Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Hódító Társasjáték? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1682)

lll 04-19-2007 22:20

nah akkor végülis Ati benne van :)
igaz mondjuk ötletben rendes társasjátékra gondoltam...
de cd-s változat PC-re jobban hangzik:)
és akkor a játék maga számolna is

Ati 04-19-2007 22:22

Quote:

Originally Posted by lagen (Post 88917)
nah akkor végülis Ati benne van :)
igaz mondjuk ötletben rendes társasjátékra gondoltam...

Igazából én is itt vagyok leragadva... :)

A másik verziónak sok értelmét nem látom, ha valahol van egy hálózat, akkor igen kicsi az esély arra, hogy ne lenne ott net is elérhető, akkor meg mi akadálya egy párbajnak például?

Kutyuleee 04-19-2007 22:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 88918)
Igazából én is itt vagyok leragadva... :)

A másik verziónak sok értelmét nem látom, ha valahol van egy hálózat, akkor igen kicsi az esély arra, hogy ne lenne ott net is elérhető, akkor meg mi akadálya egy párbajnak például?

Pl mert lan partira mi nem netcafe-ba hanem pincékbe, meg hasonló helyekre járunk ahol nincs net, mindenki hozza a gépét és ennyi, sőt sokuknál otthon sincs net, és pár embert érdekelne a hód, csak ezért nem játszanak:D emellett úgy gondoltam hogy sok változás lenne benne az eredetihez képest, sztem ebbe még lehetne plusz bonyolitást beletenni,új fajok, személyiségek, akciokon is lehetne változtatni (új akciók, illetve a meglévők módositása kissé,akár gyengitése is hogy csökkentse a különbségeket) amitől másabb lenne sokkal a játék, sztem sokakat érdekelne.
be lehetne tenni egy állandó piacot, ami viszonylag olcso áron kinál mindent.
lehetne egy hasonló de más játékot is csinálni. sőt mivel nem igényelne nagy erőforrást egy helyi hálon a kis létszám miatt akár pár grafikus elemet is belelehetne vinni... pl egy térképet, amire azért ki lehet találni ésszerü ötleteket hogy hogy müködjön... tehát nem kimásolnám a meglévőt, hanem az alap strukturára épitenék fel vmi ami sokban hasonlit, de nagyon sok újitás van benne...

lll 04-20-2007 06:06

hát az is igaz, hogy legtöbb esetben akik lanozni szoktak ott net is van valószínű a közelben.
az eredeti ötlet amúgyis rendes társasjáték lett volna.
akkor viszont mindenki a saját ötletét írja ide le hogyan lehetne megoldani és mi kéne bele szerinte.
nem kell túl bonyolultakra gondolni
egyszerüsített változat lenne szóval ne kelljen külön embernek mindent figyelnie
meg amúgyis aki még sose látta a hódot neten és társasjátékban ismerkedik meg vele elöször akkor eléggé bonyolultnak találná így kezdőként és lehet bele se kezdene netes változatba
a szabály papíron is a végén lehetne írni hogy ez egyszerüsített változat amolyan "hülye is megértse" verzió:) nah jó ez azért nem kell bele:)

Valezius 04-20-2007 10:42

Akkor felvetem az ötleteimet.
Szerintem elkerülhetetlen, hogy a katonák és épületek ne legyenek nyíltak. És az sem, hogy ne azonnal történjenek a támadások.

Minden játékosnak van egy országa-játéktáblája. Ezen jelöl különböző dolgokat: katona, épületek esetleg még nem tudom.

Aztán kell pénz a játékba, ez termelődik, ha van valami termelő épület, akkor többet. A pénzből lehet képezni, építeni, kártyát kijátszani.
Esetleg a katonához kelljen fegyver is, az még nem olyan bonyolult.

