Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   1A kezdeti klánvédelem (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1758)

-Fegya- 05-07-2007 11:45

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 93176)
Másképp fogalmazok: Aban frissen feljutva saját klánt csinálni áldozatokkal jár.

Pont ezeket az áldozatokat kéne minimalizálni. Pláne védelem alatt.

Smooth Scroller 05-07-2007 18:56

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 93176)
Másképp fogalmazok: Aban frissen feljutva saját klánt csinálni áldozatokkal jár.

de azert ne ugy jarjon mar aldozattal, hogy maximum tehetetlenul nezni tudod, mint a moziban amint vedelem alatt bevernek nehanyszor. en vallalom siman az 1 oris klant, nem fogok senkinek pitizni, hogy vegyen be. nem igaz, hogy 1 oris klannal nem lehet eljutni a topig. el lehet. de ne arrol szoljon, hogy mindjart az elejen lenyulnak ingyen 1 csomo foldet. tamadjanak be akkor, ha kijottem a vedelem alol. ez 1szeruen igy fair.

Steve 05-07-2007 20:09

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 93735)
de azert ne ugy jarjon mar aldozattal, hogy maximum tehetetlenul nezni tudod, mint a moziban amint vedelem alatt bevernek nehanyszor. en vallalom siman az 1 oris klant, nem fogok senkinek pitizni, hogy vegyen be. nem igaz, hogy 1 oris klannal nem lehet eljutni a topig. el lehet. de ne arrol szoljon, hogy mindjart az elejen lenyulnak ingyen 1 csomo foldet. tamadjanak be akkor, ha kijottem a vedelem alol. ez 1szeruen igy fair.

Csak egyet emelnék ki: miért kéne pitizni? eléggé csapatjáték a csopi, meg lehet csinálni egyedül de nagyon nehezen...

Én csa azt nem értem hogy akkor minden klánnak adnátok kezdő védelmet?

-Fegya- 05-07-2007 22:18

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 93781)
Én csa azt nem értem hogy akkor minden klánnak adnátok kezdő védelmet?

Ha minden tagjuk védelem alatt áll, akkor igen.

monro 05-21-2007 12:24

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 93735)
... ne arrol szoljon, hogy mindjart az elejen lenyulnak ingyen 1 csomo foldet. tamadjanak be akkor, ha kijottem a vedelem alol. ez 1szeruen igy fair.

Picit olyan érzésem van, mint amikor a farkas mondja a báránykának, hogy "csak a lábamat hagy dugjam be melegedni..." aztán már csak a feje van kivül egy idő után.

Eddig egyéni védelem sem volt 24 kör eddig, sőt sokáig 1 kör védelem sem volt az 1A-ban és mégsem okozott ez problémát. Ha nem vagy klánnal védett akkor evidens, hogy vissza is tudsz támadni, tehát tedd meg. Nincs ebben semmi ami unfair lenne. Ez egy jó játékosnak nem okozhat problémát.

monro 05-21-2007 12:28

Jobban átgondolva értelme sincs védeni a klánt ily módon hiszen 24 körig nincs piaca - átépülni nem fog tudni - tehát ugyanott van mint ma (ha nem pusztán íjászokkal lép fel)

NorB 05-23-2007 18:42

Quote:

Originally Posted by monro (Post 97122)
Jobban átgondolva értelme sincs védeni a klánt ily módon hiszen 24 körig nincs piaca - átépülni nem fog tudni - tehát ugyanott van mint ma (ha nem pusztán íjászokkal lép fel)

monro, nem mindegy, hogy nincs védelem, majd 24 kör múlva piac, vagy van védelem, és csak azt a pár kört kell kihúzni
az sem mindegy, hogy a katonapiac már működik a védelem megszűnésekor

Synkel 05-24-2007 10:39

Quote:

Originally Posted by monro (Post 97122)

Átépülni ugyan nem tud, ez igaz, de sereget simán cserél, azaz megvan a lehetősége a visszavágásra. Agresszívabb játékosok persze így is átmennek rajta, de a jelen állás szerint bárki büntetlen próbálkozhat, mert pontosan tudja, hogy nem következik retorzió akkor sem ha pattan a védelmen...

monro 05-27-2007 08:06

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 98063)
Átépülni ugyan nem tud, ez igaz, de sereget simán cserél, azaz megvan a lehetősége a visszavágásra. Agresszívabb játékosok persze így is átmennek rajta, de a jelen állás szerint bárki büntetlen próbálkozhat, mert pontosan tudja, hogy nem következik retorzió akkor sem ha pattan a védelmen...

