Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Mi számit csalásnak ..... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1578)

casper 03-22-2007 12:14

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 81793)
ezt nem tudjátok üziben/mesin megbeszélni? minek ehhez nyílvánosság? csak magatokat égetitek

igazad van én itt lezártam ezt a témát.

casper 03-22-2007 12:25

szóval hogy ne legyen hiába a topic várom ide az olyan meglátásokat amik szerintetek ide illenek és ti éltétek meg vagy tudtok hasonlo dolgokat megosztani velünk:)

laci 03-22-2007 12:28

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 81793)
ezt nem tudjátok üziben/mesin megbeszélni? minek ehhez nyílvánosság? csak magatokat égetitek

Pont ezt akartam én is írni...

Herr M. 03-22-2007 12:39

Más véleményére is kiváncsi vagyok/vagyunk. Casper is írta, hogy kiváncsi más véleményére, de mind1. Én is befejeztem. Csak válaszoltam.

Ati 03-22-2007 12:43

Ezt a ki multizik, ki kinek az országát viszi stb. részt tényleg érdemes lenne nem itt firtatni, mert ha én is beszállok, akkor hajajj... :D Emlékezetes eset volt, napokig jól mulattam rajta... :D:D:D

Szecsa 03-22-2007 12:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 81802)
Ezt a ki multizik, ki kinek az országát viszi stb. részt tényleg érdemes lenne nem itt firtatni, mert ha én is beszállok, akkor hajajj... :D Emlékezetes eset volt, napokig jól mulattam rajta... :D:D:D

Mesélj csak ;)

Massza Rex 03-22-2007 13:04

A szabály elvileg megengedi, mivel a szövim belül a karaván mehet akármilyen összegben, minőségben, irányban, stb.

Igen, szövibe is akárki (akármilyen kondícióval a szinten belül) bevehető, ergo a kör bezárult.

Más kérdés, hogy én kicsit vaskalapos vagyok, tehát nem csak az írott törvényeket tartom/tartatom be. (valszeg ezért (sem) vagyok (elég)sikeres az A-ban:o )

(a kiárusítást sem szeretem, nem is szoktam, olyan ez, mintha azt mondanák neked, hogy halálod előtt adj el mindent és a pénzt ad nekem, hisz úgyis feltámadsz és akkor visszaadom. Na ja, de biztos…???)

„Adjál pénzt vagy megütlek”: olyan ez, mintha a sakkpartnerem azt mondaná, hogy fizessek neki egy sört, vagy leüti az egyik bábum. Ha-ha-ha kis huncut, hisz pont ezért ültünk le játszani, hogy egymás bábuit leüssük…nevetséges…

A játék nekem arról szól, hogy indítok egy orit, fejlesztgetem, jókat hódítok, megismerek értelmes arcokat, szórakozom.

Elvileg (mivel technikailag engedett a több ori) a pénz utaztatása, ha nem is írottan, de jóvá van hagyva, vagy inkább úgy kéne fogalmazni, hogy tudomásul van véve.
Mivel ha van minden szinten orid (lehet) és van legalább 1 másik ori, amit nem te irányítasz (bár hallani olyan szövikről, ahol ismerik egymás kódjait…), akkor a pénzt utaztathatod vele pl.: szintlépéskor. Vagy ha törölsz, újra indulsz, ideig óráig parkoltathatod nála a pénzt, így visszakapva az egyébként elvesző pénzt..

(szerintem ez a játék nem erről szól, de hát ez van…)

Kutyuleee 03-22-2007 14:30

egyetértek masszával, bár a játék hogy miről szól az nem ilyen egyszerü.
vannak nagyratörö emberek, akik enyhe megalomániával arra törekednek hogy minél nagyobb és nagyobb hekin legyenek, vannak akik jó kapitalista szellemben a minél nagyobb jövedelmre törekszenek, vagy vannak akik a kis kék számocskára hajtanak, vannak az anarchosok akik azt élvezik hogy akár több 100országot irányitanak összehangoltan. vagy vannak akik tolvajkodást, a varizást, vagy ép a háborút élvezik. a játék mindenkinek arról szól amit ő jáccik/szeret benne jáccani, a legtöbb dologhoz adottak a feltételek,ha más nem anarchista csoportban.
sajna az igaz, hogy vannak játék adta lehetőségek, amik szabályosak, csak számomra is kevésbé tetszők.