Aztán lennének kártyák, amiket ki lehet játszani lefordítva (esetleg felfordítva is)
Ezeken lennének varázslatok, illetve ezekkel lehetne támadó akciókat is végrehajtani (tolist és varist)

Illetve kell egy extra ponttábla, ahol a játékos pontjai vannak jelezve. (Olyan carcassone módon)

Akkor egy kör:
Beérkezik a pénz, esetleg az épületek (mondjuk egy épület 3kör alatt épül fel, az még jelezhető) tehát ebben a fázisban kerülne odébb a jel az épületen. Esetleg egyebek.
Aztán építés, képzés (az is mehet 3kör alatt) kártyakijátszás. Aztán a kör továbbadása.

Én egy ilyen vázra építeném fel. (kocka semmiképp ne legyen benne!)

Kutyuleee 04-20-2007 10:52

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 88983)
...
Én egy ilyen vázra építeném fel. (kocka semmiképp ne legyen benne!)

nem rossz, de ha nyilt és mindenki lát mindent, akkor vmikép mindenkép kell benne lenni vmi határozatlanságnak,akár úgy hogy lenne benne kocka, ami modosit a támadáson, de ha ezt nagyon nem akarod, akkor pedig úgy lehetne hogy a támadás sem egyből történik, hanem az is úgyanolyan kártyát letéve... és mondjuk úgy lenne hogy mindenkinél van minden akció kártyából egy adott darab a pakliban amiből mondjuk az elején felhuz 3-at és minden körben húz rá egyet, persze vmi megszabás is kell hogy kézben nem lehet több mondjuk 6 kijátszatlan kártyánál... nah?

lll 04-20-2007 10:54

a körök részhez írnék:

mindig úgy kéne lennie, hogy mielött a kör menne mindenki leírja egy papírra, hogy kit támad vagy éppen nem csinál semmit , de leírja egy papírra vagy nem is lenne mondjuk kártya ugyanolyan hátlapu és mindegyiken más van írva, hogy most sereggel támadok fosztásra vagy mittomén:) és akkor csak egy nevet kéne leírni hogy kire lesz az a támadás...
ezt csak azért írom, hogy megy ugye a kör egymás után megcsináljuk azt amit leírtunk elöre, így nem tudja a következő személy meggondolni magát támadásügyileg...

lll 04-20-2007 10:56

kártyához pedig:

lehetne a kártyában olyan írás is, hogy Foszd le a Zöldet mondjuk mert ugye színek lennének megkülönböztetésnek...
így azt is meglehet akadályozni, hogy JKSZ-ni tudjon két fél vagyis valami oylasmi:)

Valezius 04-20-2007 11:03

Quote:

Originally Posted by lagen (Post 88991)
kártyához pedig:

lehetne a kártyában olyan írás is, hogy Foszd le a Zöldet mondjuk mert ugye színek lennének megkülönböztetésnek...
így azt is meglehet akadályozni, hogy JKSZ-ni tudjon két fél vagyis valami oylasmi:)

Igen, bár azt már nem tenném a kártyára, hogy melyik színt.

Ezt a leírást nem nagyon értem, akkor hogy is lenne a kör?
Mindenki erősít, aztán mindenki támad?
Szerintem jobb az, ha mindenkinek van saját köre, és abban támad. És ha úgyis látszik, hogy támadott, akkor azonnal menjen végbe.

Esetleg azt lehetne, hogy csak lerakott kártyát lehet kijátszani, kevés kivételtől eltekintve.
Tehát a támadást elő tudod (és kell) készíteni: vérszomj lerakásával, pár gyengítő kártya lerakásásval.

lll 04-20-2007 11:11

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 88993)
Igen, bár azt már nem tenném a kártyára, hogy melyik színt.

Ezt a leírást nem nagyon értem, akkor hogy is lenne a kör?
Mindenki erősít, aztán mindenki támad?
Szerintem jobb az, ha mindenkinek van saját köre, és abban támad. És ha úgyis látszik, hogy támadott, akkor azonnal menjen végbe.

