Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Szerintetek mikor a legjobbak az esélyeim egy oriás orival és varázsló szem. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1609)

tdomo 04-03-2007 12:57

Quote:

Originally Posted by invisible (Post 84559)
Na jó, de még mindig nem került szóba, hogy milyen épületek és sereg kell a "bebetonozáshoz":D

Ha soha nem akarsz majd támadni, akkor tarts annyi tornyot, amennyi barakkot és tele az egészet íjászokkal. Így hadilag beton leszel, csak unni fogod szvsz.
Nyersanyaggal tudsz még pénzt csinálni, ha fennt drágább (csoportfüggő), akkor építs raktárakat és vásárold/lopd tele őket szintlépés előtt.

Andrew 04-03-2007 13:26

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 84577)
Ha soha nem akarsz majd támadni, akkor tarts annyi tornyot, amennyi barakkot és tele az egészet íjászokkal. Így hadilag beton leszel, csak unni fogod szvsz.
Nyersanyaggal tudsz még pénzt csinálni, ha fennt drágább (csoportfüggő), akkor építs raktárakat és vásárold/lopd tele őket.

óriással? :D
ha meg televeszi, abból pénze nem lesz egy kanyi sem;) max kilopják a raktárat

Andrew 04-03-2007 13:29

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 84571)
Bank minek? Tekiben a péz és kész

és azzal mire megy? :)
tekercsel nem tudsz vásárolni piacon, ha meg megveszik, akkor el is lopják a bevételt
és a tekercs az max 4-5 óránként elérhető tartalékforrás, kp nélkül bajos bárit is csinálni :) - ha meg benttartod, úgyszintén ellopják

tdomo 04-03-2007 13:31

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 84592)
óriással? :D
ha meg televeszi, abból pénze nem lesz egy kanyi sem;) max kilopják a raktárat

Ha szintet lép 72 óráig védett lesz még, addig kipiacolja, és átépít.
*de ezt tényleg nem írtam le világosan, kijavítom.:)*

invisible 04-03-2007 13:36

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 84565)
17% templom, 45% barakk 10% torony, 1 db kocsma, 18% ház, többi raki, tanya.

de hogy az ilyen játéknak mi értelme...

Köszi, ez legalább egy kis konkrétum:D
Hogy mi az értelme?
Nos az, amit túlélésnek hívnak:D:rolleyes:
Persze mindenki maga dönti el, hogy milyen játékot akar játszani.
Van aki békésebb és van aki csatákkal telit.

BimmBimm 04-03-2007 13:47

Quote:

Originally Posted by invisible (Post 84596)
Hogy mi az értelme?

Szerintem túlélésre nem lehet utazni:) Úgyi lesz valaki, egy szövi aki be fog férni és akkor ciki van, de a ha te ezt szeretnéd akkor nosz:) Én még nem próbáltam:)

Andrew 04-03-2007 13:50

Quote:

Originally Posted by invisible (Post 84596)
Hogy mi az értelme?

erre csak egy közhelyet tudok mondani... "Legjobb védekezés a támadás!" :D:D
csak kell hozzá egy kis zsé, nekem bevált :)

Off: közhelyt vagy közhelyet? :o

BimmBimm 04-03-2007 13:52

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 84604)
erre csak egy közhelyet tudok mondani... "Legjobb védekezés a támadás!" :D:D
csak kell hozzá egy kis zsé, nekem bevált :)

Off: közhelyt vagy közhelyet? :o

Off: közhelyet

invisible 04-03-2007 14:06

Volna még egy kérdésem:)
Hogy lehet megállapítani azt ha valaki egy földrengéssel beüt vagy egy tűzgolyóval?
Lehetséges ennek a megállapítása?

BimmBimm 04-03-2007 14:09

Quote:

Originally Posted by invisible (Post 84608)
Hogy lehet megállapítani azt ha valaki egy földrengéssel beüt vagy egy tűzgolyóval?

Úgy írja alapból. Egy tűzgolyó elpusztított ennyi meg ennyi ezt meg azt. Vagy földet hatalmas földrengések rázzák meg összedőlt ez meg az... :) Kiírja ha erre voltál kíváncsi

Peter 04-03-2007 14:11

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 84385)
napóleonnak igaza van végülis, mert minden faj minden személyiséggel ki van már vesézve:)
de ajánlanék egy olyat, hogy:
12% barakk
10-12% torony
28-30% templom
6% kocsma (ha már jó játékos vagy, akkor ez lehet csak 2% is és akkor rápakolsz templomra még meg egy-két tanyát)

6% kocsma? és 12%nyi védelem? ez beton? :D
(minek ennyi kocsma? a morált még nem növeli, szerintem teljesen felesleges, ne vezesd félre a kezdőket légyszives :))

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 84387)
a tapasztalt varik nagy része éheztet

ez tényéleg így lenne? :D tuti megéri nekik... :D:D:D
(én ezt, hogy a nagy része éheztet, max a hadikról mondanám el, ott is inkább a pénzhez kötném, mintsem a tapasztalathoz)

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 84387)
sok helyre nem fogsz tudni benézni annak ellenére, hogy erős az orid és kimaxolt...;)

lehet nem a saját oridból kellene kiindulnod, 25-30% templommal és jó morállal igen kevés helyre nem látni be ;)

Xeper 04-03-2007 14:13

Quote:

Arra vagy kíváncsi, hogy hogyan lehet megállapítani az elkövető kilétét?
Ha nem sül be, akkor pontlistát kell mentegetni (akinek változik, az akciózott). Minél többször ártóz, annál biztosabb az elcsípése.

