Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Több ori irányítása egy gépről (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=171)

Kisbér 01-31-2007 13:37

Quote:

Originally Posted by karesz6 (Post 70427)
Sztem ennél sokkal körmönfontabb.:) Ezzel 1 értelmű hogy fél perc alatt lebukik. Meg itt ha jól vettem észre akár külön csopiban lévő orikat is bebuktatnak. Külön csopiból meg nehéz lehet csak az egyik csopiban lévő orit inzultálni. Tuti valami logikai alapja van de ennél öszetettebb. Mondjuk azt sokkal elképzelhetőbbnek tartom hogy azt figyeli a rendszer hogy miféle cookie kat kap a gép. Nem értek ehhez nagyon de tegyük fel hogy van A és B Szabálytalanul 1 emberhez tartozó ori A és B e-mail címmel. Miközben a delikvens az A orijába be van jelentkezve bejelentkezik a B e mail címre amiről valami publikus info jön a gépre pl egy cookie. Vagy ugyan így A oriban van és közben akármilyan oldal küld egy akármilyen cookie t amiben az illető user e szerepel de lehet akár a nick je is ha a kettő azonos vagy hasonló. Rengeteg ijen oldal van és a cookie k ha jól tudom teljesen publikusak. Ebből sztem ki lehetne őket szűrni.

Informatikai rendszermérnök vagyok, de nem teljesen értem miről beszélsz...
Ezt a sütis dolgot felejtsd el :D

Nyilván súlyozva vannak az események...

Én úgy tudom elképzelni, hogy minden országnak van egy id száma. Ahhoz hozzá vannak rendelve ipcímek. Ez minden bejelentkezés alkalmával kap egy dátum-ot is az ip. Ha ugyanarról az ip-ről nem léptek be ugyanabba az országba, x (asszem 1) hónap után törlődik az országhoz kapcsolt ip-listából az ip.

Ha egy olyan ip-címről jelentkezel be, ami más országnak a hozzárendelt ip-listájában benne van, akkor máris multizol. :D

Alapból ha nem csinálsz semmit, gondolom nem jár bünti pont (mondjuk ez elég nagy baj!!!!).

Ha mondjuk csinálsz 1 ellenséges akciót, akkor az gondolom súlyozza a rendszer a bünti mennyiségét:

- ha külön csoportban vannak az ip-ütközött országok, akkor csak minimális büntipont
- ha ugyanabban a csoportban vannak, akkor nagyobb büntipont
- ha ugyanabban a csoportban, és mondjuk x%-on belül vannak a pontlistában, akkor még nagyobb büntipont
- ha olyan ország ellen akciózol, ami ellen az ipütközött országnak x körön belül volt akciója (akár úgy is, hogy az ellenfél akciózott) akkor még nagyobb büntipont
- ha olyan országban akciózol, ami egy szöviben van veled, akkor mégnagyobb büntipont

És amint egy ország elért egy bizonyos büntipontot (lehet, hogy valamelyik fajtából 50 valamelyik fajtából csak 1 is elég) az adminoknak feljön egy kis ablakocska, hogy multiveszély. És egyéni elbírálás, vagy ha olyanok az ip-k kapásból anarch...

Én így tudom elképzelni a dolgokat...

Annyi lehet még, hogy bizonyos helyeket, ahonnan sokan játszanak (pl több ezer dolgozót alkalmazó cég 1 rooter-el) valahogy másképp van... Pl csak a durvább esetekre kapsz büntipontot...

(tehát én innen a Pannonból pl SzaTo-val egy ip-ről vagyunk. Nem vagyunk szövik, nem támadjuk ugyanazt az orit, tehát valószínűleg nem fognak minket anarchba rakni... Viszont ha egy szöviben lennénk, akkor azt szerintem nem engednék Atiék... Emellett viszont van további 1500 dolgozó, akik közül lehetséges, hogy 1 épp a pontlistában mellettem van, és épp ugyanazt az országot támadjuk mind2-en függetlenül attól, hogy ismerjük-e egymást, vagy sem)

karesz6 01-31-2007 13:49

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 70475)
Informatikai rendszermérnök vagyok, de nem teljesen értem miről beszélsz...
Ezt a sütis dolgot felejtsd el :D

Valószínűleg azért nem érted mert te értessz hozzá én meg ezt kb másfél év info fakt után szültem meg tehát sok alapom nincs rá viszont kombinálni rettentő szeretek. :D:D:D

