![]() |
Quote:
|
oks:)
en csak a V es W-csopikat probaltam idaig azokban a csopikban meg lehet seregcserelni vagy amit akarsz:) ha ilyen ures piaccos csopiba kerulnek reflexbol torolnem az orim:D |
Quote:
Egy Jack Herrer néven futó orit 3 sereggel fosztottam be egyszer X-ben. Az nyilván nem te voltál ezek szerint... A kis csoportokat nem ismerem (még), de úgy hallottam ott is elég gyér a katipiac. Azaz a zseniális taktikád 2 darab 5-ös csopiban működik... |
Off Mostansag hala az egnek az x-ben is lehet katit kapni neha!(Meg egyszer hala az egnek:))
On En szemely szerint ha kezdnek alulrol meszarolni akko lebontom azokat az epuleteket amibol mar igy is kimeszaroltak es akko meg alul kerulok(no jo, ez 2-3 meszar) oszt meg johet a visszavagas. Az otlet szerintem a tolisoknak nem fog tetszeni:D(nekem se tetszik, de hadiskent jo volna). No szoval ennyi, nem, tom hany tolis eghyezne abba bele, hogy meg hatekonyabban lehessen buntetni oket! Ja es a varisokrol nem is beszeltunk. Szoval ebbe is bele kene gondolni. |
Quote:
szal sztem a jó tolisokat nem bántanád vele(max szöviháborúban) |
Szerintem felesleges a változtatás ha én 30 hekivel nagyobb vagyok 300 hekis országnál akkor élezzem annyira az orimat pl 30 plusz torony építésével hogy ne férjen be alulról az agresszor.
|
ezt mf-mf játékkal meg lehet oldani, de ha szövi-szövi van, akkor ott a +3*50% segítséggel bármilyen élezést átütsz, míg te alábontani nemigen tudsz.
|
Quote:
|
nem támogatom.
Szerintem jó ahogy van ha arra nem panaszodik senki h az emberrel alázni lehet bárkit 4 körtől felfelé, akkor ez igazán nem lehet probléma. Ha a 20 heki már problémás, akkor van sok választási lehetőség még, többek között nem feltétlen kell mindig felvenni a kesztyűt ;) nem beszélve arról h felfelé is lehet menekülni.. |
valojaban norb jol latja a dolgot. 2 1enlo tudasu es ereju szovi kozott 300 heki korul valoban az fog nyerni aki alul van -20 heki korul, hiszen minden utesevel 2szer akkorat csap, mint a masik, raadasul az elhalalozasi vesztesegei is a tamado felnek nagyobbak vmivel ha lefele ut mintha felfele utne. tehat a veszteseg arany meg 1 kicsit eltolodik.
jelen pillanatban a legjobb megoldas szabra menekulni hogy a masik szovi folejuk keruljon es akkor ok lesznek elonyben. de mi van akkor ha a masik szovi nem akar feljebb menni. meghat miert iteljem magam 3 nap kenyszerpihenore, raadasul mi van ha ez megcsak nem is segit. a masik esetleg jobb megoldas - a jelen szabalyok megtartasa mellett - a felfele menekules, ugy, hogy a szakadek nagyobb legyen a 2 szovi kozott, mert akkor nem tamadnak a kortavok miatt. aztan feljebb erve 550-600 heki korul mar nem olyan cink lebontani 20-30 hekit. csak ott a kortavok meg 2 koron belul vannak akkoris, ha 2000-3000 pont a kulonbseg. annak az elbontasa meg mar nem 20-30 epuletrol szol. ugyhogy nem latok mas ertelmes megoldast, mint a kenyszerpihi es utana utogetes alulrol. 1ebkent ez a lefele utes malusz maskor is erzodik, nemcsak akkor ha 2 szovi verexik 1massal. hanem pl ha 1 varist vagy tolist kell utogetni. mert a varik es tolik ugyanolyan erovel tamadnak lefele is meg felfele is, a hadisok meg nem. nem veletlen, hogy a leggyakrabban elulrol tortenik az ilyen iranyu tamadas. most akkor ki is erosebb? akik alul van vmivel kevesebb hekin es 2szer akkorat uthet +10% tamadobonusszal, vagy megsem? a valasz 1ertelmu sztem... (van meg 1 anomalia, de ez off ide 1 kicsit. csak a tema hasonlo. az 1/a csoportban a varik/tolik max erovel tudnak tamadni akkor is ha a klan letszama akarmennyire ter el a 2 ori kozott. tehat buntetlenul lehet akciozni mondjuk a 10fos klan tolisanak az 1fos klan orija ellen, mert ugysem tud csinalni ellene semmit a szenvedo ori, max turni tud, vagy elmenekulni a kornyekrol. es ez a tolis/varis elony rendszerint mindig ki is van hasznalva.) |
Nekem erre a mészi gondra talán lenne egy ötletem.
