![]() |
Quote:
nyit neki valaki egy topicot ahova mehetnek a tippek? ;) |
Quote:
nem kell felmenni, elég ha csak le akarod ártozni a környéket és fix hogy leütnek, de az is elég ha elkezded osztani az észt. :)) mostanában beválik ez is. Csak arra kell figyizni nehogy tükörpajzs legyen fenn:)) Főleg ha lekicsinyled az országot aztán csak meg akarja mutatni . Vagy mégjobb. Anno én követtem el hogy irtam egy országnak " Te figyi itt ugratnak a szövitársaim, hogy gyenge vagyok és még a te gyenge országod is bejutna hozzám és elvinné a főldjeimet. Nagyon bosszant az egész főleg hogy tégedet is ocsárolnak. Mutsad meg nekik hogy erös vagy. Ha nem jön össze akkor egy Vipre a vendégem vagy!!! Komolyan mondom" Sose sikerült Vipet küdenem mert mindig beütöttek. hmm de jo régen volt ez:)) Igaz akkor nem volt még szokás alacsony hekin sok pénzt gyüjteni, vagy legalábbis nem volt elterjedve |
Quote:
Ezt speciel kipróbáltam. Rengeteg fosztás, pusztítás, és mészárlás jött válaszul, meg egy kazal zöld, hogy ehhez én kevés vagyok, építsek tisztességes orit, aztán próbálkozzak. A mészárokat speciel nem értettem, csak civilt öltek, de morálozni jó voltam. Az enyimé meg lement a béka sejhaja alá, és továbbra is 200 hekin voltam... |
Synkel, nem mondtam, hogy celravezeto teljes mertekben.
Csupan mint lehetoseg :) Nekem eddig mindig bejott....nyilvanvaloan ezeket en is megkaptam. |
Jó az összeállításod. Mondjuk nyilván a 720 tolival simán lophat is magának fegyvert a gnóm, nem kell hozzá piacoznia. Egyébként én is így tolom az 5-ben, egy tekiíró gnóm szövinek 3 hónap alatt összejöhet együtt 10 milliárd értékű teki is szerintem úgy, hogy 199 hekin maradnak. 200 hekin tudtommal már kopik a tekercs. Mi is a tekiírásig lent maradtunk, utána meg gyí :)
Ezután már csak egy dologra kell nagyon vigyázni, hogy ne rakd ki a tekiket annyiért, hogy megvegyék és annyiért, hogy elvesszen, valamint lehetőleg ha visszatér a piacról a teki, lépj be mielőtt kopik (ez utóbbiról most nyitottam témát itt). |
Quote:
és a gnómnak az a lényege, hogy 200 hekin időtlen időkig benttarthatod azt a sokszázezer tekercset :) rgó nem kell óvatosan piacra pakolnod és ezt 190 hekis orikra számoltam |
hmmmm másfél hónap? na akkor jöjjenek a számok:
3 hónap 108 tekiírás. 13000 20 körönte a szövinek*4, mivel négyen vannak=5.6 misi teki. 1,5 hónap alatt ennek a fele 2,8 misi. a helyes szám a kettő között van :) |
Quote:
190 hektár - a maradék épület kiegészítő 40 ház - 300 kati képzésen, 20 körönte 110 könyvtár - 11000 tekercs legyenek az árak kati 40k + a képzési költség :D legyen a teki ára 2500 + az írás költsége egy nap alatt 1 tag termel (40000*300+11000*2500*1,3)*1.2=57.300.000 értéket 10mrd/57,3milla/4= 44 nap :) ez tudtommal egy csöppet kevesebb mint a másfél hónap nehogy már a tekiírás mellett ne képezz katit :) |
a végén az 1,2-t nem értem és most csak tekiírásrol volt szó
|
Quote:
szóval ugyan 20 kör alatt írod a tekkit, de egy napon akkor még marad 4 extra óra a katipénzt meg tekibe pakolod, és máris minden tekiben van, ha a végeredmény nézzük, is mi mást is kellene ha másfél hónap alatt van 10 mrd-tek? :D |
Quote:
Anarchba nekem van spec olyan elfem ami csak tanya, ház(99% foglalkoztatottság) és templom meg kocsma. és idáig egyszer mentek át rajta, akkor is csak mert elfelejtettem fel rakni a faji varit este fáradtan. pedig sikerült már 1-2 oritól szép mennyiségü tekit lopnom, amikor ép bent volt a tarcsija és tőlük is kaptam egy sikertelen gömb üzenetet és ennyi, semmi probálkozás. ráadásul szinte mindig 2körre lopkodok... |
