Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Tud-e bárki bármi hibáról? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1689)

Xeper 04-22-2007 18:17

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 89558)
A fenti sablon a te esetedben:

épület x termelés x teki = 1 x 7 x 1,06 = 7,42
aztán tizedesjegyek levágása, marad 7
aztán faji bónusz, személyiség, tizedes jegyek levágása megint, végül marad a jó kis 21-es. :D

Tehát ha több követ akarsz termelni, legalább 15% bányateki kell. :)

2 bánya esetén már 8% is elég a képlet szerint...

Ati 04-22-2007 18:34

Segítség. :) Totál offtopic, ennek légyszi nyissatok külön témát, ha fejtegetni akarjátok. Köszi. :)

(Round egyébként nemigen van használva, hiszen az felfele is kerekíthet. Valahol rémlik, hogy mintha lenne, de alapvetően minden int, vagyis lefele kerekítés.)

Valezius 04-22-2007 18:36

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 89569)
Segítség. :) Totál offtopic, ennek légyszi nyissatok külön témát, ha fejtegetni akarjátok. Köszi. :)

(Round egyébként nemigen van használva, hiszen az felfele is kerekíthet. Valahol rémlik, hogy mintha lenne, de alapvetően minden int, vagyis lefele kerekítés.)

És nem lehetne csak egyszer egész részt venni, a végén? Mert így eléggé csalóka a dolog.

Nekem az iskolában mindig azt tanították, hogy a lehető legkevesebbet kell kerekíteni :D

bpeet 04-22-2007 20:42

Quote:

Originally Posted by Szemes224 (Post 88878)
Waphoz kapcsolódó hiba, talán csak egyedi, de nálam állandó...
Vari ill toli akcióknál ha ugyanazt az akciót ismételném, akkor nem csinál semmit, ill az előző akció eredményét mutatja.
Minden alkalommal ki kell lépnem a főmenübe,és előlről kezdeni.

Ha van a telódon "oldal újratöltése" menü valahol, akkor azt tedd és megismétli ugyanazt az akciót. (nokia 6680: opciók/navigációs beállítások/oldal újratöltése)

bpeet 04-22-2007 20:51

Egy hiba és egy kis kozmetika volna egyébként:

hiba: szövi felbontásnál jártam úgy, hogy azzal a szövimmel, akivel bontottam, nem láttam az események menüben (a hadi eseményeknél) az eseményeit (h összesen mennyit foglalt), holott a "szövetség fontos eseményi" alatt a katonai akciói zölddel ott figyeltek (a részletes adatok (3 barakk, 10 kocsma, stb).

kozmetika:
1/A-ban a 1-3 személyes klánoknál a klán ki van egészítve kis kötőjelekkel 4 személyes klánig. ez gondolom az alsóbb szintekről maradt benne. nem zavaró, de minek ír ki egy személyes klánnál 3 kötőjelet. :)

egyik sem volt olyan hiba, h a supportot terheltem volna vele, de ha már így kérdezted... :)

Ati 04-22-2007 20:58

Quote:

Originally Posted by bpeet (Post 89602)
egyik sem volt olyan hiba, h a supportot terheltem volna vele, de ha már így kérdezted... :)

Köszi a jelzéseket. Most ilyen szőrszálhasogatós kedvem van, mielőtt továbbmennék (nagyobb adag következik majd), úgyhogy ezek felírva, és sztem ezek is javítva lesznek a napokban. :)

Valezius 04-23-2007 11:02

Még mindig valami gond van a törpik házatáján, a súgó nincs összhangban a valósággal.
"a varázslók 25%-kal gyengébbek" elvben, viszont a valóságban, ha egy törpe gömböz egy törpét, akkor ahhoz 33%-kal több varierővel kell rendelkeznie, hogy sikerüljön, mert a véő nem kapja meg a maluszt. (Lehet, hogy más esetekben sem, nekem ez szúrt szemet vip hv-n).

Ha a hv-re gondolok, akkor az lenne a jobb, ha a törpe védő is megkapná a maluszt. (Mivel így az egymáshoz közel lévő orik nem tudják ütni egymást a tornyos íjak miatt, varázsolni sem a 4/3-os "szabály" miatt, innentől kezdve hiába van eleve több varija a másodiknak, az elsőt nem tudja megfogni, csak ha nagyon sokáig varázslót gyilkol)
Viszont a normál játékban lévő törpék gondolom jobban örülnének, ha a súgó pontosan fejezné ki végre a valóságot.