Esetleg azt lehetne, hogy csak lerakott kártyát lehet kijátszani, kevés kivételtől eltekintve.
Tehát a támadást elő tudod (és kell) készíteni: vérszomj lerakásával, pár gyengítő kártya lerakásásval.

nah de az nem jó ha látja mindenki hogy én pl kit akarok támadni, mert akkor sereg ütközés nem lesz soha, meg a védőjátékos is feltud készülni pl védelem mert ugye 200 hekin kezdenénk és ott még automatikusan folyamatos védelmet nehéz azért:)

egyébként a körváltásnál nem arra gondoltam, hogy 1 kör amikor mindenki támad és 1 kör amikor gyúrja magát.
hanem arra hogy mindig megy majd a kör a kör elött mindenki seregképzést csinál ha akar vagy teki vagy akármi és mielött lenne a körváltás elötte a támadását is lekell tennie ha akar és akkor ha midnenki kész van egyesével balról jobbra mondjuk személyenként megteszi nyiltan hogy kit támadott vagy ilyesmi. remélem érted most:) ha nem szólj nyugodtan

Valezius 04-20-2007 11:19

Quote:

Originally Posted by lagen (Post 88997)
nah de az nem jó ha látja mindenki hogy én pl kit akarok támadni, mert akkor sereg ütközés nem lesz soha, meg a védőjátékos is feltud készülni pl védelem mert ugye 200 hekin kezdenénk és ott még automatikusan folyamatos védelmet nehéz azért:)

egyébként a körváltásnál nem arra gondoltam, hogy 1 kör amikor mindenki támad és 1 kör amikor gyúrja magát.
hanem arra hogy mindig megy majd a kör a kör elött mindenki seregképzést csinál ha akar vagy teki vagy akármi és mielött lenne a körváltás elötte a támadását is lekell tennie ha akar és akkor ha midnenki kész van egyesével balról jobbra mondjuk személyenként megteszi nyiltan hogy kit támadott vagy ilyesmi. remélem érted most:) ha nem szólj nyugodtan

Értem. Bár ezt a 200hekit honnan vetted? :) A mostani pontszámításon nyilván egyszerűsíteni kell. Ez persze nem lesz olyan nehéz, mert lakosságot nem nagyon lehet belevinni. Szóval szerintem nem kell 200heki.

Azt értem, hogy te nem így gondoltad, ez saját ötlet :)
Mondjuk érdekes stratégia lenne, csak úgy támadni valakit azért hogy a védelem kártyái elfogyjanak :D

Ha nem lenne seregütközés az szerintem nem akkora baj.

Kutyuleee 04-20-2007 11:22

Quote:

Originally Posted by lagen (Post 88997)

Én értem, de én még mindig amellett vagyok hogy ugyanugy leforditott kártyával lehessen támadni, már csak azért is, mert nem látszik hogy az most, toli akció, vari, vagy támadás, ráadásul azért is lenne jó, mert szopatos lenne, ha mondjuk nincs támadó kártyád kézben:D több taktikai elem lenne hogy mikor támadsz és kit:P
sztem úgy kéne a körnek mennie, hogy van a gyúros szakasz mindenkinél amig tovább nem adja a kört és utána amikor körbe ment van a közös szakasz ahol a nem azonnali események zajlanak magyarul a körváltás:D

lll 04-20-2007 11:26

oké ez két ötlet
most várni kell hogy mások is hozzászóljanak szerintük melyik a jobb esetleg nekik is van-e ötletük:)

Valezius 04-20-2007 11:27

Csak ha van egy körváltás, és előtte mindenki egyszerre cselekszik, akkor a toli-vari ártó akciókat nem tudom, hogyan lehetne egyszerre megcsinálni.

Ezért látom jobbnak, hogy ne legyen KV, hanem szépen egymás után cselekedjen mindenki. Vagy KV alatt kellene lenniük az előre meghatározott toli és vari akcióknak is.
Az én változatomban az lehet a baj, hogy többen rá tudnak ugrani ugyanarra. Dehát az várható, hogy mindenki az elsőt támadja, mert annak van érteme, szóval talán ez nem akkora gond.

