Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   A karavánok megnézése (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1712)

---<[madár]>--- 06-01-2007 10:04

Quote:

Originally Posted by Hunor a sirály (Post 100038)
Nyugi, Ati megtudja valósítani, mert szerited a Hóditó v6-ot nem volt nehéz kivitelezni??
Most azt ne keverd bele, hogy azé nem támogatod, mert nehéz kivitelezni. A "nem támogatom"-ra szavaztál.

Pedig azért! A te ötleted amire bekerül a játékba, szavazással, teszteléssel, stb., az jónéhány hónapba belekerülhet, az általam felvetett ötlet pedig akár néhány perc alatt, egy kisebbfajta módosítással. Az alapötlet tetszik, de nem áll arányban a játszhatóság minőségének javulása a ráfordított idő nagyságával (hú de diplomatikus megfogalmazás...:p), éppen ezért szerintem a legegyszerűbb megoldást kell rá keresni!
A szavazásom kissé pontatlan volt, mivel ismétlem az alapötletet támogatom, csak ezt a bonyolultabb megoldást nem. ...de ez is csak a saját, személyes véleményem! :rolleyes:

Kutyuleee 06-01-2007 10:26

Quote:

Originally Posted by ---<[madár]>--- (Post 100209)
Pedig azért! A te ötleted amire bekerül a játékba, szavazással, teszteléssel, stb., az jónéhány hónapba belekerülhet, az általam felvetett ötlet pedig akár néhány perc alatt, egy kisebbfajta módosítással. Az alapötlet tetszik, de nem áll arányban a játszhatóság minőségének javulása a ráfordított idő nagyságával (hú de diplomatikus megfogalmazás...:p), éppen ezért szerintem a legegyszerűbb megoldást kell rá keresni!
A szavazásom kissé pontatlan volt, mivel ismétlem az alapötletet támogatom, csak ezt a bonyolultabb megoldást nem. ...de ez is csak a saját, személyes véleményem! :rolleyes:

Változtatások csak majd egy újabb nagyobb fejlesztési időszakban lesznek bekerülve, úgyhogy tök mind1 hogy 2perc vagy 3óra a megirása:D leginkább csak attól függ, hogy Ati lát e benne értelmet:D

Hornet 06-01-2007 19:41

Mindenképpen támogatnám.:):)

Sokszor venném hasznát;)

NorB 06-02-2007 08:17

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 100054)
Ez csak az én véleményem, és semmi baj a kistopikokkal, mert vannak benne nagyon jó, és hasznos apró szépíteni való ötletek is, amik nagy valószínűséggel meg is lesznek valósítva egyszer. Én ezzel nem értek egyet, leírtam miért nem, és amiért nem értek egyet még teljesen felesleges új topikot nyitni.

Ennyi erővel az is legyen jelezve a fontos eseményekben, ha a szövimnek már valaki küldött segítséget, mert akkor az enyém felesleges ... vagy írja ki, az eseményeimbe hogy kitámadott egyedül, nehogy ha én akarok kimenni és nem nézem meg a tanácsadói oldalát ne tudjam tőle vinni az 50%-ot.

tudom durva példák de extrém esetek kivételével szövifórum mindezekre megoldást nyújt ... tessék kommunikálni :)

Reni, a szöviseregek kiválóan követhetőek a tanácsadóoldalakon, a karavánok meg nem
abban nyilván igazad van, hogy a téma nem egetrengetően fontos, de egyébként nem hiszem, hogy nagyon nagy meló a karavánokat eseménybe, vagy tanácsadókra rakni
de nem a mi dolgunk eldönteni, hogy mennyi munka van vele, csak hogy értelmes-e az ötlet

Reni 06-02-2007 09:08

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 100101)
Nekem sosem jelentett gondot bemásolni a karavánt szövifórumra, hogy a többiek tudjanak róla...mennyi esélye van, hogy a többi szövid is ugyanbban a 3 másodpercben küldi el a karavánt, mint te? Szerintem nem egy általánosan előforduló dolog, ha megvan a kommunikáció egymás közt.

ha azt kitudod írni szövifórumra, hogy támadsz xy-ra és viszem a te seregedet is Jancsi, akkor ez miért gond?

vagy azt sem beszélitek meg, hanem egymás orra elől elráncigájátok a seregeket?

Nem ellenzem, a felvetést, de különösebb szükségét nem látom.

Mint írtam, az egy durva példa volt, meglátásom az, ha arra van időd, hogy a tanácsadói oldalát valakinek megnézd, akkor arra is van, hogy bemásold egy egyszerű copy-val a szövifórumra a karavánt.