Ezt nem is értem... hol van az előírva, hogy íjásszokkal kell fellépni az 1A-ba? Sőt az sincs előírva, hogy 20% barakkal lépjen fel az ujonc...
Ha meg nem íjászokkal jön valaki akkor most is vissza tud ütni. Sztem ez a fajta védelem felesleges. Én sem örülnék neki akkor sem ha most lépnék fel, hogy 24 körig nem tudok mit csinálni.

kg-- 05-27-2007 09:02

Quote:

Originally Posted by monro (Post 98989)
Ezt nem is értem... hol van az előírva, hogy íjásszokkal kell fellépni az 1A-ba? Sőt az sincs előírva, hogy 20% barakkal lépjen fel az ujonc...
Ha meg nem íjászokkal jön valaki akkor most is vissza tud ütni. Sztem ez a fajta védelem felesleges. Én sem örülnék neki akkor sem ha most lépnék fel, hogy 24 körig nem tudok mit csinálni.

Érzek némi cinizmust a szavaid mögött ;) Had emlékeztesselek rá, hogy A-ban teljesen más játék folyik, lényegesen más felépítésű országokkal, mint lejjebb. Ennél fogva igen keveseknek sikerül A-ba kerülni ott életképes országgal, mert ha még B-ben észreveszik, szétkaphatják lépés előtt. És - ha jól rémlik - a kat.morál sem a megszokott 100-on áll A-ba kerüléskor. Tehát az, hogy valakit beütnek-e A-ban induláskor, inkább a szövetségén és a szerencséjén múlik a mellett, hogy a veszteség mértékét tudja befolyásolni. (Az rendben, hogy a gyereket úgy tanítod úszni, hogy bedobod a vízbe, de ne a cápák közé! :D)
És pont a szövetségi aspektus miatt értek egyet veled annyiban, hogy talán nem kell +védelem, a szövetség vállalja be a kárenyhítést, ha kell neki a tag.

Hóhér 05-27-2007 09:32

Quote:

Originally Posted by kg-- (Post 98997)
Érzek némi cinizmust a szavaid mögött ;) Had emlékeztesselek rá, hogy A-ban teljesen más játék folyik, lényegesen más felépítésű országokkal, mint lejjebb. Ennél fogva igen keveseknek sikerül A-ba kerülni ott életképes országgal, mert ha még B-ben észreveszik, szétkaphatják lépés előtt. És - ha jól rémlik - a kat.morál sem a megszokott 100-on áll A-ba kerüléskor. Tehát az, hogy valakit beütnek-e A-ban induláskor, inkább a szövetségén és a szerencséjén múlik a mellett, hogy a veszteség mértékét tudja befolyásolni. (Az rendben, hogy a gyereket úgy tanítod úszni, hogy bedobod a vízbe, de ne a cápák közé! :D)
És pont a szövetségi aspektus miatt értek egyet veled annyiban, hogy talán nem kell +védelem, a szövetség vállalja be a kárenyhítést, ha kell neki a tag.

túl reagálod ezt a A-s dolgot..
te is a teve csoport tagja vagy amúgy?

mielőtt fellépne az említett , lentebbi csoportokban iszonyúan tapasztalt ország B ből A ba, ahol szerinted a szerencsén meg a szövetségen múlik minden
( szóval tudás, és tapasztalat amúgy sem kell szerinted,
de akkor minek hivatkoztok egyfolytában a tapasztalat hiányára?? :confused:)

szóval ha véletlen tudja mikor szeretne fellépni, és nem csak egy sereg elől menekül fel, akkor van előtte pontosan 9 (7) köre mindent átépíteni, hogy A ban kész országa legyen...

ez a 9 kör alatt szedik szét az oszágát??

akkor nem hiszem hogy A ba való...

egyáltalán milyen ország az amit 9 kör alatt szét szednek, de a-ba akar lépni ?
:confused:

kezdem azt hinni, hogy össze vissza lépkednek fel A-ba
tartalékok, kiélezett ország, megfelelő heki szám, játéktapasztalat stb nélkül,
és megy a csodálkozás, hogy bekrepált a teve...

most pont az ilyenek miatt, lett 24 kör az építésre,piacra sereget is tud már venni...
eddíg nem volt elég a 7 kör+2 amíg oda érhet az első sereg az építésre, hiszen pont 9 kör az épülési idő maximum... ???

a következő módosítás az lesz , hogy minden fellépő ori megkapja a max egységet az országba, + némi rúnát , kp-t , tekercset, hiszen az A annyira más játék...

