![]() |
Quote:
Ha észreveszik menjen csak a lista alja felé. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Azért az esetek többségében lehetett tudni.Inkább úgy kellett volna megváltoztani,hogy ha a beütés pillanatában a pontlstában alatta vagyok a célnak,akkor minden seregem,mindenképpen alúlról üssön.Ez is teljesen logikus lett volna.
|
Gondolkozni eddig is kellett. És logika is volt benne.
de értelmetlenné vált h többen menjenek 1 orira. 2 sereggel még lehet számolni, de többel nem. Ha lenne tapasztalatod az A-ban nagyobb ha-n akkor tudnád... |
Quote:
Ha eddig azon múlt az ilyen, hogy az ori gazdája benn volt-e az oriban épp, vagy nem, akkor miért nem lehetett olyanra módosítani, hogy akár benn van, akár nincs, az össze sereg alulról üt? Ez logikus is meg jó is. Szerintem |
nem tudom ez a bizonytalanság mikor és kinél ütötte fel a fejét, ugyanis én minden esetben tudtam számolni h felfelé v lefelé érek be.
...és úgy is lett. Szval nekem a régi rendszer nem volt kiszámíthatatlan. |
teljesen 1et értek.
A támadó seregnek 1xre kellene beérnie... |
Amúgy az eseménylistában másodpercre pontosan akkor üt be a több sereg,tehát nem is értem ezt a változtatást.Hogyan tud a második sereg már felülről ütni,hogy ha ugyanakkor üt be,mikor az első? :)
|
én sem tartom jó ötletnek. szerettem ütni a kitámadó orikat a szövimmel. most viszont.........:(
|
Quote:
|
Ezt a kíszámíthatóségot nem értem. én eddig is tudtam, hogy kb mennyit foglalok felülről és mennyit alulról. Pár heki eltérés volt mindig.
|
Egy picit megemlitem anarchot is. Ott bizonyos esetekben létfontosságu, hogy egy ori pl. minden serege alulrol menjen vkire, tegyük fel egy 3-4 sereges szövis pusztitás igy mennyivel kevesebbet fog okozni lentebbi hekin? jovalta alacsonyabbakat.
az teny, hogy lehet, hogy eddig random volt, de amit Never is irt, hogy ha egy adott mp-ben csapodnak a seregek, akkor miert nem lehetne mindnek alulrol utnie pl? magas hekin, ahol lehetoseg van pl. 2 sereggel ütni alulrol foldre, ahol igenis letfontossagu az, hogy mindketto sereg alulrol menjen, ott ez nagyon nagy hatranyt fog szulni majd...hisz azt a kulonbseget, amennyivel a 2. sereg kevesebbet hoz, azt fedezheti majd az illeto pl. es direkt a fedezes ellen lett novelve a felfedezeshez szukseges katonaigény. |
Vegyünk egy egyszerű helyzetet az A ban.
Van egy termelő törpe 10K hekin, és termel a klánra. Mellette van a klán 2 kőkemény hadisa, hogy védje fedezze, elrettentse a környező országokat a törpéjük megtámadásától. EDDIG: Ha támadás érte a törpét, akkor a beütés előtt visszatámadott a 2 hadi összesen 4 sereggel, és ha ügyesek voltak HATALMAS veszteséget tudtak okozni a támadónak, azaz eredményesen védték a termelőjüket. Az eredeti támadónak nem sok esélye volt alábontani, hisz a törpétől foglalt földdel jóval fentebbre került. EZUTÁN: Megy a 4 sereg a szokásos módon. Az első bemegy alulról, a másik 3 felülről. Az elsőnek van valós értelmes eredménye. A 2-4 támadóhullám pedig eltérő klánlétszám esetén 0 közeli, vagy 0 hekit hoz. Problémák: 1, a támadónak nincs tul sok vesztenivalója, mert az erős fedezet ellenére is alig bukhat többet, mint foglalhat (hacsak nem rontja el a törpe elleni támadás során az alábontást) 2, felborul a klán védelmi fedezési stratégiája, mert a fedezetet nyujtó hadik és a törpe 3 különböző helyre kerülnek a listában. 3, a támadó ujra a törpe közelébe kerülhet, akit immár nem védenek a hadik. EDDIG, ha a fedezetet nyujtó hadisok jól végezték a dolgukat volt esély rá, hogy messze a törpe alá küldjék a támadót, és a törpének volt lehetősége visszafedezni. Kérlek benneteket gondoljátok át az érveket, és mondjatok véleményt. |
Quote:
Ezzel teljesen egyetertek, ez nagy problema, PLANE, hogy a torpeknek nagyon nehez fedezniuk, igy egy ilyen akcio nagy ervagas lehet. Mig eddig, ha a hadi elindult, es a klan kiszurta, es fel tudtak kelteni a ket hadist, akkor visszapattant a 4-6 sereg, es a tamado vagy vedte ezeket, de akkor pattant a torperol, vagy beverte a torpet, es 4-6x bevertek alulrol. Szerintem is nagyon rossz, hogy ez a lehetoseg megszunt. Nagyon kiszolgaltatottak lesznek igy egy klan termeloi. |
Maximálisan egyet kell értsek Reaktor hozzászólásával.
