Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Varászló-tolvaj személyiség (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1571)

Szecsa 03-22-2007 11:09

Nekem az tetszett, hogy a jelenlegi rendszer mellé kapjon még a varazslo szemelyiseg +5%-ot magia tudomany teren, és a tolvaj szemelyiseg +5-ot tolvajlasi tudomany teren.
Alapvetoen ez azert lenne jo, mert ha nem is elsore valasztja be ezeket a szemelyiseget a specializalodott tolis/varis, masodik vagy harmadik szemelyisegnek biztos bevalasztja, hiszen megéri.

Szecsa 03-22-2007 11:10

Másfelől pedig a szavazasnal az elso es a negyedik menupont szamomra ugyanazt jelenti...

LotR 03-22-2007 11:14

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 81783)
Nekem az tetszett, hogy a jelenlegi rendszer mellé kapjon még a varazslo szemelyiseg +5%-ot magia tudomany teren, és a tolvaj szemelyiseg +5-ot tolvajlasi tudomany teren.
Alapvetoen ez azert lenne jo, mert ha nem is elsore valasztja be ezeket a szemelyiseget a specializalodott tolis/varis, masodik vagy harmadik szemelyisegnek biztos bevalasztja, hiszen megéri.

ez sztem is jó :)
Vagy annyi +-t adjon hogy 50%-nak feleljen meg a mágia...
(ez remélem érthető:), ha nem megpróbálom majd elmagyarázni)
Vagy kapja meg, hogy 45%-ig írhatja +5% .
Ezzel már én elsőnek is választanám..

A tolinál hasonlóan:)

Everlasting 03-24-2007 13:06

Az alapfelvetést, hogy érdemes változtatni a személyiségeket hasznosnak tartom,de szerintem is szecsa elgondolása a legjobb: plussz % specifikus teki az 1% regen mellé.

Valezius 03-24-2007 13:32

Ki választ varázsló személyiséget?
Az óriás.

Nem elég erős így is az óriás?
De.

Ha a varázsló személyiség megváltozik, akkor más fajból lehet varázsló?
Nem.

Érdemes-e ilyen irányba megváltoztatni a varázsló személyiséget?
Nem.

Hol a hiba? :)

Everlasting 03-24-2007 13:38

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 82148)
Az óriás.

Hol a hiba? :)

itt. jelenleg a több személyiségű orik választanak varázsló személyiséget sokadiknak.Az óriás varis inkább lesz pl tudós:), de a válotztatás esetén is.
Nem mondom, hogy ezzel feltünnének a varázsló egy személyiségű orik, de 2. nak egy varis ori már beválaszthatja, megérheti. És jelenleg még 2.nak sem túl csábító.

Valezius 03-24-2007 13:41

A többszemélyiséges óriás.

Hát a többszemélyiséges óriást erősíteni mégtovább. Csak rajta :-/

Everlasting 03-24-2007 14:00

Itt a személyiség nem túl sok hasznáról van szó. Az nem annyira nagy gond ha nem egyforma erősek a személyiségek, de az nem ártana ha lenne értelmük.

azt az indokot meg sok topikban olvasom, hogyha értelemesebbé válnak a személyiségek akkor a többször fordult orik előnybe kerülnek. Igaz. De ez nem azt jelenti hogy olyan személyiségekre van szükség amiből csak pár használható az adott ori faj kombináció mellett.
A hadi orinak hasznos a vándor,tudós,harcos,tábornok személyiség egyértelműen ,tetszőleges-és fajtól függő- sorrendben. Egy varis ori a tudós után (főleg ha az említett óriás sziesztával) már messze nem tud annyira jó képességet felvenni, mint a hadis ori 2.-nak,3.-nak

És mi a helyzet a tolvajjal? a felvetés elvileg arról is szólt.A személyiségek használhatósága talán csak picit lehet jobb az ő esetében.

