Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   országnév megváltoztatása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1520)

tdomo 03-02-2007 06:06

Olyan opció nincs amire igazán szavaznék. :(
Az egyszeri névváltoztatást támogatom, egy ideig jelzéssel a név mellett.

Kancsendzönga 03-02-2007 07:18

Quote:

Originally Posted by Deni (Post 76931)
Én a teljes névcserét teljes mértékben ellenzem. Aki mondjuk 1-2karaktert elírt a nevében a regisztráció közbeni fokozott hangulatában, az cserélhesse le azt a pár karaktert, addig oké a dolog.. :rolleyes:
szóval amit Laci mond, azzal maximálisan egyet kell értsek :D

egyetértek...én pl így gépeltem el az orim nevét... :p

csukja 03-03-2007 14:12

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 77022)
Én engedélyezném, viszont:
Egy ország életében csak egyszer.
Egy láncban egynél több változtatás után már vipet vonnék le.

És 1 hétig jelezve legyen a pontlistában hogy az ország neve változtatás alatt van, ezt egy jellel lehetne jelezni, majd 1 hétig a változtatás után is, ezt egy másik jellel, hogy frissen változott meg.
Ezt mondjuk 1 hónapig lehetne megtenni, körülbelül a sorszám-árveréshez hasonlóan.
Szerintem.

Ez azért nem jó mert van mondjuk 100ori a 300-ból aki nevet változtat és a neve mellet ott van mondjuk az x, hogy változtatás alatt áll a neve, meg van az orinév változtatás után mondjuk y mellette, akkor lessz nagyjából 50 olyan ori aminek a neve mellet x lessz, és lessz 50 olyan akinek y lessz mellette, akkor megin ott vagyunk hogy nem lehet tudni hogy ki-ki.:p :D

Viz 03-03-2007 15:14

Quote:

Originally Posted by csukja (Post 77441)
Ez azért nem jó mert van mondjuk 100ori a 300-ból aki nevet változtat és a neve mellet ott van mondjuk az x, hogy változtatás alatt áll a neve, meg van az orinév változtatás után mondjuk y mellette, akkor lessz nagyjából 50 olyan ori aminek a neve mellet x lessz, és lessz 50 olyan akinek y lessz mellette, akkor megin ott vagyunk hogy nem lehet tudni hogy ki-ki.:p :D

Ugye ezt nem gondoltad komolyan?

csukja 03-03-2007 16:24

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 77465)
Ugye ezt nem gondoltad komolyan?

de miért?:confused:

Viz 03-03-2007 18:41

Quote:

Originally Posted by csukja (Post 77496)
de miért?:confused:

Quote:

100 a 300ból? Ilyen mennyiségű ori egyrészt nem lesz, másrészt a 90%a valószínűleg el lesz vetve, szóval nem kell izgassad magad miatta:)
Szerintem, lehet túl sokat kívánok, de 2 jelet megkülönböztetni nem olyan nehéz dolog, nekem megy legalábbis. Amelyik orival meg nincs dolgod, annak a névváltoztatása valószínűleg nem fog különösebben befolyásolni a játékban, nem mindegy hogy józsika 33 orija van 200 hellyel alattad vagy béluka vidám birodalma?
De igen!
Akkor meg miről beszélünk?
Ami meg azt illeti, mivel erre 1 hónap lenne, és az orik neve valószínűleg egyszerre lenne megváltoztatva a hónap végén ( szerintem ez a legpraktikusabb ) így ilyen szempontból sem lenne túl zavaró, ha esetleg számodra gondot okozna megjegyezni két jelet. Ilyen esetben 1 hónapig egy jelet kell észben tarts majd egy másikat. Ha ez is gondot okoz, akkor nem tudok mit tanácsolni:)
És megkérnélek hogy ne kössél bele mindenbe amit mondok, csak ha tényleg zavar:)

Ati 03-03-2007 18:56

Hmm? Semmi jelet nem kell észbentartani, ha az ország sorszámát megjegyzed, márpedig azt megjegyzed, mert az alapján hivatkozol rá, akkor továbbra is tökéletesen be tudod azonosítani.

Viz 03-03-2007 19:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 77534)
Hmm? Semmi jelet nem kell észbentartani, ha az ország sorszámát megjegyzed, márpedig azt megjegyzed, mert az alapján hivatkozol rá, akkor továbbra is tökéletesen be tudod azonosítani.

Értem, de mondjuk jobb ha jelezve van, én például meglepődnék ha a saját pontlistámba egyszer csak bekerülne egy "olyan ori ami elvileg nem is volt ott"
Értem ezalatt hogy nem biztos hogy pot az ugrana be, hogy jé ez az xy volt, csak megváltoztatta a nevét. És szerintem nem lenne olyan bonyolult a jelzéses dolog.

