![]() |
Quote:
|
Egyszer mindenképpen érdemes kipróbálni a koktélkészítést is! Szerintem jobban esik az, amit saját maga csinál az ember. Ráadásul a baráti kör előtt is lehet villogni...:)
|
Quote:
|
Természetesen! Persze csodát ne várj, én is csak szerény kezdő vagyok...:rolleyes:
|
Rynok ha tudsz valami fincsit ami otthoni dolgokból elkészíthető pl.: banán ^^ és alkoholmentes akkor kérlek írd le :)
|
Quote:
|
Quote:
ui.:nekünk turmixgép van ^^ |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ba-Ba juice 1 őszibarack 1/2 banán 1 dl tej 2 teáskanál méz 1 csipet fahéj tört jég Elkészítés: A banánt és a barackot apróra daraboljuk. Turmixgépben a mézzel, a fahéjjal és a tejjel habosra keverjük. A tört jeget pohárba tesszük, ráöntjük az italt, a pohár peremét barackgerezdekkel díszítjük. Egészségedre!:) |
Quote:
|
Quote:
kb így készült ott, csak egyszerre öt és az ötbe jutott ennyi kóla.. :) |
hö? irgalmatlanul vizes, rossz minőségű piákkal dolgoznak ott :(
|
Quote:
Anna's banana 4 cl vodka 2 cl zöldcitromlé kisebb banán fele, vékonyra szelve 1 teáskanál méz Díszítés: 1 szelet zöldcitrom Elkészítés: A hozzávalókat turmixgépben, kb. 8 cl tört jéggel összeturmixoljuk. Hűtött fehérboros pohárba töltjük, és a zöldcitromszelettel díszítjük. Egészségetekre!:D |
Quote:
Mi az a zoldcitrom, az a lime, vagy Te vmi eretlen citromra gondolsz? :) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Mentségemre legyen mondva, hogy eddig szerintem egy koktél se volt, amihez lett volna itthon hozzávaló, ezért fel se tűnt... :D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Dorado 5 cl Tequila 2 cl citromlé 2 kávéskanál méz Elkészítés: Az összes hozzávalót sékerben jéggel összerázzuk és koktélospohárba szűrjük. Frozen Tequila 3 cl Tequila 4 cl ananászlé 1 cl citromlé Elkészítés: Az összes hozzávalót egy nagy adag zúzott jéggel a turmixgépben jól mixeljük, és koktélospohárba öntjük. Egészségetekre!:) |
Quote:
Quote:
|
Nagyon szívesen!:)
Ha valaki esetleg kipróbálná azokat a koktélokat, amiket leírtam, ossza már meg velünk a tapasztalatát! Köszi!:) |
nekem gin-em van itthon, áfonyás pezsgőm és tokaji borom.. ezekből ki lehet vmit hozni? :)
|
Quote:
|
Quote:
Ez egy jo kis oldal, beikszeled hogy mid van, es kiirja hogy miket csinalhatsz, mik azok amikhez mar csak egy alapanyag kell, stb.... Egyik szilveszterkor jo hasznat vettuk. :) |
Nem éppen ezekből az alapanyagokból, de:
Diamond fizz 4 cl gin 1 cl citromlé 1 teáskanál kristálycukor pezsgő Elkészítés: A hozzávalókat - a pezsgő nélkül - sékerben jéggel összerázzuk, és hűtött longdrinkes pohárba, jégkockákra szűrjük. Felöntjük a pezsgővel, és gyengén megkeverjük. Fehérborra nincs túl sok recept, de végülis pl. a kisfröccs is koktélnak számít...:D Hideg kacsa koktél 5 cl fehérbor francia pezsgő a feltöltéshez 1 darab citromhéj Elkészítés: Öntsük az összes adalékot a pezsgőspohárba. Tegyük bele a citromhéjat. Egészségetekre!:D |
Quote:
Viszont nincs az alapanyagok között a fehérbor!:p |
Quote:
|
itt ahol lakom van egy hely, ahol a fröccsöt szörppel csinálják.. :) málnás, jaffás, bodzás fröccs.. iszonyat.. :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
szóval arany ászok csap + málna szörp tádááá málnás sör. illúzió letörve :( hamár a téma: én szeretem a koktélokat. alapvetően whiskykóla párti vagyok, de szeretem az új ízeket és az újdonságokat. ezért van a közgáztól két-három percre egy hely, ahol egyik csoporttársam a pultos és ő szokott koktélt csinálni. nos ő mesélte el, hogy az amit nekünk ad és amit a vendégeknek az ég és föld. nem szar minőségű piával, nem minimális mennyiséget... szóval tanács: lehetőleg otthon csináljátok :) |
Quote:
Másik megoldás: Bourbon dream 3 cl Bourbon Whiskey 3 cl barackpálinka (vagy baracklikőr) narancslé a feltöltéshez Elkészítés: A whiskey-t és a pálinkát jégkockákkal együtt a sékerben összerázzuk, és longdrinkes pohárba szűrjük. Feltöltjük a narancslével, és egy kicsit megkeverjük. Egészségetekre!:D Quote:
|
Quote:
Belle-vue kriek /belga meggysör/ Belle-vue frambois /belga málnasör/ Az elsot volt szerencsem megkostolni Bekesen, otthon egy kocsmaban. De nem voltam elragadtatva tole. :) |
tudom tudom. nekünk volt egyszer egy céges vacsink a belga sörözőben a rakparton. nem tudom kinek volt alkalma ilyenben, lényeg az, hogy a munkatársakkal a cég pénzén isztok-esztek
na itt ettem kb. félkiló tatárt meg sok ilyen gyümölcsös meg búzasört meg barnát meg izé meg bizé, szóval tapasztaltam ilyet :) |
Sex on the Beach:D
4 cl vodka 3 cl baracklikőr 5 cl narancslé 5 cl áfonyalé Elkészítés: A felsorolt összetevőket sékerben összerázzuk, és longdrinkes- vagy tulipánpohárba, jégre töltjük. Egészségetekre!:) |
Tegnap éjjel egy elég ütős koktélt itattak velem: 2l Sprite, 1/2 l Royal Vodka :D
|
Szóba került a sör is... :)
A nevét sajnos nem tudom, asszem valami olyasmi, hogy Golden Velvet 12 cl könnyű sör jégbe hűtve 5 cl jégbe hűtött pezsgő 5 cl ananászlé Elkészítés: Az ananászlevet a pohárba öntjük, hozzáadjuk a sört és megkeverjük. Keverés nélkül kiegészítjük a pezsgővel. Egészségetekre!:D |
All times are GMT +1. The time now is 04:47. |