![]() |
Quote:
csak idézem skitinek, hogy erről már esett szó :) legalábbis az én értelmezésemben ugyanarról beszéltek :) |
upsz:)
akkor átsiklottam felette:) kösz baby;) |
Quote:
amúgy egyet értek a javaslattal, amit összegeztél :) |
meteo, nem akarsz szavazást kiírni rá?
|
Quote:
A javaslatod egyébként jónak tűnik. |
itt tudsz:)
fennt: téma lehetőségei |
Jó, megvan, nemsokára kiírom.
|
Quote:
|
Quote:
pl: -erösitené a tudós személyiséget, nyilvánvaló okból.(+0,05%katiképzés) -bár én nem szoktam játszani velük, de befolyásolná a hétvégiket és párbajokat is, mert aki több katonát tud képezni természetesen elönybe kerül. -ráadásul az A-ban a nagy orik profitálnának belöle igazán, hiszen nekik ugyanugy csak 13k teki kell max, viszont akár 55%-növelt katitermelésböl jelentösen nöne a bevétel. ha gondolkodnék még biztos eszembe jutna néhány dolog, amire hatással lenne(a hulla kivételével minden faj erejét is befolyásolná), ugyhogy szerintem más megoldást kell találni |
támogatom én is az ötletet, kár hogy a törpének teljesen mindegy, hogy mire jó az ipari teki.
|
az ötlet jó, hogy a katonatermelést növelje, de mindenképp valami szelídített változatban.
pl: felezővel 1000 lakosból 100 katona helyett 30% iparral 115 képezhető, 50%-nál ez 125 vagy ötödölni 30% => 100 helyett 106; 50% =>110 a kettő között van még pár fokozat. a helyes arányt kell megtalálni, a "megéri/nem éri meg" határát, akkor túl durva se lesz, de még használható. |
most akkor 200 hekin kb 200-250 katona helyett 260-325 katonát képezhetnél... 500 hekin kb 600-650 helyett olyan 800-at nemtom, h ez mennyire lenne durva ajátékban, de sztem is végg kéne gondolni, bár nekem ez annyira nem tűnik vészesnek...
|
Quote:
|
Quote:
Azt, hogy mennyit lehet majd képezni, nagyban befolyásolhatja majd a piacot is. :D |
De elsosorban nem a rovid jatekokrol van szo, szerintem.
S alapvetoen szerintem nem nagy gond, hogy -amit dath is irt, hogy felezve az ipari teki bonuszat- megnovelodjon az egyszerre kepezheto katona. (Hiszen 5. szinten olykor igy is katonahiany van, feljebb pedig mar elenyeszove valik az a plussz %) |
Quote:
|
Arra még senki nem gondolt, h azért lett változtatva a fedezés, mert sok volt a fedezgetős ori:confused: :confused: na ha most emelitek a napi képzést, akkor megint könnyebb lessz fedezgetve menni:o
|
Quote:
|
Quote:
Szerintem színesítené a játékot, szóval támogatom a /5-ös javaslatot, a plussz 6-10% bőven elég. A rövid játékokban megjelenne az ipari teki is. És a rendes játékban is érdemes lenne tartani. Nyerő ötlet, aki meg attól fél, hogy megváltoztatja a rövid játékot, az próbáljon meg alkalmazkodni az új viszonyokhoz. |
Quote:
|
Quote:
1500hektáron 1heki felfedezése 225katona. kb. 20% házzal: 300*50*1,3=19500 ember-->1950katona/20óra Ez 10hektár, a módosítás után 11. Illetve 1/2-el: 12hektár/nap. 3000hektáron 1heki felfedezése 231katona. kb. 20% házzal: 600*50*1,3=39000 ember-->3900katona/20óra Ez 20hektár, a módosítás után 21. Illetve 1/2-el: 24hektár/nap. Szóval nem hiszem, hogy ettől több lenne a felfedezés, az utánaszámolás után szerintem 50%-kal is jó a javaslat. |
Quote:
|
jajj, de tetszeni is most a lelkemnek ha 3k heki körül 170-et fedezhetnék napi képzésből:)))
|
Quote:
Nah lány vok egyből okosnak kell lenni... Kicsivel több mint 2k hekin 92-94% közötti foglalkozottsággal, napi 12-13 hekit tok fedezni.... szal megint ott tartok, h én nyernék a dolgon, és mégis fölöslegesnek tartom az ötletet:o |
-a rövid játékokat sztem semennyire se befolyásolja, aki ezeken gnóm tudóssal indul, annak lesz más baja elég :D és azt se gondolom, hogy mindenki ész nélkül ipari tekit fog írni, max 2-3k-t.