Nekem speciel nem okozna problémát de egyik verzió sem zavarna :)

Ati 03-03-2007 19:03

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 77535)
Értem, de mondjuk jobb ha jelezve van, én például meglepődnék ha a saját pontlistámba egyszer csak bekerülne egy "olyan ori ami elvileg nem is volt ott"
Értem ezalatt hogy nem biztos hogy pot az ugrana be, hogy jé ez az xy volt, csak megváltoztatta a nevét. És szerintem nem lenne olyan bonyolult a jelzéses dolog.

Nekem speciel nem okozna problémát de egyik verzió sem zavarna :)

Teljesen feleslegesnek tartom. Bőven elég egy lista, hogy ki milyen névre változtatott, és annyi. Ha valakit furcsának találsz, megnézed.

Viz 03-03-2007 19:07

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 77536)
Teljesen feleslegesnek tartom. Bőven elég egy lista, hogy ki milyen névre változtatott, és annyi. Ha valakit furcsának találsz, megnézed.

Ez is teljesen jó, nekem tényleg mindegy, ez szerintem csak részletkérdés:)

Savaria 03-03-2007 19:08

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 77535)

erre 1xü a megoldás. ott van a jegyzetek menüpont. kijelölöd a saját pontlistád, másolás, aztán benyomod a jegyzetekhez, utánna mentés. nem tudom mit kell állandóan agyon variálni. csodálom, hogy sorszám licitkor nem voltak ilyesféle "változásmegjelőlősizék". hiába no. furcsa nép a magyar...

Viz 03-03-2007 19:11

Quote:

Originally Posted by Savaria (Post 77539)
erre 1xü a megoldás. ott van a jegyzetek menüpont. kijelölöd a saját pontlistád, másolás, aztán benyomod a jegyzetekhez, utánna mentés. nem tudom mit kell állandóan agyon variálni. csodálom, hogy sorszám licitkor nem voltak ilyesféle "változásmegjelőlősizék". hiába no. furcsa nép a magyar...

Ne bántsad a magyarokat:) A névvátoztatós-lista sokkal egyszrűbb szerintem mint a "mindeki mentse le a saját pontlistát a jegyzetekbe" - módszer.
Azért amit mondtam azt sem taltom olyan húdebonyolultnak:)

Valezius 03-03-2007 19:12

Quote:

Originally Posted by Savaria (Post 77539)

Azért szerintem kell egy ilyen lista, én például, ha ránézek egy ori nevére, akkor nagy eséllyel meg tudom mondani, hogy volt-e már vele dolgom. A sorszámával nem ez a helyzet. :)
Szóval egy lista szerintem senkit nem zavarna, ha már Ati úgyis betervezte.

skiti 03-03-2007 19:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 77536)

a címlapra gondolod?

Ati 03-03-2007 19:20

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 77543)
a címlapra gondolod?

Címlapra teljesen felesleges, de ide a fórumra pl be lehet tenni. Ezt címlapról eléri bárki, akit érdekel.

Synkel 03-03-2007 23:29

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 77534)

Lehet te mint programozó így működsz, én a neveket jegyzem meg, és évek múlva is emlékszem rá. Ráadásul sorszámot karácsonykor lehet változtatni, szal
így lehetővé válna egy ori úgymond teljes eltüntetése.

csukja 03-04-2007 07:27

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 77531)
100 a 300ból? Ilyen mennyiségű ori egyrészt nem lesz, másrészt a 90%a valószínűleg el lesz vetve, szóval nem kell izgassad magad miatta:)
Szerintem, lehet túl sokat kívánok, de 2 jelet megkülönböztetni nem olyan nehéz dolog, nekem megy legalábbis. Amelyik orival meg nincs dolgod, annak a névváltoztatása valószínűleg nem fog különösebben befolyásolni a játékban, nem mindegy hogy józsika 33 orija van 200 hellyel alattad vagy béluka vidám birodalma?
De igen!
Akkor meg miről beszélünk?
Ami meg azt illeti, mivel erre 1 hónap lenne, és az orik neve valószínűleg egyszerre lenne megváltoztatva a hónap végén ( szerintem ez a legpraktikusabb ) így ilyen szempontból sem lenne túl zavaró, ha esetleg számodra gondot okozna megjegyezni két jelet. Ilyen esetben 1 hónapig egy jelet kell észben tarts majd egy másikat. Ha ez is gondot okoz, akkor nem tudok mit tanácsolni:)
És megkérnélek hogy ne kössél bele mindenbe amit mondok, csak ha tényleg zavar:)

nem kötök bele mindenbe amit mondasz csak szólok ha valamivel nem értek egyet, de a lista az tetszik! :)

