Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Auschwitz-Birkenau elfogadható országnév-e... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1604)

Croissant 03-27-2007 23:45

Szintén nyelvhelyesség

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 83034)
Íj, ez az egyik legidegesítőbb fordulat, amit használni szoktak! :o
Tehát van határt szab és van gátat vet. Gátat szab nincs, és remélem, sose lesz. :D

Nos, érzésem szerint, ha valamit felsőfokban használunk, abból csak egy van, semmi esetre sem "az egyik", mivel másik nincs... :):):)

dreaman68 03-27-2007 23:49

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 83034)
Íj, ez az egyik legidegesítőbb fordulat, amit használni szoktak! :o
Tehát van határt szab és van gátat vet. Gátat szab nincs, és remélem, sose lesz. :D

fúúú te hallood nem tudom meg:D nem is értem h élehettem e nélkül:D:D
de nem gúnyolódok azért kössz:D:rolleyes: ;)

Everlasting 03-27-2007 23:58

Teljességgel egyetértek cecével és indokaim is ugyanazok. És nem lehet olyan történelmi tény ,szervezet,valós ország név ami zavarhatna ha orinévként látom.

LotR 03-28-2007 11:03

mért kellett oda írni hogy bár ez engem nem érint? :O

Az mit válasszon akit érint? :O

Ha maga Auschwitz lenne, nem zavarna.
Egy város, és lehet vki onnan játszik,akkor pláne..
De egyértelműen beazonosíthatóan, kiderül , hogy miről van szó...
Ami kapcsolodik a holocausthoz.
Annak minden formája elítélendő!

OFF:Utálom már komolyan ezeket az áll statisztikákat!

Tanuljon kérdőívezést mindenki!!!
Egyértelműeknek kell lenni a kérdésnek és a válaszokna is!
Persze itt csak olyan kérdéseket látok, és plána olyan válaszlehetőségeket melyek egy irányba mutatóak...
Igen. Nem. Tartózkodom!
ha többféle igen ,akkor ugyanannyiféle nem opció és ugyanannyi vagy marad az egy tartózkodom...

Fransisco 03-28-2007 11:11

Ugye ez a kérdés csak egy rossz vicc?

Másfél millió embert öltek ott meg...

Ati 03-28-2007 11:12

Quote:

Originally Posted by Fransisco (Post 83106)
Ugye ez a kérdés csak egy rossz vicc?

Másfél millió embert öltek ott meg...

A "Föld" nevű bolygón mégtöbbet. Hú, fújj, micsoda név...

Kutyuleee 03-28-2007 11:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 83107)

sőt ágyban sem szabad aludni mert ott hal meg a legtöbb ember...

LotR 03-28-2007 11:15

Quote:

Ati és van Föld nevű ori?:confused:
Ha van akkor ....:D:D:D

Kubbi 03-28-2007 11:16

Quote:

Mondjuk, ha meghallom azt a szót, hogy Föld, nem feltétlen a módszeres zsidóirtásra asszociálok. ;)
Míg az "Auschwitz-Birkenau"-ról csak az jut eszembe.

laci 03-28-2007 11:17

Ha indítanék egy Olaszliszka 2006 nevű országot, mi lenne? Elég nyilvánvaló, hogy nem a helyi nevezetességek miatt lenne ez a nevem, zavarna valakit? Pedig ott "csak" 1 ember halt meg...

laci 03-28-2007 11:18

Quote:

Akkor hagyd bent a Hitlereket is, biztosan sok embert hívnak Hitlernek azon a bizonyoson kívül is.

Fransisco 03-28-2007 11:25

Hát nem tudom. Nekem eszembe se jutna a náci haláltáborokkal viccelni...
Őszintén meglep h ezzel úgy látom most kisebbségbe kerültem.

Aki még nem volt ott, annak javaslom h menjen el egyszer Auschwitzba, tanulságos.

Ati 03-28-2007 11:27

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 83110)
Mondjuk, ha meghallom azt a szót, hogy Föld, nem feltétlen a módszeres zsidóirtásra asszociálok. ;)
Míg az "Auschwitz-Birkenau"-ról csak az jut eszembe.

Hogy mivel kapcsolatban milyen képzeteket ültettek beléd, az nem tartozik ide. TÉNY, hogy sokkal több embert, de még sokkal több zsidót is öltek meg a Föld nevű bolygón, mint Auschwitzban.

Vagy most már nemcsak a darabszám számít, hanem a négyzetméterre vetített arány?

Én azt gondolom, hogy hihetetlenül túllihegi ezt a kérdést mindenki.

