Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Elf faj faji sajátosságainak finomítása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1788)

Spirit 05-11-2007 21:32

A 9est kissé bonyolultnak találom, és talán visszaélésre is adhatna lehetőséget (éppen épülő tornyok előtt malusz nélkül lopkod).

A 8assal viszont egyetértek. Mivel az elf békés nép ne tudjon alacsony malusszal harcot kezdeményzni, de ha támadás alatt van, akkor tudjon támadni a régi maluszokkal. Javítaná az elfek helyzetét a szövetségekben, melyek védekeznek (a támadók 1 szövetségessel kevesebben vannak amíg az ellenfél nem támad vissza).
Az előnytelen információszerzés pedig annyi készültségébe kerülne az elfnek, ami szerintem nem érné meg, vagy akár lehet adni még egy kis maluszt ha kevés lenne :)
És hogy miért tudjon ártózni? Az elf mágikus lény (40%os varázstekercs bónusz is ezért van gondolom). Aki megszentelt erdőiket megrontja, attól nem tartják vissza sem mágikus pusztító erejüket, sem sunyi tolvajaikat :)
Azt esetleg még be lehetne vonni, hogy ha ez elf kezdeményezi harcot, akkor ne csökkenjen a malusz, még ha az ellenfél visszatámad, akkor se (ha ez kivitelezhető).

Trek 05-11-2007 21:37

Quote:

Originally Posted by Spirit (Post 95558)
).
Az előnytelen információszerzés pedig annyi készültségébe kerülne az elfnek, ami szerintem nem érné meg, vagy akár lehet adni még egy kis maluszt ha kevés lenne :).

Azt megkérdezhetem hogy ezen mit értesz pontosan?

Tsobi 05-11-2007 21:38

Ati,szeretném,ha feloldanád az én topicomat is a szavazás végett...de nekem az is jó,ha te kanyarítsz ide egyet... csak hogy mégis lássuk a megoszlást ! :)

Kubbi 05-11-2007 21:38

Azért itt már születnek elég jó, és elfogadható javaslatok, minkét fél számára.
Szerintem. :)

Tsobi 05-11-2007 21:40

Quote:

Originally Posted by Trek (Post 95560)
Azt megkérdezhetem hogy ezen mit értesz pontosan?

Én sem értem pontosan .. :confused:

lacqa 05-11-2007 21:42

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 95564)
Én sem értem pontosan .. :confused:

Ati azon felvetésére reagált, hogy 8-as javaslatnál az elf egyik szövijét ha megtámadja valaki, akkor az elf rájöhet az illető szövetségeseire azon az alapon, hogy azokkal az országokkal szemben neki más maluszai vannak, mint a többi országgal szemben.

Trek 05-11-2007 21:44

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 95566)
Ati azon felvetésére reagált, hogy 8-as javaslatnál az elf egyik szövijét ha megtámadja valaki, akkor az elf rájöhet az illető szövetségeseire azon az alapon, hogy azokkal az országokkal szemben neki más maluszai vannak, mint a többi országgal szemben.

Köszi, így már értem.

lacqa 05-11-2007 21:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 95512)

Idő, mint a tegner... Mire kell idő? :)

ejnye Ati, nem olvasol? :)

arról a javaslatról volt itt szó, hogy térjünk vissza az előző állapotra, adjunk X időt az elfeknek az átépülésre, és akkor vezessük be. csak a teljesség kedvéért szerepelt a felsorolásban.

Tsobi 05-11-2007 21:47

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 95566)

Bocsi ...késő van és meló közben nehezebben figyelek :)
Köszi :)

merlin 05-11-2007 21:47

Quote:

Azt esetleg még be lehetne vonni, hogy ha ez elf kezdeményezi harcot, akkor ne csökkenjen a malusz, még ha az ellenfél visszatámad, akkor se (ha ez kivitelezhető).

En naon jó!!!!! S a valós elf leket tükrözi!!!!
Imádom!!!!

