Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Tippek törpe országoknak... Stratégiák törpékkel... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=167)

track 03-05-2006 19:21

Nos törppel tolom 5szinten mit ne mondjak nekem baromira jól bevállt!! Eleinte lentébb voltak rossz tapasztalataim, de most már nagyon jól megy, nem lopnak nem fosztanak! És ennek örülök!!

Unhellas 03-07-2006 09:36

Thörpe vhari

Quote:

Originally Posted by Lepidus
..bár van egy ismerősöm törpe varival..durva..télleg..érdekes párosítás de durva...:D

Törpe varit simán lehet varizni, a bónuszai/máluszai nem támogatják ezt a fajta orifelépítést

200 hekin 9700 hadival azért lássuk be mégiscsak ütősebb tud lenni :o

Deathrynx 03-15-2006 21:07

9700?? Az 156 barakkot jelentene 200 hekin...abszurd

director 03-15-2006 21:24

Quote:

Originally Posted by Deathrynx
9700?? Az 156 barakkot jelentene 200 hekin...abszurd

:)) enyhén túlzásba estünk úgy látom..
amúgy 120barakkal már bőven nagyon penge lehetsz 200on.. :)

Alba 03-20-2006 12:15

Törpöt nagyon ki lehet élezni...
Csak at kell gondolni elotte hogy mi hogyan.
Jo taktika hogy nem csinalsz tanyát hanem rakibol eteted a törpét.Én 2 csoporton at siamn kihuztam.Es mostansag a nyersi marha draga meg eccerűbb.
Olyna varis törpém volt hogy csak na. Bar jol lehurrogtak hogy hülye vagyok meg szarul jaccom, de a gömbe mikor buktak izgi volt :)))
Amugy az jaccon törppel aki mar unja a sima fajokat, mert igy no a kihivas.Egy kezdonek elveszi a kedved ha szarralopjak mindig .:)

track 03-26-2006 19:39

Én még mindig azt tom mondani hogy eddig nekem a törpe vált be a legjobban!!! Sokan lehurrognak hogy így szar úgy szar! Igaz vannak hátrányai(vari, toli) de attól nekem nagyon jó hadisnak! A szövijeim pedig a hátrányokat ki egyenlítik! Sőt turbozzák:D Egy nagyon jó toli és egy nagyon jó vari!! És persze még egy hadi! ő se kutya és nagyon jó! Egy szó mint száz törpe 4ever!!!:D:D

director 03-26-2006 20:04

Quote:

Originally Posted by track
Én még mindig azt tom mondani hogy eddig nekem a törpe vált be a legjobban!!! Sokan lehurrognak hogy így szar úgy szar! Igaz vannak hátrányai(vari, toli) de attól nekem nagyon jó hadisnak! A szövijeim pedig a hátrányokat ki egyenlítik! Sőt turbozzák:D Egy nagyon jó toli és egy nagyon jó vari!! És persze még egy hadi! ő se kutya és nagyon jó! Egy szó mint száz törpe 4ever!!!:D:D

jaja, lehet törpével is hadizni, csak kicsit költséges.. és ha költséges hadis, akkor én inkább lennék ork.. de attól még lehet törpizni jól:)

track 04-22-2006 16:12

nos a költséggel nincs gond mivel törppel a 4ben nagyon lehet a nyersivel aratni szal semmi probléma!!

Steve 04-22-2006 17:18

Jah ez igaz. Én 5ön voltam törp most ork és hülyézem is magam hogy mér nem forditva...:mad:
nayo néha amikor csak a bonuszok segítenek beütni vkit akkor nem panaszkodom:p :D
De mindenesetre a törp télleg jó pl neki van a legtöbb embere is!

track 04-22-2006 17:30

egyet értek stevevel, de nem kell ezt túl ragozni a törpe jó biztos vannak még jó fajok, de ki kell ezt is próbálni és meglátjátok hogy annyira nem rosz! persze jó ha van tolid, hogy akárki ne tudjon lelopni!

DearCody 04-23-2006 00:35

Törpe...yeah!!!

Teljesen egyetértek az eddigiekkel. A törpe nagyon jó, igaz csak hadisnak. A legcsúnyább hátránya szerintem a tekikopás...szóval tekizni elég nehéz vele. :( (kivéve ha sok a könyvtárad) Amúgy aki jól játszik törpével, mindig tele van pénzzel, 5. szint fölött meg pláne. Ezért én fölöslegesnek tartom az ipari és gazdasági tekik írását. (Így meg jól lehet írni a többit). Varizni meg magára tökéletes, másra meg nem nagyon érdemes.
1 szó, mint 100, a törpe király faj!!! :D

track 04-23-2006 17:21

na ja és tényleg a vari része nekem is szúrja a szemem, de ez van:D nekem még 5ösön vaok a törpi orimal, és nem sokára fogok lépni a 4be de már nagyon várom mert tuti piacozni fogok 1000rel:D

Alba 04-24-2006 07:24

a törpe a fenti csoportokban egyre erosodik egyreszt a love miatt marreszt meg a bonuszai egyre jobban kijönnek...
A legkevesebb haz kell neki és erosek a seregei.
A legjobban eheztetheto faj a raktarak nagy kapactása miatt.Es nem gond a gabona vasarlasa hiszen a lovet megszerzi a banyakbol mg a kovacsbol...

