Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Több sereggel alulrol - szinte lehetetlen? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1093)

Reaktor 11-29-2006 19:31

Quote:

Originally Posted by director (Post 47857)
értem, tehát én láma vagyok:) na sziasztok:)

Hát nem szeretnék senkit megbántani, de aki full sereggel kitámad, vállalva azt, hogy sok sereggel beverik, és aktívan a játék adta lehetőségekkel nem próbál a soksereges támadás ellen védekezni, csak abban bízik, hogy hajnalban nem veszik észre az bizony az én szememben Gyenge játékos.

Ha észreveszik menjen csak a lista alja felé.

Never 11-29-2006 19:32

Quote:

Originally Posted by director (Post 47864)
klánütni ugyanúgy tudsz, mint eddig, nem? az egyéni ütések sem csökkennek összesítve olyan sokat.. ha pedig hozzávesszük a korábban említett 1. pontot, akkor tök ugyanott leszünk, mint most, csak lesz benne logika is. jó, néha gondolkozni is kell majd, de nem ez a lényeg a hódban? :P

Én eddig is láttam benne logikát,de lehet,hogy én vagyok a hülye :)

director 11-29-2006 19:33

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 47866)
Hát nem szeretnék senkit megbántani, de aki full sereggel kitámad, vállalva azt, hogy sok sereggel beverik, és aktívan a játék adta lehetőségekkel nem próbál a soksereges támadás ellen védekezni, csak abban bízik, hogy hajnalban nem veszik észre az bizony az én szememben Gyenge játékos.

Ha észreveszik menjen csak a lista alja felé.

az ott egy példa akart lenni, tényleg nem a legjobb, viszont ez fordul elő a leggyakrabban

director 11-29-2006 19:35

Quote:

Originally Posted by Never (Post 47867)
Én eddig is láttam benne logikát,de lehet,hogy én vagyok a hülye :)

eddig nem tudhattad biztosan, hogy a második sereged hogy üt be, most meg biztosan tudod. ez nem logikusabb?:)

Never 11-29-2006 19:43

Azért az esetek többségében lehetett tudni.Inkább úgy kellett volna megváltoztani,hogy ha a beütés pillanatában a pontlstában alatta vagyok a célnak,akkor minden seregem,mindenképpen alúlról üssön.Ez is teljesen logikus lett volna.

Solaris 11-29-2006 19:43

Gondolkozni eddig is kellett. És logika is volt benne.

de értelmetlenné vált h többen menjenek 1 orira.
2 sereggel még lehet számolni, de többel nem.
Ha lenne tapasztalatod az A-ban nagyobb ha-n akkor tudnád...

Synkel 11-29-2006 19:43

Quote:

Originally Posted by director (Post 47869)
eddig nem tudhattad biztosan, hogy a második sereged hogy üt be, most meg biztosan tudod. ez nem logikusabb?:)

De igen, logikusabb. Nem jobb, de logikusabb.
Ha eddig azon múlt az ilyen, hogy az ori gazdája benn volt-e az oriban épp, vagy nem, akkor miért nem lehetett olyanra módosítani, hogy akár benn van, akár nincs, az össze sereg alulról üt? Ez logikus is meg jó is. Szerintem

Solaris 11-29-2006 19:45

nem tudom ez a bizonytalanság mikor és kinél ütötte fel a fejét, ugyanis én minden esetben tudtam számolni h felfelé v lefelé érek be.

...és úgy is lett.
Szval nekem a régi rendszer nem volt kiszámíthatatlan.

Solaris 11-29-2006 19:47

teljesen 1et értek.

A támadó seregnek 1xre kellene beérnie...

Never 11-29-2006 19:53

Amúgy az eseménylistában másodpercre pontosan akkor üt be a több sereg,tehát nem is értem ezt a változtatást.Hogyan tud a második sereg már felülről ütni,hogy ha ugyanakkor üt be,mikor az első? :)

Napóleon 11-29-2006 20:41

én sem tartom jó ötletnek. szerettem ütni a kitámadó orikat a szövimmel. most viszont.........:(

monro 11-29-2006 20:48

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 47728)
Sziasztok!

