Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Betegség (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1693)

Kutyuleee 04-19-2007 23:38

Quote:

Originally Posted by sema034 (Post 88926)
Ez tényleg igy van? Ha üres az ország akkor nem lesz beteg aki betámadja??? Mert én az ellenkezőjét tapasztaltam. Vagy rosszul emlékszem? :confused:

megtanitsalak a szöveg értésre???:D
nem az üres ori a lényeg el mondom mire gondolok,hogy megértsd, szépen folyamatban
1.van 1 ori ami nem beteg eddig világos
2.betámad egy hullát vagy egy beteg országot eddig is stimm
3. az ütést meglátja egy sunyi krónikás, meggömbözzi az 1. orit és mit lát szinte nincs otthon senki
4. elindul felé hiszen 2körre van a serege és ő is 2kör múlva csapodik és mivel a csata elöbb zajlik le mint ahogy hazaér a sereg be is üt
5. és itt van kérdésem tárgya, ugyebár a sereg hazaérkezésekor beteg lesz az ori, de a csata a sereg hazaérkezése elött zajlik éppen, a kérdésem tárgya az volt hogy így már hazahurcolod a trippert vagy így még nem fertözz...

sema034 04-20-2007 00:19

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 88928)
megtanitsalak a szöveg értésre???:D
nem az üres ori a lényeg el mondom mire gondolok,hogy megértsd, szépen folyamatban
1.van 1 ori ami nem beteg eddig világos
2.betámad egy hullát vagy egy beteg országot eddig is stimm
3. az ütést meglátja egy sunyi krónikás, meggömbözzi az 1. orit és mit lát szinte nincs otthon senki
4. elindul felé hiszen 2körre van a serege és ő is 2kör múlva csapodik és mivel a csata elöbb zajlik le mint ahogy hazaér a sereg be is üt
5. és itt van kérdésem tárgya, ugyebár a sereg hazaérkezésekor beteg lesz az ori, de a csata a sereg hazaérkezése elött zajlik éppen, a kérdésem tárgya az volt hogy így már hazahurcolod a trippert vagy így még nem fertözz...

Bocsi azt hittem hogy a hullát kiséri haza...:D

Kutyuleee 04-20-2007 00:22

Quote:

Originally Posted by sema034 (Post 88932)

Hmm milyen jó világ lenne ha az üres hulla ori nem fertözne:rolleyes:

sema034 04-20-2007 00:31

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 88934)
Hmm milyen jó világ lenne ha az üres hulla ori nem fertözne:rolleyes:

Na ja ezért csodálkoztam baromira. :D

Tsobi 04-20-2007 11:23

Quote:

Originally Posted by sema034 (Post 88932)

Szövegértés 1-es ! :D

Tsobi 04-20-2007 11:29

Mondjuk a logika is ezt diktálja.. :o

Vas 04-20-2007 14:56

nem értem: mit nem lehetett ezen érteni?:confused:

Andrew 04-20-2007 15:06

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 88909)
sok hullát lehet ütni, ha tolival sereget cserélsz... jó az a nem fedezett heki:P
vagy egy üres orit ütsz aki még beteg...
viszont egy kérdés. nem probáltam még, így nincs benne tapasztalatom.
Ha valaki hullát/beteg orit üt és krónikából kisérik, akkor a kisérő sereg még nem lesz fertözött ugye??? (sztem így logikus, hisz az ütés után ér haza a beteg sereg,de ettől még nem biztos hogy ez a valós)

ha normálisan játszik az a hulla, akkor hagy otthon némi védelmet, azt pedig csak akkor viszed át, hogy ha fullra kitámadsz, és utána csúnyán tudnak kísérni - vagy a szövetséged marad védelem nélkül - azt ne mondjátok, hogy ő is cserél sereget, mert szerintem ez most ötös szintre van vonatkoztatva, és néhány napja már beszóltak nekem, hogy ott nem lesz nagy seregcserélgetés:o
ha pedig följebb, akkor ott lesznek oylanok, akik végigmérik a hadist is, és ha látják, hogy a toli nem hívott be helpet, akkor kapni fog pár sereget, akár krónikásoktól, akár szembemenetelből a hulla szövisétől;)

mondjuk ötösön én is ütöttem már be hullát elf tolival 5 sereggel, de ezt most hagyjuk:D:D

