Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Túlcsorduló klánraktár (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1524)

Kisbér 09-19-2007 08:46

Sziasztok!

Mi lenne, ha a helytartó túltöltheti ideiglenesen a klánrakit? De csak a helytartó!
Gondolok itt arra, visszajön 10 milla fa, a kör végén beteszi az 1 millás klánrakiba, amiből még 1 körig bármelyik klántárs kiveheti a plusz nyersit, ha nem teszi, a köv. körváltáskor elveszik.
Ilyenkor esetleg jöhet egy esemény a klántársaknak, hogy a klánraktár túltöltődött!
Azon gondolkozom, hogy ezzel vissza lehet-e élni, de egyenlőre csak annyit találtam, hogy így pattogtatni lehetne országok között pl a fémet, meg a fegyvert.
Vélemény? :) (szerintem jóval könnyebb lekódolni, mint a másik helytartó-s utasítást :) )

*** Mondjuk maximalizálni lehetne a klánraktár 10x-ére a túltöltést

Grabi 09-19-2007 08:54

ezzel korlátlan mennyiségű nyersanyagot biztosíthatsz a klántagok között ha itt vannak 24 órában. egyszer egyik veszi át, máskor másik. nem vagyok biztos, hogy ez jó megoldás.

Kisbér 09-19-2007 08:58

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 125028)
ezzel korlátlan mennyiségű nyersanyagot biztosíthatsz a klántagok között ha itt vannak 24 órában. egyszer egyik veszi át, máskor másik. nem vagyok biztos, hogy ez jó megoldás.

Nem értelek... Az egész topic erről szólt :)

Grabi 09-19-2007 09:07

én azt olvastam, hogy arról van szó, hogy van x,y egy klánban,ynek hazajön a nyerije és pont nincsen, ezért x belépne y-hoz kirakni a nyersijét. de ha olyat csinálnánk, hogy mondjuk kör végéig ahogy írtad túlcsordul a raki, akkor kvig kiveheti x és kirakja y nélkül.
én a +1 köröddel voltam zavarban.

Kisbér 09-19-2007 10:19

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 125034)
én azt olvastam, hogy arról van szó, hogy van x,y egy klánban,ynek hazajön a nyerije és pont nincsen, ezért x belépne y-hoz kirakni a nyersijét. de ha olyat csinálnánk, hogy mondjuk kör végéig ahogy írtad túlcsordul a raki, akkor kvig kiveheti x és kirakja y nélkül.
én a +1 köröddel voltam zavarban.

Ez így van... De ezzel:
1: megszünne az indok, amiért belépnek a klántársak egymáshoz
2: feleslegesen nem bonyolítaná túl a dolgokat (gondolok itt a másik ht utasítására a pakolgatásra)

Kubbi 09-19-2007 10:22

Esetleg napi 3x lehetne túltölteni. Vagy napi 5x. :)
Kb mint a piacralépés.

Kisbér 09-19-2007 10:30

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 125067)
Esetleg napi 3x lehetne túltölteni. Vagy napi 5x. :)
Kb mint a piacralépés.

Ez már részletkérdés...

Grabi 09-19-2007 10:38

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 125066)
Ez így van... De ezzel:
1: megszünne az indok, amiért belépnek a klántársak egymáshoz
2: feleslegesen nem bonyolítaná túl a dolgokat (gondolok itt a másik ht utasítására a pakolgatásra)

pontosan tudom miről szól a topic. ezért javaslom amit te, csak a +1 kör nélkül, mert így végtelenségig lehetne több misi nyersivel rohangálni klánoknak. ha visszajön 58,5-59 perce legyen bármelyik szövinek visszarakni a nyersit. ezt támogatnám. és ugyanígy tekire és rúnára, az miért kivétel?

Kisbér 09-19-2007 10:42

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 125073)
pontosan tudom miről szól a topic. ezért javaslom amit te, csak a +1 kör nélkül, mert így végtelenségig lehetne több misi nyersivel rohangálni klánoknak. ha visszajön 58,5-59 perce legyen bármelyik szövinek visszarakni a nyersit. ezt támogatnám. és ugyanígy tekire és rúnára, az miért kivétel?

1: Mert azok nem vesznek el...
2: Azt nem tudja bepakolni a ht a klánrakiba

És mi a baj azzal az 1 órával?
Ha már változtatunk, akkor szerintem édesmind1, hogy 10 perce van a klánnak cselekedni, vagy 1 óráig...