Csak azert hoztam letre ezt a temat, mivel szerintem ez fog legnagyobbb felzudulast kivaltani az emberekbol. Leven nem latom at, hogy barkinek is fog ez tetszeni :) (Atin kivul) :)

Ezzel a hadisok jelentosen meg lettek gyengitve szerintem. Egy pelda: most mar nem tudod a hullat megbuntetni aki full sereggel kijon rad, hogy bevered szepen a szovikkel 12x - egy szerencses sereg uti majd alulrol, a tobbi szepen felulrol, egyre kevesebb es kevesebb foldet hozva....

Ha mar egysegesiteni kellett, en arra szavaztam volna, hogy csak az utesek legvegen aktualizalodjon a pontja egy adott orinak. - mar ha lett volna errol szavazas, vagy megbeszeles....

Velemenyek?

Teljesen igazad van. Bár ha jobban belegondolok nem tudok ellenérvet, hogy miért is jobb ahogy volt. Lehethogy én is a megszokott dolgok mellé állok most? :D Nekem jobban tetszett az ha 5 sereg megy akkor 5 üt be alulról... Nyilván annak aki elszenvedi ezt annak pedig áldás lesz a szabályváltozás :)

FJORD 11-29-2006 21:25

Ezt a kíszámíthatóségot nem értem. én eddig is tudtam, hogy kb mennyit foglalok felülről és mennyit alulról. Pár heki eltérés volt mindig.

Szecsa 11-29-2006 21:32

Egy picit megemlitem anarchot is. Ott bizonyos esetekben létfontosságu, hogy egy ori pl. minden serege alulrol menjen vkire, tegyük fel egy 3-4 sereges szövis pusztitás igy mennyivel kevesebbet fog okozni lentebbi hekin? jovalta alacsonyabbakat.
az teny, hogy lehet, hogy eddig random volt, de amit Never is irt, hogy ha egy adott mp-ben csapodnak a seregek, akkor miert nem lehetne mindnek alulrol utnie pl?
magas hekin, ahol lehetoseg van pl. 2 sereggel ütni alulrol foldre, ahol igenis letfontossagu az, hogy mindketto sereg alulrol menjen, ott ez nagyon nagy hatranyt fog szulni majd...hisz azt a kulonbseget, amennyivel a 2. sereg kevesebbet hoz, azt fedezheti majd az illeto pl.
es direkt a fedezes ellen lett novelve a felfedezeshez szukseges katonaigény.

Reaktor 11-30-2006 07:54

Vegyünk egy egyszerű helyzetet az A ban.

Van egy termelő törpe 10K hekin, és termel a klánra.
Mellette van a klán 2 kőkemény hadisa, hogy védje fedezze, elrettentse a környező országokat a törpéjük megtámadásától.

EDDIG:

Ha támadás érte a törpét, akkor a beütés előtt visszatámadott a 2 hadi összesen 4 sereggel, és ha ügyesek voltak HATALMAS veszteséget tudtak okozni a támadónak, azaz eredményesen védték a termelőjüket.

Az eredeti támadónak nem sok esélye volt alábontani, hisz a törpétől foglalt földdel jóval fentebbre került.

EZUTÁN:

Megy a 4 sereg a szokásos módon.
Az első bemegy alulról, a másik 3 felülről.
Az elsőnek van valós értelmes eredménye.
A 2-4 támadóhullám pedig eltérő klánlétszám esetén 0 közeli, vagy 0 hekit hoz.

Problémák:
1, a támadónak nincs tul sok vesztenivalója, mert az erős fedezet ellenére is alig bukhat többet, mint foglalhat (hacsak nem rontja el a törpe elleni támadás során az alábontást)
2, felborul a klán védelmi fedezési stratégiája, mert a fedezetet nyujtó hadik és a törpe 3 különböző helyre kerülnek a listában.
3, a támadó ujra a törpe közelébe kerülhet, akit immár nem védenek a hadik.

EDDIG, ha a fedezetet nyujtó hadisok jól végezték a dolgukat volt esély rá, hogy messze a törpe alá küldjék a támadót, és a törpének volt lehetősége visszafedezni.

