Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   országok távolsága egymástól (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1269)

Andrew 03-31-2007 18:19

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 83864)
tölem marad is 2 körre Kv után!! ez a poén... de szövimtöl akit támadott töle 3 ra ment... tehát akkor nem lehet már visszakísérni valakit???:confused: :confused:

de ha fokozott volna a varisod párezer katit, akkor több lakosa lett volna, nagyobb érték, és 2 körre került volna, ilyen egyszerű :)
tehát a pontlista azonnal frissül, és ha valaki pontban messzebb van mint cirka 4500, AKKOR MESSZEBB VAN MINT 2 KÖR :)
de mivel Te vándor voltál, ezért 3-1=2körre volt tőled

Andrew 03-31-2007 18:20

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 83866)
De most hogy elkezdtem törni az agyam...csak egy dolgot tudok gondolni... az ellen a csapódás előtti körben 3 körre bontotta mgát a szövimtől...ebben az esetben marad a 3 kör körváltás után...

ezt felejtsd el
kv után frissült a pontlista, és a pontkülönbség akkora lett, hogy 3 körre került!!

Gazsy 03-31-2007 18:24

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 83868)
ezt felejtsd el
kv után frissült a pontlista, és a pontkülönbség akkora lett, hogy 3 körre került!!

Ezt nem felejtem el:):)
ugyanis ha inditasz egy 2 körös támadást...
elmegy a sereg és te lebontod magad 3 körre akkor a sereged 2 kör alatt ér oda, viszont a csapódáskor már 3 körre leszel!!! hiszen a távolság csak és kizárólag körváltáskor változhat!!! az hogy mennyi az uj pontkölönbség az tökmindegy!!! az csak az utánna következő KV kor fogja befolyásolni a távolságot!

Andrew 03-31-2007 18:28

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 83870)
Ezt nem felejtem el:):)
ugyanis ha inditasz egy 2 körös támadást...
elmegy a sereg és te lebontod magad 3 körre akkor a sereged 2 kör alatt ér oda, viszont a csapódáskor már 3 körre leszel!!! hiszen a távolság csak és kizárólag körváltáskor változhat!!! az hogy mennyi az uj pontkölönbség az tökmindegy!!! az csak az utánna következő KV kor fogja befolyásolni a távolságot!

JÉÉZUS MÁÁÁRIAAA
miért nem hiszed el nekem vazzee?????

ha beütsz valakit, és az pontban (cirka) 4500-nál messzebb kerül, akkor 3 körre lesz tőled
a körtávolság nem csak kv-kor változhat
a helyezés változhat csak kv-kor

ezért lehet azt megcsinálni, ha az alattad levő 5k pontra van és 3 körre, hogy bontassz pár épületet, kimész 2 körre, beépíted, és újra 3 körre leszel, és csak szembejönni tud :)

skiti 03-31-2007 18:44

nekem is volt olyan hogy 2 körre mentem ki felfelé, és abban a körben amikor odaértem már 4 körre volt. ugyan nem bántam hogy nem kell kíséréstől tartanom, de ennek szerintem ő nem örült annyira mint én:)
és nem azért mert alámbontott ennyit mert még mindíg felettem volt abban a körben a pontlistában.
mielőtt valaki megkérdezné... nem, nem fokozott annyit:) megnéztem:)
találkoztam ezzel a jelenséggel máskor is, és ugyan nem ez a jellemző, de azért elő szokott fordulni

Andrew 03-31-2007 19:07

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 83875)
nekem is volt olyan hogy 2 körre mentem ki felfelé, és abban a körben amikor odaértem már 4 körre volt. ugyan nem bántam hogy nem kell kíséréstől tartanom, de ennek szerintem ő nem örült annyira mint én:)
és nem azért mert alámbontott ennyit mert még mindíg felettem volt abban a körben a pontlistában.
mielőtt valaki megkérdezné... nem, nem fokozott annyit:) megnéztem:)
találkoztam ezzel a jelenséggel máskor is, és ugyan nem ez a jellemző, de azért elő szokott fordulni

tehát csata után volt 4 körre?
ha igen, akkor ugyanazon okból, amit már leírtam följebb :)

Synkel 04-01-2007 15:22

Gazsy, szabad tippelnem? Most először hadakoztok B-ben szerintem. Ott már lehet bontogatni, fokozni, és változik kv nélkül is a távolság. Lentebb télleg nem jellemző.

