Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Egyéb (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=33)
-   -   Shutdown day - Március 24 (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1553)

BimmBimm 03-11-2007 19:23

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 79506)
Akkor legyen tv, nekem mindegy. :)

A tv-t azért nem szeretem említgetni, mert ott komolyabb, tényleges negatív hatások érnek a reklámok miatt.

De pl könyvet lehet olvasni amikor valaki hosszabb távra tömegközlekedik. Meg a könyv az kötetlenebb, mert a gépezésben a pozíció sem lehanagolható dolog. Tudom, tudom, Lapotop, mert ha már lúd legyn kövér...
Szóvel, mindenki tegyen hogy érzi, egy nap nem fog semmit megváltoztani az életében, lehet nemártana kipróbálni valami mást is...

Ati 03-11-2007 19:26

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 79508)
De pl könyvet lehet olvasni amikor valaki hosszabb távra tömegközlekedik. Meg a könyv az kötetlenebb, mert a gépezésben a pozíció sem lehanagolható dolog. Tudom, tudom, Lapotop, mert ha már lúd legyn kövér...
Szóvel, mindenki tegyen hogy érzi, egy nap nem fog semmit megváltoztani az életében, lehet nemártana kipróbálni valami mást is...

Lehet könyvet olvasni, csak akkor ne hivatkozzunk arra, hogy ez az emberiség fejlődését, és a világ jobbátételét elősegítő project, amikor ezzel pont a fák kivágását szorgalmazzuk, ami bizony az emberiség egyik igen égető problémája.

Nem ártana kipróbálni valami mást is... Szerintem nem sok olyan ember van, aki még nem próbált mást, hanem egyből ide született, és annyira megtetszett neki, hogy nem mozdul.

Cassandra 03-11-2007 19:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 79507)
Ha egyszer kerek perec le van írva, hogy ez egy kísérlet, akkor miért vonatkoztassak el tőle?

De szerintem nem is nagyon lovagolok ezen a szón, az előbb is az autómentes napot és a vásárlás-mentes napot említettem, azok sem "kísérletek", hanem létező napok, amiket a józan többség csak simán kiröhög.

Én elhiszem, hogy fel akarják hívni a figyelmet valamire, ahogyan ezzel a nappal is, de ezt nem lehet úgy, hogy megmondjuk, hogy "ez a rossz", miközben pontosan tudjuk, hogy ezen nem lehet változtatni, és a többség nem is akar.

Ma este úgylátszik feltett szádékod, hogy mindenbe beleköss... de lássukcsak.

Olvass vissza, hol írtam, hogy ez A rossz!?
Ha így érezném, hogy a net a közellenség fognám és most azonnal lekapcsolnám a modemet.

Viszont abban se látok semmi rosszat, hogy valaki egy napot (NEM MÁRCIUS 24-ÉT!!!) önszántából netenlógás nélkül képes-e kibírni, normális emberi kapcsolatait kiépíteni a virtuális világon kívül esetleg eddigi "virtuális barátaival"...
(Erre fog jönni, hogy ott vannak a talik, amit egy nagyon helyes dolognak tartok.)

BimmBimm 03-11-2007 19:30

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 79509)
Lehet könyvet olvasni, csak akkor ne hivatkozzunk arra, hogy ez az emberiség fejlődését, és a világ jobbátételét elősegítő project, amikor ezzel pont a fák kivágását szorgalmazzuk, ami bizony az emberiség egyik igen égető problémája.

Nem ártana kipróbálni valami mást is... Szerintem nem sok olyan ember van, aki még nem próbált mást, hanem egyből ide született, és annyira megtetszett neki, hogy nem mozdul.

favágás -- könyv

akkor húzzunk párhuzamot:
kőolajerőmű - környezetszennyezés - áram - számítógép
különboző hőerőműk - környezetszennyezés - áram - számítógép
atomerőmű - radioaktív hulladék - áram - számítógép

ugyan ott vagyunk

Penya 03-11-2007 19:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 79492)
A könyvolvasás mennyivel egészségesebb? Semmivel.

