![]() |
Hír
"Vámpír, hogy te is megértsd
A hasonló D&D kötet után a Vampire: The Requiem-nek is elkészül a könnyített kiadása. A Vampire: The Requiem for Dummies. A könyv a maga húsz dolláros árával ideális beveztő mindazok számára, akik szeretnének megismerkedni a WoD világával, és segítséget nyújt a karaktergenerálásban is. Justin Achilli könyvét kezdő mesélők is örömmel forgathatják: tippek garmadái sorakoznak benne, tanácsokat kapunk a hangulatteremtésre, feszültséggel teli történetek alkotásához, és még ezernyi más témában... " (forrás: rpg.hu) |
Quote:
vampire.alomvilag.hu |
Quote:
Egyébként köszi a felvilágosítást, ma is tanultam valamit :) ;) ("Elöbb most másoknak adj elismertséget ezek után Senki is kaphat ismét..." :( De ami késik, nem múlik...) |
Quote:
|
Daniel W. Mcload: Megnéztem a címet, amit említettél :) Színvonalas, szépen megcsinált fórumnak tűnik. Légyszi, mesélj egy kicsit erről az oldalról! Mióta játszol ott? Milyen karakterrel?
|
Quote:
Quote:
|
Látom figyelsz :)
Ma van az utolsó vizsgám, mert az egyik elmaradt és nem tudták csak mára besuvasztani. Szal holnaptól megélénkül majd ez a fórum is egy picit :) |
Quote:
Quote:
|
Mit kell tennem, hogy moderátori jogokat kapjak majd a leendő vampire online forumra?
|
Quote:
|
Nos hála Ati gyors közbenjárásának, már (elvileg) meg is kaptam a jogokat.
Itt bent a munkahelyen ép összevont névnapi megemlékezés van, de amit lehet jövök és írok, kezdődik a (fel)szívás :) |
Quote:
Ha pedig tényleg játszani szeretnél, érdemes elolvasni a klánregényeket, igazából a mostaniakat, hogy tudd melyik klán milyen előnyökkel bír :) Aztán elolvashatod a középkoriakat is, azok is érdekesek, nekem tetszenek :) Gondold végig mit akarsz magadban felszabadítani, és annak megfelelő karaktert válassz :) És természetesen a saját tudásodnak megfelelű karaktert sem árt alkotni :) Mondjuk ne legyen Torreador, aki nem ért a művészethez :) |
Quote:
Már egy ideje játszom Vampire-t... de azért köszi a tanácsokat. Klánregényeket nem hiszem, hogy fogok olvasni, nem szeretem a kockacsörgős regényeket. |
Hááááát, szerintem a klánregények nem éppen a legjobbak... még a középkoriak sem. Amennyiben valakit tényleg érdekel, hogy melyik klán mit csinál, az ne a regényt, hanem a klánkönyvet vegye meg...
|
Quote:
legfőképp szórakoztatók :D :D :D |
Őőő...
látom igen előrehaladottak itt az események:) nagyon elkéstem? csak mert van elfekvőben egy méltatlanul hanyagolt 8. generációs kis tzimisce karim:) |
Quote:
nekem meg egy 9. generációs brujahom :p :p :p :D :D :D |
Nekem meg három talicska 14. genes nosferátuim :)
Jelzem a mese alapvetően kamarilla közegbe fog zajlani, szal nem ekte kamarillás vampok naon faja fedőstoryval és háttérrel merjenek jönni, mert ha kiderül, hogy rossz arcok, jobb esetben menekülnie, rosszabb esetben halnia kell... A részleteket hamarosan leírom, de addig is tessék csak egymást hergelni, hátha többi cápa is idegyűlik a vérszagra :) |
Quote:
Quote:
Quote:
Fúú mi lesz itt ha Aúú vagy Massza Rex (vagy a többiek, akiknek szintén "talicskával" lehet mérni a karijaik számát) úgy dönt mégis inkább felsorolná, hogy pontosan milyen meg hány karija volt/van... a végén majd Dunát lehet rekeszteni a vámpírokkal... :D :D :D Ui: Massza Rex, nagyon kíváncsi vagyok miket agyaltál ki... :) Véres pólós KM, meg minden? :D |
