![]() |
Bennem csak egy piciny kérdés fogalmazódott meg, volt még vki, akinek ez logikai hibát jelentett?
Mármint az alulról ütő seregek. Számomra a jelenlegi rendszer logikátlan! Ütök, az ellen kisebb lesz.. való igaz! S abban a körben nekem mennyi seregem van még egy ütésre? Barakkhely - előző ütés serege. Ergo kompenzálva van, hogy történetesen kisebb területre esett vissza, mert második seregnek már nem ugyanannyi áll rendelkezésre, ha egyáltalán rendelkezésre áll még sereg, mint elsőre. De a régi, s az új rendszer szerint is a fullra kitámadott ori nagyon sok földet veszít, ez így van rendjén, csak nem értem miért van ráfogva erre a rendszerre, hogy igazságosabb. Hogy 200, vagy 300 heki már majd tökmind1. Illetve aki nem állta meg a helyét, annak jobb minnél leljebb. Nézzünk egy áltörténelmi példát:) A 10000 fős hun sereg rátámadt az 1000 ős pannóniai őslakosokra. Győztek, elfoglaltak területet, s ezek után újra támadtak. Ekkor a seregek aránya még nagyobb volt a hunok javára, tekintve, hogy előzőleg ők nyertek, ezért több őslakos hullott, mint hun. Namost azt kellene megemésztenem, hogy a nagyobb túlerő csak feleannyi területet lesz majd képes foglalni, mert... mert miért?:) Ha ebben logika van.. :) |
Quote:
Régi rendszer: A 10.000 fős hun sereg rátamadt az 1000 ős pannóniai őslakosra. Hogy egy szemernyi esélyt ne adjanak a menekülésre, 8 seregre osztotta ó dicső Árpád a seregeket, majd a területüket megkerülve, 8 irányból támadta meg a területet a következő új hold első péntekén.. Előzőleg kiadta parancsba minden tábornokának, hogy mivel ez a terület nagyobb, mint a miénk, ezért annyi területet csatoljatok le róla, amennyit csak bírtok. Így a 8 tábornok, nem tudván a többi tábornok sikeréről, vagy sikertelenségéről győzött és elcsatolt annyi területet, amennyit bírt (a 7%-ot) az őslakosoktól. Általam javasolt rendszer: A 10.000 fős hun sereg rátamadt az 1000 ős pannóniai őslakosra. Hogy egy szemernyi esélyt ne adjanak a menekülésre, 8 seregre osztotta ó dicső Árpád a seregeket, majd egy frontvonalon 8 szárnnyal támadta meg a területet a következő új hold első péntekén.. Előzőleg egyeztetett tábornokaival, hogy mivel ez a terület nagyobb, mint a miénk, ezért annyi területet csatoljatok le róla, amennyit csak bírtok, de 25%-nál összesen ne foglaljatok többet, mert hát a Hun seregek az emberségességéről híresek, valamint ez még az a területmennyiség, amit könnyedén meg tudnánk védeni. Így a 8 tábornok, egymás mellett harcolva előrenyomult a frontvonalon, és elcsatolta az összes terület negyedét. Ati most bevezetett rendszere: A 10.000 fős hun sereg rátamadt az 1000 ős pannóniai őslakosra. Hogy egy szemernyi esélyt ne adjanak a menekülésre, 8 seregre osztotta ó dicső Árpád a seregeket, majd a területüket megkerülve, 8 irányból támadta meg a területet. Előzőleg kiadta parancsba minden tábornokának, hogy mivel ez a terület nagyobb, mint a miénk, ezért annyi területet csatoljatok le róla, amennyit csak bírtok. Így a 8 tábornok elkezdte a csatát, az új hold első péntekén. Mivel hol nagyobb, hol pedig kisebb volt az ellenállás, az első tábornok, aki legyőzte az őslakosokat annyi területet csatolt a HUN területekhez, amennyit csak bírt (7%), majd konferenciahívást kezdeményezett a többi tábornokkal. Ekkor a többi 7 tábornok még javában küzdött az elkeseredett őslakosokkal. Megbeszélik, hogy mivel ez a terület még mindig nagyobb a miénknél, így mindenki úgy harcoljon, hogy ez egy nagyobb birodalom, így annyi területet csatoljanak el az ellenségtől, amennyit bírnak. Kisvártatva minden tábornoknak megcsörrent a mobilja, majd a 4-es számú tábornok jó hírrel szoltált, a felvidéket elfoglalta. Ekkor összeadták a foglalt területet, az azon lévő épületeket, majd osztottak szoroztak gyököt vontak, és megállapították, hogy a megmaradt terület már nem nagyobb, mint az óhaza és a frissen szerzett földek, tehát a maradék 6 tábornok már csak az elején támasztott követelményeknek a felét csatolják az óhazához. Szerintetek melyik a logikusabb? |
Quote:
Dicső Árpád kiküldte a főtábor felől a 8 tábornokát, hogy a szomszéd birodalomnál nagyobbra növeljék az országát. Az első útra induló tábornok a sikeres csata után hírnököt küld a szomszédos fronton támadó tábornokoknak, hogy már nagyobb lett az ország mint a cél, tehát nem kell annyit foglalni. Quote:
|
Quote:
Amúgy mit szólsz hozzá? |
No, végigrágtam magam a témán.