Vas 04-20-2007 15:12

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 89044)
ha normálisan játszik az a hulla, akkor hagy otthon némi védelmet, azt pedig csak akkor viszed át, hogy ha fullra kitámadsz, és utána csúnyán tudnak kísérni - vagy a szövetséged marad védelem nélkül - azt ne mondjátok, hogy ő is cserél sereget, mert szerintem ez most ötös szintre van vonatkoztatva, és néhány napja már beszóltak nekem, hogy ott nem lesz nagy seregcserélgetés:o
ha pedig följebb, akkor ott lesznek oylanok, akik végigmérik a hadist is, és ha látják, hogy a toli nem hívott be helpet, akkor kapni fog pár sereget, akár krónikásoktól, akár szembemenetelből a hulla szövisétől;)

mondjuk ötösön én is ütöttem már be hullát elf tolival 5 sereggel, de ezt most hagyjuk:D:D

ha normálisan játszik... 4ben csak 8 sereggel ütöttem be egy hullát, mer kijött rám, és hazakísértem:) utána 7 körre alám került, de már csak azért is kijött támadni, akkor a szövim ütötte meg 7 sereggel... jaaaajj, azok a régi szép idők:D:D:D:D

Andrew 04-20-2007 15:42

Quote:

Originally Posted by Vas (Post 89047)
ha normálisan játszik... 4ben csak 8 sereggel ütöttem be egy hullát, mer kijött rám, és hazakísértem:) utána 7 körre alám került, de már csak azért is kijött támadni, akkor a szövim ütötte meg 7 sereggel... jaaaajj, azok a régi szép idők:D:D:D:D

feltételezzük, hogy egy jobb játékos passzióból játszik hullával;)

skiti 04-20-2007 16:27

visszább olvastam hogy ha nem tolizok, csak emberlopásra használom a tolikat nem kell kórház...
erre mit mondhatnék...?
lol:D
mondjuk 1k hekin megütsz egy hullát, akkor 1k körön át embert lopsz?:D
és az elég?:)

Andrew 04-20-2007 16:37

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 89058)
visszább olvastam hogy ha nem tolizok, csak emberlopásra használom a tolikat nem kell kórház...
erre mit mondhatnék...?

szóval akkor Te sem érted a mondanivalóját? :)

Vas 04-20-2007 18:15

Quote:

erre mit mondhatnék...?

megnézném, hogyan lopna valaki 1k körön át embert, hogy egálban maradjon az elhullottak számával:D:D:D

Mondjuk fél-elffel megoldhatja: 2 lopi/kör:D:D:D

csak neki fenn lenne tartva egy 100% házas ori, akitől kedvére lophatna nem?:D:D:D

skiti 04-20-2007 21:05

gonoszok vagyunk:)
lehet úgy értette hogy akkor nem kell állandóan kórház, elég akkor építeni ha lebetegedik.
bár azzal sem értek egyet:)
személy szerint sajnálnám azt a 2%-ot állandóan kórházra:)

Remedy 04-21-2007 01:08

Quote:

erre mit mondhatnék...?

Igen... 1k heki folott meg ha eltelt az 1000 kor, szintet lepsz ;)

antitalentum 04-21-2007 11:29

Nekem sem jó a szövegértésem... :( Nem értem, hogyan lehet tolival betegséget elkapni, de majdcsak talál rá valaki valamilyen megoldást!;)
Viszont tapasztaltam, ha pótlom kieső embereim, a következő körben nagyobb arányú az elhullás. Nem célszerűbb kórházakat építgetni, s miután lecsengett a járvány, tolvajkodni? S esetenként a lefokozás is segít - bár szerintem csak katonát éri meg, a többi mehet piacra, s a különbözetből több lefokozandó katonát venni.:cool:

Ati 04-21-2007 11:30

Quote:

Originally Posted by antitalentum (Post 89214)
Nekem sem jó a szövegértésem... :( Nem értem, hogyan lehet tolival betegséget elkapni, de majdcsak talál rá valaki valamilyen megoldást!;)

Tolvajjal betegséget elkapni sehogyan sem lehet, csak katonai támadással.

Andrew 04-21-2007 11:34

Quote:

Originally Posted by antitalentum (Post 89214)
Viszont tapasztaltam, ha pótlom kieső embereim, a következő körben nagyobb arányú az elhullás. Nem célszerűbb kórházakat építgetni, s miután lecsengett a járvány, tolvajkodni? S esetenként a lefokozás is segít - bár szerintem csak katonát éri meg, a többi mehet piacra, s a különbözetből több lefokozandó katonát venni.:cool:

viszont ha lopod az embert, nem kell fokozni az egységeket :)
ami valljuk be, hasznos egy dolog

antitalentum 04-21-2007 11:39

Végülis... Csak éppen akkor kellemetlen, ha a támadott hulla esetleg körökkel visszább esik, s csekély mennyiségű emberke jön be. Volt már rá példa!

