Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Megvalósult javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=23)
-   -   Személyiségek vs 1/A (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1139)

Non Omnis Moriar 12-05-2006 13:52

Quote:

Originally Posted by Cassandra (Post 50902)
Éljen, de aki csalással akar érvényesülni, az nem is igazán akar játszani...
A csalás nálam nem = a játékkal.

Előbb olvasd el mit írtam, értelmezd, aztán nevezz csalónak...

Ati 12-05-2006 13:54

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 50904)

Ország másnak átadása tilos. Mivel a saját országokat kapcsolod össze, ezért ezzel effektíve másnak adtad az országodat. Természetesen ilyen esetben ne csodálkozz, ha a másik szabályszegése esetén Te magad is repülsz.

Cassandra 12-05-2006 13:55

Quote:

Originally Posted by Non Omnis Moriar (Post 50904)

Téged neveztelek annak?
Az a csaló, aki ilyet csinál, spec. nem személyesen rád gondoltam, nyugi.:)

yenkie 12-05-2006 13:57

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 50898)
Elolvastad a kérdést?

Nem az a kérdés, hogy legyen-e kötelező, hanem hogy legyen-e KIHAGYHATÓ.

Ok igazad van, elírtam.

Solaris 12-05-2006 14:29

Örömmel látom h azért a "már megbeszélt módosítások"-at is lehet módosítani annak ellenére h kezdetben az általános vélemény az volt h "miért nem korábban szóltál bele...stb"

Csak az A szint védelmében szólnék.
Igen is élvezhető v élvezhetővé lehet tenni, bár a mostani módosítás némely része (a több sereges alulról...téma. Remélem ebben is lesz változás.) az A-ra kölönösen nagy (sztem rosz) hatással van.

Ennek ellenére a 30% teljesíthető és igen is legyen kötelező mindenkinek.

Steve 12-05-2006 14:33

A többsereges alulról sztem sokkal jobban érinti az alsóbb csopikat, mint az At mert Aban azért nem tudsz egy orit többször is beverni egyszerre, azért szinte mind be van védve. Így viszont a kitáadt ori kap valami védelmet hogy 8szor nem verik be.Az egyetlen lehetőség a földleadás, amit nemigen kéne támogatni. Mondom ezt úgy hogy mindenki láthatta mi történt, 1A eseményekben. Te olvastad Solaris?;) :D

yenkie 12-05-2006 14:33

Quote:

Originally Posted by Solaris (Post 50926)
Örömmel látom h azért a "már megbeszélt módosítások"-at is lehet módosítani annak ellenére h kezdetben az általános vélemény az volt h "miért nem korábban szóltál bele...stb"

Csak az A szint védelmében szólnék.
Igen is élvezhető v élvezhetővé lehet tenni, bár a mostani módosítás némely része (a több sereges alulról...téma. Remélem ebben is lesz változás.) az A-ra kölönösen nagy (sztem rosz) hatással van.

Ennek ellenére a 30% teljesíthető és igen is legyen kötelező mindenkinek.

igen.
kicsit negatív hatása van az ütési rendszer átalakításának, de tényleg meg lehet csinálni A-ban 30%-ot.
De aki nem akar felmenni miért legyen erőltetve?

Goldy 12-05-2006 14:34

Ennek mi köze ahhoz amiről a szavazás folyik?

yenkie 12-05-2006 14:36

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 50927)
A többsereges alulról sztem sokkal jobban érinti az alsóbb csopikat, mint az At mert Aban azért nem tudsz egy orit többször is beverni egyszerre, azért szinte mind be van védve. Így viszont a kitáadt ori kap valami védelmet hogy 8szor nem verik be.Az egyetlen lehetőség a földleadás, amit nemigen kéne támogatni. Mondom ezt úgy hogy mindenki láthatta mi történt, 1A eseményekben. Te olvastad Solaris?;) :D

mire gondolsz?
teljes szerint átlagos kedd du van.

Ati 12-05-2006 14:40

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 50927)

A megbeszélés előző szakasza remekül szét lett offolva, most ezt talán mellőzni kéne. Köszönöm.

Ati 12-05-2006 14:40

Quote:

Originally Posted by yenkie (Post 50930)
mire gondolsz?
teljes szerint átlagos kedd du van.

Ami a jelen megbeszélést mennyiben is befolyásolja?

Steve 12-05-2006 14:41

sorry.
ment priviben.

Remedy 12-05-2006 14:46

Nekem nem egeszen vilagos mi ez a 3 valasztasi lehetoseg.