Alapjában véve nem rossz ötlet, de félek, hogy baromira kiszámíthatatlanná teszi a támadás eredményességét. Magyarul ha nem tudom, hányan mennek még rá ugyanabban a körben, és hogy én/mi hányadikként érünk be, nem fogom tudni, mennyi területre számíthatok. Még nagyjából sem. Az előző, és a jelenlegi helyzettel nincs ilyen probléma. Másrészt meg (lehet hogy én voltam figyelmetlen, és le van írva), de hogyan múlna el az autovédelem? Fokozatosan, x kör alatt, vagy egyből, x kör múlva? Jaaaa... és hogy off is legyek egy cseppet, meg szőrszálhasogassak is : Árpád apánk nem hun volt :p |
Quote:
Amúgy lehet nem írtam le, csak a másik topicba, de ez az autóvédelem természetesen csak 1 körben lenne. Tehát ha köv. körben csapódik 1 sereg, akkor az ugyanúgy 7%, illetve 3%-ot hozna. Elvileg hogy hányan mentek rá, azt meg tudod nézni krónikával.. De ugye ebből nem biztos, hogy mind be is üt. És nagy valószínűséggel azokat ha nagy sereged van, akkor ki fogod ütni. Magyarul csak a szövitársak, egyéni támadások fognak beütni, ha egyáltalán beütnek... Tehát én nem érzem ezt kiszámíthatatlannak... |
Quote:
Quote:
És még megreggeliztek a jó néppel. Quote:
A hunok vezére Ati...vigyéé fődet bátran kiáltotta a jó népnek:cool: |
Komolyra fórdítva a szót.
Nekem a régi rendszerrel se volt sok bajom és az új rendszerrel sincs és lehet a te ötleted is megállná a helyét,de hol voltál amikor ez az új rendszer belett vezetve?? Hisz úgy emlegeted ,hogy "Ati most bevezetett rendszere".... Kicsit levagyok maradva bocsi,de ezt Ati a kisújjából szpta ki? Gondolom nem egyedűl hozta a döntést. |
Quote:
És ezt honann tudod? |
Quote:
Amit valahol jogosnak érzek, de tudjátok az ember az ellen tiltakozik, ami neki nem jó. Ami jó, azt nem védi, általában... sajnos... :) Nagyon jó példa az új körút (4-6 villamos vonala) a Demszky-féle combinók bevezetése óta. Aki autóval közlekedik az tudja, hogy szinte életveszélyes közlekedni, mert annyira keskeny a 2 sáv, amikor a villamosmegálló mellé érsz, hogy szinte összeérnek az autók. Ez ugye onnan indult, hogy a sok gyalogos sírt a hivatalba, hogy ugyanmá, alig lehet leszállni a villamosról, szélesítsük már ki a villamosmegállókat. Okos vezetés azt gondolta, ha már úgyis át kell építeni, akkor szélesítsük már ki annak a pár gyalogosnak, akik a nagy fenekükkel nem férnek el a 1,5 méteres peronon, legyen nekik 2,5 méter, és akkor öröm bódogság. Hiszen az autósok nem sírnak, hogy széles a sáv és elférnek kényelmesen, a gyalogosok viszont sírnak, ez tűrhetetlen. De mivel jelenleg nincs semmi sztrájk az autósok körében, nem tudjuk olyan egyszerűen megkérdezni őket, így ne is kérdezzük meg az autós társadalmat, szűkítjük a sávokat oszt kész, le vannak szarva, miért nem voltak itt, hogy elmondhassák a véleményüket, mikor tudják, hogy nemsokára át fogjuk építeni a villmos megállókat?!?!?! És íme, megszületett a tökéletes döntés, a gyalogosok örülnek, és most meg az autósok anyáznak. Viszont ha a hivatal annak idején behív mondjuk 10 taxist, és megkérdezi, hogy milyen szélesnek kellene lennie a sávoknak, és milyen megoldást láttok, akkor az lett volna, hogy a taxisok azt mondják, hogy "elmentek ti a sunyiba, ekkora sávon 2 trabant nem fér el. Mi lenne, ha a villamos 2 iránya nem középen menne, így nem 2 peron kellene, hanem legyen 1 peron, és a villamosok sine az úttest, illetve a peron között lenne. Ekkor a gyalogosok is boldogok, meg az autósok sem húzzák meg naponta 2x az autóik oldalát... Kb ilyennek érzem ezt a bevezetett rendszert... |
Te aztán jól kifejeted véleményed:)
Javaslom indulj egy választásom...most komolyan! Jó az alap ötleted,de ha a 1 peron lenne és a villamosok sine az úttest,illetve a peron között lenne akkor péntek délután 3-kor meg amikor nagy a tömeg van nem férne el nép. Mondjuk tényleg felesleges volt átépíteni a peronokat,de hát látod ilyen a világ. Veszünk egy vilit és építünk hozá peront. |
Quote:
|
Viszont szerintem logikus és számítható változtatás. Csak sok sereg indításakor meg kell beszélni hogy ki mikor indítja a seregeit. Ennyi. De korábban is megtörténhetett olyan helyzet, hogy szükség lett ilyen megbeszélésre, tehát én nem értem hogy mi okozza a 'számolhatatlanság'ot eztán.
