![]() |
Quote:
És igen nagy katasztrófa lenne ha bezárna a piac! itt az A-t nem is említem, de ha beteg leszel akkor +1 kör... vagy ha azt látoim h jönnek felém na gyorsan evszek egy kis íjjat ja de nem tudok miért is? Na meg a legutolsó mondat az a bizonyítós rész..... az eszem megáll..... |
aha, add el ezt az ötletet A-ban...
látszik hogy sosem jártál ott, vagy ha jártál is akkor sem csináltad rendesen! ki eteti az A lovait? a piac! megnézném milyen képet vágasz amikor ki kéne raknod a visszajött lovaid de épp leltár van a piacon:D cece megmondta a frankót:) |
Quote:
amúgy azért nem jó ez az ötlet sem, mivel a kereslet-kínálat görbét nem egy személy határozza meg, aki még így is csak egy AI lenne. |
itt egy javaslat: töröld a topikot!:D
|
Quote:
|
Piaczár? :D A gnómok kicsit elhúznának sztem. Tuti kerülne hamar topic arra is hogy "Miért a gnómot hiszi mindenki a legjobb fajnak. ":D:D:D
|
Látom szépen szürkülök, lassan átlépek pirosba is tán..
Na jó, a piacos ötlet túl sok régi játékos érdekeit sérti, ezért hamvába hull:-) Megértelek titeket, nem könnyű a kényelmes életet feladni némi izgalomért cserébe. Azért lehet más dolgokat is kitalálni, de még mindig meggyőződésem, hogy pénzt igenis ki kell vonni a játékből valahogy, mert túl sok van belőle. Ha pl lehetne a pénzből vmilyen formában extra előnyöket vásárolni egy szint erejéig, mindezt igenigen drágán,esetleg nagyon magas részletekkel, talán az sem lenne rossz... Ötletekkel eddig még mindig nem találkoztam, csak kőkemény ellenállással. Úgy látszik nektek bármi olyan ellenetekre van ami a hódítóban elfogalt pozíciótokat megingathaná. |
miért gondolod hogy ez csak a nagy oriknak lenne rossz...?
azokra nem gondolsz akik nagy nehezen kuporgatnak össze egy keveset mert keveset vannak pl? az ő munkájuk gyümölcsét, azt a keveset is esetleg söpörjük a szemétbe? azzal hogy esetleg nem tudja kirakni ujra a visszahozott egységeit? vagy épp megveszi a császár akármilyét és lefosztják? |
Látom, semmi komromisszum hajlam nincs bennetek....
Amugy az egyik orimmal az A ban vagyok, és nagyon jól tudom ezeket a dolgokat. Csak belegondol az ember, hogy ha a piaccal igy vissza lehet élni, akkor ez olyan mint az anarch, hogy lehet 100 orim is.... tehát ha rendszer lenne a piacon, akkor a játék is sokkal kiegyensulyozottabb lenne, mert akik a milliárdnyi tekiket, runákat forgatják, illetve a pacikat pihentetik a piacon az is ugy mond csalás, mert vissza élsz azzal hogy a piac nem raktár! Tudom igy könnyü, és igy vagy erősebb az átlagos oriknál, de csalással. Viszont ha egy rendszer kerülne be a piacba, sokkat javulna szerintem a játszahatoság. Pl.: folytatom ezt a lehet hogy hülye kufár dolgot, ő nézné a kereslet/kinálat alakulását, ugy viszonyulnának az árak, és ha te nem akarod rögtön a piacra kidobni az árudat, akkor bizonyos magasabb összeghatáronként a Kufár felajánlaná, hogy meddig lehet a piacon.. Pl.: Kő 100 arany van a piacon ennyiért 2000000 db te kiakarod rakni a köveidet ami 100000 db, de nem szeretnéd hogy elkeljen ezért azt mondja a kufár hogy 110 is kirakhatod de akkor maximum 13 órát lesz a piacon, de kirakhatod 120 is de akkor már nem válal felelőséget a hazaérkezéséért, ami 8 óra mulva lesz, és kirakhatod 130 is de akkor lehet hogy elopják 3 óra mulva amikor hazafelé tart. Igy talán némi piaci versenyt lehetne előidézni, nem lehetne az árakat az egekbe strofolni, és aki sok árut akar egyszerre kirakni az nem tudja egy napig ott tárolni hanem csak 3-6 órát, vagy még annyit se, mert ténylegesen nem a kereskedelem a célja, ha mégis akkor kockáztasson hogy a sok, vagy drága, vagy mind2ő nem fog sokáig kint lenni, és ez és a napi 5X-ös piacozás talán kompezálna valamit,iletve a gyüjtögetők is tudnák hol tartani az árujukat, de csak korlázva! Ez lehet hogy nagyon hülyeségnek hangzik:confused: |
hát...
elakadt a szavam is... erre nem is tudom mit lehetne mondani? komolyan ki akarsz semmizni mindenkit aki nincs online a szövijeivel együtt? ehh... |
Quote:
Quote:
|
a kényelemről meg annyit:
ha zavar hogy sok a pénzze, vedd el a játékban! mert az nem csak kényelmes (hanem valami más is amire nem találok hirtelen jó szót), hogy itt lobbizol ellenük... |
A piacot akarod szabályozni???