:eek:

kg-- 05-27-2007 12:02

Had idézzem már magam: "nem kell +védelem". Talán ebben egyet is értünk, nem? ;)

Amikről nem írtam: "szétszedik az országot", "a szerencsén meg a szövetségen múlik minden", "tudás, és tapasztalat amúgy sem kell". (Ezt a tamagocsi szöveget különben sem nagyon értem. Biztos unalmasnak tűnik minden nap 3-4-et ütni, mint én a kedvenc szintemen? ;) )

Amire nem gondolsz: tudásból, tapasztalatból és tartalékból piac nélkül 9 kör alatt kevesen tudnak átépülni és sereget cserélni. Ha pedig a szöviben több az új tag, mint a régi (pl. egy személyes, vagy több személyes új szövetség), akkor előjön ez a malusz.

A +védelem hatása igazából az lenne, hogy könnyebb lenne a klánalapítás. Én ezt nem tartom feltétlenül szükségesnek, ezért volt a végkövetkeztetésem, hogy nem kell +védelem.

Hóhér 05-27-2007 13:35

Quote:

Originally Posted by kg-- (Post 99027)
Amire nem gondolsz: tudásból, tapasztalatból és tartalékból piac nélkül 9 kör alatt kevesen tudnak átépülni és sereget cserélni. Ha pedig a szöviben több az új tag, mint a régi (pl. egy személyes, vagy több személyes új szövetség), akkor előjön ez a malusz.

de gondoltam, évek óta pont így léptek fel B ből A ba , nem kevesen.

sereget nem kell cserélni, azzal kell lépni , ami kell...
24 körig ki lehetett bírni, az első piacig anno.

építés?

nah amikor ezt olvastam nálad, döntöttem el,hogy nincs miről beszélgetni többet.

legyen 1 tag a klánban, akinek van már piaca, van klánraki stb...
ha az alapvető dolgokkal nem vagy tisztába az A val kapcsolatban, miről beszélünk?

:confused:
amiről szó volt korábban:
- friss orival Aban ne akarjon 1 személyes klánt
- ne a védelem alatt épüljön ki , hanem B be...
az A nem menekülési szint a B ből...

de úgy látom hiába írtam le, nem fogtad fel.

kg-- 05-27-2007 14:43

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 99040)
legyen 1 tag a klánban, akinek van már piaca, van klánraki stb...amiről szó volt korábban:
- friss orival Aban ne akarjon 1 személyes klánt

Amit velem kapcsolatban írsz, nagyrészt téves következtetés, kár személyeskedni.
Én már látom, hogy majdnem ugyanazt írtuk.
Azaz: a jelenlegi helyzet hátrányos annak, aki klánt alakít. (Nem csak egy személyest, az elsőnek soha nem lesz az első 24 körben piaca.)

Te azt mondod, ne akarjon alapítani, én azt mondom, rosszabbul jár, mintha egy működő klánba lépne. A végeredmény ugyanaz: racionális játékos belép, és nem alapít. Örülnék, ha észérvek alapján tudnák belátni ezt mások is, nem azért, mert valaki azt írja, hogy "ne akarjon".

Ettől függetlenül ugyanaz a véleményünk: van elég klán, nem szükséges alakítani, tehát nem szükséges a +védelem. Meglévő klán pedig már tud segíteni.

De azért ez fura: Nem kell a klán segítsége, de legyen ott valaki, aki nyomja a nyerset a rakin. Át kell építeni az országot, de olyan sereggel lépjek fel, ami már megállja a helyét - egy olyan környezetben, ahol még nem feltétlenül jártam, így mondjuk JKSZ-szel tudnék csak infót kapni.

Abszolút nem nyavajgok, nem is az én problémám, viszont úgy gondolom, bagatelizálni sem volna jó. Talán érdemes lenne belegondolni: vannak, akik tényleg a héten regisztrálták az első országukat, és bármennyit fórumoznak, nem fognak tudni A-ban életképes élezett országgal felbukkani.

