Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Körváltásig hátralévő idő... (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1535)

TDK 03-06-2007 00:28

szintén dreaman verzióját támogatom, legyen kikapcsolhato, és a fixen mutassa a körváltás percét, ne pedig visszaszámoljon.
egyébként pedig ha a körváltás idejét mutatja az adott csopiban, talán lehetne neki egyéb helyet is keresni a föoldalon. pl lent a ketyegö óra melett lehetne kiirva, hogy: körváltás/39' vagy valami hasonló, hisz ugyis mindenki ott nézi az aktuális időt

tdomo 03-06-2007 06:32

Jó ötletnek tartom, mert tényleg sokakanak segítség lenne. Egy hódszinkron órát viszont úgyse tud kiváltani, mert csomó dolgot az utolsó 30 mp-ben csinál az ember.
*ahogy olvasom, mondjuk nem is az a cél:) *

ro-bo-goo 03-06-2007 06:32

Engem nem zavar a hiánya, mint ahogy a megléte sem fog szerintem. Bár nem téma, de a hangja viszont zavarna, úgyhogy azt biztos kikapcsolnám, ha lenne ilyen opció. Azt viszont, hogy valahol mégiscsak jelezve lenne (akár súgóban),támogatom.

LotR 03-06-2007 10:11

-

Lehet konzervatív vagyok, de sztem jó volt, hogy egy kicsit utána kellett járni a dolgoknak, nem pedig a sült galamb...:(

De ha magamra gondolok, akkor legyen kikapcsolható és akkor támogatom.;)
Spec. hogy mit mutat ,visszaszámol mint az M3, az már nekem tök mind1:D

Ati műskor azt is írd oda hogy olvasd végig a választási lehetőségeket:P
Igazábol arra szavaztam volna, hogy támogatom, de néha nem használnám, néha meg igen:D

Deni 03-06-2007 10:31

Én abban az esetben látnám csak értelmét, ha körváltásig hátralévő utolsó egy percben másodpercenként számolna vissza. Akkor szerintem többen hasznát tudnák venni :)

Remedy 03-06-2007 10:36

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 78238)
Én abban az esetben látnám csak értelmét, ha körváltásig hátralévő utolsó egy percben másodpercenként számolna vissza. Akkor szerintem többen hasznát tudnák venni :)

Es a vegen felkialtana, hogy "nem jon senki, most indulj"

vagy "bonts!" ? :)

Viz 03-06-2007 10:38

Csatlakozok Remedyhez, ha ezt akarod akkor vegyél egy pontos órát, állítsd a géped mellé és mpre pontosan állítsd be a hódhoz:) Lassan már arra menjünk el hogy a támadást is a játé indítja?:)
Sőt még kv előtt 10 mprel csörgésre is beállíthatod:) Vagy egyszerűen csak a géped óráját:)
Viszont hasznosnak tartom az alapötletet

Deni 03-06-2007 10:40

hülyének ne nézzetek köszi.. meg tudom oldani az indulást minden probléma nélkül.. csak az alapjavaslatnak nem látom értelmét

Goldy 03-06-2007 10:45

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 78241)
Csatlakozok Remedyhez, ha ezt akarod akkor vegyél egy ponto órát, állítsd a géped mellé és mpre pontosan állítsd be a hódhoz:)
Sőt még kv előtt 10 mprel csörgésre is beállíthatod:) Vagy egyszerűen csak a géped óráját:)
Viszont hasznosnak tartom az alapötletet

ennyiből ragaszd ki a monitorodra hogy melyik csopidban mikor van körváltás...

Remedy 03-06-2007 10:49

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 78242)
hülyének ne nézzetek köszi.. meg tudom oldani az indulást minden probléma nélkül.. csak az alapjavaslatnak nem látom értelmét

Ja, en latom. Mondom is hogy mire jo. Amikor hirtelen hazaesel gep ele, es van mondjuk 10-12 orszagod, 5 magyar 4 angol 3 anarch, mindegyik mas csoportban, szepen gyorsan vegignezegeted oket, es van olyan hogy hirtelen azt se tudod melyik oridban vagy, akkor jo, ha rogton kiirodik hogy meg van 5 perced piacozni, vagy meg van 40, es mehetsz a tobbi oriba.....

