Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Statisztikak (atlag-penz csoportonkent) (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1759)

kg-- 05-09-2007 07:00

Nem látom sok értelmét a játékmenet szempontjából.
Szerintem a KP vagyonelem, és a vagyon nagy része áruban van (piacon, vagy országban). Tehát a KP mennyisége önmagában semmit nem mond. Ha csökken az össz. kp., az túl sok mindent jelenthet (pl. befektették a piacon, és akkor még mindig itt a vagyon, vagy fellépett valaki a pénzzel, esetleg elkaravánozták, és akkor elveszett a csoport szempontjából).
A KP mennyisége a piaci árakra hat (nő a KP, csökkennek az árak), de ez előbb fog látszani mindig a piacon, mint az utólagos statisztikában.
Egyedül a játék eseményeinek utólagos elemzésekor használható fel, ha a többi kapcsolódó infó is megvan (néhányat említettem én is), de előrejelzéshez ez is kevés lenne.

Szecsa 05-09-2007 08:10

En szeretem a statisztikai adatokat, szeretem csak ugy olvasgatni....

Amiket Fegya javasolt azok még hasznosak is lennének, hiszen pl. értékes infokat kaphatnánk 1-1 csoportról mielőtt odafordulunk/regisztrálunk.

Silence 05-09-2007 09:01

Quote:

Originally Posted by kg-- (Post 94682)
Tehát a KP mennyisége önmagában semmit nem mond. Ha csökken az össz. kp., az túl sok mindent jelenthet (pl. befektették a piacon, és akkor még mindig itt a vagyon, vagy fellépett valaki a pénzzel, esetleg elkaravánozták, és akkor elveszett a csoport szempontjából).

Szeretnélek helyesbíteni, a KP az nem tűnik el a csoportból, mert valaki vásárol.

Más...de még a témánál maradva! :)
A statisztikákban pedig nem csak a KP állományról lenne statisztika, hanem a pl a termelésekről, ahol viszont a többi statisztikával együtt lehet spekulálni. Mert, ha teszem azt tendenciózusan csökken a mondjuk a kő termelése a csoporton bellül, mert mondjuk alacsony az ára, akkor a statisztikák segítségével esetleg el lehet gondolkodni azon, hogy az adott napi termelés mellett mennyi pénz kell kb ahhoz, hogy egy-két napig felvásárolhassam az összes követ... (Tudjuk, hogy miért. :))

De ez csak egy példa volt, de ezer meg ezer példát lehetne felhozni. De nem is az a lényeg, hogy ki milyen logikát gondol helyesnek hanem az, hogy lehetőség legyen nézegetni a statisztikákat. Amiből majd megtanulja, hogy mire lehet, és mire nem lehet használni. (De ahhoz kellenének statisztikák. ;))

U.I.
Illetve a statisztikákat, nem csak a piac miatt is nézegetném, csak úgy érdekesség gyanánt is. Én is szeretek elemezgetni csak úgy magamnak. :))

retekeger 05-09-2007 15:29

Quote:

Originally Posted by kg-- (Post 94682)
Szerintem a KP vagyonelem, és a vagyon nagy része áruban van (piacon, vagy országban). Tehát a KP mennyisége önmagában semmit nem mond.

Hello!

1, Ebben az a teves dolog, hogy "a vagyon aruban vagy piacon van"! Tegyuk fel, hogy a piacon van kint tartalekod, 30MRD (fiktiv ertek) az aktualis arakon szamolva, a csoport ossz penze 10MRD. Na most felejtsuk el a 4MRD-s korlatot (elvekrol van ugyis csak szo). Tegyuk fel hogy be szeretned valtani egyszerre az osszes tartalekodat. A max penz amit kaphatsz erte, ezesetben 10MRD, tekintve, hogy a csoportnak nincs tobb penze.

2, A penz nem csokken attol, hogy valaki befekteti a piacon! Ettol csak valaki mashoz kerul.