mint mondottam azért nem zavar ez engem, mert jól nem jár ha töröl és új orit csinál,mert csak veszit rajta ha meg azért mert annyira a topban van és a morál miatt kell akkor általában ezt jksz-el teszik, ami pedig más miatt elitélendő

API 03-22-2007 14:38

Quote:

Originally Posted by casper (Post 81469)
Sziasztok :)
azért nyitottam ezt a topicot mert van egy pár barátom aki ugy gondolja pl: hogy ha én ugy látom hogy az az orim ami épp van nem teszik vagy mind1 miért törlöm de elötte átküldöm a pénzem a szövitagomnak és utána kezdek egy ujjat szövizünk és visszaadja az csalásnak számit várom ide az olyan meglátásokat amik szerintetek hasonlóképp csalásnak vesztek ....
mert szerintem ez nem az:))
Casper

... bárcsak minden pénzmozgás karavánon keresztül, vagy klánrakin keresztül történne... pffff...
nem pedig a piaci sumákságok kiskapuin át...:):D

casper 03-22-2007 14:50

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 81817)
egyetértek masszával, bár a játék hogy miről szól az nem ilyen egyszerü.
vannak nagyratörö emberek, akik enyhe megalomániával arra törekednek hogy minél nagyobb és nagyobb hekin legyenek, vannak akik jó kapitalista szellemben a minél nagyobb jövedelmre törekszenek, vagy vannak akik a kis kék számocskára hajtanak, vannak az anarchosok akik azt élvezik hogy akár több 100országot irányitanak összehangoltan. vagy vannak akik tolvajkodást, a varizást, vagy ép a háborút élvezik. a játék mindenkinek arról szól amit ő jáccik/szeret benne jáccani, a legtöbb dologhoz adottak a feltételek,ha más nem anarchista csoportban.
sajna az igaz, hogy vannak játék adta lehetőségek, amik szabályosak, csak számomra is kevésbé tetszők.

mint mondottam azért nem zavar ez engem, mert jól nem jár ha töröl és új orit csinál,mert csak veszit rajta ha meg azért mert annyira a topban van és a morál miatt kell akkor általában ezt jksz-el teszik, ami pedig más miatt elitélendő

Köszönöm igy már jobb ez a topic:)

Lali 03-22-2007 14:52

tényleg ati nem nyitnál egy topicot ? mondjuk azzal a címmel,. hogy az admin meséi :D

Dragi 03-22-2007 15:04

Quote:

Originally Posted by Herr M. (Post 81792)
Nos Casper.

Tudod mi a jó világban? Az, hogy mindent meg lehet magyarázni. És tudod mi a rossz a világban? Az, hogy mindent meg lehet magyarázni.
Ismét felötlődött bennem pár gondolat: Minek újrázol, ha összeszedtél 300 hekiig 18 milliárdot, amire oly annyira büszke voltál? Miért csak ketten vagytok szövibe?

Szabályos, de nem etikus, ez a véleményem.)

Üdv mindenkinek, M.

Nos azért jó az újrázás mert ha kiárulod az orit és újrázol akkor a 18mrd-ból ha télleg annyi 36 lesz ez azért elég szép összeg de nem hiszem hogy ekkora pénzről van szó. Arra hogy nem etikus erre csak azt tudom mondani hogy amit egy csomóan csinálnak és neked is van rá módod az ellen légyszíves ne hőbőrőgj :)

laci 03-22-2007 15:08

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 81836)
Nos azért jó az újrázás mert ha kiárulod az orit és újrázol akkor a 18mrd-ból ha télleg annyi 36 lesz ez azért elég szép összeg de nem hiszem hogy ekkora pénzről van szó. Arra hogy nem etikus erre csak azt tudom mondani hogy amit egy csomóan csinálnak és neked is van rá módod az ellen légyszíves ne hőbőrőgj :)

