Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megbeszélések (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=35)
-   -   mészárlás módosítás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1829)

Andrew 08-06-2007 14:59

Quote:

Originally Posted by jack herrer (Post 115411)
X az milyen csopi lassu?
vagy vmelyik 2-300fos csopi?
en normalis tobszaz fos csopikban szeretek jaccani mint amilyen az oszes freemailes csopi:)
az ami a kisletszamu csopikban folyik az nem igazan nevezheto sztem jateknak:)

jelen pillanatban 1.695 tagot számlál az X népes kis csoportja ;)

jack herrer 08-06-2007 15:07

oks:)
en csak a V es W-csopikat probaltam idaig
azokban a csopikban meg lehet seregcserelni vagy amit akarsz:)
ha ilyen ures piaccos csopiba kerulnek reflexbol torolnem az orim:D

Synkel 08-06-2007 19:50

Quote:

Originally Posted by jack herrer (Post 115428)
oks:)
en csak a V es W-csopikat probaltam idaig
azokban a csopikban meg lehet seregcserelni vagy amit akarsz:)
ha ilyen ures piaccos csopiba kerulnek reflexbol torolnem az orim:D

Egy Jack Herrer néven futó orit 3 sereggel fosztottam be egyszer X-ben. Az nyilván nem te voltál ezek szerint...
A kis csoportokat nem ismerem (még), de úgy hallottam ott is elég gyér a katipiac. Azaz a zseniális taktikád 2 darab 5-ös csopiban működik...

mennyelhej 08-06-2007 21:21

Off Mostansag hala az egnek az x-ben is lehet katit kapni neha!(Meg egyszer hala az egnek:))
On
En szemely szerint ha kezdnek alulrol meszarolni akko lebontom azokat az epuleteket amibol mar igy is kimeszaroltak es akko meg alul kerulok(no jo, ez 2-3 meszar) oszt meg johet a visszavagas. Az otlet szerintem a tolisoknak nem fog tetszeni:D(nekem se tetszik, de hadiskent jo volna). No szoval ennyi, nem, tom hany tolis eghyezne abba bele, hogy meg hatekonyabban lehessen buntetni oket! Ja es a varisokrol nem is beszeltunk. Szoval ebbe is bele kene gondolni.

Dus 08-07-2007 11:35

Quote:

Originally Posted by mennyelhej (Post 115482)
Off Mostansag hala az egnek az x-ben is lehet katit kapni neha!(Meg egyszer hala az egnek:))
On
En szemely szerint ha kezdnek alulrol meszarolni akko lebontom azokat az epuleteket amibol mar igy is kimeszaroltak es akko meg alul kerulok(no jo, ez 2-3 meszar) oszt meg johet a visszavagas. Az otlet szerintem a tolisoknak nem fog tetszeni:D(nekem se tetszik, de hadiskent jo volna). No szoval ennyi, nem, tom hany tolis eghyezne abba bele, hogy meg hatekonyabban lehessen buntetni oket! Ja es a varisokrol nem is beszeltunk. Szoval ebbe is bele kene gondolni.

egy jó tolis 5-6 körről lopkod és nem hiszem ,hogy lebontanál mellé 3-4 akár 5K-s értékkülönbségnél;)

szal sztem a jó tolisokat nem bántanád vele(max szöviháborúban)

Serg 09-27-2007 22:33

Szerintem felesleges a változtatás ha én 30 hekivel nagyobb vagyok 300 hekis országnál akkor élezzem annyira az orimat pl 30 plusz torony építésével hogy ne férjen be alulról az agresszor.

Grabi 09-27-2007 22:37

ezt mf-mf játékkal meg lehet oldani, de ha szövi-szövi van, akkor ott a +3*50% segítséggel bármilyen élezést átütsz, míg te alábontani nemigen tudsz.

Serg 09-28-2007 00:39

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 126679)
ezt mf-mf játékkal meg lehet oldani, de ha szövi-szövi van, akkor ott a +3*50% segítséggel bármilyen élezést átütsz, míg te alábontani nemigen tudsz.

Erre találták ki a szövisegítséget többek közt

LotR 09-28-2007 19:44

nem támogatom.
Szerintem jó ahogy van ha arra nem panaszodik senki h az emberrel alázni lehet bárkit 4 körtől felfelé, akkor ez igazán nem lehet probléma.