Kisbér 01-31-2007 13:50

Quote:

Originally Posted by karesz6 (Post 70481)
Valószínűleg azért nem érted mert te értessz hozzá én meg ezt kb másfél év info fakt után szültem meg tehát sok alapom nincs rá viszont kombinálni rettentő szeretek. :D:D:D

LOL :D

delllas 02-01-2007 22:46

sziasztok!

ha van 1 orim normálban s van 1 lassúban,össze kell kapcsoljam őket?

köszi

Ati 02-01-2007 22:50

Quote:

Originally Posted by delllas (Post 70817)
sziasztok!

ha van 1 orim normálban s van 1 lassúban,össze kell kapcsoljam őket?

köszi

1, anarchista csoporton kívül MINDEN országot össze kell kapcsolni.
2, ha mindkettő az 5. szinten van, akkor jelenleg megszeged a szabályokat, ami nem túl egészséges, hiszen világosan le van írva, hogy 5. szintem anarchista csoporton kívül összesen egy országod lehet.
3, ez mind le van ám írva a regszabályokban.

delllas 02-01-2007 22:56

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 70818)
1, anarchista csoporton kívül MINDEN országot össze kell kapcsolni.
2, ha mindkettő az 5. szinten van, akkor jelenleg megszeged a szabályokat, ami nem túl egészséges, hiszen világosan le van írva, hogy 5. szintem anarchista csoporton kívül összesen egy országod lehet.
3, ez mind le van ám írva a regszabályokban.

elfogadom de megkérdezem.
ha két egymástól TELJESEN független ori akkor ez miért baj?

Remedy 02-01-2007 22:56

Quote:

Originally Posted by delllas (Post 70819)

hogy lenne mar fuggetlen ha a tied mindketto?

delllas 02-01-2007 23:00

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 70820)
hogy lenne mar fuggetlen ha a tied mindketto?

az egyik lassú csoportban van a másik meg normálban.hogy multiznék vele vagy milyen szabályt tudnék megszegni velük amikor nincsenek 1 csoportban???

Ati 02-01-2007 23:00

Quote:

Originally Posted by delllas (Post 70819)

Ööö, mert tiltják a szabályok, amiket elfogadtál?

Jósolhatok? Nem leszel hosszúéletű a Hódban...

Ati 02-01-2007 23:02

És ha már úgyis itt vagy, akkor kapsz mondjuk 5 percet, hogy töröld az egyik országodat. Óra indul.

delllas 02-01-2007 23:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 70822)
Ööö, mert tiltják a szabályok, amiket elfogadtál?

Jósolhatok? Nem leszel hosszúéletű a Hódban...

az h elfogadom a szabályt még nem jelenti azt h értem is h miért van.
akkor most v törlöm vmelyiket vagy megy mind2 anarchba?

Ati 02-01-2007 23:04

Quote:

Originally Posted by delllas (Post 70824)
az h elfogadom a szabályt még nem jelenti azt h értem is h miért van.
akkor most v törlöm vmelyiket vagy megy mind2 anarchba?

Még 3 perced van törölni az egyiket.

delllas 02-01-2007 23:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 70825)

tudom h pofátlanság ezt kérni de ha csak az egyiket rakod át anarchba?:)
mert vipem van rajta s nem szvsn törlöm a másikat meg kedvelem.
s sajnos szintet lépni sem tudok.vagy nincs semmi komrumisszum 3 perc s kész?

Ati 02-01-2007 23:08

Time's up. Úgy látom mindkét ország megvan még, úgyhogy több sikert majd a következő nekifutásra.

delllas 02-01-2007 23:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 70825)

vagy szabira az egyikkel amig szintet lépek a másikkal?

Ati 02-01-2007 23:10

Quote:

Originally Posted by delllas (Post 70828)
vagy szabira az egyikkel amig szintet lépek a másikkal?

