![]() |
Quote:
Szóvel, mindenki tegyen hogy érzi, egy nap nem fog semmit megváltoztani az életében, lehet nemártana kipróbálni valami mást is... |
Quote:
Nem ártana kipróbálni valami mást is... Szerintem nem sok olyan ember van, aki még nem próbált mást, hanem egyből ide született, és annyira megtetszett neki, hogy nem mozdul. |
Quote:
Olvass vissza, hol írtam, hogy ez A rossz!? Ha így érezném, hogy a net a közellenség fognám és most azonnal lekapcsolnám a modemet. Viszont abban se látok semmi rosszat, hogy valaki egy napot (NEM MÁRCIUS 24-ÉT!!!) önszántából netenlógás nélkül képes-e kibírni, normális emberi kapcsolatait kiépíteni a virtuális világon kívül esetleg eddigi "virtuális barátaival"... (Erre fog jönni, hogy ott vannak a talik, amit egy nagyon helyes dolognak tartok.) |
Quote:
akkor húzzunk párhuzamot: kőolajerőmű - környezetszennyezés - áram - számítógép különboző hőerőműk - környezetszennyezés - áram - számítógép atomerőmű - radioaktív hulladék - áram - számítógép ugyan ott vagyunk |
Quote:
|
Quote:
Quote:
|
Quote:
Az áramot meg lehet oldani környezetbarát módokon is. A papírt nem. Vagyis de: pl ha nem nyomtatod ki, hanem elolvasod neten a napi híreket. ;) |
Quote:
Majd ha egyszer veszed a fáradságot, és elolvasod, hogy miről is szól a téma (a könyveket is ilyen remek precizitással olvasod vajon? :D), akkor majd légyszi töröld a beírásodat, mert semmi köze hozzá. :) |
Quote:
(Kívánom, hogy addig legyen Hódító is:D) |
Quote:
|
Quote:
Akkor szerintem valamit nagyon félreolvasátál... kezd előlről |
Hivjatok a: ne a szamitogepen toltsuk el a szabadidonket napnak, es akkor sokkal egyertelmubb :)
|
Anyám, hogy bírjátok ezt így túl lihegni???
Atit meg tök felesleges győzködni ha vmit a fejébe vesz úgyse győzitek meg hogy gondolja át másképp :) Aki akarja aznap nem ül gép elé hanem beülne egy sörre, kávéra, sütire fizikai valójukban ott levő barátokkal, családdal. Esetleg bicajra pattannak és go piknik vhová, este társasjáték... stb... Aki meg hüleségnek tartja csinálja azt amit azelőtt és kész... |
Quote:
Mostmár látom lehet, hogy kár volt azt felhozni. De legalább azthiszem kezded érteni, amiről én beszélek kilépve március 24-e árnyékából.:) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
jól átmegyünk chatbe :P
|
Quote:
|
Quote:
Én az ilyen napoknak, ilyen "akcióknak" az értelmét nem látom, és abban is biztos vagyok, hogy akik ebben, az oldalon leírt formában részt vesznek, azok több kárt tesznek, mint ami haszna ennek van. (Ami az én meglátásom szerint ebben a formában nulla. :)) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
ha 24 órára kikapcsolom a gépem milyen kárt teszek? :))) LOL |
Quote:
És akkor legyen egy nap, amikor nincs net: vegyünk minél több könyvet, minden alkalommal egy újat, amikor megjelenik valami programból egy friss verzió. :) |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Nem az én gépemen akar netezni és arról se vagyok meggyőződve, hogy megtalálná hol van, nem sok köze volt a számírógépekhez eddig.:)))) |
Quote:
Esetleg résztvenni egy autómentes napon a critcal mass-on? És ha 24. én pár függő találkozik személyesen is egy kricsmiben, azzal is bazinagy kárt okoz bizonyára :) |
Quote:
Quote:
Mindenesetre én megnyugodtem, hogy nem értett totálisan félre. |
Quote:
A rossz oldalát sokkal inkább el tudom képzelni: nem vezeti le a feszültséget egy lövöldözős játékban, úgyhogy otthon belerúg a kutyába, mert ő van éppen ott. Vagy picit több cigit szív, és rájön, hogy jé, ez is stresszoldó, holnap is többet szívok. Vagy nem vezeti le sehogy, és másnap beszól a főnökének, aztán volt munkája, nincs munkája. Nem értem mi a jó abban, hogy ne csináld, amit szeretsz. Hogy egy komikust idézzek: "A kereszténység alapelve valójában igen egyszerű: ha jól érzed magad, azonnal fejezd be." Komolyan ez lenne a jó? Quote:
Quote:
|
Quote:
Rettenetes egy muksó vagy hallod :) ritka negatív :) Ha vki függő az magában elég káros. Ez egy felhívás hogy legalább gondolkodj el rajta hogy miért is vagy a géped előtt ennyit. Míg nem gépeztél ennyit pl mit csináltál szabadidődben? Ugyan ez igaz az autómentes napra... mondjuk az nem Pestre lett kitalálva hanem nyugati régiókra ahol a sarki postára is kocsival járnak. |
Amúgy sztem akármikor képes vagyok rá hogy leszabizzam az orijaimat kikapcsoljam a gépet és elmenjek bárhova szórakozni vagy nyaralni :) Aki erre nem képes forduljon orvoshoz :) ennyi.
|
Quote:
Mindig ezzel a kutyafelrugós példával jössz... asszem 24-én megyek tüntetni az állatok jogaiért...:))))) |
Quote:
Sztem nem negatív, csak makacs, de pont neked nem kell bemutatni.:) Nekem egyből az jött le belőle, mint neked, Ati meg a leírt szavakon lóg, azért is mondtam, hogy ettől a naptól elvonatkoztatva, álltalánosságban kéne gondolkozni. |
Quote:
a többi része nem is Atiról szólt, foglalkozik vele a fene :) |
Quote:
|
Felmerült itt, hogy micsoda energiatakarékosság lenne.
Hát nézzük. :) Egy átlagos gép, mondjuk ha aktívan játszol vele valami 3d játékot, fogyaszt olyan 150Wattot. Egy CRT (a nagy) monitor 60Wattot. Egy mai lcd monitor ennek töredékét. Egy adsl modem olyan 2Wattot. Az összesen 212Watt óránként. 1000Wh az most a legmagasabb sávban azt hiszem 34 forint, az egy átlagos gépre, régi monitorral, 7 forint óránként. Új monitorral mondjuk 5-6 forint. Ha 24 órát játszik valaki, akkor az kerek 168 forint, és akkor nem aludt. Ha alszik 8 órát, és csak minden maradék idejét játssza el, akkor 112, új monitorral 80-96 forint. Naponta. Egy buszjegy 230 forint. |
Quote:
Mindemellett tartom hogy nem ez a cél hanem az hogy szakadjunk már vmennyire le a gépekről... :) |
All times are GMT +1. The time now is 18:36. |