Láma 04-24-2006 07:26

Quote:

Originally Posted by Alba
a törpe a fenti csoportokban egyre erosodik egyreszt a love miatt marreszt meg a bonuszai egyre jobban kijönnek...
A legkevesebb haz kell neki és erosek a seregei.
A legjobban eheztetheto faj a raktarak nagy kapactása miatt.Es nem gond a gabona vasarlasa hiszen a lovet megszerzi a banyakbol mg a kovacsbol...

a seregei nem erősek, legfeljebb sokan vannak:D

Alba 04-24-2006 07:42

Quote:

Originally Posted by Láma
a seregei nem erősek, legfeljebb sokan vannak:D

Az éppen elég.Amugy a 40% hadugy miatt nem is olyan gyengék...
A törpével nem a seregekkel van a baj hanem a varikkal meg a tolikkal...

track 04-24-2006 12:41

hát igen és épp ez a baj! hiába van majdnem 1k val több tolim akkor se tok lopni pedig na mind1 jó a törpi!

Alba 04-24-2006 13:09

De nem is kell lopnod mert a törpe nem arra való...
Hatalmas összegeket lehet szerezn a piacozással a fentebi csoportokban...
Siman lehet éheztetni a törpöt.Megfelelő raktárszámmal és pénzzel - többezer bálát is elvisz siman....
Serege lesz szépen és vari toli annyi lesz hogy azert ne szivassa meg midenki.

track 04-24-2006 15:22

hát igen!

vki tud felírni egy ép listát hogy mi a jó monjuk 1000 hekire??

DearCody 04-24-2006 19:31

Volt szó arról, h nem erős a sereg. Szerintem meg az. Tényleg sokat számít a 40% hadügy. A variról meg annyit, h magadra jól tudsz varizni, toliból meg csak azért érdemes tartani 1 keveset, h a lopás mértékét csökkentsük. Ha meg gáz van akkor meg a sok lóvéval úgy is pótolod a hiányt...főleg felsőbb szinteken.

Láma 04-24-2006 21:17

Quote:

Originally Posted by DearCody
Volt szó arról, h nem erős a sereg. Szerintem meg az. Tényleg sokat számít a 40% hadügy. A variról meg annyit, h magadra jól tudsz varizni, toliból meg csak azért érdemes tartani 1 keveset, h a lopás mértékét csökkentsük. Ha meg gáz van akkor meg a sok lóvéval úgy is pótolod a hiányt...főleg felsőbb szinteken.

ha csak sereg bónuszokat nézünk, a 40% hadügyijével leelőzi az embert meg a hullát. és ennyi. a fél-elfnek van 10% védbónusza, az óriásnak van 15%*30%a, a többiek meg 40% vagy több bónusszal rendelkeznek erre.

Alba 04-25-2006 06:20

Láma azert nincs igazad mert csak a hadugyet nezed!De azt nem veszed hozza hogy a törpe rendelkezik a legtobb lakihelyzet bonusszal.Neki több serege johet ki joval mint a többinek, igy nezd meg ki milyen eros.

Láma 04-25-2006 08:47

Quote:

Láma azert nincs igazad mert csak a hadugyet nezed!De azt nem veszed hozza hogy a törpe rendelkezik a legtobb lakihelyzet bonusszal.Neki több serege johet ki joval mint a többinek, igy nezd meg ki milyen eros.

ezert mondtam, hogy nem a katonái erősek, hanem sokan vanak. mire mondta a srác, hogy a 40% hadi teki miatt igenis erős, én arra mondtam, hogy de nem.

DearCody 04-28-2006 15:22

Quote:

Originally Posted by Láma
ha csak sereg bónuszokat nézünk, a 40% hadügyijével leelőzi az embert meg a hullát. és ennyi. a fél-elfnek van 10% védbónusza, az óriásnak van 15%*30%a, a többiek meg 40% vagy több bónusszal rendelkeznek erre.

Nem azt mondtam, h nincs jobb, csak azt, h sokat számít. Meg ha jól beosztod a hekiket akkor meg durva tud lenni. Csak legyen nagy a sereg! 5.-en is legalább kell 7-8k.