|
Kisbér, a villamosos példáddal nagyon nem értek egyet, sem konkrét, sem átvitt értelemben. De maradjunk az átvittnél: az új szabályoknál mindenki ("autósok" és "gyalogosok") megszólalt. Ne a létszámot nézd, mert az megbeszéléseketn mindig nagyon alacsony, hogy aztán a háborgásnál meghatványozódjon.
Az autovédelemmel meg most már pont az a gondom, hogy 1 körig tart: azzal nem nyer sokat egy töküres ország, ha egy körben nem verik szét, de megteszik a rákövetkező néhányban. Bár hozzáfűzném még azt is, hogy itt folyamatosan 16 sereges támadásokról, meg üres országokról beszélünk. Azért valljuk be, hogy elég ritka az ilyesmi, én pl. elég rendesen figyelem a Teljes Krónikát, de egy kezemen meg tudom számolni, hányszor láttam ilyen tömeges ütéseket. Ezzel csak azt akarom mondani, hogy megbeszéléseken nem érdemes extrém példákhoz alakítani a játékot, mindig az átlagot, az általános jelenségeket kell(ene) figyelembe venni. |
Quote:
Alapból 2-3 ütés a legtöbb, amit kap büntiből egy ori.. Sokkal többet nem kap... Kb a teljes hódító életében havonta vannak extrém 6-7 ütés/kör esetek. Szerintem... Most ugye ezért a havonta előforduló extrém esetekért kellett az egész 8 éves hódító alapját megváltoztatni? Ezt nem értem... Ráadásul úgy, hogy lehetetlenné teszi a megbüntetést, és elősegíti a szövik széthullását... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Én igazságtalannak tartom, hogy alulról ütés kétszer annyi földet hoz, mint a felülről ütés.
Indokaim: -igazságtalan, hogy pár pont künönbség miatt több száz hektár különbség is lehet. -ha a támadó és a védő is bont, akkor a véletlen, vagy a gyorsabb net, vagy a figyelő szövi segítsége, vagy a pénz dönti el, hogy alulról megy-e a támadás. Amikor ezt felvetettem még a levlistán, akkor avval utasítottak el, hogy kevesebb lenne a taktikai elem. Ez igaz, de nem igazán jó taktikázás az, ahol az eredményt a véletlen bontás dönti el. Javaslatom: Egységesen mondjuk 5% legyen felfelé és lefelé is a földfoglalás. Ha valakinek beütöttek, akkor a következő sereg a maradék föld 5%-t foglalja. Megmaradna a 10% bónusz katonai erő a felfelé ütésnél. Így, ha egy szövi több tagja támad egy országot, akkor nem lesz nagy különbség a foglalásukban, tehát nem szakadnak szét. |
Quote:
Szerintem.. Véleményem szerint a legjobb megoldás a sávos rendszer (hasonló módon, mint a körtávolságok), de nem hiszem, hogy Atin átmenne ilyen szintű változtatás... |
Quote:
Semmi más. Se véletlen, se pénz, se szövi segítség...se semmi. A felfelé és lefelé támadás különbsége meg igen is kell mert ha egységes lenne akkor pl minek támadnál egy tőled nagyobb, erősebb országot ha az alattad lévőtől is uannyi földet hozhatnál. Ezt sztem nem gondoltad át rendesen... |
Quote:
Szerintem egy köztes sávot létre kellene hozni azokra az esetekre, mikor gyakorlatilag 1 ponton dől el az a +3% föld... Tehát mondjuk ha a támadó és védő ország közti különbség nem haladja meg a védő pontjának az 5%-át, akkor a foglalás 5%, ha a védő több mint 5%-kal kisebb, akkor 3.3% (mostani lefelé), ha pedig min. 5%-kal nagyobb, akkor 6.6% (mostani fölfelé) -erre jönne a lefelé támadásból adódó további zsákmánycsökkenés. Itt is lenne taktikázás a sávhatárok eléréséért, de mégsem lenne akkora az eredmények közti különbség, és tényleg lenne értelme kimenni valóban nagyobb országokra. Valamint a javasolt autovédelem is létrejönne valamilyen szinten (sávhatárok) |
Quote:
|
Quote:
-vajon nem véletlen, hogy melyiknek sikerült később bontani? -vajon nem pénzkérdés, hogy mennyit bonthatsz? -vajon nincs az előnyben, akinek figyeli a szövije, hogy bont-e az ellenfél? Quote:
Azt hiszem, Te nem gondoltad át. A támadások zöme 2 körös, ami azt jelenti, hogy majdnem azonos nagyságú országok harcolnak egymás ellen. Ha többen vannak tőled 2 körre, akkor nagy valószínüséggel találsz olyan nagyobb országot, amelyik gyengébb, mint egy alattad lévő. De Xepi sávos megoldásával egyetértek. |
Quote:
-vajon nem pénzkérdés, hogy mennyit bonthatsz? Nem. A pénznek ugyan mi köze lenne ehhez? -vajon nincs az előnyben, akinek figyeli a szövije, hogy bont-e az ellenfél? Nincs. Hiába figyeli a szövi ha a támadó nincs bent, ha meg bentvan akkor meg figyelheti ő is, szval nem igazán értem mit akarsz mondani... Továbbra is azt mondom h nem gondoltad át. Pl egy vándor szem. 3-4 kör táv határán lévő országnál minek menne felfelé 2 körre? az a +10% nem sok pluszt jelentene annak fényében h uanyit hozhatsz egy kisebb oritól és nagy területen már sokat számít(hat) 3 kör. Amit viszont te javasoltál h egységesen 5% legyen a foglalás az jelentősen megváltoztatná az egész játékmenetet. Atinak a több sereg alulról témában az volt a legfőbb gondja h ha egy nagy ori támad kisebbet akkor túl sokat vihet. Te most ezt a 3%-ot is növelnéd 5%-ra. Sztem a jelenlegi rendszer sem véletlenül lett kitalálva, nem gondolod? |
Quote:
Ha meg nem akarod annyira kiszámítani akkor bonts annyit h biztos legyen. -annyit bonts amennyit szerinted még megéri. Itt valóban jelen van a pénz, de ez mindenhol ott van. Azt támadod aki pl kevesebb kárt tud okozni ellenreakcióval, ha több a pénz gyorsabban tudsz feljlődni, haladni...stb. Ebben hol a gond? -aki szöviben van annak az az előnye h többen vannak, cserébe lemondanak az mf 40%-ról. Ez a szövi lényege. Az meg h egy szövi mennyire hatékony nem értem hogy jön ide? Ha zavar akkor figyelje a te szövid is h bont-e az ellen és bonts te is... |
Quote:
A-ban a magasabban lévő orik több ezer hektárt is lebontanak, csak hogy ne felülről csapódjanak... Mivel nagy a különbség az alulról és felülről csapódók között, és azt esetleg visszafedezni méginkább durva, ezért egyre többet vállalhatnak be azok, akik tehetősebbek... Quote:
Quote:
És igenis sokat számít az a +10%. Amiért én pl akárt bontani is hajlandó vagyok... Nem a föld mennyisége miatt, hanem mert pl a betonelfeket a gyenge barack%-ú orkommal csak a +10%-al tudom beverni... Quote:
Tehát ez a verzió akár zöld utat is kaphat... |
Quote:
De ennek sztem semmi köze a mostani témához. A hódító minden részében akinek több pénze van az könnyebben haladhat és/vagy gyorsabban. Nem csak hadis támadásnál van ez így. Pl tolisnál amit leártóznak vagy varisnál amit leölnek tudja pótolni...stb. A sok pénz mindenhol előny. Ennek sztem a témához nem sok köze van. -A-ban bontani...: öhömmm, ez sem újdonság nem hiszem h nekem magyarázni kellene h ez mit és mennyit jelent. De az A ugye más mint a többi szint és ha bent van a támadott ori akkor ő is bonthat. A lehetőség neki is megvan. ...