Milyen ostobaság. :mad: Szóval te bevezetnéd a jegyrendszert? Szerintem a hódító meghatározó része a piac. És te ezt akarnád leszabályozni? Őrület :) A piaci árak úgy alakulnak, ahogy változik a kereslet/kínálat Amit az eladó, és a vevő határoz meg. Tanultál te makro/mikroökonómiát? Tudok ajánlani egy jó olvasmányos könyvet belőle. ;) Ez egyszerűen hülye ötlet. |
Quote:
Ja és a pénzt nem fogod így kivonni Ja és egy tipp: ne nagyon reklámozd h melyik az orid |
Vicces egy javaslat annyi szent.:D Asszem meglepődnél ha belemennél egy szöviharcba és véletlen harmadik félként megtalál egy toli és az összes tartalékod elveszi. Aztán koppannál hogy az országod fele romokban alig termelsz valamit bevételed gyakorlatilag 0 és ugye vissza kéne építkezni.
Na ezért nem lenne jó. Amiért pedig jó lenne: .... hát most semmi nem jut eszembe. Az életképes ori gyorsan képes fejlődni hogy még egy esetleges háború alatt se rombolják porig 1 nap alatt ehhez pedig a következők kellenek: Pénz, Pénz és védelem (aminek a fenntartásához ugye pénz kell. :D) |
amit az egészhez hozzá tudok tenni, hogy a piac jól működik a játékban, sőt nagyon jól
nem szabad piszkálni |
Quote:
|
Nem fogom törölni a topicot..akárhány pirosat adtok érte. Nem hiszem hogy bárkinek is kárt okoznék azzal hogy megnyitottam.
Ha másért nem, okulásképp itt hagyom azoknak, akik a jövőban megpróbálnak javaslatokkal élni. |
Quote:
2. bekezdés: Nehogy már meg legyél sértődve mert lehurrogták ezt a hülyeséget Ha ennyire ellene vagy a piacnak tegyél ellene szrezz egy szövit vagy üssétek le a termelőket vagy álljatok be ti termelőnek. Tegyél érte ne hülyeségeket vess fel mert ez az. Kis csopiban meg még nem is kell ütni a termelőket egy 4 törp szövi lazán vinné a piacot.... |
empty, nem érted a lényeget!
Egy véletlenszerű kiszámíthatatlan folyamattal nem veheted el azt az országoktól, amiért hónapokon át küzdöttek. Nem azért tamagocsizok valamelyik csopi alján vagy tetején, hogy egy piaczárral vagy bármi mással elbukjak egy ilyen hatalmas munkát. Te valószínüleg körről körre játszod a hódítót én viszont tudom, hogy hol lessz a jelenleg 5. csopis orim 1év múlva. Én nem holnapra tervezek, hanem több hónapra előre. Csinálom a pénzt, hogy majd egyszer az A-ba fel tudjam vinni és ott be tudjam fektetni egy esetleges klánalapításba. Rajtram kívül nagyon sokan csinálják ugyanezt. Te valószínüleg soha nem jártál ott és el sem tudod képzelni mennyi pénz kell egy klántámadásra. Ha egy efféle nem előre látható dolog befolyásolná egy klán aznyagi helyzetét, az a többi klánt jogtalan előnyhöz juttatná. Most mondanád Te, hogy mással is előfordulhat, de nem! Nem fordulhat elő! Ez nem a véletlenek is a kiszámíthatatlanság játéka. Ítt kőkemény logika + matematika folyik és nincs helye véletleneknek. A szerencse jól jön, de nem kéne szándékosan szerencsjáték felé vinni a Hódítót. Mindezt meg fogod érteni, ha majd oda kerülsz és nem kellenek véletlenek többmilliárd elbukásához, megy az anélkül is, ha figyelmetlen vagy. Jelenleg az A-s orim szegény mint a templom egere. Nincs semmim és senkim. Nem tartozom sehova. Azzal az orival úgy mentem fel, hogy mindig más tápolt és pénzelt. Egyedül még, ha akarnák sem tudnék klánt csinálni. Egyszerűen nincs rá mód, mert kevés a pénzem és te azt a keveset is elvennéd holmi véletlenek bevezetésével? Ez nem kihívás és nem is izgalom ahogy te mondod, ez maga lenne a szomorúság. Felnyomok egy orit 50-100milliárdra és elszállna az egész holmi rendszerhóbort miatt, úgy vágnám ki a Hódot a bookmarksokból, mint a huzat! Ha valamim elveszik az 2 okból lehet: 1. ügyetlen vagyok és elveszítem 2. Más ügyesebb nálam és elveszi Ez jelenleg így van és maradjon is így. Nah részemről ennyi. u.i. Mindenkinek köszönöm, aki értékelte a hozzászólásomat és elnézést, ha kissé nyersnek tűnt a modorom... én már csak ilyen vagyok ;) |
tökéletesen azonosulok Cece véleményével. a te ötleted jofrmán azokat az ösidöket hozná vissza, mikor még démontojásokat osztogatott a rendszer, mert két ránézés között rombadölt az ori.