Lemaradtam valamiről? Miért gondolod, hogy míg mindenki másnak kötelező betartani a szabályokat, addig neked nem? Nagyon el vagy te tévedve.

delllas 02-01-2007 23:13

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 70829)
Lemaradtam valamiről? Miért gondolod, hogy míg mindenki másnak kötelező betartani a szabályokat, addig neked nem? Nagyon el vagy te tévedve.

teljesen igazad van abban h nem tartottam be a szabályokat amiket te/ti alkottál,alkottatok.
azt azonban még mindig nem értem h miért!!! szabályba ütköző ha 2 olyan orim van amik nem tudnak multizni mert képtelenség?
s kérlek ne azt válaszold mert ez a szabály.
miért ez a szabály,miért nem lehet ez így?

delllas 02-01-2007 23:15

most a morálom le fog esni NAGYON?milyen hatása van az orimra h átraktál?
ja s ha nem kérdezem meg itt akkor kiderült volna vmikor ez az egész?

puma 02-01-2007 23:16

Ez tényleg igaz vagy csak megjáccátok Ati?:D :D :D

delllas 02-01-2007 23:17

Quote:

Originally Posted by puma (Post 70832)

tényleg igaz.

Új jövevények más csoportokból:

Acer TM Kollektíva (#404363) - Értéke: 16337
Égigérő Mesefa (#420672) - Értéke: 9612

A pontlistában első belépésük után jelennek meg. Jó vadászatot! :)

Admin (#0) [4/J] , 2007-02-02 00:08:39

Ati 02-01-2007 23:18

Quote:

Originally Posted by puma (Post 70832)

Én is ezt kérdezem magamtól...

Végülis nem offtopic, mert több ország egy gépről, csak épp a szitu olyan, hogy ugye valaki jön, közli, hogy épp megszegi a szabályokat, nagylelkűen adok neki időt, hogy esetleg tegyen valamit annak érdekében, hogy ez ne így legyen, majd ahelyett, hogy ezt megtenné, nekiáll kötözködni, hogy dehát miért...

Én maradtam le valahol nagyon, vagy mi van? :D

Cassandra 02-01-2007 23:20

Quote:

Originally Posted by delllas (Post 70833)
tényleg igaz.

Új jövevények más csoportokból:

Acer TM Kollektíva (#404363) - Értéke: 16337
Égigérő Mesefa (#420672) - Értéke: 9612

A pontlistában első belépésük után jelennek meg. Jó vadászatot! :)

Admin (#0) [4/J] , 2007-02-02 00:08:39

Hihi... Ilyen üzi jelenik meg anrchban újoncok érkezésekor?:D
Nem is láttam még.:P

Ühm... asszem aludni indúltam úgy negyed órája és ezzel nem voltam egyedül.:))))

puma 02-01-2007 23:22

Quote:

Originally Posted by delllas (Post 70831)
most a morálom le fog esni NAGYON?milyen hatása van az orimra h átraktál?
ja s ha nem kérdezem meg itt akkor kiderült volna vmikor ez az egész?

ha jól emléxem 30as lesz egy jó darabíg;)

delllas 02-01-2007 23:23

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 70834)
Én is ezt kérdezem magamtól...

Végülis nem offtopic, mert több ország egy gépről, csak épp a szitu olyan, hogy ugye valaki jön, közli, hogy épp megszegi a szabályokat, nagylelkűen adok neki időt, hogy esetleg tegyen valamit annak érdekében, hogy ez ne így legyen, majd ahelyett, hogy ezt megtenné, nekiáll kötözködni, hogy dehát miért...

Én maradtam le valahol nagyon, vagy mi van? :D

nem voltál annyira jó fej mint azt te most elképzeled magadról.ha tényleg nagylekű lettél volna akkor megvárod mig lezárjuk a beszélgetést mert mint te is láttad az érvelésed elfogadtam már az elején.de a te játékod.
viszont az én pénzem.
s mivel nem ártottam más játékosnak ezért nehezen fogadom el azt az érvelést h azért mert vipem volt még be kellett volna tartsam a szabályokat.

Ati 02-01-2007 23:25

Quote:

Originally Posted by delllas (Post 70837)
nehezen fogadom el azt az érvelést h azért mert vipem volt még be kellett volna tartsam a szabályokat.

És a jóslatom valóra vált. :) Tényleg nem leszel a Hódítóban hosszúéletű. :)

puma 02-01-2007 23:34

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 70838)
És a jóslatom valóra vált. :) Tényleg nem leszel a Hódítóban hosszúéletű. :)

most kapot 1 hónap szabadságot nem?
mi ez ha nem hosszúélet?:D :D

Steve 02-01-2007 23:35

Ati nagylelkűségének tündöklése és bukása:D

30ról indul a katmorálod és naponta egyet megy fel, két hónap múlva hálálkodni fogsz;)

Xeper 02-02-2007 00:05

Quote:

nehezen fogadom el azt az érvelést h azért mert vipem volt még be kellett volna tartsam a szabályokat.

