Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Március: súgó-project (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1517)

Hóhér 03-09-2007 10:19

Quote:

Originally Posted by bitboss (Post 78477)

Fontos! Az Élőhalott fajú ország mindig fertőzött, de védett a megbetegedéstől (lásd: faji súgó). Ha Élőhalott fajú országot más fajjal támadsz, akkor sereged mindenképpen betegen tér haza.

))

az első mondatban benne van, hogy az élőhalott mindíg fertőzőtt.

pont ezért felesleges a sugót + szavakkal terhelni, az élőhalott így is úgy is fertőzőtt, minek oda, írni hogy " más fajjal "...

esteleg így lehetne módosítani, ha a beteg szó nem tetszik...

Fontos! Az Élőhalott fajú ország mindig fertőzött, de védett a megbetegedéstől (lásd: faji súgó). Ha Élőhalott fajú országot támadsz, akkor sereged mindenképpen fertőzötten tér haza.

ami igaz az élőholtra is , csak nem hat rá a betegség ugyebár...

Hóhér 03-09-2007 10:28

Quote:

Originally Posted by bitboss (Post 78506)
üdv!

Tudománytekercsek lopásánál régi:
Fontos! Csak olyan tekercset lophatsz, amilyet már a Te országodbeli tudósok is megírtak. Az ellopott tekercsek típusának megoszlása megfelel annak az aránynak, ami a már birtokodban levő tekercsek között áll fenn.

helyette:
Fontos! Csak olyan tekercset lophatsz, amelyekkel a rablás pillanatában Te is rendelkezel. Az ellopott tekercsek típusának megoszlását nagymértékben meghatározza az az arány, ami a már birtokodban levő tekercsek között áll fenn.
(hiába van a rablónak, ha a célországnak nincs)

ha már javítjuk a sugót, legyen pontos...

ami a piacon van, az is a birtokomban van még, amíg meg nem veszik, de úgy tudom, hogy az arányba nem számít bele, vagyis helyesen a lopás pillanatában az országban lévő tekercsek aránya határozza meg, az ellopott tekercsek típusának megoszlását .

Hóhér 03-09-2007 10:38

Quote:

Originally Posted by bitboss (Post 78511)
bár nagyon sokan irnak bele, mielött a súgóját elolvasnák, azértcsak legyen benne!

Fontos! Ne feledd, hogy a fórumetikett szabályai a hirdetőtáblára is vonatkoznak! Ezért:
- A saját érdekedben minél kevesebb infót adj ki magadról, mert a Diplomáciát hiénák is olvassák, nemcsak szövetséget keresők.
- Szövetség keresésen és békekötésen kivüli témájú hirdetést _ne_ adj fel, mert azért szankció jár!

én mint kezdő játékos , nem tudom mit jelent a hódítóban a " hiéna kifejezés"

nos a sugóban sem találtam meg...

A keresett kifejezés ("hiéna" +site:hodito.hu) egyetlen dokumentumban sem található meg.

nem hiszem, hogy olyan negatív fogalmakkal kéne terhelni a kezdő játékosokat, amik hivatalosan nincsenek is a játékban...

nem beszélne arról, hogy bár nem szép játék stílus , egyes játékoskra nézve a szó akkor is sértő lehet...

Princ 03-09-2007 11:22

Quote:

Originally Posted by bitboss (Post 78511)
Ezért:
- A saját érdekedben minél kevesebb infót adj ki magadról, mert a Diplomáciát hiénák is olvassák, nemcsak szövetséget keresők.

Ugyanakkor:
- A saját érdekedben legyél már egy kicsit bőbeszédűbb, hogy minél jobban passzoljatok egymáshoz a jövendő szövetségeseddel! :D Egyébként meg túlkínálat esetén többen is választanak, ha néhány dolgot elmondasz magadról..