Ezt a dolgot mindenképp javításra ajánlom.

Ati 04-23-2007 14:06

Quote:

Originally Posted by bpeet (Post 89602)

Mindkét kozmetikázás fent. :)

Hunor a sirály 04-23-2007 16:11

Esztétikai elírás.
Ha kiválasztok egy orit 1/A-ból, és rámegyek a szövetség felmérésére, akkor azt írja ki, hogy "NINCS ILYEN ORSZÁG!", nem azt kellene kiírni, hogy "NINCS ILYEN SZÖVETSÉG!"?

bpeet 04-23-2007 21:12

most jött ki egy hiba, ha embert lopok, nem csinál semmit a készülicsökkentésemen kívül, eredményt sem ír...

Ati oriszám priviben megy.

Ati 04-23-2007 21:19

Quote:

Originally Posted by bpeet (Post 89803)
most jött ki egy hiba, ha embert lopok, nem csinál semmit a készülicsökkentésemen kívül, eredményt sem ír...

Ati oriszám priviben megy.

Tipp: nem létezik az ország, akitől lopni akarsz. Törölve lett, szintet lépett, törölt.

skiti 04-23-2007 21:21

esetleg messze van

bpeet 04-23-2007 21:23

Ati ha tudod nézd meg, mert ilyenkor régen annyit írt ki, h sikerült 0 embert ellopni. lépni nem lépett, mert mást tudtam tőle lopni.

Ati 04-23-2007 21:31

Quote:

Originally Posted by bpeet (Post 89806)
Ati ha tudod nézd meg, mert ilyenkor régen annyit írt ki, h sikerült 0 embert ellopni. lépni nem lépett, mert mást tudtam tőle lopni.

adj légyszi beállítások alatt levő kódot is, és hogy kitől mit akarsz pontosan. köszi

Ati 04-24-2007 09:38

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 89646)
Még mindig valami gond van a törpik házatáján, a súgó nincs összhangban a valósággal.

A törpék varázserejének pontosabb megfogalmazására volt egy külön topic, vagyis kettő. Azt hiszem megtettünk mindent, amit ezügyben meg lehetett. Ezt már nagyon a téma túllihegésének érzem, szálljunk le szegény szerencsétlen törpe varázslókról végre. :)

Valezius 04-24-2007 09:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 89898)
A törpék varázserejének pontosabb megfogalmazására volt egy külön topic, vagyis kettő. Azt hiszem megtettünk mindent, amit ezügyben meg lehetett. Ezt már nagyon a téma túllihegésének érzem, szálljunk le szegény szerencsétlen törpe varázslókról végre. :)

Igen, volt, meg is tettem a javaslatomat, de még is a te megfogalmazásod került be, amivel egyetlen gondom van, hogy nem igaz!!! Sőt örültem is, hogy végre módosításra került, egészen eddig.

Tények:
4500törpe varázsló nem tud meggömbözni egy 3500varival rendelkező törpét, max. tekerccsel és max morállal.
Ha igaz lenne, hogy a törpe varázslói 25%-kal gyengébbek, akkor ez nem így lenne. Mert akkor védekezésnél is gyengébbeknek kéne lennük.
Vagy a súgóban kéne szerepelnie, hogy "kivéve védekezésnél".

De ha nem akarod kijavítan a hibát, akkor én leszálltam a témáról. Csak akkor mond azt. :)

Ati 04-24-2007 09:57

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 89900)
Igen, volt, meg is tettem a javaslatomat, de még is a te megfogalmazásod került be, amivel egyetlen gondom van, hogy nem igaz!!! Sőt örültem is, hogy végre módosításra került, egészen eddig.

Tények:
4500törpe varázsló nem tud meggömbözni egy 3500varival rendelkező törpét, max. tekerccsel és max morállal.
Ha igaz lenne, hogy a törpe varázslói 25%-kal gyengébbek, akkor ez nem így lenne. Mert akkor védekezésnél is gyengébbeknek kéne lennük.
Vagy a súgóban kéne szerepelnie, hogy "kivéve védekezésnél".