Sértőnek pedig aztán végképp nem tudom, hogy mi a sértő benne. Van bármi minősítő benne, amin meg kellene sértődni? Maximum rossz emlékeket ébreszt, amit el tudok fogadni. De hogy sértő legyen.........

Kubbi 03-28-2007 11:36

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 83116)
Sértőnek pedig aztán végképp nem tudom, hogy mi a sértő benne. Van bármi minősítő benne, amin meg kellene sértődni? Maximum rossz emlékeket ébreszt, amit el tudok fogadni. De hogy sértő legyen.........

Szerintem bőven elég lenne, ha elfogadnád azt a tényt, hogy az emberek egy része, ezt igenis sértőnek érzi! Ennyi.
Akkor már a csúnya szavakat is nyugodtan megengedhetet, mert mondjuk, az engem nem sért, egy picit se.
Jaaa hogy téged meg az jobban zavar...
Embere válogatja, mit érez sértőnek.
ÉS ha megnézed a szavazás állását, egyértelmű hogy a többséget igen is zavarja.
Nem csak 1embert.

Ati 03-28-2007 11:43

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 83118)
Szerintem bőven elég lenne, ha elfogadnád azt a tényt, hogy az emberek egy része, ezt igenis sértőnek érzi! Ennyi.
Akkor már a csúnya szavakat is nyugodtan megengedhetet, mert mondjuk, az engem nem sért, egy picit se.
Jaaa hogy téged meg az jobban zavar...
Embere válogatja, mit érez sértőnek.
ÉS ha megnézed a szavazás állását, egyértelmű hogy a többséget igen is zavarja.
Nem csak 1embert.

Valaki magyarázza el nekem, hogy mi a SÉRTŐ benne. Én már csak ilyen faragatlan tuskó vagyok úgy látsziki, hogy ha valaki leírja egy történelmi hely, neadjisten egy történelmi személy nevét, nem sértődöm azonnal meg.

laci 03-28-2007 11:46

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 83119)
Valaki magyarázza el nekem, hogy mi a SÉRTŐ benne. Én már csak ilyen faragatlan tuskó vagyok úgy látsziki, hogy ha valaki leírja egy történelmi hely, neadjisten egy történelmi személy nevét, nem sértődöm azonnal meg.

Abban a névben hogy Gecimanó mi a sértő? Akkor hagyjuk ezt az álprüdériát, és maradjanak bent olyan hétköznapi szavak, amelyeket mindenki használ, de leírva tabuk.

Vagy a Hitler név: önmagában, ha nem asszociálunk, kit zavar? 6 betű egymás után, semmi más...

Ati 03-28-2007 11:49

Quote:

Originally Posted by laci (Post 83121)
Abban a névben hogy Gecimanó mi a sértő? Akkor hagyjuk ezt az álprüdériát, és maradjanak bent olyan hétköznapi szavak, amelyeket mindenki használ, de leírva tabuk.

A "geci" szóval van a probléma. Ha a 7 éves fiadtól ezt hallod, akkor igencsak elgondolkozol, hogy ezt vajon honnan szedhette, és miért mondta ezt neked. De ha elővesz egy atlaszt, és kiolvas belőle egy nevet, akkor valószínüleg nem fogod ezért szobafogságra ítélni, hogy hogy mert neked ilyet mondani...

De ezek után már lehet, hogy csak én látom így... :)

Goldy 03-28-2007 11:50

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 83122)
A "geci" szóval van a probléma. Ha a 7 éves fiadtól ezt hallod, akkor igencsak elgondolkozol, hogy ezt vajon honnan szedhette, és miért mondta ezt neked. De ha elővesz egy atlaszt, és kiolvas belőle egy nevet, akkor valószínüleg nem fogod ezért szobafogságra ítélni, hogy hogy mert neked ilyet mondani...

Ezt már a 3 évesed is mondani fogja ha bölibe oviba jár :)))

Kubbi 03-28-2007 11:52

Quote:

Nekem az jut eszembe róla, hogy sok embert megkínoztak, megöltek ott.
És az az ember ezt helyeseli.
És attól hogy ott van az orrom elött az az országnév, attól nekem is eszembe jut, és lehet hogy én nem gondolok rá akkora élvezettel.
És ezekből, az ilyen gondolkodású emberekből alakul ki, a felgyujtom a lányt, és megerőszakolom a lányt emberek.