Remedy 04-01-2007 16:46

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 84114)
Gazsy, szabad tippelnem? Most először hadakoztok B-ben szerintem. Ott már lehet bontogatni, fokozni, és változik kv nélkül is a távolság. Lentebb télleg nem jellemző.

Ez nem csoportfuggo, hanem pontlistasuruseg es csoportletszam fuggo...

Synkel 04-02-2007 00:49

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 84146)
Ez nem csoportfuggo, hanem pontlistasuruseg es csoportletszam fuggo...

Nya, megint tanultam valamit:) Én B-ben meg A-ban tapasztaltam eddig csak, nyilván mert nem megfelelő csoportokban mozogtam eddig.

Gazsy 04-02-2007 01:22

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 84114)

neeeem:):)
még csak G teteje:)

Na akkor tegyük rendbe a kis fejemben a dolgokat:

Szóval bizonyos hekiszám felett elképzelhető hogy 2 körváltás között megváltozik az országok távolsága pl 2 körről 3 ra? Gondolom erre akar célozni mindenki, csak én nem értem meg... monnyuk tény, mi tény még nem láttam ilyet...de modjuk ez még sokat nem jelent...

Xeper 04-03-2007 09:50

Quote:

Originally Posted by Gazsy (Post 84220)
neeeem:):)
még csak G teteje:)

Na akkor tegyük rendbe a kis fejemben a dolgokat:

Szóval bizonyos hekiszám felett elképzelhető hogy 2 körváltás között megváltozik az országok távolsága pl 2 körről 3 ra? Gondolom erre akar célozni mindenki, csak én nem értem meg... monnyuk tény, mi tény még nem láttam ilyet...de modjuk ez még sokat nem jelent...

Ha kisebb hekin pl lerengetnek, annyira kevés pontot vesztesz, hogy a távolságok ritkán változnak észrevehető módon (a 2 kör határa llehet hogy változik 1 pozícióval, de ezt nem mindig veszi észre az ember :) )
Nagy hekin könnyű pl úgy bontani, hogy több kört áthidaljon/elugorjon az ember, mégis csupán az országának kis hányadát érinti a dolog.

Erion 06-03-2007 17:13

Nekem van 1 ötletem, hogy ugyanannyi ponttal hogy lehet több kör távolságra az egyik a másiktól:
Nem lehet, hogy van 1 maximális szám, amennyien lehetnek tőled 2 körre?
pl.:
100 <x>300 két körre van, + még valami pontkülömbséges dolog, amiért ezt nagyon nehéz kimaxolni. Sztem ez a szám, hogy mennyi a max a csoport létszámától függ...
Ez az egész 1 feltételezés, várom a cáfokat...

monro 06-03-2007 17:39

Quote:

Originally Posted by Erion (Post 100530)
Nekem van 1 ötletem, hogy ugyanannyi ponttal hogy lehet több kör távolságra az egyik a másiktól:
pl.:
100 <x>300 két körre van, + még valami pontkülömbséges dolog, amiért ezt nagyon nehéz kimaxolni. Sztem ez a szám, hogy mennyi a max a csoport létszámától függ...

Bingo! Ez a körtávolságszámítás módja a H-ban. 4000 pont vagy a csoport x%-a(talán 4% ha jól figyeltem meg) ha mind 4000 ponton belül van.

monro 06-03-2007 17:40

Quote:

pl.:

Bingo! Ez a körtávolságszámítás módja a H-ban. 4000 pont vagy a csoport x%-a(talán 4% ha jól figyeltem meg) van 2 körre egymástól ha mind 4000 ponton belül van.

Metalka 06-12-2007 18:46

Quote:

Originally Posted by monro (Post 100534)
Bingo! Ez a körtávolságszámítás módja a H-ban. 4000 pont vagy a csoport x%-a(talán 4% ha jól figyeltem meg) van 2 körre egymástól ha mind 4000 ponton belül van.

Én egy kicsit rászamoltam kiváncsiságból és lám milyen eredményt kaptam...(nem 1 csoportban számoltam hanem 3 csoportban is és meglepetésemre megegyezö eredmények jöttek ki..)

Szoval a csoportod 7,9%-a van 2 körre töled azaz 3,95% felfele és 3,95% lefele...számoljatok rá ti is,és szoljatok ha tévednék.. ;)

Kutyuleee 06-12-2007 19:16

Quote:

Originally Posted by Metalka (Post 102723)
Én egy kicsit rászamoltam kiváncsiságból és lám milyen eredményt kaptam...(nem 1 csoportban számoltam hanem 3 csoportban is és meglepetésemre megegyezö eredmények jöttek ki..)