1. kihagyhatom, es ketszer mehetek korbe 1 szemelyisegert(vagy felmegyek nehezitett szazalekokkal)

2. nem hagyhatom ki ( ez jelenti azt hogy minden marad ugy ahogy most, nehezitett szazalekokkal?)

3. ki is hagyhatom, ugy hogy ketszer korbe megyek, de ha azt valasztom, hogy felmegyek, csak 30%ot kell telejsitenem, akar 1 orival, akar ha b-bol akarok fordulni?

Jol ertem?

Ati 12-05-2006 14:49

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 50935)
2. nem hagyhatom ki ( ez jelenti azt hogy minden marad ugy ahogy most, nehezitett szazalekokkal?)

Nem hagyhatom ki, de A-ban csak 30%-ot kell teljesítenem.

Xeper 12-05-2006 14:57

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 50938)
Nem hagyhatom ki, de A-ban csak 30%-ot kell teljesítenem.

Az A-ban a fix 30%-ot kissé gyengének tartom egy sok személyiségért harcoló ország esetében, még úgy is, hogy nem lehetne kihagyni az A-t

zaff 12-05-2006 15:08

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 50872)
Ezzel maximum azt érnénk el, hogy megy majd a kuncsorgás, hogy "ne töröld az országodat, inkább add nekem, és akkor nem kell felmenni az A-ba". Szabálytalanság melegágya. Nem támogatom.

- te vagy a gazda - :D persze a mostani vagy a változást hozó szabály ezt ugye azért nem zárja ki, hiszen a lehetőség most is ugyanannyi a kuncsorgásra ;)

Ati 12-05-2006 15:14

Quote:

Originally Posted by zaff (Post 50946)
- te vagy a gazda - :D persze a mostani vagy a változást hozó szabály ezt ugye azért nem zárja ki, hiszen a lehetőség most is ugyanannyi a kuncsorgásra ;)

Nem ugyanannyi. Ehhez most egy aktív, A-s országot kellene hozzákapcsolni, egy olyan valakinek, aki emiatt bármikor repülhet anarchba, poénból bármikor elpárbajozhatom a vip köreit stb.

A felvetett gondolat szerint nem kéne az A-ban lenni, és olyan valakitől veszed át az országot, akit onnantól semmi nem érdekel, mert pl különben törölné.

Az első verzióban nagyon sokat kockáztat, aki ezt bevállalja, a második verzióban az égvilágon semmit. Nem ugyanaz a két helyzet.

-Fegya- 12-05-2006 15:20

Megint ott tartunk, mint a felfedezés szavazásnál. Nem tudok mire szavazni.

Az A kihagyása nem tetszik.
Az A top30 túl enyhe feltétel.

Smooth Scroller 12-05-2006 15:28

ati, legyszives majd vedd figyelembe, hogy az 1es es 3as is IGEN. csak a %-ok kerdeseben van elteres. tehat a NEM-ekkel ne kulon kelljen megkuzdenie a 2fele igennek.

az A csoport top30%-janak emelesevel a kek szamok eseteben azert tessek figyelembe venni, az 1-2 tagbol allo klanokat is. ne csinaljunk hulyet beloluk se, top1%-okkal meg hasonlo teljesithetetlen dolgokkal. tehat en nem mondom, hogy esetleg ne emelkedjen az a-ban a teljesitendo top%, de ESSZEL! es semmikeppen se menjen top15% fole szerintem. ez ugyan csak az en velemenyem, ha egy 1 tagu klan odaig eljut az mar igen szep dolog.

esetleg az is lehetne meghatarozo, hogy hany tagu klanban van. hiszen azert a nagyobb klanok nyersivel, kajaval, stb tamogatjak az uto orikat, nekik azert konnyebb 1eni akciokkal eloremenni, mint annak aki 1edul van es mindenre, tehat tanyara is szuksege van.

Madzin 12-05-2006 15:30

Szerintem a baj az hogy a javaslatok teljes logikai ellentetben vannak a jatek celjaval. Igazi problema a B es az A kozti kapcsolat. Nem pedig az hogy kihagyhato –e az A.
“Próbáld ki milyen vezető lennél, harccal, vagy diplomáciával lehet a Te országod a legnagyobb...”
Szerintem ez a mondat eleve kizarja az A csoport kihagyasat.
Magyaran nem a SZEMELYISEGEK gyujtesse a celkituzes hanem a legnagyobbnak lenni. Vagy rosszul ertelmezem?