Quote:
|
Quote:
Megtippeljem hany erosebb szovibe kotottel bele? |
Quote:
nincs annál elkeserítőbb, amikor valamit kipróbálsz, működik, jól működik, és jön pár igen tapasztalt játékos, és leírja neked, hogy ez tuti nem működik így, amit látsz az nem a Te országod, csak kitalátlad az egészet, és lóg a kezed a bilibe... :p |
Quote:
Tippelj hány orit loptam szét! Tippelj hányan próbáltak akár csupán visszagömbölni! Ennek mi köze a dologhoz? :confused: Nem éri meg a befektetett időt egy ilyen elf, nekem tuti nem. Gnómmal napi 10percet kell rászánni az orira, míg a másikkal (többivel) lehet rendesen játszani. Ez az elf meg elég sok idegeskedést és foglalkozást követel, szerintem. Nem játszanék arra, hogy a környéken mindenki hülye, mégha így van is. Sőt volt olyan, hogy 199hekin voltam 40tolival, és valaki próbált lopkodni, ráadásul be is bukott. Szóval a 0tolvajt még pár kezdő is átlopja, aki nem tud semmit. |
Quote:
A kérdések eleje arra vonatkozott, hogy mikor okot szolgáltatok tolis elffel egy tűzgolyóra (ami esetlegesen be is férne), akkor sem tesz a játékosok 99%-a semmit, mert félti a piciny országát mnden nemű ártalomtól. Pusztán az utolsó kettő kérdésem vonatkozik a konkrét 0 toli/vari/sereges elfre, mely felépítés az előző kérdéseket megválaszolva máris értelmet nyer. Abban igazad van, hogy nem napi 2 percet igényel, mert piacolni kell vele kicsit, de még így is megoldható napi 10 perc alatt. (azt mondjuk nem tudom hogy mit szöszölsz 10 percig a gnómban :) ) |
Quote:
|
Kb 1 éve 4/L-ben próbáltam leüttetni magam 450-ről 200 heki alá és keményen meg kellett dolgozni érte. :D Próbáltam mindent, de 10-ből 8-an csak fosztani jöttek. Kutyának sem kellett a föld. :D
3 napomba került mire lentvoltam. :rolleyes: |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
visszatérve a fantomseregesnek látszó elfre:
friss tapasztalatbol tudom, hogy néhány kezdönek mondható játékos rendszeresen mindenfajta gömb és épületfelmérés nélkül vakon térkaput nyit környékbeli országokra nyersi és tekilopás céljábol (persze 500 fölötti tolival) ...énis csodálkoztam, milyen jó arányban van sikerük :p |
ha óriással akarok tekercseket írni, akkor is érdemes kocsmákat tartani a katonai morálhoz? mert amúgy egy óriásnak teljesen felesleges a kocsma.
óriással mennyi könyvtárat lehetne kihozni 200 hekin, úgy, hogy maradjon azért némi védelem is? esetleg tudna valaki éplistát 200 hekire? |
Quote:
hogy ha 200 hektár alatt vagy, az többet ér mint tornyos íjászok ezrei tehát jó 110-120 könyvtárat simán ki tudsz izzadni, szerintem próbáld meg Te megcsinálni az éplistát, nem olyan nagy művészet az csak tekercset sose tarts bent lakin és mezőgazdin kívül, és amit írtál, azt is pakold ki naponta |
Quote:
az íjászos védelemre azért gondoltam, mert Smooth Scroller is úgy állította össze, és egész jónak tűnik. (Igaz, ő 200 hektárra írta, és ha sikerül valahogy 200 hektár alá kerülni, akkor télleg már nem is kellene védelem) a morálra azért kérdeztem, mert a katonai morál a varázslatokat is befolyásolja (gnómnál könyvtárkulcs, óriásnál szieszta). Nyilván tekiíró gnómnál kell kocsma, mert így katonai morál magas lesz nála, és úgy könyeben felteszi a könyvtárkulcsot. Óriásnál azért nem tudtam eldönteni, mert ha mondjuk kocsma nélkül beáll 75%-ra a katona morál, de a varázslói meg 10%al erősebbek, akkor még mindig nehezebben teszi fel a sziesztát (több körre), mintha 99-100% körül lenne a katonai morálja. Viszont ha ahelyett a kevés kocsma helyett templom lenne, akkor lehet hogy (több varázslóval, alacsonyabb morállal) ugyani eséllyel teszii fel a sziesztát. |