Kérlek benneteket gondoljátok át az érveket, és mondjatok véleményt.

Remedy 11-30-2006 08:01

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 48116)
Vegyünk egy egyszerű helyzetet az A ban.

Van egy termelő törpe 10K hekin, és termel a klánra.
Mellette van a klán 2 kőkemény hadisa, hogy védje fedezze, elrettentse a környező országokat a törpéjük megtámadásától.

EDDIG:

Ha támadás érte a törpét, akkor a beütés előtt visszatámadott a 2 hadi összesen 4 sereggel, és ha ügyesek voltak HATALMAS veszteséget tudtak okozni a támadónak, azaz eredményesen védték a termelőjüket.

Az eredeti támadónak nem sok esélye volt alábontani, hisz a törpétől foglalt földdel jóval fentebbre került.

EZUTÁN:

Megy a 4 sereg a szokásos módon.
Az első bemegy alulról, a másik 3 felőlről.
Az elsőnek van valós értelmes eredménye.
A 2-4 támadóhullám pedig eltérő klánlétszám esetén 0 közeli, vagy 0 hekit hoz.

Problémák:
1, a támadónak nincs tul sok vesztenivalója, mert az erős fedezet ellenére is alig bukhat többet, mint foglalhat (hacsak nem rontja el a törpe elleni támadás során az alábontást)
2, felborul a klán védelmi fedezési stratégiája, mert a fedezetet nyujtó hadik és a törpe 3 különböző helyre kerülnek a listában.
3, a támadó ujra a törpe közelébe kerülhet, akit immár nem védenek a hadik.

EDDIG, ha a fedezetet nyujtó hadisok jól végezték a dolgukat volt esély rá, hogy messze a törpe alá küldjék a támadót, és a törpének volt lehetősége visszafedezni.

Kérlek benneteket gondoljátok át az érveket, és mondjatok véleményt.

Ezzel teljesen egyetertek, ez nagy problema, PLANE, hogy a torpeknek nagyon nehez fedezniuk, igy egy ilyen akcio nagy ervagas lehet.

Mig eddig, ha a hadi elindult, es a klan kiszurta, es fel tudtak kelteni a ket hadist, akkor visszapattant a 4-6 sereg, es a tamado vagy vedte ezeket, de akkor pattant a torperol, vagy beverte a torpet, es 4-6x bevertek alulrol.

Szerintem is nagyon rossz, hogy ez a lehetoseg megszunt. Nagyon kiszolgaltatottak lesznek igy egy klan termeloi.

Deni 11-30-2006 08:14

Maximálisan egyet kell értsek Reaktor hozzászólásával.

Arról nem is beszélve, hogy már eleve a földfoglalásnál.. mondjuk egymás mellett van egy klán 2-3-4hadisa.. közel s távol senki a vidéken (ami A felsőbb részén, nem ritka dolog).. legközelebbi ország 30körre van vagy hasonló.. aztán egyszer csak mondjuk egy sikeres klántámadás következtében a közelükbe kerül egy ország, amit mind a 2-3-4ori tudna támadni 1-1 sereggel.. mivel az ország védelme tegyük fel beton, ezért örül mindenki, ha egyáltalán felfelé támadással sikerül beütni.. de most a jelenlegi helyzetben esélye sincs a klántársaknak együtt támadni, mert csak az egyik tudná beütni.. aztán a másik 1-2-3 meg malmozik hátha elé pottyan ismét valaki az égből és gyufát húzva döntenek, hogy most Te támadhatsz vagy a Kovács Gizi.. a fedezést ugye el lehet felejteni.. szóval haladjunk, kösszép..

Solaris 11-30-2006 09:32

Asszem Deni és Reaktor megfoglamazta a lényeget.

A farkasfalka taktikát(több országos v sereges támadást) el lehet felejteni.
Akkor is amikor ezzel védenék a full íjjas termelőket és akkor is amikor nincs kit támadni és azért mennének többen...

Ez az A-ban hatalmas probléma és leginkább a jól szervezett, együtt mozgó klánokat éri hátrány. Azokat akik eddig is már nem kevés energiát fektettek ebbe az egészbe és abba h a játék élvezhető legyen számukra...