Ezzel a javaslattal megakadályozható az is, hogy bevásárolsz kv előtt, mert mondjuk építkezni akarsz, de közbe jön a körváltás, mert mondjuk rosszul megy az órád :D
Ez korábban elveszett nyersi volt, most ezt is meg lehet menteni...

Ha tovább visszük a dolgokat, akkor kevesebb nyersi fog elveszni, tehát kevesebb termelő ori kell, tehát a törpéket nem kell annyira védeni, tehát nem is kell a törpe változtatás/tuningolás topic :D

2 legyet 1 csapásra :D

-Fegya- 09-19-2007 10:44

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 125027)
Sziasztok!

Mi lenne, ha a helytartó túltöltheti ideiglenesen a klánrakit? De csak a helytartó!

Eddig alapelv volt, hogy a helytartó csak olyan dolgokat csinálhat, amit a játékos is meg tud csinálni, ha ott van. Nem kéne ezen változtatni.

Kisbér 09-19-2007 10:47

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 125077)
Eddig alapelv volt, hogy a helytartó csak olyan dolgokat csinálhat, amit a játékos is meg tud csinálni, ha ott van. Nem kéne ezen változtatni.

Eddig is tudott a ht betenni a raktárba... Most annak a mértéke a kérdés :)

-Fegya- 09-19-2007 11:12

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 125078)
Eddig is tudott a ht betenni a raktárba... Most annak a mértéke a kérdés :)

Ha én nem tehetek be többet, mint amennyi szabad hely van, akkor a HT se tehessen be többet.
Különben a topic nyitó javaslat sem tetszik.

Cassandra 09-19-2007 11:13

Nem szóltam eddig bele, de... A Kisbér féle megoldás nagyon nemtetszik...
Eleve már az egy hatalmas könnyítés lenne, hogy a visszatérő árut bárki a klánból visszatehetné a piacra, de az mekkora pluszt jelentene, ha erre még egy órával több ideje lenne a klántagoknak.:S

Az ötlet, miszerint más is kitehesse az árukat, már magában sem tetszik (Csak kicsit nyeljetek le keresztben)... az addig rendben, hogy csökkentené az egymáshoz belépések számát, de a kislétszámú, esetleg egyszemélyes klánokkal szemben (ahol nem biztos, hogy 24 órában oda tudnak figyelni a piacokra) pedig hatalmas előnyre juttatná a nagyobb klánokat, ahol szépen be tudják osztani, hogy ki mikor van gép elött... Aki meg eddig belépdelt a klántársakhoz, az ezután is be fog, csak más indokkal, beállítani a helytartót, elindítani egy nagyobb képzést, feltenni a varikat, kitenni a tekit a piacra, stb.

Kutyuleee 09-19-2007 11:20

Hát nem tudom, de per pill ígyis úgyis hátrányba van az 1fős klán. nem ez változtatna rajta, attól hogy emiatt nem lépnek be a másik orijába, még nem lesz nehezebb a kicsiknek.
ráadásul az 1órával nem tudom mi a gondotok, most is ennyi ideje van a klánnak, hogy orvosolja a problémát, hogy felébressze az ori gazdáját, vagy belépjen hozzá más. Azt az 1 dolgot nem támogatom, hogy csak a ht rakhassa így be.

Kisbér 09-19-2007 11:29

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 125082)
Ha én nem tehetek be többet, mint amennyi szabad hely van, akkor a HT se tehessen be többet.
Különben a topic nyitó javaslat sem tetszik.

Azt nem mondtam, hogy nekem tetszik a javaslat, de olvastam itt olyant, hogy utasíthasd a klántárs ht-jét, hogy pakolgassa át neked a nyersit :D Na, azt kicsit nonszensznek érzem :)
Ennek a leprogramozását könnyítené az általam javasolt dolog...

Ettől függetlenül már az nagy segítség lenne, ha esemény jönne arról, hogy mondjuk <3 körre van a nyersid a piacról...
Ezt ugye lehet e-mail-ezni, amit lehet sms-ezni az egész klánnak, így lehet számolni vele...

Cassandra 09-19-2007 11:30

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 125086)
Hát nem tudom, de per pill ígyis úgyis hátrányba van az 1fős klán. nem ez változtatna rajta, attól hogy emiatt nem lépnek be a másik orijába, még nem lesz nehezebb a kicsiknek.
ráadásul az 1órával nem tudom mi a gondotok, most is ennyi ideje van a klánnak, hogy orvosolja a problémát, hogy felébressze az ori gazdáját, vagy belépjen hozzá más. Azt az 1 dolgot nem támogatom, hogy csak a ht rakhassa így be.