Quote:
ehh, nem kell ennyire belemenni a részletekbe 600 gnóm vari 95-ös morállal 190 hekin 21 körre 90%-os eséllyel teszi föl a kulcsot alacsony hekin annyira nem oszt, nem szoroz mennyi varid van, hogy ihaj 8 templommal, 75-ös morállal és 0 tekivel is fölteszed a sziesztát jónéhány körre - de ha vipes vagy, elég 6 körökre tenni, és máris mind1 mennyi varid van de ha nagyon szeretnél, akkor tarts kb 4 kocsmát, annak fedeznie kell a katonk számát, ugyanis fölösleges világverő hadsereget tartani ha egy kezdőt elég sokáig cukkolsz, szerintem simán bever földre én kemény 300 elitet tartok védelem gyanánt, és senki sem támad |
Quote:
Másrészt ha lemegy a morál 75-re szerintem azzal sincs semmi gond. Többet ér, ha 6kocsma helyett még 3templom van. |
Én arra lennék kiváncsi, hogy ha 199 hekin irogatod a tekiket (gnom) 150könyvtárral 500 ijjassal meg vagy 500 varival és valaki nekiáll legyilkolni a varikat, mit tudnál csinálni? Már jó pár hete, hónapja dolgozol a tekiken.
Valami javaslat kéne.:confused: |
Quote:
Ezért érdemes mondjuk 12 óránként ránézni (reggel és este), mert addig még rajta marad a könyvtárkulcs (ha mondjuk mindig 24 körre teszed), és észreveszed időben, hogy leölték a varázslókat. Ha pedig vip is van rajta, akkor érdemes még kevesebb körre gyakrabban feltenni a kulcsot a helytartóval (pl 2 körönte), mert azt még a megmaradt kevés varázsló is simán meg tudja tenni, és következő ellenőrzéskor minél hamarabb pótlod a varászlókat. Meg ugye az is lényeg, hogy a tekercseket a piacon kell tartani, így a nagy tartalékot sem tudják ellopni, mert valószinüleg a tolizáskor éppen nincs bent az országodban a tekercs |
Quote:
|
Quote:
beütni nincs értelme, lopni nem tud mit - csak figyelned kell a tekikre, hogy mikor jönnek vissza le fog állni, garantálhatóan ;) |
Quote:
Én felraknám 36körre, aztán 24óránként benéznék (Van 12óra átfedés, hátha elkések :D). Ha meg leöli, akkor mindent ki a piacra :D |
Quote:
|
Sztem az ilyen tipusú orifelépítésből egyértelműen feltűnik, hogy tekiíró az ori. Bár leírtátok, hogyan tudnátok megvédeni a felhalmozott pénzeteket, tekijeiteket, de én másban látom a megoldást :)
Valszeg következő oriként egy olyan orit hozok létre, ami teljesen úgy néz ki mint egy kezdőnek az orija :D Tornyos ijjak helyett, támadó, védő, ijj, elit, paci, varázsló, tolvaj :) Mindegyikből kb 100-200 darabot tartani, a többi helyre pedig könyvtárat. Ja és persze a faji varit kell feltenni. Érvek: 1, ha meggömböz bárki, nem valószínű, hogy éplistát nézne vagy lopással próbálkozna :) 2, nem kell sok tekit benttartani, max 5-7% ot a többit a piacra eladási ár felett kicsivel, így se lopni nem tudnak és sok pénz sem lesz bent az oridban, amiből kiderülne, hogy tekiíró vagy :) Ellenérvek: várom őket ;) |
Quote:
Én most egy ilyen országgal írom a tekercseket: tudos gnom 199 hektár 34 haz (2550 lakos, 97% foglalkoztatottsag) 15 barakk (max 900 fős sereg) 15 tanya 105 konyvtar 10 torony (max 600 ijasz tornyosan, +15% vedobonusz) 12 kocsma (max 720 toli) 8 templom (max 1200 vari) Mivel nincs raktár, és igazán pénz sincs bennt az országban, csak amikor indul a tekercsírás így nincs mit ellopni, fosztani. Földért meg vannak sokkal könyebb célpontok a környéken. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Én ennyiért szívesen lemondok 6könyvtárról :) |
All times are GMT +1. The time now is 00:21. |