Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Általános beszélgetés Hódítós témákban (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=39)
-   -   Hódító v6.1 (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1084)

Kisbér 11-29-2006 15:26

Quote:

Originally Posted by Burning (Post 47706)
arról, hogy felveszed-e moderátornak 10e FT-ért:)

Naigen :D
Meg arról is :D

Annyit nyújtanék, mint Remy :D

Burning 11-29-2006 15:26

ja az:D :D :D

Ati 11-29-2006 15:26

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 47707)
De nem akarok addig nyitni topicot, amíg nem tudom, hogy erről volt-e szó.
Mármint arról a 10 aktív körönként kapok 1 földleadás nélküli extra szabis kört 5letem :D

Néhány hónapig téma volt ez, most már nem az.

Remedy 11-29-2006 15:45

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 47708)
Naigen :D
Meg arról is :D

Annyit nyújtanék, mint Remy :D

Ketlem... angolul se tudsz :)

Jani 11-29-2006 15:54

A szabálymódosítások összességében egyértelműen nehezíteni fogják az életem, de ennek ellenére tetszenek.
Már most tudja a rendszer, hogy nem sokat ütögettem, mindig a felfedezés ment. Kicsit sajnálom, hogy az előző szinten foglalással szerzett földet le kellett adnom aztán meg felfedeztem. Mostantól sokkal jobban be kell védenem, mert mindenki bekeményít majd és ütni fognak a földért. Ki kell fejlesztenem a seregem gyors lecserélésének trükkjeit(sok pénz). Az épületek gyors oda-vissza cseréje még megoldatlan(őrtorony<->barakk).

Alba 11-29-2006 16:04

[*]A fellépési határ fölött szabadságon levő országok területe körönként 1 hektárral csökken. A csökkenés megáll, amint az ország szabadságról visszalép a játékba, amint a fellépési határt eléri, vagy amint a pontlistából kiesik. Először az üres területek vesznek el, ha ez nincs, akkor a meglevő területek közül 1 hektár körönként véletlenszerűen.[/list][list]

HA én elmegyek nyaralni es vagy 650 hekin. Miert kell hoyg veszitsek hektart???
Nem extrem helyen vagyok.

A megoldás szerintem ha vk ia fellépési határ felett van x% kal az veszitsen!

Spy 11-29-2006 16:06

Quote:

Originally Posted by Alba (Post 47742)
[*]A fellépési határ fölött szabadságon levő országok területe körönként 1 hektárral csökken. A csökkenés megáll, amint az ország szabadságról visszalép a játékba, amint a fellépési határt eléri, vagy amint a pontlistából kiesik. Először az üres területek vesznek el, ha ez nincs, akkor a meglevő területek közül 1 hektár körönként véletlenszerűen.[/list][list]

HA én elmegyek nyaralni es vagy 650 hekin. Miert kell hoyg veszitsek hektart???
Nem extrem helyen vagyok.

A megoldás szerintem ha vk ia fellépési határ felett van x% kal az veszitsen!

Bonts 50 hekit 5-ben nem olyan drága a nyers :)

Bogár 11-29-2006 16:16

bocsi, de nem tudok egyetérteni azokkal, akik a földvesztés ellen vannak a fellépési limit fölött... ha szintet akarsz lépni, úgyis elvesznek azok a hekik.

Bogár 11-29-2006 16:23

ha lemondok 1 személyiségről, megmarad a kék szám a nevem mellett?

Ati 11-29-2006 16:24

Quote:

Originally Posted by csunyabogar (Post 47766)
ha lemondok 1 személyiségről, megmarad a kék szám a nevem mellett?

Csökken, a lemondás mértékének megfelelően.

Tuvalu (#3490) 11-29-2006 16:42

1. A feljutási határ felett szabin levő országoknál az adott országra való feljutási határ az érvényes? Azaz ha én a második helyen ülök szabin, akkor nem fogy a földem?
2. A top30%ban eltöltött túl sok idő rontja a lakossági morált. Ez egy kis kék kettesre vonatkozóan 22% vagy ugyanúgy 30%?

