![]() |
Quote:
Egy hadis ork a 8 tábornok miatt tarthat szerintem 12-13%-nyi tolit és álltalába tartanak is ha csak nincs kiélezve , ami szövi miatt nem nagyon fontos(főleg ha tanya free) szóval, ha ezt tul akarja szárnyalni akkor elég komoly mennyiségü tolvajt kell tartani és akkor se sok értelme van mert ha az ork okosan játszik akkor kárt nem tud benne tenni emiatt lényegesen kevesebb a varija, vagy nincs elég védelme és az ork már simán beveri legalább 2 sereggel mészárlásra szövi segitséggel, ha nem töbször és a másik, ahogy én láttam egyre kevesebb az olyan szövi ahhol van egy ork a szövibe(sajnos) szóval emiatt is szerintem a gnóm vari továbra is halott ötlet |
Quote:
Azonban megvetem a gnóm varisokat:) |
;)
gnóm vari kontra ork ne vicceljünk |
A gnóm varis nem tekizi ki,de a többi szövitag igen. És ha háborúról van szó akkor a gnóm varis vidáman viheti az embert, a tanyafree ork hadisten azért megérzi a dolgot.Az első ütés kör után már nem fog menni sehova,csak óriási anyagi áldozatokkal.
tipikusan a toliszövi elleni háborúban lehet tudni hogy üthet az ork először, de nem fog utoljára.Lehet hogy a szövije győz,de ő már nem vesz részt a harcokban... Nyilvánvaló, hogy a gnóm sokat veszít védőerőben az elf varival szemben,de támadóerőben nyer valamennyit.Bevállalhatónak látom,attól függően hogy milyen csoportról van szó |
Quote:
-lehet h a gnóm varis elmegy aludni ( mint a rendes emberek) addig meg az ork kivégzi, - lehet h 2 szöviteg nincs gépnél -lehet h az orknak van pár milliárdja a piacon a gnómnak meg semmi ( ha valaki olyan hülye h gnómmal vari legyen akkor nem hiszem h lenne neki ) . . . . |
Quote:
támadást indit és a tolis szövi inditja a lóvét a a támadáskor teki be ütés teki ki embert lop és akkor ? ha ráteszi a vihart akkor is van néhány hulla, vagy mf varis a közelbe akihez befér embert lopni ha meg az orkhoz befér a gnóm tolival akkor bajba van varival létszám szempontjából és aki szövibe orkkal van az egy idő után ugyis hozzászokik, hogy ő tölti be a boxzsák szerepét(legalább is én már ezt megszoktam) és addig is 4 országot foglal le egyedül amig a 3 másik társa nullára vágja az egész szövit akkor mehet az anyagi támogatás, mivel földért lazán belibben szinte bárhova és már vissza is ment a többiekhez....... de ez már nem ehhez a témához tartozik szóval részemről ennyi |
Független attól hogy gnóm-e vagy sem a varis, ha meglepetésből támadnak illetve ha nincs gépközelben 2 szövitárs amikor szövitámadás jön mindenkinek fáj.
Ilyen lehetőséget lehet találni dögivel. Igazán az alap témára kívántam válaszolni: szerintem lehet olyan helyzet amikor a gnóm varis működőképes ,de nagyon ritka és túl sok áldpzattal jár. A tolis szövi esetében is az elf valószínűleg jobb a helyére,de néha a gnóm lenne az erősebb. (az orkos dologról meg annyit,hogyha őt kiütik akkor a szövi másik hadisa is nagyon gyengül és lássuk be nem művészet tolival- varival elintézni. Általában egy tolis szövivel számolhatunk úgy hogy sok pénze van és kibíbrja az első csapkolódást) |
Quote:
Mit csinál egy ork ha gyújtanak nála embert lopnak szárazvihart rajta ( ez tfnél nem téma ). Azért már megérzi. Varival meg egy gyengébb hadis-varis is befér hozzá. Tekiben játszhatja a haditeki bevesz kitesz dolgot, de akkor mi lesz a mező ( tf esetében megint nem ) laki, mágia és tolitekikkel? Na meg azt modnom se kell hogyha 1 kört veszít a karaván miatt az se kellemes:D Merthogy ha nincs, akkor ugye még a hadisok is befrnek kb mindenfélére, és a varikat is alig fogja felrakni. Na meg azt ne is nézzük, hogy védéskor és támadáskor is veszi a tekit? Mert hogy tuti vissza is kísérik, akkor meg már nézhet. Plusz a napi 5 piac igencsak limitálja a dolgot. Szóval ez mind szép és jó, de szerintem nem A-ról van szó. Merthogy 1/A-ban ezt mindenki megjátssza, de ott már aki gnóm varisnak adja a fejét... |
az vagy hülye vagy kísérletező kedvében van :D
|
Igen, a gnóm varist bárhogy eröltetjük az A*ban még véletlen sem sikerül indokot lelni hogy miért.:)
|
A másik topicban azt olvastam, hogy a varis írjon pár hónapig tekit 199hekin.