Ehh, ez milyen logika: sokan szemetelnek az utcán, és nekem is van módom rá, tehát ne hőbörgjek miatta? :D

Szerintem abban, hogy törlés esetén átutalom a pénzt, az égvilágon semmi rossz, nincs. Valaki itt fentebb behozott egy elhalálozási példát; szerintem ez tényleg ahhoz hasonlít, de ki nevezi etikátlannak a végrendeletet? Ez ugyanez: "meghal" az országom, és nem akarom magammal vinni a vagyonomat, inkáb átadom annak, akit arra érdemesnek tartok.

casper 03-22-2007 15:09

Quote:

igen ez igy nem igaz nekem 12 a szövimnek 6:p

Ati 03-22-2007 15:10

Quote:

Originally Posted by laci (Post 81840)
Ez ugyanez: "meghal" az országom, és nem akarom magammal vinni a vagyonomat, inkáb átadom annak, akit arra érdemesnek tartok.

Ha hatalmas vagyonom van, akkor nem hiszem, hogy meghalni készülne az ország, maximum foglalkozni kellene vele pár kört, amíg rendbeteszem.

casper 03-22-2007 15:14

blasi szolj hozzá elvégre nektek lett nyitva a topic:)

laci 03-22-2007 15:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 81842)
Ha hatalmas vagyonom van, akkor nem hiszem, hogy meghalni készülne az ország, maximum foglalkozni kellene vele pár kört, amíg rendbeteszem.

Félreértettél: a "meghalás" alatt nem azt értem, hogy levernek, hanem azt, amikor bármilyen oknál fogva törölni akarom az országomat.

És a "hatalmas vagyon" nem csak kp lehet, állhat az több tízezer egységből, tekercsekből, ilyenek, még úgy is, hogy semmim nincs a piacon.

skiti 03-22-2007 15:25

mennnyetek a dühöngőbe:D

LotR 03-22-2007 15:29

Én nem keresnék.
Csábítottak már a Lemuriába, hogy probáljam meg hasonloakba...
De köszi ééén nem, nekem ez jó, ez van ezt szeressem...
Már 1 éve nem vok túl aktív sőőt, de tudom, h ez átmeneti, amint meglesznek a körülmények újra aktivizálom magam...

Ati 03-22-2007 15:31

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 81852)
Én nem keresnék.
Csábítottak már a Lemuriába, hogy probáljam meg hasonloakba...
De köszi ééén nem, nekem ez jó, ez van ezt szeressem...
Már 1 éve nem vok túl aktív sőőt, de tudom, h ez átmeneti, amint meglesznek a körülmények újra aktivizálom magam...

Mostanság van itt a tökéletes idő a visszatérésre! :D

(Még ha a topic nem arról szól is, amiről a szavazás... :))

Herr M. 03-22-2007 16:39

Quote:

Dragon!

Idézd már be légyszíves, hol hőbörögtem. Szerintem csak vélemény nyilvánítások voltak. Ne érts férre, nem kötekedni akarok. Meggyőzni úgysem fogtok abban a kérdésben, hogy etikus-e. Abban sikerült, hogy szabályos-e, azt beláttam, hogy igen, annak ellenére, hogy itt van olyan, aki nem találkozott még nálam önfejűbbel ;) , ennyi.

Dragi 03-22-2007 16:43

Quote:

Originally Posted by Herr M. (Post 81866)
Dragon!

Idézd már be légyszíves, hol hőbörögtem. Szerintem csak vélemény nyilvánítások voltak. Ne érts férre, nem kötekedni akarok. Meggyőzni úgysem fogtok abban a kérdésben, hogy etikus-e. Abban sikerült, hogy szabályos-e, azt beláttam, hogy igen, annak ellenére, hogy itt van olyan, aki nem találkozott még nálam önfejűbbel ;) , ennyi.