De ha nem akarod kijavítan a hibát, akkor én leszálltam a témáról. Csak akkor mond azt. :)

A súgós témában ezt átrágtuk, ez a legjobb megfogalmazás, ami most kikerült, igazából én ezen tovább nem akarok ilyen értelmetlenül rágódni. Részemről a törpe varázslóerejének megfogalmazására irányuló törekvések lezárultak. Aki ennyiből nem érti, az kipróbálja.

Ati 04-24-2007 11:00

Quote:

Originally Posted by bpeet (Post 89806)

Ez is javítva. Ez jól működött, csak a visszajelző üzenet tűnt el valahol a süllyesztőben, ilyenkor elloptál 1 embert, de senki nem élte túl az utat.

Ati 04-24-2007 11:38

Quote:

Originally Posted by Hunor a sirály (Post 89706)
Esztétikai elírás.
Ha kiválasztok egy orit 1/A-ból, és rámegyek a szövetség felmérésére, akkor azt írja ki, hogy "NINCS ILYEN ORSZÁG!", nem azt kellene kiírni, hogy "NINCS ILYEN SZÖVETSÉG!"?

Csak hogy tényleg teljes legyen a javítás, ez a kis bővítés is bekerült. :)

Andrew 04-24-2007 15:31

jöttem én is szörszálat hasogatni baltával:D
a pontoknál van egy olyan gomb, hogy 'A legsikeresebb hódítósok'
a menüknél, ha megnézzük ( a Hadsereg kivételével) mindegyiknél a gombbal megegyező szöveg van az általa megnyitott oldal pergamenjében is
de a fent említett szövegre ha kattintunk, a megjelenő oldal pergamenjében a 'A legjobb Hódítósok' felirat díszeleg:rolleyes: és itt ütött szöget a fejembe, hogy akor hol itt a logika?:eek: :D:D:D

Ati 04-24-2007 15:35

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 90039)
jöttem én is szörszálat hasogatni baltával:D
a pontoknál van egy olyan gomb, hogy 'A legsikeresebb hódítósok'
a menüknél, ha megnézzük ( a Hadsereg kivételével) mindegyiknél a gombbal megegyező szöveg van az általa megnyitott oldal pergamenjében is
de a fent említett szövegre ha kattintunk, a megjelenő oldal pergamenjében a 'A legjobb Hódítósok' felirat díszeleg:rolleyes: és itt ütött szöget a fejembe, hogy akor hol itt a logika?:eek: :D:D:D

Köszi a jelzést.

Ennek nagyon prózai oka van: a "legsikeresebb" az igazán kifejező szó, de az nem fér el a pergamenre. :) Ezért ott egy kis egyszerüsítés lett, viszont a pontoknál a link az mondjuk olyan jelzőt, ami jobban illik az ott szereplőkre. :) A "jó" az elég tág fogalom, a "sikeres" az specifikusabb.

Ez lehet, hogy logikailag egy kicsit kilóg a többi oldal közül, de ez marad így. :)

Andrew 04-24-2007 15:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 90042)
Köszi a jelzést.

Ennek nagyon prózai oka van: a "legsikeresebb" az igazán kifejező szó, de az nem fér el a pergamenre. :) Ezért ott egy kis egyszerüsítés lett, viszont a pontoknál a link az mondjuk olyan jelzőt, ami jobban illik az ott szereplőkre. :) A "jó" az elég tág fogalom, a "sikeres" az specifikusabb.

Ez lehet, hogy logikailag egy kicsit kilóg a többi oldal közül, de ez marad így. :)

ez eszembe nem jutott volna :D:D:D
de így már világos, köszi szépen :)

Valezius 04-24-2007 16:51

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 89904)
A súgós témában ezt átrágtuk, ez a legjobb megfogalmazás, ami most kikerült, igazából én ezen tovább nem akarok ilyen értelmetlenül rágódni. Részemről a törpe varázslóerejének megfogalmazására irányuló törekvések lezárultak. Aki ennyiből nem érti, az kipróbálja.