Arról nem is beszélve, hogy már eleve a földfoglalásnál.. mondjuk egymás mellett van egy klán 2-3-4hadisa.. közel s távol senki a vidéken (ami A felsőbb részén, nem ritka dolog).. legközelebbi ország 30körre van vagy hasonló.. aztán egyszer csak mondjuk egy sikeres klántámadás következtében a közelükbe kerül egy ország, amit mind a 2-3-4ori tudna támadni 1-1 sereggel.. mivel az ország védelme tegyük fel beton, ezért örül mindenki, ha egyáltalán felfelé támadással sikerül beütni.. de most a jelenlegi helyzetben esélye sincs a klántársaknak együtt támadni, mert csak az egyik tudná beütni.. aztán a másik 1-2-3 meg malmozik hátha elé pottyan ismét valaki az égből és gyufát húzva döntenek, hogy most Te támadhatsz vagy a Kovács Gizi.. a fedezést ugye el lehet felejteni.. szóval haladjunk, kösszép.. |
Asszem Deni és Reaktor megfoglamazta a lényeget.
A farkasfalka taktikát(több országos v sereges támadást) el lehet felejteni. Akkor is amikor ezzel védenék a full íjjas termelőket és akkor is amikor nincs kit támadni és azért mennének többen... Ez az A-ban hatalmas probléma és leginkább a jól szervezett, együtt mozgó klánokat éri hátrány. Azokat akik eddig is már nem kevés energiát fektettek ebbe az egészbe és abba h a játék élvezhető legyen számukra... Persze azoknak akik csak "úgy" összeverődnek és 50-200 kör távolságra vannak egymástól ez csak jó. Ha tényleg az lett volna a cél az összes módosítással h a különböző szintek topjain és szabin csücsülőket játékra biztassuk akkor ezzel pont az ellenkezőjét érték el. Mivel a több sereges támadás nem működik ezért az lesz az általános h a top-ban megmaradnak a klánok és majd 1-1 orit felvesznek magukhoz akit ellátnak nyerssel és kamikáze módon végighajtják a pontlistán, mivel nagyot nem tud veszteni mert csak max 2 sereg fér be alulról.... Kössz szépen a "fejlesztést".... |
Ati, nem lehetne ezt az egészet mondjuk csak a B, A csoportok kivételével bevezetni?
5-4-3 csoportokban nem annyira vészes ez... |
Bízok abban, hogy olyan sokan szólnak hozzá a témához, hogy Ati áthelyezi a megbeszélésekbe.
Szóljatok szövetségeseteknek, klántársaitoknak, hogy látogassák ezt a topikot, és fejtsék ki véleményűket. |
Én is támogatom, hogy a téma képezhetné megbeszélés tárgyát.
Megmondom őszintén én azt se igazán értem, hogy kerülhetett ez be változásként:confused: Én a tegnap napig azt se tudtam, hogy volt olyan a hódban, hogy valakinek a második számú seregét lefelé számolta volna, miközben a körváltás kezdetekor még alatta volt. Erre a problémára akkor mást kéne kitalálni, mert ez a jelenlegi megoldás nagyon tönkre teheti a további játékot. |
Quote:
Szóval simán kiszedném a 2-1 csoportokból! |
Reaktor, totál egyetértek veled, szerintem nyiss neki topicot a Megbeszélésekbe, és folytassuk ott.
|
Quote:
|
Quote:
Eddig egy témára emlékszem, amit átrakott, a többi mind újraindítva lett ott... Persze lehet, hogy első nekifutásban kidobná az elvetett javaslatok közé, akkor legalább tudnánk, hogy esély nincs a megvalósítására |
HA egy kicsit is érdekelte volna bármelyikünk véleménye akkor ír ide egy pár sort h mi miért....