Jó rendben zárjuk le a témát :)

Herr M. 03-22-2007 16:44

Quote:

Originally Posted by laci (Post 81840)
Ehh, ez milyen logika: sokan szemetelnek az utcán, és nekem is van módom rá, tehát ne hőbörgjek miatta? :D

Szerintem abban, hogy törlés esetén átutalom a pénzt, az égvilágon semmi rossz, nincs. Valaki itt fentebb behozott egy elhalálozási példát; szerintem ez tényleg ahhoz hasonlít, de ki nevezi etikátlannak a végrendeletet? Ez ugyanez: "meghal" az országom, és nem akarom magammal vinni a vagyonomat, inkáb átadom annak, akit arra érdemesnek tartok.

Laci!

Én azt modntam, ha valaki meg akarja tartani a tartalékát, nyomjon zéró-startot. Ennyit szerintem megér. Az ellen vagyok, hogy törlés és új ország indítása. Az már nem az ország ujraéledése, hanem egy másik ori születése.

Gyula 03-22-2007 16:45

A téma nyitó által felvetett dolgot bárki megteheti, ezért sem szabálytalan szerintem. Mindenki előtt ott a lehetőség, de szerintem senki nem törölget csak ezért orikat.

casper 03-22-2007 18:48

Quote:

Originally Posted by Herr M. (Post 81868)
Laci!

Én azt modntam, ha valaki meg akarja tartani a tartalékát, nyomjon zéró-startot. Ennyit szerintem megér. Az ellen vagyok, hogy törlés és új ország indítása. Az már nem az ország ujraéledése, hanem egy másik ori születése.

Látom csak nem tudod hanyagolni a témát és az idegesit hogy nincs igazad:)
más felvetés???

casper 03-22-2007 18:51

ha megmondjátok hol kell modositani a szavazást szivesen megteszem hogy senkit ne kavarjon be:))

Ati 03-22-2007 18:54

Quote:

Originally Posted by casper (Post 81894)
ha megmondjátok hol kell modositani a szavazást szivesen megteszem hogy senkit ne kavarjon be:))

A témában első üzeneted szerkesztése, és ott szavazás szerkesztése, valahol a jobb felső sarok fele.

Kutyuleee 03-22-2007 21:29

Quote:

Originally Posted by Herr M. (Post 81792)
Nos Casper.

Ismét felötlődött bennem pár gondolat: Minek újrázol, ha összeszedtél 300 hekiig 18 milliárdot, amire oly annyira büszke voltál?

Quote:

Originally Posted by Herr M. (Post 81868)
Laci!

ha jól veszem ki 300heki környékén történt az eset. vagyis 5-en minek zérózon??? egyszerübb törölni és új országot inditani. ez evidens, nem tudom miben különbözik a 2 egymástól, csak a megvalositás egyszerübb az utobbinak...

...

mondom én csak a top termelők újrázását nézem furán jksz-es földleadásos mivolta miatt...

Hóhér 03-23-2007 00:13

" Ha tuti nem lenne többet felhagynál az ilyen jellegű játékokkal!?? "

több játékkal is próbálkoztam már, a hódítós éjszakák alatt, ugyebár sokszor vannak 1 órás szünetek éjjel , amikor unatkozik az ember :p ...

lemuria: valahol szabin van 5 szinten semennyire nem köt le, és túl tamagocsis , meg mittutom én :p

focis managgeres akármisok: túl sok a random , és ez idegesítő...

galactika : nah ha ezt valaki kipróbálta , akkor tudja mi az hogy no comment...