Gondolkodtam rajta, hogy írjak-e ehhez mégegyszer.
Tehát megpróbálom érthetően megfogalmazni:
1, a súgó jó, és mint kifejtetted ezen nem lesz javítva, amivel nincs is baj
2, a helyzet hasonló ahhoz ami az elfnél van csak fordítva
elf: súgó: 30% védelem ----valóság: 20% védelem
törpe: súgó: -25% mágia védelem----valóság: -0% mágia védelem (azaz 0,75 helyett 1 a faji szorzó)

Kipróbálja? Ezt már mindenki érti, szerintem, de miért kéne bárkinek azt hinnie, hogy rossz? Akkor most próbáljak ki minden képletet a súgóból, mert hátha rossz? :confused:

Ati 04-24-2007 18:36

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 90163)
Nem tudom, mennyire lehet ez hiba, vagy mivan, de.
Óriás vándor támadott, (én) 93as kat morállal. 7500ló+szövisegítség.
Azt írta ki, hogy csata alatt elpúlt 178 lovasom.
De én 195 lovat kellett, hogy pótoljak, amikor a seregem hazaért.
Ezt nem igazán értem, mert ez még akkor is sok, ha csak én csatáztam volna. De ehez még jött sereg a szövijeimtől. 16xxx ló volt összesen.
Nem vagyok betegse se semmi.
De az út alatt elhullott lovakat is sokallom egy picit.:confused:

???

A 17 darab lovast sokallod a 7500-ból?

Ati 04-24-2007 18:57

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 90174)
Azt nem. De azt igen, hogy állítólag ott volt a szövi segítség is, és elvileg ők is adtak lovat.
És ezesetben mintha csak az én lovaim feküdtek volna meg?
Mármint a csata alatt elhullt lovak 4 embertől származtak.
Tehát akkor a kiírt csata alatti veszteség (178 ló) gondolom az is össz veszteség. Tehát nekik is volt veszteségük a csata alatt??
Vagy a zöld üziben, csak az én katonai veszteségem jelenik meg?
És a szöviké nem?
Mert ha igen, akkor bocsi, és törlöm az üzenetem. :)

Amit eseményben látsz, az csak a saját veszteséged.

Hóhér 04-25-2007 00:13

Helytartó magas hektáron történő tekercsírása javítva, eddig előfordult, hogy irreálisan magas pénzösszeget vont le, mostantól nem teszi.

2007-04-24 22:44:11 HELYTARTÓ: 93329 tekercs írására utasítást adtam.

2007-04-24 22:44:04 HELYTARTÓ: 93329 tekercs írására utasítást adtam.

2007-04-24 22:14:10 HELYTARTÓ: 158864 tekercs írására utasítást adtam.

csak tegnap vettem észre, szerintem megint nem jó összeget von le a Ht.

ráadásul 2x 1 körben??

:D :D

pea 04-25-2007 08:25

Kissé nagy lehet a kopásod, ha ennyit írsz. :-D

Steve 04-25-2007 09:47

Én igazából hibának vélem azt, hogy a vip pontlistában nem törli a izonytalan infókat a rendszer, amennyiben az ori újrázik. Gömbölhetetlen élőhalott és ilyenek...

Ati 04-25-2007 09:51

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 90380)
Én igazából hibának vélem azt, hogy a vip pontlistában nem törli a izonytalan infókat a rendszer, amennyiben az ori újrázik. Gömbölhetetlen élőhalott és ilyenek...

Ez nem hiba. A pontlistában mindig az általad utoljára készített gömb adatai látszanak. Azt nem tudod automatikusan, hogy újrázott-e.

Az élőhalott speciális példa, de egy gnómot ha egyszer meggömböztél, majd utána nem tudod, akkor nem tudhatod automatikusan, hogy több varázslót képzett, vagy esetleg újrázott, és most óriás.

Steve 04-25-2007 10:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 90382)
Ez nem hiba. A pontlistában mindig az általad utoljára készített gömb adatai látszanak. Azt nem tudod automatikusan, hogy újrázott-e.

Az élőhalott speciális példa, de egy gnómot ha egyszer meggömböztél, majd utána nem tudod, akkor nem tudhatod automatikusan, hogy több varázslót képzett, vagy esetleg újrázott, és most óriás.

Rendben. De ezt akkoris alapvetően hibának tartom. Nagy eséllyel ki lehet szúrni egy ori újrázását a hirtelen esésből (extrém eseteket kivéve) de sztem nincs annyira fanatikus játékos aki minden egyes oriról tudja hogy újrázott-e a legutóbbi felmérés óta. Ez leginkább olyan helyzetben nehezít, amikor semmilyen infó nincs az oriról, kivéve a faj.

