Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Receptek (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=30)
-   -   Koktél (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=136)

Tsobi 11-27-2008 22:28

Quote:

Originally Posted by Rynok (Post 198107)
:)Örömmel hallom! Hát ha megírod, hogy milyen alapanyagok lesznek, szívesen összeállítok Neked egy itallistát, amit el tudsz készíteni.

Azt hiszem maradok a hagyományos módszernél és beülök valahová.. exem egy bárban dolgozik,talán ért hozzá valamelyest. Ha meg nem,akkor legalább nevetek egy jóízűt :p

Rynok 11-27-2008 22:32

Egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni a koktélkészítést is! Szerintem jobban esik az, amit saját maga csinál az ember. Ráadásul a baráti kör előtt is lehet villogni...:)

Tsobi 11-27-2008 22:36

Quote:

Originally Posted by Rynok (Post 198109)
Egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni a koktélkészítést is! Szerintem jobban esik az, amit saját maga csinál az ember. Ráadásul a baráti kör előtt is lehet villogni...:)

Majd egyszer feltétlenül kipróbálom,ha eljön az ideje,remélem kérhetem a segítségedet .. :)

Rynok 11-27-2008 22:37

Természetesen! Persze csodát ne várj, én is csak szerény kezdő vagyok...:rolleyes:

rak_loo 11-27-2008 22:39

Rynok ha tudsz valami fincsit ami otthoni dolgokból elkészíthető pl.: banán ^^ és alkoholmentes akkor kérlek írd le :)

Tsobi 11-27-2008 22:40

Quote:

Originally Posted by rak_loo (Post 198112)
Rynok ha tudsz valami fincsit ami otthoni dolgokból elkészíthető pl.: banán ^^ és alkoholmentes akkor kérlek írd le :)

Banánturmixnál kevés jobb dolog van :) Tej,cukor és banán. Botmixerrel összekuvasztod és nyami :)

rak_loo 11-27-2008 22:41

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 198113)
Banánturmixnál kevés jobb dolog van :) Tej,cukor és banán. Botmixerrel összekuvasztod és nyami :)

csak azabaj,hogy ismerem :) de nekem is favorit :)

ui.:nekünk turmixgép van ^^

Tsobi 11-27-2008 22:42

Quote:

Originally Posted by rak_loo (Post 198114)
csak azabaj,hogy ismerem :) de nekem is favorit :)

Ez miért baj?

rak_loo 11-27-2008 22:44

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 198115)
Ez miért baj?

Jól kell érteni.Nem baj csak valami más banánosat is ki akarok próbálni.:D:D

Rynok 11-27-2008 22:45

Quote:

Originally Posted by rak_loo (Post 198112)

Banánból nekem ez jut eszembe:

Ba-Ba juice

1 őszibarack
1/2 banán
1 dl tej
2 teáskanál méz
1 csipet fahéj
tört jég

Elkészítés: A banánt és a barackot apróra daraboljuk. Turmixgépben a mézzel, a fahéjjal és a tejjel habosra keverjük. A tört jeget pohárba tesszük, ráöntjük az italt, a pohár peremét barackgerezdekkel díszítjük.

Egészségedre!:)

Kutyuleee 11-28-2008 01:17

Quote:

Originally Posted by Tsobi (Post 198106)
Már csak azért kérdem,mert kedvet kaptam egy kis koktélozáshoz,gondoltam megejtek egy kis partyt :)

Ts mit szólnál ahoz, ha 1-2hét múlva vmelyik nap páran lemennénk morrison's2-be koktélozni??? szokott lenni olyan akció,hogy 17-21-ig ingyenes belépés,és 21-ig minden koktél 500:)

csabi 11-28-2008 01:26

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 198119)
Ts mit szólnál ahoz, ha 1-2hét múlva vmelyik nap páran lemennénk morrison's2-be koktélozni??? szokott lenni olyan akció,hogy 17-21-ig ingyenes belépés,és 21-ig minden koktél 500:)

legutóbb sikerült időben odaérnem erre az akcióra és hááát... :o szemre dolgozott a pultos hölgy, a lond island-emben csak mutatóban volt kóla.. :D igaz olcsó volt..

