![]() |
Quote:
|
Quote:
Igen, ez is igaz:( |
Quote:
|
Quote:
Valszinleg az is haver is ezt mondta, meg azt is hogy írjam újra de nincs nekem 1 hetem arra hogy újra átírja:( |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
A Google optimalizálás szempontjait két fő, egyenlően fontos csoportra oszthatjuk, az oldalon belüli (on page) és az oldalon kívüli (off page) tényezőkre. Az oldalon belüli jellemzők azok, melyekre a keresőmotorok a saját tárhelyünkről kiolvasott szövegek, képek és kiegészítő információk alapján tesznek szert. Az oldalon kívüli szempontok azok, amiket a keresők az Internet más szereplői által megjelentetett tartalmakból miránk vonatkoztatnak. Kezdjük az ismertetést az oldalon belüli tényezőkkel. Kulcsszó-optimalizálás Belső optimalizálás Miután körültekintően kiválasztottuk a kulcsszavainkat, elkezdhetjük az oldalainkat ezeknek megfelelően optimalizálni. Nyilvánvalóan nem minden oldalunkat ugyanarra az összes kulcsszóra akarjuk optimalizálni, mert ennek az lenne a vége, hogy egyik kulcsszóra sem lesz egyik oldal sem igazán optimális. Tehát tudatosan meg kell terveznünk a honlapunk felépítését, hogy melyik téma hol kerüljön részletesebb kifejtésre. Ezután már továbbléphetünk a megfelelő kulcsszavak optimalizálására minden egyes oldalunkon. A kulcsszó-sűrűség egy rendkívül fontos tényező. Ez azt jelenti, hogy a szöveg tartalmi részében százalékosan milyen arányban fordul elő az adott kulcsszó. Ez a szöveg feldolgozása során kinyert információ azt mutatja meg a keresőknek, hogy az adott oldal tartalma az adott keresőszóhoz mennyire illeszkedik, azaz az oldal mennyiben szól arról. Egyáltalán nem optimális az, ha a kulcsszavakat megpróbáljuk mindenhova elhelyezni a szövegen belül, ahova csak tudjuk. A Google éberen figyeli, hogy egy honlap nem akarja-e ily módon manipulálni a keresőrobotokat, és ha ilyet tapasztal, azt találat-megvonással bünteti. A kulcsszavak optimális elhelyezkedése, azok kiemelése (dőlt, vastag betűvel vagy aláhúzással) a szövegblokkon belül egy külön kiemelt téma, melyet egy későbbi gyakorlati útmutatóban dolgozunk fel. Meta jelzők (meta tags) A honlapunk tartalmát az olvasók felé közvetítő html fájlokban van hely a keresőknek szóló kiegészítő információk elhelyezésére, ezeket nevezzük meta jelzőknek, pl. kulcsszó jelzők (keyword tags) és leírás jelző (description tag). Itt érdemes elhelyeznünk az adott oldalra vonatkozó információkat, de legyünk tudatában, hogy a Google ezeket a mezőket ma már egyáltalán nem veszi figyelembe. Mindazonáltal más keresők számára ezek továbbra is fontosak. Belső statikus linkek Belső linkeknek azokat a hivatkozásokat nevezzük, melyek az egyik saját oldalunkról egy másik saját oldalunkra mutatnak. Ezek nem csak azért fontosak, hogy biztosítsák a honlap bejárását az olvasók és a keresőmotorok számára, hanem a tartalomhoz is hozzájárulnak. Ugyanis ha statikus linkekről van szó, akkor maga a hivatkozás is egy szövegrész, ami célszerűen tartalmazhatja a kulcsszavainkat is, hozzájárulva így a kulcsszó-sűrűség természetes növeléséhez. Képleírók (alt tags) A html fájlok lehetővé teszik, hogy minden egyes megjelenített képhez hozzárendeljünk egy szöveget is, ami leírja, hogy a kép mit tartalmaz. Ez első sorban