A kiépülésről hol azt írod, hogy át lehet épülni pár kör alatt (amikor az az érv, hogy B-ben még más kiépülés volt optimálisabb), hol azt, hogy épüljön át B-ben (amikor felmerül, hogy A-ban esetleg nem fog tudni katipiacra járni 24 körig). Szerintem egy B-ben penge varis/tolis ország, amelyik talán még fajt is fog váltani A-ban, áldozatok nélkül nem tud indulni szintlépés után. Én ezt az áldozatot elfogadhatónak és leküzdhetőnek tartom, te mintha nem vennél az áldozatról tudomást - ami különösen zavaró lehet annak, aki mondjuk belefutott a problémába, mint pl. a témaindító.

Erre pedig: "...de gondoltam, évek óta pont így léptek fel B ből A ba..." azt gondolom, hogy annyi minden változott már a játékban, hogy ez önmagában nem lehet érv. Azt nem vitattad, hogy ez malusz lenne, ha pedig nem szándékos, lehet rajta vitatkozni, kell-e.

Mindegy, a véleményem leírtam, sajnálom, ha nehéz megérteni, de összefoglalom még egyszer ismét egy sorban:
Nem kell a +klánvédelem, mert működő klánba lépve a probléma kerülhető.

OFF Több érv, kevesebb személyeskedés => gyorsabb következtetés ON

Reni 05-27-2007 17:09

Véleményem szerint elég lenne az 1/A súgót kiegészteni pár sorral, felesleges emiatt a programot átírni.

javaslatom:

Az 1/A csoportban nincsnek magányos farkasok, ahhoz hogy játszani tudj mindenképp vagy már meglévő szövetségbe kell lépned, vagy saját magadnak kell alapítani, ami akár lehet egytagú is, de maximum 10.
Kétféle támadási lehetőség van ebben a csoportban

-szövetségi támadás (szövetség támad szövetséget)
-egyéni támadás (ugyanaz mint a lentebbi csopotokban, egy ország támad egy másik országot)

Fontos!
A kezdeti 24 órás védelem csak egyéni támadások ellen biztosít védelmet, amint szövetségbe lépsz vagy alapítasz, azonnal támadható vagy más szövetségek által.

Aki ezt elolvassa valószínűleg majd próbál inkább olyan országgal fellépni aminek megfelelő a védelme, és nem fog kiárulni, majdnem üresen fellépni, ahogy a lentebbi csoportokban szokszor bevett szokás.

TDK 05-27-2007 17:27

Quote:

Originally Posted by monro (Post 98989)

Quote:

Originally Posted by kg-- (Post 98997)

Quote:

Originally Posted by kg-- (Post 99027)
Had idézzem már magam: "nem kell +védelem". Talán ebben egyet is értünk, nem? ;)

Amikről nem írtam: "szétszedik az országot", "a szerencsén meg a szövetségen múlik minden", "tudás, és tapasztalat amúgy sem kell". (Ezt a tamagocsi szöveget különben sem nagyon értem. Biztos unalmasnak tűnik minden nap 3-4-et ütni, mint én a kedvenc szintemen? ;) )

A +védelem hatása igazából az lenne, hogy könnyebb lenne a klánalapítás. Én ezt nem tartom feltétlenül szükségesnek, ezért volt a végkövetkeztetésem, hogy nem kell +védelem.

nem ugyanezekkel a szavakkal de ugyanezeket az érveket már felhozták egyszer pro és kontra mikor arról folyt a vita, hogy kiterjesszük-e a védelmet 24 órára. Épp ezért teljesen felesleges ugyanezt a vitát még egyszer lefolytatni, ha a végeredmény akkor megfelelö volt, akkor most is az.

1 dolog van amit itt el lehet dönteni, hogy egy figyelmeztetés kerüljön a sugóba, miszerint klántámadás ellen nem jár a védelem, vagy pedig módositani kell, hogy amig minden tag védett, addig a klán is legyen védett

-Fegya- 05-27-2007 21:02

Quote:

Originally Posted by kg-- (Post 99061)
Én ezt az áldozatot elfogadhatónak és leküzdhetőnek tartom, te mintha nem vennél az áldozatról tudomást - ami különösen zavaró lehet annak, aki mondjuk belefutott a problémába, mint pl. a témaindító.

