Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Szövisegítség földszerzésnél. (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1202)

Solaris 12-17-2006 10:36

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 56484)
ne 10%-ot vegyetek alapul,mert nem annyi a föld részesedés!!
77hekiből kaptam 12hekit ez nekem nem 10%-nak tűnik!!

...és csak 1 támadó volt +te?

Solaris 12-17-2006 10:40

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 56478)
Lehet nem menne át, de én azt a verziót támogattam:)
Úgy nem tetszik a dolog, hogy a seregindítók egyformán részesedjenek.

Akkor meg javaslom h egy konkrét példával együtt részletesen fejtsd ki a véleményed és ha Ati benéz akkor majd elmondja a véleményét.
Jelenleg úgyis azt mondaná h nem lát konkrét javaslatot amit megfontolhatna.

Killer 12-17-2006 10:48

Quote:

Originally Posted by Solaris (Post 56490)
...és csak 1 támadó volt +te?

nem a szövi minden tagja részt vett a támadásban.de szerintem a mostani rendszerben mindegy mennyien megyünk a részesedés szempontjából!

Synkel 12-17-2006 10:53

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 56497)
nem a szövi minden tagja részt vett a támadásban.de szerintem a mostani rendszerben mindegy mennyien megyünk a részesedés szempontjából!

Tényleg mindegy. A kísérő seregek adott %-ot kapnak a földből, nem teljes szövi megy, akkor a támadónak jut több föld.

Killer 12-17-2006 10:58

azért elég furcsa szerintem,hogy a mostani rendszer átdolgozása folyik és a jelenlegi elosztással sincs tisztába jópár ember!!:D
ez számomra azt jelzi,hogy nem igazán érinti őket a dolog,mert ha résztvettek volna mostanában szövitámadásban ami földre ment akkor talán tudnának az elosztási rendszerről 1-2 "apróságot"!!:D

Solaris 12-17-2006 11:27

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 56502)
azért elég furcsa szerintem,hogy a mostani rendszer átdolgozása folyik és a jelenlegi elosztással sincs tisztába jópár ember!!:D
ez számomra azt jelzi,hogy nem igazán érinti őket a dolog,mert ha résztvettek volna mostanában szövitámadásban ami földre ment akkor talán tudnának az elosztási rendszerről 1-2 "apróságot"!!:D

....ha esetleg rám céloztál volna akkor megnyugtatlak tisztában vagyok a jelenlegi elosztással...

Az h a 10% honnan került elő nem tudom nekem ez rémlett.
Viszont nem állítottam azt h biztos h így van. Minden hozzászólásomban példákat vettem alapul. Így a 10%-ot is...

Xeper 12-17-2006 11:38

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 56502)

Őszig 4 seregesből álló szövit vezettem, és a segítő seregek fix 10%ot kaptak. Volt egy 17 sereges ütésünk is, amit úgy állítottam be sikeresen, hogy mindenki ugyanannyit szerezzen (pedig 5-5-4-3 tábornokunk volt) -tehát jól számoltam a 10%-kal :)
Furcsállom, hogy azóta változott a részesedés bejelentés nélkül (gondolom hogy az "Ezen kívül rengeteg apró javítás, amik észrevehető változást nem okoznak."-ba nem fér ez bele :) )

Killer 12-17-2006 12:37

fosztásnál fix 10% az bizti,de a föld az nem.

Kubbi 12-17-2006 12:56

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 56522)
fosztásnál fix 10% az bizti,de a föld az nem.

Akkor mennyi, ha nem 10%?
De az szerintem a lényegen nem változtat. Csak nagyobb % kellene, a jelenlegi helyett. :)

Viz 12-17-2006 22:32

Quote:

Originally Posted by Xeper (Post 56510)
Őszig 4 seregesből álló szövit vezettem, és a segítő seregek fix 10%ot kaptak. Volt egy 17 sereges ütésünk is, amit úgy állítottam be sikeresen, hogy mindenki ugyanannyit szerezzen (pedig 5-5-4-3 tábornokunk volt) -tehát jól számoltam a 10%-kal :)
Furcsállom, hogy azóta változott a részesedés bejelentés nélkül (gondolom hogy az "Ezen kívül rengeteg apró javítás, amik észrevehető változást nem okoznak."-ba nem fér ez bele :) )

