![]() |
Quote:
5-ös meg azért kell, hogy legyen valami "biztosíték", nem kell fizetni érte, de legyen viptag múltja. |
Quote:
3: azért kell a védelem, hogy ne lehessen visszaélni avval, hogy bármikor visszahozhatom ha a haverom bajban van. 4: igazad van, a pontlistában maradjon a helyhez kötött áruk katonák menjenek el a kapacitás felett. 5: nem vagyok beépített és gazdaságis sem (habár a kk azt is csinálja). egy bejegyzéssel feljebb válaszoltam rá, hogy miért tartom szükségesnek :) |
nem arra akarjuk bevezetni a mélyszabit, hogy egy beszorult országot ne kelljen törölni, ha kell még, hanem át lehessen haladni felette egy másikkal ami élő, és addig legyen mélyszabi? jah: és egy csoportban csak egy db országod lehessen mélyszabizva, bár ez a szomszédos csoportokban lévő országok, és az összesen kettő mélyszabis kitétellel, amit felvetettem értelmét veszti :D
|
Quote:
Viszont el kell tűnjön a pontlistáról. Ne legyen egy pontlistán két egybekapcsolt ori. Vip körökhöz nem feltétlen ragaszkodnék |
Quote:
|
Quote:
Szóval érmének 2 oldala van -általában :D:D |
én sem látom semmilyen értelmét ennek, mivel a "beragadt" ország le tud mondani a személyiségeiről.
viszont ha be lesz vezetve, akkor a B-ből ne lehessen fordulni, ha az A-ban levő ország van lefagyasztva. |
Quote:
az A-ba tud fordulni, mintha a másik ori ott sem lenne |
Quote:
|
Quote:
és tényleg csak olyannak járjon, akinek több orija van, sőt, tulajdonképpen az is logikus, hogy csak kis kék számos orival rendelkező játékosok használhassák, hiszen ott van mire hivatkozni |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
nem azt próbáltam mondani, hogy B-ből A-ba "fordulni" (ezt általában fellépésnek nevezik), hanem azt, ha az A-s oriját lefagyasztja az illető, akkor a B-ből ne tudjon lefordulni az 5. szintre, hanem kelljen fellépnie az A-ba. hogy még tisztább legyen, miért is kell ez: azért, hogy elkerülhető legyen az, hogy valaki felmegy az A topjába egy orival, majd lefagyasztja, és a többivel forog nyugodtan. capish? |
Quote:
a B-ből az 5. szintre csak akkor léphet, ha van az A top30%-ban orija a lefagyasztás esetén kiesik a pontlistából, olyan mintha nem lenne ott orija egyáltalán |
Quote:
mert a top30%-ot kell csak teljesítenie... bár belátom, hogy ez is előfordulhat, pl. van egy haveri társaság, akik szabiznak sokáig, de jön az egyik játékos egy másik orival egy másik szöviben, OK elfogadom |
Quote:
egyúttal ki is lehetne hagyni az A-t... ha lehetne úgy is fordulni a B-ből, hogy az A-ban le van fagyasztva az ori... nagyjából ugyanaz. nonszensz. amúgy még mindig a hibernálás ellen vagyok. elvesztené a lényegét a személyiségről való lemondás. |
Quote:
a fordulásokhoz a fagyasztásnak csak annyiban van köze, ha abba a csoportba akarsz fordulni, ahol le akarod az orit fagyasztani tehát, ha lefagyasztod az A-s oridat, akkor a köv. orid mehet az A-ba, de máshová nem, oké? |
oké-oké, csak erről eddig még senki sem beszélt ebben a topicban. ez a része a témának részemről túltárgyalva. :p
|
Quote:
|
Quote:
Pl más a munkája, így nem tud annyit neten lenni, vagy átköltözött másik albérletbe, és ott nem vezetheti be a netet, de kb 1 év múlva újra költözni fog internetes albiba, stb, stb... Pl egy orkot, akivel épp a top 5%-ba nyomul valamelyik szinten ilyen esetekben sajnos fel kell kicsit függesztenie, mert nem biztos, hogy lesz rá ideje. Ezzel szemben van neki egy kevesebb személyiséges, "kvázi" üthetetlen elf-e, amire elég ha napi párszor ránéz... Mondjuk... |
Mélyszabadság ötlet
Bocsi, ha olyat írok ami már volt, de nem merek új témát indítani, mert még megszidnak:)
Szerintem így lenne nagyon jól megoldható mind a sok szabis, mind a beragadt orik problémája: Az alap szabadság továbbra is létezne, viszont minden ország ami 1 hónapnál többet volt szabin eleve mélyszabadságra kerülne, azaz, nem látszóna a pontlistán ( esetleg VIP-eknek opcionálisan igen ) és nem számítana aktív orinak, vagyis mintha nem lenne a csopiban. Ezen kiívül ha valaki leszabadságolt, ezután még egy mélyszabadság opció is létezik, így nem kell kivárni az 1 hónapoz ( vagy ettől függetlenül ) A mélyszabadságról úgy lehet visszajönni, hogy belép az ember az oriba, ekkora 3 napig sima szabadságosként lesz a listán, mintha akkor szabizott volna, majd megint beléphet. Így a csoportokból is kiürülnének a szabisok, és a beragadt orik se lennének akkora problémák. Persze még sok problémát nem tárgyaltam benne, de az alapötlet ( mármint hogy 3 napig szabisnak számítson jó) Még annyit hozzátennék, hogy mint a zéró-start 1 évente lehetne szándékosan hibernálni, és mondjuk havonta 3 nappal nőne a váróidő. ( ha ez 1 hónapra telik, nem kerül vissz automatikusan mélyszabira. Vélemények? |
Quote:
Ha még él az a mód, akkor össze kellene kapcsolni az itt tervezett módosítással, és visszajövetelkor pár kör védelmet kaphatnának azok az országok is. |
Quote:
Ati szerint az a baj, legalábbis én így értelmeztem, hogy akkor egyszer csak megjelenik valaki előtted és támadhat téged, anélkül hogy felkészülhettél volna rá. Ati javíts ki ha tévedek. Amit javasoltam, szerintem orvosolná ezt a problémát. |
Még annyit hozzátennék, hogy csak akkor lehetne mélyszabadságról visszajönni, ha már letelet minimum az 1 hónap, nincs orid a csopiban, és még nem használtad el a mélyszabadság lehetőséged.
Ha elhasználtad, visszajövetelkor használódik el, viszont megint lerakhatod mélyszabira, ilyen esetben a jövő évben fagyaszthatod ki, vagy fizetsz modnjuk 500 kör VIP-et mint zéró-startnál. |
na ilyen variánsokkal kezd nekem is tetszeni a dolog. Így tényleg nem lenne némely csoport dög unalom és nem lehetne kihasználni hogy ott terem előttem. Ja, igen, az hogy 2hét mulva mélyszabizzon teljesen reális, viszont vissza hozatalnál szerintem ne 3 hanem 5napiog látszodjon rendes szabisnak mert lehetnek hosszab szövi háboruk is.
|
Quote:
|
az 500 kor vip es a 3 nap szabi teljesen korrekt 5let. a 3 nap alatt mindenki eszreveszi, hogy ott van es 2 elkuldott sms-bol meg 1 hetig vipes is. telitalalat. ;)
|
Ati, te is szólj hozzá kérlek ha erre jársz:)
|
Viphez én semmiképp nem kötném, és visszajövetelkor 3 nap szabi helyett 72 kör védelmet szeretnék látni inkább. Ugyanis nem csak a csoprot van veszélyben egy esetleges jksz-elő csalása miatt, hanem elméletben ő maga is hosszú kihagyás után egy vadidegen környezetbe érkezik, legyen ideje körbetájékozódni, és felkészülni a további játékra.