Legalábbis szvsz. Hiénák persze vannak, de szerintem fontosabb hogy kik lesznek a társaid pl fél évre vagy tovább.

bitboss 03-09-2007 15:45

örülök, hogy javitjátok a bejegyzéseim, mert ez azt jelenti, hogy az irány jó :D
(diploban a "hiénák" módositásával is egyetértek: "zsákmányt keresö országok", és a "szankció" helyett is nyugodtan lehet "büntetés")

de:
- a betegség <-> fertözöttség között különbség van - szvsz mindkét változat jó, döntse el Ati, melyikkel javit...

diplomácia (igaz, hogy ez a kiegészitésem nem info csak ajánlat):
- az eredeti szövegben is jelezve van, mit célszerü irni: azt, hogy mit keresel! ehhez még ajánlható, hogy mik a céljaid!
- megitélés kérdése, hogy érdemes-e eggyel kevesebb üzenetváltásért, fontos, és az aktuális szinten megváltoztathatatlan adatokat nyilvánossá tenni magadról. (pl egy ellenséges országról gömb nélkül tudod a faját és személyiségét a több hete feladott diplomáciai hirdetése alapján)
- az én futáraim (magánüzenet) legalább négyszer járják meg oda-vissza a leendö szövetségeseim felé az utat :)

Stev 03-14-2007 13:09

Quote:

Originally Posted by bitboss (Post 79081)
örülök, hogy javitjátok a bejegyzéseim, mert ez azt jelenti, hogy az irány jó :D
(diploban a "hiénák" módositásával is egyetértek: "zsákmányt keresö országok", és a "szankció" helyett is nyugodtan lehet "büntetés")

A hiénának szerintem nem megfelelője a zsákmányt kereső ország, hisz a játékosok nagyon nagy százaléka állandóan valami zsákmányt keres. Sokkal találóbb lenne a zsákmányra leső ország kifejezés!

Colony 03-14-2007 14:54

Fajok-> gnóm ->hátrányok

"az épületek költsége kétszeres"

Azért ez igy elég tág fogalom, mert pl: az épületeknek van fenntartási költségük is.

Lehetne módosítani mint ahogy többi fajnál is kivan írva:

az épületek építéséhez szükséges pénzmennyiség kétszeres.

Lik-lak 03-16-2007 09:29

egyszeruen

Hello,

velemenyem szerinte valahol ragaszkodni kellene az oly soxor hangoztatott egyszeruseghez (mivel ugye a hod nem egy tulsagosan komplex jatek, ezert tobbek szamara elvezheto :rolleyes: ). Nahmarmost ha a tapasztaltabb jatekosok altal szuksegesnek velt osszes infok (lasd kismillio szazalek, kismillio olyan dolog amire a jatek legelejen gyakorlatilag SEMMI szukseg nincs) bekerulnek a sugoba, az valahol eleg elrettentoen fog hatni egy kezdo szamara. Bar lehet en gondolom rosszul, akkor bocs erte.
Ez persze nem jelenti azt, hogy ezeket ne irjuk bele, csak mondjuk valahogy karakteresen elkulonitve az oldalon belul halado beallitasok neven :cool:

Ati 03-16-2007 09:31

Quote:

Originally Posted by Lik-lak (Post 80401)
Hello,

velemenyem szerinte valahol ragaszkodni kellene az oly soxor hangoztatott egyszeruseghez (mivel ugye a hod nem egy tulsagosan komplex jatek, ezert tobbek szamara elvezheto :rolleyes: ). Nahmarmost ha a tapasztaltabb jatekosok altal szuksegesnek velt osszes infok (lasd kismillio szazalek, kismillio olyan dolog amire a jatek legelejen gyakorlatilag SEMMI szukseg nincs) bekerulnek a sugoba, az valahol eleg elrettentoen fog hatni egy kezdo szamara. Bar lehet en gondolom rosszul, akkor bocs erte.
Ez persze nem jelenti azt, hogy ezeket ne irjuk bele, csak mondjuk valahogy karakteresen elkulonitve az oldalon belul halado beallitasok neven :cool:

A "számok" most is el vannak különítve, így akiket az elején nem érdekel annyira, az nem olvassa, akit pedig érdekel, célirányosan sokkal könnyebben megtalálja, akár vizuálisan is.

Számok és képletek terén nem hiszem, hogy a mostaninál több kellene bele.