HÓDÍTÓ : élet stílus. ha kérdezik, hogy viseli el a barátnőm a borzasztó természetemet, akkor csak ezt válaszolom rá :

az a legkevesebb, de hogy a Hódot elviseli... ez ám a nagy szó

:D :D :D

ha a hód megszűnne, vagy bármi okból nem játszhatnék tovább,
nem néznék még netre sem, több hónapig az tuti...

only hód forever :P

TDK 03-23-2007 00:46

van négy szép összekapcsolt orim, van is velük elég munka, meg a pénztárcám is ennyi vippet bir(kiprobálás után, már képtelen lennék anélkül élvezni a játékot). De multkor ugy esett, hogy pont az 5-n nem volt orim. gondoltam ha már 7-800 körig még biztos nem fordulok, hát elinditok egy orit(természetesen azzonnal összekapcsoltam:)) szépen- kényelmesen épüljön be, töltödjenek a barakkok stb., aztán ha üresen szükség lesz az 5-s szintre forduláshoz max kiárulok, átadom a pénzt, ha van ott ép ismerös és törlök.

Talán ha napi 10 extrapercet igényel az ori nevelgetése, szépen cseperedett is, ha kiárulom, gondolom lesz belöle 4-500 milla.(nem a nagy lové volt a cél)

Esetemben ugy alakult, mégsem abba a csopiba fordulok le, igy valoszinüleg számomra a pénz elveszett, de nem bánom, mert volt alkalmam kiprobálni egy uj fajt, uj stratégiát a 200 hekiröl történö indulásban.(a hétvégi nekem nem jött be).

meglátásom szerint, ha történetesen mégis abba a csopiba fordultam volna, és visszakaravánozzák hozzam a pénzt, az nem ütközik tudtommal a szabályokba, de a jövöre nézve szeretném, ha valaki megerösitene ebben a hitemben

sema034 03-23-2007 00:47

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 81965)

több játékkal is próbálkoztam már, a hódítós éjszakák alatt, ugyebár sokszor vannak 1 órás szünetek éjjel , amikor unatkozik az ember :p ...

lemuria: valahol szabin van 5 szinten semennyire nem köt le, és túl tamagocsis , meg mittutom én :p

HÓDÍTÓ : élet stílus. ha kérdezik, hogy viseli el a barátnőm a borzasztó természetemet, akkor csak ezt válaszolom rá :

Off kérdés de muszály feltennem. Ti akik az a-ban egész éjjel nyomjátok mikor szoktatok aludni?? :confused: :confused: :confused: vagy 20-25 perceket alszotok két ütés között???

Kutyuleee 03-23-2007 01:10

Quote:

Originally Posted by TDK (Post 81967)
van négy szép összekapcsolt orim, van is velük elég munka, meg a pénztárcám is ennyi vippet bir(kiprobálás után, már képtelen lennék anélkül élvezni a játékot). De multkor ugy esett, hogy pont az 5-n nem volt orim. gondoltam ha már 7-800 körig még biztos nem fordulok, hát elinditok egy orit(természetesen azzonnal összekapcsoltam:)) szépen- kényelmesen épüljön be, töltödjenek a barakkok stb., aztán ha üresen szükség lesz az 5-s szintre forduláshoz max kiárulok, átadom a pénzt, ha van ott ép ismerös és törlök.

Talán ha napi 10 extrapercet igényel az ori nevelgetése, szépen cseperedett is, ha kiárulom, gondolom lesz belöle 4-500 milla.(nem a nagy lové volt a cél)

Esetemben ugy alakult, mégsem abba a csopiba fordulok le, igy valoszinüleg számomra a pénz elveszett, de nem bánom, mert volt alkalmam kiprobálni egy uj fajt, uj stratégiát a 200 hekiröl történö indulásban.(a hétvégi nekem nem jött be).

meglátásom szerint, ha történetesen mégis abba a csopiba fordultam volna, és visszakaravánozzák hozzam a pénzt, az nem ütközik tudtommal a szabályokba, de a jövöre nézve szeretném, ha valaki megerösitene ebben a hitemben

ha végig olvasod a topicot pontosan erről van szó, és már jópáran megállapitották hogy szabályos. Hisz orit törölni szabályos, inditani/forditani szabályos, karavánolni szövinek szabályos, ebből következik hogy ezt egymás után csinálni is szabályos! vagyis megteheted igen hogy előre gyüjtögetsz 5-ön a forduló oridnak, azt átkaravánolod egy megbizható cimbinek majd törölsz és fordulás után visszakaravánolja.
A fennakadás ennek az etikai vonzatán van, mert végülis szabályos úton de mégis egy másik országodat juttatod elönyhöz. Mert nem amiatt lett kitalálva az hogy több orid lehessen hogy több orival 1et felhúzz,hanem arra ha esetleg unatkoznál 1orival, szépen vihetsz többet is.

