Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Segély+hozzá'adása!! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1624)

zulu master 04-01-2007 11:57

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 84051)
a vipesek további tápolását, bár én is az vagyok a kezdetektől, nem támogatom, semmilyen formában.
a vip kényelmi funkciókhoz adjon hozzáférést!
ne pedig erősítse az orit!

Igen ezzel is egyet értek. Még jó, hogy az előbbi hsz-mel teljesen ellentéteset mondok :)

zsuzsooo 04-01-2007 12:19

Nem, szerintem se lehessen visszapótolni.
Mindig van valami megoldás befektetni vagy valami, ne tartalékoljunk.;)

invisible 04-01-2007 14:48

A segélykeret valóban nem sok, de ha csak úgy be és ki tudunk venni akkor elveszti a játék azon értelmét amit a fosztogatások eredményeznek és ez álltal csökken a tolvajok jelentősége.
Ez pedig nagyban megrontaná azok játékát akik a tolvajokra alapoznak az az a fél-elfek szerepe is lecsökkenne.:rolleyes:

skiti 04-01-2007 14:56

Quote:

Originally Posted by invisible (Post 84103)
A segélykeret valóban nem sok, de ha csak úgy be és ki tudunk venni akkor elveszti a játék azon értelmét amit a fosztogatások eredményeznek és ez álltal csökken a tolvajok jelentősége.
Ez pedig nagyban megrontaná azok játékát akik a tolvajokra alapoznak az az a fél-elfek szerepe is lecsökkenne.:rolleyes:

ebben is van igazság:)
bár feljebb nem nagyon találsz felest:) ha mégis akkor kifejezetten örülsz neki mert jó lesz földre:D
és az is meglehetősen ritka hogy valakinek pénzt sikerül lopnia.
500 heki felett, már szinte elveszik az a 15 bank ami már megfelelően védi a pénzt.

BimmBimm 04-01-2007 15:34

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 84105)
ebben is van igazság:)
bár feljebb nem nagyon találsz felest:) ha mégis akkor kifejezetten örülsz neki mert jó lesz földre:D
és az is meglehetősen ritka hogy valakinek pénzt sikerül lopnia.
500 heki felett, már szinte elveszik az a 15 bank ami már megfelelően védi a pénzt.

De ne csak feljebben gondolkozzunk, mert akkor lenne 2-3 faj oszt jóvan... Lent ahol vegyülnek az okosok és a végtelenül hülyék (pl én) ott kell megnézni hogy jó e az 5let...

skiti 04-01-2007 15:36

ahha
akkor haljak egy valamire való érvet mellette, egy olyat amivel egyáltalán érdemes vitázni:)

BimmBimm 04-01-2007 15:38

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 84119)
ahha
akkor haljak egy valamire való érvet mellette, egy olyat amivel egyáltalán érdemes vitázni:)

Höhöhö, nem tűnt fel hogy 40 HSZ óta csak fikázzuk az 5letet és senki sem állt ki mellette? :D

skiti 04-01-2007 15:41

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 84120)
Höhöhö, nem tűnt fel hogy 40 HSZ óta csak fikázzuk az 5letet és senki sem állt ki mellette? :D

vajon miért?:D

BimmBimm 04-01-2007 15:46

Olyat kéne csinálni, hogy lenne egy közös kincstár, ahonnan a megszorult országok kölcsönt tudnának felvenni, aztán mókolnak, mondjuk van 72 körük hogy visszafizessék, aztán bizonyos ütemben romlik a moráljuk, lázadnak az emberek az államadósság miatt, vagy valami. Jah és a 72 kör után megszűnik a kamatmenetesség, tehát többbet kell visszatenni.
Ez csak egy hirtelen jött 5let... :)

Andrew 04-01-2007 16:00

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 84123)
Olyat kéne csinálni, hogy lenne egy közös kincstár, ahonnan a megszorult országok kölcsönt tudnának felvenni, aztán mókolnak, mondjuk van 72 körük hogy visszafizessék, aztán bizonyos ütemben romlik a moráljuk, lázadnak az emberek az államadósság miatt, vagy valami. Jah és a 72 kör után megszűnik a kamatmenetesség, tehát többbet kell visszatenni.
Ez csak egy hirtelen jött 5let... :)

ezzel az a gond, hogy regelsz 1 orit, kiveszed a lehető legnagyobb kölkcsönt, amit tudsz, megveszed a haver drága áruját, és az orit sorsára hagyod... vagy törlöd :)

BimmBimm 04-01-2007 16:01

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 84131)
ezzel az a gond, hogy regelsz 1 orit, kiveszed a lehető legnagyobb kölkcsönt, amit tudsz, megveszed a haver drága áruját, és az orit sorsára hagyod... vagy törlöd :)

Igaz! Ilyenket nem gondoltam végig, de itt tényleg megbukik az 5let. :)

Andrew 04-01-2007 16:03

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 84133)
Igaz! Ilyenket nem gondoltam végig, de itt tényleg megbukik az 5let. :)

sajnos ezen bukik meg az összes kölcsön felvevős ötlet...