Xeper 03-18-2007 12:21

A súgóban az van írva, hogy a bankok 10%ot védenek, pedig 20% az igazság.

Ati 03-18-2007 12:22

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 80687)
A súgóban az van írva, hogy a bankok 10%ot védenek, pedig 20% az igazság.

10 az igaz. Hogy mennyit lopsz, az más kérdés, szerintem ezzel kevered.

Xeper 03-18-2007 12:25

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 80688)
10 az igaz. Hogy mennyit lopsz, az más kérdés, szerintem ezzel kevered.

Nem keverem:
Elfként 920 ponttal fölfelé loptam, 141.369.534 aranyból 16 bankkal védve (nem kereskedő, nem óriás) 289.047 aranyat hoztam.
Ha jól számolom, akkor 1.902.881 aranyat kellett volna zsákmányolnom ha 10%ot fog a bank, ha kiszámolom hogy 20% fogással mennyi jön: 289049 -ez már elmegy kerekítési hibának :)

Ati 03-18-2007 12:30

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 80689)
Nem keverem:
Elfként 920 ponttal fölfelé loptam, 141.369.534 aranyból 16 bankkal védve (nem kereskedő, nem óriás) 289.047 aranyat hoztam

Most nem számolok utána, de melyik csoport? Ne feledd, hogy 1/A-ban van egy "baráti módosító" is.

Xeper 03-18-2007 12:31

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 80693)
Most nem számolok utána, de melyik csoport? Ne feledd, hogy 1/A-ban van egy "baráti módosító" is.

3G

(1-920/10000)*0,8*0.9^16*141.369.534=19.028.818 -->1.9 milla jönne az első lopásra
(1-920/10000)*0,8*0.8^16*141.369.534=2.890.490 -->289.049 első lopásra

Ati 03-18-2007 12:41

Hmm, és tényleg... Érdekes, hogy ez eddig senkinek nem tűnt fel... :D

Na most már csak az a nagy dilemmám, hogy a súgót javítsam hozzá, vagy a tényleges lopást vegyem le 10%-ra. Nem is értem igazából miért van ez 20%-on...

Valószínüleg a súgó átírása lesz, a mostani védelmet már megszokta mindenki, a játékmenetet ne kavarjuk most meg nagyon. Arra még lesz lehetőség később bőven... :)

Valezius 03-18-2007 12:43

Hát ez nagyon durva! Nem elég, hogy nem kell neki ember még 20%-ot is véd! Mennyi időbe telt, hogy valaki észrevegye? :)

Xeper 03-18-2007 12:43

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 80695)
Hmm, és tényleg... Érdekes, hogy ez eddig senkinek nem tűnt fel... :D

Na most már csak az a nagy dilemmám, hogy a súgót javítsam hozzá, vagy a tényleges lopást vegyem le 10%-ra. Nem is értem igazából miért van ez 20%-on...

Valószínüleg a súgó átírása lesz, a mostani védelmet már megszokta mindenki, a játékmenetet ne kavarjuk most meg nagyon. Arra még lesz lehetőség később bőven... :)

Még a levlistás megbeszéléskor volt téma a bank (ha jól rémlik), és a régi 20%ról elvileg le lett butítva 10%-ra a védelem. A súgó átírásra került, a játék ezek szerint nem :)

Ati 03-18-2007 13:04

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 80699)
Még a levlistás megbeszéléskor volt téma a bank (ha jól rémlik), és a régi 20%ról elvileg le lett butítva 10%-ra a védelem. A súgó átírásra került, a játék ezek szerint nem :)

Most végignéztem az ezzel kapcsolatos változtatásokat, 2004 szeptembere óta ez egész biztosan nem változott... :)

Viszont úgy látom, hogy problémát nem okoz senkinél, hogy annyit véd, amennyit, úgyhogy elég lesz itt a súgó hozzájavítása a ténylegeshez.

