![]() |
Quote:
Ezt a dolgot ugye FEO már kivesézte nektek, ugye végszükség és jogos védelem, tehát nem csak a magad hanem a mások érdekében is előveheted ha van mit, figyelembe véve az arányosság elvét. A közhiedelmben terjengenek ilyen hitrek hogy csak ha fegyvert fogank rád akkorveheted elő meg ehez ason ló hüyleségek, ez mind nem igy van, de tény hogy az igazad nehéz bizonyítani. Illetve sok pénz és jó űgyvéd kell hozzá :) |
Quote:
Ati: Tulajdonképpen igazad van, ha úgy alakulna én is rádupláznék mell kőzépre, de amit leírtam az úgy van (nem mintha átlag fegyvertelen ember esetén lenne jelentősége) Beszéltem, már sok fegyveres emberrel, sőt életem egy dicsőséges időszakában (biztonsági őr is voltam) az én oldalamt is húzta fegyver, és mindenki igy gondolja mint Te is :) |
Quote:
Halfi: ez egy zöld pontos hozzá szólás, mert nagyon igazad van. Megjegyzem, nem azért hogy rendőröket bántsam, de a közbiztonság egy nagy nulla, nálunk egy 20k fős városban az éjszaka folyamán, 1 azaz egy járőrpár cirkál. Mert van autó van pénz de nincs rendőr :) Szóval jó a közbiztonság :) |
Quote:
hát nem is tudom.... gondolom egyikőtöket se lőtték még le. sztem ha valakit 2-3 méterről vllba vagy lábon lőnek, nem tartom valoszinűnek (bár természetesen előfordulhat) hogy neki áll másik fegyver után kapirgálni., ezen felül az sem tul sok embernél hiszem hogy 3-4 db pisztollyal rohangálna. |
Quote:
Apa: Egy pontot ér a hozzászólásod, szereintem se jellemző hogy 2-3 is legyen valakinél :) bár azt el tudom képzelni, hogy egy lövés után még kapkodjon a fegyver után, ha dolgozik az adrenalin talán észre sem veszi hogy kijukasztották. |
Quote:
szurtak má meg télleg csak 1 ütést érzel, de ez nem tart sokáig, függően hol ért a dolog. gondolom 1 lövés 9mm el ,a megfelelő helyen, kis idő elteltével nem hadakozni akarsz, hanem átfut rajtad, huuu nehogy elvérezzek, vagy hasonlo. utána a sokkos rész, fázás, na olyanko kinek van még kedve és ereje lövöldözni.....nem a filmekből indulok ki, és természetesen vannak kivételek, (magasabb fájdalom küszöb, stb)de sztem utána nincs sok ugrálás. pillanatok alatt előveszi az embert a halálfélelem, van akit má akkor amikor ráfogják a fegyvert. szerintem. |
Quote:
Közelről halálos lövés esetén is (gondolok itt szív, fej, torok stb.) van a már halott embernek még 5 msdperce, amíg reagálni tud szóval, ha fegyver van nálla sosem kézpénz, hogy nem tud visszalőni. Ezért tanítják sok lövészeten is, a dupla lövést: egy a találat másik, hogy kibillenjen az egyensúlyából, ha besokkol akkor az tényleg akarat bénító akkor már tehetettlen lesz. Szimuláció halálos lövésre egy spediális centrifuga szerű gép amit volt szerencsém kipróbálni, tényleg kontrolálhatattlanná teszi a mozgást, viszont mielőtt összeestem meg tudtam húzni az elsütő billentyűt igaz célt nem találtam. Viszont így is megvolt az esély egy lövésre. A fizikai, pszichikai állóképesség meg rengeteget jelent, az egyik legdúrvább eset tudtommal Oroszoknál történt, ahol 9 lövésből 4 halálos volt és még 2 katonát kivégzett egy szökött fegyenc. |
Ha jól tudom a test felületének 2%-a az ahol a lövés azonnali halált okoz. A Kis agy és a gerinc felső része.
