Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   gömbözés (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1121)

dreaman68 01-02-2007 15:21

Quote:

Originally Posted by ro-bo-goo (Post 62206)
Gömb:)
Ha valaki meggömböz, azt kiírja mindig?, vagy csak ha nem sokkal erősebb nálam?

olvasd el a súgót

Fontos! Ha valaki Kristálygömb varázslattal információt tud meg országodról, akkor arról értesítést kapsz, anélkül, hogy megtudnád, hogy pontosan ki volt az. Azonban ha olyan valaki szerez információt, akinek legalább kétszer annyi varázslója van, mint a Te országodnak, akkor arról ilyen értesítést sem kapsz.

Kisbér 01-02-2007 16:26

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 62212)
olvasd el a súgót

Fontos! Ha valaki Kristálygömb varázslattal információt tud meg országodról, akkor arról értesítést kapsz, anélkül, hogy megtudnád, hogy pontosan ki volt az. Azonban ha olyan valaki szerez információt, akinek legalább kétszer annyi varázslója van, mint a Te országodnak, akkor arról ilyen értesítést sem kapsz.

Ez egyébként tényleg így van? Mármint csak a varázslók darabszáma számít, vagy a varázslóértéktől? :D
Nem mind1 :D

Hiszen mondjuk egy 50% kat. morálú törpe 2x annyi varival sem gömböz be egy erős morálú óriást :D

Valezius 01-02-2007 16:27

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 62247)
Ez egyébként tényleg így van? Mármint csak a varázslók darabszáma számít, vagy a varázslóértéktől? :D

Hiszen mondjuk egy 50% kat. morálú törpe 2x annyi varival sem gömböz be egy erős morálú óriást :D

Egyszer azt mondta Ati, hogy darabszám. Nézett is mindenki. :D

De a begömböz és értesítést kap, nem ugyanaz, szerintem.

Tehát, ha egy 1000varis hullát begömbözöl 10 varival, akkor elvileg a hullának értesítést kell kapnia.

Kisbér 01-02-2007 16:33

Quote:

Originally Posted by tsandor (Post 49422)
Pontosan mikor nem lehet valakit meggömbözni? Ha nagyobb a védőereje? Vagy annál kicsit több kell? Ha igen, mennyivel?

Alapból gömbinél nem számít más, mint a te támadóerőd, és az ő védőereje, plusz a köztetek lévő pontkülönbség...
Ha 1-el magasabb a te támadóerőd, akkor máris megvan a gömbje (lehet azonosságnál is, ezt nemtudom).

Ugye sokan azt hiszik, hogy ez így nem gömbölyű, hiszen én próbálom gömbizni, nem sikerül, majd ő is próbál visszakézből, neki sem sikerül, most akkor mi van... Valami védelmet biztos kapok, vagy valamennyivel nagyobbnak kell lennie a mágikus támadóerőmnek az ellenfélnél...
Tévhit.

Valóban, a gömbre nem hat az mp (ami 20%-os :D), hiszen az csak ellenséges akciókra hat, és a gömb ugye nem az (ezért is lehet védelem alatt gömbizni, illetve gömbit kapni).

Ha valaki cáf, hát cáf :D

Kisbér 01-02-2007 16:35

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 62249)
Egyszer azt mondta Ati, hogy darabszám. Nézett is mindenki. :D

De a begömböz és értesítést kap, nem ugyanaz, szerintem.

Tehát, ha egy 1000varis hullát begömbözöl 10 varival, akkor elvileg a hullának értesítést kell kapnia.

Jó, akkor azt mondom, hogy a törpe éppenhogy le tudja gömbözni az óriást, és nem kap az óriás visszajelzést?

Ez így hüleség... :D Ati, kéretik javítani :D

Remedy 01-02-2007 16:40

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 62271)
Jó, akkor azt mondom, hogy a törpe éppenhogy le tudja gömbözni az óriást, és nem kap az óriás visszajelzést?

Ez így hüleség... :D Ati, kéretik javítani :D

Tok vicces hogy alapveto dolgokra csodalkozol ra igy 6-7 evnyi jatek utan......

Kisbér 01-02-2007 20:06

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 62276)
Tok vicces hogy alapveto dolgokra csodalkozol ra igy 6-7 evnyi jatek utan......

Miért, azt ne mondd, hogy Te úgy tudtad, hogy darabszám ha 2x-es ++, akkor nincs visszajelzés?

