Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Újraindulás (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1440)

Valezius 03-13-2007 14:14

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 79851)
érthető...
gyorsan változtassunk meg egy jól bevált szabályt, mert te véletlen beütöttél 2 üres orit...
;)

Héj! Ki mondta, hogy változtassuk meg? Jó lenne, ha nem csak nyitó hozászólást olvasnád :p Vagy ha csak azt olvasod, akkor legalább tényleg azt olvasd, amit írtam...

Hóhér 03-13-2007 18:20

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 74485)
Kék számmal lehet. ;)
Azt szeretem ebben a fórumban, hogy még a véleményemet is megkérdőjelezik. Jogom van azt gondolni, hogy enélkül jobb lenne a játék.

Ne mondja nekem senki, hogy nem lenne izgalmasabb a játék 4. szinten, ha nem hemzsegnének a totál üres országok.

végig olvastam a topicot.
nem tudom honnan gondoltad, hogy nem olvasok eleget a topicokban...

sőőőőt...
találtam is a kezdő topicon kívül még összesen kb. 1 beírást tőled itt, ami a kezdő topichoz kapcsolódik...

:p

én a hozzá szólásomban elég nyomós érveket írtam , miért jó hogy van ez az opció a játékban, szemben azzal, hogy neked mennyire romlott a játék élményed 2 üres ori beütése miatt...

mivel ez volt a kezdő topic, hogy kinek mi a véleménye,leírtam mi lenne ha nem lenne hirtelen ez a funkció a játékban, mivel te erre utaltál, hogy szerinted ez lenne a jó, neked...

nos akkor leírom konkrétabban...

a véleményem, hogy ez az egész egy baromság...
( jogom van ahhoz,hogy ez legyen a véleményem :D:D:D )

Valezius 03-14-2007 10:02

Quote:

Originally Posted by Hóhér (Post 80027)
mivel ez volt a kezdő topic, hogy kinek mi a véleménye,leírtam mi lenne ha nem lenne hirtelen ez a funkció a játékban, mivel te erre utaltál, hogy szerinted ez lenne a jó, neked...

Dehogy utaltam. :) Nem szoktam utalni, ha úgy gondolom, akkor azt írom. ;)

Massza Rex 03-14-2007 20:53

Akinek van ereje új orit indítani, az kapcsolja össze is azokat. Ennyi, ezen kár rágódni. (ha fáradt vagyok, akkor nem indítok új orit, nem vezetek kocsit, nem szerelek villanyt, stb...)

Aki meg unatkozik Mf-ként, az menjen szövibe, ott mindig történik valami :D

Az üres orikat meg nem kell beütni és akkor nem lesz gyors (unalmas haladás) no meg lehet az ori gazdájának is jó fog esni, hogy nem ütik meg 15x-re is és talán nem kell újráznia.

Mi lenne ha mindenki a dolgok normális használatára törekedne, nem pedig arra, hogyan lehetne megtalálni a kiskapun a kiskaput.

Valezius 03-14-2007 22:49

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 80244)
Az üres orikat meg nem kell beütni és akkor nem lesz gyors (unalmas haladás) no meg lehet az ori gazdájának is jó fog esni, hogy nem ütik meg 15x-re is és talán nem kell újráznia.

Két eset van, vagy eleve újrázás céljából üres az az ori, és akkor valaki biztos, hogy beüti. Vagy pedig elég kezdő a tulajdonosa, és akkor neki is jobb, ha kap egy szép nagy pofont. :)

Princ 03-14-2007 22:52

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 80244)
Mi lenne ha mindenki a dolgok normális használatára törekedne, nem pedig arra, hogyan lehetne megtalálni a kiskapun a kiskaput.

Szyriuszt avval, hogy az anarchiában hagyták, gyakorlatilag csalóvá nyilvánították. Ezt még helyeselni is méltánytalanság vele szemben.

Egyáltalán: miféle hozzáállás az hogy mindenki kiskaput keres??

Massza Rex 03-15-2007 20:05

sajnos tapasztalat...:mad:

Szyriuszt nem csaló, mindössze nem tartotta be a szabályokat. Ha jobban tetszik nevezhetjük szabályszegőnek.

Princ 03-15-2007 21:29

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 80354)
sajnos tapasztalat...:mad:

Ilyenkor szomorú arra a következményre gondolnom, hogy a világról alkotott kép befolyásolja azt. :(

Synkel 03-16-2007 19:19

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 80256)
Szyriuszt avval, hogy az anarchiában hagyták, gyakorlatilag csalóvá nyilvánították. Ezt még helyeselni is méltánytalanság vele szemben.