Kubbi 03-04-2007 08:11

Quote:

... akkor lessz nagyjából 50 olyan ori aminek a neve mellet x lessz, és lessz 50 olyan akinek y lessz mellette, akkor megin ott vagyunk hogy nem lehet tudni hogy ki-ki.:p :D

Lessz, egy esssz :)
A szemem is belefájdult. :D

csukja 03-04-2007 09:19

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 77645)
Lessz, egy esssz :)
A szemem is belefájdult. :D

Ki mondta hogy tudok helyesen írni? :D

Viz 03-04-2007 13:51

Quote:

Originally Posted by csukja (Post 77653)
Ki mondta hogy tudok helyesen írni? :D

:S Legalább magyar vagy ?:D

Non Omnis Moriar 03-04-2007 16:59

Támogatnám a névváltoztatást, a teljes névre. Nem feltétlenül persze

Indoklás: Részleges névváltoztatás technikailag is túl bonyolult lenne, ezért annak értelmét nem látom...

Feltételek:
- Tulajdonosváltáskor (email átíráskor), anarchista csoportban (Ha majd ez funkció lesz remélem nem sokára)
- Idö és/vagy számbeli korlátozás, pl egy oriban maximum 1x de legalább olyan feltételhez kötni mint a zérózást.
- az ország elsö 24órás azonosításáig vagy amig le nem jár a lila, 3 napon belül (elírást javítani stb stb) ez szerintem megvalósítható és nem is lenne gond.
- Ha felszólították rá a tulajt mert sértö az ország neve, megtévesztö, vagy mert valaki másnak adja ki vele magát

skiti 03-04-2007 17:00

Őőő...
nem értem:)
miért bonyolult a részleges?

Ati 03-04-2007 17:03

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 77796)
- Idö és/vagy számbeli korlátozás, pl egy oriban maximum 1x de legalább olyan feltételhez kötni mint a zérózást.

A 8 évente 1x egész jó időbeli korlátozásnak tűnik. ;)

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 77796)
- az ország elsö 24órás azonosításáig vagy amig le nem jár a lila, 3 napon belül (elírást javítani stb stb) ez szerintem megvalósítható és nem is lenne gond.

No ez az, amikor aztán végképp semmi értelme a változtatásnak, törli, és regisztrál egyet a helyes névvel. Egy 1 napos országban nincs hú de nagy vesztenivaló, ami miatt ne törölhetné.

Non Omnis Moriar 03-04-2007 17:11

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 77798)
No ez az, amikor aztán végképp semmi értelme a változtatásnak, törli, és regisztrál egyet a helyes névvel. Egy 1 napos országban nincs hú de nagy vesztenivaló, ami miatt ne törölhetné.

Az is igaz, és ha mondjuk 1x változtathat rajta akkor javíthat késöbb is.

Ati 03-04-2007 17:13

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 77802)
Az is igaz, és ha mondjuk 1x változtathat rajta akkor javíthat késöbb is.

Nem változtathat. Ez egy EGYSZERI lehetőség LENNE, a következő ilyen majd talán újra 8 év múlva. :)

Non Omnis Moriar 03-04-2007 17:16

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 77803)
Nem változtathat. Ez egy EGYSZERI lehetőség LENNE, a következő ilyen majd talán újra 8 év múlva. :)

Bocs, csak arra reagáltam amit a topicnyitó felvetett, hogy késöbbre is megmaradna ez dolog
Erre írtam hogy jo, de csak speciális esetekben, pl a tulajváltós dolog

Ati 03-04-2007 17:17

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 77804)
Bocs, csak arra reagáltam amit a topicnyitó felvetett, hogy késöbbre is megmaradna ez dolog
Erre írtam hogy jo, de csak speciális esetekben, pl a tulajváltós dolog

Átveszel egy országot, aminek átírhatod a számát, és a javsalatod szerint megváltoztatod a nevét. Akkor nem egyszerűbb már regelni egy újat, valahonnan pénzt kérni bele, aztán felépíteni, ahogy akarod? Mi értelme így az átvételnek, ha semmi nem marad meg az országból?

Non Omnis Moriar 03-04-2007 17:22

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 77807)
Átveszel egy országot, aminek átírhatod a számát, és a javsalatod szerint megváltoztatod a nevét. Akkor nem egyszerűbb már regelni egy újat, valahonnan pénzt kérni bele, aztán felépíteni, ahogy akarod? Mi értelme így az átvételnek, ha semmi nem marad meg az országból?