kb így készült ott, csak egyszerre öt és az ötbe jutott ennyi kóla.. :)

Grabi 11-28-2008 13:52

hö? irgalmatlanul vizes, rossz minőségű piákkal dolgoznak ott :(

Rynok 11-28-2008 20:24

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 3443)
a turmixok is idefernek? ugyanis vettem egy turmixgepet... csak turmixolni tud semmi facsaras meg ilyenek.. vmi jo otolet esetleg ? :)

Végülis jobb később válaszolni, mint soha...:D Elég régi már az a turmixgép:rolleyes:

Anna's banana

4 cl vodka
2 cl zöldcitromlé
kisebb banán fele, vékonyra szelve
1 teáskanál méz

Díszítés: 1 szelet zöldcitrom

Elkészítés: A hozzávalókat turmixgépben, kb. 8 cl tört jéggel összeturmixoljuk. Hűtött fehérboros pohárba töltjük, és a zöldcitromszelettel díszítjük.

Egészségetekre!:D

Remedy 11-28-2008 20:27

Quote:

Originally Posted by Rynok (Post 198170)
Végülis jobb később válaszolni, mint soha...:D Elég régi már az a turmixgép:rolleyes:

Anna's banana

4 cl vodka
2 cl zöldcitromlé
kisebb banán fele, vékonyra szelve
1 teáskanál méz

Díszítés: 1 szelet zöldcitrom

Elkészítés: A hozzávalókat turmixgépben, kb. 8 cl tört jéggel összeturmixoljuk. Hűtött fehérboros pohárba töltjük, és a zöldcitromszelettel díszítjük.

Ez vajon hany eve irtam? :)

Mi az a zoldcitrom, az a lime, vagy Te vmi eretlen citromra gondolsz? :)

Ati 11-28-2008 20:31

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 198171)

Nem mindegy? Csak díszítés... :p :D:D:D

Rynok 11-28-2008 20:31

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 198171)
Ez vajon hany eve irtam? :)

2006-02-02:) Nem most volt!:D Igen, a zöldcitrom az a lime, csak szinkronizálták!:D

Rynok 11-28-2008 20:32

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 198175)
Nem mindegy? Csak díszítés... :p :D:D:D

Az italba is kerül 2 cl zöldcitromlé...:)

Ati 11-28-2008 20:33

Quote:

Originally Posted by Rynok (Post 198178)
Az italba is kerül 2 cl zöldcitromlé...:)

A fene, igazad van, azt nem is néztem... :)

Mentségemre legyen mondva, hogy eddig szerintem egy koktél se volt, amihez lett volna itthon hozzávaló, ezért fel se tűnt... :D

Rynok 11-28-2008 20:36

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 198179)
A fene, igazad van, azt nem is néztem... :)

Mentségemre legyen mondva, hogy eddig szerintem egy koktél se volt, amihez lett volna itthon hozzávaló, ezért fel se tűnt... :D

Miért, milyen hozzávalók vannak otthon?

Ati 11-28-2008 20:38

Quote:

Originally Posted by Rynok (Post 198181)
Miért, milyen hozzávalók vannak otthon?

Ööö, tekila, malibu (vagy valami ilyesmi, most meg nem nézem... :D), és kb ennyi... :D

Rynok 11-28-2008 20:48

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 198183)
Ööö, tekila, malibu (vagy valami ilyesmi, most meg nem nézem... :D), és kb ennyi... :D

Háát... Azok nem nagyon passzolnak egymáshoz.:( Viszont Tequilára itt van két egyszerű recept:

Dorado

5 cl Tequila
2 cl citromlé
2 kávéskanál méz

Elkészítés: Az összes hozzávalót sékerben jéggel összerázzuk és koktélospohárba szűrjük.

Frozen Tequila

3 cl Tequila
4 cl ananászlé
1 cl citromlé

Elkészítés: Az összes hozzávalót egy nagy adag zúzott jéggel a turmixgépben jól mixeljük, és koktélospohárba öntjük.