Persze azoknak akik csak "úgy" összeverődnek és 50-200 kör távolságra vannak egymástól ez csak jó. Ha tényleg az lett volna a cél az összes módosítással h a különböző szintek topjain és szabin csücsülőket játékra biztassuk akkor ezzel pont az ellenkezőjét érték el.
Mivel a több sereges támadás nem működik ezért az lesz az általános h a top-ban megmaradnak a klánok és majd 1-1 orit felvesznek magukhoz akit ellátnak nyerssel és kamikáze módon végighajtják a pontlistán, mivel nagyot nem tud veszteni mert csak max 2 sereg fér be alulról....
Kössz szépen a "fejlesztést"....

Kisbér 11-30-2006 09:50

Ati, nem lehetne ezt az egészet mondjuk csak a B, A csoportok kivételével bevezetni?
5-4-3 csoportokban nem annyira vészes ez...

Reaktor 11-30-2006 10:09

Bízok abban, hogy olyan sokan szólnak hozzá a témához, hogy Ati áthelyezi a megbeszélésekbe.

Szóljatok szövetségeseteknek, klántársaitoknak, hogy látogassák ezt a topikot, és fejtsék ki véleményűket.

Colony 11-30-2006 10:34

Én is támogatom, hogy a téma képezhetné megbeszélés tárgyát.
Megmondom őszintén én azt se igazán értem, hogy kerülhetett ez be változásként:confused:
Én a tegnap napig azt se tudtam, hogy volt olyan a hódban, hogy valakinek a második számú seregét lefelé számolta volna, miközben a körváltás kezdetekor még alatta volt. Erre a problémára akkor mást kéne kitalálni, mert ez a jelenlegi megoldás nagyon tönkre teheti a további játékot.

Kisbér 11-30-2006 10:34

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 48162)
Ati, nem lehetne ezt az egészet mondjuk csak a B, A csoportok kivételével bevezetni?
5-4-3 csoportokban nem annyira vészes ez...

Aki a B-ben, meg az A-ban bekap a saját hibája miatt 3-4 támadást alulról, az nem fog egyből törlés gombot nyomni...
Szóval simán kiszedném a 2-1 csoportokból!

Synkel 11-30-2006 10:57

Reaktor, totál egyetértek veled, szerintem nyiss neki topicot a Megbeszélésekbe, és folytassuk ott.

Remedy 11-30-2006 11:12

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 48190)
Reaktor, totál egyetértek veled, szerintem nyiss neki topicot a Megbeszélésekbe, és folytassuk ott.

Szerintem meg ha Ati ugy gondolta volna, hogy odavalo, atrakta volna....

Synkel 11-30-2006 11:36

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 48195)
Szerintem meg ha Ati ugy gondolta volna, hogy odavalo, atrakta volna....

Eddig egy témára emlékszem, amit átrakott, a többi mind újraindítva lett ott...
Persze lehet, hogy első nekifutásban kidobná az elvetett javaslatok közé, akkor legalább tudnánk, hogy esély nincs a megvalósítására

Solaris 11-30-2006 13:52

HA egy kicsit is érdekelte volna bármelyikünk véleménye akkor ír ide egy pár sort h mi miért....
Sztem semmi esélye annak h ezen változtassanak.

Az azonnali pontrendezés egyenes következménye h
1. nem lehet visszakísérni a támadó országot
2. a hadi országok elvesztették a jelentőségüket, így a szövetség elvesztette az egyik legvonzóbb oldalát. Az A ezek után még a jól szervezett klánok számára is unalmas, egysíkú lesz. A hadik nem védenek többet, nincs elrettentő erejük, nem éri meg a vegyes, szerepekre kihegyezett, együtt mozgó profi klán.
3. Az egész módosítás azon a címen fut h azok ellen szól akik a top tetején üldögélnek és nem csinálnak semmit és/vagy szabin vannak.
Viszont pont nekik kedveznek. Az A-ban pl a top-ban lévő országok ott is fognak maradni és majd a "csókos" országokat felveszik klánba. Elég egy elérhetetlen törpe és egy etető a többi meg mivel max 1-2 sereg tudja visszatámadni bármilyen támadót így csak sereg kell és végig lehet vinni az A-n az országot.
De ue a helyzet máshol is. Pl Az 5. szinten 600 ha a lépési max és akiknek pl 3000 ha-ja van nem fogja érdekelni ha veszít területet, mert max küld egy 40.000es lovas sereget a szerencsétlenek ellen akik 600 ha-n próbálnak boldogulni...