Nem olvastam végig amit irtatok de itt elég is volt. Már hogya fenébe ne lenne egészséges minden szinten?? Lélek test szellem, söt még a szemet is javítja. Sajnálom h vki képes igy gondolkoznia. Nem is akarok többet hozzáfuzni az idézet önamgában is elég. (Jöhet a ban)

Ati 03-11-2007 19:38

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 79510)
Olvass vissza, hol írtam, hogy ez A rossz!?

Mi más célja lenne egy ilyen figyelemfelhívásnak? Hogy az eddigi példáknál maradjak: az autómentes nap célja, hogy felhívja a dolgot az autók rossz oldalára: a környezetszennyezésre (nem alternatív megoldásokat kínálva, csak megmondva, hogy ez rossz); a váráslás-mentes nap célja, hogy felhívja az emberek figyelmét arra, hogy mindenfélét összevásárolunk, akkor is, ha semmi szükségünk rá (szintén nem megmagyarázva, hogy ez miért van, minek köszönhető, és mit lehetne tenni ellene, csak rámondva, hogy ez rossz). Ha még ez a célja sincs ennek a napnak, akkor...?
Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 79510)
Viszont abban se látok semmi rosszat, hogy valaki egy napot (NEM MÁRCIUS 24-ÉT!!!) önszántából netenlógás nélkül képes-e kibírni, normális emberi kapcsolatait kiépíteni a virtuális világon kívül esetleg eddigi "virtuális barátaival"...
(Erre fog jönni, hogy ott vannak a talik, amit egy nagyon helyes dolognak tartok.)

Ebben én se látok semmi rosszat, de az a "jelöljünk ki egy napot, és na most!" dolog ez igencsak erőltetettnek tűnik számomra. És nem utolsósorban értelmetlennek.

Ati 03-11-2007 19:40

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 79511)
favágás -- könyv

akkor húzzunk párhuzamot:
kőolajerőmű - környezetszennyezés - áram - számítógép
különboző hőerőműk - környezetszennyezés - áram - számítógép
atomerőmű - radioaktív hulladék - áram - számítógép

ugyan ott vagyunk

Ez már totál offtopic igazából, de egy lényeges különbség van azért:

Az áramot meg lehet oldani környezetbarát módokon is.

A papírt nem.

Vagyis de: pl ha nem nyomtatod ki, hanem elolvasod neten a napi híreket. ;)

Ati 03-11-2007 19:43

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 79512)
Nem olvastam végig amit irtatok de itt elég is volt. Már hogya fenébe ne lenne egészséges minden szinten?? Lélek test szellem, söt még a szemet is javítja. Sajnálom h vki képes igy gondolkoznia. Nem is akarok többet hozzáfuzni az idézet önamgában is elég. (Jöhet a ban)

Tudom, hogy szeretsz személyeskedni, amióta a haverod egy poén áldozata lett itt a fórumon, úgyhogy megértem, hogy bármit írok, a téma elolvasása nélkül belékötsz.

Majd ha egyszer veszed a fáradságot, és elolvasod, hogy miről is szól a téma (a könyveket is ilyen remek precizitással olvasod vajon? :D), akkor majd légyszi töröld a beírásodat, mert semmi köze hozzá. :)

BimmBimm 03-11-2007 19:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 79514)
Ez már totál offtopic igazából, de egy lényeges különbség van azért:

Az áramot meg lehet oldani környezetbarát módokon is.

A papírt nem.

Vagyis de: pl ha nem nyomtatod ki, hanem elolvasod neten a napi híreket. ;)

Majd akkor térjünk rá vissza mikor a napelemek, szél és vízemrőművek szolgáltatnak minden áramot és nem lesz az erőművektől semilyen környezetszennyezés:)

(Kívánom, hogy addig legyen Hódító is:D)

Ati 03-11-2007 19:45

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 79516)
Majd akkor térjünk rá vissza mikor a napelemek, szél és vízemrőművek szolgáltatnak minden áramot és nem lesz az erőművektől semilyen környezetszennyezés:)

Ebbe az irányba haladunk, ha lassan is. Ehhez kellenek... tádáááá... számítógépek. :)

BimmBimm 03-11-2007 20:01

Quote:

Originally Posted by Savaria (Post 79518)
ez így van. a leg környezetkímélőbb, a leg nem öszkép rombolóbb családi házas fűtés a füldhő hasznosító fűtés. és láss csodát egy számítógép vezérli. és ezt azért írtam, mert az "egynapra számítógép kikapcsolósból" kezd átmenni írtsuk ki a számítógépeket című topicba.