Persze lehet hogy ez igen kis reteget fed le, de semmikepp sem neveznem ertelmetlennek a javaslatot. :)

Ellenben a masodpercenkenti visszaszamlalast pedig tulzottan eroforrasigenyesnek tartom, es Ati asszem irta is az elejen, hogy nem ez a javaslat celja.

Deni 03-06-2007 10:54

végülis tőlem lehet, ha valóban csak opcióként jelenne meg a játékban az eredeti felvetés..

Princ 03-06-2007 11:46

Nagyon jó lenne ha lenne ilyen visszaszámlálós óra, mert akkor kikapcsolhatnám a windózét és több helyem lenne a tálcán. :D

Kubbi 03-06-2007 11:51

Szerintem bőven elég lenne a súgóban egy rész, ahol ez le van írva.
Mármint az, hogy hol és mikor van kv.
Biztos kipróbálnám, de utána ki is kapcsolnám. :)

A win órát, biztos nem helyettesíti nálam, mert nem mutatna pontos adatot. :(

Ati 03-06-2007 11:53

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 78251)
Szerintem bőven elég lenne a súgóban egy rész, ahol ez le van írva.
Mármint, az hogy hol, mikor van kv.

Hogy a súgóban van, vagy elolvasod a fórumon, az már oly mindegy, szóval ez kb most meg is van ugye. :) Ettől még ha belépsz vhova, nem fogsz menni gyorsan súgót keresni, hogy hú, mikor is van itt a körváltás.

Kubbi 03-06-2007 11:58

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 78252)
Hogy a súgóban van, vagy elolvasod a fórumon, az már oly mindegy, szóval ez kb most meg is van ugye. :) Ettől még ha belépsz vhova, nem fogsz menni gyorsan súgót keresni, hogy hú, mikor is van itt a körváltás.

De sokan nem olvasnak fórumot. :)
Súgót biztos többen olvasnak. A játékban is több link mutat a súgóra, mint a külsőre. :)

Ha valakit nem érdekel, hogy mikor van kv, nyilván azért nem érdekli, mert nem fontos számára.
És ha már eljutott arra a szintre, hogy érdekelné, mert tudja hogy mire jó, akkor szerintem megkeresné a súgóban. Vagyis én ezt tenném. :)

Goldy 03-06-2007 12:39

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 78252)

Nagyon favorizálod ezt a fórumot de itt keresgélni még annyian se fognak mint a súgóban :)
én tom hogy van kereső mielőtt még arra hivatkoznál :)

A fórum névből alapvetően a beszélgetés és nem a súgó szerű infó tartam jut eszembe :)

Ati 03-06-2007 12:42

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 78260)
Nagyon favorizálod ezt a fórumot de itt keresgélni még annyian se fognak mint a súgóban :)
én tom hogy van kereső mielőtt még arra hivatkoznál :)

A fórum névből alapvetően a beszélgetés és nem a súgó szerű infó tartam jut eszembe :)

Akkor kimásolja valahova, tök mindegy. Nem ez a lényeg.

A lényeg az, hogy ez az infó elérhető.

Sőt, ha volt már egy napot abban a csoportban az illető, akkor vissz is tud emlékezni. Nem szupertitkos infókról van itt szó, amit a kiírás nélkül nem tudna.

Ez egy gyors emlékeztető lenne, hogy tudja, hogy ahol épp most van, ott mikor lesz a körváltás.