Ha járható, akkor:

az elf szakszerv maxi

laci 05-11-2007 21:47

Amíg nincs szavazás, addig csak így, "szóban" támogatom a 9-est. Jó megoldásnak tartom, vagy bunkerezek, de akkor nem ártózom, vagy ártózom, de könnyebben megtalálnak.
És nem hinném, hogy bármilyen gondot jelentene kiszámolni, hogy x% torony mellett mennyi a malusz: ugyebár a tornyok aránya %-ban ott van a Tanácsadóknál, onnantól meg nem nehéz kiszámolni a maluszt.

Tsobi 05-11-2007 21:51

Quote:

...azt esetleg még be lehetne vonni, hogy ha ez elf kezdeményezi harcot, akkor ne csökkenjen a malusz, még ha az ellenfél visszatámad, akkor se (ha ez kivitelezhető).

Ez nagyon tetszik nekem is ... bár kezdeményezés alatt mit értünk ... hogy csak viccből kezdi el a hatástalan és hasztalan ártózást,vagy a haszonszerzés is kezdeményezésnek vesszük ? Ez fontos !!

Trek 05-11-2007 21:52

Quote:

Ezzel az a baj h mi számít kezdeményezésnek? Mert ha pl egy toli ellop egy orctól párezer tekit, mire az orc 2 napig mészárol nála, azért az úgy mégse jó, szerintem ez így nem megoldható.

lacqa 05-11-2007 21:52

Quote:

Originally Posted by laci (Post 95571)
Amíg nincs szavazás, addig csak így, "szóban" támogatom a 9-est. Jó megoldásnak tartom, vagy bunkerezek, de akkor nem ártózom, vagy ártózom, de könnyebben megtalálnak.
És nem hinném, hogy bármilyen gondot jelentene kiszámolni, hogy x% torony mellett mennyi a malusz: ugyebár a tornyok aránya %-ban ott van a Tanácsadóknál, onnantól meg nem nehéz kiszámolni a maluszt.

én pedig továbbra is rossz megoldásnak tartom, mert a bevédett elftől elveszi a a visszavágás lehetőségét, míg a "trükkösebb" elfeknél a faj ismeretében már kiszámolható a védelem mértéke, a faji vari értékét ezzel jelentősen csökkentve.

Tsobi 05-11-2007 21:53

Quote:

Originally Posted by laci (Post 95571)

Ennél már csak az egyszerűbb,hogy nem támadnak van malusz,támadnak nincs malusz :D
Én sem támogatom :(

Stev 05-11-2007 21:55

Quote:

Originally Posted by Artúr (Post 95550)
Hehe, ez tényleg király javaslat. :D Bár a szorzót 1,2-1,3 körül re tenném.
Erre senki nem mondhatja hogy bonyolult.

Nem bonyolult, de szerintem sokkal egyszerűbb az eredeti verzió, és azt tényleg egyszerűen táblázatba is lehetne foglalni, ehhez meg számolgatni kell minden egyes építkezés után.

Tsobi 05-11-2007 21:56

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 95577)
Nem bonyolult, de szerintem sokkal egyszerűbb az eredeti verzió, és azt tényleg egyszerűen táblázatba is lehetne foglalni, ehhez meg számolgatni kell minden egyes építkezés után.

Mindkettőt újra kéne számolni az építkezések,fedezések,foglalások után...

laci 05-11-2007 21:57

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 95575)
én pedig továbbra is rossz megoldásnak tartom, mert a bevédett elftől elveszi a a visszavágás lehetőségét, míg a "trükkösebb" elfeknél a faj ismeretében már kiszámolható a védelem mértéke, a faji vari értékét ezzel jelentősen csökkentve.

A bevédett elfet ugyebár hadsereggel nehezebben bántják, a mágia és tolvajvédelmi bónuszai még mindig megvannak (arról nem beszélve, ha mf is az Istenadta), így háború esetén ki tudja számolni, miből mennyit akar tartani, mit akar inkább kockáztatni.
Ugyebár érinthetetlen ország nincs, de még mindig esélye lenne legalább 2 támadási forma ellen aránylag jól levédeni magát.

merlin 05-11-2007 21:57

Quote:

Originally Posted by Trek (Post 95573)
Ezzel az a baj h mi számít kezdeményezésnek? Mert ha pl egy toli ellop egy orctól párezer tekit, mire az orc 2 napig mészárol nála, azért az úgy mégse jó, szerintem ez így nem megoldható.

hát én szerényen azt gombolom, hogy ez simán belefér, ha ő kezdte, akkor így járt

laci 05-11-2007 21:58

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 95576)
Ennél már csak az egyszerűbb,hogy nem támadnak van malusz,támadnak nincs malusz :D
Én sem támogatom :(

Éppenhogy az bonyolultabb: mi számít támadásnak, szövetségesem elleni támadás minek minősül, mikortól számít támadásnak (hadsereg indításakor, vagy becsapódásakor?), ilyenek...