Udv: retek

retekeger 05-09-2007 15:33

Ati-t hogyan lehet ravenni, hogy reagaljon? :-)

Erdekelne a velemenye! (Ha pl azt mondja, hogy ilyen sosem lesz, akkor tudnam, hogy felesleges itt jartatni a szamat :-).)

UI: Valahogy ide kéne csalogatni! Ha erre jar talan bemasolja az aktualis statot :P

Silence 05-09-2007 18:28

Quote:

Originally Posted by retekeger (Post 94799)

Erdekelne a velemenye! (Ha pl azt mondja, hogy ilyen sosem lesz, akkor tudnam, hogy felesleges itt jartatni a szamat :-).)

UI: Valahogy ide kéne csalogatni! Ha erre jar talan bemasolja az aktualis statot :P

Üdv!

Kösz, hogy helyettem is megfogalmaztad ezt a kérdést, mert én is akartam egy hasonlót írni. :)
Mivel, ha azt mondaná, netalántán... ;), hogy szerinte lehet belőle valami, akkor kész ötleteket is kezdenék gyártani a grafikonokkal kapcsolatban. :) (Mert különben elég lusta tudok lenni. ;) )

retekeger 05-13-2007 22:35

Ugy tunik ennek a topicnak reszeltek ...

Kubbi 05-13-2007 22:40

Quote:

Originally Posted by retekeger (Post 94799)

Kezd el szidni. :D:D
Garantáltan reagálni fog rá. :D:D:D

De szerintem majd késöbb fog írni véleményt, nem kell sürgetni.

kg-- 05-21-2007 12:21

Silence, Retekeger, köszi a helyesbítést, tényleg marhaságot írtam (ott éppen egy ország szempontjából írtam, csak nem írtam oda).

Retek, az 1. pontodra. Lehet ugyan olyan szitu, hogy több az árum, mint a csoport össz pénze, és nekem éppen mindenből pénz kell, de nem gondolom általánosnak. A játék szempontjából nézve gyakoribbnak gondolom, hogy áruból árut szeretnék, és a csoport pénze csak közvetít, míg pl. a tekercseimből katonák lesznek.

De az utolsó kérdésre úgy vélem, az a válasz, ha Atit meggyőzitek, hogy ez a funkció hiányzik a játékból, és sokat ad a játékélményhez.
Csak próbálok a fejlesztő fejével gondolkodni. Amíg nem látszik, hogy ez a játék része kellene, hogy legyen, addig az ötlet egy szinten van pl. a "Hódító képregény" vagy a "Hódító szerepjáték" ötletével. Szórakoztató, sokaknak tetszene, de nem Hódító. (Bár ettől még bármelyik megvalósulhat :) )

A mellett, hogy tényleg érdekes lehet (kinek jobban, kinek kevésbé), úgy gondolom, hogy előrejelzéshez továbbra sem lehetne használni megbízhatóan. (Pl. mit kezdesz a fellépő orikkal, akik nagyobb vagyont hoznak/visznek? Vagy az összpénzt változtatják, vagy a pénz értékét, de sosem tudhatod, melyiket mennyire. Vagy erről is kellene statisztika, hogy az alattunk levő csopiban mekkora vagyon áll a fellépés küszöbén? Vagy maradhat némi bizonytalanság?) Bár el tudom képzelni, hogy megjelenne stratégiai elemként a pénzmennyiség manipulálása. (Amiről infó van, azt a játékosok igyekszenek befolyásolni, természetesen. Tényleg, osztott már szét valaki Mrd-okat a nép közt, csak azért, hogy lemenjenek a piaci árak? :) ).

Valezius 05-21-2007 13:00

Quote:

Originally Posted by kg-- (Post 97120)
Tényleg, osztott már szét valaki Mrd-okat a nép közt, csak azért, hogy lemenjenek a piaci árak? :) ).

