![]() |
Quote:
# +30% véderőtöbblet katonai támadásokkal szemben, # +20% véderőtöbblet mágikus támadásokkal szemben, # +20% véderőtöbblet tolvaj támadásokkal szemben, # a védővarázslatokhoz szükséges rúnák száma 10%-kal kevesebb, # a tanyák 30%-kal többet termelnek, # a felfedezéshez szükséges pénz mennyisége és katonák száma 30%-kal kevesebb, # a mezőgazdasági tudománytekercsek írása 50%-kal olcsóbb, # a hadügy és mágia területén elérhető maximum 40%, # az őrtornyokban lévő íjászoknak az őrtorony nem 6, hanem 8 plusz védőpontot ad, # a katonai morál (csak a katonai morál!) 75% helyett 85%-hoz közelít. Ork+ * +30% támadóerő többlet, * az épületeket 14 (7) kör alatt építik fel, * kettővel több tábornokkal rendelkezik, * a hadügy és mezőgazdaság területén elérhető maximum 40%, * a hadügyi tudománytekercsek írása 50%-kal olcsóbb, * ha a támadásra küldött seregének támadóértéke magasabb, mint az otthon maradt sereg védőértéke, akkor +20% védelmet kap minden katonai, mágikus és tolvaj akcióval szemben, amíg ez az állapot fennáll. Negatívumok a súgóban, nem akartam már ide kimásolni. Szerintem egyensúlyban van a kettő, illetve az ork kicsit gyengébb támadó, mint védő az elf. Kompromisszumos megoldásnak 25% védelem nem jó? ;) Ez nagyjából kiegyenlítené a tábornokszám és a tornyokban található íjászok között meglévő különbséget, mely most 4% -tábornok személyiségű ork s full íjas elf esetén. |
Quote:
|
Quote:
|
Nekem 800 elf íj +20 torony védőértéke, egyéb bónuszt nem számítva: 13440, full morállal.
800 ork lovas támadóértéke, tábornok személyiséggel, max tbk felhasználással, full morállal: 7200. Azt hiszem, valamit rosszul számolhattam, vagy tényleg táposabbnak tűnik az elf védelme, mint az ork támadóereje. Márpedig jobb támadó nincs az orknál. |
Quote:
|
Quote:
Szal hogy az elf mindenre+20%-ot kap + eleve jobb katmorált az paliban van az orkkal? Szerintem távolról sem maluszok elf * a veszteségek 30%-kal magasabbak, * a képzési költség 20%-kal nagyobb a tolvajok és a varázslók esetében, * a bányák 30%-kal kevesebbet termelnek, * a tolvajok mindenből 20%-kal kevesebbet zsákmányolnak, * a hadügyi tudománytekercsek írása 50%-kal drágább, * az ártó varázslatokhoz kétszeres mennyiségű rúna szükséges, * felfedezni csak a csoport 10%-án álló ország területéig tud. ork * a tolvajok és a varázslók minden alkalommal 1%-kal jobban fáradnak, * minden varázslat 30%-kal több rúnába kerül, * az épületekhez 20%-kal több nyersanyag kell, * a lakossági morál fokozottan romlik az adókulcs növelésére, * az ipari tudománytekercsek írása 50%-kal drágább. hogy több a hadi vesztesége az elfnek mikor alig harcol hát nem tudom... gyújtogatásnál a -20% még keveslem is ártóhoz dupla rúna? nevetséges... 10% fedez? csata nélkül nehogy már top1 akarjon lenni... orknál minden vari +30% rúna + -1%kal jobban fárad varázsláskor ez paliban van az elffel? erősen kétlem... |
Üdv,
én is amellett vagyok hogy a súgót javítsuk ki. Nem játszom olyan régóta és amellett óvatos duhaj vagyok és csak minimális kockázatot vállalok. Eddig összesen egy elfre mentem ki de csak azért mert kint volt a serege és kockáztattam (mondjuk bejött). A fantomsereg miatt így is elég sok energiába és rizikóba kerül felmérni egy elfet(de nem lehetetlen). Ezért szavaztam arra hogy inkább a súgó legyen a tényeknek megfelelően igazítva |
Quote:
a 800 lovashoz meg csak 20 hektár kell, és 40 hektáron az ork pedig 1600 lovast tud tartani (itt is lakáshelyzeti tekercs nélkül) |
Én arra szavaztam, hogy maradjon a 30%
Szerintem nem beüthetetlen az az elf. Vagyis nekünk eddig nem okozott gondot, úgy hogy a 30%-al számoltunk. |
Quote:
tehát ha helyes eredményt szeretnél kapni, akor szorozz 2-vel;) addig igaz, hogy jelenleg az elf 20% véd, de mivel +30% van írva a súgóban, a támadók is ennyivel számolnak - már ha van éplistjük viszont a súgóváltoztatás után elveszíté ezt a kézzel fogható plussz védelmet nem szavazok egyikre sem, mert nem tudom eldönteni per pill, hogy melyik lenne ésszerűbb, de azt vegyük figyelembe, hogy ha elméletileg nem is gyengítenénk az elfet, de gyakorltilag gyengébb lenne, ugyanis szerintem meglehetősen nagyobb számú támadást intéznének elfek ellen |
Goldy!