:eek:
Hát ez nagyon kész :)

Toti 02-02-2007 00:48

ha vki nem fogja fel elsőre...
És a szabály az szabály. ezt a problémát sem bírta feldolgozni...:):):)

tdomo 02-02-2007 05:56

Quote:

nem voltál annyira jó fej mint azt te most elképzeled magadról.ha tényleg nagylekű lettél volna akkor megvárod mig lezárjuk a beszélgetést mert mint te is láttad az érvelésed elfogadtam már az elején.de a te játékod.
viszont az én pénzem.
s mivel nem ártottam más játékosnak ezért nehezen fogadom el azt az érvelést h azért mert vipem volt még be kellett volna tartsam a szabályokat.

Remélem, azért még olvasod a fórumot, annak ellenére, hogy bannolva vagy.
A hozzáállásod finoman szólva nem helyes. Mikor regisztrálsz, elvileg elolvasod és utána el kell fogadnod a szabályokat. Azzal vagdalkozni, hogy a te pénzed gusztustalan, nem vetted meg kilóra sem a játékot, sem az üzemeltetőit. Akárhová elmész szórakozni, ugyanígy kiraknak ha nem tartod be a "házirendet"...

Killer 02-02-2007 06:39

Quote:

viszont az én pénzem.

aztaaaa!!ez nagyon kemény:D:D:D:eek:

Remedy 02-02-2007 07:42

de legalabb megoldodott a problemaja, nem kell osszekotni az orikat :D

Kisbér 02-02-2007 08:01

Amúgy ha még olvasod az írásokat, a probléma ott adódik, hogy a lassú, és a normál csoport is találkozik felsőbb csoportban. Tehát megteheted, hogy míg az egyikkel felhalmozol anyagiakat, akkor egyszerre lépve átadod azt az egyik oriból a másikba, majd gyorsan törlöd... 2 kör kell, míg a karaván átér...
Aztán már törlöd is az orit...
Ugye nem valószínű, hogy 2 óra alatt kiszűrik ezt (de ha így van cáfoljatok), és máris multiztál a 2 függetlennek tűnő országgal...

Ezért van az, hogy már az elején kiszűrik ezeket...

Töröld az anarchos orikat, és regisztrálj újra... De csak 1 orit :D

Synkel 02-03-2007 13:39

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 70859)
Amúgy ha még olvasod az írásokat, a probléma ott adódik, hogy a lassú, és a normál csoport is találkozik felsőbb csoportban. Tehát megteheted, hogy míg az egyikkel felhalmozol anyagiakat, akkor egyszerre lépve átadod azt az egyik oriból a másikba, majd gyorsan törlöd... 2 kör kell, míg a karaván átér...
Ugye nem valószínű, hogy 2 óra alatt kiszűrik ezt (de ha így van cáfoljatok), és máris multiztál a 2 függetlennek tűnő országgal...

Ez a variáció sokkal gyorsabb ennél. Ha törlöd az orit, attól a karaván céhoz ér

Steve 02-03-2007 20:30

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 70859)

Kisbér amit mondasz azt megteheted, ugye Bben ér össze a két csopi, márpedig négyes és hármas szinten lehetsz normálba és gyorsba is.

Viz 02-03-2007 20:31

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 71267)
Kisbér amit mondasz azt megteheted, ugye Bben ér össze a két csopi, márpedig négyes és hármas szinten lehetsz normálba és gyorsba is.

De csak ha össze vagy kötve, ilyenkor meg nem léphetsz fel mind a két oriddal.

Steve 02-03-2007 23:06

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 71268)
De csak ha össze vagy kötve, ilyenkor meg nem léphetsz fel mind a két oriddal.

jogos, tényleg

Andrew 05-06-2007 09:55

főleg Atihoz intézném a kérdésemet
azt hiszem ebben a témában szépen elfér :)
egyik szövim belépett az orijába vodás wapról, aztán megkértem egy másikat is, nézze meg neki milyen ip-t jelez ki a fontos események között
az a problémám, hogy az ip-cím megegyezik, nem lesz ebből gond? :o

azért nem a supportra írtam, mert ez másokat is érinthet

viktor 05-08-2007 11:23

Több ország irányítása egy gépről

Szia Ati!