Egyáltalán: miféle hozzáállás az hogy mindenki kiskaput keres??

A magam részéről sajnálom, hogy Szyrius anarchban maradt, mert aktív játékost vesztett vele az A. Ettől függetlenül tény, hogy nem tett eleget a regisztrációs szabályoknak, azaz csalt. Ezt ő maga is elismerte, kár vitatni. Hogy nem csalási szándék vezette, hanem egyszerűen elfelejtette, az ebben az ügyben nem sokat befolyásol, mert télleg milliórszor fel van rá hívva a figyelem, ráadásul a checkboxot is be kell jelölni nem egyszer, hogy igen, télleg elolvastam. Ahogy valaki korábban már írta, ha 70 órás ébrenlét után neked annyira fontos új orit regelni, akkor arra is szánj időt a fáradtság ellenére is, hogy összekösd a régivel.

misimókus 03-16-2007 22:33

Normál -> Anarchista -> Normál

Üdv Néktek.

Lehet, hogy nem ide kellene írnom, de ezt találtam a legmegfelelőbbnek e témában:
Az orim normál csoportból az Anarchista csoportba került. (kb 1 hónapja)
Szeretném tudni, hogy hány VIP kör szükséges ahhoz, hogy esetleg vissza tudjam tenni a normál csoportba. És ha igen, akkor hogyan is működik ez a dolog?

Köszönöm.

Valezius 03-16-2007 22:36

Lásd beállítások, zéró-start

misimókus 03-16-2007 22:45

Köszi a gyors választ.

Egy kicsit meglepett, hogy egy új ori 1 személyiséggel.
És vajon melyik szintre lehetne visszajutnom a normálba?
És tényleg elvesznének az eddigi személyiségeim?

Valezius 03-17-2007 00:08

Quote:

Originally Posted by misimókus (Post 80553)
Köszi a gyors választ.

Egy kicsit meglepett, hogy egy új ori 1 személyiséggel.
És vajon melyik szintre lehetne visszajutnom a normálba?
És tényleg elvesznének az eddigi személyiségeim?

Biztos, le van írva: 5. szint, 200hektáros teljesen új ori.
Nem véletlenül nem lehet az anarchban "fölpumpált" orikat átrakni normálba. ;)

Kubbi 04-30-2007 09:41

Sziasztok!
Ha ujrázni szeretnék, meg kell várnom, hogy a karavánom átérjen a szövimhez, vagy ha ráklikk, hogy karaván elküldése, majd 1percre rá ujrázok egy jót, akkor megérkezik a karaván? :)
Köszi előre is! :)

Grabi 04-30-2007 10:06

nem kell megvárni, újrázhatsz nyugodtan

Kubbi 04-30-2007 10:55

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 91534)
nem kell megvárni, újrázhatsz nyugodtan

Köszike :)

Kutyuleee 04-30-2007 13:20

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 91533)
Sziasztok!
Ha ujrázni szeretnék, meg kell várnom, hogy a karavánom átérjen a szövimhez, vagy ha ráklikk, hogy karaván elküldése, majd 1percre rá ujrázok egy jót, akkor megérkezik a karaván? :)
Köszi előre is! :)

nem kell parázni a karaván megérkezik az hozzá:p

Kubbi 05-01-2007 09:18

Karaván tényleg megérkezik, leteszteltem :D
A segély viszont nem term újra. :mad:
Ezt is leteszteltem. :D

Pepa 05-01-2007 11:09

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 74471)
Kíváncsi vagyok a véleményetekre a szint újrakezdéssel kapcsolatban. MIért jó, miért rossz?

Nem vagyok régi játékos, ezt mindenki tudja, aki rendszeresen olvassa a külsőt.
Kezdetnek elmondanám az én tapasztalataimat. Nemrég felléptem a 4. szintre, a szövitársakat meg lenn hagytam tekercset írni. Szóval 600hekis mfként vágtam neki, számítva arra, hogy nem lesz könnyű dolgom. Egy moráljavító ütés után, beütöttem egy elég gyenge orit alulról +40hektár, azán felülről beütöttem egy törpit, de valahogy az is fölém került, még 40hektár. (Persze egyik esetben se kellett fullra kitámadnom) Egy kis célzott felfedezéés után ott álltam máris 700hektáron, minden erőfeszítés nélkül, ami még rendben van. Aztán megláttam egy totál üres országot, és ki is mentem rá pár sereggel, hirtelen 800hektáron találtam magam, a 700hektárra beállított országgal, mégse jött senki, hogy elvigyen tőlem vagy 50hektárt. Nyilván a környéken még gyengébb országok is voltak! (Pedig ez már a 100.hely) A napokban pedig még egy újrázó ori jött velem szembe, és máris 950hekinél tartok, hát most se próbált senki földet elvenni.

