Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Minimum föld (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1305)

Xeper 01-24-2007 13:43

Nehogy már az legyen a gond, hogy egy csalási módot nehezebben megjátszhatóvá szeretnénk tenni!

skiti 01-24-2007 13:50

épp azt mondom hogy ezzel nem lesz nehezebben megjátszható

skiti 01-24-2007 13:56

miért nehezíti ez meg egy toppos dolgát?
fel akar lépni 5-10k kör után?
leadja a földet, letétbe rakja a zsét... és zérózik, aztán 1k kör mulva lép

Synkel 01-24-2007 13:59

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 69037)

Mutasd be, hogy csinálnád ezt kis hatossal

skiti 01-24-2007 14:06

kék hatossal épp sehogy.
éppen ez az.
hogy akarjon bárki topp 1 lenni ha a földjét el kell veszítenie?
mert kapni úgy nem fog kölcsön...
az meg már bőven túl lett ragozva hogy erőből nem megy fel.

Xeper 01-24-2007 14:11

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 69030)
épp azt mondom hogy ezzel nem lesz nehezebben megjátszható

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 69037)

Szerinted nem nehezítés ha valaki 1000 körrel többet kell hogy valahol eltöltsön? Egy kis kék számos esetén meg még nehezebb, mert megint fel kell mászni a tetejére.

Xeper 01-24-2007 14:13

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 69047)
kék hatossal épp sehogy.
éppen ez az.
hogy akarjon bárki topp 1 lenni ha a földjét el kell veszítenie?
mert kapni úgy nem fog kölcsön...
az meg már bőven túl lett ragozva hogy erőből nem megy fel.

Alacsonyabb lesz a max föld ha nem marad a csoportban, tehát a topért való verseny nem évek alatt zajlik majd le.
Az első hely mindig is első lesz, nem lesz rosszabb egy 1000 hekis első, mint most egy 5000 hekis első ;)

skiti 01-24-2007 14:21

a toppföldek a csopban maradnak, épp az előbb írtam le hogy miért, a sokszámos fordulósok hekijei ha el is vesznek az nem érinti a topporik hekijeit.

skiti 01-24-2007 15:43

ehh, egész másról beszélünk synk...

skiti 01-24-2007 15:49

és nem emlékszem hogy egyszer is hasonlítottam volna magam máshoz, hogy én jobb lennék.
viszont nem is csalózok le senkit...

Kisbér 01-26-2007 13:23

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 69051)
Szerinted nem nehezítés ha valaki 1000 körrel többet kell hogy valahol eltöltsön? Egy kis kék számos esetén meg még nehezebb, mert megint fel kell mászni a tetejére.

Minimum föld + amíg van topköröd, nem újrázhatsz + gyújtás durvítása.

:-)

Synkel 01-26-2007 13:51

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 69425)

Ezzel az a baj, hogy nagyon sokan lépnek úgy szintet, hogy a következő csoportban eleve a topban vannak. Meg a topban is szétverhetnek valakit, amikoris szüksége lehet az újrázásra, úgyhogy ezt nem tartom jónak.
Ráadásul 5-dik szinten eleve nem újrázni, hanem zérózni kell, esetleg törölni az orit, és regelni egy újat...

Kisbér 01-29-2007 08:45

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 69425)

Ebbe belegondoltam.. durva lenne, hogy mondjuk A-ban a topban régóta ott figyelő csóka nem tud restartolni esetleg más fajért, mert van mondjuk 2-3k topköre... :)
Szóval ez nem jó megoldás :D

Szecsa 01-29-2007 08:54

Quote:

Originally Posted by Arrakis (Post 67080)
Úgy látom nagyon egy véleményen vagyunk, pedig össze sem beszéltünk:D
Ezzel a saccra megadott gyújtással ki is egyeznék, 5k topkörnél napi 120 épület az már elég tisztes.
Ezt korrektnek tartom, de mondom, ettől csak a földleadósdi erősödne meg, s ugyanaz lenne a helyzet, csak mindig más orija termelne ugyanazoknak az embereknek. Szal e mellé arra is kéne vmi mallusz.