Peter 04-03-2007 14:14

Quote:

lemented a pontlistát a környékeden (annyi kör távolságban, amennyi kört a varizásnál kiírt a játék), és a hírnév pontok változását figyeled...
ha allulról jött, akkor nőni fog neki, ha fellülröl varizott (vagy tolizott, mert arra is működik), akkor csökkenni fog
(kivéve, ha élőhalott fajod van, ezesetben nem változik a hírnevük)

invisible 04-03-2007 14:14

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 84609)
Úgy írja alapból. Egy tűzgolyó elpusztított ennyi meg ennyi ezt meg azt. Vagy földet hatalmas földrengések rázzák meg összedőlt ez meg az... :) Kiírja ha erre voltál kíváncsi

Hát nekem eddig még csak azt írta ki hogy 2-7 kör távolságból érkezett a tűzgolyó:D
De azt, hogy lehet megállapítani, hogy melyik országból kaptam a tűzgolyót?

BimmBimm 04-03-2007 14:15

Quote:

Originally Posted by invisible (Post 84613)
Hát nekem eddig még csak azt írta ki hogy 2-7 kör távolságból érkezett a tűzgolyó:D
De azt, hogy lehet megállapítani, hogy melyik országból kaptam a tűzgolyót?

Én értettem rosszul, mondták a többiek hogy lehet, nem írnám le újra :) bocsi
Bár 2-7 körnél necces ez :) ennyire kevés a varid?

invisible 04-03-2007 14:16

Quote:

Originally Posted by Peter (Post 84612)
lemented a pontlistát a környékeden (annyi kör távolságban, amennyi kört a varizásnál kiírt a játék), és a hírnév pontok változását figyeled...
ha allulról jött, akkor nőni fog neki, ha fellülröl varizott (vagy tolizott, mert arra is működik), akkor csökkenni fog
(kivéve, ha élőhalott fajod van, ezesetben nem változik a hírnevük)

Ez már érthető:)
Köszönöm!

Peter 04-03-2007 14:16

Quote:

Originally Posted by invisible (Post 84615)
Ez már érthető:)
Köszönöm!

szívesen :)

Burning 04-03-2007 14:19

Quote:

Originally Posted by Peter (Post 84610)
6% kocsma? és 12%nyi védelem? ez beton? :D
(minek ennyi kocsma? a morált még nem növeli, szerintem teljesen felesleges, ne vezesd félre a kezdőket légyszives :))

ez tényéleg így lenne? :D tuti megéri nekik... :D:D:D
(én ezt, hogy a nagy része éheztet, max a hadikról mondanám el, ott is inkább a pénzhez kötném, mintsem a tapasztalathoz)

lehet nem a saját oridból kellene kiindulnod, 25-30% templommal és jó morállal igen kevés helyre nem látni be ;)

egyrészt akkor még senki sem beszélt betonról
másrészt ha kezdő nem árt pár tolit tartani, ohgy néhány másik kezdőt lelopjon, mert nem vagyok benne biztos, hogy be tud-e szerezni több milliárdot piacról...
a saját orimnak is 30% temploma van, tehát nem tudom miért ne indulhatnék ki abból...

Burning 04-03-2007 14:20

és mégsem látok be a 100-as listán 5-10 helyre. lehet, hogy azt mondod ez nem sok, de szerintem egy környéken, ha a 10%-át nem gömbölöd be az azért elég sok...;)

Peter 04-03-2007 14:21

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 84618)
másrészt ha kezdő nem árt pár tolit tartani, ohgy néhány másik kezdőt lelopjon, mert nem vagyok benne biztos, hogy be tud-e szerezni több milliárdot piacról...
a saját orimnak is 30% temploma van, tehát nem tudom miért ne indulhatnék ki abból...

ha tényleg nem volt szó a betonról, akkor emiatt bocs, de a többit tartom...
felesleges ennyi kocsma egy óriásnak (régen rossz, ha ezzel a fajjal a tolvajlásból akarsz "milliárdokat" szerezni, vagy akárcsak meggazdagodni...)
a 30% templom még semmit nem jelent, fontos tényező a morál is :)
(tudod, az is beleszámit a gömbözés sikerességébe ;))

Peter 04-03-2007 14:23

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 84620)
és mégsem látok be a 100-as listán 5-10 helyre. lehet, hogy azt mondod ez nem sok, de szerintem egy környéken, ha a 10%-át nem gömbölöd be az azért elég sok...;)

lásd a fentebbi írásom...
egyébként a 10 az a 10%, az 5 még csak 5% :D
de ez még mindig nem a "sok helyre nem látok be" kategória szerintem...