4. Ha valóban a kiszámíthatóság lett volna a célja, akkor azt is lehetett volna ami eddig volt csak pontosabban. a köv körben rendeződik a pontlista.
5.Ne írja azt senki h "a módosításokat a bevezetés előtt megbeszélték és miért nem akkor írtam...." Nem azzal töltöm az életem h mindenféle fórumot olvasgassak és nem is a hódító az életcélom.
Eddig azért hódítóztam mert egy jól szervezett klán v szövi élvezetes játékot nyújtott és nem csak "tamagocsizást"...
A mostani módosítások után viszont számomra ez eltűnt és valószínű h több évi játék után abba is hagyom egy jóó időre az egészet.

....persze én "csak egy egyszerű hódítós játékos" vagyok/voltam aki némi szórakozást talált a játékban...

Reaktor 11-30-2006 15:47

Próbáljunk a témára koncentrálni, mert Atit az nem fogja meghatni, ha valaki abba akarja hagyni, mert.....

Csak akkor lesz esély a többség által támogatott javaslat megvalósulására, ha meggyőzzük Atit, hogy a többség így szeretné, és tényleg ez a jó út.

Solaris 11-30-2006 16:01

A fórum látogatottságából, a hozzászólások számából és a külső-belső fórum megnyílvánulásaiból erre sztem semmi esély.

Nem is gondoltam h meg fogja hatni az h abbahagyom-e.

Gazdasági emberként elfogadom h nem kevés munka van 1-1 fejlesztésben és h mivel a hódító egy szolgáltás ezek mind a bázis csoportnak szólnak. Gondolom okkal változtattak ebbe az irányba.

Az h én nem tartozom abba a csoportba amelyik számára ez kedvező v. kedvezően fogadta, elfogadom. Ez van. Haladjanak a többség irányába.

...de attól még elmondthatom a véleményem, mint egy fogyasztó, h emiatt számomra már nem vonzó a hódító. (Mellesleg ezzel nem vagyok egyedül, de nem ez a lényeg)

Reaktor 11-30-2006 16:12

Nézzünk egy életszerű példát 900 hektáron egy 4 fős szövivel.
Megtámadja az egyik országot egy 890 hekis MF

Adott 3 hadis, valamint egy tolis ország akit a hadisok védenek.

Egy mf ország kitámad a tolisra, és annyira üres marad, hogy mind3 hadis befér hozzá 1-1-1 sereggel.

RÉGI rendszer
1,Észrevéve 1 körről a sereget a tolis riasztja a 3 hadisát, akik 3*1 sereggel kimennek támadni.

A támadó elfoglal a tolis országtól 900*0,07=63 hektárt, felmegy 963 hekire, és lesz vagy 20 ürese.

Ekkor a 3 sereg 1 körre van tőle.
Alábontani nem sok esélye maradt a foglalás miatt.....

A tolis leesett 837 hekire.

A köv körben a 3 sereg beveri 3*60-66 hekire, azaz veszít kb 180-190 hekit.

Leesik 963-185=778 hekire. a tolis, mivel vitte a 3 hadis kap 10% körül, ami 18 heki.
Azaz felmegy 855 hekire.
A jól működő szövetség MESSZE a tolis alá tudta küldeni a támadót.

UJ rendszerben.
A tolis támadóját semmi változás nem éri az első csatában, felmegy 963 hekire.
Majd beverik 1 szer alulról, 2 szer fentről, és veszít 63+31+30 hekit azaz kb 124 hekit.
Odaesik 839 hekire!!

A tolis 837 ről felmegy 13 hekit a zsákmányból való részesedése miatt azaz 850 hekin lesz!

