Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Ipari tekercs? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1512)

Zsáni 03-01-2007 17:40

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 76526)
és -bár elég extrémnek hangzik-, de én megnöveltetném vele az egyszerre képzésen lehető katonák számát..legalább megérné tartani.

csak idézem skitinek, hogy erről már esett szó :)
legalábbis az én értelmezésemben ugyanarról beszéltek :)

skiti 03-01-2007 17:41

upsz:)
akkor átsiklottam felette:)
kösz baby;)

Zsáni 03-01-2007 17:44

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 76924)
upsz:)
akkor átsiklottam felette:)
kösz baby;)

igazán semmiség ;)
amúgy egyet értek a javaslattal, amit összegeztél :)

skiti 03-01-2007 18:03

meteo, nem akarsz szavazást kiírni rá?

Meteo 03-01-2007 19:25

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 76950)
meteo, nem akarsz szavazást kiírni rá?

De, kiírhatok. Konkrétan lehet ide szavazást indítani, vagy új témát kell nyitni?

A javaslatod egyébként jónak tűnik.

skiti 03-01-2007 19:27

itt tudsz:)
fennt: téma lehetőségei

Meteo 03-01-2007 19:27

Jó, megvan, nemsokára kiírom.

Kancsendzönga 03-01-2007 19:47

Quote:

Originally Posted by LotR (Post 76887)
igen többek között én írtam, h ez nem ipari tekercs funkció és azt is mért nem.. Ez általánosságban tekercs funkció...
Tehát az iparinak kellene vmi erősítés amiért egyenrangubb lenne a mezgazd, laki,bánya,hadi ,mágia és toli tekercsekkel....

A pénztárolásra még vmi mást kitalálni? Minek hamár megvan ami ellátja?
Vannak dolgok amik nem naon magyarázhatoak játékon belül ,de ha muszály megmagyarázhatóak:P

Tehát még mindig a lényeg, mire jó az ipari teki most? Hol használják, hol nem?
Kell-e rajta változtatni?
Ha kell, akkor ,Mivel lehetne jobbítani, hogy használják, ami nem túl drasztikus?

(((áá!ez most mire rakció? melyik ötletemre? csak mert nem vetettem fel semmit, csak azt írtam, hogy ne mondj butaságokat, meg ne vitatkozz saját magaddal, ha te írtad, h milyen butaság az, h csak pénzttárolni lehet egy tekiben...nah mindegy, nem kell feltétlenülreagálni, ha nincs mit ok? (pl ha ua mondod amit én, vagy én mondom azt amit te, akkor nem kell pl vitatkozni)kösz.)))

TDK 03-01-2007 23:27

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 76916)
akkor én megpróbálkoznék konkrét javaslattal előállni:)
én az ipari tekinek, mint tápolást, azt a funkciót tudnám elképzelni hogy ne csak a kélpzést tegye olcsóbbá, hanem (és ezzel mégiscsak az eredeti funkciójánál maradunk) az alap képzési lehetőséget ami ugye a lakosság 10%-a, is emelje meg annyival ameddig a teki van írva az oriban, tehát 30% ipari tekinél nem a lakosság 10 hanem 13%-a lehetne képzésen egyszerre.
egyből volna értelme:) és mégsem olyan durva mértékben

az ipari tekinek kéne plussz erösités, és ez valoban nem rossz ötlet, csakhogy azon tul, hogy erösitené az ipari teki használhatoságát, rengeteg más változást is hozna.
pl:
-erösitené a tudós személyiséget, nyilvánvaló okból.(+0,05%katiképzés)
-bár én nem szoktam játszani velük, de befolyásolná a hétvégiket és párbajokat is, mert aki több katonát tud képezni természetesen elönybe kerül.
-ráadásul az A-ban a nagy orik profitálnának belöle igazán, hiszen nekik ugyanugy csak 13k teki kell max, viszont akár 55%-növelt katitermelésböl jelentösen nöne a bevétel.

ha gondolkodnék még biztos eszembe jutna néhány dolog, amire hatással lenne(a hulla kivételével minden faj erejét is befolyásolná), ugyhogy szerintem más megoldást kell találni

Gyula 03-02-2007 00:23

támogatom én is az ötletet, kár hogy a törpének teljesen mindegy, hogy mire jó az ipari teki.

dath 03-02-2007 07:26

az ötlet jó, hogy a katonatermelést növelje, de mindenképp valami szelídített változatban.
pl: felezővel 1000 lakosból 100 katona helyett 30% iparral 115 képezhető, 50%-nál ez 125
vagy ötödölni 30% => 100 helyett 106; 50% =>110
a kettő között van még pár fokozat.
a helyes arányt kell megtalálni, a "megéri/nem éri meg" határát, akkor túl durva se lesz, de még használható.