Hát, mint témaindító, elég sokszor léptem már az 1A-ba 50% alatti katmorállal és 0 kör védelemmel is (mert régebben így volt).
Igazából azért indítottam a topicot, mert hallottam, hogy többször előfordult, hogy védelem alatt klántámadással bevertek frissen feljött orikat.

Valaki először jár az 1A-ban, jeletkezik klánba és nem veszik fel, vár pár napot, majd alakít egy klánt és védelem alatt beverik. Nem valószínű, hogy ezek után megszereti az 1A-t. Én úgy gondolom, jót tenne az 1A-nak, ha egyre többen megszeretnék. Ezért indítottam ezt a topicot.

Synkel 05-27-2007 22:40

Nos, az ellenzől megszaporodtak kicsit, én azért továbbra is támogatom az ötletet:)

Monro, azt mondod, nem kell full íjasan fellépni. Eddig több helyen azt olvastam tapasztalt játékosoktól, így kell, nem pedig üres orival... Lehet neked menne másképp is, sőt, megkockáztatom ha üres orival lépnél fel védelem nélkül, te akkor is hamar összekapnád magad és visszaszereznél mindent amit elvettek tőled, de a játékosok nagyobb része kevesebb tapasztalattal rendelkezik nálad, A-ban meg végképp.

Hóhér:

1: Többen vannak, akikne nincsenek kapcsolataik A-ban, vagy ha vannak is, inkább a meglévő szövijükkel szeretnének érvényesülni, egész egyszerűen mert nekik úgy tetszik a játék.

2: Nekem egyszer volt esélyem B-ben kiépülni az A-s követelményeknek megfelelően, de akkor is éppen csak hogy sikerült. A többség B-ben a top30% közepe-aljáról lép fel, ott meg rég kiütik a topból 9(7) kör alatt.

3: Az A télleg nem menekülési szint, ezzel egyetértek.

monro 05-28-2007 13:59

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 99166)
Monro, azt mondod, nem kell full íjasan fellépni. Eddig több helyen azt olvastam tapasztalt játékosoktól, így kell, nem pedig üres orival...

Hát én sem azt mondtam, hogy üresen kell fellépni :D
De mondjuk ha a tornyaidban van csak íjász és a maradék helyeken elit vagy lovas akkor azért sanszos, hogy vissza tudsz ütni egy éppen feléd kitámadott klánt :)

Synkel 05-28-2007 16:47

Quote:

Originally Posted by monro (Post 99259)
Hát én sem azt mondtam, hogy üresen kell fellépni :D
De mondjuk ha a tornyaidban van csak íjász és a maradék helyeken elit vagy lovas akkor azért sanszos, hogy vissza tudsz ütni egy éppen feléd kitámadott klánt :)

Fenéket. Ha lovat tartasz, akkor lazán bevernek, és marad védelmük téged is megfogni. Ha meg elitezel, akkor majdhogynem ugyanez a helyzet.

Steve 05-30-2007 07:51

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 99305)
Fenéket. Ha lovat tartasz, akkor lazán bevernek, és marad védelmük téged is megfogni. Ha meg elitezel, akkor majdhogynem ugyanez a helyzet.

Ahha szóval ha felmegyek 50%elites barakkal az Aba (ne szójjábe az nemsok még Bben sem:p) akkor azt mondod hogy simán be tudnak úgy verni hogy keresztbe se tudok ütni. Értem. mégha 60%kal megyek akkorsem. értem. Háát nagy királyok ezek a srácok ott az Aban:D

Bogár 06-07-2007 16:50

támogatom én is a kezdeti klánvédelmet.
lehet, hogy sokan nem fognak egyetérteni velem, de szerintem ha új klán alakul, akkor attól függetlenül, hogy a tagok védelem alatt állnak-e vagy sem, 24 körig klánilag ne legyen támadható, és az új klán se indíthasson támadást.

eléggé abszurdnak tűnik az a dolog, hogy az egyik körben ránézek a pontlistára, minden rendben, és másfél óra múlva beüt egy, addig teljesen ismeretlen klán... jelenleg rendesen meg tudja tervezni előre 1 'nagy' klán tagja, hogy kiépít egy lehetetlen orit, amivel bármelyik klánt meg tudja ütni, a társai teletápolják zsével, csinál egy egyszemélyest, majd szétcsap a mit sem sejtő kisklánok között... ezzel a klánvédelemmel a kisklánok is észrevehetik, hogy mi készülődik, és nekik is lenne idejük felkészülni a lehetőségekre.

a 24 körös kezdeti klánvédelem meg orvosolná az eredeti problémát is. így egyszerre fel tud lépni egy egész szövi a B-ből; nem kellene cselezni, és aggódni a kísérhetetlen klántámadások miatt.