Ha a 20 heki már problémás, akkor van sok választási lehetőség még, többek között nem feltétlen kell mindig felvenni a kesztyűt ;)
nem beszélve arról h felfelé is lehet menekülni..

Smooth Scroller 09-29-2007 06:51

valojaban norb jol latja a dolgot. 2 1enlo tudasu es ereju szovi kozott 300 heki korul valoban az fog nyerni aki alul van -20 heki korul, hiszen minden utesevel 2szer akkorat csap, mint a masik, raadasul az elhalalozasi vesztesegei is a tamado felnek nagyobbak vmivel ha lefele ut mintha felfele utne. tehat a veszteseg arany meg 1 kicsit eltolodik.
jelen pillanatban a legjobb megoldas szabra menekulni hogy a masik szovi folejuk keruljon es akkor ok lesznek elonyben. de mi van akkor ha a masik szovi nem akar feljebb menni. meghat miert iteljem magam 3 nap kenyszerpihenore, raadasul mi van ha ez megcsak nem is segit.
a masik esetleg jobb megoldas - a jelen szabalyok megtartasa mellett - a felfele menekules, ugy, hogy a szakadek nagyobb legyen a 2 szovi kozott, mert akkor nem tamadnak a kortavok miatt. aztan feljebb erve 550-600 heki korul mar nem olyan cink lebontani 20-30 hekit. csak ott a kortavok meg 2 koron belul vannak akkoris, ha 2000-3000 pont a kulonbseg. annak az elbontasa meg mar nem 20-30 epuletrol szol.
ugyhogy nem latok mas ertelmes megoldast, mint a kenyszerpihi es utana utogetes alulrol.

1ebkent ez a lefele utes malusz maskor is erzodik, nemcsak akkor ha 2 szovi verexik 1massal. hanem pl ha 1 varist vagy tolist kell utogetni. mert a varik es tolik ugyanolyan erovel tamadnak lefele is meg felfele is, a hadisok meg nem. nem veletlen, hogy a leggyakrabban elulrol tortenik az ilyen iranyu tamadas.

most akkor ki is erosebb? akik alul van vmivel kevesebb hekin es 2szer akkorat uthet +10% tamadobonusszal, vagy megsem? a valasz 1ertelmu sztem...

(van meg 1 anomalia, de ez off ide 1 kicsit. csak a tema hasonlo.
az 1/a csoportban a varik/tolik max erovel tudnak tamadni akkor is ha a klan letszama akarmennyire ter el a 2 ori kozott. tehat buntetlenul lehet akciozni mondjuk a 10fos klan tolisanak az 1fos klan orija ellen, mert ugysem tud csinalni ellene semmit a szenvedo ori, max turni tud, vagy elmenekulni a kornyekrol. es ez a tolis/varis elony rendszerint mindig ki is van hasznalva.)

Dus 09-29-2007 09:59

Nekem erre a mészi gondra talán lenne egy ötletem.
Legyen meghatározva tól-ig, hogy mekkora értékkülönbségnél mennyire hatékony a mészi.
pl.: lefele, fölfele ugyanannyi ha 500 értéken belül van. felfele+1% ha 501-1500 érték van, lefele ugyanez, csak -1%. Fölfele +2% ha 1501-5000 értéken van, lefele ugyanez csak -2% és +3% Ha 5K-nál nagyobb az értékkülönbség(felfele), ugyanez lefele csak ott -3%. Továbbá én alap mészárnak a 4%-ot venném, és a +/-%-ot a 4%-ot módosítanák.

Tehát ha közelben vagy akkor nem annyira nagy a különbség...

Ha hülyeség akkor sikítsatok:D

NorB 09-30-2007 00:07

Quote:

Originally Posted by Serg (Post 126688)
Erre találták ki a szövisegítséget többek közt

amennyiben arra gondolsz, hogy a szövid elhívja seregeid otthonról, hogy ne mészárolják le szegényeket, akkor már csak az a kérdés marad, hogy valóban mészárolni jön-e az ellen
amennyiben viszont arra utalnál, hogy kivéded a támadást, akkor igencsak fürgének kell lenned, mert persze, hogy 2 mp.-ed lesz rá

NorB 09-30-2007 00:08

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 126841)
nem támogatom.
Szerintem jó ahogy van ha arra nem panaszodik senki h az emberrel alázni lehet bárkit 4 körtől felfelé, akkor ez igazán nem lehet probléma.

