Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Szabadidő, Sport (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=27)
-   -   Sakkverseny időpontja (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=178)

Ati 02-18-2006 18:38

Quote:

Originally Posted by director
kár, szivesen láttunk volna:) majd a 30percesre gyere, ott van idő:)

nemsokára lesz végeredmény is..

Ma valami 3 perces tournament-re sikerült beesnem, abból az utolsóban már figyeltem arra, hogy siessek, és ki ne fussak az időből, ott mattot kaptam :D Pedig még volt egy csomó időm. :D

A végeredményre kíváncsi vagyok.

Davalon 02-18-2006 19:05

Sakkhoz tartozik a téma, talán nem offolok, de szeretném elmesélni, hogy a Lékó Péterrel egyszer együtt fociztam teremben. Már előre röhögtem magamban, ugyan már, nyüzüge sakkozó, körbefutom háromszor. Oszt nem...:D Tudtam, hogy a hobbija a foci, de nem gondoltam, hogy jól is látszik. Amúgy félelmetes az a türelem, ahogy viseltetik minden iránt. Egyszer véletlenül csúnyán felrúgtam, aztán felkelt, és azt mondta semmi baj és mosolygott:)

Remedy 02-18-2006 19:15

:Invitational HODITO Hungarian Torna!
:
:Tourney #20's standings:
:
:+-------------------------------------------------------------------------+
:| Rank | Seed | Player | Score/Games Played |
:|------|------|-------------------------------|---------------------------|
:| 1 | 3 | +hundirector(1677) | 9.0/7.0 |
:| 2 | 2 | >Remedy(TM)(1776) | 8.0/6.0 |
:| 3 | 1 | -SirAtti(FM)(1817) | 7.0/7.0 |
:| 4 | 7 | +gamble(1409) | 6.0/6.0 |
:| 5 | 5 | -zsozso(1448) | 5.0/7.0 |
:| 6 | 9 | +Szigibabe(----) | 4.0/6.0 |
:| 7 | 4 | +Synkel(1516) | 3.0/6.0 |
:| ---- | 6 | -Szecsa(1422) | Forfeited |
:| ---- | 10 | -Pannonka(----) | Forfeited |
:| ---- | 8 | -boszi(----) | Forfeited |
:+-------------------------------------------------------------------------+
:

itt az eredmeny... gratula diri :P

director 02-18-2006 19:15

végeredmény

1. hundirector(1677) 9.0
2. Remedy(TM)(1776) 8.0
3. SirAtti(FM)(1817) 7.0
4. gamble(1409) 6.0
5. zsozso(1448) 5.0
6. Szigibabe(----) 4.0
7. Synkel(1516) 3.0
- Szecsa(1422) Forfeited
- Pannonka(----) Forfeited
- boszi(----) Forfeited

director 02-18-2006 19:18

röviden összefoglalva:

családias hangulatban zajlott a verseny, hárman verseny közben nem bírták a feszültséget (vagy nem tudták kezelni a programot:)), ezért idő előtt távoztak.
akik végig maradtak, azoknak köszönjük a részvételt, remynek köszönjük a szervezést:), a dobogósoknak gratula:)

megbeszeltuk, hogy ha csak(?) ennyien leszunk, akkor is lesz folytatás, 30perces partikkal.. időpont még bizonytalan, de mindenkit szivesen látunk:)

director 02-18-2006 19:21

Quote:

Originally Posted by Davalon
Sakkhoz tartozik a téma, talán nem offolok, de szeretném elmesélni, hogy a Lékó Péterrel egyszer együtt fociztam teremben. Már előre röhögtem magamban, ugyan már, nyüzüge sakkozó, körbefutom háromszor. Oszt nem...:D Tudtam, hogy a hobbija a foci, de nem gondoltam, hogy jól is látszik. Amúgy félelmetes az a türelem, ahogy viseltetik minden iránt. Egyszer véletlenül csúnyán felrúgtam, aztán felkelt, és azt mondta semmi baj és mosolygott:)

én is ismerem őt személyesen, és megvan róla a borzalmasan lesujtó véleményem:)
ezért inkább róla nem beszélnék:)

focizni (is) télleg jól tud:)

Szigibabe 02-18-2006 19:22

jaj, gyerekek, ez nagyon jo volt :D es nem en lettem az utolso!!! :D (bocs, Synkel:))

director 02-18-2006 19:25

Quote:

Originally Posted by Szigibabe
jaj, gyerekek, ez nagyon jo volt :D es nem en lettem az utolso!!! :D (bocs, Synkel:))

úú, és azt ki is felejtettem, hogy neked külön gratulálunk! ;)

Ati 02-18-2006 19:35

Gratsz az első 10 helyezettnek. :)

Spiderman 02-18-2006 20:06

Grat mindenkinek!
Sajna béna voltam! Ezt a rendszert meg kell ismernem, mert így nehezen foglak titeket elgyepálni!:P

director 02-18-2006 20:08

Quote:

Originally Posted by Spiderman
Grat mindenkinek!
Sajna béna voltam! Ezt a rendszert meg kell ismernem, mert így nehezen foglak titeket elgyepálni!:P

Nosza, rajta, hajrá, gyerünk! ;)

Még van időd a következő versenyig, aztán ott mindenkit leverhetsz:)

Remedy 02-18-2006 20:18

Quote:

röviden összefoglalva:
családias hangulatban zajlott a verseny, hárman verseny közben nem bírták a feszültséget (vagy nem tudták kezelni a programot, ezért idő előtt távoztak.
akik végig maradtak, azoknak köszönjük a részvételt, remynek köszönjük a szervezést, a dobogósoknak gratula:)
megbeszeltuk, hogy ha csak(?) ennyien leszunk, akkor is lesz folytatás, 30perces partikkal.. időpont még bizonytalan, de mindenkit szivesen látunk

hm, szerintem ilyen schnell is lehet meg tobb... akar spontan is.... osszegyulunk, megszervezem, jatszunk.... seperc alatt megvan... :)

Szigibabe 02-18-2006 20:22

Quote:

Originally Posted by Remedy
hm, szerintem ilyen schnell is lehet meg tobb... akar spontan is.... osszegyulunk, megszervezem, jatszunk.... seperc alatt megvan... :)

nekem is tetszett... en mennek barmelyikre, ha epp van idom... :) az tuti, hogy mostantol a hodito mellett sakkot is gyakorolhatok :D

Spiderman 02-19-2006 06:50

Quote:

Én is inkább az ilyen schnell parikat részesíteném előnyben!:)

director 02-19-2006 07:09

Quote:

Originally Posted by Spiderman
Én is inkább az ilyen schnell parikat részesíteném előnyben!:)

akkor lesznek majd schnellek is, nem probléma ;)

sőt, csinálhatunk franciasakk versenyt is:) (suicide chess)

Ati 02-19-2006 09:23

Quote:

sőt, csinálhatunk franciasakk versenyt is:) (suicide chess)

Suicide? No ez első nap tapasztalatai alapján nekemvaló, mi is ez? :))))))))))))))))))))))))))

Remedy 02-19-2006 09:44

Quote:

Originally Posted by Ati
Suicide? No ez első nap tapasztalatai alapján nekemvaló, mi is ez?

az olyan, hogy akkor nyersz, ha minden babudat leutnek - teljesen kulon strategia van ra... kiralyod is le lehet utni

ugy lepsz mint a normal sakkba, egy kenyszerito dolog van: ha le tudsz utni vmit, muszaj leutnod - ha tobb dolgot is le tudsz, valaszthatsz hogy melyiket akarod - ha minden babud elfogyott, nyertem.

Ati: amugy van losers is, az inkabb neked valo szerintem :D

az olyasmi mint a francia csak ott nem lehet a kiralyt leutni, sakk van, es ha minden babud elfogy a kiralyod kivetelevel, nyertel. ha mattot kapsz, nyertel :D

Es a nagy kedvencem: az atomic. Aki akarja, szivesen jatszom vele parat, szerintem megszeretitek nagyon hamar. Ez is egy valtozat.

De eleg durva. Szoval olyan mint a normal sakk. Csak!! Lehet robbantani!
Amikor utsz vmit, akkor az uto babu felrobban, az utott babu felrobban. (eltunik a tablarol). ugye ez annyiban kulonbozik a normal sakktol hogy ott csak az utott babu tunik el. DE! Nem csak ezek robbannak fel, hanem az utott babu minden 1 mezo sugaraban ( gy. k. szomszedos mezok, atlosan is). MINDEN tiszt felrobban!! (gyalogok nem). Ha az ellenfel kiralyat felrobbantod nyertel, ha mattot adtal neki, nyertel. Ugye pl a kiraly nem tud leutni semmit, mert akkor sajat maga felrobbanna, ezert ez szabalytalan lepes. Ami vicces meg hogy a ket kiraly tud egymas melle lepni.... :D Na.. remelem ez mindenkinek meghozta a kedvet az atomichoz es kiprobalja par unrated jatszmaban velem... Nekem nagyon tetszik Aki egyszer rakap az izere... :)

Ati 02-19-2006 09:48

Quote:

Es a nagy kedvencem: az atomic. Aki akarja, szivesen jatszom vele parat, szerintem megszeretitek nagyon hamar. Ez is egy valtozat.