Akkor visszont legyen az hogy mindenkinek kotelezo orit tartani az A ban. (ha fordulni akar). A javaslat miszerint egy tobb szemilyiseges orinak az A ban ugyan annyit kell elernie mint az 1 szemelyisegesnek az hatranyba hozza az egyszemelyisegeseket. Viszont az A ban 1 –es orinak ne kelljen mar emelt szazalekokat elernie. Magyaran minden orinak csak a sajat szintjere vonatkozo kovetelmenyt kell elernie.
Pl: Van egy 9 –ed B ben es egy 2-ed az A ban akkor a B ben 1. kell legyel az A ban meg a top 22 ben.

Na most szoltam , lehet kritizalni!

Békés 12-05-2006 15:36

Ne legyen kihagyható az A :)
Hát a 30%?
Amennyiben ez lenne akkor talán többen jönnének fel mert teljesithetőnek érzik és akkor megmarad a kis kék szám vonzereje is.
Ellenkező esetben bejöhet az is ami a maluszoknál volt, hogy inkább törli az országát mivel túl nehéznek érzi a feladatot és Ő játszani akar igy regel egy új orit.

Aki pedig a kis kék számocskája miatti nehezitéssel meg csinálta a 2-es szintet az simán tudja venni az A 30%-át.
Ha esetleg elsőre nem kedvelte meg, még meg teheti a számocskája birtokában is:)

zaff 12-05-2006 15:37

[quote=Madzin;50955]Magyaran nem a SZEMELYISEGEK gyujtesse a celkituzes hanem a legnagyobbnak lenni. Vagy rosszul ertelmezem?

- de anno be lett vezetve a személység (egészen 9-ig) a kiirás meg még a megelőző korból származik! - és miért ne szólhatna erről is - :D

zaff 12-05-2006 15:39

Ati

[quote=Ati;50949]Nem ugyanannyi.

- persze az alternativ javaslat (12-dik) nem is feltételezte az 1a-s jelenlétet szerintem:D

Goldy 12-05-2006 15:46

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 50953)
ati, legyszives majd vedd figyelembe, hogy az 1es es 3as is IGEN. csak a %-ok kerdeseben van elteres. tehat a NEM-ekkel ne kulon kelljen megkuzdenie a 2fele igennek.

az A csoport top30%-janak emelesevel a kek szamok eseteben azert tessek figyelembe venni, az 1-2 tagbol allo klanokat is. ne csinaljunk hulyet beloluk se, top1%-okkal meg hasonlo teljesithetetlen dolgokkal. tehat en nem mondom, hogy esetleg ne emelkedjen az a-ban a teljesitendo top%, de ESSZEL! es semmikeppen se menjen top15% fole szerintem. ez ugyan csak az en velemenyem, ha egy 1 tagu klan odaig eljut az mar igen szep dolog.

esetleg az is lehetne meghatarozo, hogy hany tagu klanban van. hiszen azert a nagyobb klanok nyersivel, kajaval, stb tamogatjak az uto orikat, nekik azert konnyebb 1eni akciokkal eloremenni, mint annak aki 1edul van es mindenre, tehat tanyara is szuksege van.

Szerintem meg a kettes és a 3-as szavazatai inkább összevonhatóak, gondolj csak bele mire szavazol a duplázással!!!!!!
Pont arra hogy ha fel mégy A-ba akkor a szigorított szabályok legyenek rád érvényesek ez semmiképp sem a hibrid javaslat.

Madzin 12-05-2006 15:46

[quote=zaff;50957]
Quote:

Originally Posted by Madzin (Post 50955)
Magyaran nem a SZEMELYISEGEK gyujtesse a celkituzes hanem a legnagyobbnak lenni. Vagy rosszul ertelmezem?

- de anno be lett vezetve a személység (egészen 9-ig) a kiirás meg még a megelőző korból származik! - és miért ne szólhatna erről is - :D

Koltoi kerdes volt. Nem erre vartam reakciot hanem a lenyegi kerdesekre.
-A - n kotelezo mindenkinek vegigmenni a sajat felteteleivel.

Ati 12-05-2006 15:49

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 50953)

Már megint a szavazat számok... Oké, nézzük az eddigi állást. 3 olyan szavazat van eddig az igeneknél, akik az égvilágon semmit nem írtak a témához sem most, sem az előző megbeszélés folyamán, 1 pedig olyan, aki itt leírta, hogy mit támogat, majd a tök ellenkezőjére szavazott.