"mert az "egynapra számítógép kikapcsolósból" kezd átmenni írtsuk ki a számítógépeket című topicba"
Akkor szerintem valamit nagyon félreolvasátál... kezd előlről

Remedy 03-11-2007 20:02

Hivjatok a: ne a szamitogepen toltsuk el a szabadidonket napnak, es akkor sokkal egyertelmubb :)

Goldy 03-11-2007 20:03

Anyám, hogy bírjátok ezt így túl lihegni???

Atit meg tök felesleges győzködni ha vmit a fejébe vesz úgyse győzitek meg hogy gondolja át másképp :)

Aki akarja aznap nem ül gép elé hanem beülne egy sörre, kávéra, sütire fizikai valójukban ott levő barátokkal, családdal.
Esetleg bicajra pattannak és go piknik vhová, este társasjáték... stb...

Aki meg hüleségnek tartja csinálja azt amit azelőtt és kész...

Cassandra 03-11-2007 20:09

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 79513)
Ebben én se látok semmi rosszat, de az a "jelöljünk ki egy napot, és na most!" dolog ez igencsak erőltetettnek tűnik számomra. És nem utolsósorban értelmetlennek.

Mondtam, a kísérlet, vagy nevezd, aminek akarod, csak apropó volt.:)
Mostmár látom lehet, hogy kár volt azt felhozni.

De legalább azthiszem kezded érteni, amiről én beszélek kilépve március 24-e árnyékából.:)

Cassandra 03-11-2007 20:11

Quote:

Originally Posted by Savaria (Post 79518)
ez így van. a leg környezetkímélőbb, a leg nem öszkép rombolóbb családi házas fűtés a földhő hasznosító fűtés. és láss csodát egy számítógép vezérli. és ezt azért írtam, mert az "egynapra számítógép kikapcsolósból" kezd átmenni írtsuk ki a számítógépeket című topicba.

Erről szó se volt.:)

Ati 03-11-2007 20:20

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 79524)
Erről szó se volt.:)

Off: Hááát, időközben némi asszociációs játékot kezdtünk el itt játszani, és most kb ott tartottunk, hogy a fakivágás javítja a látást. :))))

BimmBimm 03-11-2007 20:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 79529)
Off: Hááát, időközben némi asszociációs játékot kezdtünk el itt játszani, és most kb ott tartottunk, hogy a fakivágás javítja a látást. :))))

:D:D LOL, ez a szép, hogy te ilyen párhuzamokat vonsz, az enyimbe meg belekötöl :D:D

Goldy 03-11-2007 20:23

jól átmegyünk chatbe :P

Cassandra 03-11-2007 20:24

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 79529)

Hihi... jó már elmentetek kicsit a miből lesz a micsoda és jaj szegény fák felé (Papír újrahasznosítás.:) )... megjegyzem a tök kezdőknek papírra nyomtatják a számítástehnika tankönyveket.;)

Ati 03-11-2007 20:25

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 79523)
Mondtam, a kísérlet, vagy nevezd, aminek akarod, csak apropó volt.:)
Mostmár látom lehet, hogy kár volt azt felhozni.

De legalább azthiszem kezded érteni, amiről én beszélek kilépve március 24-e árnyékából.:)

Én mindig is értettem, hogy mit mondasz, nem véletlenül szerepel a regisztrációs oldalon az a nagy, csúnya, pirosbetűs figyelemfelhívás.

Én az ilyen napoknak, ilyen "akcióknak" az értelmét nem látom, és abban is biztos vagyok, hogy akik ebben, az oldalon leírt formában részt vesznek, azok több kárt tesznek, mint ami haszna ennek van. (Ami az én meglátásom szerint ebben a formában nulla. :))

BimmBimm 03-11-2007 20:27

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 79533)
Hihi... jó már elmentetek kicsit a miből lesz a micsoda és jaj szegény fák felé (Papír újrahasznosítás.:) )... megjegyzem a tök kezdőknek papírra nyomtatják a számítástehnika tankönyveket.;)

Off: ha csak azokat nyomtatnák, de a programózói könyveket sem sms ben kapod:):)

Ati 03-11-2007 20:27

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 79533)

Lehet könyvből is tanulni, ez tény. Ahogy angolt is tanulhatsz Marika nénitől, aki már látott képeslapot Londonról, vagy kimehetsz Angliába egy nyelvtanfolyamra.