a pénzemért keményen megdolgoztam, ha elveszik csak a saját hülyeségem okolhatom érte, vagy egy másik orit, de akkor van lehetöségem, hogy visszaszerezzem. egyébként van már egy best of elvetett javaslatok, a tiéd ott tutira számithat az elsö három hely valamelyikére:) |
Jól van megadom magam, a kiszámíthatóság mindenekfelett:-) ebben igazad van Cece.
Azért nem fogom törölni, de a szándékomról letettem. |
Jól van megadom magam, a kiszámíthatóság mindenekfelett:-) ebben igazad van Cece.---->Helyes
Azért nem fogom törölni,----->Helytelen de a szándékomról letettem.---->Helyes:o |
atyaég, empty :(
ez rossz ötlet volt :( |
Quote:
Nem szabályozni kéne itt a piacot, hanem piaccá tenni, lefogadom hogy a piacon kintlévő áruk, 70%-a nem a kereskedelmi célokat irányozza meg, csak ott a tulaja biztonságban érzi a pénzét, tehát akkor nem folytat kereskedelmi tevékenységet, igy elvileg azok az áruk nem lehetnének a piacon, ugyebár!!! Tehát ennek a hozzászolásnak nincs is köze ehez a témához.... |
"Jelenleg az A-s orim szegény mint a templom egere. Nincs semmim és senkim. Nem tartozom sehova. Azzal az orival úgy mentem fel, hogy mindig más tápolt és pénzelt. Egyedül még, ha akarnák sem tudnék klánt csinálni. Egyszerűen nincs rá mód, mert kevés a pénzem és te azt a keveset is elvennéd holmi véletlenek bevezetésével? Ez nem kihívás és nem is izgalom ahogy te mondod, ez maga lenne a szomorúság. Felnyomok egy orit 50-100milliárdra és elszállna az egész holmi rendszerhóbort miatt, úgy vágnám ki a Hódot a bookmarksokból, mint a huzat! Ha valamim elveszik az 2 okból lehet:
1. ügyetlen vagyok és elveszítem 2. Más ügyesebb nálam és elveszi" Tény véletleneket nem szabad bevezetni! De viszont a piacnak piacnak kéne lennie, és a fent irt hozzászolsban van egy nagy igazság: "1. ügyetlen vagyok és elveszítem 2. Más ügyesebb nálam és elveszi" Jellenleg nagyrészt egy 3. variáció él, az meg hogy a piacot raktárnak használjuk.... :( |
Quote:
Ha én kiteszem a tekercseimet 3600-ért darabját, azt azért teszem ki, mert ha annyiért megveszik, akkor örülök neki ;) Most az, hogy annyiért nem akarják megvenni, abból ne azt szűrd le, hogy nem is akarja eladni senki. Pl.: Ha nekem 1 kg alma 10e ft-ot ér meg, és valaki megveszi annyiért akkor vegye. De ha senki nem veszi meg, és én továbbra is azt mondom, hogy én csak 10e ért vagyok hajlandó eladni az almám, ne kelljen már 100ft-ért eladnom... A piac éppen ettől piac, és nem jegyrendszer. A piacon éppen, hogy nem kell semmit se változtatni. ON;) |
Kubbi.
már nem akarom nagyon feszegetni a témát, de sztem itt nincs teljesen igazad. ha már az almánál tartunk. ha te csak 10ezerét árulod és nem veszi meg senki, előbb-utóbb rádrohad. Ez majdnem minden köznapi termékre igaz. de a tekipiacon nem kopik el a tekid, nem romlik meg, és ha kicsit is ügyes vagy nem is veszik el. Van egy szolidabb modja is az értékcsökkenésnek, ezért valszeg megkapom a 2. pirospontot is:-) nevezetesen ha a piacról visszatérő tekid a normál rendszernek megfelelően kopna, vagy mivel az területarányos, mondjuk egy fix alacsony ezrelékben. mondjuk 3 az 100k tekinél 300 db. Sztem ez nem annyira húsbavágó mint a piac zárása. |
Quote:
Ez csak példa. Akkor legyen citromfacsaró. :) Az nem rohad meg. Nem ezen volt a hangsúly. :) ON |
OFF Hmmm....Pár éve játszom,de ilyennel még nem találkoztam,bár nekem ebből ez jön le:lusta vagyok gyüjtögetni,de jó lenne elvenni másoktól-mi az hogy nem tudom elszedni tőle mert épp a piacon van???Nosza nyissunk egy topikot neki!