Emlékeim szerint valami olyat is olvastam hogy 12-es sörtées puskával kapott az ember mellbe egyett és ment tovább, igaz kábitószer hatása alatt. FEO mi helyzet az expanzív lőszerekkel, azt most szabad vagy nem szabad használni? (vadásznál látam már olyat ;-) ) |
Quote:
TILOS! főleg neked GYULA mer nem vagy ki-be számithato:DD |
jaa és a pontot se kaptam meg...még mindig piros vok....:((
|
Quote:
Apa nekem nem csak az expanziv hanem a teljes köpenyes is tilos :) A pontot megkaptad, ha a vezérlőpulra kattintasz láthatod :) |
Sziasztok :)
egelőször elmondom hogy egyáltalán nem értek a fegvyerekhez és a törvényekhez sem de viszont érdekelnek. Azon gondolkoztam hogy légpuskát akárki tarthat(papámnak is van tanyán)és ha belegondoltok ha azzal semenlősz vlakit az valószinűleg meghal.és ilyen fegyvere akárkinek lehet... bár azt is hozzátenném hogy elég kicis a valószínűsége hogy am ezőn ne vedd észre ha ott egy ember... :) |
És még egy dolog:hogyha fegyvert fognánka rám én személy szerint átadnám neki az értékeim és had menjen.De nem tarotm valószinűnek hogy meg fog ez velem történni.sokkal valószinűbb hogy egy banda odajön és agyanver...ha odadom amit kérnek hanem...ezért tartom hasznosnak a küzdősportokat :P
Másik dolog:egy Boxer vagy egy Vipera is halált okozhat és elég könnyű beszerezni.Tudom hogy illegális de elég hasznos elég ha csak meglátják már akkor elfutnak,de azzal is tásztában vagyok hoygah megtámad vlaki és én megverem a viperával akkor nem fogják önvédelemnek elfogadni...(de ilyenkor mit kéne tenem?:rolleyes:agyonveretni magam és akkor ennyi megyek intenzívre ő meg elmegy és ennyi? :confused: |
szétvered és elmész:D
jah egy boxer jó csak ne legyenek pengék rajta és ne magadat szopassd meg a használatával. különben légpisztollyal megölsz valakir ha szemen lövőd akkor jó erős légpisztoly ehhez nem értek. De szerintem max megvakul. |
naigen,de amikor nem egfy jön hanem 3-4 akor nem tudok mit cisnálni max futni...
légposztolyhoz én se értek de ezér tud az ist kárt tenni sztem |
Quote:
Önvédelemre tilos használni a roncsoló és sokkoló hatása miatt, pedig ez a lőszer bent marad a meglőtt személyben mig az engedélyezett teljes köpenyes lőszer akár több emberen is átmehet mire megáll. Vadászatra használható az expanziv lőszer. :mad: Viszont a leváló köpenyes lőszer minden esetben tilos. Ilyen pl az accellerátoros lőszer. Műanyag köpenye van és a lövedékről leválik a külső müanyag amikor a lövedék elhagyja a csövet és igy nem azonositható be a lövedék, hogy melik fegyverből lőtték ki. |
Quote:
FEO Ezen nem csodálkozom, hogy tilos :) az expanziv tiltását én sem értem, sokkal katékonyabb mint a teljes köpenyes. Egy 22-es LR mennyire azonositható hogy ha csontot ér például? Egyszer disznovágásnál 22 kispuskával lett a röfi lerendezve, kerestem az agyvelőben a magot, de nem igen találtam meg :) |
Csipi, Half:
Szerintem egy normális 7.5Joule csőtorkolati energia alatt levő légfegyver nem képes az élet kioltására még ha szemet éri a lövedék akkor sem, persze komoly szemsérülést vagy vakságot okoz. Néha hallani iylen légpuskás eseteket a tévében, amikor súlyos sérülésröl beszélnek, szerintem azoknál az eseteknél a lövedék energiája bőven a 7,5 Jouleos határérték felett van. Onnantol kezdve pedig a légpuska engedély köteles ha jól tudom :) FEO: Kerestem de nem találtam meg azt a cikket a kaliber magazinban ahol Dr Bokros ügyvéd úr elemzi a fegyver törvényt, jó lett volna a pontos szövig (még rajta vagoyk a keresésen) e az ő értelmezésében van egy olasz géppisztoly, fejböl sajnos nem megy tipus, ami a törvényszerint valamilyen okból elöltöltösnek minősül. Amit ugye engedély nélkül lehet tartani. Tudsz erö lvalamit? (továbbra is kerese ma cikket, csak sajnos kölcsön adtam néhány kalibert és azóta se láttam őket :S ) |