azt a célt szolgálja, hogy ha egy adott kép egy adott böngészőben (akár a beállítások miatt) nem tölthető le, akkor is tudja az olvasó, hogy az mit ábrázol. Egyes böngészők például a betöltés folyamán is megjelenítik ezt a szöveget, addig, amíg a kép teljesen betöltésre nem kerül. Más böngészők pedig kis címkére kiírják a kép leírását, ha a kép fölé mozgatjuk az egeret. Mivel a képleírók az olvasó által is látható szöveget tartalmaznak, ezért a fejlettebb keresőmotorok figyelembe veszik ezek tartalmát annak megítélésében, hogy egy keresőszóhoz mennyire illeszkedik egy adott oldal. Ha vannak képeink az oldalainkon, ne hagyjuk ki tehát ezt a lehetőséget. Külső optimalizálás: Az oldalon belüli tényezők vázlatos vizsgálata után térjünk át az oldalon kívüliekre. A Google az oldalon belüli tartalommal egyenlően nagy súlyt helyez arra, hogy milyen az internetes közösségben egy adott honlap népszerűsége. A népszerűség a Google szemében azzal mérhető, hogy honnan, hány link mutat az adott oldalra. Minél több különböző domén, minél több különböző tárhelyről tartalmaz hivatkozást egy adott oldalra, azt annál népszerűbbnek tekinti. Sőt, a hivatkozások forrása szerint is súlyoz: egy önmagában is népszerű oldalról kivezető link sokkal többet ér a céloldal számára, mintha ugyanez egy kevésbé népszerű oldalról mutatna rá. A Google egy bonyolult oldalértékelési rendszert dolgozott ki annak megállapítására, hogy egy adott oldalmennyire népszerű. Azért van egy ilyen modellre szüksége, mert a népszerűség természetes velejáróját, a látogatottságot nem tudja mérni. (Az Internet szerkezete nem teszi lehetővé, hogy idegenek látogatottsági statisztikáihoz mások hozzáférjenek.) A Google tehát minden egyes oldalt a saját kifinomult módszerével értékel, ezt hívjuk oldal-értéknek (page rank). A magas oldal-értékű oldalakat azután előrébb helyezi a találati között, hogy így biztosítsa a felhasználók számára a legelőnyösebb találatokat. Hogyan növelhető az oldalak értékelése? Azt a célt kell kitűznünk magunk elé, hogy az internetes közösségben minél több színvonalas (magas oldal-értékű) honlapról mutassanak hivatkozások a mi oldalainkra. Mivel arra nincs közvetlen befolyásunk, hogy mások milyen hivatkozásokat helyeznek el, az ilyen külső linkek elérésére kifinomult technikák fejlődtek ki. Megfelelő megközelítéssel és szoftveres háttérrel elérhető ez a cél. Ez a gugli hozzá állása a dolgokhoz, de ha van egy jó oldalad mint irták akkor a cime ugyis kézről kézre jár. |
Quote:
Egy olyanon láttam egyszer, hogy húú, micsoda szuper dolgokat csinálnak, nézzük csak meg a referenciákat. A referencia egy weboldal név volt, és hozzá egy google keresés. Gondolom a bemutató az lett volona, hogy az első oldalon ott van a keresett oldal, köszönhetően az ő munkájuknak... Megnéztem... :D Lapoztam, lapoztam, lapoztam, a 20. oldalnál feladtam. :) Az első 20 oldalon nem volt ott a referenciának szánt oldal. :) Ezt hívják cikinek? ;) |
az biztos, de mint mondtátok legyen jó oldal és járjon kézről kézre nyugodtan nézhetitek ajánlhatjátok és linkelhettek rá megköszönöm:D
|
|
Jah tényleg és akik megnézték a honlapot annak teccet vagy van esetleg pár tippük?
|
[quote=Ati]Ezt ugye nem egy magyar kereső-optimalizáló oldalról szedted?