Xeper 04-03-2007 14:23

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 84618)

Egy kezdőt ha lelopnak óriásként, nem hinném hogy milliárdok vesznek oda. Nekem életem első óriásában 1 db kocsma volt, és nem vert földhöz az irdatlan ellopott vagyon elvesztése (értsd: óriást ritkán lopnak :) )

Peter 04-03-2007 14:24

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 84620)
a 100-as listán

ezt hogy éred el? beütöd, hogy 100-at láss a listában? :)

Burning 04-03-2007 14:24

te miket mondasz:)
ezt én is tudom, de én nem a meggazdagodásra gondoltam elsősorban, hanem arra, hogy esetleg nem lesz miből megvennie a tekit és lehet, ohgy van pár kezdő, akitől pont elszedi...
de utánna ott van zárójelben, hogy ha picit jobban ért a játékhoz bőven elég 2% is sőt néha sok:)

Peter 04-03-2007 14:25

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 84625)
Egy kezdőt ha lelopnak óriásként, nem hinném hogy milliárdok vesznek oda. Nekem életem első óriásában 1 db kocsma volt, és nem vert földhöz az irdatlan ellopott vagyon elvesztése (értsd: óriást ritkán lopnak :) )

pontosan, és az a + 6% bármiben jól jöhet, pl templomnak, barakknak vagy toronynak adott esetben...

Burning 04-03-2007 14:27

xeper félreértettél;)
nem azt mondtam, hogy azért tartson tolit, hogy ne lopják le, mert rendes óriástól nem nagyon van mit lopni:)
amúgy meg a 100-as listát úgy csinálom, hogy mikor a szövi gömböt kér, akkor benézek (amíg a készüli engedi) a környékről olyan orikat, akikről nem tudom, hogy full kezdők. amúgy úgy érem el, hogy 50-et ütök be, mert akkor 50-et látsz föl és le:)

Burning 04-03-2007 14:29

de tőlem lehet 1-2% kocsmája is.
ez csak egy olyan gondolat volt, hogy talán néha kellene fegyó vagy ilyesmi képezni és azt lophassa is...

Andrew 04-03-2007 14:45

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 84630)
de tőlem lehet 1-2% kocsmája is.
ez csak egy olyan gondolat volt, hogy talán néha kellene fegyó vagy ilyesmi képezni és azt lophassa is...

és kitől lopna fegyót? az 1 kocsmás óriásoktól? :D:D
azokat meg 2 vagy 3 kocsmával is lopkodhatod;)

de szép negyed évünk volt:p :p :p bocs:D

Burning 04-03-2007 14:48

nem, én azokra a törpékre gondoltam, akiknek 200 hekin van 100 bányájuk és nem tartanak különösebb mennyiségű tolit és varit..., mert sok az ilyen;)
de a 6%-ot amúgyis csak 200 hekire javasoltam volna, mert ahogy mész föl a 6% egyre megy le és az 600 hekin már csak 2%. és indításnak nem hiszem hogy ártana pár toli vagy??

Andrew 04-03-2007 14:54

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 84638)
nem, én azokra a törpékre gondoltam, akiknek 200 hekin van 100 bányájuk és nem tartanak különösebb mennyiségű tolit és varit..., mert sok az ilyen;)
de a 6%-ot amúgyis csak 200 hekire javasoltam volna, mert ahogy mész föl a 6% egyre megy le és az 600 hekin már csak 2%. és indításnak nem hiszem hogy ártana pár toli vagy??

akkor a 2 max 3 kocsma ideális :)
habár 5-ös szinteken nem olyan vészesen drága a nyersi... de a 40 tolis bányás törpit még 1-2 kocsmával is le leeht lopni, ha van tekid
nem kell ahhoz 5-600 toli

kukacoskodás: 200-on piszok nehéz 100 bányát összeszedni :D főleg egy kezdőnek;)

Burning 04-03-2007 15:00

elhiszem neked:D
mindig felfedez és leütteti magát:):p
képletesen mondtam amúgy, mert nincs az száz csak 15, és az jóval kevesebb

Andrew 04-03-2007 15:22

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 84643)
képletesen mondtam amúgy, mert nincs az száz csak 15, és az jóval kevesebb

a frissen regelt oriknál általában 40 nem?:o
bocs, ma ilyen napom van :D:D

Burning 04-03-2007 15:52

a lelőhelyeket nem számoltam bele:o
az 25+15=40 igazad van szokás szerint:p

Burning 04-03-2007 15:53

látszik, hogy kimaradt egy negyed év:)

All times are GMT +1. The time now is 14:26.