Remedy 01-02-2007 20:17

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 62327)
Miért, azt ne mondd, hogy Te úgy tudtad, hogy darabszám ha 2x-es ++, akkor nincs visszajelzés?

igy tudtam, hiszen le van irva a sugoban.... :P

dreaman68 01-02-2007 21:15

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 62247)

tapasztalat h a darabszám számít

Kisbér 01-03-2007 02:41

Quote:

Originally Posted by dreaman68 (Post 62370)
tapasztalat h a darabszám számít

Oké, értem, de szerinted ez logikus?

5000 varázslója van egy tudós óriásnak, 100% kat morállal.
Ezt egy 10500 varázslóvan rendelkező törpe, akinek nincs tekercse, és csak 50%-os a kat. morálja nem tudja meggömbözni. De 11k varival már igen...

És akkor amikor sikerült neki, akkor nem írja ki az órásnál, hogy legömbözték?!

Ez így nekem bugos...

ro-bo-goo 01-03-2007 06:14

Súgó szerint 10500 - zal már sikerül neki értesítés nélkül.

Kisbér 01-03-2007 07:50

Quote:

Originally Posted by ro-bo-goo (Post 62421)
Súgó szerint 10500 - zal már sikerül neki értesítés nélkül.

Ezt most hogy? :D
Koránt sem bizti az :D

ro-bo-goo 01-03-2007 08:51

Súgó szerint így van pedig. Ha kétszer több varija van darabra akkor te semmit sem kapsz arról, hogy gömbözött.
""Azonban ha olyan valaki szerez információt, akinek legalább kétszer annyi varázslója van, mint a Te országodnak, akkor arról ilyen értesítést sem kapsz.""
Bár már volt ez az idézet asszem.

Remedy 01-03-2007 09:32

Quote:

Originally Posted by ro-bo-goo (Post 62432)
Súgó szerint így van pedig. Ha kétszer több varija van darabra akkor te semmit sem kapsz arról, hogy gömbözött.

Kiveve ha nem sikerul neki :)

ro-bo-goo 01-03-2007 09:34

Hát szerintem kétszer annyi varival sikerül mindenképp, de lehet hogy rosszul látom.

Remedy 01-03-2007 09:44

Quote:

Originally Posted by ro-bo-goo (Post 62436)
Hát szerintem kétszer annyi varival sikerül mindenképp, de lehet hogy rosszul látom.

rosszul latod :)

Steve 01-03-2007 10:29

Sajnálattal kell közöljem hogy Remynek igaza van:) Tud az a katmorál csúnya dolgokat összehozni;)

laci 01-03-2007 10:31

A fajok közti különbségekről és a tudós személyiségről már nem is beszélve.

ro-bo-goo 01-03-2007 11:19

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 62452)
Sajnálattal kell közöljem hogy Remynek igaza van:) Tud az a katmorál csúnya dolgokat összehozni;)

Nos a katmoráltól még meggömböz, feltételezve, hogy minden egyéb fullon is van.
Szerintem:)

Steve 01-03-2007 11:55

Ha 10% katmorállal gömbölnél vkit akinek 100as a katmorálja decsak harmadannyi varija van akkor be fogsz bukni, ez van;)

laci 01-03-2007 11:57

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 62476)
Ha 10% katmorállal gömbölnél vkit akinek 100as a katmorálja decsak harmadannyi varija van akkor be fogsz bukni, ez van;)

Jajjjj, megint a szélsőségek... Már írtam a fórumban, de ismétlem: szerintem ha valamit meg akarunk beszélni, az átlagot, a leginkább jellemzőt tartsuk szem előtt, ne az extrém eseteket. ;)

ro-bo-goo 01-03-2007 12:02

Szerintem meg 10% nem is lehet, de ha igen akkor tényleg elmentünk a szélsőségek felé. De harmadannyi varit szerintem meggömböz, ha 10% is.
Szerintem.

Steve 01-03-2007 12:05

Quote:

Originally Posted by ro-bo-goo (Post 62479)
Szerintem meg 10% nem is lehet, de ha igen akkor tényleg elmentünk a szélsőségek felé. De harmadannyi varit szerintem meggömböz, ha 10% is.
Szerintem.

Nem, nem gömböz.