Akkor mégis van gnóm vari? Vagy óriással kell tekit írni? Vagy aki vari akar lenni az ítrjon gnómmal, hadfizzon, aztán negyediken legyen óriás? (de akkor minek írjon?) Na akkor most mi a helyzet? :) |
aztan a megirt tekiket adhatja el, es veheti belole a leirtott varikat :D
amugy ha 3k var mellett irja 200 hekin a tekiket, attol még nem varis :D |
Óriással királyul lehet tekit írni, megjegyzem. Ha sok könyvtárad van, számít az a 10 amivel többet írnak darabonként.
|
Quote:
|
Persze jó ha az ember segge alatt milliók, na adja ég milliárdok vannak, de én pl szinte semmi "készlettel" hadakoztam végig mind a 4 szintet, és nem volt halálos. Volt amikor elporoltak és kellett 5-6 nap mire egyenesbe jöttem, de ettől még elég dinamikusan sikerült haladni. (az A-ban már csak lapultam egy sort, mert cél a gyors fordulás volt.)
Egyébként meg fosztani, fosztani és fosztani...ez a legjobb recept, ha nincs elég lóvé :) |
vegigporgettem a hsz-okat es lattam, hogy nincs itt 1 kis konnyed matekozas, hogy miert is jobb az orias varisnak. hatha vki 2elkedik. :)
1. GYILOK A TOLIKKAL a gnom hatranya a sugobol: Quote:
Quote:
a gnomnal kiemelt resz az nemcsak a hadi akciokra hasznalt seregek eseten igaz, hanem a tolizasnal a bebukasra is, es a tolikkal valo varigyilokra es sereggyilokra is ervenyes. 1.a. VARIGYILOK tegyuk fel, hogy az ellenfel 100 varit killelne eppen 1 akcioval. nezzuk meg mi van akkor ha orias ellen teszi, vagy ha gnom ellen: gnom: 100 * 1.3 = 130 orias: 100 * 0,2 = 20 (az oriasnal a 0.2 az a szieszta altal nyujtott 80% varivedelem, a gnomnal az 1.3 pedig a +30% extra seregveszteseg.) tehat a gnomnal 6.5-szor annyi vari hullik el 1 tolis akciora! 1.b. SEREGGYILOK tegyuk fel, hogy az ellenfel 100 katonat (elitet, lovast, stb., teljesen mind1) killelne eppen 1 akcioval. nezzuk meg mi van akkor ha orias ellen teszi, vagy ha gnom ellen: gnom: 100 * 1.3 = 130 orias: 100 * 0,5 = 50 (az oriasnal a 0.2 az a szieszta altal nyujtott 50% tolik elleni vedelem, a gnomnal az 1.3 pedig a +30% extra seregveszteseg.) tehat a gnomnal 2.6-szor annyi katona hullik el 1 tolis akciora! 2. KESZENLET ujabb gnom hatrany a sugobol: Quote:
3. VARAZSERO az orias elonye a sugobol: Quote:
Quote:
gnomnal: 1000 * 1.5 = 1500 oriasnal: 1000 * 1.1 * 1.4 = 1540 (+2.67%) tudos gnomnal: 1000 * 1.55 = 1550 tudos oriasnal: 1000 * 1.1 * 1.45 = 1595 (+2.9%) tehat a varazsero kb. 1forma, minimalisan erosebb az orias. 4. SEREGLETSZAM a gnom kicsit tobb 1seget tarthat az 50% lakiteki miatt mint az orias, es a mg-i teki is +50%-os. gnom mg es laki szorzat: 1.5 * 1.5 = 2.25 tudos gnom mg es laki szorzat: 1.55 * 1.5 = 2.325 az oriasnak csak 40% lakitekije es 30% mg-i tekije lehet, de van +20% kajatermeli bonusza. orias mg es laki szorzat: 1.2 * 1.3 * 1.4 = 2.184 tudos orias mg es laki szorzat: 1.2 * 1.35 * 1.4 = 2.268 tehat a gnom az oriashoz kepest kb. 3%-kal tobb sereget tarthat, mig a tudos gnom a tudos oriashoz kepest kb. 2.5%-kal tobbet. viszont az orias sok esetben megteheti, hogy 1-2 kocsmat tart csak es ahelyett templomot, vagy barakkot huz fel, a gnom viszont hamar rafaraghat az ilyesmire, ha az ellenfel porig alazza a tolvajaival. a tanulsagokat mindenki maga vonja le... :) |
Quote:
- miért szorzod a mezőtekit a lakitekivel 'sereglétszám' címszó alatt? A tanyaszám ennyire azért nem játszik bele.. - a gnóm haderőveszteségi malusz a kilelésekre sztm nem vonatkozik. |
Quote:
|
rosszul tudjatok, nemcsak a csatakra vonatkozik. haderoveszteseged van akkor is, ha tuzgolyoznak, vagy killelnek a tolikkal.
a mg-it pedig azert szoroztam a tekivel, mert ha olyan orit epitesz fel, ami onellatja az orit - tehat se venni nem kell, se tultermeles nincs -, akkor a mg-i szazalekok igenis befolyasoljak, hogy hany 1eb epuletet epithetsz fel. de amugy csinaljatok 1 perfekt tervet, de ne 200 hekire, hanem mondjuk 1200-ra, onellatosra. akkor kb pont bejon amit leirtam. azaz osszefoglalva a seregek letszamat nemcsak a lakiteki befolyasolja, hanem a mg-i is, azzal, hogy nem kell annyi tanya (teki% es 20% alapbonusz), igy lehet meg barakkot vagy templomot epiteni. igy az orias majdnem 100% behozza a lakiteki hatranyat a gnommal szemben. ezt jo kozelitessel ugy kaphatod meg, ha osszeszorzod oket. tehat azt az emlitett hosszu hsz-omban nem emlitettem, hogy a seregletszamra vonatkozo dolgok csak ONELLATOSRA igazak. :) |
Quote:
másrészt: kipróbáltad? gyilkoltál egyenlő varilétszámú elfnél és gnómnál varikat? nagyon kíváncsi vagyok az eredményre. egyébként egyetlen akció nem mérvadó, mivel a varigyilok, a toligyilok és a tűzgolyó hatásfoka nem fix százalékú. esetleg megerősítette valaki "fentről"? :) egyébként kíváncsi vagyok a többiek véleményére, vagy szívesen elolvasnám a hivatalos választ is. |
Én csak azt írom, amit láttam a saját szememmel. :)
9000 gnóm variból egy teljes félelf készüvel, 2000db vari elhullott. Amikor az óriás varinknál öltek, szintén félelf, szintén teljes készüvel, 1700db-ot ölt meg a 32000 variból. (szieszta mellett) egyik ellenfél se volt 2 körnél messzebb. :) |
nem a kor szamit, hanem a pontszamkulonbseg.
