Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Más katonák!! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1522)

Valezius 03-07-2007 18:43

Egy értelme lenne, ha 3körre látnék egy üres orit, akkor támadókkal neki lehetne indulni, persze, ha épp van a piacon. Ezen kívül tényleg semmi.

Stev 03-07-2007 18:44

Ez már valamikor régen, még asszem lev.listán is felmerült, de ott is eltűnt a süllyesztőben.
Ami kapásból felmerül bennem problémaként, mi van ha a sereg nem tisztán támadókból áll?
-Nem érvényesül a támadók gyorsaságbónusza
-vagy a sereg fele időközben lemarad, és külön körben ütnek be? Ha oszlanak, milyen arányban oszlanak a tábornokok?

Ha pedig tisztán támadókból áll a sereg, őszintén szólva nem sok esélyt látok a sikerére. Hisz 2x annyit tudok képezni belőle, mint az ugyanolyan ellenfelem tornyos íjból, viszont egy betoníjász pont 3db támadóval egyenértékű pontban. Tehát esélytelen, főképp hogy nem is tud 2x annyit képezni, mert védelem is kell neki.

sema034 03-07-2007 18:53

Igaz értelme nem sok lenne igy sem. De mostani tulajdonságaival még értelmetlenebb:)

csukja 03-07-2007 20:01

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 78601)
Ez már valamikor régen, még asszem lev.listán is felmerült, de ott is eltűnt a süllyesztőben.
Ami kapásból felmerül bennem problémaként, mi van ha a sereg nem tisztán támadókból áll?
-Nem érvényesül a támadók gyorsaságbónusza
-vagy a sereg fele időközben lemarad, és külön körben ütnek be? Ha oszlanak, milyen arányban oszlanak a tábornokok?

Ha pedig tisztán támadókból áll a sereg, őszintén szólva nem sok esélyt látok a sikerére. Hisz 2x annyit tudok képezni belőle, mint az ugyanolyan ellenfelem tornyos íjból, viszont egy betoníjász pont 3db támadóval egyenértékű pontban. Tehát esélytelen, főképp hogy nem is tud 2x annyit képezni, mert védelem is kell neki.

nem tudsz 2*annyit képezni, mert hamarabb kijönnek a támadók a képzésből de a katonák ugyanúgy 20 kör alatt jönnek ki és katonából képzünk támadót:D :D :D

Stev 03-07-2007 20:20

A 2x annyit képezni az a barackhelyekre vonatkozott, nem a képzésidőre. Ha valaki nem VIP és nincs benn folyamatosan, az egyszerre mindig annyi alapkatit képez amennyit csak tud -> hiába van kész a támadó 10kör alatt, a következő katona csak újabb 10 kör múlva ér be, tehát összességében nem gyorsabb a képzése.

Synkel 03-07-2007 21:54

http://forum.queosia.com/showthread.php?t=166

Csak úgy a miheztartás végett:)

csukja 03-07-2007 22:13

jó a támadó védő úgy ahogy van, ne boncoljuk tovább, atin úgyse megy át:)

Kancsendzönga 03-08-2007 06:24

Quote:

Originally Posted by csukja (Post 78666)
jó a támadó védő úgy ahogy van, ne boncoljuk tovább, atin úgyse megy át:)

használja vki?

Stev 03-08-2007 10:08

Quote:

Originally Posted by Kancsendzönga (Post 78682)
használja vki?

Hétvégin, párbajon, arénán asszem elég sokan, mivel gyorsan lehet képezni. Meg a normálban is minden "újonc".:D

Szecsa 03-08-2007 10:59

De ez a jatek szerintem nehany %-a :)
Ami szerintem eleg aranytalan...

Synkel 03-08-2007 14:49

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 78736)
De ez a jatek szerintem nehany %-a :)
Ami szerintem eleg aranytalan...

Rövid fordulós játékokban elég elterjedten alkalmazzák őket úgy tudom. Normálban csakugyan értelmetlenek. Rövid fordulósban viszont ha nem túl hosszú (párbaj), a törpén kívül minden faj életképtelen, ami ha úgy vesszük, szintén aránytalan...