Kancsendzönga 03-02-2007 07:32

most akkor 200 hekin kb 200-250 katona helyett 260-325 katonát képezhetnél... 500 hekin kb 600-650 helyett olyan 800-at nemtom, h ez mennyire lenne durva ajátékban, de sztem is végg kéne gondolni, bár nekem ez annyira nem tűnik vészesnek...

Kutyuleee 03-02-2007 09:55

Quote:

Originally Posted by Kancsendzönga (Post 77063)
most akkor 200 hekin kb 200-250 katona helyett 260-325 katonát képezhetnél... 500 hekin kb 600-650 helyett olyan 800-at nemtom, h ez mennyire lenne durva ajátékban, de sztem is végg kéne gondolni, bár nekem ez annyira nem tűnik vészesnek...

de rövid játékoknál elég nagy különbség!

Meteo 03-02-2007 10:38

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 77092)
de rövid játékoknál elég nagy különbség!

Biztos így van, de ott valószínűnek tartom, hogy akkor a plusz mennyiségű tekercset meg is kell írni. Most gyanítom senki sem foglalkozik vele.

Azt, hogy mennyit lehet majd képezni, nagyban befolyásolhatja majd a piacot is. :D

Szecsa 03-02-2007 13:21

De elsosorban nem a rovid jatekokrol van szo, szerintem.
S alapvetoen szerintem nem nagy gond, hogy -amit dath is irt, hogy felezve az ipari teki bonuszat- megnovelodjon az egyszerre kepezheto katona.
(Hiszen 5. szinten olykor igy is katonahiany van, feljebb pedig mar elenyeszove valik az a plussz %)

Kutyuleee 03-02-2007 14:47

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 77138)
De elsosorban nem a rovid jatekokrol van szo, szerintem.
S alapvetoen szerintem nem nagy gond, hogy -amit dath is irt, hogy felezve az ipari teki bonuszat- megnovelodjon az egyszerre kepezheto katona.
(Hiszen 5. szinten olykor igy is katonahiany van, feljebb pedig mar elenyeszove valik az a plussz %)

a hv-k, a párbajok, sőt még az aréna is a játék részei! nem azt mondtam hogy ellenzem, csak azt hogy nem olyan kicsi különbség... viszont az biztos sztem hogy hv-k elején sokkal többen irnának ipari tekit is:D amúgy én támogatom az ötletet, mert ezzel sztem a hv-k elején ez is egy új taktikai elem lenne hogy ki mennyit irat ebből az elején:D

Bea Baba 03-02-2007 15:28

Arra még senki nem gondolt, h azért lett változtatva a fedezés, mert sok volt a fedezgetős ori:confused: :confused: na ha most emelitek a napi képzést, akkor megint könnyebb lessz fedezgetve menni:o

Viz 03-02-2007 15:42

Quote:

Originally Posted by Bea Baba (Post 77185)
Arra még senki nem gondolt, h azért lett változtatva a fedezés, mert sok volt a fedezgetős ori:confused: :confused: na ha most emelitek a napi képzést, akkor megint könnyebb lessz fedezgetve menni:o

Miért, neked így tetszik a fedezés? Nem ezen fog múlni hidd el. Másrészt nem csak a fedezésre kell gondolni, én is jónak tartanám ha megváltozna a funkciója, ha nem is pont katiképzsére, de valami értelmesbb célra:)

Valezius 03-02-2007 15:46

Quote:

Originally Posted by Bea Baba (Post 77185)

Ha megemelkedik a napi képzés 10%-kal, akkor 10%-kal lehet többet felfedezni. Ezt azért nem nevezném lényegesen többnek. (Ugyebár 1500hektáron kb. napi 100hekit tudsz felfedezni a napi képzésből. 3000-en meg 170-et.)

Szerintem színesítené a játékot, szóval támogatom a /5-ös javaslatot, a plussz 6-10% bőven elég.
A rövid játékokban megjelenne az ipari teki is. És a rendes játékban is érdemes lenne tartani. Nyerő ötlet, aki meg attól fél, hogy megváltoztatja a rövid játékot, az próbáljon meg alkalmazkodni az új viszonyokhoz.

Szecsa 03-02-2007 16:00

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 77197)
(Ugyebár 1500hektáron kb. napi 100hekit tudsz felfedezni a napi képzésből. 3000-en meg 170-et.)

Ezt gondold at ujra szerintem :)

Valezius 03-02-2007 16:14

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 77218)

Oké. :)

1500hektáron 1heki felfedezése 225katona.
kb. 20% házzal: 300*50*1,3=19500 ember-->1950katona/20óra
Ez 10hektár, a módosítás után 11. Illetve 1/2-el: 12hektár/nap.

