Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Stratégia & Tippek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=14)
-   -   Gnóm vari! (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1380)

opp 02-06-2007 18:35

Quote:

Originally Posted by Everlasting (Post 71334)
Messze az óriás a legjobb varis.

Egy esetben tudom elképzelni a gnóm varist-bár az elf ott jobb- ha tolis szövi tagjaként ő is tart tolit, annyit amivel befér a hadis orikhoz.-azaz toli szinten csak a eredeti tolisoktól kell félnie. Mivel a vari támadó ereje nagyobb mint az elfnek adódhatnak helyzetek hogy a jobb a szöviben-de....

Egy hadis ork a 8 tábornok miatt tarthat szerintem 12-13%-nyi tolit és álltalába tartanak is ha csak nincs kiélezve , ami szövi miatt nem nagyon fontos(főleg ha tanya free)
szóval, ha ezt tul akarja szárnyalni akkor elég komoly mennyiségü tolvajt kell tartani és akkor se sok értelme van mert ha az ork okosan játszik akkor kárt nem tud benne tenni
emiatt lényegesen kevesebb a varija, vagy nincs elég védelme és az ork már simán beveri legalább 2 sereggel mészárlásra szövi segitséggel, ha nem töbször
és a másik, ahogy én láttam egyre kevesebb az olyan szövi ahhol van egy ork a szövibe(sajnos) szóval emiatt is szerintem a gnóm vari továbra is halott ötlet

Viz 02-06-2007 18:56

Quote:

Originally Posted by opp (Post 71825)
Egy hadis ork a 8 tábornok miatt tarthat szerintem 12-13%-nyi tolit és álltalába tartanak is ha csak nincs kiélezve , ami szövi miatt nem nagyon fontos(főleg ha tanya free)
szóval, ha ezt tul akarja szárnyalni akkor elég komoly mennyiségü tolvajt kell tartani és akkor se sok értelme van mert ha az ork okosan játszik akkor kárt nem tud benne tenni
emiatt lényegesen kevesebb a varija, vagy nincs elég védelme és az ork már simán beveri legalább 2 sereggel mészárlásra szövi segitséggel, ha nem töbször
és a másik, ahogy én láttam egyre kevesebb az olyan szövi ahhol van egy ork a szövibe(sajnos) szóval emiatt is szerintem a gnóm vari továbra is halott ötlet

12-13% kocsma nagyon sok egy orknak. Mfbe úgyis letképtelen, a szövi meg ott van mellette, nekem 10% a max de az is csak 200-400 heki körül ahol még sok a kóbor tolis. Mellesleg meggondolandó hogy 5. szinten érdemes e 8 tábit tartani, igazából csak magas hekin van értelme. Egy gnóm varis ( tegyük fel hogy létezik ilyen ) csak azért nem tudna kihívást jelenteni egy orknak mert nem tudja tekizni. Nem tudom összehasonlítani valahogy a kettőt:D
Azonban megvetem a gnóm varisokat:)

Napóleon 02-06-2007 19:05

;)
gnóm vari kontra ork

ne vicceljünk

Everlasting 02-06-2007 19:09

A gnóm varis nem tekizi ki,de a többi szövitag igen. És ha háborúról van szó akkor a gnóm varis vidáman viheti az embert, a tanyafree ork hadisten azért megérzi a dolgot.Az első ütés kör után már nem fog menni sehova,csak óriási anyagi áldozatokkal.
tipikusan a toliszövi elleni háborúban lehet tudni hogy üthet az ork először, de nem fog utoljára.Lehet hogy a szövije győz,de ő már nem vesz részt a harcokban...

Nyilvánvaló, hogy a gnóm sokat veszít védőerőben az elf varival szemben,de támadóerőben nyer valamennyit.Bevállalhatónak látom,attól függően hogy milyen csoportról van szó

Napóleon 02-06-2007 19:13

Quote:

Originally Posted by Everlasting (Post 71836)
A gnóm varis nem tekizi ki,de a többi szövitag igen. És ha háborúról van szó akkor a gnóm varis vidáman viheti az embert, a tanyafree ork hadisten azért megérzi a dolgot.Az első ütés kör után már nem fog menni sehova,csak óriási anyagi áldozatokkal.
tipikusan a toliszövi elleni háborúban lehet tudni hogy üthet az ork először, de nem fog utoljára.Lehet hogy a szövije győz,de ő már nem vesz részt a harcokban...