Remedy 03-08-2007 16:43

Quote:

Originally Posted by Stev (Post 78724)
Hétvégin, párbajon, arénán asszem elég sokan, mivel gyorsan lehet képezni. Meg a normálban is minden "újonc".:D

Ketlem hogy arenaban a 72 oras vedelem miatt barki is hasznalna :)

csukja 03-08-2007 18:12

hadjuk hiába beszélsz
nem fog átmenni atin a másik meg hogy használják lehet hogy kevesen de használják meg ha változtatunk rajt akkor valami olyasmit kéne hogy
védekezés támadás
támadó: 0 6
védő: 6 0
ezzel már !!értelmesebb!! lenne nem értelmes de értelmesebb:cool:

Valezius 03-08-2007 18:17

Quote:

Originally Posted by csukja (Post 78841)
hadjuk hiába beszélsz
nem fog átmenni atin a másik meg hogy használják lehet hogy kevesen de használják meg ha változtatunk rajt akkor valami olyasmit kéne hogy
védekezés támadás
támadó: 0 6
védő: 6 0
ezzel már !!értelmesebb!! lenne nem értelmes de értelmesebb:cool:

Ha felvetsz egy javaslatot, amit már 2x felvetettek, akkor legalább tedd hozzá, hogy egyetértek azzal a korábbi javaslattal, hogy... :p

Előre is köszönöm.

csukja 03-08-2007 19:01

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 78845)
Ha felvetsz egy javaslatot, amit már 2x felvetettek, akkor legalább tedd hozzá, hogy egyetértek azzal a korábbi javaslattal, hogy... :p

Előre is köszönöm.

ezt még nem vetették fel, csak azt hogy legyen gyorsabb a táadó/védő,
meg azt hogy legyen helyette teljesen más egység :p :p

Valezius 03-08-2007 19:05

Quote:

Originally Posted by csukja (Post 78857)
ezt még nem vetették fel, csak azt hogy legyen gyorsabb a táadó/védő,
meg azt hogy legyen helyette teljesen más egység :p :p

Off
Ja bocs, hogy juthatott eszembe, hogy úgy szólsz hozzá egy témához, hogy a korábban (más topicocban) felvetett ötleteket is átolvastad. :p
/Off

csukja 03-08-2007 19:29

ok igazad van ......

Panyi 03-08-2007 21:54

Én csak azt nem értem, hogy, ha csak kezdők használják a támadót, akkor ki az a kezdő :) aki milliószám termeli a támadót az 1/a-ban. Pénztárolásra a piacon jók ezek a támadók, de sok másra nem... Én jobban örülnék néhány katapultnak, ami helyretenné a tornyos íjászokat, de erről hiába álmodom, még nagyon az ókorban járunk e téren a játékban.

skiti 03-08-2007 22:01

miért kezdem úgy érezni hogy egyedül vagyok azzal a véleményemmel hogy ezek az egységek a rövid párbajokon használhatók úgy ahogy vannak, a normál játékra pedig ott van a többi és ez így ahogy van jó?
hátha szándékosan van így kitalálva?

gyuri1995 03-09-2007 07:19

Quote:

Originally Posted by Panyi (Post 78903)
Én csak azt nem értem, hogy, ha csak kezdők használják a támadót, akkor ki az a kezdő :) aki milliószám termeli a támadót az 1/a-ban. Pénztárolásra a piacon jók ezek a támadók, de sok másra nem... Én jobban örülnék néhány katapultnak, ami helyretenné a tornyos íjászokat, de erről hiába álmodom, még nagyon az ókorban járunk e téren a játékban.

Ja a katapult télleg klassz lenne de ahogy mondtad!!háát!! nem vagyunk eeeelllléééégggggééé ott
de a tudos személyiségnél lehetnének valami gyengébb dobálo hajitó fegyverek hisz tudosok nem?

bubuman1 03-09-2007 11:13

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 78569)
Esetleg gyorsabban nem mehetnének a támadok? :)
Pl. -1 kör.

S a védőknek is kellene vmi funkcio....de arra ötletem sincs mi legyen :)

Szerintem,lehetne kevesebb helyigényük,vagy barakk nélkül is valamennyit lehetne tárolni!!

Vagy csak bevezetnének egy új épületet (Erőd)!!Amibe csak ilyen védők lennének és emiatt esetleg megnőne a védőértéke!!
Ez embertől függ,h. hány %-át áldozza fel a hekijeinek.

Valezius 03-09-2007 11:21

Quote:

Originally Posted by bubuman1 (Post 78998)
Szerintem,lehetne kevesebb helyigényük,vagy barakk nélkül is valamennyit lehetne tárolni!!

Vagy csak bevezetnének egy új épületet (Erőd)!!Amibe csak ilyen védők lennének és emiatt esetleg megnőne a védőértéke!!