Köszi az észrevételt. :)

Xeper 03-18-2007 13:12

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 80701)
Most végignéztem az ezzel kapcsolatos változtatásokat, 2004 szeptembere óta ez egész biztosan nem változott... :)

Viszont úgy látom, hogy problémát nem okoz senkinél, hogy annyit véd, amennyit, úgyhogy elég lesz itt a súgó hozzájavítása a ténylegeshez.

Köszi az észrevételt. :)

:D
Akkor csak valahol szóbajött, vagy lukas a fejem :)
Köszi a játékot ;)

Ati 03-20-2007 19:44

Ezt a témát se hagyjuk feledésbe merülni. Súgóval kapcsolatban még valaki hiányol-e valamit?

Princ 03-20-2007 20:06

Nem hiányolok én semmit, de ha már ilyen vadászat folyik, újraolvastam pár részt, hátha találok én is vmit. :-))
Egyik sem fontos; tkp szőrszálhasogatás.

A csoportrendszer súgóban szereplő csoportok némelyike inaktív. Eszem ágában sincs lerombolni a gyönyörű szép piramist, csak gondoltam, megjegyezem.. :D

Van egy ilyen rész, ami vagy elavult, vagy humoros, vagy nem értem. :rolleyes:
"A felső szinten a küzdelem császári trón elnyeréséért folyik."

Egy szimpla elírás:
- "csak annyi területig lehet felfedezni, amennyi _terülte_ a csoportod 4. helyezettjének van."

Itt az a problémám, hogy nagyság alatt először hektárra gondol az ember, közben meg pontértékről van szó. Ahogy az lentebb, az egyik ilyen falfehér dobozkában szerepel is, de itt még (talán) a régi fogalmazás maradt:
"az ellenfeled nagyságától Hozzád képest: ha pl. Magadnál nagyobb országot támadsz, akkor a +10% támadóerovel számolhatsz."

Néhány linkből többet is találtam ugyanazzal a céllal, nem tudom szándékos-e.
- A használati útmutatóra 3 link is mutat a súgó nyitólapjánál.
- Karaván, Szövetségi Karaván témák ugyanazok.

Ez gondolom nem igaz, mert ha választásos lesz a rendszer, akkor a vezér más is lehet:
"A szövetség vezére _mindig_ a szövetség alapító (legrégebbi) tagja. "

TDK 03-21-2007 01:23

nem vagyok benne egészen biztos, hogy ez nem-e valami hiba, de a sugoba bekerülhetne:

beléptem egy szövibe, vezér 24 ora mulva szintet lépett, és a szövi mondhatni ezzel meghalt.
mivel belépés elött egy másik szöviben is bevettek volna, gondoltam jelentkezek oda, hisz a vezér szintetlép, automatikusan bomlik majd a szövi, ugy rémlettt körváltáskor.
körváltáskor persze semmi, 3 tag bent a szöviben, mondom én magamnak, na akkor bontok, vajon mi fog történni. Ekkor jött egy helyre üzenet, hogy még 47 oráig nem hagyhatom el a szövit. ez rendben is lenne, hiszen a sugó valoban irja azt a 72 órát, ami kilépésig kell. Aztán két óra múlva mikor ujra arra jártam( igy összesen 3 vezértlenedés óta) látom, mégis kint vagyok, mehet az ajánlat.

kissé bö lé, de gondolom érthetö.
vagy a sugóba kéne beirni, hogy vezér szintlépése után 3 körrel bomlik a szövi, vagy az üzenetet kéne javitani, hogy ne mondjon nekem valótlant.

Valezius 03-21-2007 08:52

Szerintem nincs benne valótlan: a magadszántából nem hagyhatod el a szövit még 47óráig.
De a szövi ilyen felbomlásának a módja akár be is kerülhet a súgóba.

Ati 03-21-2007 08:58

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 81389)
Szerintem nincs benne valótlan: a magadszántából nem hagyhatod el a szövit még 47óráig.
De a szövi ilyen felbomlásának a módja akár be is kerülhet a súgóba.

Szerintem ez elég ritka eset. Egyáltalán minek vett be a szövibe, ha azután fellép? :eek:

Az emberek jelentős része nem találkozik ezzel a jelenséggel, nem vagyok benne biztos, hogy az amúgyis igen sok adatot tartalmazó súgót ilyesmikkel is bővíteni kellene.