Szoval a csoportod 7,9%-a van 2 körre töled azaz 3,95% felfele és 3,95% lefele...számoljatok rá ti is,és szoljatok ha tévednék.. ;)

szóltam:D bövebben: ez változó mert pl a topban senki sincsen 2körre.

Valezius 06-12-2007 19:21

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 102799)

Hát igen, ez csak a sűrű részekre lehet igaz :)
Ha igaz :)

Metalka 06-12-2007 19:30

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 102799)

Persze,ez nem a topra vonatkozik..:p nem is a topban számoltam :D

Princ 06-12-2007 19:34

Quote:

Nekem van 1 ötletem...

Igazatok van. Úgy tűnik minden csoportban a létszám +/- 4%-ánál van a 2 / 3 kör határvonala, de legfeljebb 4k pont távolságra. Grat!

Metalka 06-12-2007 19:34

ez csak a csoport átlagára vonatkozik,ahol nem nagyok az értékkülömbségek...

Metalka 06-12-2007 19:36

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 102817)
Igazatok van. Úgy tűnik minden csoportban a létszám 4%-ánál van a 2 / 3 kör határvonala, de legfeljebb 4k pont távolságra. Grat!

Kösz a megerösitést...:)

Kutyuleee 06-13-2007 00:20

Quote:

Igazatok van. Úgy tűnik minden csoportban a létszám +/- 4%-ánál van a 2 / 3 kör határvonala, de legfeljebb 4k pont távolságra. Grat!

ez már kezd közeliteni az igazsághoz de még mindig tudok ellen példát hozzni, bár nagy csoportokban közelitőleg ez a helyzet, de pl Arénában amikor játszottam felettem volt 1db 2körös ori, alattam meg 2. és nem volt több mint 150pont különbség a környező 10ori között. Nah meg a másik dolog amit 1-2en "daráló"-nak hívnak, a csoport alján és a topban sürüsödnek a körtávok, míg a közép mezönyben picit szellősebb.Ezt egy kisebb létszámú csopiban én is észre vettem.

Metalka 06-13-2007 11:49

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 102885)
ez már kezd közeliteni az igazsághoz de még mindig tudok ellen példát hozzni, bár nagy csoportokban közelitőleg ez a helyzet, de pl Arénában amikor játszottam felettem volt 1db 2körös ori, alattam meg 2. és nem volt több mint 150pont különbség a környező 10ori között. Nah meg a másik dolog amit 1-2en "daráló"-nak hívnak, a csoport alján és a topban sürüsödnek a körtávok, míg a közép mezönyben picit szellősebb.Ezt egy kisebb létszámú csopiban én is észre vettem.

mondtam már h ez a 4% csak a csoportok topjan kivul müködik, peldaul a román vagy az angol hoditoban is müködik ez,ott pedig csak 200-300 létszamu a csoport...szoval a letszam nem befolyasolja ezt a 4%-t..

Princ 06-14-2007 21:21

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 102885)

Nehéz dolog egy állítást korábbi emlékek alapján ellenőrizni. :p

Arénában most 57 db ori van, ennek a 4%-a 2,28. Tehát létszám alapján +/- 2 db orinak kell 2 körösnek lennie.
A gyakorlatnak ez megfelel, ellenőriztem, ráadásul az utolsó előtti helyről. Ha létezik is ilyen daráló, az itt nem tűnik fel. (már csak törölnöm volna jó innét, de azt úgy látszik nyem lehet. :(

Az eddigi kivételek sztm tehát a klánpontlista és a párbajok listái.

Életfa#2 06-15-2007 17:30

A Jegyzeteimből kapartam elő:

2 reszbol all az ut, az egyik az ertek, ez 1000 pontonkent 1 kor. ez 2000
pont kulonbseg mellett az alap 2 kort adja. a masik a helyezestol fuggo ut, ez ugy jon ki, hogy a
csoport legteteje es legalja kozott 50 hely kulonbseg van.

Az 1000 pont valójában 2000 persze, így a 2 körös távolsághoz 4k pontkülönbség kell, vagy a csoport létszámának 4%-a (100%/50*2 kör). És természetesen, a kettő együtt hat, egymás hatását növelik! :)

Valezius 06-15-2007 17:46

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 103316)
A Jegyzeteimből kapartam elő:

2 reszbol all az ut, az egyik az ertek, ez 1000 pontonkent 1 kor. ez 2000
pont kulonbseg mellett az alap 2 kort adja. a masik a helyezestol fuggo ut, ez ugy jon ki, hogy a
csoport legteteje es legalja kozott 50 hely kulonbseg van.