Míg a hadisai sorra
963-7=956
931-3=928
930-3=927

Végeredmény az Mf püfölheti tovább a tolist, pedig a szövetség sereges országai tökéletes ellencsapást mértek.
A hadisok szerepe innentől a szövihelp küldésére szűkül.
A jól megszervezett ellencsapással annyit értek el, hogy a 3 hadis elkerült egymás, és a tolisuk közeléből.

Tényleg jó ez?
Ez a követendő irány?

Never 11-30-2006 16:20

Sztem Ati azért nem írt eddig ide,mert nem olvasta,hiszen ez csak egy általános beszélgetés.

Synkel 11-30-2006 16:34

Quote:

Originally Posted by Never (Post 48371)
Sztem Ati azért nem írt eddig ide,mert nem olvasta,hiszen ez csak egy általános beszélgetés.

Remélem igazad van, mert Reaktor egy nagyon valós veszélyt írt le. Így a jól szervezett szövik a saját szervezettségük miatt esnek szét...

Solaris 11-30-2006 16:46

Reaktor példáját kibővítve:
az h a 3 hadisból a lemaradó 2 a pontrendezés miatt felülről ütve is átmegy az egyáltalán nem biztos.

De amit leírtál az tökéletesen példázza a helyzetet.
Minnél nagyobb területről van szó(vagyis nem a példában említett 900 ha hanem pl 2000 ha vagy több)
-annál inkább szétszóródik az egyébként jól működő szövi
-annál inkább kérdéses h a lefelé támadó maradék seregek vajon beférnek-e vagy pattanak.

...és h jó lenne-e ez?
Ha a támadó mf szempontjából nézed akkor igen. Ha ebbe az irányba mentek akkor valszeg az mf-ek vannak többségben.
Ugyanis ez leginkább a korábban jól működő, szervezett szövetségekre káros.
A magányos támadóknak viszont kifejezetten előnyös...

Solaris 11-30-2006 16:49

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 48392)
Remélem igazad van, mert Reaktor egy nagyon valós veszélyt írt le. Így a jól szervezett szövik a saját szervezettségük miatt esnek szét...

Ez a lényeg.
Mármint h a szövik a saját szervezettségük miatt esnek szét...

Never 11-30-2006 16:51

Vki,aki jól tud fogalmazna,és érti is a problémát,nyisson ennek egy topicot a megbeszélésekben.Végülis ezzel nincs mit veszteni :)

Remedy 11-30-2006 16:52

Quote:

Originally Posted by Never (Post 48426)
Vki,aki jól tud fogalmazna,és érti is a problémát,nyisson ennek egy topicot a megbeszélésekben.Végülis ezzel nincs mit veszteni :)

Szerintem a nyito post is egesz jol meg lett fogalmazva....

Never 11-30-2006 16:53

Quote:

Originally Posted by Remedy (Post 48428)
Szerintem a nyito post is egesz jol meg lett fogalmazva....

Tudom,nem úgy értettem,hogy rosszul lett.Bocsi,ha félreérthető voltam .

Reaktor 11-30-2006 16:54

Quote:

Originally Posted by Never (Post 48371)

Igen általános beszélgetés, de az lenne a kívánatos, hogy Ő mozgassa át a témát a megbeszélések közé, mert akkor Ő is ugy érzi érdemes erre a téma

Remedy 11-30-2006 17:00

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 48433)
Igen általános beszélgetés, de az lenne a kívánatos, hogy Ő mozgassa át a témát a megbeszélések közé, mert akkor Ő is ugy érzi érdemes erre a téma

Nem erzi ugy, de atrakta.... probaljuk meggyozni! :)

Solaris 11-30-2006 17:07

Quote:

Originally Posted by Reaktor (Post 48361)
Nézzünk egy életszerű példát 900 hektáron egy 4 fős szövivel.
Megtámadja az egyik országot egy 890 hekis MF

Adott 3 hadis, valamint egy tolis ország akit a hadisok védenek.

Egy mf ország kitámad a tolisra, és annyira üres marad, hogy mind3 hadis befér hozzá 1-1-1 sereggel.

RÉGI rendszer
1,Észrevéve 1 körről a sereget a tolis riasztja a 3 hadisát, akik 3*1 sereggel kimennek támadni.