BimmBimm 04-01-2007 16:06

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 84134)
sajnos ezen bukik meg az összes kölcsön felvevős ötlet...

Éppen meg lehetne gabalyítani annyival hogy csak vip ori vehet fel kölcsönt, de bizos vagyok benne hogy lenne aki beáldozna 240 HUF-ot ebbe a csalásformába

Valezius 04-01-2007 18:18

Átfutottam ezt a topicot, az ötlet nem lenne hülyeség, de nem láttam, hogy bárkinek eszébe jutott volna egy normális forma, nekem korábban már eszembe jutott:

1, Csak addig lehessen visszatölteni a segélyt, mint az eddig benn lévő maximális összeg.

2, Csak addig lehessen visszatölteni a segélyt, mint amire a szintlépések jogosítanak.

Így lenne értelme a segélynek, mégse tenné tönkre a játékot.
Kérem a zöldeket. :)

skiti 04-01-2007 18:22

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 84153)
Átfutottam ezt a topicot, az ötlet nem lenne hülyeség, de nem láttam, hogy bárkinek eszébe jutott volna egy normális forma, nekem korábban már eszembe jutott:

1, Csak addig lehessen visszatölteni a segélyt, mint az eddig benn lévő maximális összeg.

2, Csak addig lehessen visszatölteni a segélyt, mint amire a szintlépések jogosítanak.

Így lenne értelme a segélynek, mégse tenné tönkre a játékot.
Kérem a zöldeket. :)

és ugyan miért van erre szükség....?:)
mert azt még mindíg nem látom:)

Valezius 04-01-2007 18:33

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 84154)
és ugyan miért van erre szükség....?:)
mert azt még mindíg nem látom:)

Pontosan azért, hogy a segély is a játék része legyen, mert most gyakorlatilag nem az.

Ha túlköltekezek, akkor veszek fel pénzt a segélyből.
Vagy ha lefordulásnál be akarok vásárolni sereget, mert nem akarom kivárni a képzést.

Használható még bármi másra a segély?

Javaslatommal: a segély a áték részévé válik, zavaros helyzetben kiveheted a pénzt, ha pedig már nyugodtan keresed a pénzt, akkor visszarakod.

A segély egy olyan eleme a játéknak, aminek gyakorlatilag semmi értelme, egy kicsiot erősebb aranyalma pótolná ezt is és az adót is. Akkor meg minek van?

skiti 04-01-2007 18:41

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 84155)
Pontosan azért, hogy a segély is a játék része legyen, mert most gyakorlatilag nem az.

Ha túlköltekezek, akkor veszek fel pénzt a segélyből.
Vagy ha lefordulásnál be akarok vásárolni sereget, mert nem akarom kivárni a képzést.

Használható még bármi másra a segély?

Javaslatommal: a segély a áték részévé válik, zavaros helyzetben kiveheted a pénzt, ha pedig már nyugodtan keresed a pénzt, akkor visszarakod.

A segély egy olyan eleme a játéknak, aminek gyakorlatilag semmi értelme, egy kicsiot erősebb aranyalma pótolná ezt is és az adót is. Akkor meg minek van?

igazad van:)
de szerintem inkább szűnjön meg ha nem jó semmire, minthogy pénzt lehessen bele ki be pakolni:)
ez egy számolgatós játék, ha pl kimegyek valakire, úgy számolok nála védelmet hogy feltételezem hogy észrevesz, felölti az üres helyeit, és sereget cserél annak a kp-nek az erejéig ami az orijában van!
ne kelljen már ismeretlen változókat vinnem a képletbe, mint például hogy vajh, az ő segélykerete mekkora lehet.

Valezius 04-01-2007 18:46

Miért most nem tud sereget cserélni a segélyből? :)

Egyébként 2-3millióról beszélünk (max 10), az max 500íjász, hát ha neki pont ennyi kell, akkor örüljön.

Egyetértek, vagy szűnjön meg vagy legyen vele valami, nem kell felesleges bonyolítás.

All times are GMT +1. The time now is 20:25.