Védelmet ugyanúgy mint szintlépéskor, első 24 körben piac nélkül képzelem. |
Quote:
Én úgy gondolom hogy a 3 nap védelem túlzás lenne. Maximum 24 óra védelmet adnék viszont piac ne legyen a 24 körben, felmérhesse az árakat stb. de ne tudja használni. Viszont a 3 napos szabira visszakerülést azt mindenképp megtartanám, mert kevés szabis lesz így valszeg a listán, és ha valaki megjelenik, arra lehet számítani hogy visszajön, viszont a 3 nap szabit túlzásnak tartom. Én még azt is el tudom képzelni hogy lenne olyan ember, aki 0 védelmes orival minden hónapba le mélyszabadságolna csak hogy mindig kapja a védelmet, és ne tudják ütni. És csak bank/ház, és fedez. Ezért nem tartom helyesnek. |
Quote:
|
Quote:
Szerintem 24 óra elég lenne. |
Quote:
|
Quote:
Szinte soha nem a fellépőnek kell a védelem... ő neki elég többnyire akár csak 6 kör amíg felfedezi a piacot, és meggömbözi a szomszédokat, és tudja mit tehet. Általában nem úgy lépünk, hogy nyomesz az orink... DE: a fagyasztás azért lett volna az eredeti ötlet szerint bevezetve, mert túró az az ország, de nem akarjuk törölni, amit fagyasztunk, hogy egy alatta levővel haladhassunk. Tehát itt még a fagyasztott országnak is kell egy kis idő... szerintem maradjon a 72 óra. |
Quote:
Viszont Senkinek is igaza van, meggyőztetek, támogatom a 72 órát:) Még eszembe jutott egy kis módosítás, szerintem ezt is bele lehetne venni: A mélyszabira kerülés időpontja a szabizástól legyen az aktív eltöltött körök számának mondjuk ötöde. Vagy hasonló, az arányt meg lehet beszélni. Mivel ezt nem kell külön nyilvántartsa a szerver, mert fellépés szempontjából úgyis kell, így még nem is terheli, és és aki többet játszott a csopiban, annak több pihenés is jár. Vélemények?:D |
Quote:
Viszont ez alapján akkor külön elbírálás alá kéne helyezni a szándékosan mélyszabizó és a mélyszabizás alá tett orikat. Míg a szándékos 72 óra védelmet kapna kijövetel után, addig a rendszer által fagyasztott orit csak visszaraknák 3 nap szabadság alá, mintha szabadságon lett volna, annyi különséggel hogy 3 napot kéne várnia. |
Hammi, lehet most én tűnök mogorvának, de: MÉLYSZABI létezik, a hódítós szleng a 2 hét szabadság után pontlistából kikerülő álapotot hívja annak. itt most egészen másról, az ország LEFAGYASZTÁSÁról beszélünk, ami azt jelentené, hogy meglévő ország mellé fel lehessen lépni egy másikkal és elhaladni mellette amíg az hozzáférhetetlen, de létező és érintetlen állapotban kivárja, hogy a gazdája folytassa vele a feljebb jutásért való küzdelmet... nem kellene egy jó felvetés fogalomzavar miatt érdektelenségbe fojtani.... ;) :rolleyes: :cool:
|
Quote:
De köszönöm hogy megmagyaráztad, nem tudtam hogy 2 hét után kikerülnek a szabisok a pontlistáról, de ha így van, akkor csodálkozom hogy ennyi van így is:) Ez most létezik? Viszont arra az esetre hogy fel lehessen lépni a beragad tori szintjére, a 72 kör védelem szerintem is ok, az alapján amit mondtatok. |
Quote:
Quote:
Quote:
|
Sziasztok.
Nem volt időm minden hsz-t elolvasni,de felmerült bennem a kérdés,hogy nem lesz ez visszaélések lehetősége?? Karavánt lehet küldeni e majd a szabis oriba?? Vagy ez arra lesz jó hogy a szabis orit telnyomják lóvéval?? Ha hülyeség akkor elnézést:) Sziasztok:) |
All times are GMT +1. The time now is 18:07. |