Andrew 04-21-2007 11:42

Quote:

Originally Posted by antitalentum (Post 89217)
Végülis... Csak éppen akkor kellemetlen, ha a támadott hulla esetleg körökkel visszább esik, s csekély mennyiségű emberke jön be. Volt már rá példa!

embert nem csak hullától lophatsz... ha látsz egyéb kevés kocsmás orit tőlük is szépen jöhet
egyedül óriással lehetsz gondban... velük már elég bajos olyat találni, akitől rendesen jön az ember

antitalentum 04-21-2007 11:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 89215)

Ami azt illeti, nekem sem sikerült még eme fegyvertény, csak mintha egyik előző hozzászóló ilyesmit írt volna! :D

Remedy 04-21-2007 13:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 89215)

Pedig mennyivel vedettebb lenne az elohalott, ha lehetne... :)

antitalentum 04-21-2007 18:39

Ez igaz. Viszont inkább megvárom, míg lecseng a dolog, varikat amúgy sem fokozok, s utána, mivel alacsony a pontszám - pont az emberhiány miatt - könnyebb megfelelő embert találni. Végül is csak jót tesz neki, ha minuszba megy, aki ránéz, azt gondolja, beteg..:rolleyes:

System 04-21-2007 18:43

:confused: Dehát hogyha én a kórházakat csak ideiglenesen tartom akkor azokból ugysem lesz hasznom...nem építhetek a helyére pl.barrakot mert ha jön a betegség akkor megint kell a kórház,vmit bontani kell,mert megint kell a terület kórházra.Tehát csak vmi olyan épületet építhetek a kórházak helyére ami az én orim beállítottsága alapján nem olyan fontos.:eek: :o

Andrew 04-21-2007 18:46

Quote:

Originally Posted by System (Post 89336)
:confused: Dehát hogyha én a kórházakat csak ideiglenesen tartom akkor azokból ugysem lesz hasznom...nem építhetek a helyére pl.barrakot mert ha jön a betegség akkor megint kell a kórház,vmit bontani kell,mert megint kell a terület kórházra.Tehát csak vmi olyan épületet építhetek a kórházak helyére ami az én orim beállítottsága alapján nem olyan fontos.:eek: :o

nyugodtan építhetsz helyére barakkot, legfeljebb majd legközelebb bontod, és a benne lévő egységeket eladod:)

Ditke 04-21-2007 18:46

Quote:

Originally Posted by System (Post 89336)
Tehát csak vmi olyan épületet építhetek a kórházak helyére ami az én orim beállítottsága alapján nem olyan fontos.:eek: :o

Ha jól van kiépítve az országod, akkor nem lehet olyan épület, ami "nem olyan fontos"!

Pepa 04-21-2007 20:31

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 89266)
Pedig mennyivel vedettebb lenne az elohalott, ha lehetne... :)

A legújabb tolvaj szöveg: Sikerült 484 embert elrabolni, de csak 242 élte túl az utat, de mivel előhalottol loptad, azok megfertőzték az országodat és a betegségekben 300 ember meghalt:D :D :D :D :D :D :D :D

Pepa 04-21-2007 20:34

Quote:

Originally Posted by Ditke (Post 89338)
Ha jól van kiépítve az országod, akkor nem lehet olyan épület, ami "nem olyan fontos"!

Ez így ebben a formában nem teljes: én a-ba csináltam1500 hekin, de máshol is meglehet. láttam egy üres hullát és fogtam 80 tanya minusz, helyére 80 kórház, most a helytartó etet, de nem A-ba meg a szövikaraván.

antitalentum 04-21-2007 21:10

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 89370)
A legújabb tolvaj szöveg: Sikerült 484 embert elrabolni, de csak 242 élte túl az utat, de mivel előhalottol loptad, azok megfertőzték az országodat és a betegségekben 300 ember meghalt:D :D :D :D :D :D :D :D

Na igen.. s "mivel országodban kevés a kórház, ezért újabb 300 ember esett áldozatul a járványnak." S persze mindezt minden egyes tolvajakció után..:cool:
Ha meg sikertelen: "Tolvajaid lebuktak, 134 embert vesztettél. De mivel beteg országot támadtál, a kitörő járványnak áldozatul esett 200 ember, 123 elit, 144 tolvaj" :rolleyes:

Lehet fokozni!:D :D

Burning 04-22-2007 16:04

Quote:

Originally Posted by System (Post 88578)
Aztán a kórházak csak 20kör múlva épeülnek fel...addig meg tombol a pestis...:o

van olyan, hogy túlórában építés;)

Andrew 04-22-2007 16:11

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 89526)
van olyan, hogy túlórában építés;)

de hát az olyan dráága :eek: :eek: :D

Valezius 04-22-2007 16:15

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 89528)

Építs drágakőbányát :D :D :D (Főleg L-ben hasznos, még a végén tényeg felmegy az ára)