Gondolom ezt is olvastad, a lényeg amire reflektálni akartam, hogy legyen kommunikáció a szövitagok között....ne csak egy automatizált gépezetként működjön minden....és mint írtam, nem ellene vagyok, de nem támogatom ..

reald 06-04-2007 17:50

Támogatom az ötletet, mégpedig:
Reninek igaza van abban, hogy egyszerűbb bekopizni a szfórira, de pl. nálunk ez átláthatatlanná tesz a szf-ot, és eltapossa a fontos bejelentéseket. Támogatom.

Dragi 06-04-2007 18:00

Quote:

Originally Posted by reald (Post 100756)
Támogatom az ötletet, mégpedig:
Reninek igaza van abban, hogy egyszerűbb bekopizni a szfórira, de pl. nálunk ez átláthatatlanná tesz a szf-ot, és eltapossa a fontos bejelentéseket. Támogatom.

ha valamit kiakarsz emelni létezik Caps Lock is a világon :) és szövifórumon nem tilos :)

dath 06-05-2007 06:53

üdv
támogatom.
Gergő, van az úgy, hogy lemarad a beírás ugye? :)
volt egy szövim akinek hiába könyörögtem, rendszeresen elfelejtette bemásolni, tudom meg kell szabadulni az ilyen szövitől, de ez nem ilyen egyszerű... meg is lehetne nevelni, de se pedagógus, se állatidomár nem vagyok :D

Reni 06-05-2007 08:29

Quote:

Originally Posted by dath (Post 100970)
üdv
támogatom.
Gergő, van az úgy, hogy lemarad a beírás ugye? :)
volt egy szövim akinek hiába könyörögtem, rendszeresen elfelejtette bemásolni, tudom meg kell szabadulni az ilyen szövitől, de ez nem ilyen egyszerű... meg is lehetne nevelni, de se pedagógus, se állatidomár nem vagyok :D

gondolom ez a szövid a támadásai előtt azt is rendszeresen elfelejtette szövifórumra kiírni, hogy elrántja a ti seregeiteket is :D:D

LOL :)

dath 06-05-2007 17:50

azzal nem volt gond, de reggelente munkába menet előtt, ébredés után küldött karavánokról nem sok infót adott :)
tény, ez nem egy egetrengető újítás lenne, de előbb, vagy utóbb mindenkinek jól jönne, mert néha hibázik az ember.

sifu 06-06-2007 19:47

Quote:

Originally Posted by Hunor a sirály (Post 89481)
VIP: Ha rákattintok a karaván opcióra, akkor a szövetségben mozgó karavánokat meg tudjam nézni, a felém tartókat és a szövik felé tartókat. Ez a félreértések elkerülése miatt lenne jó, hogy a szövetségesnek ne küldjön több szövetséges is karavánt. Odaírná, hogy ki küldte a kavavánt kinek, milyen árut, és meddig tart az út, ha a szövetséges karaván hazafelé tart azt is kiírná.

húúú de jó ötlet!:):)
nem menne kárba a nyers mer rögtön 3-an küldtük.....ez az egyik legjobb dolog amit ma olvastam:cool:
gratula

Dus 06-07-2007 10:22

igen,én is néha idegeskedek amiatt mert 3 an is küldtünk karavánt.
támogatom.

Tsobi 06-08-2007 23:53

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 101815)
igen,én is néha idegeskedek amiatt mert 3 an is küldtünk karavánt.
támogatom.

Sosem értettem,minek idegeskedni apróságok miatt :)
Egyébiránt azt az elvet vallom,hogy inkább több,mint kevesebb .. :)

LordYsolt 06-09-2007 06:59

Nekem teljesen mindegy hogy bekerül v sem. Előttem páran megírták h ott van a szövifórum. Nem gond oda bármit is bemásolni. Az ember beírja h mit kér és kitől. Ezzel meg van oldva. Ha többjön az sem baj :D

Stev 06-13-2007 15:57

Quote:

Originally Posted by LordYsolt (Post 102051)
Ha többjön az sem baj :D

Persze, ha éppen gépnél vagy, és fel tudod használni! Szerintem ez egy kényelmi funkció a karaván mellé, nem nélkülözhetetlen, de ugyanakkor egyes esetekben hasznos is lehet.

Dus 06-14-2007 10:57

[quote=Matador;102042]Sosem értettem,minek idegeskedni apróságok miatt :)[quote]

apróság?...egy csomószór volt már olyan ,hogy egy rakat cuccot rlvesztettünk emiatt:(

laci 06-14-2007 11:01

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 103085)
apróság?...egy csomószór volt már olyan ,hogy egy rakat cuccot rlvesztettünk emiatt:(

Nagyon sokat segít, ha a szövetségesek kommunikálnak egymással ;)

Mindemellett támogatom az ötletet, ártani biztosan nem árt, és ha tényleg vannak, akiknek fontos lenne, akkor miért ne? :)

Dus 06-14-2007 11:04

Quote:

Originally Posted by laci (Post 103086)
Nagyon sokat segít, ha a szövetségesek kommunikálnak egymással ;)

jah,amikor beírja,hogy kér valamit,akkor később 5-10 másodperces csúszásokkal beírjuk,hogy elküldve:)...és akkor nemtudtuk,hogy a másik is elküldte,és kommunikáltunk is:)...

laci 06-14-2007 11:07

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 103087)
jah,amikor beírja,hogy kér valamit,akkor később 5-10 másodperces csúszásokkal beírjuk,hogy elküldve:)...és akkor nemtudtuk,hogy a másik is elküldte,és kommunikáltunk is:)...