Princ 03-25-2007 17:51

Mégis hiányolok valamit, mégpedig azt, hogy a gnóm és elf faji hátrányainál a "a veszteségek 30%-kal magasabbak" és a "minden haderőveszteség 30%-kal magasabb" passzusok mely esetekre vonatkoznak.
Ahogyan pl a hadüzenet súgónál, vagy a tolvajakcióknál az automatikus védelemről szóló résznél ki van fejtve.

Kutyuleee 03-26-2007 22:07

a hadüzenetnél úgy vélem ez is hibás:
"Konkrétan: minden katonai akció, minden tolvajakció, és egy kivételével minden mágikus akció 20%-kal magasabb eredményt jelent, ha sikerrel jársz. Az egyetlen mágikus akció, amely kivételt képez, az a földrengés, ennek eredményességét a hadüzenet nem erősíti."

Ati elöbb egy másik topicba igazolta a sejtésemet miszerint vihar alatt se megy el 0,5% helyet 0,6 és szárazságnál sem 36%al csökken a termelés:D

Ati 03-26-2007 22:10

Ezek nem azonnal ható akciók, ezeknek az azonnali hatása nulla. Nullát pedig bármivel szorozhatsz... :)

Nem is lenne logikus, ha több menne el, hiszen akkor megnéznéd mennyi ment el, máris tudád ki tette rád a vihart.

Van mégvalaki, aki azt gondolta a leírás alapján, hogy ilyenkor többen mennek el? Szívesen kiegészítem, ha van, de ha nem kell, akkor felesleges bonyolítást inkább ne.

kiep 03-27-2007 21:49

Nem tudom erről volt-e már szó, de engem a törpe hátrányainál ez zavar:
"a varázslatok 25%-kal kisebb eséllyel sikerülnek, kivéve a magára ható varázslatokat, aminél kicsit több az esély a sikerre"

Játszom már jópár éve, de ezt még nem tudtam megfejteni :D és biztos van más is aki nem igazodik ki rajta :D

Valezius 03-27-2007 23:13

Quote:

Originally Posted by kiep (Post 83007)
Nem tudom erről volt-e már szó, de engem a törpe hátrányainál ez zavar:
"a varázslatok 25%-kal kisebb eséllyel sikerülnek, kivéve a magára ható varázslatokat, aminél kicsit több az esély a sikerre"

Játszom már jópár éve, de ezt még nem tudtam megfejteni :D és biztos van más is aki nem igazodik ki rajta :D

Volt róla szó ;)
Meg van róla pár topic a segítség kezdőknek részben :D

Kutyuleee 03-27-2007 23:15

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 83027)
Volt róla szó ;)
Meg van róla pár topic a segítség kezdőknek részben :D

igen ott elég konkrétan ki van fejtve hogy mit jelent, és itt is felmerült már hogy a súgóban is legyen egzaktabban megfogalmazva

Ati 04-03-2007 11:44

Quote:

Originally Posted by collateral (Post 76834)
lehet, hogy en az atlagnal is vaksibb vagyok, de nekem megeroltato a voros alapon fekete betuket olvasni. Szolval en szivesen latnek a hattertol jobban elkulonulo betuket. :D

Néztem sárgával, szerintem szép és olvasható volt, de a lányok lehurrogták, úgyhogy marad a fekete. Vastagítás kerül bele, hogy jobban olvasható legyen, de színbeli változás nem lesz.

LotR 04-03-2007 11:53

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 84546)
Néztem sárgával, szerintem szép és olvasható volt, de a lányok lehurrogták, úgyhogy marad a fekete. Vastagítás kerül bele, hogy jobban olvasható legyen, de színbeli változás nem lesz.

Lányok? Kik pontosan? névszerint? :D

Ati 04-03-2007 11:55

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 76837)
"Támadó/Ártó varázslatok
Vihar Ha ellenfeledre vihart bocsátasz, minden körben, amíg a varázslat tart, embereinek 0,5%-a elhagyja az országot a szörnyű időjárás miatt, és új emberek sem költöznek be. Ellensúlyozni a napsütés varázslattal lehet."