Andrew 03-24-2007 14:29

Quote:

Originally Posted by Everlasting (Post 82157)
Egy varis ori a tudós után (főleg ha az említett óriás sziesztával) már messze nem tud annyira jó képességet felvenni, mint a hadis ori 2.-nak,3.-nak

már hogy ne tudna?
ott van a tudós mellé a gazdálkodó, a vándor (nem számít annyira a távolság + 2 (3) körre nyugodtan mehet morált növelni) - nagyon hasznos képességek

Everlasting 03-24-2007 18:56

Talán nem kellene azért hasznosnak tartani a vándort egy varisnak, mert kimehet 3 körre morált növelni...
Nem semmi varis lehet az ami ezt rendszeresen ki tudja használni,annyira mint a hadisok a saját képességeik.
A gazdálkodó meg ugye a poén része? Mert az is egy jobb nincs tehát ez is jó sokadik személyiség a varis orinak,ugy vélem belátható.-és ilyen elven minden orinak jó ha van 1 db tanyája is.

Itt a hangsúly az ANNYIRán volt. MInden személyiség plusszba jön, de a hadis tudja őket legértelmesebben felhasználni.

És Andrew,nem írok olyan topikba,aminek minden betűjét el nem olvastom, de ha kicsit fentebb olvastál volna... ugyanazt írtam mint szecsa, hasonló indokkal.

TDK 03-24-2007 19:16

Quote:

Originally Posted by Everlasting (Post 82194)
Talán nem kellene azért hasznosnak tartani a vándort egy varisnak, mert kimehet 3 körre morált növelni...
Nem semmi varis lehet az ami ezt rendszeresen ki tudja használni,annyira mint a hadisok a saját képességeik.
A gazdálkodó meg ugye a poén része? Mert az is egy jobb nincs tehát ez is jó sokadik személyiség a varis orinak,ugy vélem belátható.-és ilyen elven minden orinak jó ha van 1 db tanyája is.

Itt a hangsúly az ANNYIRán volt. MInden személyiség plusszba jön, de a hadis tudja őket legértelmesebben felhasználni.

egy varis számtalan okbol hasznát veheti a vándor személyiségnek. pl ha tolival ölik alulról kevesebb készültséget visz a megtorlás.
szöviháboruban, ha öt csapják le elöször földre, nem marad le annyira.
ugyan ez a személyiség nem az amit az ember elsönek választ, de ha minden személyiség egyformán erös lesz, akkor egy sokszemélyiségü orival szemben teljesen esélytelen lesz, aki csak 1-el rendelkezik

a gazdálkodo igenis használható, akár törpének, akár elfnek.

egyébként nyugodtan kijelenthetö, hogy egy ori sikeressége nagyban mulik anyagi helyzetén(aktivitás és tapasztalat melett).
tehát ha a varis személyiség megnövelt runatermeléssel jár, az valoban növeli, már elsö személyiségként is az értékét. Az itt korábban felvetett javaslat miatt, én még igy is csak sokadiknak választanám, legfeljebb nem 4.-nek, hanem 3.-nak

Everlasting 03-24-2007 19:22

a vándor személyiségnél amit írtál tényleg indok, de amit andrew írt az nem.A gazdálkodó személyiség is van hogy hasznos de a topik nem erről szól. (varis orit írtam, te gondolom a törpét fixen nem annak szántad)Hanem a 2 meglévő képességről, amit szerintem nyugodtan lehetne erősíteni.a már sokszor részletezett módon.
De még mindíg nem látom sehol sem a cáfolatát annak, hogy a hadisok képességei hasznosabbak számukra mint amiket a varisok felvesznek 2. 3. stb-nek. ha pedig így van akkor miért ne lehetne erősíteni a nekik szánt személyiséget?

Andrew 03-24-2007 19:26

Quote:

Originally Posted by Everlasting (Post 82194)

És Andrew,nem írok olyan topikba,aminek minden betűjét el nem olvastom, de ha kicsit fentebb olvastál volna... ugyanazt írtam mint szecsa, hasonló indokkal.

na most én annyira hasznosnak tartom a vándort, hogy G-ben tudós helyett vándor leszek hadivariként

a gazdálkodóról meg annyit, hogy a varisnak (ha nem éheztet nagyon) 1-2% földet spórólhat

és a vándort mellett szóljon még az is, hogy egy 75% katmorálú varisnál messze többet ér egy 100% katmorálú hadivari, aki meglehet, hogy a varisokat nem gömböli, de úgy beveri őket mészárra hogy csak úgy füstölnek
ha három személyiségem lenne, örömmel lennék tudós vándor harcos varis :)