Valezius 04-20-2007 11:29

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 88999)
sztem úgy kéne a körnek mennie, hogy van a gyúros szakasz mindenkinél amig tovább nem adja a kört és utána amikor körbe ment van a közös szakasz ahol a nem azonnali események zajlanak magyarul a körváltás:D

Igen esetleg így.

lll 04-20-2007 11:30

Mondjuk a toli és vari akcióknál én nekem is aza gondom vagyis nincs ötletem, hogy lehetne megcsinálni, mert ugye ha lebukik akkor utána nem fog tovább lopni pl vagy ha keveset hoz zsákmányt akkor sem fog tovább lopni normális ember
erre a részre kellene a legjobban valaki akinek van jó ötlete, hogy az hasonlítson is a hódítóra valamellyest

Kutyuleee 04-20-2007 11:33

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 89004)
Csak ha van egy körváltás, és előtte mindenki egyszerre cselekszik, akkor a toli-vari ártó akciókat nem tudom, hogyan lehetne egyszerre megcsinálni.

Ezért látom jobbnak, hogy ne legyen KV, hanem szépen egymás után cselekedjen mindenki. Vagy KV alatt kellene lenniük az előre meghatározott toli és vari akcióknak is.
Az én változatomban az lehet a baj, hogy többen rá tudnak ugrani ugyanarra. Dehát az várható, hogy mindenki az elsőt támadja, mert annak van érteme, szóval talán ez nem akkora gond.

én úgy gondoltam hogy mindenkinek van a gyúrós ideje, az azonnali dolgokat akkor játszhatja ki, pl azonnali árto varik, toli akciók, a körváltásnál pedig menne egyszerre mindenkitől a támadás, így ha a támadás leforditott kártya nem tudod, hogy ki varázsol, támad, vagy csak a védelmet készitette le... ráadásul a sereg ütközést is meglehetne oldani egy dobokockával, hogy ne az legyen már hogy 8an játszotok és 7en kitámadtok az elsőre aztán ő el is köszönhet a játéktól:D

Valezius 04-20-2007 11:33

Quote:

Originally Posted by lagen (Post 89010)
Mondjuk a toli és vari akcióknál én nekem is aza gondom vagyis nincs ötletem, hogy lehetne megcsinálni, mert ugye ha lebukik akkor utána nem fog tovább lopni pl vagy ha keveset hoz zsákmányt akkor sem fog tovább lopni normális ember
erre a részre kellene a legjobban valaki akinek van jó ötlete, hogy az hasonlítson is a hódítóra valamellyest

Hát ha látod a másik tolijait, akkor elég nehéz, esetleg tisztánlátással lehet variálni, mert nem tudod, hogy felrakta-e.
Esetleg direkt azért buktatod be a tolijaidat, hogy leessen a tisztánlátás. :D

Vagy egyszerűsítve: nincsenek tolik, csak toliakciók, amike ki lehet játszani.
És esetleg egy ellenkártya, ami megvéd minden toli-akciótól.

Kutyuleee 04-20-2007 11:35

Quote:

Originally Posted by lagen (Post 89010)

mivel nyilt táblán jáccunk így látod a másik országát, faját, így látod kit érdemes lopni,

Kutyuleee 04-20-2007 11:36

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 89012)
Hát ha látod a másik tolijait, akkor elég nehéz, esetleg tisztánlátással lehet variálni, mert nem tudod, hogy felrakta-e.
Esetleg direkt azért buktatod be a tolijaidat, hogy leessen a tisztánlátás. :D

Vagy egyszerűsítve: nincsenek tolik, csak toliakciók, amike ki lehet játszani.
És esetleg egy ellenkártya, ami megvéd minden toli-akciótól.

azért ne butitsuk ennyire le a játékot:D 7éves korhatártól legyen játszható, ne 3-7ig:p

lll 04-20-2007 11:38

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 89014)
mivel nyilt táblán jáccunk így látod a másik országát, faját, így látod kit érdemes lopni,

nah de szerintem a nyilt tábla nem lenne jó:confused:

lll 04-20-2007 11:40

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 89015)
azért ne butitsuk ennyire le a játékot:D 7éves korhatártól legyen játszható, ne 3-7ig:p

áhh a 7 még kevés szerintem
nem minden gyerek Eistein (remélem jól írtam:D)
sok gyerek nem úgy megy suliba elöször, hogy már tud matekozni rendesen

Valezius 04-20-2007 11:41

Quote:

Originally Posted by lagen (Post 89016)
nah de szerintem a nyilt tábla nem lenne jó:confused:

Ez kérdés? :D Vagy állítás? Mert akkor én mint mondtam megkerülhetetlennek tartom, ha nincs egy extra ember, aki vezeti a játékot (ne legyen).
Igazi jó kis kooperációs játék lenne így.