3 tábornokot honnan szerzett?:D

Kisbér 12-17-2006 23:14

Quote:

Originally Posted by Hammi (Post 56773)
3 tábornokot honnan szerzett?:D

Pl az egyik gnómnak az egyik tábornoka máshova ment támadni?
Pl :D

Xeper 12-18-2006 00:07

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 56780)
Pl az egyik gnómnak az egyik tábornoka máshova ment támadni?
Pl :D

Pl :)
3 óriás+1 gnóm, az egyik óriástól és a gnómtól kint volt sereg (ugyanarra a célpontra, aki később bekapta a 17et :) )

Panyi 12-18-2006 00:56

Sziasztok!
Az egyforma elosztást semmiféleképpen nem támogatom. Jó vicc lenne, hogy a varis elkísér támadni 10 elittel, és ugyan annyit kap, mint aki kiindult támadni. Így is sokszor tényleg ütni kell a varist, hogy támadó sereget is tartson. Abba még benne vagyok, hogy valamivel (1-2%)többet kapjanak a segítők a jelnleginél. Egyébként ha jól stratégiázol a varik is megkapják a nekik járó hekit. A legtöbb vari amúgy is felfedezéssel halad, úgyhogy a hadiktól amit még kapnak az már tényleg ajándék a szép gömbökért. Mire meg változna a felfedezési százalék miatt a költsége, már az 1/Aban kell lennie, vagy indulhat újra kék számért...

Életfa#2 12-18-2006 20:17

Foglalási arányok

Saját tapasztalatom szerint, foglaláskor a sereg elfoglal X hektárt, ami úgy oszlik meg a szövetségesek között, hogy a támadást indító ország kap 4 egységet, a támadásban segítségül hívott országok pedig 1 egységet. Azaz, a segítő országok a számuk alapján:
1: 20%
2: 16,67%
3: 14,29%-át kapják meg a foglalt földből. A 'maradék' marad a támadást indító orinak. :)

Non Omnis Moriar 12-23-2006 11:44

Quote:

Originally Posted by laziga (Post 56190)
nagyon nem tudok hozzá füzni de olvastam én is az ötletett és elfogadhatónak tartom de ennyi erővel akár játékosabbá is lehtne tenni méghozzá úgy hogy a támadó ország oszthatná ki a %-kokat hogy melyik szövitag hány %ba részesüljön a zsákmányból természetesen ezt még a támadás előt keljen beállítani. Ha nem piszkálja az ember akkor maradjon alapon ami lehetne az egyenlő rész.

Szerintem lehessen elosztani, ha már a fedezés így meg lett durvítva... Aki nem hadis vagy termelő - pl egy varis - se pénz se sereg, nehezen tud földhöz jutni, támadni meg szinte sehogy, ha csak nem megbeszélten...

Non Omnis Moriar 12-23-2006 11:48

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 56253)
Akkor ezt így nem támogatom... 0 katonát segítségül hív a támadó hadis, és kapná a varis/tolis a mostani 2,5x-ét?
Ez így biztosan nem megy át Atin sem (szerintem).

Az tényleg hülyeség hogy elhívom 0 seregét, és kap érte valamit, egyszerűbb lenne az, hogy beikszelem hogy X ori kapja a földet ami ütök, vagy beírom hány %-át, mint a segítségkérés beálításánál. egy szövetségi rendszerbe belefér a másik támogatäsa földdel, szerintem

TDK 12-23-2006 12:55

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 58779)
Szerintem lehessen elosztani, ha már a fedezés így meg lett durvítva... Aki nem hadis vagy termelő - pl egy varis - se pénz se sereg, nehezen tud földhöz jutni, támadni meg szinte sehogy, ha csak nem megbeszélten...