Hóhér 03-26-2007 02:13

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 82198)
na most én annyira hasznosnak tartom a vándort, hogy G-ben tudós helyett vándor leszek hadivariként

a gazdálkodóról meg annyit, hogy a varisnak (ha nem éheztet nagyon) 1-2% földet spórólhat

és a vándort mellett szóljon még az is, hogy egy 75% katmorálú varisnál messze többet ér egy 100% katmorálú hadivari, aki meglehet, hogy a varisokat nem gömböli, de úgy beveri őket mészárra hogy csak úgy füstölnek
ha három személyiségem lenne, örömmel lennék tudós vándor harcos varis :)

off

sosem választanám ezt a formációt...

ha hadi varisról beszélünk, szöviben, akkor harcos helyett gazdálkodó egyértelműen,
( gondolom nem tanya free az óriás hadi varis :) )
és ezek az ien orik eléggé élezettek a 10 % bónusz , jelenthet egy teljes hatodik piacot is kb...

Alba 03-26-2007 08:13

Szerintem nem kell erősíteni a személyiségeket tovább.
Így is mindekiben kialalakult egy sorrend, hogy mit választ elsőnek másodiknak így tovább.
Jó hogy vannak erősebb és gyengébb személyiségek.Nem kell feleslegesen beerősíteni azt amit modt gyengébbnek gondolunk.

LotR 03-26-2007 08:57

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 82319)
Így is mindekiben kialalakult egy sorrend, hogy mit választ elsőnek másodiknak így tovább.
Jó hogy vannak erősebb és gyengébb személyiségek.Nem kell feleslegesen beerősíteni azt amit modt gyengébbnek gondolunk.

Speciel ennél a két személyiségnél nem érzem, hogy így lenne:D
Lehet azért mert nálam az utolsó helyek környékén vannak :rolleyes:

collateral 03-26-2007 09:37

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 82319)

a hadis szempontjabol tenyleg nem kell valtoztatni, mivel megvan a kialakult sorrend, viszont a vari, toli szempontjabol nem artana valtoztatni. :D
Ha mar varazslonak vagy tolvajnak inditja valaki az orijat, akkor tamogatni kene, hogy azt a szemelyiseget is valassza ki hozza. Most altalaban aki toli vagy vari, az elsonek altalaban tudost valaszt. Nem veletleul. :D
A-ban pl. en nem emlexem, hogy lattam volna varis vagy tolis szemelyiseget (nem beszelek a sok szemelyisegu orikrol, akiknek egy ido utan ugyis ki kel valastani). szoval szerintem valtoztatni kene, de hogy mit, azt a nalam okosabbakra bizom. :D

Kutyuleee 03-26-2007 09:46

Quote:

Originally Posted by collateral (Post 82337)
a hadis szempontjabol tenyleg nem kell valtoztatni, mivel megvan a kialakult sorrend, viszont a vari, toli szempontjabol nem artana valtoztatni. :D
Ha mar varazslonak vagy tolvajnak inditja valaki az orijat, akkor tamogatni kene, hogy azt a szemelyiseget is valassza ki hozza. Most altalaban aki toli vagy vari, az elsonek altalaban tudost valaszt. Nem veletleul. :D
A-ban pl. en nem emlexem, hogy lattam volna varis vagy tolis szemelyiseget (nem beszelek a sok szemelyisegu orikrol, akiknek egy ido utan ugyis ki kel valastani). szoval szerintem valtoztatni kene, de hogy mit, azt a nalam okosabbakra bizom. :D

és A-ban tolis vagy varis beállitottsággal mit érsz? úgyis mindent a klán rakiban és a piacon tartank, ráadásul kb 2kör alatt elérhető hogy meglegyen a 10k-s pontkülönbség amivel már nem hozol semmit, varival úgyanez elég 1-2 ütés és már is 10körre vagy ahonnan egy varis semmit sem kezd, mert nem birja a készültsége és nem ezen az 1%on múlik.
és abba gondolj bele, hogyha csak olyan erős személyiségek vagy akár csak 3 olyan erős lenne mint a tudós, akkor alig lenne esélye egy 1személyiségesnek egy 3al szemben

collateral 03-26-2007 09:55

sztem vonatkoztassunk el a fajoktol es csak a szemelyisegre koncetraljunk.
mert jo, hogy a gnom jobban farad, de van alapbol mas elonye. A tobbi fajnak meg ugyanugy valami mas. Magat a szemelyiseget tuningoljuk es majd mindenki valaszt hozza neki megfelelo fajt.