Ez így nem teljesen igaz. Másik topikban volt erről szó.
A kórházak mellett igenis van bevándorlás.
Szerintem ez félrevezető, és megtévesztő. :)

Bevándorlás nincs. Ami van, az a kórházak miatti természetes szaporulat, hiszen épületen belül védve vannak a természet viszontagságaitól. Súgó pontosítva itt is, és az építés súgó "kórház" leírásnál is. (Élesítés majd ha mindenen végigrágtam magam. :))

Ati 04-03-2007 11:57

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 76842)
a regisztrációs oldalon van néhány helyesírási hiba a szabályoknál...
elég hosszú lenne a lista, ha minden egyes hibát bemásolnék. (a Részletek linkek alatt is vannak hibák...)

Ez majdnem olyan, mintha azt írtad volna, hogy "a súgóban van egy elgépelés". :)

Ati 04-03-2007 12:09

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 76855)
a varázslatok 25%-kal kisebb eséllyel sikerülnek, kivéve a magára ható varázslatokat, aminél kicsit több az esély a sikerre,

A törpénél.
Én ezt egyértelművé tenném, mert egy kezdő játékosnak kétlem hogy ez tiszta.
engeteg javaslat lett egy másik topicban, szerintem mindegy hogy mi, csak legyen nyilvánvaló:)

Egy kezdő játékosnak ezt nehéz lesz konkrét számokkal egyértelművé tenni... Ezt azt hiszem elnapolom, ameddig a másik topic terítékre nem kerül, mert itt a könnyítések miatt (a magadra ható varázslatok jobban sikerüljenek) ezt már szavakkal igen nehéz úgy megfogalmazni, hogy bele ne zavarodjon egy kezdő.........

Ati 04-03-2007 12:32

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 77224)
1, Kerüljön be a túltöltés fogalma a súgóba!
Tahát valami ilyen formában:

Ha több varázslód van, mint helyed a templomokban, akkor az egyes varázslatokat csak annyi varázsló végzi, amennyinek hely is van.

Ha több tolvajod van, mint helyed a kocsmákban, akkor az egyes tolvaj akciókra csak annyi tolvaj indul, amennyinek hely is van.

2, HV súgóban benne lehetne, hogy a katona piac nem elérhető. Most már nincs elvi akadálya, mivel Vip HV-ban sincs katipiac.

3, Aréna súgóban benne lehetne, hogy az első belépéstől kezdve 72körös védelemmel rendelkeznek az országok.

Majd még folytatom. :)

Ezek is bekerültek. Az Aréna súgó kiegészült egy rövid leírással arról, hogy mi a fene is az aréna, mert eddig erről nemigen volt ott semmi... :)

Kutyuleee 04-03-2007 12:35

Tényleg Ati és bankos dologgal mi lesz?:D
A súgót pontositod, vagy a védelmet?

Ati 04-03-2007 12:51

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 84563)
Tényleg Ati és bankos dologgal mi lesz?:D
A súgót pontositod, vagy a védelmet?

A súgót. A védelmet megszokta már mindenki, kialakult egy egyensúlyi helyzet, kár ezt elrontani.

Kutyuleee 04-03-2007 13:04

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 84573)
A súgót. A védelmet megszokta már mindenki, kialakult egy egyensúlyi helyzet, kár ezt elrontani.

Én is ebben reménykedtem, csak azért rákérdeztem:P

Ati 04-03-2007 13:11

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 78368)
Ha már a körváltások benne lesznek, akkor bekerülhetne az is, hogy melyik csoport milyen? (pl: A-normál 1. szint, körváltás :00 )

A fórumon beírt idők kerültek be, ezekben szerepel az is, hogy lassú, gyors, vagy anarch csoportrólról van-e szó, úgyhogy ez végülis bekerül. Bár túl nagy jelentősége nincs, hiszen aki ott van, az tudja, aki nincs ott, azt meg vélhetően annyira azért nem érinti... :)

All times are GMT +1. The time now is 15:18.