Synkel 05-11-2007 21:58

Ismétlem magam egyik másik topicból.
50% malus és az ártók közül kivett térkapunyitás meg felfedés szerintem továbbra is tökéletes lenne.

A többi vagy bonyolult, vagy egyéb problémák vannak vele.

Trek 05-11-2007 22:00

Quote:

Originally Posted by merlin (Post 95580)
hát én szerényen azt gombolom, hogy ez simán belefér, ha ő kezdte, akkor így járt

Tény hogyha vki napokig rájár egy orcra akkor ok. De vannak olyan játékosok, akik már egy sikertelen gömbözésnél is, vagy ha vki 1-2 szer lop a raktárból akkor is napokig küldik a szárazságot. Velük mi a helyzet?

Tsobi 05-11-2007 22:01

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 95530)
Én továbbra is kitartok a 8-as mellett...lenne egy egyszerű kiegészítés hozzá.
Amint engem vagy a szövimet támadott x,abban a pillanatban megszűnnek a malluszok x-szel és összes szövijével szemben... Hiába nincs felmérés,hiába nem támadtak x szövijei,amint minket akció ért,onnantól kezdve szabad az út a védekezéshez :) Így megoldva a szöviháborús téma is ...

Íííííííííííme :D

Tsobi 05-11-2007 22:03

Quote:

Originally Posted by laci (Post 95581)
Éppenhogy az bonyolultabb: mi számít támadásnak, szövetségesem elleni támadás minek minősül, mikortól számít támadásnak (hadsereg indításakor, vagy becsapódásakor?), ilyenek...

és becsapódástól lenne jó ... egy hadi is a becsapódástól reagál úgy,hogy visszakíséri ...

laci 05-11-2007 22:03

Jó, Matador, és ha az elf szövetsége indítja a háborút, akkor az elf végig a mostani maluszok mellett küzd? Ez egy békés szövetségben nem számít, de más esetben nagyon lefogja az egész szövetséget.

laci 05-11-2007 22:05

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 95586)
és becsapódástól lenne jó ... egy hadi is a becsapódástól reagál úgy,hogy visszakíséri ...

Nem, a hadis simán szembehet, még mielőtt beérne az ellen.

De ne hadizzunk, elfezzünk ;)

Andrew 05-11-2007 22:06

Quote:

Originally Posted by laci (Post 95588)
Jó, Matador, és ha az elf szövetsége indítja a háborút, akkor az elf végig a mostani maluszok mellett küzd? Ez egy békés szövetségben nem számít, de más esetben nagyon lefogja az egész szövetséget.

ha egy alapjáraton békés, védekező fajt tartassz szöviben, akkor ne akarj támadni:D
egyébiránt, ha viszzatámadnak, akkor ha jól veszem ki, máris a régi maluszok lépnek érvénybe, és szöviháborúban is használható marad az elf :)

Tsobi 05-11-2007 22:06

Quote:

Originally Posted by laci (Post 95588)

Ilyenkor kell elgondolkodni azon,hogy elf akarok-e lenni,ha egy nem túl békés szöviben szeretnék tevékenykedni ...
Illetve egy nem túl békés szövinek is el kell gondolkodnia azon,hogy egy elfet akar-e bevenni ilyen hátrányokakkal ... elsődleges célja az elfnek a békés fejlődés...most azon elmélkedünk,hogyan tudjuk visszavágásra sarkallni,ha bántják :)

Tsobi 05-11-2007 22:08

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 95590)
ha egy alapjáraton békés, védekező fajt tartassz szöviben, akkor ne akarj támadni:D
egyébiránt, haviszzatámadnak, akkor ha jól veszem ki, máris a régi maluszok lépnek érvénybe, és szöviháborúban is használható marad az elf :)

BINGÓÓÓ :D

laci 05-11-2007 22:09

És még egy: mi számít támadásnak? Egy kristálygömb, egy térkapu, egy épületfelmérés már az lenne, vagy csak az, ami konkrétan kárt okoz?