Mi hárman játszunk egy gépről,már volt korábban országunk egy csoportban és akkor szöviben voltunk át is kerültünk az anarchba ezt meg is értjük. Új orikat indítottunk, megint egy csoportba kerültünk de semmi kapcsolat nem volt köztünk, mindenkinek külön szövije volt, nagyon ügyeltünk rá hogy semmilyen kapcsolat ne legyen közöttünk. Végül ketten megint az anarchba kötöttünk ki. Ezt nem értjük mert akkor most ne játszon csak 1 ember a másik kettő meg nézze?
Mindhárman nagyon megkedveltük a játékot és szeretnénk játszani de már elég volt kétszer az anarchba kerülni. Most újra orikat indítottunk és most ketten az 5/V csoportban vagyunk, a harmadik személy az 5/W csoportba került.
Mit tegyünk hogy mindhárman nyugodtan játszhassunk? Szeretnénk ez ügyben a tanácsodat kérni!Nem szeretnénk, hogy azt gondold hogy csalunk!
Válaszod előre is köszönjük!
ÜDV: Anikó, Fecó, Viktor

Ati 05-08-2007 11:33

Quote:

Originally Posted by viktor (Post 94290)
Szia Ati!

Mi hárman játszunk egy gépről,már volt korábban országunk egy csoportban és akkor szöviben voltunk át is kerültünk az anarchba ezt meg is értjük. Új orikat indítottunk, megint egy csoportba kerültünk de semmi kapcsolat nem volt köztünk, mindenkinek külön szövije volt, nagyon ügyeltünk rá hogy semmilyen kapcsolat ne legyen közöttünk. Végül ketten megint az anarchba kötöttünk ki. Ezt nem értjük mert akkor most ne játszon csak 1 ember a másik kettő meg nézze?
Mindhárman nagyon megkedveltük a játékot és szeretnénk játszani de már elég volt kétszer az anarchba kerülni. Most újra orikat indítottunk és most ketten az 5/V csoportban vagyunk, a harmadik személy az 5/W csoportba került.
Mit tegyünk hogy mindhárman nyugodtan játszhassunk? Szeretnénk ez ügyben a tanácsodat kérni!Nem szeretnénk, hogy azt gondold hogy csalunk!
Válaszod előre is köszönjük!
ÜDV: Anikó, Fecó, Viktor

Szia,

több dolgot is lehet tenni.

Az egyik, mint legkézenfekvőbb megoldás, hogy nyugodtan játsszatok együtt, akár szövetségben is, az anarchista csoportban. Itt nem kell attól félni, hogy emiatt bármi gond lesz, nyugodtan játszhattok egy gépről mindannyian.

Másik lehetőség, ami szintén egy biztos megoldás, hogy egy-egy szinttel eltolva játszotok, és az országokat, mint saját országok, összekapcsoljátok. Ezzel biztosítani lehet, hogy sose lesztek egy csoportban, és ilyesmi miatt nem kerültök át. Ez egy picit kényelmetlen megoldás, de 100%-ban biztosítja, hogy a közös géphasználat miatt nem lesz semmi gond.

Harmadik lehetőség, hogy összekapcsolás nélkül, külön csoportokban játszotok, ez már jár némi rizikóval, ha más tényezők is közrejátszanak, akkor itt 100%-ra nem garantálható, hogy nem kerültök át. Persze ha jóideig elvoltatok így, akkor valószínüleg nem tesztek olyat, ami indokolná, ezért egy próbát esetleg megérhet. Itt amit gondot látok, az az, hogy ha szintet léptek, közös csoportba kerülhettek, ami már problémás lehet.

Negyedik lehetőség (és itt a harmadik lehetőség problémájára is kitérek), hogy egy csoportban vagytok, de nem végeztek közös akciókat. Ez úgy hangzik, mintha nagyon egyszerű lenne, de tapasztalat, hogy nem az. Egy-egy közös gömbözés, vagy felmérés már problémát tud okozni ilyen esetekben. Egy ilyen akció után még persze nincs gond, de ha ez rendszeresen ismétlődik, akkor összegyűlik annyi hibapont, amiért már anarchba helyezés jár. Ezért ezt a lehetőséget egyáltalán nem ajánlanám, és a harmadik pontban említett közös csoportba kerülés is ezt a kockázatot rejti magában, ami miatt nem feltétlenül szerencsés.

All times are GMT +1. The time now is 20:48.