Az 1000 pont valójában 2000 persze, így a 2 körös távolsághoz 4k pontkülönbség kell, vagy a csoport létszámának 4%-a (100%/50*2 kör). És természetesen, a kettő együtt hat, egymás hatását növelik! :)

Asszem nem teljesen értem, de ha igazad van, akkor mond már meg, hogy Arénában most közben: 6.hely 18067pont
és mondjuk a 43. helyezett között hány kör van: 8666pont
55-en vagyunk a csoportban.

A jó választ, amit ki kell hoznod: 36kör :)

Andrew 06-15-2007 17:51

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 103317)
Asszem nem teljesen értem, de ha igazad van, akkor mond már meg, hogy Arénában most közben: 6.hely 18067pont
és mondjuk a 43. helyezett között hány kör van: 8666pont
55-en vagyunk a csoportban.

A jó választ, amit ki kell hoznod: 36kör :)

na most az úgy működik, hogy 43-6=37 és 55 -> 5+5=10 1+0=1 és 37-1=36
na kijött az eredmény? :D:D:D

Valezius 06-15-2007 17:54

Quote:

Originally Posted by AndrewB (Post 103318)
na most az úgy működik, hogy 43-6=37 és 55 -> 5+5=10 1+0=1 és 37-1=36
na kijött az eredmény? :D:D:D

Hát sajna nem tudok zöldet adni. :D:D:D

Kutyuleee 06-15-2007 18:31

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 103319)
Hát sajna nem tudok zöldet adni. :D:D:D

De én igen:p helyetted is adtam vegyük úgy:P

Princ 06-15-2007 18:54

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 103316)
2 reszbol all az ut, az egyik az ertek, ez 1000 pontonkent 1 kor. ez 2000 pont kulonbseg mellett az alap 2 kort adja. a masik a helyezestol fuggo ut, ez ugy jon ki, hogy a csoport legteteje es legalja kozott 50 hely kulonbseg van.

Életfa, a jegyezeted értelmezésével nekem is gondjaim vannak. Hadd kérdezzek egy egyszerűbb, fiktív példát:
Ha vki 2500 pont távolságra, valamint mondjuk egy 1000 fős csoport esetén 25 hely távolságra van, az sztd messzebb kell legyen mint 2 kör?

Életfa#2 06-17-2007 14:09

Valezius: a képlet alapján 39 kör jön ki.
Princ: gyakorlati tapasztalat alapján ez símán benne van a két körben, bár a képlet alapján kívül van.

Szal a képletben szereplő számok nem igazak, de valami hasonló lehet.

(Helyezéskülönbség/csoportlétszám)*x + (pontértékkülönbség)/y

Aztán, hogy x és y mennyi, az akár csoportfüggő is lehet! :D
Pl. az A klánlistában tuti nagyobb az átlagnál.

Princ 06-17-2007 14:39

Quote:

Originally Posted by Életfa#2 (Post 103532)
Princ: gyakorlati tapasztalat alapján ez símán benne van a két körben, bár a képlet alapján kívül van.
Szal a képletben szereplő számok nem igazak, de valami hasonló lehet.
(Helyezéskülönbség/csoportlétszám)*x + (pontértékkülönbség)/y
Aztán, hogy x és y mennyi, az akár csoportfüggő is lehet! :D
Pl. az A klánlistában tuti nagyobb az átlagnál.

Ez esetben szerintem próbáld meg alkalmazni Erion és Metalka útmutatását. Amíg ezt nem fogadod vagy veted el, sztm nincs értelme újabb képleteket próbálgatni. Emlékeztetőül:
Quote:

. . .minden csoportban a létszám +/- 4%-ánál van a 2 / 3 kör határvonala, de legfeljebb 4k pont távolságra.

Quote:

Originally Posted by Princ (Post 103205)
. . .Az eddigi kivételek .. a klánpontlista és a párbajok listái.

Jó általánosítás a nagyobb távolságokra még ugyan nincsen, de mióta felfedezték itt Kolumbusz tojását, már egész más a játék számomra. Van egy új biztos pont. :):)

Kutyuleee 06-18-2007 13:32

Amúgy németbe lett volna jó megnézni hogy alakul a pontlista és a távok, mert sztem onnan lehetett volna elég pontos adatokat látni:( én sajna nem jáccok ott mert németül semmit se nem tudok:(

All times are GMT +1. The time now is 08:40.