Nyilvánvaló, hogy a gnóm sokat veszít védőerőben az elf varival szemben,de támadóerőben nyer valamennyit.Bevállalhatónak látom,attól függően hogy milyen csoportról van szó

10 millió változat létezik
-lehet h a gnóm varis elmegy aludni ( mint a rendes emberek) addig meg az ork kivégzi,
- lehet h 2 szöviteg nincs gépnél
-lehet h az orknak van pár milliárdja a piacon a gnómnak meg semmi ( ha valaki olyan hülye h gnómmal vari legyen akkor nem hiszem h lenne neki )
.
.
.
.

opp 02-06-2007 19:25

Quote:

Originally Posted by Everlasting (Post 71836)

ha jó az ork nincs otthol tekije !
támadást indit és a tolis szövi inditja a lóvét a a támadáskor teki be ütés teki ki
embert lop és akkor ?
ha ráteszi a vihart akkor is van néhány hulla, vagy mf varis a közelbe akihez befér embert lopni
ha meg az orkhoz befér a gnóm tolival akkor bajba van varival létszám szempontjából
és aki szövibe orkkal van az egy idő után ugyis hozzászokik, hogy ő tölti be a boxzsák szerepét(legalább is én már ezt megszoktam) és addig is 4 országot foglal le egyedül amig a 3 másik társa nullára vágja az egész szövit akkor mehet az anyagi támogatás, mivel földért lazán belibben szinte bárhova és már vissza is ment a többiekhez.......
de ez már nem ehhez a témához tartozik szóval részemről ennyi

Everlasting 02-06-2007 19:41

Független attól hogy gnóm-e vagy sem a varis, ha meglepetésből támadnak illetve ha nincs gépközelben 2 szövitárs amikor szövitámadás jön mindenkinek fáj.
Ilyen lehetőséget lehet találni dögivel.
Igazán az alap témára kívántam válaszolni: szerintem lehet olyan helyzet amikor a gnóm varis működőképes ,de nagyon ritka és túl sok áldpzattal jár.
A tolis szövi esetében is az elf valószínűleg jobb a helyére,de néha a gnóm lenne az erősebb.
(az orkos dologról meg annyit,hogyha őt kiütik akkor a szövi másik hadisa is nagyon gyengül és lássuk be nem művészet tolival- varival elintézni. Általában egy tolis szövivel számolhatunk úgy hogy sok pénze van és kibíbrja az első csapkolódást)

Viz 02-06-2007 20:13

Quote:

Originally Posted by opp (Post 71841)
ha jó az ork nincs otthol tekije !
támadást indit és a tolis szövi inditja a lóvét a a támadáskor teki be ütés teki ki
embert lop és akkor ?
ha ráteszi a vihart akkor is van néhány hulla, vagy mf varis a közelbe akihez befér embert lopni
ha meg az orkhoz befér a gnóm tolival akkor bajba van varival létszám szempontjából
és aki szövibe orkkal van az egy idő után ugyis hozzászokik, hogy ő tölti be a boxzsák szerepét(legalább is én már ezt megszoktam) és addig is 4 országot foglal le egyedül amig a 3 másik társa nullára vágja az egész szövit akkor mehet az anyagi támogatás, mivel földért lazán belibben szinte bárhova és már vissza is ment a többiekhez.......
de ez már nem ehhez a témához tartozik szóval részemről ennyi

OFF akkor már:

Mit csinál egy ork ha gyújtanak nála embert lopnak szárazvihart rajta ( ez tfnél nem téma ).
Azért már megérzi. Varival meg egy gyengébb hadis-varis is befér hozzá.
Tekiben játszhatja a haditeki bevesz kitesz dolgot, de akkor mi lesz a mező ( tf esetében megint nem ) laki, mágia és tolitekikkel? Na meg azt modnom se kell hogyha 1 kört veszít a karaván miatt az se kellemes:D Merthogy ha nincs, akkor ugye még a hadisok is befrnek kb mindenfélére, és a varikat is alig fogja felrakni. Na meg azt ne is nézzük, hogy védéskor és támadáskor is veszi a tekit? Mert hogy tuti vissza is kísérik, akkor meg már nézhet. Plusz a napi 5 piac igencsak limitálja a dolgot. Szóval ez mind szép és jó, de szerintem nem A-ról van szó.
Merthogy 1/A-ban ezt mindenki megjátssza, de ott már aki gnóm varisnak adja a fejét...