De meglepően sok embernek nem tetszik, úgyhogy én nem ragaszkodom hozzá... :D

Xeper 03-06-2007 12:58

Az egyországos játékosoknak gyakorlatilag mindegy, mert észben lehet tartani hogy mi mikor van. A többorisoknak viszont nem az utánanézéssel van gond, hanem mint ahogy Remy is írta, néha azt sem tudja az ember hogy hol jár. Ezeknek a játékosoknak igen nagy segítséget nyújtana egy ilyen jellegű módosítás, úgyhogy én is támogatom. A sok ellenvetés miatt viszont tényleg opcionálissá kellene tenni, így az én szavazatom 'legyen', annyi hozzáfűzéssel, hogy legyen kikapcsolható. :)

Steve 03-06-2007 13:02

Tetszik az ötlet, mivel elég sok csopiban játszottam már, eléggé keverem. Rövid életű szövim is örült volna ennek amikor arra várt hogy küldjem ki a seregeket, émmeg mondtam hogy nyugi, van még 10 perc. No, az nem az a csopi volt:D

Hunor a sirály 03-06-2007 13:12

Nekem tetszik az 5let.
Csak a fehér szín nem illik oda.

Goldy 03-06-2007 13:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 78261)

De meglepően sok embernek nem tetszik, úgyhogy én nem ragaszkodom hozzá... :D

1 szavazaton kívül senki nem mondta hogy ne legyen.
Nem rossz dolog ez csak pár embernek nincs rá szüksége, nem hinném hogy nagy kaland lenne kikapcsolhatóvá tenni... onnantól meg senkinek sincs szinte baja vele :)

Ati 03-06-2007 13:16

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 78268)
1 szavazaton kívül senki nem mondta hogy ne legyen.
Nem rossz dolog ez csak pár embernek nincs rá szüksége, nem hinném hogy nagy kaland lenne kikapcsolhatóvá tenni... onnantól meg senkinek sincs szinte baja vele :)

Az "engem nem zavar" többség mellett nem fogok egy igencsak erőforrásigényes bővítést betenni. Az több kárt okoz, mint ami haszna lenne.

LotR 03-06-2007 13:20

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 78270)
Az "engem nem zavar" többség mellett nem fogok egy igencsak erőforrásigényes bővítést betenni. Az több kárt okoz, mint ami haszna lenne.

A többség akarja, per pill 20-an...
10-nek mind1... valszeg nem fogják használni
+2 aki ellenzi vagyis tuti nem fogja használni...

20-12 az állás, ha mind a 10 sosem használná:D

Ati 03-06-2007 13:25

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 78271)
A többség akarja, per pill 20-an...
10-nek mind1... valszeg nem fogják használni
+2 aki ellenzi vagyis tuti nem fogja használni...

20-12 az állás, ha mind a 10 sosem használná:D

Ez elég rossz arány. :)

Alapból ezt be kell ugye kapcsolni, különben sokan nem is tudják, hogy van ilyen, pont azok, akiknek segítene.

Ha be van alapból kapcsolva, akkor a többség nem fogja tudni, hogy ki lehet kapcsolni, vagy hol kell kikapcsolni. Tehát teljesen feleslegesen ott lesz nekik, és semmi hasznát nem veszik.

Igazából azt hittem, hogy ezt többen fogják hasznosnak találni, de az előző oldalak alapján nem így van.

Úgyhogy megy ez is a felejtősbe. :)

Xeper 03-06-2007 13:38

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 78272)

Alapból ezt be kell ugye kapcsolni, különben sokan nem is tudják, hogy van ilyen, pont azok, akiknek segítene.

Ha be van alapból kapcsolva, akkor a többség nem fogja tudni, hogy ki lehet kapcsolni, vagy hol kell kikapcsolni. Tehát teljesen feleslegesen ott lesz nekik, és semmi hasznát nem veszik.

Igazából azt hittem, hogy ezt többen fogják hasznosnak találni, de az előző oldalak alapján nem így van.

Szerintem éppenhogy a régebbi járékosoknak segítene, akiknek több országa is van, nem pedig a kezdőknek (legalábbis nagyobb részt). Ők pedig tudják hogy hol lehet bekapcsolni :) (remélhetőleg :D )

Colony 03-06-2007 14:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 78272)

A szavazás alapján jó az arány!
Én nem láttam elöször értelmét. Amire tervezted, hogy a kezdők láthassák a körváltás idejét arra nem tetszett. Viszont itt többen felvetették igen meggyözően, hogy több ország esetén használható infó lenne.