Hát azért a számát nem lehet csak úgy átírni... de jó, értem miröl beszélsz

Ati 03-04-2007 17:23

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 77809)
Hát azért a számát nem lehet csak úgy átírni... de jó, értem miröl beszélsz

A számátírásra eddig minden évben volt lehetőség, és ha nem egy ősrégi szám, akkor nem is bonyolult a dolog.

Én a névváltoztatást továbbra is egy egyszeri, speciális alkalomként képzelem el.

Andrew 03-04-2007 17:45

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 77810)
Én a névváltoztatást továbbra is egy egyszeri, speciális alkalomként képzelem el.

én valami olyan rendszerre gondoltam mint a karácsonyi licit...
vagy húsvéti licit :D a nyuszika hozza az új nevet;)

esetleg február 29-e :D

Viz 03-04-2007 18:51

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 77812)
én valami olyan rendszerre gondoltam mint a karácsonyi licit...
vagy húsvéti licit :D a nyuszika hozza az új nevet;)

esetleg február 29-e :D

Szerintem is simán lehetne minden évben, viszont a mgvalósítását teljesen máshogy kézeplném el mint a licitnek.

Ati 03-04-2007 18:51

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 77822)
Szerintem is simán lehetne minden évben, viszont a mgvalósítását teljesen máshogy kézeplném el mint a licitnek.

Vélhetően nem ugyanarra a névre akar hirtelen mindenki változtatni. :D

Viz 03-04-2007 19:02

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 77823)
Vélhetően nem ugyanarra a névre akar hirtelen mindenki változtatni. :D

Értem, én se így gondoltam:) Csak a szisztémára gondoltam, de ezt nehéz elmagyarázni=)

Ati 03-04-2007 19:07

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 77827)
Értem, én se így gondoltam:) Csak a szisztémára gondoltam, de ezt nehéz elmagyarázni=)

Halljuk. :) Még úgysem aktuális ez a kérdés. Valami korlátozás biztosan lesz, azért ne akarjon mindenki nevet váltani... :)

Dragi 03-04-2007 19:10

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 77829)
Halljuk. :) Még úgysem aktuális ez a kérdés. Valami korlátozás biztosan lesz, azért ne akarjon mindenki nevet váltani... :)

hűűű jut eszembe :) Én is igénybe veszem majd a névbeli hibajavítást ha lehetséges :) Előreláthatólag mikor lesz megejtve a név változtatás ?

Ati 03-20-2007 19:46

Ezzel a témával kapcsolatban szavazzon, aki még akar, illetve az érveket pro és kontra hónap végéig írhatjátok, aztán április elején valami lesz ezzel kezdve. Valószínüleg jófej leszek ;), és lesz valamilyen szintű változtatás engedve egy nagyon korlátozott ideig, egyszeri alkalommal, de a változtatás mértéke még igencsak kérdéses.

skiti 03-20-2007 19:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 81316)
Ezzel a témával kapcsolatban szavazzon, aki még akar, illetve az érveket pro és kontra hónap végéig írhatjátok, aztán április elején valami lesz ezzel kezdve. Valószínüleg jófej leszek ;), és lesz valamilyen szintű változtatás engedve egy nagyon korlátozott ideig, egyszeri alkalommal, de a változtatás mértéke még igencsak kérdéses.

nekem igazából egy betű miatt fontos, annyi meg ha lesz valami legalább lesz:D
szóval nekem ok:)

Synkel 03-20-2007 20:04

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 81317)
nekem igazából egy betű miatt fontos, annyi meg ha lesz valami legalább lesz:D
szóval nekem ok:)

Jaja, ilyenek miatt támogatom a dolgot. Aki elírta véletlen a nevét, annak legyen egy lehetősége kijavítani egyéni elbírálás alapján.
Az nyilván nem javítás ha valaki a Királ-t nem Király-ra hanem pl brutál mészárosra akarja változtatni:)

Non Omnis Moriar 03-21-2007 12:44

Egyszerübb megoldani a teljes névcserét, mint a részlegeset, egy alkalomra, minden vackot kitalálni. Szerintem. Most az egyszer van úgyis.

Cassandra 03-21-2007 12:56

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 81458)
Egyszerübb megoldani a teljes névcserét, mint a részlegeset, egy alkalomra, minden vackot kitalálni. Szerintem. Most az egyszer van úgyis.

Őőő... de miért is lenne egyszerübb?

Ráadásul szerintem még mindig nem egy nyerő ötlet teljes neveket lecserélni, még akkor se, ha X ideig jelezve van valamilyen módon. Mert lehet, hogy megtámadom kispistikét és 3 hónap múlva nagygéza kezd el ártózgatni, lövésem nem lesz róla, hogy nagygéza tulajdonképp kispistike más néven.

All times are GMT +1. The time now is 02:59.