Napóleon 02-06-2007 20:29

az vagy hülye vagy kísérletező kedvében van :D

Everlasting 02-06-2007 23:49

Igen, a gnóm varist bárhogy eröltetjük az A*ban még véletlen sem sikerül indokot lelni hogy miért.:)

Valezius 03-20-2007 12:53

A másik topicban azt olvastam, hogy a varis írjon pár hónapig tekit 199hekin.
Akkor mégis van gnóm vari? Vagy óriással kell tekit írni? Vagy aki vari akar lenni az ítrjon gnómmal, hadfizzon, aztán negyediken legyen óriás? (de akkor minek írjon?)
Na akkor most mi a helyzet? :)

Szecsa 03-20-2007 13:19

aztan a megirt tekiket adhatja el, es veheti belole a leirtott varikat :D

amugy ha 3k var mellett irja 200 hekin a tekiket, attol még nem varis :D

Synkel 03-20-2007 15:27

Óriással királyul lehet tekit írni, megjegyzem. Ha sok könyvtárad van, számít az a 10 amivel többet írnak darabonként.

Remedy 03-20-2007 15:39

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 81235)
Óriással királyul lehet tekit írni, megjegyzem. Ha sok könyvtárad van, számít az a 10 amivel többet írnak darabonként.

De csak ha odafigyelsz ra, mert benntartani nem lehet, mert vedelem ide vagy oda, sokbol (viszonylag) sokat lopnak.

Massza Rex 03-20-2007 16:11

Persze jó ha az ember segge alatt milliók, na adja ég milliárdok vannak, de én pl szinte semmi "készlettel" hadakoztam végig mind a 4 szintet, és nem volt halálos. Volt amikor elporoltak és kellett 5-6 nap mire egyenesbe jöttem, de ettől még elég dinamikusan sikerült haladni. (az A-ban már csak lapultam egy sort, mert cél a gyors fordulás volt.)

Egyébként meg fosztani, fosztani és fosztani...ez a legjobb recept, ha nincs elég lóvé :)

Smooth Scroller 03-20-2007 17:12

vegigporgettem a hsz-okat es lattam, hogy nincs itt 1 kis konnyed matekozas, hogy miert is jobb az orias varisnak. hatha vki 2elkedik. :)

1. GYILOK A TOLIKKAL

a gnom hatranya a sugobol:
Quote:

* minden haderőveszteség 30%-kal magasabb
az orias elonye a sugobol:
Quote:

* minden, az óriás ellen irányuló tolvajakció 50%-kal kisebb zsákmányt képes szerezni
* A varázslók meggyilkolása ... csupán 20% hatásfokú, vagyis 80%-kal kevesebb

a gnomnal kiemelt resz az nemcsak a hadi akciokra hasznalt seregek eseten igaz, hanem a tolizasnal a bebukasra is, es a tolikkal valo varigyilokra es sereggyilokra is ervenyes.

1.a. VARIGYILOK

tegyuk fel, hogy az ellenfel 100 varit killelne eppen 1 akcioval. nezzuk meg mi van akkor ha orias ellen teszi, vagy ha gnom ellen:

gnom: 100 * 1.3 = 130
orias: 100 * 0,2 = 20

(az oriasnal a 0.2 az a szieszta altal nyujtott 80% varivedelem, a gnomnal az 1.3 pedig a +30% extra seregveszteseg.)

tehat a gnomnal 6.5-szor annyi vari hullik el 1 tolis akciora!

1.b. SEREGGYILOK

tegyuk fel, hogy az ellenfel 100 katonat (elitet, lovast, stb., teljesen mind1) killelne eppen 1 akcioval. nezzuk meg mi van akkor ha orias ellen teszi, vagy ha gnom ellen:

orias: 100 * 0,5 = 50

(az oriasnal a 0.2 az a szieszta altal nyujtott 50% tolik elleni vedelem, a gnomnal az 1.3 pedig a +30% extra seregveszteseg.)

tehat a gnomnal 2.6-szor annyi katona hullik el 1 tolis akciora!