Szóval most úgy érzem, hogy ez a két újrázó ori a játékélmányemet erősen rontotta. Legalább ötödiken ilyenek nem voltak... Másrészt most már a szövitársak is fenn vannak, de egy ilyen szinten elvileg sem lehet együtt haladni.

Akkor nézzük máshonnan a dolgokat. Az többiek, eddig csak pénzrő lbeszéltek, pedig az újrázásnak eredetileg NEM ez a célja, ezt csak erre használják.
Eredetileg, ha országod olyan helyzetbe került, hogy felállása kilátástalan és sokkat több bajd és időt jelentene, mint amennyi előnnyel járna, akkor újrázhatnál, ezért van az 500 kör limit. Én kétszer újráztam eddig a főorimmal. elsőre, mert hadisként messze voltam a többiektől és kicsi volt a morálom, meg állandóan leütöttek- B topjába nem a legjobb;) , 2.-ikra A-ba mert fajt kellett váltanom a klán érdekében.

Valezius 06-02-2008 00:12

Régi topic új téma :)

Mi a jobb A-ban hoszzútávon egy orinak:
úgy újraindulni, hogy senki ne üssön be előtte, ezáltal a felhozott és a foglalt, fedezett földeket eltüntetni a csoportból
Vagy hagyni, hogy a csoport felossza a földemet.

Lehet, hogy nem is lehet válaszolni erre a kérdésre. És sok dolog még nem jutott eszembe vele kapcsolatban :)
A második hátránya, hogy feljebb tolhatja a top 30%-ot, ha ezt sokan csinálják.
Előnye, hogyha jövök újra fel, akkor picit csökkenhetnek a távok.

Elsővel pont fordítva van, kevesebb föld ugyanannyi emberre széjjelebb húzza a csoportot.

Valami vélemény, vagy Remyt idézve ne gondolkozzak annyit?

Remedy 06-02-2008 00:15

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 178485)

úgy újraindulni, hogy senki ne üssön be előtte, ezáltal a felhozott és a foglalt, fedezett földeket eltüntetni a csoportból

Lehet, hogy nem is lehet válaszolni erre a kérdésre. És sok dolog még nem jutott eszembe vele kapcsolatban :)
A második hátránya, hogy feljebb tolhatja a top 30%-ot, ha ezt sokan csinálják.
Előnye, hogyha jövök újra fel, akkor picit csökkenhetnek a távok.

Elsővel pont fordítva van, kevesebb föld ugyanannyi emberre széjjelebb húzza a csoportot.

Valami vélemény, vagy Remyt idézve ne gondolkozzak annyit?

En ezt az utolsot ajanlanam, hiszen ha aki beut, lefordul, maris olyan, mintha nem csinaltal volna semmit. Es ugye direkt beengedni uteseket meg amugyis szabalytalan, szal en a sima ujraindulasra es a kevesebb gondolkodasra szavazok :)

Valezius 06-02-2008 00:19

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 178487)
En ezt az utolsot ajanlanam, hiszen ha aki beut, lefordul, maris olyan, mintha nem csinaltal volna semmit. Es ugye direkt beengedni uteseket meg amugyis szabalytalan, szal en a sima ujraindulasra es a kevesebb gondolkodasra szavazok :)

Hát erről azért olvasnék egy állásfoglalást.
Most miért vegyek be 10K íjat, amikor újrázni akarok, és az elpocsékolt pénz lenne?
Ellentmondana a racionalitásnak. (Bár anno Tuvalu és Grabi példája belleshet ebbe a körbe)
Vagy vegyünk egy jobb példát: ha nem védem, azzal ugye lejjebb kerülök pontban, ami mondjuk hv-ban kifejezetten hasznos lehet, mert 20heki bukás 60heki bontással egyenértékű. És 250hekis orival ne mfogok 60hekit bontani.

Vagy zárójelben, ha szószerint vesszük, amit mondtál: Ha védés helyett szembemegyek az is szabálytalan, mert direkt engedtem be :D

Princ 06-03-2008 09:09

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 178485)

Újrahasznosítás rulez :D

Sztm könnyebb ugyanezt föld helyett pénzzel meggondolni. Akkor úgy hangzik a kérdés, hogy mi a jobb újrázás esetén (magányos esetben); hagyni hogy lefosszanak és mondjuk még a bankokat is bontani, vagy magunkkal vinni a sírba a maradék zsetont. Altruistáknak nyilván az első a szimpatikus. :)

All times are GMT +1. The time now is 22:00.