Ki mit vesz hátránynak, s mit nem. Lehet olyan stílusban játszani, hogy az adott faj hátrányai alig látszanak, s úgy is, miszerint az előnyei nem jönnek ki. Pl ha gyakran varázsolnék, kellemetlenül érintene a nagyobb fáradékonyság ;) Viszont a súgót nézve, valóban úgy tűnik, hogy az elf (hadi) tulajdonságai paritásban vannak az orkkal. Ha kezdőként olvasom, s igyekszem úgy olvasni, bár nem vagyok kezdő! :) Némi utánaszámolást igényel, hogy ami első látásra egyértelmű, nem az. Na, jól belebonyolódtam! :D |
Quote:
ork tábornok full lóval 100%morlállal felfelé vérszomjal 30%barakkal 3120*6*1,4*1,3*1,3*1,2*1,1=58464,8 elf tudós 15% tornyos ijjal 100%morállal védelem varival (és csak 20%védelemmel) 1560*14*1,45*1,3*1,3*1,2=64222,7 vagyis ugyanakkora hekit elfoglalva is jobb az elf |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
egyszer majd belátod, hogy hülyeséget beszélsz;) |
Quote:
Bár így olvasgatva az érveket, én is inkább tartózkodom. :) Miért kellett erre rájönni. :D |
ha az elf eddig is messze a legjobban védekező faj a hódítóban, és ez sokaknak nagyon szúrta/szúrja a szemét, akkor miért nem változott meg a bónusz/malusz?
vagy ez csak egy jó alkalom arra, hogy gyengítsük az elf védelmét? legyen, csak akkor ne 10%-on rágódjunk, hanem kicsit nagyobb reformon. |
Az a baj ezzel az orkos dologgal, hogyha adott hektáron be is ütné az elfet, az orknak nem marad otthon nagy védelme, szóval a fél csoport fogja hazakisérni. Másik oldalról az elf 30%-os védelemmel is beüthető mivel eddig is mindenki azzal számolt - és néhány esetet kivéve - nyilván nem ment volna ki az elfre ha ugy számolta hogy nem viszi át. Én a 20%-ra szavazok. Azért mert egy támadó sereg mindig hátrányba kerül az által, hogy több sereggel kisérhető haza, és nem kellene megnehezíteni a támadók dolgátt azzal hogy az elfnek még nagyobb védelmet biztosítunk, igy a támadót relatív hátrányba hozva. Elvégre a játék célja a támadás.
|
Quote:
Teszem azt az ork és elf orinak van 40-40 hekije Ezek muténs orik, és nem kell beléjük sem ház, sem tanya, sem egyebek... Tehát ha az elfnek a 40 hekitárját 20 barakkal és 20 toronnyal töltöd meg (hogy maximális legyen a védőpont), akkor az orkét 40 barakkal fogod megtölteni (hogy a támadópont legyen maximális). De te csak 20 barakkot tettél az orknak, ezét kell 2-vel szorozni :) |
Elég durva így is az elf védelme, nem kell tovább erősíteni.