Ez már egész értelmesen hangzik, mondjuk 1erődben alapból 80 fér el, akkor ugye az a hátránya, hogy sokat eszik, meg a tornyos íjnál még mindig gyengébb. De a sima íjnál erősebb. És az erőd felválthatná a piacot.

sema034 03-09-2007 11:23

Quote:

Originally Posted by bubuman1 (Post 78998)

Ha másfélszer több férne el belőlük és még lenne erőd is akkor feleslegessé válna az ijász mivel azonos helyen több védőértékkel rendelkeznének a védők, ha meg 1.5-nél kevesebb férne el akkor meg ugyanugy nem lenne értelme mint most mivel az ijásznál igy is gyengébb lenne. Szoval vagy az ijász válna feleslegessé vagy maradna minden változatlan.

bubuman1 03-09-2007 11:24

Ja ez így elég jól hangzik szem!!Cak nem tudom,h. belemennek 1 új épület létrehozásában!!!

bubuman1 03-09-2007 11:26

Quote:

Originally Posted by sema034 (Post 79001)
Ha másfélszer több férne el belőlük és még lenne erőd is akkor feleslegessé válna az ijász mivel azonos helyen több védőértékkel rendelkeznének a védők, ha meg 1.5-nél kevesebb férne el akkor meg ugyanugy nem lenne értelme mint most mivel az ijásznál igy is gyengébb lenne. Szoval vagy az ijász válna feleslegessé vagy maradna minden változatlan.

De az erőd is esetleg 2 hekit foglalna?
Már közel járunk hozzá szem,h. meglegyen az értelme!!!

Vagy erőd és + kaja vagy pl 600 hekin 1000 védő szabadban!!!

Cassandra 03-09-2007 11:33

Quote:

Originally Posted by bubuman1 (Post 79003)

Ha egy erőd 2hekit visz, olyaneróvel építesz egy barakkot és egy tornyot és teszel bele 50íjjat, többet ér még ekkor is, mint pl 80védő.

Egyet értek, hogy vagy az íjász felesleges, vagy a védő, a kettő mindenképp üti egymást.

sema034 03-09-2007 11:34

Quote:

Originally Posted by bubuman1 (Post 79003)

A kaja fogyasztásban lehet hogy igazad van ugyebár kellenének a pontos értékek. De valamelyik lehetőság ijász toronyban vagy védő erődben azonos hekin nagyobb védelmet adna és akkor mért választanám a kevesebbet? Szoval valamelyik feleslegessé válna ugy mint most a védő.

bubuman1 03-09-2007 11:35

Akkor maradna a szabad helyen tárolás!!???

Valezius 03-09-2007 11:39

Quote:

Originally Posted by sema034 (Post 79005)
A kaja fogyasztásban lehet hogy igazad van ugyebár kellenének a pontos értékek. De valamelyik lehetőság ijász toronyban vagy védő erődben azonos hekin nagyobb védelmet adna és akkor mért választanám a kevesebbet? Szoval valamelyik feleslegessé válna ugy mint most a védő.

Azért mert az erődöt mindig működtetni kell, a tornyot meg csak akkor ha támadás jön. (Meg persze a torony ad plussz véderőt is, de ez csak részletkérdés) Esetleg ha az erődben nem 15ember dolgozna? Úgyis a piac helyére kéne bevezetni. Ezen felül van a plussz tanya. De tényleg számolni kéne! Akkor én számolok is egyet 200 hektárra.

sema034 03-09-2007 11:42

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 79007)
Azért mert az erődöt mindig működtetni kell, a tornyot meg csak akkor ha támadás jön. (Meg persze a torony ad plussz véderőt is, de ez csak részletkérdés) Esetleg ha az erődben nem 15ember dolgozna? Úgyis a piac helyére kéne bevezetni. Ezen felül van a plussz tanya. De tényleg számolni kéne! Akkor én számolok is egyet 200 hektárra.

Szerinted akkor ugy lenne hogy a védők az erődben laknának nem a barakban?

bubuman1 03-09-2007 11:44

Quote:

Originally Posted by sema034 (Post 79008)
Szerinted akkor ugy lenne hogy a védők az erődben laknának nem a barakban?

Igen ez így jó lenne szem!!

Chris 03-09-2007 11:54

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 79004)
Egyet értek, hogy vagy az íjász felesleges, vagy a védő, a kettő mindenképp üti egymást.

Én is így gondolom.
Mi lenne ha az ijászok "használatát" valami mód összekapcsolnánk a védőkével, hogy egyik se legyen felesleges? (Ez nem azt jelentené, hogy az íjászokat nem lehetne önmagukban használni.)
A hogyanra nincs konkrét ötletem, de hátha másnak van... (feltéve ha van értelme gondolkodni rajta)

Valezius 03-09-2007 12:11

Na mondom, mi jött ki, emberre számoltam 1,3lakásteki, 1,3haditeki, és 15embert foglalkoztat az erőd. (100védő lakik benne alapból)

Ház: 37
Barakk: 73
Tanya: 27
Raktár: 3
Őrtorony: 20
Templom: 20
Kocsma: 20

Elit: 2756, íjász: 1040
Védő elitekkel: 53255, elitek nélkül: 25309
Támadó: 24918