Andrew 04-22-2007 16:20

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 89529)
Építs drágakőbányát :D :D :D (Főleg L-ben hasznos, még a végén tényeg felmegy az ára)

jahh, 15 helyett akár 80 aranyat is megadna érte az a sóher császár :D:D
bazz többe kerül felépíteni most egy drágakőbányát 600-on mint amennyit egy teljes nap alatt megtermel:eek: :D

Burning 04-22-2007 16:21

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 89528)

ja bocs, elfelejtettem, hogy csak nekem van 500.000. aranyam:D
a többiek szegények:):p

Andrew 04-22-2007 16:24

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 89531)
ja bocs, elfelejtettem, hogy csak nekem van 500.000. aranyam:D
a többiek szegények:):p

AZ NEM LÉTEZIK!!
csak szóbeszéd, hogy annyi arany legyen egy helyen, hazudsz!! :eek:
beszélték, hogy volt olyan, akinek 467000 aranya volt, de azt is elvitték a varjak:D:D

Burning 04-22-2007 16:27

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 89535)
AZ NEM LÉTEZIK!!
csak szóbeszéd, hogy annyi arany legyen egy helyen, hazudsz!! :eek:
beszélték, hogy volt olyan, akinek 467000 aranya volt, de azt is elvitték a varjak:D:D

ne offoljunk;)
amúgy:D:D:D:D:D

System 04-22-2007 19:12

Quote:

Originally Posted by Ditke (Post 89338)

Ha egy kicsit előreolvasol akkor látod aztis,hogy ezzel méginkább csak az én felvetésemet erősítetted!Merthogy pláne megéri állandóan kórházakat tartani,ha olyan épület nincs is amit a kórházak helyére építhetek.Merthogy azokat aztán visszakell építeni betegség idején.:rolleyes:

Kubbi 04-22-2007 19:35

Quote:

Originally Posted by System (Post 89584)
Ha egy kicsit előreolvasol akkor látod aztis,hogy ezzel méginkább csak az én felvetésemet erősítetted!Merthogy pláne megéri állandóan kórházakat tartani,ha olyan épület nincs is amit a kórházak helyére építhetek.Merthogy azokat aztán visszakell építeni betegség idején.:rolleyes:

Én Ditkével értek egyet.
De hogy megértsd:
1.beteg lett az országod-Húzol fel kórházakat.
2.elmúlik a betegség-lebontod a kórházat
építesz barakkot. mondjuk 20barakkot tudsz felhúzni a kórházak helyére.
Azt belakod védőkkel, és támadókkal :D
3. Csatázol mint a veszett embör, foszti, mészár, puszti
4 600kör elteltével, megint beteg leszel -ó a francba- Húzol fel megint egy rakat kórházat...

Az eltelt 600kör alatt erősebb volt az országod, 20barakknyi katonával.;)
Érted?

System 04-22-2007 19:50

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 89586)
Én Ditkével értek egyet.
De hogy megértsd:
1.beteg lett az országod-Húzol fel kórházakat.
2.elmúlik a betegség-lebontod a kórházat
építesz barakkot. mondjuk 20barakkot tudsz felhúzni a kórházak helyére.
Azt belakod védőkkel, és támadókkal :D
3. Csatázol mint a veszett embör, foszti, mészár, puszti
4 600kör elteltével, megint beteg leszel -ó a francba- Húzol fel megint egy rakat kórházat...

Az eltelt 600kör alatt erősebb volt az országod, 20barakknyi katonával.;)
Érted?

Hát igen ezt értem,:cool: asszem legalábbis,de aztán vmit le kellene bontani,merthát egy jó országba nincsen szabad heki legalábbis nemsok,namost erre mondtam én hogy beállítottságom alapján egyértelműen nem e legfontosabbat fogom lebontani,tehát a katonai vok akkkor nem barrakot.De akkor vmi mást kell ami alapjáraton is megvolt,tehát belepiszkálok az eddig felépített rendszerbe.:o :( Szóval most lehet énvok hülye,vagy akkor úgylátszik énnem értem ezt a rendszert:eek:
Mert azt értem hogy akkor 20barrakkal erősebb voltam 600körrel,de aztán csak elkell adnom a katikat és az éncspoimban pl.döglött az egész vagy 3hete,ennek már szaga van :D Így a katikat nem veszik meg jönnek vissza pl.este ,nemvok fenn és mennek erre meg arra...akkor meg 20barrakkal gyengébb leszek :D

Kubbi 04-22-2007 19:53

Quote:

Originally Posted by System (Post 89589)
úgylátszik énnem értem ezt a rendszert:eek:

Így meg folyamat gyengébb vagy 20 barakkal. ;)
Úgy meg időlegesen erősebb leszel 20barakkal.
DE akár bonthatsz Ahogy említve lett tanyát is. És többször veszel gabcsit. :)

All times are GMT +1. The time now is 04:29.