Egy komoly dilemma előtt vagyok, segítsetek: (csináljunk úgy egy kicsit, mintha a nép szava számítana...höhöhö...:))
Melyik út légyen: 1. frankó vamp. Minden titokban, csak azt tudja a karid, amit ő maga lát és hal a másik kariról. Előnye: feledhetetlen érzés, amikor barátodnak tartot másik elárúl, hátbaszúr :D Hátránya: csak az a kevés "akció" fog megjelenni a forumon, amit a karik közösen csinálnak (vagy ha nem titkos az eksön, na ebből van roh@dt kevés a vampba:)) Így esetleg lesznek akik többet, jobbat kapnak, míg mások csak (látszólag) vegetálgatnak az városban. 2. Big B. mód: MINDEN akció látható a forumban, persze ettől még a karid nem tudja. Előnye: igen szórakoztató, hiszen te is olvashatod más sikereit és ballépéseit Hátránya: naon oda kell figyelni, hogy a holt tudás ne kavarjon be, és term elmarad az érzés amikor frankón elárulnak, no meg másként köszönsz egy olyan karira, aki (bár a kari tudta nélkül, de) előbbi sorokba mondta rád ki a halálos ítéletet, ugyebár:) (azok a fránya érzések...ki vele:mad: ) Szal nehéz döntés, mindkét út mellett komoly érvek vannak... |
Quote:
Válladra egy szikkadt de hihetetlen erős kéz helyezkedik puhán, majd hallod, ahogy klánod alapítója a halkan a füledbe durozsol (mintha üveg törne valahol a közelben)...Mond gyermekem, mi is volt a neved??? |
Quote:
Bocsi, hogy telhetetlen vagyok, de lehetne kicsit többet megtudni a játékkal kapcsolatban, hogy legalább a kariötletekhez legyen valami kapaszkodó. Ui: télleg gonosz parti lesz? :D |
Quote:
Egyik kedvencem, mikor a parti az "elveszett" malkávot kereste, aztán nagy nehezen megtalálta... - Carlos, te miért állsz féllábon a sufniban? :confused: - Nem tudom... :D :rolleyes: Carlos jó fej... mikor az erdőben sétáltunk belekötött egy fába mert az nem ment arrébb hiába kérte meg udvariasan... :D Majd jön Aúú, aztán mesél Carlosról, ő úgyis régebbóta ismeri :D |
Quote:
Alapvetően kamarillás "csendéletet" terveztem első nekifutásra, némi "unalom elűző" manőverekkel, persze ebbe a képbe nehezebben férnek bele a problémásabb figurák, azaz az alapvetően nem kamarillás illetve anti kamarillás variációk. Tehát zasszamiták, kigyónyelvűek, indiai menekültek és olasz vonal még oké, de Baál gyermekei, sötétebb lelkű lasombrák és tzimisce és egyéb eldurvult barátaink maradjanak csak a fiókba, ha lehet :) Nem lenne hátrány, ha mindenki az emberség ösvényében gondolkodna (kiv zasszamiták:)). Már írom a "korlátokat" amint kész leszek (remélem még ma) akkor be is idézem. Magam is az elsőre voksoltam magamba, de a km nem csak saját szórakoztatására gyilkoltatja halomra a jk-k karijait, hanem némi közcélért (is) :) |
Meséltem már mit jelent nálunk a Km?
Km = Kocka mester :cool: Egyszer egyik vamp kötekedet egy házatlan hazátlan csövessel, erre elöntötte agyát az nagy sz@r és többször nyálazott majdnem svájci kinai bicskáját bele vágta az vamp fejébe. A vicc az volt, hogy a csöves 1 kockával támadott (0) a vamp meg 6 kockával akart kitérni, de 0 sikert dobott...:) (persze mondanom sem kell mi lett a vége, de jó poén volt) |
Quote:
Ennek ellenére ha a most formálódó karimat valahogy közösnevezőre tudjuk hozni, hogy beférjen a játékba, akkor játszódok... ha ez így neked megfelel. Quote:
KM = Kis Mészáros... :D |
Nos azért a kamarillás vámpírokat sem nevezném jó fiúknak, de ha elküldöd kari ötletedet, koncepciódat dióhéjban, akkor hamar kiderül, hogy befér vagy sem.