Goldy 03-11-2007 20:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 79535)
Én mindig is értettem, hogy mit mondasz, nem véletlenül szerepel a regisztrációs oldalon az a nagy, csúnya, pirosbetűs figyelemfelhívás.

Én az ilyen napoknak, ilyen "akcióknak" az értelmét nem látom, és abban is biztos vagyok, hogy akik ebben, az oldalon leírt formában részt vesznek, azok több kárt tesznek, mint ami haszna ennek van. (Ami az én meglátásom szerint ebben a formában nulla. :))

Kárt?

ha 24 órára kikapcsolom a gépem milyen kárt teszek? :))) LOL

Ati 03-11-2007 20:29

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 79536)
Off: ha csak azokat nyomtatnák, de a programózói könyveket sem sms ben kapod:):)

Off: van egy sql könyvem, kb 500 oldal, de az életben nem használtam... Mi a fenének, amikor ott a net?

És akkor legyen egy nap, amikor nincs net: vegyünk minél több könyvet, minden alkalommal egy újat, amikor megjelenik valami programból egy friss verzió. :)

Ati 03-11-2007 20:31

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 79512)
Már hogya fenébe ne lenne egészséges minden szinten?? Lélek test szellem, söt még a szemet is javítja.

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 79530)
:D:D LOL, ez a szép, hogy te ilyen párhuzamokat vonsz, az enyimbe meg belekötöl :D:D

A fentire most mit mondjak? ;)

Cassandra 03-11-2007 20:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 79537)
Lehet könyvből is tanulni, ez tény. Ahogy angolt is tanulhatsz Marika nénitől, aki már látott képeslapot Londonról, vagy kimehetsz Angliába egy nyelvtanfolyamra.

Én sose láttam számítástechnika tankönyvet, de pl. anyunak nem tudom hogy fogom a nethasználatot megtanítani (vsz. veszek egy tollat, egy papírt és minden lényegeset lépésről lépésre leírok... oh megint a papír és még tintát is fogyasztok.).;)

BimmBimm 03-11-2007 20:32

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 79541)
Én sose láttam számítástechnika tankönyvet, de pl. anyunak nem tudom hogy fogom a nethasználatot megtanítani (vsz. veszek egy tollat, egy papírt és minden lényegeset lépésről lépésre leírok... oh megint a papír és még tintát is fogyasztok.).;)

begépeled neki :D:D

Ati 03-11-2007 20:32

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 79538)
Kárt?

ha 24 órára kikapcsolom a gépem milyen kárt teszek? :))) LOL

Részletezhetem, hogy milyen károkat tud okozni egy ilyen "nem gondolkozom, csak megyek a többiek után" hozzáállás, de nem teszem, ha nem muszáj, azt hiszem, hogy a törtételemben számos példa van erre.

Cassandra 03-11-2007 20:35

Quote:

Originally Posted by bimmbimm (Post 79542)
begépeled neki :D:D

Hova?:confused:
Nem az én gépemen akar netezni és arról se vagyok meggyőződve, hogy megtalálná hol van, nem sok köze volt a számírógépekhez eddig.:))))

Goldy 03-11-2007 20:37

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 79543)
Részletezhetem, hogy milyen károkat tud okozni egy ilyen "nem gondolkozom, csak megyek a többiek után" hozzáállás, de nem teszem, ha nem muszáj, azt hiszem, hogy a törtételemben számos példa van erre.

Jesszusom, szal a jó példát is birkaság követni?
Esetleg résztvenni egy autómentes napon a critcal mass-on?

És ha 24. én pár függő találkozik személyesen is egy kricsmiben, azzal is bazinagy kárt okoz bizonyára :)

Cassandra 03-11-2007 20:50

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 79545)

És ha 24. én pár függő találkozik személyesen is egy kricsmiben, azzal is bazinagy kárt okoz bizonyára :)

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 79521)

Atit meg tök felesleges győzködni ha vmit a fejébe vesz úgyse győzitek meg hogy gondolja át másképp :)

Ahogy mondod.;)
Mindenesetre én megnyugodtem, hogy nem értett totálisan félre.