2. KESZENLET

ujabb gnom hatrany a sugobol:
Quote:

* a varázslók jobban fáradnak minden varázslásnál
azaz minden varazslasnal 1-el tobb keszenlet fogy el. tehat pl a sikeres gomboles nem 2 hanem 3%-ot fogyaszt, es a sikertelen is 1 helyett 2%-ot visz el. osszessegeben hamarabb fogy el a keszenlet.

3. VARAZSERO

az orias elonye a sugobol:
Quote:

* a varázslók 10%-kal erősebbek
* a mágia ... területén elérhető maximum 40%
a gnom elonye a sugobol:
Quote:

* az egyes tudományágakban elérhető max. mérték 50%
legyen a varik szama 1000, ekkor a varazsero
gnomnal: 1000 * 1.5 = 1500
oriasnal: 1000 * 1.1 * 1.4 = 1540 (+2.67%)
tudos gnomnal: 1000 * 1.55 = 1550
tudos oriasnal: 1000 * 1.1 * 1.45 = 1595 (+2.9%)

tehat a varazsero kb. 1forma, minimalisan erosebb az orias.

4. SEREGLETSZAM

a gnom kicsit tobb 1seget tarthat az 50% lakiteki miatt mint az orias, es a mg-i teki is +50%-os.
gnom mg es laki szorzat: 1.5 * 1.5 = 2.25
tudos gnom mg es laki szorzat: 1.55 * 1.5 = 2.325

az oriasnak csak 40% lakitekije es 30% mg-i tekije lehet, de van +20% kajatermeli bonusza.
orias mg es laki szorzat: 1.2 * 1.3 * 1.4 = 2.184
tudos orias mg es laki szorzat: 1.2 * 1.35 * 1.4 = 2.268

tehat a gnom az oriashoz kepest kb. 3%-kal tobb sereget tarthat, mig a tudos gnom a tudos oriashoz kepest kb. 2.5%-kal tobbet. viszont az orias sok esetben megteheti, hogy 1-2 kocsmat tart csak es ahelyett templomot, vagy barakkot huz fel, a gnom viszont hamar rafaraghat az ilyesmire, ha az ellenfel porig alazza a tolvajaival.

a tanulsagokat mindenki maga vonja le... :)

Princ 03-20-2007 17:48

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 81268)
a gnomnal kiemelt resz az nemcsak a hadi akciokra hasznalt seregek eseten igaz, hanem a tolizasnal a bebukasra is, es a tolikkal valo varigyilokra es sereggyilokra is ervenyes.

SEREGLETSZAM
gnom mg es laki szorzat: 1.5 * 1.5 = 2.25

Elég fáradságos lehet egy ilyen teljes igényű összevetés elkészítése, úh ha ez ennyire komoly, hadd kérdezzem/mondjam meg hogy
- miért szorzod a mezőtekit a lakitekivel 'sereglétszám' címszó alatt? A tanyaszám ennyire azért nem játszik bele..
- a gnóm haderőveszteségi malusz a kilelésekre sztm nem vonatkozik.

Bogár 03-20-2007 18:16

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 81268)
vegigporgettem a hsz-okat es lattam, hogy nincs itt 1 kis konnyed matekozas, hogy miert is jobb az orias varisnak. hatha vki 2elkedik. :)

1. GYILOK A TOLIKKAL

a gnom hatranya a sugobol:
Quote:

* minden haderőveszteség 30%-kal magasabb
(...)

1.a. VARIGYILOK

tegyuk fel, hogy az ellenfel 100 varit killelne eppen 1 akcioval. nezzuk meg mi van akkor ha orias ellen teszi, vagy ha gnom ellen:

orias: 100 * 0,2 = 20

(az oriasnal a 0.2 az a szieszta altal nyujtott 80% varivedelem, a gnomnal az 1.3 pedig a +30% extra seregveszteseg.)

tehat a gnomnal 6.5-szor annyi vari hullik el 1 tolis akciora!

1.b. SEREGGYILOK

tegyuk fel, hogy az ellenfel 100 katonat (elitet, lovast, stb., teljesen mind1) killelne eppen 1 akcioval. nezzuk meg mi van akkor ha orias ellen teszi, vagy ha gnom ellen:

orias: 100 * 0,5 = 50

(az oriasnal a 0.2 az a szieszta altal nyujtott 50% tolik elleni vedelem, a gnomnal az 1.3 pedig a +30% extra seregveszteseg.)

tehat a gnomnal 2.6-szor annyi katona hullik el 1 tolis akciora!

ez a rész első ránézésre sántít egy kicsit, bár még soha nem próbáltam konkrétan... szerintem a haderőveszteség csak a csatában, és az útközben elpusztuló katonákra vonatkozik.