Ui.:Ami viszont még mindig nem tetszik, hogy nem az esemény jelzőbe kéne betenni.

Bea Baba 03-06-2007 14:25

Szerintem nagyon is jó ötlet, soxor bambul el az eember mászkálás közben, és jóljön valami ami alapján bemárheti mire mennyi ideje van még.. szerintem még az is elég lenne ha csak percet jelezne, mert ha látom az "1 perc körvátásig" feliratot, onnan már akár fejben is tom számolni azt a néhány mésodpercet...;)

dreaman68 03-06-2007 14:26

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 78253)
De sokan nem olvasnak fórumot. :)
Súgót biztos többen olvasnak. A játékban is több link mutat a súgóra, mint a külsőre. :)

bemásolod a jegyzetekhez;)

tényleg jó lenne ha lenne egy kiírás de mint előző postban is írtam egy visszaszámláló az eseményes részre -aminek nem tudom mi a neve- engem zavarna. még mindig azt mondom h csak ki egyen írva h körváltás: *ekkor*

Kubbi 03-06-2007 14:52

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 78296)
bemásolod a jegyzetekhez;)

tényleg jó lenne ha lenne egy kiírás de mint előző postban is írtam egy visszaszámláló az eseményes részre -aminek nem tudom mi a neve- engem zavarna. még mindig azt mondom h csak ki egyen írva h körváltás: *ekkor*

Ezt most nem értem. Mármint amit idéztél szövegrész tőlem, és a te írásod, hogy bemásolom a jegyzetekbe...
Nem értem a kapcsolatot. :)

Esetleg, arra gondolsz, hogy megnézem a külsőn és bemásolom?
Mert ha igen, akkor erre azt mondom, hogy aki nem olvasa a külsőt az nem fogja tudni honnan bemásolni. ;)
És itt nem magamra gondoltam. :)
Ezért írtam, hogy jó lenne esetlegesen a súgóba betenni, pl a "csoportrendszer"-hez.

dreaman68 03-06-2007 15:05

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 78303)
Ezt most nem értem. Mármint amit idéztél szövegrész tőlem, és a te írásod, hogy bemásolom a jegyzetekbe...
Nem értem a kapcsolatot. :)

Esetleg, arra gondolsz, hogy megnézem a külsőn és bemásolom?
Mert ha igen, akkor erre azt mondom, hogy aki nem olvasa a külsőt az nem fogja tudni honnan bemásolni. ;)
És itt nem magamra gondoltam. :)
Ezért írtam, hogy jó lenne esetlegesen a súgóba betenni, pl a "csoportrendszer"-hez.

nincs is kapcsolat köztük ezért van elválasztva egy enterrel:D

Kubbi 03-06-2007 15:11

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 78307)
nincs is kapcsolat köztük ezért van elválasztva egy enterrel:D

:D
Mind1- is :)
Én csak azért írtam ebbe a topic-ba, mert Ati emlékeim szerint kért mindenkit, ha már szavazott írjon is abba a topicba. :)

Szóval ezt csak az én véleményem.
És amint látom többen tudnák használni, szóval, ha van rá szerverkapacitás, akkor lehet hogy érdemes lenne bevezetni, a multizósok miatt. :p

Dragi 03-06-2007 15:30

sztem nagyon jó ötlet :) Támogatom :)

Kancsendzönga 03-06-2007 16:34

feleslegesnek tartom. ennek akkor lenne értelme sztem, ha másodpercet is mutatna, de akkor sem biztos, h használnám. sztem van a megbeszélések éps a javaslatok között ennél fontosabb játékmenetet és kényelmet befolyásoló kérdés.

Hunor a sirály 03-06-2007 16:39

Quote:

Originally Posted by Kancsendzönga (Post 78321)
feleslegesnek tartom. ennek akkor lenne értelme sztem, ha másodpercet is mutatna, de akkor sem biztos, h használnám. sztem van a megbeszélések éps a javaslatok között ennél fontosabb játékmenetet és kényelmet befolyásoló kérdés.