|
Quote:
Saját tapasztalat...egyszer,azaz többször,de ez egy konkrét példa,ártózott elég keményen egy full varis...alulról rengetett,szárazvihar,tűzgolyhók...második nem okozott nagyobb fennakadást :P Megkérdeztem tőle,hogy miért is teszi,hisz nem loptam,a nevét sem hallottam még...válasz nem jött,csak megint pár golyhók...ok nélkül nem szoktam bántani senkit,de ezt már megelégeltem,és akármilyen nehezemre esett is, a 18k varijából egy készülivel meghagytam neki a felét. Ekkor jött tőle az első szocializálódásra utaló jel...egy kölcsönös MNT. Az máig nem derült ki,hogy miért tette,amit tett,az MNT visszautasítva,azóta nem bántottam :) Gnóm varit nem ajánlom senkinek...óriással ugyanezt nem lehetett volna megcsinálni...legalábbis nem másfél perc alatt... |
Quote:
sereglétszám = barakkszám x 40 x lakiteki tanyaszám = sereglétszám / 250 / mezőteki / tanyabónusz összterület = barakkszám + tanyaszám = sereglétszám / 40 / lakiteki + sereglétszám / 250 / (mezőteki x tanyabónusz) sereglétszám = összterület x (40 x lakiteki + 250 x mezőteki x tanyabónusz) A varigyilkolást kipróbáltam, 1900 vari esetén ismeretlen fajnál 67 hullott el, gnóm faj kiválasztása után 62, 53, kv után 48. Ha a veszteség gnóm esetében 30%-kal nagyobb lenne, annak az autovédelem ellenére már ilyen kis számoknál is látszódnia kellett volna. |
A gnómnak mindenképpen több varija hullik majd, hiszen ő tart a nem óriás fajúak közül a legtöbb varit ált :)))
Egyedül a törpének van több vari helye, de ugye neki számtalan fontos épületre kell költeni a szabad helyeket. :) |
Quote:
Azt hittem jobban megfogható, mintha leírom, hogy 1x 248pont volt a differencia, máskor meg 433pont. ;) |
Quote:
Azt hitetm egyértelmű, hogy én is valami hasonlóra céloztam. :D:confused: |
Quote:
|
szerintem a gnom tudos személyiséggel brutál varis ,az 5-3szinten eléggé jol müxik,igaz egy kis veszteséggel számolva .De jol ellehet játszani .föleg ha meguszod a tapasztalt csapatokat hi hi
|
nincs jo gnom varis :)
Mondok ket okot, hogy az orias miert jobb :) 1., Szieszta 2., Meszarlaskor is kevesebb hullik az ijjbol (es elitbol vagy lobol) |
Quote:
most már télleg kíváncsi vagyok a válaszra... |
Azert irtam a katonai egysegeket, mert az elhullasba szamit bele.
Az pedig szerintem egy varisnal adott esetben igencsak szamit...nem mindegy, hogy 80 ijj hal meg a csataban vagy 104 :p |
mészárlásba tuti beleszámít (öröm nézni, mikor nem Te vagy a gnóm:cool: ), de szerintem a gyiloknál is...
|
gyiloknál? hm...nagyon ritkan olok katonat, az az igazsag :)
|
Elfogadm, hogy nincs gnóm varis. De ez engem nagyon nehéz helyzetbe hoz, mivel utálom az óriáskat. Szóval ha nem is soha, de ritkán szövizek óriással, magam meg sose leszek az (valószínűleg).
Szóval marad az éplistából való támadás, ahova a 10-12% vari nem elég. :D |
Quote:
|
Quote:
Ez a kinyilatkoztatás: "minden haderőveszteség 30%-kal magasabb, " Ez annyit tesz h ahol veszítesz a hadseregedből ott az 30% al nagyobb, tehát a katonagyilkolásnál, a tűzgolyónál, mivel ott is visz a seregből, mészárnál stb. Persze lehet h nem ez van a játékban. A súgó mindenesetre ezt jelenti :) Ha van esetleg vállalkozó szellemű anarchos tesztelhetné |
adok orit, ha tesztelgetni akarsz :D
|
sokan írják, hogy a gnómok varázslóit gyorsan le lehet ölni a tolvajokkal
de a katonákat is meg lehet úgy gyilkolni, nem? akkor már hadisnak sem lenne olyan jó vagy a katonák ölésével sokkal kevesebb hal meg? |
Katonák meggyilkolása nem sokat ér ebben a játékban. (Max arra használom, hogy megtudjam az ellenfélnek mennyi katonája van, ha elf (akkor igazából nem szoktam csak hv-n, vagy nem tudom gömbözni)
Ez nagyrlszt abból adódik, hogy egy templomban 100varivan, míg a barakkban csak 40katona, ergo 2,5* annyi vari hal meg, ami miatt megéri használni ezt a tolvajakciót. (Előbbit csak az érzékelhetőség kedvéért írtam, nyilván nem kétszer annyi, mert egy varis ritkán tart 40-50% templomot, de hadisnál annyi barakk alap) |
All times are GMT +1. The time now is 07:37. |