erre csak annyit, hogy csak az A-ban van bármi jelentösége a felfedezés nehezitésének. A csoportok jelentös részében az also 4 szinten a varist, tolist nemigazán érinti az, hogy nehezebb felfedezni.
fent pedig amugy se kap részesedést csak a klántámadásbol, de az más tészta.
az also szinteken egyetlen dologban jelentene változást, ha változtatnánk a részesedésen, mégpedig, hogy több lenne az elf tolis, mert megoldodna minden problémájuk, ami most a 10% elérésekor jelentkezik

Solaris 12-25-2006 14:26

Quote:

Originally Posted by TDK (Post 58787)
az also szinteken egyetlen dologban jelentene változást, ha változtatnánk a részesedésen, mégpedig, hogy több lenne az elf tolis, mert megoldodna minden problémájuk, ami most a 10% elérésekor jelentkezik

Ez meglehetősen erős kijelentés sztem.
Az emberek túlnyomó részének nem jelent problémát h "csak" a csoport 10%-ig tud felfedezni mivel a 10% már bőven elég a forduláshoz. Azoknak akiknek meg annyi személyiségük van h kevés a top 10% a forduláshoz, azok a változtatás nélkül is megoldják h fentebb kerüljenek. Nekik már kell akkora rutinnal rendelkezniük h ez ne jelentsen problémát.

karesz6 12-31-2006 11:07

Én inkább azt javasolnám hogy a támadó sereg létszámától függetlenül lehessen segítséget küldeni a szöviknek (ezt még finomítani kell) így a tolis/varis vállalja a krónikába kikerülést, bosszút stb. viszont megkapja szépen a földet is. Így rá lenne kényszerítve valami minimális támadó sereg tartására is gyengébb célpontokat könnyebben beütne és az is nehezebben derül ki hogy a hadis ori fele serege elment így segítettünk a nem hadis orikon is, a szabályokon alig változtattunk, és a hadis orik felesleges kockázatvállalását is csökkentettük.

Grabi 12-31-2006 18:00

és ebbe hol a különbség? 100 lo elhívja a hadik 20k-20k lovat?

karesz6 01-01-2007 11:59

Nyilván valami korlátozással. Mondjuk a hadi határozza meg korlátok nélkül hoogy mennyit küld el segíteni és tennie kell ezt minden támadásnál. De az eredeti felvetés is arról szól hogy adjunk a nem hadis szövitársaknak olcsópénzért földet. Csak így nem a hadi viszi vásárra a bőréét. Vagy legalábbis nem annyira.

Kisbér 01-01-2007 12:07

Quote:

Originally Posted by karesz6 (Post 61747)
Nyilván valami korlátozással. Mondjuk a hadi határozza meg korlátok nélkül hoogy mennyit küld el segíteni és tennie kell ezt minden támadásnál. De az eredeti felvetés is arról szól hogy adjunk a nem hadis szövitársaknak olcsópénzért földet. Csak így nem a hadi viszi vásárra a bőréét. Vagy legalábbis nem annyira.

De most gondolj már bele...
Mondjuk legyen csak egy 100 elites elf, akit se ártózni, se tolizni nem tudnak... Abból kijön sok-sok ezer lovas... És akit megütött még csak nem is tudja, hogy kik a szövijei... És gondolkozik, hogy hogy a francba van az, hogy kiküldött rám egy ekkora sereget :D

Bár így belegondolva kicsit szinesítené a játékot, mégsem támogatom :D

FJORD 01-01-2007 12:10

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 61751)
De most gondolj már bele...
Mondjuk legyen csak egy 100 elites elf, akit se ártózni, se tolizni nem tudnak... Abból kijön sok-sok ezer lovas... És akit megütött még csak nem is tudja, hogy kik a szövijei... És gondolkozik, hogy hogy a francba van az, hogy kiküldött rám egy ekkora sereget :D

Bár így belegondolva kicsit szinesítené a játékot, mégsem támogatom :D

igaz ráadásul ha véletlenül netalántán meggömböznéd akkor se tudnád hogy az ő serege volt-e vagy sem.

Kisbér 01-01-2007 12:12

Quote:

Originally Posted by FJORD (Post 61752)
igaz ráadásul ha véletlenül netalántán meggömböznéd akkor se tudnád hogy az ő serege volt-e vagy sem.