és még a sávos rendszerben is ahol sok pénz van majd az alá is lebont..., tehát nem látom azt h ez orvosolná a feltételezett gazdag-ori problémát. -A "telefonos segítség": Nem igazán értem miért kell ezt is erőltetni. Értem h mit akartok mondani vele, viszont az h a szövitag kéznél van az ugyanúgy lehet a védekező oldalon is vagyis ez ugyanúgy a védő előnye is lehet. És nem értem h ha már a szövi áldoz a csapatmunkára akkor miért kellene ezt elvenni tőlük. Mellesleg már nemtom mióta játszom és az A-ban is nem 1x voltam, de még sosem kellett telefonos segítséget kérnem, ezt mindíg megoldottam egyedül is. Így azt gondolom más is megtudja... -A felfelé v lefelé támadásnál is tudom h mennyit számít a +10%. Nem véletlenül elleneztem olyan nagyon az azonnali pontrendezést. (több sereggel alulról téma) Ejj, régi szép idők, mikor a falkába verődött orkok dúlták fel a beton elfeket... Igen, rengeteget számít a 10% és ezt azóta sem tudtam megértetni egyesekkel h nagy ha-n lehetetlen számolni v beverni több sereggel pl beton elfeket. Viszont annak fényében h lefelé is 5% és felfelé is 5% már nagyon is sokat számít. Nem támogatom egyáltalán az ötletet mert (bár most lehet h nem látszik) de a kisebbek járnának rosszul. |
Quote:
Node... a témáhova visszamenve... Mi lenne, ha lefele 2 körös támadás 4% 3 körös 3% 4,4+ körös 2% a felfele támadásoknál 2 körös támadás 5% 3 körös támadás 6% 4,4+ körös támadás 7% Ez majdnem megfelel az én elképzelésemnek... :) Hiszen ha egyszerre csapódsz több sereggel, akkor folyamatosan messzebbre kerül, tehát szerintem a 2. támadás után már a 2%-os zónába esne... Így lenne még 1 plusz előnye a vándor személyiségnek :) |
Quote:
A pénz, bontás...stb témában nem győztetek meg továbbra sem, de nekem a legnagyobb gondom azzal volt h egységesen 5% fel is meg le is... |
Quote:
|
Quote:
Mindazonáltal mivel az azonnnali pontrendezés miatt a hadisokat már így is jelentős hátrány érte, nem hiszem h további gyengítés szükséges lenne. Ami a több sereggel alulról témában többször is felmerült, h a klán/szövi hadisok a módosítás után már így is nehezebben boldogulnak egy-egy varis,tolis elleni büntetőakcióval, ez méginkább megnehezítené ezt. Még kevesebb földet tudnának vinni, még kevéssé sikerülne eltávolodni egy-egy pl beton íjjas varis-tolistól. Sokat számít h 5% v 7% (felfelé) Nem támogatom. |
Quote:
|
Elég sok idő eltelt azóta, hogy ez a téma elindult. Akkoriban szerintem nem igazán gondolta át senki, hogy mi is történt. Remélem mostanra sikerült az aktuális, sokkal logikusabb támadási rendszerhez mindenkinek hozzászoknia.
Ezután kérdezem: szükséges-e még a támadások további gyengítése, amiről a téma szól, és ha igen, akkor miért? Nem akarnám azonnal az elvetettek közé dobni, de én nem hiszem, hogy szükség lenne további védelem bevezetésére az egy körben beérkező seregek esetén. |
Asszem az eddigiek alapján az eredeti felvetésből nem lesz semmi... viszont én is támogatnám a sávos rendszert illetve a felfele/lefele ütés közelitését.
azért a hosszú szöviháborúk,kemény csatározások 5ös szinten zajlanak leginkább,egyszerüen a viszonylag olcsó kárrendezések miatt, mivel mindenből kevés van még, és a nyersi is nagyon olcsó általában. viszont ott 2 normális szövinél esélytelen az aki feljebb van 30 hekivel, ami 2kör még jócskán a legtöbb csopiban, alaphangon hogy egyáltalán alá kerüljön kell legalább 90-100hekit bontania és itt még az ellen nem is nyúlt semmihez. 400hekin ez ország 1/4-e ami óriási gyengüléssel jár és feltételezve 2 erős nem kezdő szövit esélytelen a fentebbi. fentebbi csopikban meg nem gyakori az elhúzodó szöviháború, általában csak nagyon gazdag szövetségek között. egyéb esetekben gyorsan le szokták rendezni, ha jól csinálják az nyer aki szépen aláállt a másiknak. |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 15:06. |