Ha a 20 heki már problémás, akkor van sok választási lehetőség még, többek között nem feltétlen kell mindig felvenni a kesztyűt ;)
nem beszélve arról h felfelé is lehet menekülni..

ez a felfelé menekülés a legrosszabb, amit mondani tudtok
tehát ha már nagyobb vagyok, fussak, mint a nyúl, remek

monro 09-30-2007 07:27

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 127168)

Hát MF-ként sokszor ez a legcélravezetőbb formája az életbenmaradásnak :(

-Fegya- 09-30-2007 09:32

Quote:

Nem tudtam volna MF hullával végigmenni, ha nem menekülök rendszeresen felfelé. Jó dolog az a felfelé menekülés.

LotR 09-30-2007 12:40

Quote:

nagyobb 20 heki miatt problémáznak....
ne viccelj már, 1 ütés felfelé és máris támadhatatlan vagy (azt értem h már nem érdemes az ellennek rád mozdulnia) mer ugye itt 1 sürü csopiról beszéltünk... ;)

Remedy 09-30-2007 13:09

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 127232)
nagyobb 20 heki miatt problémáznak....
ne viccelj már, 1 ütés felfelé és máris támadhatatlan vagy (azt értem h már nem érdemes az ellennek rád mozdulnia) mer ugye itt 1 sürü csopiról beszéltünk... ;)

Es az ellen nem tud egyet utni?

Dus 09-30-2007 13:21

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 126930)
Nekem erre a mészi gondra talán lenne egy ötletem.
Legyen meghatározva tól-ig, hogy mekkora értékkülönbségnél mennyire hatékony a mészi.
pl.: lefele, fölfele ugyanannyi ha 500 értéken belül van. felfele+1% ha 501-1500 érték van, lefele ugyanez, csak -1%. Fölfele +2% ha 1501-5000 értéken van, lefele ugyanez csak -2% és +3% Ha 5K-nál nagyobb az értékkülönbség(felfele), ugyanez lefele csak ott -3%. Továbbá én alap mészárnak a 4%-ot venném, és a +/-%-ot a 4%-ot módosítanák.

Tehát ha közelben vagy akkor nem annyira nagy a különbség...

Ha hülyeség akkor sikítsatok:D

erre mondjatok valamit plz:)

Természetesen más értékekkel is lehet, itt most nem ez a lényeg...

NorB 09-30-2007 20:35

Quote:

Originally Posted by monro (Post 127189)
Hát MF-ként sokszor ez a legcélravezetőbb formája az életbenmaradásnak :(

mf.ként igen, de most szöviháborúról van szó

az mf. nyilván más tészta

NorB 09-30-2007 20:40

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 127227)
Nem tudtam volna MF hullával végigmenni, ha nem menekülök rendszeresen felfelé. Jó dolog az a felfelé menekülés.

Fegya, természetesen a felfelé menekülés külön jó is, ha vki egy hullával akar végigmenni, de ki a fene mészárol egy magányos hullát?

a téma arról szól, hogy ha van két szövi mondjuk 285 és 300 hekin, és mindkettő kivállóan érzi magát ott ahol van, és kitör közöttük a háború mondjuk pár rongyos teki miatt, a ki nyer, ki veszít elvi kérdéssé válik
ha két tökös szövi, akkor nem megy feljebb egy tapodtat sem, hanem lenyomják a meccset akár napokat is rászánva a dologra
ebben a szituációban a lentebbi szövi jelentős előnyből indul a pillanatnyi mészárlásértékek miatt, ami sztem könnyen módosítható

-Fegya- 09-30-2007 21:02

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 127276)
Fegya, természetesen a felfelé menekülés külön jó is, ha vki egy hullával akar végigmenni, de ki a fene mészárol egy magányos hullát?

a téma arról szól, hogy ha van két szövi mondjuk 285 és 300 hekin, és mindkettő kivállóan érzi magát ott ahol van, és kitör közöttük a háború mondjuk pár rongyos teki miatt, a ki nyer, ki veszít elvi kérdéssé válik
ha két tökös szövi, akkor nem megy feljebb egy tapodtat sem, hanem lenyomják a meccset akár napokat is rászánva a dologra
ebben a szituációban a lentebbi szövi jelentős előnyből indul a pillanatnyi mészárlásértékek miatt, ami sztem könnyen módosítható

Igazad van, nem a témához szóltam hozzá.

monro 09-30-2007 21:16

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 127274)
mf.ként igen, de most szöviháborúról van szó

az mf. nyilván más tészta

Bocs belekotyogtam pedig nem követtem rendesen a témát. Mondjuk hozzáteszem, hogy a mészárlás ugyanolyan katonai akció, mint a rombolás vagy a foglalás vagy a fosztás. Ha lefelé menetben is hasonlót lehetne mészárolni mint felfelé akkor a többi katonai akcióval szemben kiemeled és ez nem jó. Sztem megvannak a játékban a lehetőségek arra, hogy felső helyzetben is megnyerhető legyen a szöviharc, arról nem is beszélve, hogy egy jó szövi figyel és felkészül ha alatta mozog egy másik csapat. Ez a felső előnye az alsóé pedig az alulnézet.