Valezius 03-26-2007 09:58

Quote:

Originally Posted by collateral (Post 82344)
sztem vonatkoztassunk el a fajoktol es csak a szemelyisegre koncetraljunk.
mert jo, hogy a gnom jobban farad, de van alapbol mas elonye. A tobbi fajnak meg ugyanugy valami mas. Magat a szemelyiseget tuningoljuk es majd mindenki valaszt hozza neki megfelelo fajt.

Nem lehet elvonatkoztatni attól, hogy egyedül az óriásnak vannak meg a varishoz való képességei.

LotR 03-26-2007 10:01

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 82341)
és A-ban tolis vagy varis beállitottsággal mit érsz? úgyis mindent a klán rakiban és a piacon tartank, ráadásul kb 2kör alatt elérhető hogy meglegyen a 10k-s pontkülönbség amivel már nem hozol semmit, varival úgyanez elég 1-2 ütés és már is 10körre vagy ahonnan egy varis semmit sem kezd, mert nem birja a készültsége és nem ezen az 1%on múlik.
és abba gondolj bele, hogyha csak olyan erős személyiségek vagy akár csak 3 olyan erős lenne mint a tudós, akkor alig lenne esélye egy 1személyiségesnek egy 3al szemben

nem tudom hogy jön ide a z A??? *lehet én értettem vmt félre*
Egész játékra agy legalább a lassu és anormálra vonatkoztassunk már...
Ne ragadjunk már ki csupán egy csoportot, megértem ha már vki ott játszik régota és máshol nem hogy onnan van példája de egyszer végig ment ,azért csak van némi emléke és fogalma a többiről is.

collateral 03-26-2007 10:25

[quote=Kutyuleee;82341]és A-ban tolis vagy varis beállitottsággal mit érsz? úgyis mindent a klán rakiban és a piacon tartank, ráadásul kb 2kör alatt elérhető hogy meglegyen a 10k-s pontkülönbség amivel már nem hozol semmit, varival úgyanez elég 1-2 ütés és már is 10körre vagy ahonnan egy varis semmit sem kezd, mert nem birja a készültsége és nem ezen az 1%on múlik.

koszi, hogy megerositesz :D pont arol beszelunk, hogy meg kell erositeni a toli es vari szemelyiseget, hogy bevallahato legyen minden szinten, akar elso szemelyisegnek is. :D
off: A-ban pedig szerintem a hadisokat pontosan a vari-tolival lehetne ellensulyozni. Lattam en mar ork taborokot 25k ember minusszal :D

Everlasting 03-26-2007 10:46

Az hogy az óriás a legjobb varis ez szerintem senki sem vitathatja.De ez nem azt jelenti hogy a varisoknak nem kell használható képesség. Erős hadis is az óriás meg pl az ork is (és főleg nem csak A ban kell gondolkodni, ott csak 1-1 orink lakik ). Viszont amikor ezek a fajok új személyiséget vesznek fel komolyan gondolkodnak rajta hogy mi legyen mert sok jó van. Ezzel szemben a varázsló és toli az univerzális tudós után már messze nem képes annyira jót választani.
És most tolis és varis oriról beszélek nem pedig a vegyes orikról amik mindenfélét csinálnak így jó nekik a hadis képesség is.