casper 03-23-2007 07:09

Quote:

Originally Posted by TDK (Post 81967)

itt is az etikai rész mert előnyben részesited azt az orit mert ugye ha fordulsz akkor is full "ujj" orival kezdenél de mivel az előzőt törlöd annélkül nem tudsz fordulni az 5ös szintekre ha össze vannak kötve igy ismételten nem szabályellenes mert annak az oridnak a vagyonával szövin belül rendelkeztél törötltél és akkor már mintha nem is a saját pénzed kapnád vissza hanem a szövid adna neked pénzt karavánon át:)

casper 03-23-2007 07:11

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 81969)
ha végig olvasod a topicot pontosan erről van szó, és már jópáran megállapitották hogy szabályos. Hisz orit törölni szabályos, inditani/forditani szabályos, karavánolni szövinek szabályos, ebből következik hogy ezt egymás után csinálni is szabályos! vagyis megteheted igen hogy előre gyüjtögetsz 5-ön a forduló oridnak, azt átkaravánolod egy megbizható cimbinek majd törölsz és fordulás után visszakaravánolja.
A fennakadás ennek az etikai vonzatán van, mert végülis szabályos úton de mégis egy másik országodat juttatod elönyhöz. Mert nem amiatt lett kitalálva az hogy több orid lehessen hogy több orival 1et felhúzz,hanem arra ha esetleg unatkoznál 1orival, szépen vihetsz többet is.

hupsz ezt most olvastam:p

casper 03-23-2007 07:12

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 81965)

ezzel én is igy vagyok nem igazán találkoztam mással ami igylekötött volna:)
annyira lehet nem rossz ez a szavazás sem igaz kicsit félre sikerült de felvet a topic is pár támát meg a szavazás is:)

Szecsa 03-23-2007 07:37

Quote:

Originally Posted by sema034 (Post 81968)
Off kérdés de muszály feltennem. Ti akik az a-ban egész éjjel nyomjátok mikor szoktatok aludni?? :confused: :confused: :confused: vagy 20-25 perceket alszotok két ütés között???

egy embernek elég mindig gépnél lenni, a többi csak tudjon akarmikor perceken belul géphez menni :)

sema034 03-23-2007 09:00

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 81986)
egy embernek elég mindig gépnél lenni, a többi csak tudjon akarmikor perceken belul géphez menni :)

Értem. Igy tényleg már jobban hangzik:eek: :D

laci 03-23-2007 09:28

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 81986)

Lássam azt a játékot, amelyik rávesz engem arra, hogy az éccaka közben felpattanjak miatta, mert helyzet van... arról nem beszélve, hogy ott virrasszak, mert ügyeletben vagyok. Akkor mennék én pszichiáterhez ;)

sema034 03-23-2007 09:31

Quote:

Originally Posted by laci (Post 81995)
Lássam azt a játékot, amelyik rávesz engem arra, hogy az éccaka közben felpattanjak miatta, mert helyzet van... arról nem beszélve, hogy ott virrasszak, mert ügyeletben vagyok. Akkor mennék én pszichiáterhez ;)

Én nem olyan régóta nyomom ezt az egészet de tényleg baromira rá lehet kattanni....:)

laci 03-23-2007 09:33

Quote:

Originally Posted by sema034 (Post 81997)
Én nem olyan régóta nyomom ezt az egészet de tényleg baromira rá lehet kattanni....:)

Regisztrációkor van egy külön figyelmeztetés a függőséggel kapcsolatban, nyilván nem véletlenül ;)

All times are GMT +1. The time now is 19:24.