Valezius 04-20-2007 11:43

Quote:

Originally Posted by lagen (Post 89017)
áhh a 7 még kevés szerintem
nem minden gyerek Eistein (remélem jól írtam:D)
sok gyerek nem úgy megy suliba elöször, hogy már tud matekozni rendesen

Sajnos nem: Einstein. :)

Nem tudom, szerintem ennyi butítás beleférhetne. Mert akkor talán nem mindenki a toliban legygengébbre akciózna, aki másra nem tud.

lll 04-20-2007 11:46

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 89018)
Ez kérdés? :D Vagy állítás? Mert akkor én mint mondtam megkerülhetetlennek tartom, ha nincs egy extra ember, aki vezeti a játékot (ne legyen).
Igazi jó kis kooperációs játék lenne így.

hát nem tudom, szerintem nem kell külön ember de ne is legyen nyilt.
egyébként még ötlet, hogy PIAC ne legyen
Arénában sincs piac itt s elegyen az még plusz egy csomó dolog lenne amire kell figyelni
így akkor mindenki saját magának megtermeli a kaját nyersit meg miegyéb

Valezius 04-20-2007 11:49

Quote:

Originally Posted by lagen (Post 89021)
hát nem tudom, szerintem nem kell külön ember de ne is legyen nyilt.
egyébként még ötlet, hogy PIAC ne legyen
Arénában sincs piac itt s elegyen az még plusz egy csomó dolog lenne amire kell figyelni
így akkor mindenki saját magának megtermeli a kaját nyersit meg miegyéb

Na ja piac nem kell, mert párbajban sincs.

Viszont ha nem nyílt, akkor hogy megy a támadás? Vagy a lopás?

Kutyuleee 04-20-2007 12:22

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 89022)
Na ja piac nem kell, mert párbajban sincs.

Viszont ha nem nyílt, akkor hogy megy a támadás? Vagy a lopás?

kristálygömbözöd, felállsz oda sétálsz hozzá megnézed a kártyáját:D
a nyilt tábla jó, csak akkor más dolgoknak kell sokkal egyszerübbnek lennie...
azért sztem egy olyan játékot kéne kihozni ami nem 2nap alatt megunható. egyszerü pont rendszerrel, nyilt táblákkal, viszont úgy hogy az akciózás kiszámithatatlan még saját magadnak is:D így lehet mondhatni a kezdőknek is esélyük a profikkal szemben, hiszen nagyon sok mulik a lapjárástól is így.
bár ahogy magam ismerem kocsmában kéne sör mellett megvitatni ezeket, mindig ott születnek a legjobb ötletek:D

jah és piac az kizárt sztem is:P

Valezius 04-20-2007 17:11

Na úgy tűnik, hogy mást nem érdekel. Szóval folytassuk az ötletelést.

Pénz mindenképp kell:
Elhasználható: képzésre, építésre
Termelődése: adó, mondjuk körönként xpénz, aranyalma, ezenkívül lehet lopni és fosztani. (ez lehetne korong, mint a Puerto Ricoban)

Nyersanyagok:
fegyver, kő, agyag, fa (gabonát nem keverném bele, hamár lakosságot úgyse nagyon lehet)
bánya/kör 1 vagy 2darab, ennek megfelelő lehetne az épületek anyagigénye is
(ez meg színes kis fakockák, mint a Caylusban)

Ezeket titkosak lennének, ami azt jelenti, hogy nem kell megmutatni a többieknek, illetve lehet úgyis, hogy tilos mutatni. (Viszont ha valaki nagyon akarja, akkor számolhatja, mert nyílt, hogy ki mennyi pénzt és nyersit kap és mennyit költ, akár a Catanban)

Tekercs: ez nálam nagy kérdőjel

Vas 04-20-2007 18:05

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 89062)
Tekercs: ez nálam nagy kérdőjel

Szerintem a kopást ki lehetne szedni, ha meg lelopnának, akkor újraírnád;) De piac az tényleg nem kéne...