Valójában Andrew is mit ír? Sok mindennnel nem értek egyet de ami lejön:a hadis beütésű varit erősebbnek tartja mint aki csak varis. Ez nem azt jelenti hogy az önmagában pl varis ori gyengébb mint a hadisok? Ez pedig nem arról szól, hogy valahogy lehetne erősíteni őket?-és erre a legjobb megoldások egyike lehet egy hasznos személyiség,amiből nincs nekik túl sok

Kubbi 03-26-2007 10:55

Quote:

Originally Posted by Everlasting (Post 82353)
Valójában Andrew is mit ír? Sok mindennnel nem értek egyet de ami lejön:a hadis beütésű varit erősebbnek tartja mint aki csak varis. Ez nem azt jelenti hogy az önmagában pl varis ori gyengébb mint a hadisok? Ez pedig nem arról szól, hogy valahogy lehetne erősíteni őket?-és erre a legjobb megoldások egyike lehet egy hasznos személyiség,amiből nincs nekik túl sok

Igen, de egy hadis-varival szemben, a full varis, püfeszkedik az orijában, a full tornyos íj mögül kukucskál. :D Szépen fedezget.
Szóval szerintem azért hogy jobb legyen a hadis-vari, megdolgozik.
És szerintem ne legyen olyan erős egy full varis. Aki nem tesz érte semmit. :)

Everlasting 03-26-2007 10:57

Gyakran felhozott indok a személyiségek erősítésével szemben, hogy ezzel a többet fordultak aránytalanul nagy előnyt kapnak. Nem hiszem. Egyértelmű hogy sokat erősödnek,viszont azok is esetleg akik ellenfelük lesznek. Ha a személyiségek harmónikusan, minden ori tipust érintően vannak kialakítva, akkor egyszerűen nem jöhet ugyanolyan jól a tolis személyiség erősítése egy sok szemes hadisnak,vagy varisnak, mint egy eredeti tolis orinak. ÉS ez lenne a lényeg.

Everlasting 03-26-2007 11:02

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 82354)
Igen, de egy hadis-varival szemben, a full varis, püfeszkedik az orijában, a full tornyos íj mögül kukucskál. :D Szépen fedezget.
Szóval szerintem azért hogy jobb legyen a hadis-vari, megdolgozik.
És szerintem ne legyen olyan erős egy full varis. Aki nem tesz érte semmit. :)

A varis ori ugyanúgy a szövetségért harcol, és a játék része. Miért ne legyen a játékban szereplő egyik ori tipus ugyanolyan erős mint a másik? A hadivari is fedezhet és varis ori is szerezhet hekit foglalásból ha a mellette kocogó szövitársak viszik. Kicsit rossz tendenciának érzem, hogy manapság egyre gyakoribb az olyan szövi ami tolis nem tart, vagy a varija inkább hadis ori jellegű. Azzal szerintem mindenki veszít ha valamelyik ori tipus (és itt 2ről is szó van) drasztikusan megritkul a másik javára.Nem szeretem ha rengetnek vagy lopnak,de nem szeretném ha nem lenne olyan ori amivel lopni és rengetni érdemes.-márpedig ezek kihalónak tűnnek

Kubbi 03-26-2007 11:06

Quote:

Originally Posted by Everlasting (Post 82356)
Azzal szerintem mindenki veszít ha valamelyik ori tipus (és itt 2ről is szó van) drasztikusan megritkul a másik javára.Nem szeretem ha rengetnek vagy lopnak,de nem szeretném ha nem lenne olyan ori amivel lopni és rengetni érdemes.-márpedig ezek kihalónak tűnnek

Ezzel egyet értek.
Az nem jó, ha beszűkül a játék.

Amit írtam, az a javaslattól független vélemény.
Lényege, az az ori legyen erősebb, aki felvállal egy aktívabb játékot, és ne az, amelyik tart 15% tornyos íjat.

Andrew 03-26-2007 17:06

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 82312)
off

sosem választanám ezt a formációt...

ha hadi varisról beszélünk, szöviben, akkor harcos helyett gazdálkodó egyértelműen,
( gondolom nem tanya free az óriás hadi varis :) )
és ezek az ien orik eléggé élezettek a 10 % bónusz , jelenthet egy teljes hatodik piacot is kb...

ráhibáztál, 6% tanyával nekem nem kell gazdálkodó, az a 0.6% föld, amit spórolnék vele nem olyan számottevő
inkább tartok raktárat meg 15-20 bankot, és az oriban 5-600 millát, amiből mindig lesz elég zsé gabira :)

és az utóbbi beszélgetéshez hozzászólva
nem azért vagyok hadivari, mert az jobb vagy nem jobb mint a sima varis
hanem míg a fullvari csak kuksol, gömbözget, meg kekszet majszol, addig egy hadivarival azért lehet menni ütni rendesen, és nem is lesz olyan unalmas a játék
meg sokkal szebb a 98% morál mnt a 75:% :)

Pepa 03-26-2007 18:13

Estét!
Off

Már nem tudom kinél láttam, de a vándor személyiség, nem csak csökkenti a távolságot, és a megtorlásnál a készültséget, hanem, az egyik legfontosabb - szerintem- növeli a morálnöveléste szánt orik számát, és !!!! csökentheti a hazakisérés esélyét, ha ügyesen épít és bont. És azért egy-egy kis mézsár, vagy puszti sokat segíthet.