Grabi 06-07-2007 16:55

egy órád volt, hogy a ráállást észre vedd ill. hogy egy új klán született. ezen nem hiszem h változtatni kéne. minden klánnak legalább egy teljes órája van, hogy felkészüljön a támadásra és esetleg szembe menjen. ha ezt nem akarja vagy nem tudja kihasználni az az ő baja.

teljesen másról szólt a topic. arról, hogy frissen feljött ország, aki a Bs viszonyokhoz szokott ne kerüljön hátrányba az A-ban játszo esetleg TF klánok ellen.

amit pedig te mesélsz, az már régen így megy az A-ban. fellép kap pénzt tápos klántól, kimegy egyfősbe és üt. lehet nem szeretni, de ez már bevett szokás

Bogár 06-07-2007 17:16

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 101856)
egy órád volt, hogy a ráállást észre vedd ill. hogy egy új klán született. ezen nem hiszem h változtatni kéne. minden klánnak legalább egy teljes órája van, hogy felkészüljön a támadásra és esetleg szembe menjen. ha ezt nem akarja vagy nem tudja kihasználni az az ő baja.

teljesen másról szólt a topic. arról, hogy frissen feljött ország, aki a Bs viszonyokhoz szokott ne kerüljön hátrányba az A-ban játszo esetleg TF klánok ellen.

amit pedig te mesélsz, az már régen így megy az A-ban. fellép kap pénzt tápos klántól, kimegy egyfősbe és üt. lehet nem szeretni, de ez már bevett szokás

váh, gondoltam, hogy lesz ilyen reakció. 1 kemény óra. o yeah. sajnos nem mindenki insomniás minden nap, és nem mindenki van a gép előtt a nap 24 órájában. mi pl nem tudunk a nap 24 körében 2* távolba nézni. és szerintem nem mi vagyunk az egyetlen ilyen klán.

ha 1 nagy ori veszi az áldozatot, hogy csinál egy egyszemélyest, akkor vállalja azt is, hogy 24 körig ne tudjon klánilag támadni... nagyon igazságtalan ez a része jelenleg ebben a formában.

és ha jól tudom, a topic címe: 1A kezdeti klánvédelem. és igen, átolvastam a hozzászólásokat, támogattam a javaslatot, egy kibővítéssel.

rexa 06-07-2007 17:29

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 99660)
Ahha szóval ha felmegyek 50%elites barakkal az Aba (ne szójjábe az nemsok még Bben sem:p) akkor azt mondod hogy simán be tudnak úgy verni hogy keresztbe se tudok ütni. Értem. mégha 60%kal megyek akkorsem. értem. Háát nagy királyok ezek a srácok ott az Aban:D

A B-ben egy ÁTLAGOS hadis nem tart többet 45 % barakknál. A-ban könnyedén ki lehet hozni a 65 %-ot. Ha full elittel mész fel és pacikkal nekedjönnek az még 20% előny a támadónál mert te cserélni se tudsz. Simán marad annyi védelmük, hogy nem tudsz visszaütni. Nem értem miért ne kapják meg a frissen fellépők az egyenlő feltételeket? Miért kelljen beállniuk egy már meglévő klánba kényszerből ha mások a terveik?

Synkel 06-07-2007 17:35

Az eredeti javaslatot támogattam, ezt a kiegészítést viszont nem. Mi többször játszottuk el ezt a kisklánt-témát, holott nem voltunk mi se nagyok, se gazdagok. Nem olyan egyszerű a dolog, hogy kimegyek kis klánba, és szétverem a nálam kisebbeket... Rengeteg pénz, föld, szervezés és aktivitás kell hozzá. Ha én merem vállalni az ezzel járó kockázatot, akkor legalább annyit kapjak cserébe, hogy amikor a klánom megalakul mehessek támadni, ne lilán villogjak a pontlistán hirdetve, hogy akcióba kezdtem, figyeljetek rám, nemsokára beverhettek!
Egy órád van észrevenni, hogy rádálltak, ha nem elég, akkor tarts benn védelmet. Ha feltöltött barakkokkal se fogod meg, akkor miből gondolod, hogy 24 kör múlva megállítanád?