3000hektáron 1heki felfedezése 231katona.
kb. 20% házzal: 600*50*1,3=39000 ember-->3900katona/20óra
Ez 20hektár, a módosítás után 21. Illetve 1/2-el: 24hektár/nap.

Szóval nem hiszem, hogy ettől több lenne a felfedezés, az utánaszámolás után szerintem 50%-kal is jó a javaslat.

Viz 03-02-2007 16:34

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 77218)

Miért, lehet 50% házzal gondolta és gyorcsopiban:)

skiti 03-02-2007 18:21

jajj, de tetszeni is most a lelkemnek ha 3k heki körül 170-et fedezhetnék napi képzésből:)))

Bea Baba 03-02-2007 23:12

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 77197)
(Ugyebár 1500hektáron kb. napi 100hekit tudsz felfedezni a napi képzésből. 3000-en meg 170-et.)

Nah lány vok egyből okosnak kell lenni...
Kicsivel több mint 2k hekin 92-94% közötti foglalkozottsággal, napi 12-13 hekit tok fedezni.... szal megint ott tartok, h én nyernék a dolgon, és mégis fölöslegesnek tartom az ötletet:o

dath 03-03-2007 07:08

-a rövid játékokat sztem semennyire se befolyásolja, aki ezeken gnóm tudóssal indul, annak lesz más baja elég :D és azt se gondolom, hogy mindenki ész nélkül ipari tekit fog írni, max 2-3k-t.
-jobb lenne a harmadolás, vagy a negyedelés, a felezés nem elég, túl nagy plusszt ad. kisérketi jelleggel a /5 verziót ki lehetne próbálni.
-ha vkinek problémája van azzal, hogy a fedezgetős orik többet tudnak felfedezni, hát üsse le róluk a többletet:) a fedezgetés amúgy eléggé meg lett nehezítve nagyobb hektáron.

Andrew 03-03-2007 11:46

Quote:

Originally Posted by dath (Post 77384)
-a rövid játékokat sztem semennyire se befolyásolja, aki ezeken gnóm tudóssal indul, annak lesz más baja elég :D és azt se gondolom, hogy mindenki ész nélkül ipari tekit fog írni, max 2-3k-t.
-jobb lenne a harmadolás, vagy a negyedelés, a felezés nem elég, túl nagy plusszt ad. kisérketi jelleggel a /5 verziót ki lehetne próbálni.
-ha vkinek problémája van azzal, hogy a fedezgetős orik többet tudnak felfedezni, hát üsse le róluk a többletet:) a fedezgetés amúgy eléggé meg lett nehezítve nagyobb hektáron.

végülis, ha megnézed, a lakáshelyzet nem ad túl nagy plusszt?
mondjuk egy gnómnál? másfélszer annyi férőhely... itt sem negyedelük meg hasonlók, ez benne a lényeg
aki szeretne jóval több katit termelni, az benttart még egy kopnivaló tekercset, amit el is lehet lopni (gnómtól is, csak ügyesnek kell lenni :D)

igaz ugyan, hogy egy kicsit megszaporodik a kati a piacon, de följebb max többet ütnek majd fokozással, lejjebb meg nem fog néhány helyen kongani a katipiac

hv-ban sem jelentene olyan egetverő előnyt, hiszen mindenkinek meg lenne rá a lehetősége hogy írjon/lopjon ipari tekit

skiti 03-03-2007 16:27

talán ez segítene valamelyest az ötödik szintek katipiacán is:)

Kancsendzönga 03-03-2007 16:37

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 77497)
talán ez segítene valamelyest az ötödik szintek katipiacán is:)

igen, sztem is jót tenne ebből a szempontból, mert ami most van ott az elég kellemetlen néha.

skiti 03-03-2007 16:39

azért csodát nem fog tenni...:)

skiti 03-03-2007 16:40

már ha átmegy itt egyáltalán

Valezius 03-03-2007 17:33

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 77410)
végülis, ha megnézed, a lakáshelyzet nem ad túl nagy plusszt?
mondjuk egy gnómnál? másfélszer annyi férőhely... itt sem negyedelük meg hasonlók, ez benne a lényeg

Ugyebár a gnómnak egyedül a hullához képest van másfélszeres helye. A többieknél ez csak 1,5/1,3=1,15 tehát 15% (illetve 1,5/1,4=1,07 7%) De igazából mindezt csak azért mondom, hogy ez a javaslat is csak a hullát gyengíteni, és nem igazán mindegy, hogy mennyire.
Tehát ismét azt kell mondanom, hogy előbb erősítsük meg a hullát, hogy legyen miből gyengíteni!