Sztem semmi esélye annak h ezen változtassanak. Az azonnali pontrendezés egyenes következménye h 1. nem lehet visszakísérni a támadó országot 2. a hadi országok elvesztették a jelentőségüket, így a szövetség elvesztette az egyik legvonzóbb oldalát. Az A ezek után még a jól szervezett klánok számára is unalmas, egysíkú lesz. A hadik nem védenek többet, nincs elrettentő erejük, nem éri meg a vegyes, szerepekre kihegyezett, együtt mozgó profi klán. 3. Az egész módosítás azon a címen fut h azok ellen szól akik a top tetején üldögélnek és nem csinálnak semmit és/vagy szabin vannak. Viszont pont nekik kedveznek. Az A-ban pl a top-ban lévő országok ott is fognak maradni és majd a "csókos" országokat felveszik klánba. Elég egy elérhetetlen törpe és egy etető a többi meg mivel max 1-2 sereg tudja visszatámadni bármilyen támadót így csak sereg kell és végig lehet vinni az A-n az országot. De ue a helyzet máshol is. Pl Az 5. szinten 600 ha a lépési max és akiknek pl 3000 ha-ja van nem fogja érdekelni ha veszít területet, mert max küld egy 40.000es lovas sereget a szerencsétlenek ellen akik 600 ha-n próbálnak boldogulni... 4. Ha valóban a kiszámíthatóság lett volna a célja, akkor azt is lehetett volna ami eddig volt csak pontosabban. a köv körben rendeződik a pontlista. 5.Ne írja azt senki h "a módosításokat a bevezetés előtt megbeszélték és miért nem akkor írtam...." Nem azzal töltöm az életem h mindenféle fórumot olvasgassak és nem is a hódító az életcélom. Eddig azért hódítóztam mert egy jól szervezett klán v szövi élvezetes játékot nyújtott és nem csak "tamagocsizást"... A mostani módosítások után viszont számomra ez eltűnt és valószínű h több évi játék után abba is hagyom egy jóó időre az egészet. ....persze én "csak egy egyszerű hódítós játékos" vagyok/voltam aki némi szórakozást talált a játékban... |
Próbáljunk a témára koncentrálni, mert Atit az nem fogja meghatni, ha valaki abba akarja hagyni, mert.....
Csak akkor lesz esély a többség által támogatott javaslat megvalósulására, ha meggyőzzük Atit, hogy a többség így szeretné, és tényleg ez a jó út. |
A fórum látogatottságából, a hozzászólások számából és a külső-belső fórum megnyílvánulásaiból erre sztem semmi esély.
Nem is gondoltam h meg fogja hatni az h abbahagyom-e. Gazdasági emberként elfogadom h nem kevés munka van 1-1 fejlesztésben és h mivel a hódító egy szolgáltás ezek mind a bázis csoportnak szólnak. Gondolom okkal változtattak ebbe az irányba. Az h én nem tartozom abba a csoportba amelyik számára ez kedvező v. kedvezően fogadta, elfogadom. Ez van. Haladjanak a többség irányába. ...de attól még elmondthatom a véleményem, mint egy fogyasztó, h emiatt számomra már nem vonzó a hódító. (Mellesleg ezzel nem vagyok egyedül, de nem ez a lényeg) |
Nézzünk egy életszerű példát 900 hektáron egy 4 fős szövivel.