Egészségetekre!:)

Ati 11-28-2008 20:53

Quote:

Originally Posted by Rynok (Post 198184)
Háát... Azok nem nagyon passzolnak egymáshoz.:(

Nyári buliból maradtak, aztán amennyit én amúgy alkoholizálok, nemigen fogy... :)

Quote:

Originally Posted by Rynok (Post 198184)
Viszont Tequilára itt van két egyszerű recept:

Dorado

5 cl Tequila
2 cl citromlé
2 kávéskanál méz

Citrom és méz még akad is mellé... No majd valamikor kipróbálom, amikor kevésbé kell vezetnem... :) Köszi. :)

Rynok 11-28-2008 20:56

Nagyon szívesen!:)

Ha valaki esetleg kipróbálná azokat a koktélokat, amiket leírtam, ossza már meg velünk a tapasztalatát! Köszi!:)

csabi 11-28-2008 21:21

nekem gin-em van itthon, áfonyás pezsgőm és tokaji borom.. ezekből ki lehet vmit hozni? :)

Rynok 11-28-2008 21:46

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 198190)
nekem gin-em van itthon, áfonyás pezsgőm és tokaji borom.. ezekből ki lehet vmit hozni? :)

Persze, egy jó kis másnaposságot!:D:D

Remedy 11-28-2008 21:50

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 198190)

http://koktel.idea.hu/koktel-kereses

Ez egy jo kis oldal, beikszeled hogy mid van, es kiirja hogy miket csinalhatsz, mik azok amikhez mar csak egy alapanyag kell, stb....

Egyik szilveszterkor jo hasznat vettuk. :)

Rynok 11-28-2008 21:51

Nem éppen ezekből az alapanyagokból, de:

Diamond fizz

4 cl gin
1 cl citromlé
1 teáskanál kristálycukor
pezsgő

Elkészítés: A hozzávalókat - a pezsgő nélkül - sékerben jéggel összerázzuk, és hűtött longdrinkes pohárba, jégkockákra szűrjük. Felöntjük a pezsgővel, és gyengén megkeverjük.

Fehérborra nincs túl sok recept, de végülis pl. a kisfröccs is koktélnak számít...:D

Hideg kacsa koktél

5 cl fehérbor
francia pezsgő a feltöltéshez
1 darab citromhéj

Elkészítés: Öntsük az összes adalékot a pezsgőspohárba. Tegyük bele a citromhéjat.

Rynok 11-28-2008 21:54

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 198194)
http://koktel.idea.hu/koktel-kereses

Ez egy jo kis oldal, beikszeled hogy mid van, es kiirja hogy miket csinalhatsz, mik azok amikhez mar csak egy alapanyag kell, stb....

Egyik szilveszterkor jo hasznat vettuk. :)

Hú, ez nagyon jó! Ezzel most elleszek egy darabig...:)

Viszont nincs az alapanyagok között a fehérbor!:p

Andrew 11-28-2008 21:56

Quote:

Originally Posted by Rynok (Post 198195)
Fehérborra nincs túl sok recept, de végülis pl. a kisfröccs is koktélnak számít...:D

Akkor nagyfater nagy koktélos volt :D:D

csabi 11-28-2008 22:01

itt ahol lakom van egy hely, ahol a fröccsöt szörppel csinálják.. :) málnás, jaffás, bodzás fröccs.. iszonyat.. :)

Rynok 11-28-2008 22:04

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 198198)
itt ahol lakom van egy hely, ahol a fröccsöt szörppel csinálják.. :) málmás, jaffás, bodzás fröccs.. iszonyat.. :)

Na AAAZ nem semmi!!:D Bemegy az alkoholista, hogy "Kérek egy bodzás fröccsöt!" :D Kemény dolgok ezek...:)

csabi 11-28-2008 22:14

Quote:

Originally Posted by Rynok (Post 198199)
Na AAAZ nem semmi!!:D Bemegy az alkoholista, hogy "Kérek egy bodzás fröccsöt!" :D Kemény dolgok ezek...:)

60férőhelyes, szocreálberendezésű hely. nagyon komolyan néz ki, de 8 után már teltházas.. :) tele van felsőoktatásbéliekkel, kellemes zene szól.. ha van kedve vkinek lejönni oda egy fröccsre..... :D

