![]() |
Az én javaslatom ezügyben:
1. A bányák találási aránya 50% ---> a bányákra eső felfedezés költsége legyen 225 katona 2. Ha lebontod a bányát akkor annak legyen katonaigénye annyi amennyi az üres terület felfedezésének. Példa: Egy 5000 hekis törpe felfedez 100 hekit. A felfedezési költsége ezen a területen mondjuk 1000 katona. A felfedezésből talál 50 db bányát és 50 db üreset. Az 50 bánya felfedezési költsége maradjon továbbra is 225katona/heki a többi pedig amennyi éppen aktuális. Tehát ez a törpe ezt a 100 hekit 50x225 + 50x1000 katonáért fedezheti fel. Ha lebont 30 bányát akkor ennek a "költsége" (30x1000)-(30x225) katona. |
Quote:
Ez hatalmas előny... Viszont! Akár követhetjük azt az utat is, hogy nevezzünk meg hasznos és termelő épületeket. Tehát pl a ház 20%-ig, a tanya 15%-ig, a barack teljes%-ban, a torony teljes%-ban, a kocsma teljes%-ban, a templom teljes%-ban, illetve a bank 1%-ig legyen hasznos épület, minden más termelő épületet jelentsen. És az, hogy kinek mennyi termelő épülete van, annak függése is benne lenne a felfedezési kat. mennyiségben. Hm? De mondjuk kellene lennie egy maximum értéknek is, hogy ne lehessen azt megcsinálni, hogy lebontok minden kocsmát, templomot, barackot, tornyot, fedezek olcsón maxot, aztán újrahúzok mindent... |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Az elv a lényeg. Aki bányát akar az annyiba kerüljön neki,mint 2948 heki alatt! Ne legyen senki arra kényszerítve, hogy fellép 2400 hekivel és vált törpére akkor 550 heki alatt kelljen megszereznie a bányái 90%-át különben belegebed. |
Quote:
Pl :):D;) |
Quote:
ha azért bont, mert hirtelen kell,bontania a bánya a legrosszabb megoldás... ha sokáig fedezgettet célzottan, és meghagyta a rengeteg bányáját, ugye eléggé életképtelen termelő ori lett, akkor meg is érdemli, hogy beverjék, hiszen normális esetben már bontotta volna a bányákat. vagyis szerintem ez a javaslat nem azért lett, hogy minden törpe fél áron fedezgessen a magasba, hanem a játékban való szerepéhez szükséges és elengedhetetlen fedezést, olcsóbban tegye. |
Quote:
Feljön a törpe, nullázódik a felfedezési rátja... A törpékre minden féleképpen szükség van, kár hogy a miénkből már visszamentek kék számocskát gyűjtögetni....:( Valamilyen szinten segíteni kellene őket, másnem védelmi bónusszal, minnél több bányát tartanak az bele számít a védelembe. Ember legyen a talpán aki a törpét a bányájából kiveri:D Egy 10-20% védelem plusszra gondoltam, így könnyebben tudnának gazdálkodni... De ha mindenkinek változna a mentalitása, és nem ütnétek törpéket, akkor csak, ha nem fér a bőrében, máris könnyebben termelnének.... 605fő 1/A-s van de mindig csak 20-30 ember véleményéről hallani, hol vannak a többiek? |
Quote:
Mondtam én, hogy tutyi-mutyi csoport az :D |
Azok a törpék akik most fent vannak azok még régebben értek oda...Akokr könnyebb volt fedezéssel haladni.Kivéve egyet ha jól tudom...
Egyetlen lehetőség a klántámadás, de ez azert nem kis ráfordítás.Ahhoz is az kell hogy a törpe mikor fellép nem tart bányát hanem barakkot.Valamikor visziont kell fedeznie hiszem bányákat akar... A lehetősgét én is abban látom hogy a célzott fedezés költsége marad mindig 225 kati. DE A fedezésnél lehet választani hogy bányára menjen és akkor mindig azt talál 225 ért vagy pedig simára ami emelkedett fedezésen van már.Az elsőnél nem lehet bontani a bányákat a masodiknál pedig lehet... A törpe el tudja dönteni hogy melyiket akarja.Sokat nem fog fedezni csak bányára mert akkor üthető lesz.Ha pedig bányát akar de bontahatót akkor meg drágábban tudja csak. |
Nekem tetszik Panyi ötlete is, hogy a bányák valamiféle védelmi bónuszt adjanak a törpinek, csak nem tudom, ezzel nem teremtünk-e beverhetetlen termelő orikat. A haladása drága lenne továbbra is, de nem hozzá ugrana be minden arrajáró földért.
|
Szerintem miert adna + védelmet a bánya?
Es miert csak a törpének? Csainljunk beverhetetlen orikat akikkel ugyanugy nem lehet felfelé haaldni? Szerintem a probléma az hogy ha bányát akarsz akkor nem tudsz haaldni ha meg nem akarsz bányát akkor nem leszel törpe. Valahogy azt kell elérni hoyg a kettő megoldahtó legyen. Bár öszintén akkor beirhatna valaki hogy o ember akar lenni de az A ban nem tud haladni, és adjunk neki is valami előnyt hogy ez menjen... |
Quote:
|
Quote:
Pl azért, mert a törpék elég otthonosan mozognak a bányában, és oda vonulnak vissza utolsó védelmi vonalként. Vagy mittomén:) Itt még csak ötletek vannak, hogyan lehetne a törpik haladását biztosítani, amellett, hogy termelnek is. Mert ha beépül 70% barakkra halad mint az állat, elismerem, csak épp nem lesz a klánnak nyersije... |
Egy másik témával összevonva ez a téma itt folytatható:
http://forum.queosia.com/showthread.php?t=2129 Ezt a témát zárom, folytatás a fenti, összevont témában. |
All times are GMT +1. The time now is 07:29. |