Elmentem a szélsőségek felé? Mondtam egy példát, matek, szorzás-osztás, van akinek még ígyse esik le.:) Laci a lényeg kivehető, nem? Arra lusta vagyok hogy egy 75%katmorálos törp mondjuk egy 100%óriás ellen dupla varival hogyan bukna ami nem szélsőséges, de úgyis bukhatna.

Mégvalami: szerinted:) halkan súgom hogy természetesen nulla is lehet. ;)

laci 01-03-2007 12:07

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 62480)
...egy 75%katmorálos törp mondjuk egy 100%óriás ellen dupla varival hogyan bukna ami nem szélsőséges, de úgyis bukhatna.

Igen, néhány hsz-al korábban írtam, hogy szerintem sem egyértelmű, hogy a duplaannyi varázsló mindenképpen elegendő a gömbözéshez; függ a moráltól,a fajtól, a személyiségtől is. Csak az ilyen törpe-óriás példákat jobban szeretem, jobban megfoghatóak mint a 10-es morál vs 100-as morál ;)

ro-bo-goo 01-03-2007 12:07

Ne legyél lusta!! Számold ki, és rá fogsz jönni hogy sikerül:) Sőt még ártó is.

Steve 01-03-2007 12:08

Quote:

Originally Posted by ro-bo-goo (Post 62483)
Ne legyél lusta!! Számold ki, és rá fogsz jönni hogy sikerül:)

Ha nem értesz hozzá abszolút akkor miért kötözködsz?

ro-bo-goo 01-03-2007 12:11

Ne viccelj! ez kötözködés? Magad írtad, hogy lusta vagy kiszámolni.

Steve 01-03-2007 12:14

Oké: mi is számít akkor mondjuk gömbölésnél: varázslók száma, távolság, katonai morál, készültség, tekercsek száma, faji és személyiség bónuszok, mágikus pajzs. Azt ne mond hogy ebből nem jön elő olyan szitu hogy a rossz helyzetben lévő támadó nem tud gömbölni. Természetesen alaphelyzetben közelre mindig menni fog ilyenkor, hogyha minden tényező egyezik csak a varáslók száma duplája, de ne állítsd azt hogy nem létezik olyan eset hogy ne menne.

ro-bo-goo 01-03-2007 12:17

Igazad van, létezik!
Egyetlen egy eset: ha a készültség 50% alatt van.

Steve 01-03-2007 12:19

Quote:

Originally Posted by ro-bo-goo (Post 62489)
Igazad van, létezik!
Egyetlen egy eset: ha a készültség 50% alatt van.

ha 50% alatt van nem tuc gömbözni.
Figyelj: ha bekopott a tekid, ha messze vagytok egymástól, ha leesett a katmorálod, ezek mindmind maluszos tényezők.

ro-bo-goo 01-03-2007 12:21

Igazad van, létezik: egy egyetlen egy eset: 50% alatti készültség

ro-bo-goo 01-03-2007 12:24

Igen ezt mind állítom! És Steve amiket említesz malusznak, azokat megbeszéltük, hogy egyeznek.

laci 01-03-2007 12:29

Affene, szerkeszteni akartam, és töröltem az előbbi hsz-met :(

A lényeg: szerintem ha egy 5000 varázslós 100%-os morálú tudós óriást veszünk szemben egy 10000 varázslós, 75%-os "sima" törpével, akkor már nagyon kicsi dolgok döntenek arról, hogy sikerül-e a törpének meggömböznie az óriást, a 25%-os rontási esélyről nem is beszélve...

Valezius 01-03-2007 12:29

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 62487)
Oké: mi is számít akkor mondjuk gömbölésnél: varázslók száma, távolság, katonai morál, készültség, tekercsek száma, faji és személyiség bónuszok, mágikus pajzs. Azt ne mond hogy ebből nem jön elő olyan szitu hogy a rossz helyzetben lévő támadó nem tud gömbölni. Természetesen alaphelyzetben közelre mindig menni fog ilyenkor, hogyha minden tényező egyezik csak a varáslók száma duplája, de ne állítsd azt hogy nem létezik olyan eset hogy ne menne.

Nem arról volt szó, hogy a mágikus pajzs nem számít?

ro-bo-goo 01-03-2007 13:14

Quote:

Originally Posted by laci (Post 62494)
Affene, szerkeszteni akartam, és töröltem az előbbi hsz-met :(

A lényeg: szerintem ha egy 5000 varázslós 100%-os morálú tudós óriást veszünk szemben egy 10000 varázslós, 75%-os "sima" törpével, akkor már nagyon kicsi dolgok döntenek arról, hogy sikerül-e a törpének meggömböznie az óriást, a 25%-os rontási esélyről nem is beszélve...