Ati 03-11-2007 20:59

Quote:

Milyen jó példát? Hol van itt a jó példa? Adott valami, amit szeret csinálni, és akkor most nem csinálja. Mi ebben a jó?

A rossz oldalát sokkal inkább el tudom képzelni: nem vezeti le a feszültséget egy lövöldözős játékban, úgyhogy otthon belerúg a kutyába, mert ő van éppen ott. Vagy picit több cigit szív, és rájön, hogy jé, ez is stresszoldó, holnap is többet szívok. Vagy nem vezeti le sehogy, és másnap beszól a főnökének, aztán volt munkája, nincs munkája.

Nem értem mi a jó abban, hogy ne csináld, amit szeretsz.

Hogy egy komikust idézzek: "A kereszténység alapelve valójában igen egyszerű: ha jól érzed magad, azonnal fejezd be."

Komolyan ez lenne a jó?

Quote:

Ha a buli miatt teszed, hajrá. Ha el akarsz vele érni bármit is, akkor szerintem igen rossz az elgondolás. Tudom, szűkítsük Budapest legfőbb autós utait, hogy mégnagyobb dugó legyen, mint valaha, mégtöbb ideig álljanak a kocsik egyhelyben, mert ettől tisztább lesz a levegő. Öööö, miért is?

Quote:

És ezentúl március 24-én kell találkozni, mert ezt a napot jelölte ki a... máris mondom kicsoda... Denis Bystrov. Nem azért, mert olyan kedvem van, hanem mert ő azt mondta.

Goldy 03-11-2007 21:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 79549)
Milyen jó példát? Hol van itt a jó példa? Adott valami, amit szeret csinálni, és akkor most nem csinálja. Mi ebben a jó?

A rossz oldalát sokkal inkább el tudom képzelni: nem vezeti le a feszültséget egy lövöldözős játékban, úgyhogy otthon belerúg a kutyába, mert ő van éppen ott. Vagy picit több cigit szív, és rájön, hogy jé, ez is stresszoldó, holnap is többet szívok. Vagy nem vezeti le sehogy, és másnap beszól a főnökének, aztán volt munkája, nincs munkája.

Nem értem mi a jó abban, hogy ne csináld, amit szeretsz.

Hogy egy komikust idézzek: "A kereszténység alapelve valójában igen egyszerű: ha jól érzed magad, azonnal fejezd be."

Komolyan ez lenne a jó?

Ha a buli miatt teszed, hajrá. Ha el akarsz vele érni bármit is, akkor szerintem igen rossz az elgondolás. Tudom, szűkítsük Budapest legfőbb autós utait, hogy mégnagyobb dugó legyen, mitn valaha, még több ideig álljanak a kocsik egyhelyben, mert ettől tisztább lesz a levegő. Öööö, miért is?

És ezentúl március 24-én kell találkozni, mert ezt a napot jelölte ki a... máris mondom kicsoda... Denis Bystrov. Nem azért, mert olyan kedvem van, hanem mert ő azt mondta.

Rettenetes egy muksó vagy hallod :) ritka negatív :)

Ha vki függő az magában elég káros.
Ez egy felhívás hogy legalább gondolkodj el rajta hogy miért is vagy a géped előtt ennyit.
Míg nem gépeztél ennyit pl mit csináltál szabadidődben?

Ugyan ez igaz az autómentes napra... mondjuk az nem Pestre lett kitalálva hanem nyugati régiókra ahol a sarki postára is kocsival járnak.

Dragi 03-11-2007 21:05

Amúgy sztem akármikor képes vagyok rá hogy leszabizzam az orijaimat kikapcsoljam a gépet és elmenjek bárhova szórakozni vagy nyaralni :) Aki erre nem képes forduljon orvoshoz :) ennyi.

Cassandra 03-11-2007 21:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 79549)

A rossz oldalát sokkal inkább el tudom képzelni: nem vezeti le a feszültséget egy lövöldözős játékban, úgyhogy otthon belerúg a kutyába, mert ő van éppen ott.