Bocs ,de ez az a játék ahova nagyon sok időt kell befektetni és lehet hogy megtérül ,de az is lehet hogy nem :ez már játékos függő... |
Jó reggelt!
mint azt már elismertem a piaczárás nem volt túl jó ötlet. Most lovagoljatok kicsit ezen is: Van egy szolidabb modja is az értékcsökkenésnek, ezért valszeg megkapom a 2. pirospontot is:-) nevezetesen ha a piacról visszatérő tekid a normál rendszernek megfelelően kopna, vagy mivel az területarányos, mondjuk egy fix alacsony ezrelékben. mondjuk 3 az 100k tekinél 300 db. Sztem ez nem annyira húsbavágó mint a piac zárása. Egy ilyesmivel már sztem rá lehetne kényszeríteni az orikat egy kicsit aktívabb piacozásra. Ezek a veszteségek ugye csak abban az esetben tetemesek, ha huzamosabb ideig nem adod el a tekijeidet. Ha el akarja az ember kerülni hogy a tekije a piacon is kopjon, akkor adja el. Ez kicsit erősítené a piaci versenyt:-)Elvégre rengeteg teki van a piacon, és ha az összes teki gazdája el akarja kerülni a veszteséget akkor abból szép csatározások jöhetnek ki. |
Quote:
Honnan pótoljam ezt? Napi képzésből? :) És itt még csak én támadok pl mészárra. Szerinted a másik oldalon mekkora a veszteség? |
Annyit érne ez a javaslat, hogy ezentúl katiban tartaná a pénzt aki csak teheti.
Egyébként ezt az ötletet is láttam már, rögtön a piacon miért nem esznek a pacik mellett. |
Azért ha katonában vagy nyersben tartod a tartalékod, és csak 1* nem érsz oda időben, elúszhat az egész. A teki még így is biztonságosabb lenne.
A mészárlós témához: sereget képezni is lehet nem csak venni, ebben a vonatkozásban lényegtelennek tartom hogy melyik csoportban hány aranyba kerül egy csata vesztesége. Ha épp nem csatázol és eladásra képzel, ugyanúgy nyereséges leszel nem ? |
Quote:
|
Quote:
De ha valami gubanc van, akkor szerintem, azt a 40 kört nem igazán van időd kivárni, mert 4 körönként jön 1-1 mészár... De nézheted a pusztítást is. Kb 2-3 millió egy barakk felépítése. Szerintem a játék inkább unalmasabb lenne, mert senki nem merne háborúzni, mert ha nincs miből pótolni a károkat, akkor könnyen ugorhat az egész eddig felépített országod. (Szerintem ezért is hurrogtak le ennyien. :) ) Csak pár pusztítást, mészárt kapsz, és a krónikázók már ki is figyeltek maguknak, és könnyen láncba levernek a csoport aljára... A katonákat, pedig kiteszi a ht. Nincs benne különösebb kockázat. :) |
Quote:
Értelmezésem szerint a tartalékok drasztikus lecsökkentésére, ami tönkreteszi az előre tervezés lehetőségét. És azt sem értem, milyen csatározások jönnek ki, ha ez megvalósul? |
A katonáknak. Csak napi öt piac van nyilvan ha hatodik is kéne azzal lesz a gond.Nem kell ezen összeveszni.. Aki katonában tartaná a ZSt az tegye nyugodtan, gondolom eddig is tette.
A teki a lényeg. Igen ha kicsit amortizálódnak az el nem adott tekik, az sztem ahhoz vezetne, hogy aki ki szeretné kerülni ezt a veszteséget az vagy eladja, vagy visszavásárolja/ha tudja/. Mindkét esetben elég sok pénze lesz otthon várhatólag. És sztem ez lesz az ami a cselkményeket fel fogja pörgetni. Ha olyan összegek jelennek meg az orikban amiért már érdemes vállalni a konfrontációt, akkor sztem sokan vállalni is fogják. |
Ha beveszed a tekid akkor pár percen belül el is költöd, mondjuk másmilyen tekibe.
|
Quote:
Valahogy az az érzésem, hogy neked még soha nem volt 100millánál nagyobb tartalékod, nem nagyon kellett piacon forgatnod vagyonokat, és fogalmad sincsen a dolgok menetéről. |
All times are GMT +1. The time now is 04:06. |