Párom papáját elvitték az oroszok, 25évig volt fogságban.
1 este alatt megőszült a haja, amikor kidobták a halottak közé, mondván hogy meghalt. Csontsoványan hozták haza.
És ezek után ha valaki jön sztálin nevű országgal, és hely hely gulág nevű orival, én tutti hogy letaposom a kis tudatlanját.
És szemény szerint nem akarom látni ezeket az ország neveket.

laci 03-28-2007 11:52

Ati, a békesség kedvéért: zárd le kérlek ezt a topicot, meg a másikat is, igazából tök fölösleges mindkettő, úgyis te döntöd el, mi megy és mi marad, akkor legalább ne fűtsük az indulatokat. Ha nem tetszik egy ország neve, jöjjön a zöld, az illető megváltoztatja és kécc, nincs vita.

Croissant 03-28-2007 11:55

Quote:

Látom, tudod, mi a probléma... Csak nem a kérdésre válaszoltál...

Kubbi 03-28-2007 11:56

Quote:

De ha elővesz egy atlaszt, és kiolvas belőle egy nevet, akkor valószínüleg nem fogod ezért szobafogságra ítélni

Micsoda mázli, hogy pont ezt a nevet "olvasta ki" szegénke
Akár lehetett volna az a város név is, ahonnan játszik.
De ő pont a pici ártatlan pocijára csapva ezt a város nevet találta ki.
Na ne legyünk már ennyire naívak...

Kubbi 03-28-2007 11:57

Quote:

Originally Posted by laci (Post 83126)
Ati, a békesség kedvéért: zárd le kérlek ezt a topicot, meg a másikat is, igazából tök fölösleges mindkettő, úgyis te döntöd el, mi megy és mi marad, akkor legalább ne fűtsük az indulatokat. Ha nem tetszik egy ország neve, jöjjön a zöld, az illető megváltoztatja és kécc, nincs vita.

Ezzel én is egyet értek :)

Ati 03-28-2007 12:00

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 83125)
Nekem az jut eszembe róla, hogy sok embert megkínoztak, megöltek ott.
És az az ember ezt helyeseli.

???

Ki mondta, hogy helyesli???

A Terror-háza akkor egy helyeslés lenne?!

Ati 03-28-2007 12:01

Quote:

Az itteni reakciók láttán mér rég eldőlt bennem, hogy EZT a nevet kérni fogom változtatásra, de ettől még beszélhetünk róla, ENGEM speciel nem sikerült meggyőzni... :)

Croissant 03-28-2007 12:02

Én is úgy gondolom, hogy ha az álprüdéria viszi a prímet, akkor nyugodtan be lehet fejezni ezt a topicot... Amely (nem mellesleg) eredetileg arról szól, hogy kívánatos-e az Auschwitz-Birkenau országnév...

Kubbi 03-28-2007 12:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 83130)
???

Ki mondta, hogy helyesli???

A Terror-háza akkor egy helyeslés lenne?!

Olvasd el lécci még1x mit írtam.
Én arra gondolok, hogy az az ember helyesli...
Nem mondott itt senki semmit.

Kutyuleee 03-28-2007 12:04

Quote:

Tőlem is be lehet már zárni őket egyedül a szavazás miatt nyitottam, hogy mi az emberek véleménye erről a névről, hogy zavarja-e őket vagy nem,hogy a másik topicot ne ezzel offoljuk szét legalább. azért 30an már szavaztak, ami iránymutatás hogy mennyire elfogadható.

laci 03-28-2007 12:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 83131)
Az itteni reakciók láttán mér rég eldőlt bennem, hogy EZT a nevet kérni fogom változtatásra, de ettől még beszélhetünk róla, ENGEM speciel nem sikerült meggyőzni... :)

Engem meg nem sikerült meggyőzni hogy az (örökzöld) Gecimanóban mi a rossz ;). Szép ez az óvodás elméleted, de kérlek magyarázd meg, hogy maga a SZÓ miért rossz, miért csúnya?

És ezzel párhuzamosan: ha Auschwitz nem zavar, akkor a Hitleri Németország, vagy a III. Birodalom, és ezeknek a variációi miért nemkívánatosak?

Ati 03-28-2007 12:05

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 83134)
Olvasd el lécci még1x mit írtam.
Én arra gondolok, hogy az az ember helyesli...
Nem mondott itt senki semmit.

Igen, az, aki ezt a nevet választotta magának.

A Terror-háza nevet is adta valaki, és elfogadták sokan mások. Akkor ők ezt helyeslik?

Ati 03-28-2007 12:06

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 83135)
Tőlem is be lehet már zárni őket egyedül a szavazás miatt nyitottam, hogy mi az emberek véleménye erről a névről, hogy zavarja-e őket vagy nem,hogy a másik topicot ne ezzel offoljuk szét legalább. azért 30an már szavaztak, ami iránymutatás hogy mennyire elfogadható.