Pontosan, azért emeltem ki az elf-et :D

FJORD 01-01-2007 12:17

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 61754)
Pontosan, azért emeltem ki az elf-et :D

Viszont a többiek esetében látod, hogy csak 100 lova van meg 1000ij és akkor mehetsz neki ...
Persze csak akkor ha tényleg betudtad gömbözni.
Viszont azaz ő kockázata, hogyha lelepleződik varis létére.
Így legalább tudna földet szerezni.
A fene tudja, hogy megérdemelne-e többet.
Gondolom aki varis az támogatná:D

Penya 05-29-2007 12:47

Ati elárulod h melyik javaslat miatt került be a megfontolás alatt levőkbe?

Ati 05-29-2007 13:00

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 99399)
Ati elárulod h melyik javaslat miatt került be a megfontolás alatt levőkbe?

Hogyhogy melyik miatt? A téma erről szól:

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 56181)
A több sereggel alulról szinte lehetetlen című topicban volt egy javaslata Solarisnak, de hiába várom, nem nagyon akarja megtenni élőben:) Úgyhogy, bár nem akarom ellopni az ötletét, de felvetem én a témát.

A szövetségek szétszakadása kapcsán merült fel, hogy földszerzésnél a csatában részt vevő országok egyformán részesedjenek a zsákmányból a jelenlegi alacsony % helyett. Így a jól szervezett szövi továbbra is az marad, a hadisok ütése miatt a tolis meg a varis nem marad le, esetleg épp egy ellenség előtt.

Zsáni 05-29-2007 13:09

És esetleg kiírtok rá egy szavazást a gyorsabb eredmény érdekében? :)
mert jelenleg pont egy ilyen problémám van :)
és én támogatnám :)

Ati 05-29-2007 13:10

Quote:

Originally Posted by Zsáni (Post 99404)
És esetleg kiírtok rá egy szavazást a gyorsabb eredmény érdekében? :)
mert jelenleg pont egy ilyen problémám van :)
és én támogatnám :)

Mint említettem, ezek a módosítások csak igen sokára fognak a játékba bekerülni, ha egyáltalán bekerülnek. Úgyhogy ha erre vársz, akkor ne tedd.

Zsáni 05-29-2007 13:12

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 99405)
Mint említettem, ezek a módosítások csak igen sokára fognak a játékba bekerülni, ha egyáltalán bekerülnek. Úgyhogy ha erre vársz, akkor ne tedd.

ehh :S na mindegy :)
azért még a szavazás szerintem jobban átlátható :)

Synkel 05-29-2007 13:41

Hopsz, erről a témáról egész elfeledkeztem:)
Most épp nincs ötletem, de Arra topicjához hasonlóan ha feldobtok párat, szívesen írok ki szavazást:)

Penya 05-29-2007 15:15

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 99400)
Hogyhogy melyik miatt? A téma erről szól:

Igen ez volt az első post, de utána volt egy halom másik ötlet is. Közben meg tetszik, nem tetszik, ja nem is ezt akartam akkor ellenzem, igy már más akk támogatom, Ati ezt biztos elvetné stb. Így nem volt egészen tiszta.

Penya 05-29-2007 15:16

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 99411)
Hopsz, erről a témáról egész elfeledkeztem:)
Most épp nincs ötletem, de Arra topicjához hasonlóan ha feldobtok párat, szívesen írok ki szavazást:)

Sztem minden jó ahogy van, az érdeklődést elnézve nem sok ötletet fogsz hallani : )

Kancsendzönga 05-29-2007 15:45

Egyrészt mindenképpen figyelembe kell venni, hogy ne kapjon vki nagyságrendekkel nagyobb zsákmányt, mint amekkora segítséget küldött, másrészt viszont miért ne kaphatna többet, ha mondjuk a hadis úgylátja,hogy inkább a varisnak hagyja a földet?

szal tudom egy kicsit ez komplikált, de milenne, ha a segítő sereg arányában kapna földet a szövi és ezen túlmenően még egy bizonyos sugarú körben ezt lehetne változtatni (modjuk a támadó állíthatna rajta)./?/

pl ha vki hívott segítséget és ez az ő seregének a 15 % -a akkor a segítő kapjon 15%-ot vagy a támadó állíthassa ezt plusz-mínusz 5%-kal...10 és 20 között

végig olvastam a topikot nagyjából, és ez egy kompromisszumnak tűnik, de lehet, hogy bonyolult, vagy nincs értelme.