Smooth Scroller 03-20-2007 20:32

rosszul tudjatok, nemcsak a csatakra vonatkozik. haderoveszteseged van akkor is, ha tuzgolyoznak, vagy killelnek a tolikkal.

a mg-it pedig azert szoroztam a tekivel, mert ha olyan orit epitesz fel, ami onellatja az orit - tehat se venni nem kell, se tultermeles nincs -, akkor a mg-i szazalekok igenis befolyasoljak, hogy hany 1eb epuletet epithetsz fel.

de amugy csinaljatok 1 perfekt tervet, de ne 200 hekire, hanem mondjuk 1200-ra, onellatosra. akkor kb pont bejon amit leirtam.

azaz osszefoglalva a seregek letszamat nemcsak a lakiteki befolyasolja, hanem a mg-i is, azzal, hogy nem kell annyi tanya (teki% es 20% alapbonusz), igy lehet meg barakkot vagy templomot epiteni. igy az orias majdnem 100% behozza a lakiteki hatranyat a gnommal szemben. ezt jo kozelitessel ugy kaphatod meg, ha osszeszorzod oket.

tehat azt az emlitett hosszu hsz-omban nem emlitettem, hogy a seregletszamra vonatkozo dolgok csak ONELLATOSRA igazak. :)

Bogár 03-20-2007 22:48

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 81324)
rosszul tudjatok, nemcsak a csatakra vonatkozik. haderoveszteseged van akkor is, ha tuzgolyoznak, vagy killelnek a tolikkal.

egyrészt: köszönjük a királyi többest, igazán nagylelkű vagy. :D
másrészt: kipróbáltad? gyilkoltál egyenlő varilétszámú elfnél és gnómnál varikat? nagyon kíváncsi vagyok az eredményre. egyébként egyetlen akció nem mérvadó, mivel a varigyilok, a toligyilok és a tűzgolyó hatásfoka nem fix százalékú.
esetleg megerősítette valaki "fentről"? :)

egyébként kíváncsi vagyok a többiek véleményére, vagy szívesen elolvasnám a hivatalos választ is.

Kubbi 03-21-2007 06:32

Én csak azt írom, amit láttam a saját szememmel. :)
9000 gnóm variból egy teljes félelf készüvel, 2000db vari elhullott.
Amikor az óriás varinknál öltek, szintén félelf, szintén teljes készüvel, 1700db-ot ölt meg a 32000 variból. (szieszta mellett)
egyik ellenfél se volt 2 körnél messzebb. :)

Smooth Scroller 03-21-2007 07:20

nem a kor szamit, hanem a pontszamkulonbseg.

Tsobi 03-21-2007 07:53

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 81366)
Én csak azt írom, amit láttam a saját szememmel. :)
9000 gnóm variból egy teljes félelf készüvel, 2000db vari elhullott.
Amikor az óriás varinknál öltek, szintén félelf, szintén teljes készüvel, 1700db-ot ölt meg a 32000 variból. (szieszta mellett)
egyik ellenfél se volt 2 körnél messzebb. :)

Saját tapasztalat...egyszer,azaz többször,de ez egy konkrét példa,ártózott elég keményen egy full varis...alulról rengetett,szárazvihar,tűzgolyhók...második nem okozott nagyobb fennakadást :P
Megkérdeztem tőle,hogy miért is teszi,hisz nem loptam,a nevét sem hallottam még...válasz nem jött,csak megint pár golyhók...ok nélkül nem szoktam bántani senkit,de ezt már megelégeltem,és akármilyen nehezemre esett is, a 18k varijából egy készülivel meghagytam neki a felét. Ekkor jött tőle az első szocializálódásra utaló jel...egy kölcsönös MNT. Az máig nem derült ki,hogy miért tette,amit tett,az MNT visszautasítva,azóta nem bántottam :)
Gnóm varit nem ajánlom senkinek...óriással ugyanezt nem lehetett volna megcsinálni...legalábbis nem másfél perc alatt...

