![]() |
mire oda érek hogy minden oké lesz, minden épület maxon lenne kihasználva, aszem elég lesz a könyvtár.
a tanya/raki dolgot még nem döntöttem el. nagyban függ attól hogy a körváltás miként zajlik le :) mert ha előbb berakják a termeltet, majd megnézi, hogy többlet van-e (és az elveszik) és csak utána veszik ki a szükségest, akkor nem lesz elég :) de ha körváltáskor azzal kezd, hogy a többlet elveszik, majd utána rakja be és veszik ki, akkor rendben is lenne amit kigondoltam :D vagy hogyan pontosan :d tbello |
Quote:
|
Most igy néz ki az órszágom. 3 hete kezdtem tök kezdőként. Mi a véleményetek?
215 ha félelf tolvaj 45 ház 3176lakos 47 barakk 1000ij 1521 elit 30 tanya 11 könyvtár 20 torony 42 kocsma 2352 15 templom 2058 5 raktár 15 körömkémt kell etetni. |
Quote:
|
Quote:
Továbbá szerintem nem éri meg eliteket tartani, inkább legyen több íjászod, és több templom meg kocsma, mivel a hulla után a félelf a leggyengább haderőben |
Quote:
|
Quote:
Csak akkor meg ott tartunk hogy nem lehet jó tanácsot adni, mert mi van ha a szövi ilyen, mi van ha a csopi olyan... De amit írtál abban teljesen igazad van |
Quote:
|
Ház 54 18%
Barakk 104 34% Tanya 36 12% Könyvtár 15 5% Raktár 4 1% Őrtorony 20 6% Kocsma 20 6% Templom 31 10% ez egy 308 hektáros ori,de még nincs kész:) |
18 heki most épül és nem lesz könyvtár se.
amúgy ez egy óriás, tudós, szöviben. vélemény? |
Quote:
|
Quote:
Meg a könyvtárat is sokallom. |
mondom könyvtárakból most tekiket megírom és barakk lesz belőle. kocsmát 400 hekiig tartok, mert addig a kezdők még belophatók ennyivel az fölött már ez semmit nem ér és lesz 1db.
|
Quote:
nem tudom, de ez a "könyvtár addig marad amíg megírom a tekit" egy kicsit furán hangzik nekem... (főleg 300-on...) ugyanis 1 csöppet lassabban szokott megtelni a barakkk és az egyéb helyek... ha már egyszer úgy érdemes indulni (és akkor ez már 1 kezdő éplist is vhol :P) hogy az ember valahogy így nézzen ki: 65 ház 65 könyvtár 10 kovács 20 barakk 20 tanya 16 kocsma+ tempi (tekivédős vagy sem, ne lopjon már boldog boldogtalan) 4 raki (lehet vmit kihagytam és nem figyeltem :D) most utána nem számoltam, ez így hirtelen jött, de sztem óriásnak és gnómnak tökéletes, a többieknél annyi odafigyelést kíván h az ember tegye ki a piacra a frissen írt tekit a laki és a mezőgazdi kivételével - ebből még zséje is lesz a nyersiere amíg kell, a többit áron felül pakolni a piacra... 5-ös csopikban ált. úgy is "ingyér" megy a nyersi :D ahogy telik a barakk, bontani a házat meg a könyvtárat, attól függ minek jobb az ára és a helyére barakk + torony + egyéb ami az oritervben van |
hát nem tudom, de nekem nem töltődtek a dolgok lassan;)
tök mindegy végülis így hagyom az orit aztán átépítek:) |
Quote:
el óriásnál és gnómnál meg tuti nem visznek annyit h gátoljon a mihamarabbi maxolásban lehet h nem játszom olyan régóta, de az elmúlt 4 hónapban kölönböző okok miatt 3-at is indítottam (és töröltem) 5-ös szinten, de mindig a tekivel volt a legkevesebb gond - kiv. az elfet, mert egy félelf szövi sajna attól is elviszi :) :D :D |
nekem 4k-s lakosság is alil-alig van meg, mert nincsen már annyi épület hogy beáldozzak annyi házra csak azért, hogy gyorsabb legyen a képzés. mindamellett a csoportot elnézve szerintem jó ez az ori nekem.