Hali :)
Hát nem értek a légpuskákhoz csak énis láttma pár esetet a hiradóból és ott elég csúnya dolgokat hallotam :S |
Quote:
Igenis okozhat a légfegyver is halálos sérülést. Szemen átjutva elég érzékeny dolgokat is roncsolhat, igaz ennek nem nagy az esélye de van. Gyula: Ha a kaliber magazinnal kapcsolatban kérdésed van keresd telefonon a főszerkesztőt Vass Gabit aki megadja a Bokros doki elérhetőségét ia akár. Vagy küldj egy üzit és megadom a számát. FEO |
Quote:
FEO: Azért elég kevés esélyt látok egy olyan balesetre ahol rendes normális 7.5 joule alati légfegyver véletlen elsül, véletlen szemen talál és ráadsul halált is okoz. De az esély meg van, ahogy mondod. Köszönöm, azt hiszem annyira nem volt fontos amit kartam hogy ezért telefonon hivagassam őket. Öszintén szólva kis idő hiányban szenvedek, de azért ha valakit érdekel még a téma szerintem beszélgessetek itt :) Gyula |
Légpuskával már én is találkoztam egyszer:mad:
Csak azután előkerült a bikacsök.Az csúnyább sebet ejtett a gyereken mint rajtam a légpityu:D |
Quote:
Aham, javaslom a bikacsök viselését és használatát engedélyhez kötni :)) |
Sziasztok :)
Elég sok fegyverrel volt dolgom életem során, a legkissebbektől a legnagyobbakig. Valójában soha nem értettem azokat az embereket akik fegyvert vásárolnak, csak azért, hogy legyen. Mit lehet azon szeretni? Túl sokat nem tudok hozzátenni a topichoz, esetleg csak annyit, hogy aki fegyvervásárláson gondolkodik inkább vegyen valamit a kisfiának/kislányának, vigye el a kedvesét vacsorázni vagy hívja meg a haverokat sörözni... szal neeeee, nem jó az semmire. Minél több fegyver kerül legálisan eladásra, annál több lessz a fekete piacon is, ami egyenesen arányos a fegyveres bűncslekmények elkövetésével. Ha nem venne senki fegyvert -> nem lenne kinek eladni -> kevesebbet gyártanának -> a fekete piacon is kevesebb lenne. Bőven elég ami a rendőrséghez és a sereghaz kerül ... talán sok is. |
Quote:
|
Talán nem kéne összekeverni Kanadát (v USA-t) és Magyarországot.
Teljesen más az emberek mentalitása. Ha megölik egy hozzátartozódat egyből fegyvert rántasz? Attól még nem fog felkelni, max a hátralévő életedet teszed vele tönkre. Szemet szemért, fogat fogért, buta reakció. Tanulj meg gondolkodni, és a történések mögé látni. |
az a baj, hogy elsőre nekem is tettszene a fegyvertartás szélesebb hozzáférhetővé tétele, ugyanakkor jobban belegondolva marhára nincs értelme. mindig van egy erősebb, vagy egy jobb. Azért, mert attól félsz, hogy kést rántanak rád az utcán és veszel egy fegyvert, még lehet nálad gyorsabb az ürge,vagy neki is lehet fegyvere akár... értelmetlen. sokkal inkább annak örülnék, hogyha nem a rendőr kapna azért a fejére, mert a munkáját végzi, (pl beperelik rendőri erőszakért, amiért lerúgott a földre egy részeget, arra tojva, hogy az a részeg éppen a bárszékkel verekedett egy kocsmában), ha jobb kiképzést kapnának és nem ők lennének a közröhej tárgyai ezek miatt... valahogy akkor joban érezném magamat. (pedig szeretek lőni fegyverrel, de igazából ez is olyan dolog, hogy nincs rá szükségem csak tettszik... és ugyanúgy nem véd meg, mint bármi más fegyver sem az utcán... )
|
Quote:
A családomat semilyen módon ne emlegesd a fórumon, ha megkérhetnélek. Amúgy meg túll fiatal vagy, hogy legyenek tapasztalataid arról amiket a fent említett 2beírásban összehordtál. Röviden ennyi. Off. |
Savaria, jó példa vagy arra, hogy kis hazánkban miért nem szabad enyhíteni a fegyvertartási szabályokon.