Princ 03-21-2007 09:24

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 81324)
azaz osszefoglalva a seregek letszamat nemcsak a lakiteki befolyasolja, hanem a mg-i is, azzal, hogy nem kell annyi tanya (teki% es 20% alapbonusz), igy lehet meg barakkot vagy templomot epiteni. igy az orias majdnem 100% behozza a lakiteki hatranyat a gnommal szemben. ezt jo kozelitessel ugy kaphatod meg, ha osszeszorzod oket.

Ha azt akarod mondani evvel, hogy a sereglétszám arányos a lakiteki és (mezőteki x tanyabónusz) szorzatával, akkor sztm gondold át még egyszer, ugyanis a z=xy függvény egy hiperbolikus paraboloidot ad, míg a valóságban egy síkról van szó csupán:
sereglétszám = barakkszám x 40 x lakiteki
tanyaszám = sereglétszám / 250 / mezőteki / tanyabónusz
összterület = barakkszám + tanyaszám = sereglétszám / 40 / lakiteki + sereglétszám / 250 / (mezőteki x tanyabónusz)
sereglétszám = összterület x (40 x lakiteki + 250 x mezőteki x tanyabónusz)

A varigyilkolást kipróbáltam, 1900 vari esetén ismeretlen fajnál 67 hullott el, gnóm faj kiválasztása után 62, 53, kv után 48.
Ha a veszteség gnóm esetében 30%-kal nagyobb lenne, annak az autovédelem ellenére már ilyen kis számoknál is látszódnia kellett volna.

Massza Rex 03-21-2007 10:09

A gnómnak mindenképpen több varija hullik majd, hiszen ő tart a nem óriás fajúak közül a legtöbb varit ált :)))

Egyedül a törpének van több vari helye, de ugye neki számtalan fontos épületre kell költeni a szabad helyeket. :)

Kubbi 03-21-2007 10:36

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 81373)
nem a kor szamit, hanem a pontszamkulonbseg.

Gondoltam, hogy a körtávolságból arra gondoltok, hogy nincs nagy pontkülönbség ;)
Azt hittem jobban megfogható, mintha leírom, hogy 1x 248pont volt a differencia, máskor meg 433pont. ;)

Kubbi 03-21-2007 10:39

Quote:

Originally Posted by Matador (Post 81375)
Saját tapasztalat...egyszer,azaz többször,de ez egy konkrét példa,ártózott elég keményen egy full varis...alulról rengetett,szárazvihar,tűzgolyhók...második nem okozott nagyobb fennakadást :P
Megkérdeztem tőle,hogy miért is teszi,hisz nem loptam,a nevét sem hallottam még...válasz nem jött,csak megint pár golyhók...ok nélkül nem szoktam bántani senkit,de ezt már megelégeltem,és akármilyen nehezemre esett is, a 18k varijából egy készülivel meghagytam neki a felét. Ekkor jött tőle az első szocializálódásra utaló jel...egy kölcsönös MNT. Az máig nem derült ki,hogy miért tette,amit tett,az MNT visszautasítva,azóta nem bántottam :)
Gnóm varit nem ajánlom senkinek...óriással ugyanezt nem lehetett volna megcsinálni...legalábbis nem másfél perc alatt...

Ezt nem értem miért nekem írtad. :p
Azt hitetm egyértelmű, hogy én is valami hasonlóra céloztam. :D:confused:

Princ 03-21-2007 15:47

Quote:

Originally Posted by Massza Rex (Post 81408)
A gnómnak mindenképpen több varija hullik majd, hiszen ő tart a nem óriás fajúak közül a legtöbb varit ált :)))

Egyedül a törpének van több vari helye, de ugye neki számtalan fontos épületre kell költeni a szabad helyeket. :)

A varisok játékát kicsit egysíkúvá is teszi, hogy nincs az óriásnak alternatívája. Egyébként a többi faj közül tényleg a gnóm a legjobb erre a tekercsei révén, főleg ha vki mazochista. De úgy gondoltam ezt nem szükséges huszonhatodikként leírnom.. :)

Eke 03-21-2007 20:30

szerintem a gnom tudos személyiséggel brutál varis ,az 5-3szinten eléggé jol müxik,igaz egy kis veszteséggel számolva .De jol ellehet játszani .föleg ha meguszod a tapasztalt csapatokat hi hi

Szecsa 03-21-2007 20:39

nincs jo gnom varis :)
Mondok ket okot, hogy az orias miert jobb :)

1., Szieszta
2., Meszarlaskor is kevesebb hullik az ijjbol (es elitbol vagy lobol)

Bogár 03-21-2007 20:49

Quote:

Originally Posted by Szecsa (Post 81566)
2., Meszarlaskor is kevesebb hullik az ijjbol (es elitbol vagy lobol)

ne már, hogy a mészárlás is 30%-kal több katit visz... nem csak az alapveszteségbe számít bele a +30%? :o
most már télleg kíváncsi vagyok a válaszra...