(a hozzávalók már külön külön mind előkerültek a témában)

Kutyuleee 05-29-2007 15:56

Quote:

Originally Posted by Kancsendzönga (Post 99444)
Egyrészt mindenképpen figyelembe kell venni, hogy ne kapjon vki nagyságrendekkel nagyobb zsákmányt, mint amekkora segítséget küldött, másrészt viszont miért ne kaphatna többet, ha mondjuk a hadis úgylátja,hogy inkább a varisnak hagyja a földet?

szal tudom egy kicsit ez komplikált, de milenne, ha a segítő sereg arányában kapna földet a szövi és ezen túlmenően még egy bizonyos sugarú körben ezt lehetne változtatni (modjuk a támadó állíthatna rajta)./?/

pl ha vki hívott segítséget és ez az ő seregének a 15 % -a akkor a segítő kapjon 15%-ot vagy a támadó állíthassa ezt plusz-mínusz 5%-kal...10 és 20 között

végig olvastam a topikot nagyjából, és ez egy kompromisszumnak tűnik, de lehet, hogy bonyolult, vagy nincs értelme.

(a hozzávalók már külön külön mind előkerültek a témában)

Sztem ezt még gondold át.... 3hadisnál a támadó ori viszi a saját seregének 2x50%-át vagyis 2x 50% a segitő akkor a támadó nem is kap földet vagy mi???:D:D amúgy meg ezzel a támadó sereg arányához kötéssel nem hogy könnyitenétek a tolisok/varisok dolgát hanem éppenhogy mégjobban leszakadnának. megnézném hogy egy élezett tolis mikor tart majd annyi elitet vagy lovat hogy 3hekinél többet részesüljön. ez semmi kompromisszum.

én azt javaslom hogy a támadó ori kapja a föld40%-át és a maradák 60%-ot pedig beállithatná hogy mekkora %-ban részesedjenek. persze lenne szélső érték.

Ez nem olyan sokat növelne a mostani helyzeten, mert most ha jól számoltam kerek 50%át kapta a támadó a földnek a maradék 3 szövitag pedig 16,6666*%-ot,

ha ütünk 100hekit akkor most:
49 heki a támadóé
3*17 heki a szövié

az ötletem szerint meg (ha nincs állitva semmi)
40heki a támadóé
3*20heki a szövié

és mondjuk úgy lenne hogy maximum 50%ot kaphatna a fentmaradóból 1 szövitag de minimum 20%-ot

vagyis itt egy szövitag max 30hekit kaphat, de nem kaphatna 2 szövitag is ennyit, magyarul a legszélsőségesebb elosztásban is 30-24-12 hekit kaphatnának a szövitagok.
kiegésziteném annyival a dolgot, hogyha nem add ki 100%ot az osztásnál a beállitás akkor a támadó ország viszi a fentmaradó részt is.

Synkel 05-29-2007 16:13

Az én eredeti javaslatom az volt, hogy a csatában részt vevő tagok egyenlő arányban részesüljenek a földből. Azaz 4 fős szövi ütt 100 hekit, akkor mindenkinek 25 heki jut. Ezt azóta rengetegen leszavazták:)

Kutyuleee 05-29-2007 16:23

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 99449)
Az én eredeti javaslatom az volt, hogy a csatában részt vevő tagok egyenlő arányban részesüljenek a földből. Azaz 4 fős szövi ütt 100 hekit, akkor mindenkinek 25 heki jut. Ezt azóta rengetegen leszavazták:)

Ahogy én is, az már nagyon abszurd:P
Amúgy az elöző számitásaim annyival egésziteném ki, hogy ezek csak arra vonatkoztak ha 3szövi is segit nekem. egyéb esetekben úgy gondoltam hogy az otthon hagyott szövi része szintén a támadónak jár mint a kihagyott %is.
amúgy pedig az ötletem 2része külön is 1-1 javaslat
-mert összesen 10%al megemelnénk a szövik részesedését
-és állitható lenne a részesedés 50-20%között.