skiti 03-03-2007 18:06

a hulla egy másik téma:)
és amúgy sem ez a legfőbb problémája:(
de a törpön határozottan erősítene egy keveset, mert ő pont ezt a tudományát írhatja 40%-ig, márpedig az aprónép is van annyira mostohagyerek mint a hulla.
na jó, annyira azért mégsem:)
de hullával nem kötelező lenni, míg törpe igenis kell!
persze a gnóm jobban jár valamivel...
a törpi 10%-al képezhet több katit így egy nap mint egy bármi más, a gnóm pedig nála is 10%-al.
a hullánál pedig kb mindenki 30%-al többet...
na igen, feltöltés szempontjából nem hátrány ez a hullának, mert katonai egység jóval kevesebb fér el nála:D
és ez eddig csak fejtegetés:)
nem volt még kinyilatkoztatás affelől hogy lesz-e eséje átmenni ennek a javaslatnak, de ha már áll neki a zászló...
nézd a jó oldalát, eggyel több dologra lehet hivatkozni a hulla erősítésével foglalkozó topikban:D

Massza Rex 03-03-2007 18:20

Azt, hogy mi lenne helyette, szerintem még sokat lehetne csontozni. Egy biztos jelenleg csak tolis orival tartok ilyet, mert a többinél nem sokat oszt léte \ nem léte.

Ha képzek 1000 elitet az 1 millába kerül, de ha van tekim, akkor 700e...húúú...de jót spóroltam...(5k tekit kell tartanom, ha egyszer is lelopnak full készülire, többet bukok rajta, mint amit 1 hét alatt spórolok)

Tekintve, hogy az adó nálam majd mindig 0% így a gazd teki sem sokat kopik nálam:D

A teki bisznisz, a tőzsdézés, bizonyos csopikban a nyersi és kaja termelés sokkal többet hoz a konyhára, hogy megérezzem eme spórolást, vagy pénz kiesést...szvsz...

Andrew 03-03-2007 20:21

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 77528)
Tekintve, hogy az adó nálam majd mindig 0% így a gazd teki sem sokat kopik nálam:D

idevág a gazdasági teki változtatása is, amit már említettem, hogy ne az emberek adóját növeljük (ne is a zsoldot csökkentsük, az jó úgy ahogy van) hanem a pénzigényes feladatok költségét csökkentse

tehát átvenné az ipari tekercs jelenlegi szerepét, kiegészítve az építés/bontás arany beli költségének csökkentésével (a nyersit nem javaslom, mert tökönrúgnánk vele a törpöket :D), a fedezés és esetleg a tekiírás költségének csökkentésével - szigorúan arany!
egyik sem olyan óriási tétel, de ha mindenre hatna, akkor talán érezhetőbb lenne
esetleg még a drágakavics árát növelhetné, de ezt még nem gondoltam végig:o

habár az engem is érdekelne, hogy van-e jövője egy ilyen változtatásnak, vagy csak koptatjuk a szánkat :D

Viz 03-03-2007 20:58

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 77551)
idevág a gazdasági teki változtatása is, amit már említettem, hogy ne az emberek adóját növeljük (ne is a zsoldot csökkentsük, az jó úgy ahogy van) hanem a pénzigényes feladatok költségét csökkentse
tehát átvenné az ipari tekercs jelenlegi szerepét, kiegészítve az építés/bontás arany beli költségének csökkentésével (a nyersit nem javaslom, mert tökönrúgnánk vele a törpöket :D), a fedezés és esetleg a tekiírás költségének csökkentésével - szigorúan arany!

Első ránézésre jónak tűnik.

NorB 03-04-2007 13:36

az egészhez annyit, hogy bár egyetértek az ipari-gazdasági tekik funkciójának erősítésével, túlzásokba nem szabad esni
mert aztán majd jön a sírás, hogy végigment rajtam a félelf, és jaj mi lett :D

Viz 03-04-2007 13:46

Quote:

Originally Posted by NorB (Post 77759)
az egészhez annyit, hogy bár egyetértek az ipari-gazdasági tekik funkciójának erősítésével, túlzásokba nem szabad esni
mert aztán majd jön a sírás, hogy végigment rajtam a félelf, és jaj mi lett :D

Már így is szinte mindenki tekivédő fajokkal látszik, így legalább a tolisok több tekit visznek:)

Kancsendzönga 03-04-2007 14:58

szerintem meg,ha nincs értelmes funkciója egy tekercsnek, akkor ne legyen a játékba olyan (a pénztárolás ebben az esetben nem számít értelmes funkciónak). egyértelműen jó lenne, ha a gazdasági teki is kapna egy jó funkciót.

skiti 03-04-2007 17:05

na jam
lassan benézhetne a góré, hogy érdemes-e egyáltalán ezen a vonalon gondolkodni:D

Szecsa 03-05-2007 08:53

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 77799)
na jam
lassan benézhetne a góré, hogy érdemes-e egyáltalán ezen a vonalon gondolkodni:D

Benéz ő, csak majd később foglalkozik vele :)

All times are GMT +1. The time now is 05:44.