Jah, igazad van, így legalább az utolsó másodpercbe le tudnak támadni, és esetlegesen a szövitöl esélyed sincs segitséget kérni:p
Úgy azért nehezebb körv. elött támadni hogy ők nézik az órát.

Kancsendzönga 03-06-2007 16:42

Quote:

Originally Posted by Hunor a sirály (Post 78322)
Jah, igazad van, így legalább az utolsó másodpercbe le tudnak támadni, és esetlegesen a szövitöl esélyed sincs segitséget kérni:p

én spec nagyjából másodperces pontossággal látom a kv-t (saját órán, de nem nézem olyan sűrűn)

dreaman68 03-06-2007 17:49

Quote:

Originally Posted by Hunor a sirály (Post 78322)

1. 2 abalkban -windows órával- lazán támadnak
2. utolsó másodpercben senkise támad meg:D max 40-45.ben
ms-re pontosan meg még feleslegesebbnek érezném, annak mi lenne az értelme?

Kancsendzönga 03-06-2007 17:53

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 78337)
1. 2 abalkban -windows órával- lazán támadnak
2. utolsó másodpercben senkise támad meg:D max 40-45.ben
ms-re pontosan meg még feleslegesebbnek érezném, annak mi lenne az értelme?

jó, lehet, hogy úgyse lenne több értelme, de így biztos, h felesleges

Szecsa 03-06-2007 20:24

Hát..érdekes ötlet, mit ne mondjak :)
Szerintem a jobb jatekosok 90%-a fejbol fujja az osszes csoport korvaltasi idejet, ahol addig jatszott...igy csatlakozok Goldyhoz, hogy ez tenyleg felesleges...

Xepit es Remedyt alapvetoen nem ertem :) Azt hoszem Queosiaban es a Hoditoban is ugyanakkor van ugyanannak a csoportnak a korvaltasa...Alapvetoen egyreszt nem hiszem, hogy vki ennyi csopiba jatszik (ha meg bevallalja, nem hiszem hogy a korvaltasi idok megjegyzesevel lenne gondja), de lehet van..

Igy az opcios megoldast tamogatom en is :)
S akkor szeretni fogok tovabbra is mindenkit, en szemely szerint eddig is megtudtam a szamomra uj csoport koridejet, ezutan se kell egy ilyen :)

(kár, hogy csak "3>" lenne, mert tamadashoz tenyleg jol jonne)

NorB 03-06-2007 20:36

szerintem jó az alapötlet, gyakran szoktam kérdezni: "mikor is van itt váltás?"

aki sok helyen játszik, sok orival, folyton másik csoportba fordul, annak ez okos dolog
a lényeg, hogy ne legyen mp. pontos

Remedy 03-06-2007 21:22

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 78374)
Hát..érdekes ötlet, mit ne mondjak :)
Szerintem a jobb jatekosok 90%-a fejbol fujja az osszes csoport korvaltasi idejet, ahol addig jatszott...igy csatlakozok Goldyhoz, hogy ez tenyleg felesleges...

Xepit es Remedyt alapvetoen nem ertem :) Azt hoszem Queosiaban es a Hoditoban is ugyanakkor van ugyanannak a csoportnak a korvaltasa...Alapvetoen egyreszt nem hiszem, hogy vki ennyi csopiba jatszik (ha meg bevallalja, nem hiszem hogy a korvaltasi idok megjegyzesevel lenne gondja), de lehet van..

Igy az opcios megoldast tamogatom en is :)
S akkor szeretni fogok tovabbra is mindenkit, en szemely szerint eddig is megtudtam a szamomra uj csoport koridejet, ezutan se kell egy ilyen :)

(kár, hogy csak "3>" lenne, mert tamadashoz tenyleg jol jonne)

Nem, nem ugyanakkor van.

En pl direkte orultem, hogy magyar 1/A utan atertem, es meg volt 2 percem az angol 1/A kvje elott, mert epp egyszerre volt akcio mindenhol, raadasul epp fontos akcio....

All times are GMT +1. The time now is 09:26.