Tsobi 05-11-2007 22:15

Quote:

Originally Posted by laci (Post 95593)
És még egy: mi számít támadásnak? Egy kristálygömb, egy térkapu, egy épületfelmérés már az lenne, vagy csak az, ami konkrétan kárt okoz?

Ez az,amiben meg kéne egyeznünk ...

Andrew 05-11-2007 22:17

Quote:

ha a tolifelfedés kikerül az ártók közül, és nem kap maluszt alapjáratom sem, akkor se az infószerző akcióknak, se a haszonszerző akcióknak nem kellene ide tartoznia
csak a hadi eseményeknek, az ártóvarázslatoknak - kivéve akkor a felfedés - és az ártó toliakcióknak kellene ide tartoznia

Tsobi 05-11-2007 22:18

Szerintem minden olyan akció,ami megjelenik a Vipeknek 'fontos eseményként' ...ebbe benne van a hadi,vari és toli is ... bár ezekből kivenném a gömbkísérletet illetve a sikertelen ártó varit ... hisz ami nem sikerült,az nem is fáj ...

laci 05-11-2007 22:18

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 95594)
Ez az,amiben meg kéne egyeznünk ...

Meg abban is, hogy mennyi ideig tartana a maluszok csökkenése. Vagy minden támadó akció frissítené?

merlin 05-11-2007 22:19

Quote:

Originally Posted by Trek (Post 95584)
Tény hogyha vki napokig rájár egy orcra akkor ok. De vannak olyan játékosok, akik már egy sikertelen gömbözésnél is, vagy ha vki 1-2 szer lop a raktárból akkor is napokig küldik a szárazságot. Velük mi a helyzet?

hát.......
az én volnék
ez nálam szimpla prevenció
leszoktató folyamat
imádom amikor egy félelf (mert máshova nem fér be), 3 napig tekizik egy óriást
s ha kicsit meglátogatom, felháborodik
persze az iljen szövi nem akadály
általában én adom fel 7:3 után, mert nem értem, hogy ez miért jó nekik

de visszatérve: sztem ez is belefér, az agresszor, az agresszor

laci 05-11-2007 22:19

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 95596)
Szerintem minden olyan akció,ami megjelenik a Vipeknek 'fontos eseményként' ...ebbe benne van a hadi,vari és toli is ... bár ezekből kivenném a gömbkísérletet illetve a sikertelen ártó varit ... hisz ami nem sikerült,az nem is fáj ...

Egy visszapattant hódítási kísérlet sem sikerült, de attól még egyértelműen támadó akció.

Tsobi 05-11-2007 22:20

Quote:

Originally Posted by laci (Post 95597)
Meg abban is, hogy mennyi ideig tartana a maluszok csökkenése. Vagy minden támadó akció frissítené?

Ez lenne ezután :D

Spirit 05-11-2007 22:20

Quote:

Minden ami konkrétan kárt okoz (haszonszerzés is), információszerzés nem.

Stev 05-11-2007 22:21

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 95586)

És ha én távollal kiszúrom kv után, hogy egy sereg egy kör múlva csapódik, akkor egy körig csak üljek, holott mondjuk gyújtással+rengetéssel elérhetném, hogy ne üssön be? Akkor már inkább szűnjön meg a malusz seregindításnál, és ha pattan a sereg kapjam vissza, minthogy tétlenül nézzem hogy legázolnak a lovak és utána reagálhassak.

Tsobi 05-11-2007 22:21

Quote:

Originally Posted by laci (Post 95599)
Egy visszapattant hódítási kísérlet sem sikerült, de attól még egyértelműen támadó akció.

De mint mondtam,ami nem sikerült,az nem fáj...a sikertelen támadásban neked is hal meg egységed==fáj :)...remélem érted mire gondolok ...

All times are GMT +1. The time now is 20:07.