Senki 04-28-2006 20:30

azért 200 hekin is eléred már törpével akár a 6k feletti sereget ami azért baráti :D

Penya 04-29-2006 14:01

Élezni lehet durván, de minek? Egy köváltás előtti tekilopás és a sereged egy része megy a levesbe :D

Steve 04-29-2006 15:56

Törpét élezni? max 5ös szinten. Mert ugye ha már termelni akarunk, azt nemárt bevédeni, amihez kell a specvari meg azért pár toli is, a varihoz vari kell (ki hitte volna...:D ) és azért én szeretek ütni is a törppel:cool:
Vagy én csinálom rosszul hogy összetett orit építek?:p

Milán™ 05-02-2006 13:28

1000hekis termelgető törpnek melyik a jobb személyiség szerintetek?A gazdálkodó vagy a tudós?

track 05-02-2006 13:49

attól függ hogy csendesen termelgeted a pézt vagy azért akciózni is akarsz? nos ha minden féle képpen csak termelés a cél akkor a gazdit ajánlom. Csak ezzel a gond az hogy ha termelni akarsz csak akkor több toli kell, és nem árt ha van védelmed is!! Szal dönts saját belátásod szerint!

Milán™ 05-02-2006 15:02

Csak mer most vok előszöt törpel termelő:)Kocsmából maj kb hány %kell?

Milán™ 05-02-2006 17:58

asszem tudós lezssek mégis mer aígyis kapok 5% bányászati tekit na meg még több mindenből is fontos 5%-ot.A gazdálkodónál pedig csak %-al többet kapnék és csak a bányászatnál,termelésnélé szal nem nagyon éri meg.

DearCody 05-02-2006 18:15

Mindvégig törpe

Szerintetek végig lehet nyomni törppel a játékot, úgy h közben ne lopjanak szét, mint az állat??? (Én elképzelhetőnek találom, de SZVSZ nem kell nagyon élezni, mert akkor gáz van. :( )

Penya 05-02-2006 18:17

Nem akarlak elszomorítani de sztem nem lesznek maxon a tekijeid. Jópárszor le fognak húzni és nem fogja megérni újravenni az összes tekid. Az horribilis összeg lesz. Mondjuk ha az összes tolist kinyírod a közeledben akkor megéri tudósnak lenni. Az árakkal persze nem vagyok tisztában de 3500as tekiár felett húzós, a nyersanyag gondolom 3000 körül mozog. Sztem legyél gazdálkodó, ha ütni is akarsz a vándor se rossz.

Penya 05-02-2006 18:19

Amíg nem lesz módosítás 5,4-es szinten nem ajánlom h törpe legyél ...

DearCody 05-02-2006 21:48

Váltás

És szerinted törpéről mire lehet jól átállni szintlépés után, persze hadisnak. Gondolom ork semmiképp, mert azt legalább annyira lopják...mint a törpöt. Én óriásra gondolnék, mert abból még akármi is lehet...de gnómra semmiképp, asszem azzal erős hadis orit nem nagyon lehet csinálni...bár ki tudja.
A törpét mindig is kedveltem, bár azzal még nem nyomtam végig soha. Lehet, h megpróbálom. :D

Bogár 05-02-2006 23:42

az ork után a gnóm tudósból lehet a legjobb hadit csinálni. (az A-n kivül, mielőtt belémköt vki)

Láma 05-03-2006 07:24

az óriás sokkal védettebb mindkettőnél...

Alba 05-03-2006 10:26

Lehet hogy vedettebb de sokkal gagyibb a jateka fent...Egy gnom marhara tud lopni is mg egy oriasnak ez teljesen kiesik...
Szerintem egy gnom sokkal izgalmasabb.

Kisbér 05-03-2006 11:45

Quote:

Originally Posted by csunyabogar
az ork után a gnóm tudósból lehet a legjobb hadit csinálni. (az A-n kivül, mielőtt belémköt vki)

Mondjuk 5-4, max 3. szintig...
Felette már nemnagyon, hiszen tolikkal nagyon sebezhető...

Bogár 05-03-2006 12:03

az egy dolog, hogy sebezhető, és az egy másik, hogy jó nagyot tud ütni, ha nem figyelnek rá. :D
én mindenesetre ki fogom próbálni fennebb is az orkot. max restartolok, ha nem lehet boldogulni...

Láma 05-03-2006 20:38

Quote:

Lehet hogy vedettebb de sokkal gagyibb a jateka fent...Egy gnom marhara tud lopni is mg egy oriasnak ez teljesen kiesik...
Szerintem egy gnom sokkal izgalmasabb.

Hol láttál te itt bármiféle utalást arra hogy fentebb? Ha olyan izgalmas a gnóm miért vagy törpe?

All times are GMT +1. The time now is 21:43.