![]() |
Quote:
Fontos! Ha valaki Kristálygömb varázslattal információt tud meg országodról, akkor arról értesítést kapsz, anélkül, hogy megtudnád, hogy pontosan ki volt az. Azonban ha olyan valaki szerez információt, akinek legalább kétszer annyi varázslója van, mint a Te országodnak, akkor arról ilyen értesítést sem kapsz. |
Quote:
Nem mind1 :D Hiszen mondjuk egy 50% kat. morálú törpe 2x annyi varival sem gömböz be egy erős morálú óriást :D |
Quote:
De a begömböz és értesítést kap, nem ugyanaz, szerintem. Tehát, ha egy 1000varis hullát begömbözöl 10 varival, akkor elvileg a hullának értesítést kell kapnia. |
Quote:
Ha 1-el magasabb a te támadóerőd, akkor máris megvan a gömbje (lehet azonosságnál is, ezt nemtudom). Ugye sokan azt hiszik, hogy ez így nem gömbölyű, hiszen én próbálom gömbizni, nem sikerül, majd ő is próbál visszakézből, neki sem sikerül, most akkor mi van... Valami védelmet biztos kapok, vagy valamennyivel nagyobbnak kell lennie a mágikus támadóerőmnek az ellenfélnél... Tévhit. Valóban, a gömbre nem hat az mp (ami 20%-os :D), hiszen az csak ellenséges akciókra hat, és a gömb ugye nem az (ezért is lehet védelem alatt gömbizni, illetve gömbit kapni). Ha valaki cáf, hát cáf :D |
Quote:
Ez így hüleség... :D Ati, kéretik javítani :D |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
5000 varázslója van egy tudós óriásnak, 100% kat morállal. Ezt egy 10500 varázslóvan rendelkező törpe, akinek nincs tekercse, és csak 50%-os a kat. morálja nem tudja meggömbözni. De 11k varival már igen... És akkor amikor sikerült neki, akkor nem írja ki az órásnál, hogy legömbözték?! Ez így nekem bugos... |
Súgó szerint 10500 - zal már sikerül neki értesítés nélkül.
|
Quote:
Koránt sem bizti az :D |
Súgó szerint így van pedig. Ha kétszer több varija van darabra akkor te semmit sem kapsz arról, hogy gömbözött.
""Azonban ha olyan valaki szerez információt, akinek legalább kétszer annyi varázslója van, mint a Te országodnak, akkor arról ilyen értesítést sem kapsz."" Bár már volt ez az idézet asszem. |
Quote:
|
Hát szerintem kétszer annyi varival sikerül mindenképp, de lehet hogy rosszul látom.
|
Quote:
|
Sajnálattal kell közöljem hogy Remynek igaza van:) Tud az a katmorál csúnya dolgokat összehozni;)
|
A fajok közti különbségekről és a tudós személyiségről már nem is beszélve.
|
Quote:
Szerintem:) |
Ha 10% katmorállal gömbölnél vkit akinek 100as a katmorálja decsak harmadannyi varija van akkor be fogsz bukni, ez van;)
|
Quote:
|
Szerintem meg 10% nem is lehet, de ha igen akkor tényleg elmentünk a szélsőségek felé. De harmadannyi varit szerintem meggömböz, ha 10% is.
Szerintem. |
Quote:
Elmentem a szélsőségek felé? Mondtam egy példát, matek, szorzás-osztás, van akinek még ígyse esik le.:) Laci a lényeg kivehető, nem? Arra lusta vagyok hogy egy 75%katmorálos törp mondjuk egy 100%óriás ellen dupla varival hogyan bukna ami nem szélsőséges, de úgyis bukhatna. Mégvalami: szerinted:) halkan súgom hogy természetesen nulla is lehet. ;) |
Quote:
|
Ne legyél lusta!! Számold ki, és rá fogsz jönni hogy sikerül:) Sőt még ártó is.
|
Quote:
|
Ne viccelj! ez kötözködés? Magad írtad, hogy lusta vagy kiszámolni.
|
Oké: mi is számít akkor mondjuk gömbölésnél: varázslók száma, távolság, katonai morál, készültség, tekercsek száma, faji és személyiség bónuszok, mágikus pajzs. Azt ne mond hogy ebből nem jön elő olyan szitu hogy a rossz helyzetben lévő támadó nem tud gömbölni. Természetesen alaphelyzetben közelre mindig menni fog ilyenkor, hogyha minden tényező egyezik csak a varáslók száma duplája, de ne állítsd azt hogy nem létezik olyan eset hogy ne menne.
|
Igazad van, létezik!