Azt észrevettem, hogy törölted:D :D :D , néztem is nagyot, mikor küldtem a választ és nem volt már ott az, amire reagáltam:)
7250 lesz az oriásnak a támadója, 9750 pedig a törpéé, azért ez 2500 kicsi különbség és nem vogja elvinni az a 25%-os morálkülönbség, mert a morál ezeken az értékeken nem tolja felfelé, vagy húzza lefelé az értékeket.

laci 01-03-2007 13:22

Quote:

Originally Posted by ro-bo-goo (Post 62497)
Azt észrevettem, hogy törölted:D :D :D , néztem is nagyot, mikor küldtem a választ és nem volt már ott az, amire reagáltam:)
7250 lesz az oriásnak a támadója, 9750 pedig a törpéé, azért ez 2500 kicsi különbség és nem vogja elvinni az a 25%-os morálkülönbség, mert a morál ezeken az értékeken nem tolja felfelé, vagy húzza lefelé az értékeket.

Bocs :D

De nem értem, miért a támadóértékét veszed az óriásnak, amikor ő az "áldozat"? És nem csak a 25% morálkülönbség számít, hanem a tudós személyiség 5%-a és az óriás +10% varázsereje.
És hogy érted az, hogy a 25% morálkülönbség nem változtat az értékeken? A 100% azt jelenti, hogy az óriás teljes erővel varázsol, minden varázslója munkában van, a 75% meg azt, hogy a törpe varázslóinak csak a háromnegyede van ott...

ro-bo-goo 01-03-2007 13:27

Igazad van, az oriásnak 7975 lesz, ebbe bele van számítva a tudós személyiség.
A morált meg rosszul fogalmaztam, nem úgy értettem, hogy egyáltalán nem számít, hanem nem olyan százalékban, mint az első olvasatra tűnik. De szerintem ezt ati tudná legjobban megválaszolni, mert a súgó semmilyen számszerű adatot nem ír arról, hogy a morál mennyire befolyásolja a varázslatokat. (Ebből számomra evidens, hogy túlságosan nem befolyásolhatja, max ha már túl alacsony).

Killer 01-03-2007 13:30

Quote:

Originally Posted by ro-bo-goo (Post 62501)
Igazad van, az oriásnak 7975 lesz, ebbe bele van számítva a tudós személyiség.
A morált meg rosszul fogalmaztam, nem úgy értettem, hogy egyáltalán nem számít, hanem nem olyan százalékban, mint az első olvasatra tűnik. De szerintem ezt ati tudná legjobban megválaszolni, mert a súgó semmilyen számszerű adatot nem ír arról, hogy a morál mennyire befolyásolja a varázslatokat. (Ebből számomra evidens, hogy túlságosan nem befolyásolhatja, max ha már túl alacsony).

szerintem ettől egyértelműbben nem is írhatná a súgó,hogy igenis befolyásoló tényező!!
Hatása

A katonai morál egyértelmûen a hadviselésre van hatással, mert mindennemû offenzív tevékenységnél szerepe van. Éppen ezért, ha a katonai morál csökken, akkor

a hadsereg ereje csökken,
a tolvajok hatékonysága csökken,
a varázslók hatékonysága csökken.

Persze ugyanez igaz pozitív irányú változás esetén is, ilyenkor azonban a haderõ, a tolvajok és a varázslók hatékonysága növekszik.

Killer 01-03-2007 13:31

azt pedig,hogy mennyire azt tökéletesen látod!!
feltéve,hogy megnézed a katmorálod:D

Valezius 01-03-2007 13:35

Maguk miről beszélnek? :confused:

A tolvajok és varázslók készültsége a katonai morállal közösen, e kettő átlagaként számít, mind támadáskor, mind védekezéskor. Ha például 50% a készültséged, de a katonai morálod 80%, akkor 65%-kal kell számolnod. Ugyanígy ha a készültségedet leviszik 0%-ra, akkor 80%-os morál mellett az nem lesz egyenlő a nullával, hanem 40%-ként számít. 0%-os morál és 0%-os készültség mellett azonban az adott terület védőereje nulla.

Tehát 75%-os katmorál esetén, ha 100% a készültség, akkor 0,875-tel kell szorozni.

All times are GMT +1. The time now is 10:43.