Ati 11-29-2006 16:46

Quote:

Originally Posted by Tuvalu (#3490) (Post 47778)
1. A feljutási határ felett szabin levő országoknál az adott országra való feljutási határ az érvényes? Azaz ha én a második helyen ülök szabin, akkor nem fogy a földem?

A fellépési maximum számít, amennyi földet felvihetsz a következő szintre. Ez mindenkinél egyforma. Ötödik szintről például 600 hektárral több területtel nem léphetsz fel, ezért ez a 600 hektárnál magasabban levő országokra vonatkozik.

Quote:

Originally Posted by Tuvalu (#3490) (Post 47778)
2. A top30%ban eltöltött túl sok idő rontja a lakossági morált. Ez egy kis kék kettesre vonatkozóan 22% vagy ugyanúgy 30%?

Ez jelen pillanatban az aktuális szükséglet, kis kék kettessel tehát a 22%. Az emberi tényező miatt ("szúrjunk ki a másikkal, ne engedjük a 30%-ba, én meg a 24%-on még jól elvagyok") látok esélyt arra, hogy ez a későbbiekben módosításra szorul.

-Fegya- 11-29-2006 17:01

Quote:

Originally Posted by Dragon,Szamár :)) (Post 47667)
Amúgy ezt egy olyan javasolta akinek eddig 6 személyiséges orija van :) és elég nagy esélye van a 9-re :) Hajrá Fegya!!!!! Tuvalut pedig már nem érinti ez a változtatás mivel már 10 személyiséges az orija a 11.-ért ha akar akkor dolgozzon megérte!

Köszi a szurkolást, de én most egy ideig abbahagyom a körbejárást.

Különben Kajszinak jobbak az esélyei, mert már hetese van és fordulhat B-ből.

Kisbér 11-29-2006 18:33

"A fellépési határ fölött szabadságon levő országok területe körönként 1 hektárral csökken. A csökkenés megáll, amint az ország szabadságról visszalép a játékba, amint a fellépési határt eléri, vagy amint a pontlistából kiesik. Először az üres területek vesznek el, ha ez nincs, akkor a meglevő területek közül 1 hektár körönként véletlenszerűen."

Ezt most magyarázza már el nekem valaki :) mert mondanak itt össze-vissza mindent... :))

Szóval ez azt jelenti, hogy (1 személyiségest feltételezve)

1:
ha benn vagyok a top30%-ban, akkor ha szabira megyek, csökken a földem

2:
minden szintnek ugye megvan a maximális fellépési hektárszáma. Ha efelett vagyok, és szabira megyek, akkor csökken a hekim, míg el nem éri a maximumot (5. szinten 600 heki, stb, stb, A-ban 100.000 heki)?
Szóval azok az orik, akik A-ban 100e heki alatt vannak azoknak ez nem is érvényes?

Köszike,
Kisbér értetlen Árpád :))

Ui.: Ha a 2. a nyerő, akkor ez így nekem logikusabb lenne:
"Az -aktuális szint- fellépés határ fölött szabadságon levő országok területe körönként 1 hektárral csökken. A csökkenés megáll, amint az ország szabadságról visszalép a játékba, amint a fellépési határt eléri, vagy amint a pontlistából kiesik. Először az üres területek vesznek el, ha ez nincs, akkor a meglevő területek közül 1 hektár körönként véletlenszerűen."

Ati 11-29-2006 18:37

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 47826)
2:
minden szintnek ugye megvan a maximális fellépési hektárszáma. Ha efelett vagyok, és szabira megyek, akkor csökken a hekim, míg el nem éri a maximumot (5. szinten 600 heki, stb, stb, A-ban 100.000 heki)?
Szóval azok az orik, akik A-ban 100e heki alatt vannak azoknak ez nem is érvényes?

Ez a helyes.

FJORD 11-29-2006 20:09

2/B csoportból való fordulás esetén az 1/A-ban levő országnak a 2/B ország személyiségeinek megfelelő feltételeket kell teljesítenie.

Tehát amikor 3-ból 2-be fordulok akkor úgy kell választanom, hogy az 1 be is ez leszek?