Nálam azért egy 6-os emberséggel megáldott vamp, már nem igazán jó fiú...tudod a dolgok eltőrnek, az emberek meg meghalnak...ez van...:) |
Quote:
Maradjunk abban, hogy a rossznak is vannak fokozatai.... Amúgy nincs bajom a Kamarillával. Az más kérdés, hogy az anarchok szimpatikusabbak (mondjuk ennek nem sok köze van ahhoz ki a gonoszabb). A kari ötlet még alakulgat, majd "papírra" vetem aztán elküldöm. |
Ki nevezné egy régensi székre törtető Tremerét vagy egy alvilágot uraló, maffiát megszégyenítő Bruhját, vagy egy állatias Gangrelt, aki kifiléz, ha rosszul nézel egy kutyára "jó" arcnak, vagy ligthos gonosznak???:)
Viszont ha még ennél is "gonoszabb" (mondhatni über evil) figurát akartok, akkor oda kell valami faja közös koncepció, mert minek is "dolgozik" össze két vagy több über evil kari? Term benne vagyok ilyenbe is, de akkor fix játékosok kellenek és közös cél... (No meg lehet akkor a szintet is emleni kellene, hiszen itten bébifogú tojásseggű tejszagú vampok nem fognak világot megváltani, hiába vannak über evil terveik...) |
Hogy értsd nem akarom kiharcolni, hogy legyenek igazán gonoszak vagy mi, csak ugye abból indult ki annó, hogy gonosz parti... de ez csak elnevezés kérdése, az általad emlegetett karikból ("régensi székre törtető Tremere, vagy egy alvilágot uraló, maffiát megszégyenítő Bruhja, vagy egy állatias Gangrel") is lehet gonosz partit csinálni...
Amúgy meg nekem csak egyszerűbb, ha nem kell gonoszat játszani :) |
Nők...:confused:
Most akkó mi köll? :) A példákat azért hoztam, mert attól, hogy kamarilla, nem kell rögtön virágot szedő öregeket ápoló, meg gyereket vigyázó motoros fickókra gondolni, van ott is elég "állat". Sőt... A kamarilla ad egy vázat, egy jelképes korlátot, ami jó alap arra, hogy az ember vampja néha egyensúlyozzon a határokon, olykor olykor át is libbenve egy pillanatra...vagy idővel a fenevad puszipajtása legyen... Mint régebben kiveséztünk, mindenkinek más és más "az gonosz". A vampban, átok alapozás miatt, ugye mindenki alapból gonosz vagy azzé lesz nagy eséllyel (kiv golkondára vadászók és az azt már elérő salubrik) Az emberség ösvénye azért jó, mert van egy jól kezelhető, elképzelhető alap, amitől eltérsz hol kicsit, hol nagyon... A többi ösvény is jó, de kiskapuk mind. Olyan mint egy fajta vallás, a lelkiismeretedet némítod el velük, mondván így kellett tenned, mert EZ a szabály. |
Quote:
|
Quote:
Nem látszik, hogy csak lovagolok a szavakon? A példád előtt sem olyan képem volt a Kamarilláról, hogy ők a jók a szépek meg stb. Mivel te is így látod, akár gonosz partinak is nevezhetnéd... ez most így érthető? :confused: Amúgy meg kissé más irányba ment el a kari koncepcióm mostanában... szal nem fogok űbergonosz karit csinálni ;) |
Mivel a férfiak hamar megunják a vitát, ezért gyorsan válaszolni szoktak valami egyszerűt...
Hát persze, hogy értem...és ezzel le is zárják a vitát :))) No akkor maradjunk az eredeti koncepciónál, kamarillás csendélet, aztán kiderül, kiből lesz a cserebogár mifelénk :) |
Quote:
|
Bah, lesz ez még ennél is cifrább...mert a vampok élete nem csak játék és mese...hö...:)
|
A megfelelő topicban látható a felvezetés (mégha elsőre nem is sikerült hibamentesen:)), lehet gyülekezni, aki szeretne ilyenbe részt venni.
Mivel a mese előre láthatóan sokáig a városban fog zajlani ezért nem kell mindenkit megvárni, amit lesznek jelentkezők már meg is kezdődik a karakter pontosítása és a bemesélés... |
Úgy látom megszeppentek a potenciális vámpír bábmesterek, pedig nem kell félni, nem fog fájni :)
Lelkes kezdők is jöhetnek, nem csak a vérprofik. :o |
Quote:
csak én live-ozok, az ilyenhez nem értek, és még lusti is vagyok :D |
Még legalább egy vámpír jelöltet várnék, hogy elkezdődhessen az mese!
|
All times are GMT +1. The time now is 06:35. |