A támadó elfoglal a tolis országtól 900*0,07=63 hektárt, felmegy 963 hekire, és lesz vagy 20 ürese.

Ekkor a 3 sereg 1 körre van tőle.
Alábontani nem sok esélye maradt a foglalás miatt.....

A tolis leesett 837 hekire.

A köv körben a 3 sereg beveri 3*60-66 hekire, azaz veszít kb 180-190 hekit.

Leesik 963-185=778 hekire. a tolis, mivel vitte a 3 hadis kap 10% körül, ami 18 heki.
Azaz felmegy 855 hekire.
A jól működő szövetség MESSZE a tolis alá tudta küldeni a támadót.

UJ rendszerben.
A tolis támadóját semmi változás nem éri az első csatában, felmegy 963 hekire.
Majd beverik 1 szer alulról, 2 szer fentről, és veszít 63+31+30 hekit azaz kb 124 hekit.
Odaesik 839 hekire!!

A tolis 837 ről felmegy 13 hekit a zsákmányból való részesedése miatt azaz 850 hekin lesz!

Míg a hadisai sorra
963-7=956
931-3=928
930-3=927

Végeredmény az Mf püfölheti tovább a tolist, pedig a szövetség sereges országai tökéletes ellencsapást mértek.
A hadisok szerepe innentől a szövihelp küldésére szűkül.
A jól megszervezett ellencsapással annyit értek el, hogy a 3 hadis elkerült egymás, és a tolisuk közeléből.

Tényleg jó ez?
Ez a követendő irány?

Ha mindezt az A-ra is kiterjeszjük:

Legyen adva egy több fős klán. Itt ugye a szerepek méginkább ki vannak hegyezve, vagyis méginkább védtelenek a "nem hadisok" a támadásokkal szemben mivel nincs szövi help.

A klántagok 2-3 körre vannak egymástól, együtt mozognak.
Legyen egy termelő törpe 2000 ha-n. és mellette 3-4 haidis 2-3 körre.
(pl ork tábornok)

Korábban egy-egy támadó számára megfontolás tárgyát képezte h ha megtámadja a termelőt akkor nyílván a 3v több hadis reagálni fog rá, ha az egy jól működő klán. Ha a támadó rámegy a termelő törpre akkor a 3 ork akkora sereget tud rá küldeni ami rengeteg földveszteséggel járhat, így a kockázat is nagy. Emellett a védő klán szempontjából a támadót ki lehetett iktatni azzal h a termelő mellől "eltakarítják" a hadisok a támadót.

A mostani rendszerben:
A támadó rámegy a termelő törpére, de hiába van bent mind a 3 hadis csak 1 sereget tudnak felfelé küldeni. Max 2 de ahhoz már a 2. védő hadisnak olyan mértékben kell bontani épületet h az már nem is érné meg. Hozzátéve h ekkora(2000 ha-n) már nagyon sokat számít a sikerességben h alulról v felülről üt a hadis. A támadó a termelő törpét leüti, a 3 hadisból 1 beüt sereggel, a másik kettő meg vagy nem is támad, vagy pattan. A támadó max azt veszíti el amit most szerzett a termelő törpétől, de így össz kb nincs vesztesége, az egyébként meg jól működő klánnál a termelő törpe leesik, és a klántagok szétszakadnak.

-Itt is. Nyílván a jól szervezett, együtt mozgó klánok/szövik járnak rosszul.
A magányos támadók nem. Nekik ez kifejezetten előny.

-Ez már korábban is volt példa, csak azért hoztam fel megint mert így teljes a magyarázat h itt is a jól szervezett klánok járnak rosszul.

Remedy 11-30-2006 17:12

Quote:

Originally Posted by Solaris (Post 48456)
Ha mindezt az A-ra is kiterjeszjük:

Legyen adva egy több fős klán. Itt ugye a szerepek méginkább ki vannak hegyezve, vagyis méginkább védtelenek a "nem hadisok" a támadásokkal szemben mivel nincs szövi help.

..... ez par posttal ezelott mar egyszer el volt meselve, ugyanigy. olvass vissza!

All times are GMT +1. The time now is 02:15.