Picit kihalt a többletgyujtasnak az elgondolasa.
Nos, amit Arrakis irt, abban tenyleg van valami, hogy tobb lenne a jksz-es földleadas, de azert abban bele kell gondolni, hogy alapvetoen ha a jelenlegi helyzetet nezzuk, es veszunk egy olyan csoportot akár, ahol mondjuk csak 1-2-3 ori termel fent messze a szinttől (tehat a hozzajuk valo felfedezes kizarva), azt a par orit ez igenis elegge megsujtana, ha vennenk a jelenlegi top körüket, mivel azok nyilvan jopar ezer top kör ota ott termelnek.
S bar lehet, hogy megkapja egy fenti a földet, de ezzel a többi elérhetőbbé válik. Nyilvan mindegyik ori ilyen esetben nem tud fent maradni, hisz maga a gyujtasok visszaepitesenek anyagkoltsegene igen magas, feltehetoleg -tul magas top kör eseten- nem is termel a csoport annyi nyersanyagot, hogy ezt finanszirozni tudja piacrol.
Ha pedig egy olyan csoportot nezunk, ahol sok ori termel fent magasan, ott nyilvan erosebb lenne a jksz-es földleadás, mellyel az előbb emlitett szituacio fog kialakulni es elobb-utobb a gyujtasok merteke hatalmas lesz, es nem fogja birni...(vegyunk pl. 10k top kört: 10 épület / kör)

Xeper 01-29-2007 10:10

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 69854)
Ebbe belegondoltam.. durva lenne, hogy mondjuk A-ban a topban régóta ott figyelő csóka nem tud restartolni esetleg más fajért, mert van mondjuk 2-3k topköre... :)
Szóval ez nem jó megoldás :D

Ha SZK-n vagy, körönként 3 topköröd fogy, úgyhogy nem is olyan durva az :)

Kisbér 02-02-2007 08:50

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 69869)

Time spent in Top30% 336 rounds 5150 rounds OK

Igen, végülis csak 2,5 hónapig kellene várnom, hogy restartolhassak :D
Szóval ez így szívás :D

Xeper 02-02-2007 09:35

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 70880)
Time spent in Top30% 336 rounds 5150 rounds OK

Igen, végülis csak 2,5 hónapig kellene várnom, hogy restartolhassak :D
Szóval ez így szívás :D

Sima ügy :D

Kisbér 02-02-2007 09:44

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 70885)
Sima ügy :D

Legalább elmehetek egy hosszú hétvégére... jó hosszú hétvégére :D

Geri220 02-02-2007 14:07

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 70887)
Legalább elmehetek egy hosszú hétvégére... jó hosszú hétvégére :D

De lehet hogy egy hosszú-hosszú hónapra:D

Bogár 02-03-2007 16:40

off
Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 69869)

huh, ezt hol keressem a súgóban? :eek:
átnéztem a feljutás- meg az 1/A súgót, de semmi ilyesmit nem találtam...

Synkel 02-03-2007 16:51

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 71228)
off

huh, ezt hol keressem a súgóban? :eek:
átnéztem a feljutás- meg az 1/A súgót, de semmi ilyesmit nem találtam...

Pedig egyértelmű. SZK-n nem vagy része a pontlistának, azaz nem lehetsz része a topnak sem. Márpedig ha kikerülsz a topból, körönként 3-al csökken a top köreid száma.

Non Omnis Moriar 02-04-2007 19:11

Quote:

Originally Posted by Senki (Post 66467)
Synk, nem az alapötlet rossz. Nem technikailag rosz, hanem az vele a baj, hogy azzal ellentétes hatást vált ki,amit te el akarsz vele érni, a termelők meg fentmaradnak és úgy se fognak elmenni onnét, pláne ha nem adhatják le a földjüket.

Igen, szerintem is.

Xeper 02-04-2007 19:22

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 71414)
Igen, szerintem is.

Szerintem meg nem. Ha nem lenne min. föld, akkor továbblépés esetén továbbadja a havernak a földet, aki tovább viszi az üzletet, tehát minden marad a régiben, csak más nevek lesznek fent. Váltófutásban sem viheted el a szomszéd sávon futótól a botot ha előbb ér oda mint a haver, tehát lemaradsz a győzelemről -megint.
Ha a minimum föld bevezetésre kerülne, akkor fogyhat a csoport földje, csökkenhet a legnagyobb ori földje csoporton belül, könnyebben utolérhetővé válhatna a krém.
Arról nem is beszélve, hogy a földleadás JKSZ!!!!

Non Omnis Moriar 02-04-2007 20:03

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 71416)
Szerintem meg nem. Ha nem lenne min. föld, akkor továbblépés esetén továbbadja a havernak a földet, aki tovább viszi az üzletet, tehát minden marad a régiben, csak más nevek lesznek fent. Váltófutásban sem viheted el a szomszéd sávon futótól a botot ha előbb ér oda mint a haver, tehát lemaradsz a győzelemről -megint.
Ha a minimum föld bevezetésre kerülne, akkor fogyhat a csoport földje, csökkenhet a legnagyobb ori földje csoporton belül, könnyebben utolérhetővé válhatna a krém.
Arról nem is beszélve, hogy a földleadás JKSZ!!!!