Goldy 12-05-2006 15:49

Quote:

Originally Posted by Madzin (Post 50965)

Koltoi kerdes volt. Nem erre vartam reakciot hanem a lenyegi kerdesekre.
-A - n kotelezo mindenkinek vegigmenni a sajat felteteleivel.

Azt Ati elvetette, és vmilyen szinten érthető is hogy miért ha elolvasod az indoklását.

Smooth Scroller 12-05-2006 15:55

goldy, rendben, de en csak arra akartam celozni, hogy a jelenlegi szigoritott %-ok tulzoak. beszeltem olyan jatekossal, akinek az orszagneve mellett igen nagy kek szam van - nem mondom meg kivel -, es teljesithetetlennek tartja 100%-osan, csak nem mondja meg nektek. azt mondta ugyis fuggo mar, jobb lesz ha abbahagyja. hat vhova ide fog eljutni jopar jatekos ezekkel a brutalis % hatarokkal.

Pöci 12-05-2006 15:56

Sziasztok,
Énis szívaztam így úgy érzem hogy le kell írnom hogy miért a kettesre.
Általában mindenkinek aki az A mellett érvel az volt a közös álláspontja a sok közül hogy az A a játék része, ezzel teljesen egyetértek.
Aki játszik tudomásul vette és eddig is teljesítette ha kék számot akart.

Madzin 12-05-2006 15:57

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 50966)
Már megint a szavazat számok... Oké, nézzük az eddigi állást. 3 olyan szavazat van eddig az igeneknél, akik az égvilágon semmit nem írtak a témához sem most, sem az előző megbeszélés folyamán, 1 pedig olyan, aki itt leírta, hogy mit támogat, majd a tök ellenkezőjére szavazott.

Ezzen ne csodalkozz ha nem egyertelmuen teszed fel a kerdeseket.
Felteszel egy eldontendo kerdest reszletek nelkul.
Igen , nem talan. Es akkor mi van ha igen es akkor ha nem?

Ati 12-05-2006 16:00

Quote:

Originally Posted by Madzin (Post 50971)
Ezzen ne csodalkozz ha nem egyertelmuen teszed fel a kerdeseket.
Felteszel egy eldontendo kerdest reszletek nelkul.
Igen , nem talan. Es akkor mi van ha igen es akkor ha nem?

Részletek nélkül? No nézzük, elé van írva ugye, hogy előbb olvasd el a beírásokat. Majd részletezve van 43 (plusz az üres sorok) sorban. Mindez közel 100 oldalnyi előzetes megbeszélés után. Ne haragudj, de szerintem igen jól részletezve van. Aki nem tudja mire szavaz, az ne tegye, úgyse lesz érvényesként számolva.

Goldy 12-05-2006 16:00

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 50969)
goldy, rendben, de en csak arra akartam celozni, hogy a jelenlegi szigoritott %-ok tulzoak. beszeltem olyan jatekossal, akinek az orszagneve mellett igen nagy kek szam van - nem mondom meg kivel -, es teljesithetetlennek tartja 100%-osan, csak nem mondja meg nektek. azt mondta ugyis fuggo mar, jobb lesz ha abbahagyja. hat vhova ide fog eljutni jopar jatekos ezekkel a brutalis % hatarokkal.

wáááá
30% volt eddig is az nem irreális A-ban és nem is brutális sőőőőt jóval egyszerűbb mint B-ből kétszer fordulni nagyobb kék számmal...

Smooth Scroller 12-05-2006 16:01

goldy, nem a 30% a brutko, hanem ami utana jon joparral. es a legvegen (9+) az, hogy legyen elso helyezett. a 30%-kal semmi bajom, sot...

ha pedig jelenleg (a 6.1-es valtoztatasok utan) is ez a hatar az a-ban akarhanyas kek szamnal, AKKOR ELNEZEST KEREK, MERT FELREERTETTEM A DOLGOT.

Goldy 12-05-2006 16:04

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 50975)
goldy, nem a 30% a brutko, hanem ami utana jon joparral. es a legvegen (9+) az, hogy legyen elso helyezett. a 30%-kal semmi bajom, sot...

De a szavazás értelmében ha a nemre szavazol akkor az azt jelenti hogy A-ban MINDIG csak a 30%-ot KELL teljesítened a forduláshoz.
Ellenben ha a duplázásra akkor viszont ha fellépsz az A-ba ott már a szigorított %-ok lesznek érvényesek...