Ati 11-29-2006 20:15

Quote:

Originally Posted by FJORD (Post 47889)
2/B csoportból való fordulás esetén az 1/A-ban levő országnak a 2/B ország személyiségeinek megfelelő feltételeket kell teljesítenie.

Tehát amikor 3-ból 2-be fordulok akkor úgy kell választanom, hogy az 1 be is ez leszek?

Nem.

Ha van országod az 1/A-ban, és a 2/B-ből szeretnél fordulni az 5. szintre, akkor hiába 1 személyiségű az A-s országod (top30%-ot kéne csak teljesítenie), ha a B-s országod mondjuk 3 személyiségű, akkor az A-ban nem a top30%-ot kell teljesíteni (ami az 1 személyiség feltétele), hanem a top15%-ot, ami a 3 személyiség feltétele. (A 3 onnan jön, hogy a B-s országodnak 3 személyisége van a példában.)

Ez mennyire lett érthető? :)

Synkel 11-29-2006 20:18

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 47893)
Nem.

Ha van országod az 1/A-ban, és a 2/B-ből szeretnél fordulni az 5. szintre, akkor hiába 1 személyiségű az A-s országod (top30%-ot kéne csak teljesítenie), ha a B-s országod mondjuk 3 személyiségű, akkor az A-ban nem a top30%-ot kell teljesíteni (ami az 1 személyiség feltétele), hanem a top15%-ot, ami a 3 személyiség feltétele. (A 3 onnan jön, hogy a B-s országodnak 3 személyisége van a példában.)

Ez eléggé:)
Lehte hiba volt A-ban elfet választanom?:rolleyes:

Dragi 11-29-2006 20:18

Quote:

Nem.

hát nekem kínai, de biztos

FJORD 11-29-2006 20:19

Quote:

Nem.

Teljessen. Nem volt számomra egyértelmű, hogy két ori van

kiep 11-29-2006 21:28

:confused: :confused: :confused: Egy kérdésem lenne. Minden újítás tetszik, és tök jó, hogy mindent megtesznek a hódító tökéletesítéséért, de miért kell szivatni azokat, akiknek több személyiségük van? Igaz nekem még csak 3 van, de néhány csoportban a top 30-ban is szenvedés bemtmaradni, nemhogy top15-ben, és ez már csak romlani fog... Az elgondolás jó lenne, de ez szerintem túl drasztikus!

kiep

Smooth Scroller 11-29-2006 21:32

pont ezt mondtam en is, de nem csatlakozott (ezidaig) senki a velemenyemhez. le is irtam, ami sztem kb elfogadhato/teljesitheto lenne.

Bálintka 11-29-2006 21:33

Tehát összegezzük. Nem mehetek TOP30-ban szabira, mert kéthónap múlva eltűnik az orim, de nem is léphetek szintet, mert a következő szinten a több személyiséggel rendelkező orim nem bírja elérni a TOP-ot. Ezt azért kipróbálom, milyen új életet kezdeni mondjuk 10 hekivel. Ez egy jó embert próbáló célkitűzésem lesz. :D

Apropó. 5/xben sokan vannak akik 600 fölé teljesítik orijukat, ott egy 9-es ori hogy teljesítse az első helyezetet? legyen 650 hekije, hogy 336 kör múlva lerombolhasson 50-et

FJORD 11-29-2006 21:34

Quote:

Originally Posted by kiep (Post 47934)
:confused: :confused: :confused: Egy kérdésem lenne. Minden újítás tetszik, és tök jó, hogy mindent megtesznek a hódító tökéletesítéséért, de miért kell szivatni azokat, akiknek több személyiségük van? Igaz nekem még csak 3 van, de néhány csoportban a top 30-ban is szenvedés bemtmaradni, nemhogy top15-ben, és ez már csak romlani fog... Az elgondolás jó lenne, de ez szerintem túl drasztikus!

kiep

pláne, hogy 1re több kékes ország van és mivel bnekiki nehezebba tovább jutás nem és többen is lesznek valahol fel fognak torlódni.