Paliking 09-30-2007 22:20

Sziasztok!
Én nem változtatnék semmit ezen, aki felül van, az rengessen, gyújtson, pusztítson és tartsa távol a lentről jövőket ha úgy ítéli meg, ha meg harcolni akar, akkor bontson lejjebb. Szerintem 300 heki körül sem számít különösebben az a 15-30 heki különbség, sokkal inkább az számít, hogy ki mennyit ér rá, és mennyi pénze van.

NorB 10-04-2007 19:04

Quote:

Originally Posted by Paliking (Post 127284)
Sziasztok!
Én nem változtatnék semmit ezen, aki felül van, az rengessen, gyújtson, pusztítson és tartsa távol a lentről jövőket ha úgy ítéli meg, ha meg harcolni akar, akkor bontson lejjebb. Szerintem 300 heki körül sem számít különösebben az a 15-30 heki különbség, sokkal inkább az számít, hogy ki mennyit ér rá, és mennyi pénze van.

hát ez nagy ötlet Pali, rengessél, gyújtogassál, és pusztíts, amikor ezzel legalább 100k arany kárt okozol, miközben a mészárlással millókat fogsz benyelni naponta nagyon szokszor, de itt még a pénz sem számít, merthogy a piacon gyakran semmilyen katonát se veszel, mert nincs
a bontás nem megy, erről szól ez a topik, de hát tök jó lenne, ha olyanok írnának, akik szoktak 5. szinten rendesen háborúzni

NorB 10-04-2007 19:06

Quote:

Originally Posted by monro (Post 127281)
Bocs belekotyogtam pedig nem követtem rendesen a témát. Mondjuk hozzáteszem, hogy a mészárlás ugyanolyan katonai akció, mint a rombolás vagy a foglalás vagy a fosztás. Ha lefelé menetben is hasonlót lehetne mészárolni mint felfelé akkor a többi katonai akcióval szemben kiemeled és ez nem jó. Sztem megvannak a játékban a lehetőségek arra, hogy felső helyzetben is megnyerhető legyen a szöviharc, arról nem is beszélve, hogy egy jó szövi figyel és felkészül ha alatta mozog egy másik csapat. Ez a felső előnye az alsóé pedig az alulnézet.

monro, ez nem az A csopiról szól, ahol figyelned kell, itt nincs mit figyelni, a 4 alattad lévő ellenség mind 2 körre van, és pontosan indítja a seregeit, és nem tudsz alábontani, mert akkor mindened a piacra kerül, és miután ez nem az A-s piac, mindened el is fogod adni secperc, és üres lesz az orid :)

Remedy 10-04-2007 19:17

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 128051)
monro, ez nem az A csopiról szól, ahol figyelned kell, itt nincs mit figyelni, a 4 alattad lévő ellenség mind 2 körre van, és pontosan indítja a seregeit, és nem tudsz alábontani, mert akkor mindened a piacra kerül, és miután ez nem az A-s piac, mindened el is fogod adni secperc, és üres lesz az orid :)

Hö? szerintem nagyon keves olyan csopi van, ahol ilyen a katpiac... :) Nem kell ilyenbe fordulni, ha nem tetszik.... :)

Paliking 10-04-2007 20:23

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 128049)
de itt még a pénz sem számít, merthogy a piacon gyakran semmilyen katonát se veszel, mert nincs

hm ez jogos, de szerintem ezt nem azzal kellene megoldani, hogy a mészárlást módosítjuk, hanem inkább valami olyan megoldást találni, ami a piacra vonatkozik. Pl. mint a való világban a tőzsdéken is van árjegyző, tehát ha elfogy a piacról az áru, akkor bizonyos áron (ezt nyilván ki kellene találni milyen áron) automatikusan be lehetne tolni a rendszerbe az adott áruból. Persze itt nagyon fontos az ár, hogy ne lehessen nyerészkedni. Lehet, hogy maximum áron kellene ennek lennie

