejtette h h gondolja)
Steve: 55% (?)
Dragon,Szamár: 45% (?)
laci: 50%
sifu: 60% (félreértette a kérdést, de a hozzászólásából tisztázható volt)

A szélső szavazatok (30%, 70%) célja nem tudom mi lehetett, szerencsére nagyjából kiejtik egymást, így nem okoznak nagy fejtörést. ;) Bár akkor lett volna jó, ha ezekre senki sem szavaz.

Végülis az 50 válasz átlagául történetesen 53% jön ki.
A fórumosok egy reprezentatív hányada átlagosan ennyi barack+tornyot tart normálisnak egy hadis óriásnál, a lentebbi szinteken.
Gyanítom, hogy a fórumlakók aktívabb és erősebb játékosok, mint akiknek nincs ennyi idejük a tájékozódásra, de hogy ez igaz-e vagy sem, nem fog kiderülni. Mindenesetre, aki legközelebb azt állítja, hogy az 53%-nál többet tartanak a lenti szinteken a normális hadis óriások átlagosan, meg fogom kérdezni hogy miből gondolja. :D Mert ennél megalapozottabb számhoz egyelőre nem tudom hogy lehetne jutni. Esetleg nagyon hosszú idő alatt és sok fáradsággal, a szöviinformációk alapján. Úh köszönöm a segítségetek! :)

tdomo 06-02-2007 20:00

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 100352)

tdomo: 45%

Ne haragudj, de megkérlek, hogy töröld a nevemet a listából. Direkt nem szavaztam és nem is írtam konkrét értéket, mert szerintem ezek az arányok mindig a környezettől és a szövetségesektől függenek.
A túlélezéssel kapcsolatban értettem Veled egyet, nem pedig az arányokban. Ennél az értéknél több barakkot tartok a gnóm országomban és arra jön még rá a torony. Óriásom nincs, de a kocsmák miatt ott ez az érték kénylemesen lehet több is.

kiep 06-02-2007 22:35

Igaz 5-ön, de majdnem max hekin, teljesen önellátó, még picit plusszba is termel, de teljesen életképes MF-ként is. És nem kevés van még amiből lehet faragni a cél érdekében...

Ház 110 19%
Barakk 130 23%
Kovácsműhely 6 1%
Tanya 100 17%
Könyvtár 10 2%
Raktár 5 1%
Őrtorony 50 9%
Kocsma 1 0%
Templom 160 28%
Bank 5 1%

Kubbi 06-02-2007 23:01

Quote:

Originally Posted by kiep (Post 100455)
Igaz 5-ön, de majdnem max hekin, teljesen önellátó, még picit plusszba is termel, de teljesen életképes MF-ként is. És nem kevés van még amiből lehet faragni a cél érdekében...

Ház 110 19%
Barakk 130 23%
Kovácsműhely 6 1%
Tanya 100 17%
Könyvtár 10 2%
Raktár 5 1%
Őrtorony 50 9%
Kocsma 1 0%
Templom 160 28%
Bank 5 1%

Már nem azért de hagy idézzek a szavazás címéből:
"Egy normális, hadis óriás a 4-2 szinteken átlagosan hány % barakkot és tornyot tart"
;)

All times are GMT +1. The time now is 19:50.