Valezius 04-25-2007 17:16

Na befulladt az ötletelés, lehet, hogy tényleg le kéne ülni egy sör mellé :)

Kutyuleee 04-26-2007 00:16

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 90618)
Na befulladt az ötletelés, lehet, hogy tényleg le kéne ülni egy sör mellé :)

Rég jártam erre, de tartom a felvetésem amit ahogy látom te is támogatsz... a legjobb ötletek sör mellet jönnek:D
de jó lenne ha több ember mondaná el a véleményét az eddig elindult alapokról, mert azért ez a játék nem 3unknak lesz tervezve hanem a hódos univerzum lakóinak és ismerőseinek. Aztán onnan terjedne szét mint az influenza és az lenne a vége, hogy netes hódba is csak belépővel lehetne reggelni mert úgy túl lenne terhelve mint az iwiw a sok játékos miatt:D:D:D
a lényeg hogy sztem most kéne irogatni azoknak akik az elején irták hogy jó lenne de nem tudják elképzelni, vagy akik lehetetlennek tartják. mert azért már van egy kevés kiindulási alap... nah meg jöhetne az ötlet börze is tőlük még erre rá:D

Rudi 04-26-2007 11:05

Én biztos vennék:D DE ha mindenki rendesen belegondol
1 Szerintem nagy tábla kéne
2 Varázslatok, tolvajlások, tudomány tekercsek(ezt nem lehetne megcsinálni)
3 A fajok közti különbségeket hogy oldanák meg?
Ezek nélkül pedig nem lenne varázsa a játéknak,mert köze sem lenne a neteshez legfeljebb a neve.

Aki játszott már a katain telepeseivel tudja,hogy ahoz képest, ha jobban belegondol abba is bele lehet izzadni,mert társasjátékhoz képest is mindent meg kell fontolni.Stratégiai társas játékot nem lehetne belőle csinálni:(

Viszont gyüjtögetős kártya játékot mint PL a hatalom kártyái lazán meglehetne oldani

Valezius 04-26-2007 11:10

Quote:

Originally Posted by Rudi (Post 90797)
Én biztos vennék:D DE ha mindenki rendesen belegondol
1 Szerintem nagy tábla kéne
2 Varázslatok, tolvajlások, tudomány tekercsek(ezt nem lehetne megcsinálni)
3 A fajok közti különbségeket hogy oldanák meg?
Ezek nélkül pedig nem lenne varázsa a játéknak,mert köze sem lenne a neteshez legfeljebb a neve.

Aki játszott már a katain telepeseivel tudja,hogy ahoz képest, ha jobban belegondol abba is bele lehet izzadni,mert társasjátékhoz képest is mindent meg kell fontolni.Stratégiai társas játékot nem lehetne belőle csinálni:(

Viszont gyüjtögetős kártya játékot mint PL a hatalom kártyái lazán meglehetne oldani

Civből is van társasjáték, bár azzal még nem játszottam.
Mindenképp stratégiai társast kell csinálni, magam részéről elég sokat ismerek, és szeritnem meglehet csinálni az alapokat már lefektettük.
A lényeg, a nagyfokú egyszerűsítésben van.

A tekercset kihagynám, varázslatok tolvaj akciókra ott van a kártyás ötlet szerintem működne (de pár próbajátékra mindenképp szükség lesz. :) )

Fajok: Például törpe többet termel, simán megoldható
óriás: kevesebbet lopnak tőle, erősebb sereg simán megoldható
félelf: többet lop simán megoldható

és persze itt is érvényes lenne az egyszerűsítés, tehát minden faj nem kerülne bele.