Nem Ati:) Azoknak már énse hiszek, ez vmi tankönyvből van amit vmikor annó olvastam:) |
Quote:
track! én már 4. éve a Tiszához járok,/Tiszaörvényre/ sátorozni, és nagyon király egy hely, komolyan mondom, voltam és éltem már külföldön is, és sok hely elbújhat a Tisza vadregényes tájai mellett! Bár ezt lehet, hogy nem ide kellett volna írni:D Úgy, hogy aki teheti, az menjen a Tiszához! |
Quote:
|
ha valkinek van valamilyen linke esetleg ahhonnan lehet tanulni webszerkesztést (php, css, html, stb.) tom hogy rákeresek és akkor van, de azért kérdem hogy akinek be is vált és jó.:D
|
Quote:
|
jah tényleg a javascriptet ki hagytam. srry. És mejikkel lehet nagyon *jó* oldalt csinálni?
|
Quote:
a javascript szerintem olyasmi, amit csak végső esetben kell használni:), de kössetek belém nyugodtan:) szóval szerintem kb hanyagolhatod.. aztán meg mondjuk php.. vagy java, amit szeretni is lehet:) *jó* oldalt bármivel, mivel elsősorban a tartalom könnyen érthető tálalása a lényeg, az pedig bármivel megoldható |
No meg attól is függ, hogy hova akarod tenni az oldalt. PHP-t pl szerintem az ilyen ingyenes tárhelyszolgáltatóknál nem nagyon fogsz tudni futtatni, én legalábbis tuti nem hagynám, hogy kispistike a komplett webszervert lehalassza. ;)
|
Quote:
eygébként ha már php-vel foglalkozol, akkor minimum h telepítesz magadnak webszervert, és azon szépen tanulgatsz, meg szívsz nagyokat:D |
nah ja! akkor a html már meg van akkor most egy kis css aztán meg majd még meglátom mert ahogy elnéztem egy kis időbe fog tellni míg megtanulom a css-t:confused:
|
van itt valaki akinek van vmi nagyon *jó* saját készítésű site-ja?
|
Quote:
|
Tanultam web-lap szerkeszést fél-évig, főként a hmtl nyelvet nézegettük..
Érdekelne milyen szerkesztő programot használtok, melyiket ajánljátok... Én a vizsga oldalamat Publisherbe csináltam, de gyanakszom hogy sokkal jobb és profibb proggramok is léteznek.... Ki mit ajánl? Személyszerint a könnyen elsajátítható, felhasználó barát program érdekelne, esetleg magyarosított verzió( nem fontos!) Előre is köszi. |
Quote:
Wow, most nézem, 110k+áfa, kezd esni, annyira már nem is vészes. |
Quote:
|
Én használom a Flash-et, persze még csak nagyon alap fokon (tutorialok), de nekem öö.. "kölcsönvett" verzióm van:rolleyes:
Amúgy egyszerűen kezelhető, és nekem 100%-osan tetszik (csak a memóriát fogyasztja). Aki tudja, próbálja ki, megéri;) |
Quote:
|
Quote:
én a notepad+ ajánlom magyar és nagyon jó mert a tageket kiemeli és van asszem beépített kódok is!!:) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Lotr:) Én ezt használom nekem bevált. Ráadásul még magyar is. Innét letöltheted. http://putraware.uw.hu/exe/pw19inst.exe Ez pedig az oldala ahol rendes leirás is van róla. http://putraware.uw.hu Aki a notepadot használja könnyen megbarátkozik vele is. |
Én tudok egy jót ha fietsz nekik előrább raknak tutira;)
|
Quote:
Miről van szó? |
Ezt nem értem hogyan:confused:
Valamiért olvassok egy témát nem elöszőr és benézem rendesen. kicsit régebbi írásokra reagáltam sőt nagyon is. valamiért a közepétől reagáltaM:( pl. Google keresőben ha fizetsz érte akkor első között dob kia a kereső mint minden más keresőnél |
Quote:
A Google nem fog az elsők között kidobni, a fizetett hirdetéseknek külön helyük van. Sőt, nem tudok olyan keresőről, ahol előbb jön ki az, aki fizet érte. Google nem, Yahoo nem, msn nem, altavista nem. |
Quote:
|
hüm-hüm akkor ezt rosszul tudtam. De elég sok pénzért minden lehetséges:)
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 23:48. |