Madzin 12-05-2006 16:06

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 50973)
Részletek nélkül? No nézzük, elé van írva ugye, hogy előbb olvasd el a beírásokat. Majd részletezve van 43 (plusz az üres sorok) sorban. Mindez közel 100 oldalnyi előzetes megbeszélés után. Ne haragudj, de szerintem igen jól részletezve van. Aki nem tudja mire szavaz, az ne tegye, úgyse lesz érvényesként számolva.

Szerintem a szavazok es hozzaszolok 80 % egyeteretett azzal hogy az A ne legyen kihagyhato. Csak a feltetlekben oszlott meg a velemeny. Pl az elozo szavazasnal.
Ha azt nezed hogy 55 % mondta hogy 30 % legyen az A-s hatar plusz azok akik a kovetelmenyeken vitatkoztak akkor egyertelmu hogy legyen az A kotelezo.
Inkabb arrol kene szavazni hogy hogyan legyen megoldva nem arrol hogy legyen –e az A.
Erted mar? Ok okozati osszefugges. Probalok belefolyni a dolgokban. Bevallom eddig nem nagyon erdekelt az ugy de mivel latom hogy van par ertelmes gondolatom (legalabbis en annak tartom) gondoltam megosztom a forumon veletek hogy a sok sok gazdag kulfoldi a queosiat valassza ne pedig mas jatekot.
Az meg hogy ha nem tudom mit kerdeznek nem szavazok az alap nalam. Es mint lathatod nem is szavaztam meg. Hanem beirtam a velemenyem.

zaff 12-05-2006 16:06

Quote:

Originally Posted by Goldy (Post 50974)
wáááá
30% volt eddig is az nem irreális A-ban és nem is brutális sőőőőt jóval egyszerűbb mint B-ből kétszer fordulni nagyobb kék számmal...

- egyetértve - s támogatva - annak aki 4000 kört akár játszani az új szemilyiségért 1a 1000 kör helyett - miért is ne adasson meg a lehetőség:D

laci 12-05-2006 16:07

Mivel ez már nem a vita előző menete, meg merem törni a hallgatási fogadalmamat ;)
Én a 3-ast támogattam, ez szerintem a legjobb, aki akar, menjen a top30-ba az 1A-ban, aki meg nem, az nyomjon le még egy kört.
Ha a top30% maradna, szvsz én felmennék, mert még ki akarok próbálni néhány fajt az 1A-ban, viszont annyira nem nehéz elérni a top30%, hogy álmatlan éjszakáim legyenek, mert agyonstresszelem magam az országom miatt :cool: És ha már ott vagyok, és megvan a top30%, lehet hogy még mozgolódnék egy kicsit felfele ;)
Így gondolom most, de valószínűleg az lenne, hogy amint teljesítettem a továbblépés feltáteleit a B-ben, akkor döntjük el közösen a szövetségeseimmel, hogyan tovább, fel avagy le.

Smooth Scroller 12-05-2006 16:07

hmmm... hat en az eddigiek szerint mukodo 30% mellett tettem volna le a voksot es ezert a 3-asra szavaztam. szoval azt szerettem volna, ha eztan a kek szamokkal is az a top30-ba kelljen bekerulni, ne top22%, meg top15%, stb.

akkor most elszurtam...? :(

(laci jol megfogalmazta, en is ilyesmire gondoltam.)

Ati 12-05-2006 16:11

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 50982)
hmmm... hat en az eddigiek szerint mukodo 30% mellett tettem volna le a voksot es ezert a 3-asra szavaztam. szoval azt szerettem volna, ha eztan a kek szamokkal is az a top30-ba kelljen bekerulni, ne top22%, meg top15%, stb.

akkor most elszurtam...? :(

El. :) Az eddigiek szerint működő verzió a sima "ne lehessen kihagyni az 1/A-t". A 3-as szerint ki lehet hagyni, ha 2-szer fordulsz a B-ből. Ha úgy döntesz, hogy felmész, akkor csak 30%, de az A nem kötelező a szerint a verzió szerint.

laci 12-05-2006 16:14

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 50983)
El. :) Az eddigiek szerint működő verzió a sima "ne lehessen kihagyni az 1/A-t". A 3-as szerint ki lehet hagyni, ha 2-szer fordulsz a B-ből. Ha úgy döntesz, hogy felmész, akkor csak 30%, de az A nem kötelező a szerint a verzió szerint.

Tiszta sor, azt hiszem. De azt még nem fogtam fel (bocs), hogy ezt minden körben hasonló feltételekkel lehetne megtenni, vagy szigorodna?

All times are GMT +1. The time now is 13:38.