Mi bajod van azzal a cseresznyétlen kutyával?
Mindig ezzel a kutyafelrugós példával jössz... asszem 24-én megyek tüntetni az állatok jogaiért...:)))))

Cassandra 03-11-2007 21:10

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 79550)
Rettenetes egy muksó vagy hallod :) ritka negatív :)

Ha vki függő az magában elég káros.
Ez egy felhívás hogy legalább gondolkodj el rajta hogy miért is vagy a géped előtt ennyit.
Míg nem gépeztél ennyit pl mit csináltál szabadidődben?

Ugyan ez igaz az autómentes napra... mondjuk az nem Pestre lett kitalálva hanem nyugati régiókra ahol a sarki postára is kocsival járnak.

Szerintem ennyire kár belemenni, hogy ő miért ilyen, ő ilyen és kész.
Sztem nem negatív, csak makacs, de pont neked nem kell bemutatni.:)

Nekem egyből az jött le belőle, mint neked, Ati meg a leírt szavakon lóg, azért is mondtam, hogy ettől a naptól elvonatkoztatva, álltalánosságban kéne gondolkozni.

Goldy 03-11-2007 21:14

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 79554)
Szerintem ennyire kár belemenni, hogy ő miért ilyen, ő ilyen és kész.
Sztem nem negatív, csak makacs, de pont neked nem kell bemutatni.:)

Nekem egyből az jött le belőle, mint neked, Ati meg a leírt szavakon lóg, azért is mondtam, hogy ettől a naptól elvonatkoztatva, álltalánosságban kéne gondolkozni.

nem mentem én bele semmibe, leírtam amit az első HSZ-ben is :)

a többi része nem is Atiról szólt, foglalkozik vele a fene :)

Cassandra 03-11-2007 21:16

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 79555)
nem mentem én bele semmibe, leírtam amit az első HSZ-ben is :)

a többi része nem is Atiról szólt, foglalkozik vele a fene :)

Ehhh... nemszótam, azt is csak halkan...:rolleyes: :)

Ati 03-11-2007 21:18

Felmerült itt, hogy micsoda energiatakarékosság lenne.

Hát nézzük. :)

Egy átlagos gép, mondjuk ha aktívan játszol vele valami 3d játékot, fogyaszt olyan 150Wattot. Egy CRT (a nagy) monitor 60Wattot. Egy mai lcd monitor ennek töredékét. Egy adsl modem olyan 2Wattot. Az összesen 212Watt óránként.

1000Wh az most a legmagasabb sávban azt hiszem 34 forint, az egy átlagos gépre, régi monitorral, 7 forint óránként. Új monitorral mondjuk 5-6 forint. Ha 24 órát játszik valaki, akkor az kerek 168 forint, és akkor nem aludt. Ha alszik 8 órát, és csak minden maradék idejét játssza el, akkor 112, új monitorral 80-96 forint. Naponta.

Egy buszjegy 230 forint.

BimmBimm 03-11-2007 21:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 79557)
Felmerült itt, hogy micsoda energiatakarékosság lenne.

Hát nézzük. :)

Egy átlagos gép, mondjuk ha aktívan játszol vele valami 3d játékot, fogyaszt olyan 150Wattot. Egy CRT (a nagy) monitor 60Wattot. Egy mai lcd monitor ennek töredékét. Egy adsl modem olyan 2Wattot. Az összesen 212Watt óránként.

1000Wh az most a legmagasabb sávban azt hiszem 34 forint, az egy átlagos gépre, régi monitorral, 7 forint óránként. Új monitorral mondjuk 5-6 forint. Ha 24 órát játszik valaki, akkor az kerek 168 forint, és akkor nem aludt. Ha alszik 8 órát, és csak minden maradék idejét játssza el, akkor 112, új monitorral 80-96 forint. Naponta.

Egy buszjegy 230 forint.

érdekes adatok:D akkor miért van ráírva a tápomra hogy 580 W? Meg a CRT monitorom sem 60 W-ot fogyaszt az fix... :)
Mindemellett tartom hogy nem ez a cél hanem az hogy szakadjunk már vmennyire le a gépekről... :)

All times are GMT +1. The time now is 18:36.