Őőő... azon felül plusz egy órát írt kisbér, az én értelmezésem szerint ő úgy gondolta, hogy visszaesik az áru, kv végén a ht kiteszi a klánraktárba, ahol még ezen kívül plusz egy óráig sértetlenül megmaradna... na ez nem tetszik.:)

Minek a raktárkapacitást növelni, ha ott vagy a gépnél és te is visszatehetnéd a cuccot?:) Ez már nem arról szólna, hogy a visszatérő áru ne vesszen el, hanem egyszerüen megkönnyítené a pénzmozgást a klánban.

(Amúgy én szabályosan, egymáshoz be nem lépdelő klánokban gondolkodtam.;) Ha nekem visszaesne áru, és esetleg az nyersi, akkor nekem elveszne, mert hozzám nem lépdelhet be más.)

Ps.:Az egyfős klán most is hátrányban van, való igaz, de nem kéne ezt fokozni... ismétlem én szabályosan játszó klánokban gondolkodok.

Kisbér 09-19-2007 11:32

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 125089)
Minek a raktárkapacitást növelni, ha ott vagy a gépnél és te is visszatehetnéd a cuccot?:) Ez már nem arról szólna, hogy a visszatérő áru ne vesszen el, hanem egyszerüen megkönnyítené a pénzmozgást a klánban.

Ezt fejtsd ki, hogy hogyan tudok így pénzt mozgatni? :)

Kutyuleee 09-19-2007 11:35

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 125089)
Őőő... azon felül plusz egy órát írt kisbér, az én értelmezésem szerint ő úgy gondolta, hogy visszaesik az áru, kv végén a ht kiteszi a klánraktárba, ahol még ezen kívül plusz egy óráig sértetlenül megmaradna... na ez nem tetszik.:)

(Amúgy én szabályosan, egymáshoz be nem lépdelő klánokban gondolkodtam.;) Ha nekem visszaesne áru, és esetleg az nyersi, akkor nekem elveszne, mert hozzám nem lépdelhet be más.)

a +1órát én se támogatom, ahogy az agyon bonyolitást se.
(amúgy attól hogy nem lépnek be hozzád, még mindig ébreszthet a klánod hajnali 3kor, amit az 1fős klánnál senki sem tesz meg:D)

Kutyuleee 09-19-2007 11:36

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 125090)

Hát ha túltölthető a klánraki, akkor könnyedén, illetve úgy mint eddig, csak nem 50billentyü lenyomással, hanem 1-el;)

Cassandra 09-19-2007 11:37

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 125090)

Mit kell ezen kifejteni?:)
XY-nak visszajön a fegyvere a piacrol, ha képes tultölteni a klánraktárat, egy laza mozdulattal át tudja adin azt egy másik klántagnak, az kiteszi eladási áron és tádám...
Mennyivel egyszerübb, ha csak egyszer kell belépni a klántárshoz, mint az, ha 50* kéne, amíg átadod magadnak a pénzt vagy bármit....;)

Cassandra 09-19-2007 11:40

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 125091)
a +1órát én se támogatom, ahogy az agyon bonyolitást se.
(amúgy attól hogy nem lépnek be hozzád, még mindig ébreszthet a klánod hajnali 3kor, amit az 1fős klánnál senki sem tesz meg:D)

De, az ébresztőóra.:p
Keljenek a nagyobb klánok tagjai is arra.;)

Kisbér 09-19-2007 13:12

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 125094)
Mit kell ezen kifejteni?:)
XY-nak visszajön a fegyvere a piacrol, ha képes tultölteni a klánraktárat, egy laza mozdulattal át tudja adin azt egy másik klántagnak, az kiteszi eladási áron és tádám...
Mennyivel egyszerübb, ha csak egyszer kell belépni a klántárshoz, mint az, ha 50* kéne, amíg átadod magadnak a pénzt vagy bármit....;)

Még mindig nem értem...
Csak a nyersanyagokat lehet túltölteni, és azt is csak a ht tudná.
Tehát nem értelek titeket, na mind1... (egy 20-as raktárral, ami átlagosan azért van mindenkinél minimum, már 60e nyersi fér a rakiba - annyinként átpakolni nem olyan nehéz az)