Kancsendzönga 05-29-2007 20:16

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 99446)
Sztem ezt még gondold át.... 3hadisnál a támadó ori viszi a saját seregének 2x50%-át vagyis 2x 50% a segitő akkor a támadó nem is kap földet vagy mi???:D:D amúgy meg ezzel a támadó sereg arányához kötéssel nem hogy könnyitenétek a tolisok/varisok dolgát hanem éppenhogy mégjobban leszakadnának. megnézném hogy egy élezett tolis mikor tart majd annyi elitet vagy lovat hogy 3hekinél többet részesüljön. ez semmi kompromisszum.

huh igaz, kifelejtettem pár dolgot:p, ideírom, de nem azért, hogy most még vitatkozzak, csak, hogy nemaradjon ekkora hülyeség:
természetesen lenne minimum és maximum megszabva, és lehet a százalékot úgy számolni, hogy 100% az ami az összes támadó egység segítségekkel, így segítő max 33% (+5%) ot kaphatna és minimumm mondjuk nemtudommennyit, pl 15% (-5%)-ot és mondjuk 4 hadisnál rosszesetben a támadó 40%ot kap (bár akár 25% is lehet belőle az 5%-okkal) szal ez még mindig kevés lenne, de a konkrét mszámérték még mindegy

Kutyuleee 05-29-2007 20:41

Quote:

Originally Posted by Kancsendzönga (Post 99577)
huh igaz, kifelejtettem pár dolgot:p, ideírom, de nem azért, hogy most még vitatkozzak, csak, hogy nemaradjon ekkora hülyeség:
természetesen lenne minimum és maximum megszabva, és lehet a százalékot úgy számolni, hogy 100% az ami az összes támadó egység segítségekkel, így segítő max 33% (+5%) ot kaphatna és minimumm mondjuk nemtudommennyit, pl 15% (-5%)-ot és mondjuk 4 hadisnál rosszesetben a támadó 40%ot kap (bár akár 25% is lehet belőle az 5%-okkal) szal ez még mindig kevés lenne, de a konkrét mszámérték még mindegy

Értem én hogy villanymotor:D
De nekem az a problémám hogy a téma elsősorban amiatt indult,hogy nehezen tudnak együtt haladni a szövik, ezzel a felvetéseddel viszont még mindig nehezitenéd a dolgokat a mostanihoz képest.
mert egy tipikus 2hadi 1vari 1 toli felállásban vigyünk 100 hekit
tied a sereg 60%-a a másik hadisé a 30% és mondjuk 5-5%-ot kiköhög a tolis,varis ha tartanak bent támadó egységeket is.
így hozna mondjuk 30+5%-al a másik hadis 35hekit
a tolis varis hozna az 5+5%-al 10-10hekit
te meg hoznál 45hekit, de itt mindenkinek van a +5%...

a mostani rendszerben te hozol 49hekit és 17-17-17hekit a többiek, te alig hoznál 4hekivel kevesebbet mint most, viszont a másik hadis megintcsak többet és a tolisotok meg a varisotok semmit, és ez még az a szituáció amikor tudnak tartani támadó egységeket...
vagyis eredmény képpen szétszakadna a szövi, mert a 2hadis mindig előrébb járna. a mostani rendszerben legalább az 1ik hadis annyit kap mint ők és lejjebb marad, ezen semmikép sem kéne változtatni

Synkel 05-29-2007 21:53

Visszaolvastam az egészet. Vannak igen jó érvek az alapötlet ellen, de én kitartok mellette.
Előnyei:
1: Egyszerű. Nincs az a kezdő aki ha olvassa a súgóban, ne értené meg elsőre is. A magam részéről sose szerettem a túlbonyolított megoldásokat.
2: A szövi együtt maradhat, nem támadnak háború közben szakadékok a tagok között, hacsak valaki le nem üti egyik-másikat:)

All times are GMT +1. The time now is 14:14.