Ház: 37
Barakk: 55
Tanya: 36
Erőd: 29

Elit:2860, védő: 3770
Védő elitekkel: 49652, elitek nélkül: 25309
Támadó: 25858
(Megjegyzés: azonos védelem támadás esetén, azonos etetési körülmények)

Következtetés: Érdemes foglalkozni a témával! :)

sema034 03-09-2007 12:18

Ebben a mostani rendszerben 2:6 6:2 5:5 (ijász ló elit) szernitem lenne értelme egy olyan egységnek aminek a támadóértéke 7 (esetleg 8) védőértéke meg 1 (esetleg 0). Hasonló védőegységnek nincsen értelme szerintem hiszen ijjal vagy védőval ugysem támad senki szoval ott mindegy a támadóérték csak a védőérték számit. Szerintetek?

sema034 03-09-2007 12:28

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 79013)
Na mondom, mi jött ki, emberre számoltam 1,3lakásteki, 1,3haditeki, és 15embert foglalkoztat az erőd. (80védő lakik benne alapból)

Ház: 34
Barakk: 77
Tanya: 26
Őrtorony: 20

Elit: 2964, íjász: 1040
Védő elitekkel: 55364, elitek nélkül: 25309
Támadó: 26799
(Megjegyzés: alapesetben nem működik a torony)

Ház: 38
Barakk: 59
Tanya: 25
Erőd: 36

Elit:3068, védő: 3744
Védő elitekkel: 51234, elitek nélkül: 25309
Támadó: 27739
(Megjegyzés: azonos védelem támadás esetén, azonos etetési körülmények)

Következtetés: Érdemes foglalkozni a témával! :)

Az hogy jött ki hogy az ijas esetben kevesebb embert és fele annyi katonai egységet több tanya etet mint a védős esetben?

Valezius 03-09-2007 12:39

Mert aki erődben lakik, az nem szokott enni, javítom.

Javítottam és módosítottam rajta kicsit.

sema034 03-09-2007 12:45

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 79018)
Mert aki erődben lakik, az nem szokott enni, javítom.

Szoval a védő nem fogyszt kaját????

Valezius 03-09-2007 13:11

Quote:

Originally Posted by sema034 (Post 79020)
Szoval a védő nem fogyszt kaját????

Nem így gondoltam, csak rosszul állítottam be az excel táblát.
A számolás csak illusztratív jellegű. De természetes következménye, hogy az erődben laknának a támadók is, méghozzá a védőkkel azonos mennyiségű helyet foglalnának. (Lehet, hogy mégis 80helynek kéne lennie, de ez egyelőre mindegy) így létrejönne gyakorlatilag egy erősebb támadó egység.
És a rövid játékokon se változna semmi, feltéve, hogy 5piac helyett 5erőd lenne az intézőben.

Ati:
"A támadó és a védő nagyon jól használhatók kezdéskor, hétvégiben, párbajon, arénában stb. Olyan alkalmakkor, amikor nem használsz helytartót."

Tehát ez továbbra is így maradna, de lehet, hogy értelme lenne normál játékban is. Érdemes foglalkozni a témával. Bubuman1 pedig zöldet érdemel. :)

sema034 03-09-2007 13:17

Szerintem ha átszámolod ugy hogy a védő is fogyasszon kaját akkor az elvesz annyi helyet a tanyáknak hogy máris nem lesz nagyobb a támadóértéke a védős variációnak. Ugyhogy ugy már nem lesz igazán értelme...

Valezius 03-09-2007 13:24

Quote:

Originally Posted by sema034 (Post 79024)
Szerintem ha átszámolod ugy hogy a védő is fogyasszon kaját akkor az elvesz annyi helyet a tanyáknak hogy máris nem lesz nagyobb a támadóértéke a védős variációnak. Ugyhogy ugy már nem lesz igazán értelme...

Ezért emeltem fel 100-ra, de 200hektáron nem az igaziak ezek az arányok, azt hiszem, majd számolok 600-ra is. Méghozzá azért mert, kell 1barakk+1torony, hogy 12védjen az íj+valami toronybónusz. Viszont ugyanez a 2hely: legalább 4védőnek lenne elég, ami 16védőpont.

És persze ott jön ki a különbség, hogy te tarthatsz több íjat, mint amennyi torony van, mondjuk blöffből. Ekkor 6 vs 8 a védőérték.

Gyakorlatilag ezzel a javaslattal létrejönne egy kb. (8,0) és (0,8)-as egység, (a plussz tanya miatt csak kb.) limitált katonaszámnál viszont továbbra is (4,0) és (0,4)maradna

All times are GMT +1. The time now is 12:51.