Viszont van egy aggasztó dolog...
televeszi magát a haver, kör végén túltölti a klánrakit a ht, aztán kiveszem én, köv kör végén túltölti a ht, aztán kiveszi a haver, köv. kör végén túltölti a klánrakit a ht, stb, stb, stb...
Tehát végtelen mennyiségű nyersi lehet nálad 0 kockázattal (piacról hazatérő áruk elveszése), pusztán annyi a lényege, hogy mindig legyen benn valaki :)

Szóval ezt még módosítani kéne, hogy csak akkor tölt a ht, ha előző körben jön haza a nyersid, és csak annyit, amennyi hazajött a piacról. Mondjuk :)

Cassandra 09-19-2007 13:33

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 125121)
Még mindig nem értem...
Csak a nyersanyagokat lehet túltölteni, és azt is csak a ht tudná.
Tehát nem értelek titeket, na mind1... (egy 20-as raktárral, ami átlagosan azért van mindenkinél minimum, már 60e nyersi fér a rakiba - annyinként átpakolni nem olyan nehéz az)

Azért nem értesz, mert nem olvasod el, miket írunk ,vagy felületesen... Pontosan azt írtam, hogy ha SK túl tudod tölteni a klánrakit, azzal lehet egyszerübbé tenni a pénzmozgást...

Már kezdek én is belebonyolódni, a lényeg én a magam részéről továbbra se támogatom.

Synkel 09-19-2007 13:34

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 125134)

Azért nem értessz, mert nem olvasod el, miket írunk ,vagy felületesen... Pontosan azt írtam, hogy ha SK túl tödöd tölteni a klánrakit, azzal lehet egyszerübbé tenni a pénzmozgást...

Már kezdek én is belebonyolódni, a lényeg én a magam részéről továbbra se támogatom.

Közben azért megválaszolta magának, hogy mi a gáz ezzel a túltöltéssel. Nem jó, ha a kapacitáson felüli áru túlél egy körváltást...

vereslaszlo 12-10-2007 13:25

helytartó se kiséreljen meg többet berakni, mint amennyi hely van

Én a magam részéről semmilyen modón nem értek egyet a klánraktár tultőltésével.

Sőt örülnék, ha a helytartóval támogatott mozgásoknál a helytartó se kisérelne meg többet berakni, mint amennyi oda befér.

ErdelyMagyaria 12-11-2007 18:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 86880)
Ha valaki nem rendeltetésszerűen használja a piacot, az jár ilyen kockázatokkal, szerintem ennek benne kell lennie mindig a számításokban.

Zoldet erdemel ez a mondat! ;)

Miert kell mindent futoszalagra tenni egyeseknek? :rolleyes:
Ha piacozol akkor csinald okosan es ha bedoglik a neted akkor szaladj net kavezoba... Ha nincs kockazat es ha nem vagy hajlando kello aldozatot hozni azert h tartalekod legyen, akkor nem erdemled meg a tartalekot !!! :mad:

Ugy h reszemrol tema lezarva es maradjon ugy ahogyan van ez a resze a jateknak :cool:

Ati 03-13-2008 14:18

Minél többet gondolkozom ezen a javaslaton, annál kevésbé tetszik...

Ha a szövetségesedtől valamit át szeretnél venni, akkor legyen ott a szövetségesed is. Ne te akard az ő országát is irányítani...

Mi szükség arra, hogy egy ember irányítson 10 különböző országot az A-ban?

Arwyl szelleme 03-13-2008 15:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 165171)
Minél többet gondolkozom ezen a javaslaton, annál kevésbé tetszik...

Ha a szövetségesedtől valamit át szeretnél venni, akkor legyen ott a szövetségesed is. Ne te akard az ő országát is irányítani...

Mi szükség arra, hogy egy ember irányítson 10 különböző országot az A-ban?

Egyetértek, felesleges bonyolítani.

Ati 03-17-2008 09:46

Van-e bármi olyan nyomós érv, ami felett elsiklottam, ami azt indokolja, hogy a szövetségesed országának raktárkészlete felett rendelkezni tudj akkor is, ha az illető nincs elérhető közelségben?

Ati 03-17-2008 21:15

Senki többet?

Ati 03-18-2008 08:03

Akkor ez a téma megy az elvetettek közé. Ha a szövetségesedre szükség van, hogy a nála levő anyagat megkaphasd, akkor kerítsd elő, ne egy ember akarja a 10 szövetségi tag teljes vagyonát és nyersanyagait használni.

All times are GMT +1. The time now is 10:06.