Így is jóformán csak a kamikaze hajlamu orkok estek neki a bebetonozott elfeknek és eddig marhára nem tünt fel senkinek (Nekem se, pedig elfel is játszom) hogy nem stimmelnek a számok. Én arra voksolok, hogy a súgó legyen átírva és ne a védőtöbblet legyen a súgóhoz igazítva. Ismétlem mindezt úgy mondom, hogy van elf országom.;) |
még valami: eddig is 30%-os elf védelemmel számolt boldog-boldogtalan. akkor miért ezt kell kiírni:
Erősítsük az elf védelmét mégjobban, a súgóban leírtak szerint. (Elf katonai védelem: 30%) mailyen kötekedős napom van, egyébként nem vagyok mindig ilyen ;) |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
ork tábornok 200 hektáron 60 barakkal (30%os barakk): 60 * 40 * 6 (ork lovas támadóerő) * 1,3 (lakáshelyzet tekercs) * 1,4 (hadügyi tekercs) * 1,2 (tábornokokkal bónusz) * 1,3 (ork faji bónusz) * 1,1 (felfele támadás)= 44972,928 elf 200 hektáron 30 barakk, 30 torony (összesen 30% terület), és csak 20%os faji védelemmel: 30 * 40 * 14 (elf íjász védőérték toronyban) * 1,3 (lakáshelyzet tekercs) * 1,4 (hadügyi tekercs) * 1,3 (toronybónusz) * 1,2 (elf faji bónusz) = 47698,56 így akkor az ork tábornokos 20% bónuszát az elf faji védelme egyenlítené ki, az ork 30%os faji bónuszát pedig az elf toronybónusza a védelem és a vérszomj varázslat kiegyeníti egymást.. akkor szerintem mégis jó volna a modosítás (akkor a másikra szavaznék) :D persze mint ahogy Ati irta, kell olyan faj, ami átüti az elfet, szerintem simán jó arra még az ork, mert szerintem egy ork hadis sokkal több barakkot tart 30%nál, az elf meg általában nem tart több védelmet 15%barakk és 15% íjnál, mivel az elf-nek másra is kell hely (mivel általában nem hadis) remélem nem baj, hogy újra leírtam a számítást zárójelekkel, de csak azért tettem, hogy mások számára is könyebben átlátható legyen |
nem gyengülne, mert most gyengébb :P
|
Quote:
|
Quote:
A két lehetőség: - maradjon - erősödjön Ezek közül melyiket véled gyengítésnek? |
Quote:
(csak vicc.:)) |
Quote:
|
Quote:
Én is ellenzem a védőerőnövelést |
Quote:
Módosítók Védelem% Támadás% Tekercs 40 40 Státusz 40 40 Őrtorony 20 0 Faji bónusz 20 30 Védelevarázs 30 0 Vérszomj 0 30 Tábornok 0 20 Összes 2,5 2,6 A táblázat mf full tekercses, 10% őrtoronyvédelemmel rendelkező, nem tudós elf védő ; és mf, full tekercses, tábornok személyiségű ork támadóértéket mutat. Az Összes értéke a módosítók összértéke/módosítók száma alapján jött ki. Így az elf hajszálnyival ugyan, de gyengébb azzal a kikötéssel, hogy tornyos elf védőalapja 14, ork támadóértéke max tbk-kal 7,2. Amennyiben a +2 toronyvédőértéket hozzáadjuk az elfhez - márpedig hozzá kell adni! ;) az elf védő összes 2,66 ra módosul, tehát 2*-s ork lovastöbblet sem üti be, számolni kell útközbeni veszteséggel is. Az meg, hogy ki milyen módon építi oriját, magánügy!;) |
Quote:
|
Quote:
ork tábornok 200 hektáron 60 barakkal (30%os barakk): 60 * 40 * 6 (ork lovas támadóerő) * 1,3 (lakáshelyzet tekercs) * 1,4 (hadügyi tekercs) * 1,2 (tábornokokkal bónusz) * 1,3 (ork faji bónusz) * 1,1 (felfele támadás)= 44972,928 elf 200 hektáron 30 barakk, 30 torony (összesen 30% terület), és csak 20%os faji védelemmel: 30 * 40 * 14 (elf íjász védőérték toronyban) * 1,3 (lakáshelyzet tekercs) * 1,4 (hadügyi tekercs) * 1,3 (toronybónusz) * 1,2 (elf faji bónusz) = 47698,56 Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Nekem csak annyi a zavaró tényező, hogy eddig a 30%-kal számoltam, ezért érzem igazságtalannak az erősítés kiírást. ami igaz az igaz. valszeg érdekesebb lesz a játék, ha mindenki megtudja az igazat. Kevesebb lesz a beton elf, mert csak idő kérdése, hogy azok is tűz alá kerüljenek, akik eddig "békésen" meghúzták magukat a tornyokban. legyen méltó a játék a nevéhez és szóljon a hódításról. még valami: én azt se tudom hogy kell szavazni :p |
Szerintem is akkor legyen a súgó javítva, ha az orkot meg leviszitekk 20%-ra. Amúgy a 30%ra való emelést javaslom.
|
Quote:
|
Quote:
elönyök: nincs neki:D:D hátrányok:...(jó hosszú sor:p) |
Quote:
|
Quote:
Felmerült az ork változtatása, mint lehetőség? Nem. Akkor kéretik nem totál szétoffolni a témát, mert azt sem szeretem. Ahogy sokminden mást sem, de ezt nyilván tudod, pea. :) |
All times are GMT +1. The time now is 01:33. |