Nem hiszem, hogy ennek jelen körülmények között értelme lenne, bőven elég, ha nem veszek semmiből semmit, akkor az a pénz olyan, mintha nem is lenne ;)

Matest 05-21-2007 13:04

Üdv!
Hát én sok értelmét nem találnám... de az inkabb érdekelne ezzel kapcsolatban ,hogy kinél/kiknél vannak a legnagyobb pénzek. :D

Dragi 05-21-2007 13:07

Quote:

Originally Posted by Matest (Post 97129)
Üdv!
Hát én sok értelmét nem találnám... de az inkabb érdekelne ezzel kapcsolatban ,hogy kinél/kiknél vannak a legnagyobb pénzek. :D

Nah ez az amire, nem fogsz választ kapni :)

Alba 05-21-2007 13:07

Quote:

Originally Posted by Matest (Post 97129)
Üdv!

Ez kicsit felesleges lenne hiszen siman ide oda vandorolohat a love a piacon keszetül akar 1 nap többször is.
Az meg hogy menni oriban van benne a max pénz meg értelmetlen hiszen olyan sok lenne hogy csak na.

Valezius 05-21-2007 13:14

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 97131)
Ez kicsit felesleges lenne hiszen siman ide oda vandorolohat a love a piacon keszetül akar 1 nap többször is.
Az meg hogy menni oriban van benne a max pénz meg értelmetlen hiszen olyan sok lenne hogy csak na.

Hát én nem tartanék benn max pénzt, mert sok értelme nincs. Szerintem 1milliárdból pont ugyanazokat tudom megcsinálni, mint 4-ből. Szóval nekem nem kell 4milliárd kp az oriba.
(És nem is hiszem, hogy túlsok országban lenne)

Alba 05-21-2007 13:16

Ha az anarchot is belevesszük biztos nagyon sok lenne.
Amug igazaad van 1mrd kp is mindig elég mindenre, de a piacon lévő árúk meg az aktuális kp orszgára lebontva nagyon változó.

Remedy 05-21-2007 14:49

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 97133)
Hát én nem tartanék benn max pénzt, mert sok értelme nincs. Szerintem 1milliárdból pont ugyanazokat tudom megcsinálni, mint 4-ből. Szóval nekem nem kell 4milliárd kp az oriba.
(És nem is hiszem, hogy túlsok országban lenne)

Mert kicsi az orszagod....

Valezius 05-21-2007 15:02

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 97158)
Mert kicsi az orszagod....

Az, de max pénzzel még piacozni se lehet túlcsordulás veszélyei nélkül, vagy tévedek?

retekeger 05-28-2007 12:58

Sziasztok! Ugytunik sikerult megtalalni Aati velemenyet a dologrol.

Ez volt az eredeti felvetés.

Quote:

Originally Posted by BigPi
Bár már ezt más hol is leírtad a gond csak az, hogy a húsz perc alat is sokat tud változni az ár. Az emberek általában ugyan abban az időszakokban lépnek be, ezért nehéz pontos képet alkotni az árfolyam alakulásról.
A tízenkét körös statisztika sem lehetséges?
Amenyiben nem akor köszönöm az előző válaszodat.
Ez volt a valasza:

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 97931)
Azt gondolom, hogy egy ilyen statisztika hatalmas hátrány lenne azoknak az embereknek, akik eddig is pontosan ismerték a piac alakulását, mert saját maguk feltérképezték azt, és ennek segítségével tudtak a piacon sokkal nagyobb nyereségeket elérni, mint mások. Ha kíváncsi vagy a piac alakulására, akkor saját magad térképezd azt fel. Ezt az előnyt ne vegyük el azoktól, akik erre nem kevés időt fordítanak.

Bar egesz mas volt a felvetes, lenyegeben hasonlo jellegu, szoval sztem tekinthetjuk hivatalos valasznak. A hozzaszoloknak ezuton is koszonom, hogy leirtak a velemenyuket.

UDV: retek

All times are GMT +1. The time now is 04:28.