Nekem úgy tűnik, hogy nem olvastad el az ötleteket, tehát örülnék, ha megtennék, ha megtetted, akkor elnézést kérek. :)

Ati 04-26-2007 11:18

Quote:

Originally Posted by Rudi (Post 90797)

A gyűjtögetős kártya alapvetően jogi problémákat vet fel, sajna nem olcsó a licenszdíj, márpedig a gyűjtögetős kártya jogvédett szabadadalom, amit nem használhat bárki kedvére.

Rudi 04-27-2007 10:35

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 90799)
A gyűjtögetős kártya alapvetően jogi problémákat vet fel, sajna nem olcsó a licenszdíj, márpedig a gyűjtögetős kártya jogvédett szabadadalom, amit nem használhat bárki kedvére.

Tudod csak egy ötlet volt. Viszont elgondolkodtató hogy mért csak egy-két cég dob ilyet a piacra (minél kevesebb vetélytárs annál jobb)

Ati 04-27-2007 10:40

Quote:

Originally Posted by Rudi (Post 91010)
Tudod csak egy ötlet volt. Viszont elgondolkodtató hogy mért csak egy-két cég dob ilyet a piacra (minél kevesebb vetélytárs annál jobb)

Az általad beidézett részben leírtam, hogy miért. :) Persze biztos van olyan is, aki nem fizeti meg a licenszdíjat, és mégis kiad ilyen kártyát, de nem szándékozom ezt nyomozgatni. :)

Steve 04-27-2007 10:44

Ati, azt mondod hogy azért a rendszerért hogy gyűjtögetős rendszerben értékekkel megrakott kártyákat terítesz a piacon azért jogdíjat kéne fizetned?:eek:

Rudi 04-27-2007 10:46

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 90798)
Civből is van társasjáték, bár azzal még nem játszottam.
Mindenképp stratégiai társast kell csinálni, magam részéről elég sokat ismerek, és szeritnem meglehet csinálni az alapokat már lefektettük.
A lényeg, a nagyfokú egyszerűsítésben van.

A tekercset kihagynám, varázslatok tolvaj akciókra ott van a kártyás ötlet szerintem működne (de pár próbajátékra mindenképp szükség lesz. :) )

Fajok: Például törpe többet termel, simán megoldható
óriás: kevesebbet lopnak tőle, erősebb sereg simán megoldható
félelf: többet lop simán megoldható

és persze itt is érvényes lenne az egyszerűsítés, tehát minden faj nem kerülne bele.

Nekem úgy tűnik, hogy nem olvastad el az ötleteket, tehát örülnék, ha megtennék, ha megtetted, akkor elnézést kérek. :)

Én nem olvastam el az öszeset,de jó párat.És ahogy írod más ilyen stílusú játékokra gondolok..Hát szerintem ez lenne a legsikeresebb:D Mert tulajdon képpen mindegyikből kéne hogy legyen bindegykiből egy kicsi.És a fajokkal még újítás is.Mert az egyik az építkezésre és gazdálkodásra,más pedig a háborúra épít.Így igazán bele gondolva igazad van.:D

Ati 04-27-2007 10:47

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 91014)
Ati, azt mondod hogy azért a rendszerért hogy gyűjtögetős rendszerben értékekkel megrakott kártyákat terítesz a piacon azért jogdíjat kéne fizetned?:eek:

A klasszikus "gyűjtögetős kártyák" után, mint például a Hatalom Kártyái (azt hiszem ez a neve, bocs, ha nem, pedig nekem is van belőle pár pakli ;)), azután igen.

Ati 04-27-2007 10:49

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 91016)
A klasszikus "gyűjtögetős kártyák" után, mint például a Hatalom Kártyái (azt hiszem ez a neve, bocs, ha nem, pedig nekem is van belőle pár pakli ;)), azután igen.

Kiegészítés: ezután tudom, mert anno utánanéztem. De persze nem kizárt, hogy vannak olyan jól körülhatárolt társasjáték-elemek is, ahol ugyanez a helyzet.

All times are GMT +1. The time now is 05:23.