On

Egy nagyon fontos dolog a túdos mellett, a vari-toli mostani helyzetével szemben: amíg a túdós állandóan kifejti, védő és termelő hatását, a toli-vari személyiség csak azután ha használjuk. És azok a játékosok akik nincsenek olyan sokat a gép előtt, nem igazán tudják használni.

Bea Baba 03-26-2007 20:17

Quote:

Originally Posted by Everlasting (Post 82355)
Gyakran felhozott indok a személyiségek erősítésével szemben, hogy ezzel a többet fordultak aránytalanul nagy előnyt kapnak. Nem hiszem. Egyértelmű hogy sokat erősödnek,viszont azok is esetleg akik ellenfelük lesznek. Ha a személyiségek harmónikusan, minden ori tipust érintően vannak kialakítva, akkor egyszerűen nem jöhet ugyanolyan jól a tolis személyiség erősítése egy sok szemes hadisnak,vagy varisnak, mint egy eredeti tolis orinak. ÉS ez lenne a lényeg.

Quote:

Originally Posted by Everlasting (Post 82356)
A varis ori ugyanúgy a szövetségért harcol, és a játék része. Miért ne legyen a játékban szereplő egyik ori tipus ugyanolyan erős mint a másik? A hadivari is fedezhet és varis ori is szerezhet hekit foglalásból ha a mellette kocogó szövitársak viszik. Kicsit rossz tendenciának érzem, hogy manapság egyre gyakoribb az olyan szövi ami tolis nem tart, vagy a varija inkább hadis ori jellegű. Azzal szerintem mindenki veszít ha valamelyik ori tipus (és itt 2ről is szó van) drasztikusan megritkul a másik javára.Nem szeretem ha rengetnek vagy lopnak,de nem szeretném ha nem lenne olyan ori amivel lopni és rengetni érdemes.-márpedig ezek kihalónak tűnnek

ahh igenis nagy előny a többszemélyiségeseknek ha még ezek is erősitésre kerülnek, azért képzeljetek már el 1 ien stilusu gnómot vagy óriást... a harmónikus elosztást meg ki talaálta ki:confused: ien nincs, már alapból van oan faj ameiknek eggyes személyiségek fölöslegesek:o ezek a "kihalóban" lévő oritipusok pedig eggyéltalén nem a személziségek miatt vannak kihalóban, hanem azért mert vannak helyek ahol nem életképesek, persze nem lehetetlen, csak minek kinlódni fölöslegesen:confused:

Everlasting 03-27-2007 11:45

Quote:

Originally Posted by Bea Baba (Post 82616)
slegesek: ezek a "kihalóban" lévő oritipusok pedig eggyéltalén nem a személziségek miatt vannak kihalóban, hanem azért mert vannak helyek ahol nem életképesek, persze nem lehetetlen, csak minek kinlódni fölöslegesen:confused:

De ha a személyiségek használhatóbbak lennének az csak tolis és csak varis oriknak mint jelenleg az csak azt jelentené, hogy életképesebbé válnának, nem?
Egyébként nyilvánvaló hogy bármilyen személyiség csak erősíti az orit. Viszont egy olyan személyiség ami pl varázslat regent ad azoknak a leghasznosabb akik sokat varázsolnak. (persze mindenkinek jól jön, bármikor kellhet és sokadik személyiségnek elfér).

Szerintem egy jó kis tolis-varis szövivel éppen olyan jó, aktív játékot lehet játszani mint egy hadissal.De egyre nehezebbé válik..