|
Quote:
Mindösszesen 150000 Ft (+ÁFA) lesz ez a remek világmegváltó útmutatás, melynek fontosságát és eredményességét figyelembe véve, ez egy baráti ajándék tőlem. A számlaszámot privátban küldöm. |
:)
Figyelj, amíg Nálad a szemet szemért és az önbíráskodás egyet jelent a demokráciával, addig jegeljük a témát. Mondjuk az is igaz, hogy ha mindenki így gondolkozna és cselekedne, elkerülhető lenne a túlnépesedés. |
Quote:
Mindennek megvan az oka. Mikor vmi rossz történik veled, kérdezd meg, h ezt vajon miért kaptam? Lehet, h évekkel később, de az is lehet, h 1-2 óra múlva megkapod rá a választ, vagy magadtól rájössz. Kicsit megváltozik a gondolkodásod, és nem leszel ilyen agresszív. bocs az offért |
Savaria: engem és az akkori barátnőmet meg kiraboltak fél kilenckor az árpád hídi metró megálló közelében, mikor kísértem haza. megoldottam hogy csak az én 3210es csotrogány Nokiámat vitték el, nem az akkus lemezjáttszómat, vagy a pénzemet vagy a haver CDjét vagy a fejhallgatómat, vagy az ő telóját vagy pénzét. ha én ott fegyvert húzok akkor megkéselnek, ha elmenés közben lövök rájuk elfutnak, ha találok lecsuknak, akkor mi a szaláminak tartsak fegyvert? a nyelvem elég éles ahoz, hogy blöfföljek és bejöjjön. ha meg ehez sincs elég lélekjelenléted, hogy hiszed azt hogy lőni fogsz, pláne jól? gyakorlatilag amennyire szeretem a fegyvereket és szeretek lőni, annyira nem látom értelmét annak hogy legyen utcán nálam akár csak egy gázpisztoly... sőt, ne legyen senkinél csak a zsaruknál, meg annál a pár rosszarcnál aki kéz alatt szerezte rabláshoz. bár ne lenne azoknál se.
hiába tanulok harcművészetet is, inkább arra tartom jónak hogy el tudjak futni ha egyedül vagyok a trutyiban.... ha barátnőm is ott van akkor meg utcai túlélő technikákat kell alkalmazni nem harcolni, blöffölni, boltba behúzódni, stb. azt akkor kell ha az életed kell nekik nem pedig a cuccod, de ilyen helyzetben se segít a fegyver. önmagában nem ér túrót se.... használni kell, mert arra nem állnak meg ha odatartod. és nem lőhetsz hacsak nem ő is lő, különben nem ismerik el jogos önvédelemnek... akkor megint ugyanott vagyunk. de ha te ölnél/meghalnál egy rongyos 20.000 forintos telóért akkor neked nem való fegyver. én személy szerint meg inkább megverődök mint börtönvirág legyek el nem ismert önvédelem miatt.... és csak gyűlölni tudom a helyzetet, hogy ha baj van csak ez az opció, ha elmenekülni nem tudsz. |
Savaria
A lelkiismereteddel kell elszámolni, nem a rendőrrel. Miért nem hámozod ki a lényeget a neked szóló írásokból? |
Ezt Gyula üzeni rajtam keresztül nektek:
Ezt a topicot azért indítottam, hogy normális hangnemben beszélgessünk, és megosszuk egymással a gondolatainkat. Már az elején leírtam hogy nem egy új vadnyugatról álmodom. Ne felejtsétek el, hogy attól, amit mi itt leírunk az égvilágon semmi, nem változik. Tehát teljesen felesleges egymásra piros vagy zöld pontokat dobálni, acsarkodni. Örültem, mikor megláttam hogy nélkülem is újra éled a topic, mikor elolvastam a hozzászólásokat már kevésbé. Ha ilyen stílusban folytatódik, akkor amint lejárt a tiltásom, e hónap 26.