Ez a minimum föld dolog már az Aban is idegesített. Azért hogy 3-4 embernek ne legyen jó azért szívjon mindenki más is. Billeg a szék vágjunk le a lábából, a végén nem marad semmi. Egy problémából 3 másik lesz

Ha nem adhatja le a földet, nem is teszi akkor a lét adja le, az meg hiába JKSZ sosem fogod meg. Nem velük lesz kitolva, hanem a többiek játéka lesz megint elrontva.

Xeper 02-04-2007 21:38

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 71433)
Ez a minimum föld dolog már az Aban is idegesített. Azért hogy 3-4 embernek ne legyen jó azért szívjon mindenki más is. Billeg a szék vágjunk le a lábából, a végén nem marad semmi. Egy problémából 3 másik lesz

Ha nem adhatja le a földet, nem is teszi akkor a lét adja le, az meg hiába JKSZ sosem fogod meg. Nem velük lesz kitolva, hanem a többiek játéka lesz megint elrontva.

A pénzt most is átadják, de lagalább a heki átjátszása legyen korlátozott!
A kettő között viszont semmi kapcsolatot nem vélek felfedezni.
Amúgy mi is a hátulütője a dlognak?? Mi rontja el a játékát másnak? hogy nem jutsz földhöz eztán, mert máshogy nem tudod magadnak megoldani? Én kérek elnézést.

Synkel 02-04-2007 23:13

Quote:

Engem is érdekelne, mennyiben romlik a többség játéka ezzel.

Kutyuleee 02-06-2007 02:58

Quote:

Hát nem tudom, JKSZ volt,van,lesz mindig is... mindig mindent ki fognak tudni játszani de a széklábas pont jó hasonlat... ha sokat vágsz le akkor tényleg marad egy fa lap a földön... de ha jól huzod meg a határt(kellő mennyiséget vágsz le) akkor a szék stabilabb lesz... persze minden székkel fellehet borulni, mármilyen stabil... csak akkor nem mindenkinek fog sikerülni... és én úgyérzem visszalehet szoritani. amúgy meg hogy adja le a lét... ad egy karavánnal egy 24órás szöviként ami nem JKSZ, bár számomra elitélendő ez a leadásos dolog, ad 2 piacon utalva... légy szemfüles, fogd meg , és persze ezekután természetesen tegyél róla hogy eltünjön a játékból nehogy te élvezd ezt a tiszteségtelen elönyt (amit hát nem tudom ki tenne meg). ad 3 folyamatos fosztással ami elég szembetünö szintén...mert elég messze szoktak lenni a föld leados orik és onnan lefosztani vagy lopkodni azért feltünö tud lenni elég erőteljesen. meg azért azt se felejtsük el, hogy ha pénzt ad le és nem földet akkor simán fedezésből már nem fog tudni olyan magasra feljutni kövi körben, mint amilyen magasan volt...Ugyan még közöm nincs a (x)-hez, de látom egykét csopiban hogy mennyire megközelithetelen a top1-2%, és függetlenül ekkora távba szabályosan nem fog eljutni ha lépni akar... ezel megint a puszipajtás és JKSZ erősödik folyamatosan a kék számocskákkal de lehet csak én gondolom rosszul:confused:

Még annyit hogy ezek a topicok nem JKSZek végleges tuti biztos elpusztitására születnek, hanem a jelenlegi állapotok enyhitésére és ezeket a változatatásokat pont az a "3-4 ember "érzi meg igazán sztem ... jóval kevésbé fogják megérezni a nem földleados szabályos orik...
de mondom lehet én vagyok a hülye mert akkora tapasztalatom nincs még mint sok "nagy öregnek"... csak probálom logikusan végig gondolni a dolgokat.
Ha sok hülyeséget irok akkor nyomasátok a pirosakat nyugodtan:D

Ati 07-12-2007 11:52

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 65246)
Azt javaslom, hogy az A és B csoportok mintájára kerüljön bevezetésre a minimum föld fogalma a lentebbi csoportokban is. Tudom, hogy ez a gondolat is ugyanazon érdekeket sérti amit a maximum földes, bár ezt nehezebb elütni azzal, hogy kérek-e játék megnyerése gombot is az orimba...

Miért sértené ez a sokezer hektáros országok érdekeit? A minimum föld maximum a fellépési határig nő, tehát 5. szinten maximum 600 hektár. A sokezer hektáros országokat ez nem igazán érinti...

Ati 07-12-2007 11:59

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 68862)
Több személyiséggel rendelkező orinak is top30%ban eltöltött 1800 kör után lázonganak a népei? Nem a szigorított %nak megfelelően?

A saját teljesítendő top köréhez képest kezdődik náluk a lázongás. Ha top10% kell, akkor ott, ha top1% kell, akkor ott.

Ati 07-12-2007 12:39

A téma 3 másik témával összevonásra került, itt folytatódik:

http://forum.queosia.com/showthread.php?t=2128

All times are GMT +1. The time now is 14:39.