Bogár 06-07-2007 17:46

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 101869)
Az eredeti javaslatot támogattam, ezt a kiegészítést viszont nem. Mi többször játszottuk el ezt a kisklánt-témát, holott nem voltunk mi se nagyok, se gazdagok. Nem olyan egyszerű a dolog, hogy kimegyek kis klánba, és szétverem a nálam kisebbeket... Rengeteg pénz, föld, szervezés és aktivitás kell hozzá. Ha én merem vállalni az ezzel járó kockázatot, akkor legalább annyit kapjak cserébe, hogy amikor a klánom megalakul mehessek támadni, ne lilán villogjak a pontlistán hirdetve, hogy akcióba kezdtem, figyeljetek rám, nemsokára beverhettek!
Egy órád van észrevenni, hogy rádálltak, ha nem elég, akkor tarts benn védelmet. Ha feltöltött barakkokkal se fogod meg, akkor miből gondolod, hogy 24 kör múlva megállítanád?

24 kör elég idő ahhoz, hogy a tagok észrevegyék az új klánt, és átépítsék az országokat. de sok más lehetőség is van, hadd ne kelljen felsoroljam egy nálam tapasztaltabb A-s játékosnak. tudom, hogy a támadónak nem egyszerű kidolgozni a tervet, de a védekezőnek esélye sincs. valamiért elég nagy különbséget érzek én a nehéz és a lehetetlen között...

rexa 06-07-2007 17:57

Miért nem lehet piacolási lehetőséget adni a frissen fellépett országoknak? Evvel meg lenne oldva a probléma...

-Fegya- 06-07-2007 20:03

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 101877)
Miért nem lehet piacolási lehetőséget adni a frissen fellépett országoknak? Evvel meg lenne oldva a probléma...

Mert akkor korlátlan mennyiségű árut hozhatna fel.

Eke 06-07-2007 20:05

De akkor az elsö kv után lehessen piacolni

Dus 06-07-2007 20:54

Quote:

Originally Posted by Eke (Post 101903)
De akkor az elsö kv után lehessen piacolni

akkor viszont csak 1 kör legyen az egyébi védelem...

monro 06-07-2007 21:22

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 101854)
...és az új klán se indíthasson támadást.

Ezt tudnám támogatni. De csak az uj klánoknál. A klánvédelmet továbbra sem.

Kutyuleee 06-07-2007 21:50

Quote:

Originally Posted by monro (Post 101912)
Ezt tudnám támogatni. De csak az uj klánoknál. A klánvédelmet továbbra sem.

hmm ezt nem, csak védelemmel együtt, ezzel nem hogy könnyitenénk a frissen fellépőkön, hanem még adnánk nekik egy pofont. ha nem üresen léptek fel, akkor legalább kisérni/szembemenni lehet esélyük most. de ha nem tud támadni egy új klán??? akkor tényleg a legjobb célpont, mert nyugodt szivvel üthetem be hiszen nem tud semmit csinálni... (kb olyan lenne mint egy elf tolit szivatni egy óriás varissal:D)

monro 06-07-2007 22:34

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 101915)
hmm ezt nem, csak védelemmel együtt, ezzel nem hogy könnyitenénk a frissen fellépőkön, hanem még adnánk nekik egy pofont. ha nem üresen léptek fel, akkor legalább kisérni/szembemenni lehet esélyük most. de ha nem tud támadni egy új klán???

Igazad van. Nem gondoltam végig :(

Hóhér 06-07-2007 22:59

Quote:

Originally Posted by rexa (Post 101865)
A B-ben egy ÁTLAGOS hadis nem tart többet 45 % barakknál. A-ban könnyedén ki lehet hozni a 65 %-ot. Ha full elittel mész fel és pacikkal nekedjönnek az még 20% előny a támadónál mert te cserélni se tudsz. Simán marad annyi védelmük, hogy nem tudsz visszaütni. Nem értem miért ne kapják meg a frissen fellépők az egyenlő feltételeket? Miért kelljen beállniuk egy már meglévő klánba kényszerből ha mások a terveik?

egy totál tapasztalatlan, szerinted "ÁTLAGOS" játékost, miért ne verjen rommá, egy NORMÁLISan tudó játékos 1/a-ban ?

legalább megtanul játszani.