|
és még így sincs gáz, hogy tartok könyvtárakat:)
|
végülis, ha nem jönnek, akkor nincs gáz :D
a 7k-s lakosságot is csak az elejére gondoltam, vagy inkább átlagban, mert az elején talán még több is beleférhet, de a végére értelemszerűen fogy :) |
hát ja. most is tudok azért képezgetni, de a 700 katitól messze vagyok:(
|
ha már tele vannak a barakkok nem is gond :)
200-on én is kemény 252 katikat képezgethetek;) de lusta vagyok fegyvert venni, ezért pár millától elesek :D |
hát én azt lopni szoktam a kezdő törpicsekektől:)
nagyon jól jön. óriással 4 lopás és annyi kati, amennyit te mondtál már képzésen is van;) ha továbbképzésről+képzésről van szó akkor az összes készüli kell, de akkor is megéri. |
200 hekin jó az, ha már viszonylag tele van. ha még üres akkor 400 is lehetne 70 házzal;)
|
Szerintem ennyi hekin 5. szinten vagytok szóval ott többnyire olcsó a nyersi, úgy hogy inkább épitzés párti vagyok, gyorsan teleirni tekivel, aztán jöhetnek a házak, telepakolok, és jóval hamarabb kész az ori mintha normál népességel maxolgat az ember:)
|
Quote:
mondjuk mostanában rászoktam, hogy veszek pár fegyát a piacon, úgy is ingyé' vesztegetik :D |
hát nálunk most az ár a "kezdő" (ez azt az árat takarja ami akkor volt mikor én kezdtem) árhoz képest megduplázódott. ez nemrég történt, de folyamatosan így van. ez ugye nem volt piaci infó, mert se csopit se árat nem mondtam:confused:
|
Sziasztok!
Szerintetek melyik éplista a jobb? Fél-elf, tolvaj, 350 heki. (40%lakiteki) Ház 62 4340 emberke Barakk 35 1960 íjász Raktár 41 Templom 50 7000 varázsló Kocsma 127 7112 tolvaj Torony 35 VAGY Ház 62 4340 emberke Barakk 35 1960 íjász Raktár 41 Templom 43 6020 varázsló Kocsma 134 7504 tolvaj Torony 35 Mindkét épületlista esetén 10 körre elég a kaja. Melyik jobb, miért? |
mindenképpen a több varis. de én még ennél is több varit pakolnék be, mert ha betakarnak akkor nem tudsz mit csinálni a tolikkal
|
Ez attól függ, mennyit ülsz gépnél, és mennyire erős a szövitekben a varis. Ha rögtön le tudod vágni a varázslókat, vagy a varisotok tudja ártózni az ellent akkor a több tolvajra szavazok, mert 350 hektáron mindkét eset gyenge egy komoly varis ellen.
|
Quote:
Ezért inkább a többvarisverzió az életképes, különben mindneki öli majd a tolikat, és hiába fér 500-zal több, ha 1000-rel kevesebb él folyton :D |
Quote:
|
Köszi! Akkor következő csopiban picit átépítek :)
|
Sziasztok!
Gnom 200 hekin: Haz: 34 Barakk:105 Raktar:7 Tanya:20 Kocsma:18 Templom:16 Full elites ori. Velemeny? |
tarolni fog.
|
Quote:
|
megolik 200 hekin 6300 elittel? ne viccelj mar... siman zuzni fog.
az csak magasabb hekin igaz, ahol veszelyes nagyobb elites sereggel kimenni. 200 hekinel nem sok jelentosege van. meg miert kotnenek bele 200 hekinel 1 ilyen gnomba, amikor 1 tonna kezdo is van a kornyeken? 200 hekinel ez igenis nagyon jo ori. hammi, azt azert nem gondoltad komolyan ugye, hogy 200 hekinel ejjel kell tamadni? |
Quote:
De persze attól függ melyik csopiba köt ki, mert valszeg gyorsba simán jó, de mondjuk lassúba ha kitámad, akkor byebye. De ezt leszámítva igazad van, télleg nem 200 hekin gondolkodtam:D |
tapasztalataim szerint az sokkal jobba szamit, hogy alul vagy felulrol megy a tamadas. hiaba van a lovas szovi elonyben az otthonmarado vedelmet illetoen, ha az lulrol erkezo elitesek 2,5-szor akkorat zuznak be. mert kb. ennyi a kulonbseg. hiaba mennek vissza a lovakkal, 2 sereggel sem okoznak annyi kart, mint aki alulrol ut. amugy 1szeru a dolog, feljebb ij+elit kell es nem full elit. ennyi az egesz. es olyan szovibe kell belekotni aki felettunk van es nem alattunk.
|
Quote:
És támadásnál nehéz kivédeni ha jókor bont. Amúgy szövibe a full elit bármeddig jó, nagyon kegyetlen tud lenni aktív szövinél. És a felfelé támadási bónusz csak 10%, és 50%al kevesebb kb a zsákmány. Szóval, ha üres az orid, ne hidd h nem bontanak alád, pláne 200on:D |
ork vándor
510 heki 96 ház 45 templom - 5850 vari 45 kocsma - 2340 toli 255 barakk - 13260 lovas 55 tanya 15 raktár Nos a kérdésem az lenne, hogy ezt az orit 4. csopiban sokan mernék piszkálni? |
All times are GMT +1. The time now is 08:33. |