Hunor a sirály 04-25-2007 14:59

Ha rossza adatokkal akarok belépni az országba, akkor azt írja "Ha a keresett oldalhoz tartozik súgó, azt az egyszerűség érdekében lent olvashatod:
"
És bejön vmi súgó részlet. Szerintem ennek nincs semmi értelme, mert az egész súgót tudja használni akkor is ha rossz adatokkal akart belépni. Számomra ez hiba!

Ati 04-25-2007 15:00

Quote:

Originally Posted by Hunor a sirály (Post 90531)
Ha rossza adatokkal akarok belépni az országba, akkor azt írja "Ha a keresett oldalhoz tartozik súgó, azt az egyszerűség érdekében lent olvashatod:
"
És bejön vmi súgó részlet. Szerintem ennek nincs semmi értelme, mert az egész súgót tudja használni akkor is ha rossz adatokkal akart belépni. Számomra ez hiba!

Ez nem hiba, ez direkt van így, és ez nem is fog változni.

Princ 04-25-2007 20:47

A felfedezési aránynál ezreselválasztó (pont) szerepel tizedesvessző helyett.

Lik-lak 04-26-2007 00:07

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 90688)
A felfedezési aránynál ezreselválasztó (pont) szerepel tizedesvessző helyett.

Ez nemfeltetlenul baj, vagyishat attol fuggoen melyik nyelvu jatekban nezzuk. Angoleknal pont forditva hasznaljak, mig nalunk tizedesvesszo van, ok pontot irnak a tizedesjegyek ele...

Legalabbis asszem igyvan. Kis utanajaras megmondja. Tehat Queosia-ban mas a helyes mint hoditoban... szerintem.

Princ 04-26-2007 18:26

Quote:

Originally Posted by Lik-lak (Post 90739)
Ez nemfeltetlenul baj, vagyishat attol fuggoen melyik nyelvu jatekban nezzuk. Angoleknal pont forditva hasznaljak, mig nalunk tizedesvesszo van, ok pontot irnak a tizedesjegyek ele...

Legalabbis asszem igyvan. Kis utanajaras megmondja. Tehat Queosia-ban mas a helyes mint hoditoban... szerintem.

Ha Ati nem vallotta volna, hogy szőrszálhasogató kedvében van, nem említem meg.

Queosia tudtommal egy másik játék. Attól hogy az angoloknál tizedesvesszőként a pontot, ezreselválasztóként meg a vesszőt használják, miért kéne magyarban helytelenül írni?

LotR 04-27-2007 12:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 88737)
Adj nekem priviben egy országsorszámot, és egy piacot, hogy mit lőhetek el kipróbálásképp. :)

nem akkor történik csak , amikor kv váltás van? :D

Ati 04-27-2007 12:55

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 91069)
nem akkor történik csak , amikor kv váltás van? :D

Azóta nem tudom, hogy sikerült-e megoldani, de nekem tökéletesen működött, úgyhogy ez cache problémának tűnt csak, amit egy cache törléssel a telefonban orvosolni lehet.

LotR 04-27-2007 12:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 91070)
Azóta nem tudom, hogy sikerült-e megoldani, de nekem tökéletesen működött, úgyhogy ez cache problémának tűnt csak, amit egy cache törléssel a telefonban orvosolni lehet.

jaja :)
Tapasztalataim szerint a wap jól működik, nincs vele gond, max. néha hajnalban 1-2 szolgáltatóval:p
Ezért jó ha van 2 szolgáltatód 2 wappal:p

Lik-lak 04-27-2007 14:11

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 90897)

Queosia tudtommal egy másik játék. Attól hogy az angoloknál tizedesvesszőként a pontot, ezreselválasztóként meg a vesszőt használják, miért kéne magyarban helytelenül írni?

Bocsanat, lehet felreertheto voltam, arra akartam utalni, hogy szerintem az egyik jatekban igy a helyes, a masikban meg ugy. A hodban a magyaros szabalyok, queosiaban meg az angolos...

Ati 04-27-2007 15:41

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 90897)

Hát ez már tényleg csak erősen szőrszálhasogatás, hallod.........

Úgyhogy köszi, bent is a változtatás. ;)

All times are GMT +1. The time now is 08:54.