- aki full elittel meg pacikal lép fel :eek:
- aki 45 % barakkal játszik B ben hadist :eek:
- aki nem tud 9 kör alatt átépülni 1/a-s viszonyokra fellépés előtt :eek:

Én sem értem hogy totál béna játékosok, miért nem kapnak olyan feltételeket, hogy egy tényleg átlagos játékos ne tudja őket beverni... ????

Miből gondolod, hogy aki B be ilyen minimum dolgokra nem képes,
majd 1/a-ban életképesen üzemeltet egy vadi új klánt, hiszen " mások a terveik"
( az SZK-n kívül más terve lehet? :D )

Nem támogatom az olyan javaslatokat, amik azt eredményezik, hogy az A-ba mindenféle játéktudás nélkül , roncs orikkal fellehet menekülni B ből...

A 24 kör bevezetése is elég nagy pofon volt a tudás asztalán.

Ráadásul most léptem B be , nem rég nézem mikor kopik a tekim...
37 kör játék idő 37 kör topp kör...

:confused::confused:

minden tudás nélkül végig lehet 1 helyben védekezni a B-t, és úgy lépni A ba...
:mad:

(le is szabiztam egyből hátha az elfet választom majd ki fajnak, még meggondolom :cool: )

Vésd 06-08-2007 09:29

Érdekes vélemények hangzanak itt el...
Csak azt nem értem, ha olyan orik alakítanak klánt akik egytől egyig rendelkeznek a 24 körös védelemmel(pl. egy szövi fellép a B ből és szeretnének egy új klánt alakítani) miért nem kaphatja meg a klán is a védelmet?
Hangsúlyozom ha minden tag védett.
Ha egy kijön védelem alól akkor természetesen már támadhatóak klánszinten.

Vésd 06-08-2007 09:33

[quote=Hóhér;101927]egy totál tapasztalatlan, szerinted "ÁTLAGOS" játékost, miért ne verjen rommá, egy NORMÁLISan tudó játékos 1/a-ban ?

legalább megtanul játszani.

- aki full elittel meg pacikal lép fel :eek:
- aki 45 % barakkal játszik B ben hadist :eek:
- aki nem tud 9 kör alatt átépülni 1/a-s viszonyokra fellépés előtt :eek:

Én sem értem hogy totál béna játékosok, miért nem kapnak olyan feltételeket, hogy egy tényleg átlagos játékos ne tudja őket beverni... ????

talán az lehet az ilyen orik fellépése mögött, hogy nem mindenki agyontápolt orival lép fel az A ba víve a vagyonokat:)

Steve 06-08-2007 10:00

Ha nem "agyontápolva" lépsz fel, akkor ne akarj a legjobbak között egyből szakítani. Bevernek? nagyügy, kis hekin neadjisten még vissza is fedezhető.

Vésd 06-08-2007 10:38

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 101957)
Ha nem "agyontápolva" lépsz fel, akkor ne akarj a legjobbak között egyből szakítani. Bevernek? nagyügy, kis hekin neadjisten még vissza is fedezhető.

Miért fáj bárkinek is az ha védelem alatt lévő orik által alakított klán is védelem alatt van?
Nem látok rá ésszerű magyarázatot, hogy miért ne kaphassák meg ezek a klánok is a védelmet amíg minden tagjuk is védelem alatt van

wand 06-08-2007 13:02

nem értem ezt a nagy problémát :)

rendszeressnen ütnek be 50k-s egyfős új fellépésű klánokat??
szerintem 50 v. 100k-n nem nagy élet van klánszinten.. de ha így van akkor persze, kapja meg az a klán a klánvédelmet is aminek minden tagja védett.
mondjuk sokat nem ér vele, lévén piacolni közben úgyse tud, szal ha kihön védelem alól a 45% barakkjával, még ugyanúgy szétütik
tehát a védelemnek optomális esetben védelem alól kijövés +9 kör kéne, hogy legyen.
+ha szegény pénz nélkül lép fel ezesetben a védelem legyen: védelem+9 kör+300 kör amíg termelhet pénzt :D (esetleg a gyengébbek opcionálisan választhatnának +1000 kört is.. :rolleyes: )

szal mondom nem értem. tőlem megkaphatja egy klána klánvédelmet, ha minden tagja védett egyéniben, ez valahol természetes, de sokat nem ér vele

All times are GMT +1. The time now is 04:02.