Egyetlen egy eset: ha a készültség 50% alatt van. |
Quote:
Figyelj: ha bekopott a tekid, ha messze vagytok egymástól, ha leesett a katmorálod, ezek mindmind maluszos tényezők. |
Igazad van, létezik: egy egyetlen egy eset: 50% alatti készültség
|
Igen ezt mind állítom! És Steve amiket említesz malusznak, azokat megbeszéltük, hogy egyeznek.
|
Affene, szerkeszteni akartam, és töröltem az előbbi hsz-met :(
A lényeg: szerintem ha egy 5000 varázslós 100%-os morálú tudós óriást veszünk szemben egy 10000 varázslós, 75%-os "sima" törpével, akkor már nagyon kicsi dolgok döntenek arról, hogy sikerül-e a törpének meggömböznie az óriást, a 25%-os rontási esélyről nem is beszélve... |
Quote:
|
Quote:
7250 lesz az oriásnak a támadója, 9750 pedig a törpéé, azért ez 2500 kicsi különbség és nem vogja elvinni az a 25%-os morálkülönbség, mert a morál ezeken az értékeken nem tolja felfelé, vagy húzza lefelé az értékeket. Szerintem:) |
Quote:
De nem értem, miért a támadóértékét veszed az óriásnak, amikor ő az "áldozat"? És nem csak a 25% morálkülönbség számít, hanem a tudós személyiség 5%-a és az óriás +10% varázsereje. És hogy érted az, hogy a 25% morálkülönbség nem változtat az értékeken? A 100% azt jelenti, hogy az óriás teljes erővel varázsol, minden varázslója munkában van, a 75% meg azt, hogy a törpe varázslóinak csak a háromnegyede van ott... |
Igazad van, az oriásnak 7975 lesz, ebbe bele van számítva a tudós személyiség.
A morált meg rosszul fogalmaztam, nem úgy értettem, hogy egyáltalán nem számít, hanem nem olyan százalékban, mint az első olvasatra tűnik. De szerintem ezt ati tudná legjobban megválaszolni, mert a súgó semmilyen számszerű adatot nem ír arról, hogy a morál mennyire befolyásolja a varázslatokat. (Ebből számomra evidens, hogy túlságosan nem befolyásolhatja, max ha már túl alacsony). |
Quote:
Hatása A katonai morál egyértelmûen a hadviselésre van hatással, mert mindennemû offenzív tevékenységnél szerepe van. Éppen ezért, ha a katonai morál csökken, akkor a hadsereg ereje csökken, a tolvajok hatékonysága csökken, a varázslók hatékonysága csökken. Persze ugyanez igaz pozitív irányú változás esetén is, ilyenkor azonban a haderõ, a tolvajok és a varázslók hatékonysága növekszik. |
azt pedig,hogy mennyire azt tökéletesen látod!!
feltéve,hogy megnézed a katmorálod:D |
Maguk miről beszélnek? :confused:
A tolvajok és varázslók készültsége a katonai morállal közösen, e kettő átlagaként számít, mind támadáskor, mind védekezéskor. Ha például 50% a készültséged, de a katonai morálod 80%, akkor 65%-kal kell számolnod. Ugyanígy ha a készültségedet leviszik 0%-ra, akkor 80%-os morál mellett az nem lesz egyenlő a nullával, hanem 40%-ként számít. 0%-os morál és 0%-os készültség mellett azonban az adott terület védőereje nulla. Tehát 75%-os katmorál esetén, ha 100% a készültség, akkor 0,875-tel kell szorozni. |
All times are GMT +1. The time now is 10:43. |