Legyen meghatározva tól-ig, hogy mekkora értékkülönbségnél mennyire hatékony a mészi. pl.: lefele, fölfele ugyanannyi ha 500 értéken belül van. felfele+1% ha 501-1500 érték van, lefele ugyanez, csak -1%. Fölfele +2% ha 1501-5000 értéken van, lefele ugyanez csak -2% és +3% Ha 5K-nál nagyobb az értékkülönbség(felfele), ugyanez lefele csak ott -3%. Továbbá én alap mészárnak a 4%-ot venném, és a +/-%-ot a 4%-ot módosítanák. Tehát ha közelben vagy akkor nem annyira nagy a különbség... Ha hülyeség akkor sikítsatok:D |
Quote:
amennyiben viszont arra utalnál, hogy kivéded a támadást, akkor igencsak fürgének kell lenned, mert persze, hogy 2 mp.-ed lesz rá |
Quote:
tehát ha már nagyobb vagyok, fussak, mint a nyúl, remek |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
ne viccelj már, 1 ütés felfelé és máris támadhatatlan vagy (azt értem h már nem érdemes az ellennek rád mozdulnia) mer ugye itt 1 sürü csopiról beszéltünk... ;) |
Quote:
|
Quote:
Természetesen más értékekkel is lehet, itt most nem ez a lényeg... |
Quote:
az mf. nyilván más tészta |
Quote:
a téma arról szól, hogy ha van két szövi mondjuk 285 és 300 hekin, és mindkettő kivállóan érzi magát ott ahol van, és kitör közöttük a háború mondjuk pár rongyos teki miatt, a ki nyer, ki veszít elvi kérdéssé válik ha két tökös szövi, akkor nem megy feljebb egy tapodtat sem, hanem lenyomják a meccset akár napokat is rászánva a dologra ebben a szituációban a lentebbi szövi jelentős előnyből indul a pillanatnyi mészárlásértékek miatt, ami sztem könnyen módosítható |
Quote:
|
Quote:
|
Sziasztok!
Én nem változtatnék semmit ezen, aki felül van, az rengessen, gyújtson, pusztítson és tartsa távol a lentről jövőket ha úgy ítéli meg, ha meg harcolni akar, akkor bontson lejjebb. Szerintem 300 heki körül sem számít különösebben az a 15-30 heki különbség, sokkal inkább az számít, hogy ki mennyit ér rá, és mennyi pénze van. |
Quote:
a bontás nem megy, erről szól ez a topik, de hát tök jó lenne, ha olyanok írnának, akik szoktak 5. szinten rendesen háborúzni |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
az 5. szinten a piacon jellemzően nagyobb a katonák iránti kereslet, mint a kínálat, ez tulajdonképpen érthető is, de a mészárlás értékeivel ettől teljesen függetlenül is gond van
|
Quote:
|
Hi!
Asszem van nekem is egy ötletem: Mi lenne, ha a bónuszt úgy számolnák, hogy pontszámbeli különbség szerint? kb így: 2%-onként 1% bónusz egészen a 15%-os maxig...(ezzel arányosan a többi előny:mészárlás stb...) azaz egy 10000 értékű ori megtámad egy 11k értékűt, akkor 5% bónuszt élvez. Milyen ötlet? Bár kissé bonyulult, de megoldaná az ilyen problémákat és a magasabb szinteken is megálja a helyét! Esetleg lehet pontok helyett helyezésbeni eltérés alapján is számolni valahogy... |
Sziasztok!
Elgondolkodtam a témán és a következő ötletem van: Mi lenne, ha a mészárlás alap aránya megmaradna alulról 6, felülről 3, de a területek aránya módosítaná ezt a %-ot a következőképpen: Ha a nagyobb területü alulról támadná a kisebb területüt, akkor megkapná a 6%-ot. (többet kellett bontania megérdemli). Ha kisebb területü ország felülről támadná a nagyobbat, akkor 3%-ot mészárolna. (keveset kellett volna bontania, magára vessen). A kisebb területü ország alulról fölfele ütésének hatékonyságát csökkentené a két ország területének aránya 10% területkülönbség esetén maximum 1,5%-al. A nagyobb területü ország fölülről lefelé való ütésének hatékonyságát erősítené a két ország területének aránya 10% különsbség esetén maximum 1,5%-al. Ezzel a módosítással a közel azonos területü országoknak érdemes bontó versenyt rendezniük, de egy nagy országot nem kényszerítünk bontóversenybe egy kisebb országgal szemben. Példa: N = 220, K = 200 heki. A területek 10%-al térnek el egymástól, megkapják a maximális 1,5%-os módosítást. Ha N üti alulról K-t akkor az eddigihez hasonlóan 6%-ot mészárol.. Ha N üti felülről K-t, akkor az eddigieknek megfelelően 3%-ot mészárol. Ha K üti alulról N-t, akkor 6%-1,5% = 4,5%-ot mészárol. Ha N üti felülről K-t, akkor 3%+1,5% = 4,5% -ot mészárol. Példa2: N=210, K=200. Most a területek 5%-ban térnek el, így csak 0,75%-ban módosul az előzőhöz képest: Ha N üti alulról K-t akkor az eddigihez hasonlóan 6%-ot mészárol.. Ha N üti felülről K-t, akkor az eddigieknek megfelelően 3%-ot mészárol. Ha K üti alulról N-t, akkor 6%-0,75% = 5,25 %-ot mészárol. Ha N üti felülről K-t, akkor 3%+0,75% = 3,75% -ot mészárol. Példa3: N=200, K=200. Most a területek 0%-ban térnek el, így nincs módosulás. Aki alulról üt, 6%-ot mészárol, aki felülről, az 3%-ot. Kicsit összekavaradtom benne, ezért pontosítottam. :) Végigolvasva a korábbi hozzászólásokat, szerintem ez a módszer mindegyikre megoldást ad. A korábbi stratégiák ugyanúgy működnek, de befoltozza a hibákat. |
All times are GMT +1. The time now is 14:24. |