-án zárom a topicot. Cece: „Mit lehet azon szeretni?” – Mit lehet az autókon, motorokon szeretni? Miért vesz meg az ember egy 6milliós autót mikor a 2,5 milliós Suzukival is bárhová el tud menni. Miért költ több tíz -százezer forintot, optikai tuningra, chip tuningra, alu felnikre? Ezek nélkül is lehet közlekedni az autókkal, egy alufelni árából mennyi mindent tudnál venni a gyerkednek, feleségednek? „Minél több fegyver kerül legálisan eladásra, annál több lessz a fekete piacon is, ami egyenesen arányos a fegyveres bűncslekmények elkövetésével.” – Ez úgy, ahogy van butaság, ha legálisan hozzá juthatnánk sokan biztos, hogy nem kockáztatnának meg 2-8 évet az életükből, azért hogy legyen egy illegális fegyverük. Aki meg minden áron hozzá akar jutni, hidd el az akkor is hozzá jut, ha az országban még a rendőrök meg a katonák is csak vizipiszollyal járnának az utcán. Savaria: Mielőtt megnyomod a küldés gombot mindenképp, olvasd el még egyszer, hogy mit írsz. Nem kell usával, Kanadával példáulozni már a topic elején is megbeszéltük hogy nem jó ezeket Magyarországhoz hasonlítgatni, az Usa egy nagyon szélsőséges ország. Senki ezt a hozzászólást kicsit ilyen áltudományosnak érzem, ha gondolod mesin kifejtem, hogy miért. Csokibácsi a topicot nem azért nyitottam, hogy Te itt meggazdagodj. A Nettó összeg 30%-át kérem, számlaszámot küldöm privátban. Senki: Nem lehet, hogy azaz éles nyelved is közrejátszott, abban hogy kiraboltak? Engem még soha nem raboltak ki. Nem értem miért? Távol álljon tőlem, hogy bármelyik rendőrt is megbántsam, de ha rendőrség arra nem képes, hogy hajnali háromkor kijöjjön és az ablakom alatt garázdálkodó részeg kölyköket, elcsitítsa, hogy bízzak abban, hogy majd pont ők védik meg az életem, ha arról lenne szó? "A döntést, a választás jogát az állam nem veheti el az egyéntől. A tudat biztonsága nem lebecsülendő dolog...” |
Gyula, az MSN címem megtalálod itt, vagy ha nem, szólj priviben és elküldöm, érdekel mit mondanál, ami meg a kirablásomat illeti: a barátnőmmel halgattuk a discmanemen egyik jóbarátom Toten Hosen CDjét és mentünk hazafele, ketten, kézenfogva. ennél kevésbé provokatívabb már csak a szekrényemben elbújtatva, egy hibernálókamrában lehettem volna. ha nem adom elő magamat ott, akkor tuti hogy az lett volna hogy a bepánikolva szabadulni próbáló barátnőmet megverik, engem átmotoznak és elveszik midnenemet, így a létező legjobban jöttem ki a dologből, és bizonyára ha nem mi megyünk akkor arra hanem más, akkor mást raboltak volna ki, ennyire egyszerű, semmi túlmisztifikálható nincs ebben, mindenesetre azért ez is jellemző dolog, hogy a szenvedő félben keressük a hibát, amikor valami rossz történik vele, ahelyett hogy a támadó félnél kutakodnánk, hogy mi motiválta... bocsi, de ez most kikívánkozott.
ja és hogy miért nem raboltak ki téged? elkerült a baj, vagy nem jártál még rosszkor rossz helyen (bár ez ugyanaz mint az előbbi gondolatom... :rolleyes: ) hidd el, ha nem egy randevúról kísértem volna haza a lányt akkor marhára kiszúrtam volna hogy jönnek, és elinaltam volna még idejében, de két méterrel a föld felett ilyesmi valahogy nem jutott eszembe mikor megláttam a közeledő csapatot, azóta se raboltak ki, mert tanultam a leckéből. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Nah most már személyesen tudom felügyelni a topicot.
Savaria nézz egyet az interneten és nézd meg a vásárlás feltételeit, vagy kérdezz rá egy üzletben hogy meg veheted e? Azt tudom h Kassai ijjakat mindneféle engedély nélkül az internet rendelve lehet vásárolni. |
All times are GMT +1. The time now is 22:39. |