Szecsa 03-22-2007 09:05

Azert irtam a katonai egysegeket, mert az elhullasba szamit bele.
Az pedig szerintem egy varisnal adott esetben igencsak szamit...nem mindegy, hogy 80 ijj hal meg a csataban vagy 104 :p

Massza Rex 03-22-2007 09:58

mészárlásba tuti beleszámít (öröm nézni, mikor nem Te vagy a gnóm:cool: ), de szerintem a gyiloknál is...

Szecsa 03-22-2007 10:37

gyiloknál? hm...nagyon ritkan olok katonat, az az igazsag :)

Valezius 03-22-2007 18:34

Elfogadm, hogy nincs gnóm varis. De ez engem nagyon nehéz helyzetbe hoz, mivel utálom az óriáskat. Szóval ha nem is soha, de ritkán szövizek óriással, magam meg sose leszek az (valószínűleg).
Szóval marad az éplistából való támadás, ahova a 10-12% vari nem elég. :D

Penya 03-22-2007 18:53

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 81882)
Elfogadm, hogy nincs gnóm varis. De ez engem nagyon nehéz helyzetbe hoz, mivel utálom az óriáskat. Szóval ha nem is soha, de ritkán szövizek óriással, magam meg sose leszek az (valószínűleg).
Szóval marad az éplistából való támadás, ahova a 10-12% vari nem elég. :D

Én is igy voltam vele egy darabig, sőt most is, de ha varizni akarsz akkor nincs más, óriás leszel vagy darabokra kapnak seperc alatt. Mivel új varis fajra nincs esély és igazából sztem nem is lehetne csinálni egy olyat ami méltó ellenfele lehetne az óriásnak vagy jobb lesz nála ebben az esetben az óriás esik ki mint varis ha meg roszabb akk senki nem fogja használni mivel nem éri meg.

Penya 03-22-2007 18:57

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 81573)
ne már, hogy a mészárlás is 30%-kal több katit visz... nem csak az alapveszteségbe számít bele a +30%? :o
most már télleg kíváncsi vagyok a válaszra...

Erre én is kíváncsi vok, mert a törpnél sem az van a súgóban ami a valóság.

Ez a kinyilatkoztatás: "minden haderőveszteség 30%-kal magasabb, "

Ez annyit tesz h ahol veszítesz a hadseregedből ott az 30% al nagyobb, tehát a katonagyilkolásnál, a tűzgolyónál, mivel ott is visz a seregből, mészárnál stb. Persze lehet h nem ez van a játékban. A súgó mindenesetre ezt jelenti :) Ha van esetleg vállalkozó szellemű anarchos tesztelhetné

Szecsa 03-22-2007 20:19

adok orit, ha tesztelgetni akarsz :D

opel 03-23-2007 17:13

sokan írják, hogy a gnómok varázslóit gyorsan le lehet ölni a tolvajokkal
de a katonákat is meg lehet úgy gyilkolni, nem?
akkor már hadisnak sem lenne olyan jó
vagy a katonák ölésével sokkal kevesebb hal meg?

Valezius 03-23-2007 17:18

Katonák meggyilkolása nem sokat ér ebben a játékban. (Max arra használom, hogy megtudjam az ellenfélnek mennyi katonája van, ha elf (akkor igazából nem szoktam csak hv-n, vagy nem tudom gömbözni)
Ez nagyrlszt abból adódik, hogy egy templomban 100varivan, míg a barakkban csak 40katona, ergo 2,5* annyi vari hal meg, ami miatt megéri használni ezt a tolvajakciót.
(Előbbit csak az érzékelhetőség kedvéért írtam, nyilván nem kétszer annyi, mert egy varis ritkán tart 40-50% templomot, de hadisnál annyi barakk alap)

All times are GMT +1. The time now is 07:37.