Hát ez pech... de ugyanígy az is előfordulhat, hogy kér valamit, és egyszerre külditek a karavánokat, és csak utána veszitek észre. Ugyanott vagytok, mint a fórummal.

Valezius 06-14-2007 11:07

Quote:

És ha ez bevezetésre kerüll, akkor nem állhat elő ugyanez?
Mindhárman megnézitek, hogy megy-e karaván, nem megy. A következő pillanatban már 3is ;)

Előbb utóbb az ember csak megtanulja, hogyan kell megbeszélni a karaván küldést ;)

Ati 06-14-2007 11:09

Quote:

Ezen abszolút nem segít, ha látod, hogy ki mit küld..... Ugyanúgy azt fogod látni, hogy senki nem küld semmit, nosza akkor küldjek cuccokat, és mire elküldöd, a töbiek is elküldték már.

laci 06-14-2007 11:10

Quote:

Originally Posted by laci (Post 103089)
Hát ez pech... de ugyanígy az is előfordulhat, hogy kér valamit, és egyszerre külditek a karavánokat, és csak utána veszitek észre. Ugyanott vagytok, mint a fórummal.

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 103090)
És ha ez bevezetésre kerüll, akkor nem állhat elő ugyanez?
Mindhárman megnézitek, hogy megy-e karaván, nem megy. A következő pillanatban már 3is ;)

Előbb utóbb az ember csak megtanulja, hogyan kell megbeszélni a karaván küldést ;)

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 103091)
Ezen abszolút nem segít, ha látod, hogy ki mit küld..... Ugyanúgy azt fogod látni, hogy senki nem küld semmit, nosza akkor küldjek cuccokat, és mire elküldöd, a töbiek is elküldték már.

2 perc alatt 3-an elmondtuk ugyanazt :D

Dus 06-14-2007 11:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 103091)

hmm...ebben van igazság:)...de akkor ha oda rakjuk be ahol elküldjük,akkor,hogyha valaki 10 mp vel hamarabb elküldte mint én akkor látom,hogy ő már küldött,de ha nem lenne akkor nem mennék vissza fórumra megnézni,és úgy megint a karavánhoz...remélem érthetően írtam le:D...ha nem akkor leíromleírom jobba:D

sasa 06-14-2007 11:25

Ha csak annyiból áll a kommunikáció, hogy "He, küldj már bálát, mert éhezek!" akkor simán lehet karaván ütközés. (Mondjuk általában csak egy szövi termel gabonát, vagy egy se. :) 5 piac meg sokmindenre elég...)

Lehet célzottan is kérni. pl. X kéne 1000 fegyver, látom most nagyon nálad már kifele folyik a raktárból. Ilyenkor a másik minek küldene karavánt? Annak nem lenne értelme.
Ha mindenki fent van, akkor meg nem kell kapkodni (csak néha :D). fél perc alatt lehet egyeztetni, hogy ki kinek és mit küld. Szóval nekem nem létfontosságú ez az újítás.

laci 06-14-2007 11:38

Quote:

Originally Posted by sasa (Post 103095)
...Szóval nekem nem létfontosságú ez az újítás.

Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetem, hogy senkinek nem létfontosságú a dolog. Kényelmi funkció, semmi több. Ha lesz ilyen, jó, ha nem, akkor is.

sasa 06-14-2007 11:40

Quote:

Originally Posted by laci (Post 103099)
Azt hiszem, nyugodtan kijelenthetem, hogy senkinek nem létfontosságú a dolog. Kényelmi funkció, semmi több. Ha lesz ilyen, jó, ha nem, akkor is.

sokszor már az eddigieket is túl kényelemesnek érzem :)
idézzem Goldy véleményét a megnyertem a játékot gombról? :D

Valezius 06-14-2007 11:44

Quote:

Originally Posted by sasa (Post 103100)

Én az eddigieket nem érzem túl kényelmesnek, főleg a piacot nem, az volt az utóbbi 1év legjobb változtatása :)

Viszont ez már könnyen lehet, hogy túl kényelmes lenne.

Kutyuleee 06-14-2007 12:37

Quote:

Originally Posted by sasa (Post 103100)

Nyugodtan:D ép azt tervezzük hogy karavánokkal támadva megnyerjük a játékot:D:D:D Amúgy az ötletet támogatom mint eddig is, de nem halok bele ha nem lesz.

All times are GMT +1. The time now is 01:07.