Giga-atomic nincs? Leütök valamit, komplett tábla robban, és nyertem? :D

Remedy 02-19-2006 11:30

Quote:

Originally Posted by Ati
Giga-atomic nincs? Leütök valamit, komplett tábla robban, és nyertem? :D

hmm, attol tartok feher kitudna dolgozni ket-harom lepeses nyerotaktikat
es sotet nem tudna tenni ellene semmit, szoval nem sok ertelme lenne :D
pl e2-e3 sotet lep vmit Vf3 sotet megint lep vmit es utana a vezer ut vmit tutira :D

director 02-19-2006 18:26

loser chess-t nem szeretem, suicide jobb.. és atomicot se annyira, de élőben játszottam párszor.. ha jó akarsz lenni benne, akkor azért annak is elég komoly elmélete van már.. :)

Szigibabe 02-19-2006 20:13

igeretemhez hiven el is kezdtem a gyakorlast... 30-bol 31-szer kaptam ki... de nem adom fel!!! :D

director 02-19-2006 20:20

Quote:

igeretemhez hiven el is kezdtem a gyakorlast... 30-bol 31-szer kaptam ki... de nem adom fel!!! :D

na, a lényeg hogy megőrizted az optimizmusod ;)
próbálj meg olyan ellenfeleket keresni, akiknek az ertekszama kb megegyezik a tieddel.

Szigibabe 02-19-2006 20:24

Quote:

na, a lényeg hogy megőrizted az optimizmusod ;)
próbálj meg olyan ellenfeleket keresni, akiknek az ertekszama kb megegyezik a tieddel.

hihi, ez jo... orulok hogy egyaltalan rajottem, hogyan lehet ellenfelet talalni... de pl fogalmam sincs, mennyi az ertekszamom (bar szerintem vagy a nulla vagy a minuszok kozott lehet valahol :))

director 02-19-2006 20:30

Quote:

hihi, ez jo... orulok hogy egyaltalan rajottem, hogyan lehet ellenfelet talalni... de pl fogalmam sincs, mennyi az ertekszamom (bar szerintem vagy a nulla vagy a minuszok kozott lehet valahol :))

ha beirod, hogy: finger szigibabe, vagy azt hogy stat szigibabe, akkor megtudsz pár dolgot:)
egyébként most a blitz (=schnell) ratinged (=ertekszam, = elo) 1357

Szigibabe 02-19-2006 21:31

Quote:

ha beirod, hogy: finger szigibabe, vagy azt hogy stat szigibabe, akkor megtudsz pár dolgot:)
egyébként most a blitz (=schnell) ratinged (=ertekszam, = elo) 1357

koszi, director, ki is probaltam... azota az ertekem mar csak 12xx valamennyi... :D de most mar legalabb tudom nezni :)

gescs 02-20-2006 10:47

Nem tudom igazán, hogy lenne-e rá elegendő jelentkező, de egy kérdést megér:

Szóval ha valamikor munkaidőben rendeződne a hétvégihez hasonló schnellverseny, akkoris összegyülnénk annyian, hogy érdemes legyen leülni? Ugyanis egy délkörül indított versenyen már én is jobban részt tudnék venni.

director 02-20-2006 11:09

Quote:

Originally Posted by gescs
Nem tudom igazán, hogy lenne-e rá elegendő jelentkező, de egy kérdést megér:
Szóval ha valamikor munkaidőben rendeződne a hétvégihez hasonló schnellverseny, akkoris összegyülnénk annyian, hogy érdemes legyen leülni? Ugyanis egy délkörül indított versenyen már én is jobban részt tudnék venni.

dél körül nekem max kedden jó, akkor is kb olyan 13tól inkább.. ha az megfelelne:)

de persze lehet máskor is, ha Remedy ráér.. de ezt már akkor vele beszéld meg:)

Remedy 02-20-2006 13:22

Quote:

koszi, director, ki is probaltam... azota az ertekem mar csak 12xx valamennyi... :D de most mar legalabb tudom nezni :)

mivel sajat magarol akar infot kerni eleg egy "f" betut is beirnia vagy azt hogy "sta" :D
munkadioben szerintem kevesen lennenk, en legalabbis senkit nem latok itt :O

director 02-28-2006 20:38

hamarosan lesz megint egy ilyen verseny, a lenti szabályokkal.
lehet hogy már most szombaton.. de az is lehet hogy a következőn. nem, az nem lehet, legalábbis nekem nem jó:). esetleg azután. vagy nem.
(de egyszerűen leírtam)

director 03-03-2006 23:54

öö, hát van olyan aki szeretne ma 18tól játszani versenyt?:) nem biztos hogy megoldható.. én legalábbis nem tudok menni.. de attól még lehet verseny, egyeztessetek remedy-vel:)

Szigibabe 03-04-2006 17:51

en igeretemhez hiven beneztem, de nem talalkoztam senkivel... pedig jokislany modjara koszontem is a 111-nek :) nem baj, azert ha mar ott voltam, jatszottam kettot-harmat masokkal :D

director 03-04-2006 18:05

Quote:

en igeretemhez hiven beneztem, de nem talalkoztam senkivel... pedig jokislany modjara koszontem is a 111-nek :) nem baj, azert ha mar ott voltam, jatszottam kettot-harmat masokkal :D

oké:) lényeg hogy játszottál:).. majd legközelebb csinálunk hosszabb partis versenyt.. még kitaláljuk hogy hogyan és mikor..

All times are GMT +1. The time now is 13:04.