Egyedül azt nem mondta még senki, hogy miért lenne ez sértő...

Van rá rengeteg szavazat, de megmagyarázni még senki nem tudta, hogy miért...

laci 03-28-2007 12:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 83138)

Te sem magyaráztad meg, miért sértőek azok a példák, amelyeket 3-4 hsz előtt írtam ;)

Ati 03-28-2007 12:09

Quote:

Originally Posted by laci (Post 83136)
És ezzel párhuzamosan: ha Auschwitz nem zavar, akkor a Hitleri Németország, vagy a III. Birodalom, és ezeknek a variációi miért nemkívánatosak?

Engem személy szerint ezek se zavarnának, hiszen teljesen világos, hogy nem arról van szó, hogy ezzel márpedig sértsünk meg embereket. Nem is értem hogy lehetne ezzel bárkit is megsérteni. Rengeteg háborús játékban a német oldalt is játszani kell, akkor most ott sértődjön meg mindenki, hogy húúú, Pistike Németországot választotta?

Ezt valami hihetetlen szintű túllihegésnek tartom.

Kubbi 03-28-2007 12:09

Quote:

Originally Posted by laci (Post 83136)
Engem meg nem sikerült meggyőzni hogy az (örökzöld) Gecimanóban mi a rossz ;).

Volt ilyen ország is ám, hogy "Lepkefing".
Törölve lett, nem elfogadható országnév miatt. :)

Ati 03-28-2007 12:10

Quote:

Originally Posted by laci (Post 83140)
Te sem magyaráztad meg, miért sértőek azok a példák, amelyeket 3-4 hsz előtt írtam ;)

Az, hogy "geci vagy", az miért sértő?

laci 03-28-2007 12:10

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 83142)
Volt ilyen ország is ám, hogy "Lepkefing".
Törölve lett, nem elfogadható országnév miatt. :)

Kösziii, végre valamivel behelyettesíthetem a ...manót, mielőtt kikapnék hogy csúnyákat írok be :)

Kutyuleee 03-28-2007 12:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 83138)

Engem nem érintett a dolog, pusztán nem éreztem helyén valónak a nevet.
De ha mondjuk a te nagyapád, apukád, esetleg egy baráti család tagjai kerültek volna oda akkor annak éreznéd hogy egy ilyen név előkerül egy játékban.
esetleg nem kerültek oda "csak" emiatt kellett éveken át bújdosniuk. és ez nem olyan dolog mint mondjuk a betüleveses példád, mert az minimális embert érintett, de ez sokakat érintett. és nem csak azokat zavarja akiket a 3.birodalom ejtett áldozatául, hanem bármilyen más hatalom akik zsidókat mészároltak.

laci 03-28-2007 12:12

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 83143)
Az, hogy "geci vagy", az miért sértő?

Ezt ugye csak kérded, nem nekem mondod? :D :D

Ez a mondat azért sértő, mert szándékosan bántani akar vele, pont amiatt mert az álprüdériánk miatt ez egy "rossz" szó. Pl. a marha nem csúnya szó, de ha azt mondom, hogy "te marha", akkor nyilván bántó szándékkal mondom.

LotR 03-28-2007 12:13

Quote:

Valaki magyarázza el nekem, hogy mi a SÉRTŐ benne.

Az emléküket sértő....
Nem az a gond, hanem ,h van egy kialakult álláspont, mely szerint
vannak nevek, dolgok, amiket úgy tartunk tiszteletben, h nem használjuk.
Ez a magatartás különböztet meg többek között azoktól, akik
ugymond gyakran használják( firkálják, szonokolnak róla, megtagadják a létezését)

MAga Auschwitz talán még nem de - Birkenau azért az egyértelmű mért ilyen orinevet választott...
Számomra: ez az jelenti, h másokat akar ezzel felháborítani, esetleg utal hova tartozására, gondolkodására ezzel... -amit mindenhol elítélnek...

Kubbi 03-28-2007 12:13

Ati
Valószínű azért nem tudtunk meggyőzni, mert olyan szerencséd volt, hogy egy ismerősödet, egy családtagodat se érintették ilyesfajta hatások.

Hidd el, ha hallottad volna, hogy miket tapasztalt, és hogy miket látott, élt át az öreg, lehet hogy benned is keltene ellenszenvet az az ember, aki ezt menőnek tartja.

All times are GMT +1. The time now is 17:15.