Andrew 03-27-2007 18:49

Quote:

Originally Posted by Everlasting (Post 82738)
Szerintem egy jó kis tolis-varis szövivel éppen olyan jó, aktív játékot lehet játszani mint egy hadissal.De egyre nehezebbé válik..

csak ott a gond, hogy ez a játék jobbára földre megy, hiszen azok a játék relative nyertesei, akik följutottak A-nak a tetejére - amit valljuk be fedezgetéssel (ma már tutira, régen nem tudom mennyire) problémás
és ezt nem értik meg azok, akik azon problémáznak, hogy az A-ban jobbára életképtelen a sima varis/tolis -> elf, sok% templomos óriás, ember

Everlasting 03-28-2007 00:11

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 82948)
csak ott a gond, hogy ez a játék jobbára földre megy, hiszen azok a játék relative nyertesei, akik följutottak A-nak a tetejére - amit valljuk be fedezgetéssel (ma már tutira, régen nem tudom mennyire) problémás
és ezt nem értik meg azok, akik azon problémáznak, hogy az A-ban jobbára életképtelen a sima varis/tolis -> elf, sok% templomos óriás, ember

Igaz. Aki Aban jár az vegye tudomásul hogy a hadak útját kell járni, másik elég hosszadalmas.... ez egy ilyen játék környzet.
Viszont van még másik 4 szint Ezeken pedig jó lenne ha a többi ori tipusnak is lenne létjogosultsága és egyenlő esélye.

LotR 04-03-2007 10:38

Quote:

Originally Posted by Everlasting (Post 83042)
Igaz. Aki Aban jár az vegye tudomásul hogy a hadak útját kell járni, másik elég hosszadalmas.... ez egy ilyen játék környzet.
Viszont van még másik 4 szint Ezeken pedig jó lenne ha a többi ori tipusnak is lenne létjogosultsága és egyenlő esélye.

ahogy mondod...
de jelenleg tény hogy ez nem sérül...
viszont még mindig nem sok értelmet kapott a varázsló és a tolvaj személyiség.
Márpedig egy varis v tolis ori -nak az lenne jó ha dillemát okozna, hogy tudos-t vagy varázsló v tolvaj személyiséget válasszon..
Ez jelenleg nem okoz dilemmát.

NorB 04-09-2007 07:28

egyáltalán nem támogatom a varis/tolis személyiségek erősítését

két ötszemélyiséges orim van, így is túl erősek
a varinál a +5% erő ráadásul megintcsak az óriást erősíti

a jelenlegi variszemélyiség értelme egyébként a hadignómnál, és az orknál jön ki, ua. mf-ként egyébként nem tud távoltlátni :)

di_liwio 04-09-2007 13:42

hmm.

szerinten valami alapján el lett döntve mindez az elején... és nyilván nem véletlenül lett úgy eldöntve, ahogyan.

A játék tökéletes egyensúlyát természetesen nem lehet, vagy csak iszonyatosan nehezen lehetne összehozni...

én magam részéről nem érzem úgy, hogy ebben a témában változtatni kellene az eddigieken :cool:

Dus 04-11-2007 10:26

én sem támogatom az ötletet,mert az oriás még erősebb lenne,ráadásul,jo igy a személyiség,+1% körönként mondjuk nagyon kevés,de olyan 6-7-8 dik személyiségnek nagyon jó lenne.

Pepa 04-15-2007 12:07

Quote:

Originally Posted by Dus (Post 86813)
én sem támogatom az ötletet,mert az oriás még erősebb lenne,ráadásul,jo igy a személyiség,+1% körönként mondjuk nagyon kevés,de olyan 6-7-8 dik személyiségnek nagyon jó lenne.

Szia!

Jelenleg 9 országnak van 6 vagy több személyisége. talán kicsit többen játszunk aktívan.

Synkel 04-15-2007 14:04

Quote:

Originally Posted by pepa (Post 87903)
Szia!

Jelenleg 9 országnak van 6 vagy több személyisége. talán kicsit többen játszunk aktívan.

Viszont a kis számok gombamód szaporodnak, illetve gyarapodnak. Már nekem is van két kis kettesem, pedig nem vagyok régi játékos, és erre a két orira asszem hamar összeszedek még egypár kéket:)

All times are GMT +1. The time now is 11:35.