-jobb lenne a harmadolás, vagy a negyedelés, a felezés nem elég, túl nagy plusszt ad. kisérketi jelleggel a /5 verziót ki lehetne próbálni. -ha vkinek problémája van azzal, hogy a fedezgetős orik többet tudnak felfedezni, hát üsse le róluk a többletet:) a fedezgetés amúgy eléggé meg lett nehezítve nagyobb hektáron. |
Quote:
mondjuk egy gnómnál? másfélszer annyi férőhely... itt sem negyedelük meg hasonlók, ez benne a lényeg aki szeretne jóval több katit termelni, az benttart még egy kopnivaló tekercset, amit el is lehet lopni (gnómtól is, csak ügyesnek kell lenni :D) igaz ugyan, hogy egy kicsit megszaporodik a kati a piacon, de följebb max többet ütnek majd fokozással, lejjebb meg nem fog néhány helyen kongani a katipiac hv-ban sem jelentene olyan egetverő előnyt, hiszen mindenkinek meg lenne rá a lehetősége hogy írjon/lopjon ipari tekit |
talán ez segítene valamelyest az ötödik szintek katipiacán is:)
|
Quote:
|
azért csodát nem fog tenni...:)
|
már ha átmegy itt egyáltalán
|
Quote:
Tehát ismét azt kell mondanom, hogy előbb erősítsük meg a hullát, hogy legyen miből gyengíteni! |
a hulla egy másik téma:)
és amúgy sem ez a legfőbb problémája:( de a törpön határozottan erősítene egy keveset, mert ő pont ezt a tudományát írhatja 40%-ig, márpedig az aprónép is van annyira mostohagyerek mint a hulla. na jó, annyira azért mégsem:) de hullával nem kötelező lenni, míg törpe igenis kell! persze a gnóm jobban jár valamivel... a törpi 10%-al képezhet több katit így egy nap mint egy bármi más, a gnóm pedig nála is 10%-al. a hullánál pedig kb mindenki 30%-al többet... na igen, feltöltés szempontjából nem hátrány ez a hullának, mert katonai egység jóval kevesebb fér el nála:D és ez eddig csak fejtegetés:) nem volt még kinyilatkoztatás affelől hogy lesz-e eséje átmenni ennek a javaslatnak, de ha már áll neki a zászló... nézd a jó oldalát, eggyel több dologra lehet hivatkozni a hulla erősítésével foglalkozó topikban:D |
Azt, hogy mi lenne helyette, szerintem még sokat lehetne csontozni. Egy biztos jelenleg csak tolis orival tartok ilyet, mert a többinél nem sokat oszt léte \ nem léte.
Ha képzek 1000 elitet az 1 millába kerül, de ha van tekim, akkor 700e...húúú...de jót spóroltam...(5k tekit kell tartanom, ha egyszer is lelopnak full készülire, többet bukok rajta, mint amit 1 hét alatt spórolok) Tekintve, hogy az adó nálam majd mindig 0% így a gazd teki sem sokat kopik nálam:D A teki bisznisz, a tőzsdézés, bizonyos csopikban a nyersi és kaja termelés sokkal többet hoz a konyhára, hogy megérezzem eme spórolást, vagy pénz kiesést...szvsz... |
Quote:
idevág a gazdasági teki változtatása is, amit már említettem, hogy ne az emberek adóját növeljük (ne is a zsoldot csökkentsük, az jó úgy ahogy van) hanem a pénzigényes feladatok költségét csökkentse tehát átvenné az ipari tekercs jelenlegi szerepét, kiegészítve az építés/bontás arany beli költségének csökkentésével (a nyersit nem javaslom, mert tökönrúgnánk vele a törpöket :D), a fedezés és esetleg a tekiírás költségének csökkentésével - szigorúan arany! egyik sem olyan óriási tétel, de ha mindenre hatna, akkor talán érezhetőbb lenne esetleg még a drágakavics árát növelhetné, de ezt még nem gondoltam végig:o habár az engem is érdekelne, hogy van-e jövője egy ilyen változtatásnak, vagy csak koptatjuk a szánkat :D |
Quote:
|
az egészhez annyit, hogy bár egyetértek az ipari-gazdasági tekik funkciójának erősítésével, túlzásokba nem szabad esni
mert aztán majd jön a sírás, hogy végigment rajtam a félelf, és jaj mi lett :D |
Quote:
|
szerintem meg,ha nincs értelmes funkciója egy tekercsnek, akkor ne legyen a játékba olyan (a pénztárolás ebben az esetben nem számít értelmes funkciónak). egyértelműen jó lenne, ha a gazdasági teki is kapna egy jó funkciót.
|
na jam
lassan benézhetne a góré, hogy érdemes-e egyáltalán ezen a vonalon gondolkodni:D |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 05:44. |