Megtámadja az egyik országot egy 890 hekis MF Adott 3 hadis, valamint egy tolis ország akit a hadisok védenek. Egy mf ország kitámad a tolisra, és annyira üres marad, hogy mind3 hadis befér hozzá 1-1-1 sereggel. RÉGI rendszer 1,Észrevéve 1 körről a sereget a tolis riasztja a 3 hadisát, akik 3*1 sereggel kimennek támadni. A támadó elfoglal a tolis országtól 900*0,07=63 hektárt, felmegy 963 hekire, és lesz vagy 20 ürese. Ekkor a 3 sereg 1 körre van tőle. Alábontani nem sok esélye maradt a foglalás miatt..... A tolis leesett 837 hekire. A köv körben a 3 sereg beveri 3*60-66 hekire, azaz veszít kb 180-190 hekit. Leesik 963-185=778 hekire. a tolis, mivel vitte a 3 hadis kap 10% körül, ami 18 heki. Azaz felmegy 855 hekire. A jól működő szövetség MESSZE a tolis alá tudta küldeni a támadót. UJ rendszerben. A tolis támadóját semmi változás nem éri az első csatában, felmegy 963 hekire. Majd beverik 1 szer alulról, 2 szer fentről, és veszít 63+31+30 hekit azaz kb 124 hekit. Odaesik 839 hekire!! A tolis 837 ről felmegy 13 hekit a zsákmányból való részesedése miatt azaz 850 hekin lesz! Míg a hadisai sorra 963-7=956 931-3=928 930-3=927 Végeredmény az Mf püfölheti tovább a tolist, pedig a szövetség sereges országai tökéletes ellencsapást mértek. A hadisok szerepe innentől a szövihelp küldésére szűkül. A jól megszervezett ellencsapással annyit értek el, hogy a 3 hadis elkerült egymás, és a tolisuk közeléből. Tényleg jó ez? Ez a követendő irány? |
Sztem Ati azért nem írt eddig ide,mert nem olvasta,hiszen ez csak egy általános beszélgetés.
|
Quote:
|
Reaktor példáját kibővítve:
az h a 3 hadisból a lemaradó 2 a pontrendezés miatt felülről ütve is átmegy az egyáltalán nem biztos. De amit leírtál az tökéletesen példázza a helyzetet. Minnél nagyobb területről van szó(vagyis nem a példában említett 900 ha hanem pl 2000 ha vagy több) -annál inkább szétszóródik az egyébként jól működő szövi -annál inkább kérdéses h a lefelé támadó maradék seregek vajon beférnek-e vagy pattanak. ...és h jó lenne-e ez? Ha a támadó mf szempontjából nézed akkor igen. Ha ebbe az irányba mentek akkor valszeg az mf-ek vannak többségben. Ugyanis ez leginkább a korábban jól működő, szervezett szövetségekre káros. A magányos támadóknak viszont kifejezetten előnyös... |
Quote:
Mármint h a szövik a saját szervezettségük miatt esnek szét... |
Vki,aki jól tud fogalmazna,és érti is a problémát,nyisson ennek egy topicot a megbeszélésekben.Végülis ezzel nincs mit veszteni :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ha mindezt az A-ra is kiterjeszjük: Legyen adva egy több fős klán. Itt ugye a szerepek méginkább ki vannak hegyezve, vagyis méginkább védtelenek a "nem hadisok" a támadásokkal szemben mivel nincs szövi help. A klántagok 2-3 körre vannak egymástól, együtt mozognak. Legyen egy termelő törpe 2000 ha-n. és mellette 3-4 haidis 2-3 körre. (pl ork tábornok) Korábban egy-egy támadó számára megfontolás tárgyát képezte h ha megtámadja a termelőt akkor nyílván a 3v több hadis reagálni fog rá, ha az egy jól működő klán. Ha a támadó rámegy a termelő törpre akkor a 3 ork akkora sereget tud rá küldeni ami rengeteg földveszteséggel járhat, így a kockázat is nagy. Emellett a védő klán szempontjából a támadót ki lehetett iktatni azzal h a termelő mellől "eltakarítják" a hadisok a támadót. A mostani rendszerben: A támadó rámegy a termelő törpére, de hiába van bent mind a 3 hadis csak 1 sereget tudnak felfelé küldeni. Max 2 de ahhoz már a 2. védő hadisnak olyan mértékben kell bontani épületet h az már nem is érné meg. Hozzátéve h ekkora(2000 ha-n) már nagyon sokat számít a sikerességben h alulról v felülről üt a hadis. A támadó a termelő törpét leüti, a 3 hadisból 1 beüt sereggel, a másik kettő meg vagy nem is támad, vagy pattan. A támadó max azt veszíti el amit most szerzett a termelő törpétől, de így össz kb nincs vesztesége, az egyébként meg jól működő klánnál a termelő törpe leesik, és a klántagok szétszakadnak. -Itt is. Nyílván a jól szervezett, együtt mozgó klánok/szövik járnak rosszul. A magányos támadók nem. Nekik ez kifejezetten előny. -Ez már korábban is volt példa, csak azért hoztam fel megint mert így teljes a magyarázat h itt is a jól szervezett klánok járnak rosszul. |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 02:15. |