NorB 10-04-2007 23:24

az 5. szinten a piacon jellemzően nagyobb a katonák iránti kereslet, mint a kínálat, ez tulajdonképpen érthető is, de a mészárlás értékeivel ettől teljesen függetlenül is gond van

monro 10-07-2007 15:01

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 128051)

Hát lehethogy igazad van én kb 1,5 éve játszottam utoljára a 4L-ben, azok alapján fejtettem ki az álláspontomat. Én spec ott is figyeltem a teljes krónikát és az alattam lévő "csapkodókat" és ez mindenképpen felkészített egy esetleges szöviharcra még azelött, hogy alánkért volna a szövi. Való igaz, hogy az angolban vagy a németben a kipiacolós taktika nem működne jelenleg ennek ellenére úgy érzem nem lennék feltétlen hátrányban ha felülről kellene megvédeni a szövinket. Persze ehhez íntenzív jelenlét mindenképpen kellene.

willyvereb 01-09-2008 23:36

Hi!
Asszem van nekem is egy ötletem:
Mi lenne, ha a bónuszt úgy számolnák, hogy pontszámbeli különbség szerint?
kb így:
2%-onként 1% bónusz egészen a 15%-os maxig...(ezzel arányosan a többi előny:mészárlás stb...) azaz egy 10000 értékű ori megtámad egy 11k értékűt, akkor 5% bónuszt élvez.

Milyen ötlet? Bár kissé bonyulult, de megoldaná az ilyen problémákat és a magasabb szinteken is megálja a helyét!
Esetleg lehet pontok helyett helyezésbeni eltérés alapján is számolni valahogy...

tulip 07-31-2008 15:39

Sziasztok!

Elgondolkodtam a témán és a következő ötletem van:

Mi lenne, ha a mészárlás alap aránya megmaradna alulról 6, felülről 3, de a területek aránya módosítaná ezt a %-ot a következőképpen:

Ha a nagyobb területü alulról támadná a kisebb területüt, akkor megkapná a 6%-ot. (többet kellett bontania megérdemli).
Ha kisebb területü ország felülről támadná a nagyobbat, akkor 3%-ot mészárolna. (keveset kellett volna bontania, magára vessen).
A kisebb területü ország alulról fölfele ütésének hatékonyságát csökkentené a két ország területének aránya 10% területkülönbség esetén maximum 1,5%-al.
A nagyobb területü ország fölülről lefelé való ütésének hatékonyságát erősítené a két ország területének aránya 10% különsbség esetén maximum 1,5%-al.

Ezzel a módosítással a közel azonos területü országoknak érdemes bontó versenyt rendezniük, de egy nagy országot nem kényszerítünk bontóversenybe egy kisebb országgal szemben.

Példa: N = 220, K = 200 heki. A területek 10%-al térnek el egymástól, megkapják a maximális 1,5%-os módosítást.
Ha N üti alulról K-t akkor az eddigihez hasonlóan 6%-ot mészárol..
Ha N üti felülről K-t, akkor az eddigieknek megfelelően 3%-ot mészárol.
Ha K üti alulról N-t, akkor 6%-1,5% = 4,5%-ot mészárol.
Ha N üti felülről K-t, akkor 3%+1,5% = 4,5% -ot mészárol.

Példa2: N=210, K=200. Most a területek 5%-ban térnek el, így csak 0,75%-ban módosul az előzőhöz képest:
Ha N üti alulról K-t akkor az eddigihez hasonlóan 6%-ot mészárol..
Ha N üti felülről K-t, akkor az eddigieknek megfelelően 3%-ot mészárol.
Ha K üti alulról N-t, akkor 6%-0,75% = 5,25 %-ot mészárol.
Ha N üti felülről K-t, akkor 3%+0,75% = 3,75% -ot mészárol.

Példa3: N=200, K=200. Most a területek 0%-ban térnek el, így nincs módosulás.
Aki alulról üt, 6%-ot mészárol, aki felülről, az 3%-ot.

Kicsit összekavaradtom benne, ezért pontosítottam. :)
Végigolvasva a korábbi hozzászólásokat, szerintem ez a módszer mindegyikre megoldást ad. A korábbi stratégiák ugyanúgy működnek, de befoltozza a hibákat.

All times are GMT +1. The time now is 14:24.