Grabi 11-29-2008 16:43

Quote:

Originally Posted by csabi (Post 198198)
itt ahol lakom van egy hely, ahol a fröccsöt szörppel csinálják.. :) málnás, jaffás, bodzás fröccs.. iszonyat.. :)

őőőőő...egy pubba, ahol egyszer néztük a meccset volt málnás sör, gondoltam kipróbálom, új íz...ott állok a pultnál nézem melyik csapból fogják tölteni...kéri a csaj h forduljak el...gondoltam vmi meglepi, oké, de csaltam és kicsit kikukucskáltam.

szóval arany ászok csap + málna szörp tádááá málnás sör. illúzió letörve :(

hamár a téma: én szeretem a koktélokat. alapvetően whiskykóla párti vagyok, de szeretem az új ízeket és az újdonságokat. ezért van a közgáztól két-három percre egy hely, ahol egyik csoporttársam a pultos és ő szokott koktélt csinálni. nos ő mesélte el, hogy az amit nekünk ad és amit a vendégeknek az ég és föld. nem szar minőségű piával, nem minimális mennyiséget...
szóval tanács: lehetőleg otthon csináljátok :)

Rynok 11-29-2008 17:00

Quote:

Originally Posted by Grabi (Post 198248)
alapvetően whiskykóla párti vagyok, de szeretem az új ízeket és az újdonságokat.

Próbáld ki kóla helyett gyömbérrel, úgy is finom!:)

Másik megoldás:

Bourbon dream

3 cl Bourbon Whiskey
3 cl barackpálinka (vagy baracklikőr)
narancslé a feltöltéshez

Elkészítés: A whiskey-t és a pálinkát jégkockákkal együtt a sékerben összerázzuk, és longdrinkes pohárba szűrjük. Feltöltjük a narancslével, és egy kicsit megkeverjük.

Quote:

szóval tanács: lehetőleg otthon csináljátok :)

Maximálisan egyetértek!!

Remedy 11-29-2008 17:21

Quote:

őőőőő...egy pubba, ahol egyszer néztük a meccset volt málnás sör, gondoltam kipróbálom, új íz...ott állok a pultnál nézem melyik csapból fogják tölteni...kéri a csaj h forduljak el...gondoltam vmi meglepi, oké, de csaltam és kicsit kikukucskáltam.

szóval arany ászok csap + málna szörp tádááá málnás sör. illúzió letörve :(

Pedig van ilyen csapolva, megpedig:

Belle-vue kriek /belga meggysör/

Belle-vue frambois /belga málnasör/

Az elsot volt szerencsem megkostolni Bekesen, otthon egy kocsmaban. De nem voltam elragadtatva tole. :)

Grabi 11-29-2008 20:38

tudom tudom. nekünk volt egyszer egy céges vacsink a belga sörözőben a rakparton. nem tudom kinek volt alkalma ilyenben, lényeg az, hogy a munkatársakkal a cég pénzén isztok-esztek

na itt ettem kb. félkiló tatárt meg sok ilyen gyümölcsös meg búzasört meg barnát meg izé meg bizé, szóval tapasztaltam ilyet :)

Rynok 11-29-2008 22:43

Sex on the Beach:D

4 cl vodka
3 cl baracklikőr
5 cl narancslé
5 cl áfonyalé

Elkészítés: A felsorolt összetevőket sékerben összerázzuk, és longdrinkes- vagy tulipánpohárba, jégre töltjük.

Egészségetekre!:)

Tsobi 11-29-2008 22:46

Tegnap éjjel egy elég ütős koktélt itattak velem: 2l Sprite, 1/2 l Royal Vodka :D

Rynok 11-29-2008 22:47

Szóba került a sör is... :)

A nevét sajnos nem tudom, asszem valami olyasmi, hogy

Golden Velvet

12 cl könnyű sör jégbe hűtve
5 cl jégbe hűtött pezsgő
5 cl ananászlé

Elkészítés: Az ananászlevet a pohárba öntjük, hozzáadjuk a sört és megkeverjük. Keverés nélkül kiegészítjük a pezsgővel.

All times are GMT +1. The time now is 04:47.