Esetleg majd 1-2 év mulva létre lehetne hozni nekik egy külön csoportot :D

FJORD 11-29-2006 21:36

Quote:

Originally Posted by Bálintka (Post 47940)
Tehát összegezzük. Nem mehetek TOP30-ban szabira, mert kéthónap múlva eltűnik az orim, de nem is léphetek szintet, mert a következő szinten a több személyiséggel rendelkező orim nem bírja elérni a TOP-ot. Ezt azért kipróbálom, milyen új életet kezdeni mondjuk 10 hekivel. Ez egy jó embert próbáló célkitűzésem lesz. :D

Apropó. 5/xben sokan vannak akik 600 fölé teljesítik orijukat, ott egy 9-es ori hogy teljesítse az első helyezetet? legyen 650 hekije, hogy 336 kör múlva lerombolhasson 50-et

Ne ez tényleg jó kérdés

Szecsa 11-29-2006 21:37

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 47896)
Lehet hiba volt A-ban elfet választanom?:rolleyes:

Gondba leszel a (5) es (6)-s orijaidnal :) de sebaj, majd ütsz keményen meg izé... :) fedezni amugyse tudnál az olcso igények miatt :D

Ati 11-29-2006 21:39

Quote:

Ezeket nem tudom honnan szedted, de hogy nem olvastad el, hogy miről volt eddig szó, az egészen biztos.

Cassandra 11-29-2006 21:39

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 47939)
pont ezt mondtam en is, de nem csatlakozott (ezidaig) senki a velemenyemhez. le is irtam, ami sztem kb elfogadhato/teljesitheto lenne.

És ezt leírtad akkor is, amikor megbeszélték, hogy ez így legyen?
Nincs kis kék számom, de mire lesz, addigra sztem én magam fogom elvárni magamtól, hogy egyre többet és többet teljesítsek.
Egyetlen egyszer fordult eddig elő, hogy nem az első 20-30-ból léptem fel, de az erősen menekülős fellépés volt, ha én full kezdőként ott tudok lenni a 15%ban, akkor kis kék kettessel, hármassal, akárhányassal sem lehet ez nehezebb(mondjuk az is tény, hogy kis kék kilencesre nem törekszem):)

Bálintka 11-29-2006 21:39

OK aláírom minden stratégiai játékot easyn nyomok, gyenge vagyok. Hü**e gyerekeknek nem jelenik meg a Hódító 5.5-ös régi változata? Mondjuk www.hoditokids.hu néven? :P

Bálintka 11-29-2006 21:41

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 47948)
Ezeket nem tudom honnan szedted, de hogy nem olvastad el, hogy miről volt eddig szó, az egészen biztos.

A fellépési határ fölött szabadságon levő országok területe körönként 1 hektárral csökken. A csökkenés megáll, amint az ország szabadságról visszalép a játékba, amint a fellépési határt eléri, vagy amint a pontlistából kiesik. Először az üres területek vesznek el, ha ez nincs, akkor a meglevő területek közül 1 hektár körönként véletlenszerűen.

ez nem az?

Ati 11-29-2006 21:42

Quote:

Originally Posted by Bálintka (Post 47950)
OK aláírom minden stratégiai játékot easyn nyomok, gyenge vagyok. Hü**e gyerekeknek nem jelenik meg a Hódító 5.5-ös régi változata? Mondjuk www.hoditokids.hu néven? :P

Nem, de ha kapsz nehezítést (plusz személyiség), akkor most már minden további nélkül visszamehetsz easy fokozatba, és a plusz személyiség eldobásával nem kell a nehezített feltételeket teljesíteni, ergo nemigen változik semmi. Ha úgy érzed, hogy készenállsz a kicsit nehezebb fokozatra, akkor megtartod a 2 személyiséget.

Szecsa 11-29-2006 21:45

Quote:

Originally Posted by Bálintka (Post 47950)

Te nagyon kész vagy, teso :D :D :D
Szerintem, kerjel segitseget egy kicsit, olvasgass sugot, es akkor atterhetsz lassan a normal jatekra :)
s hidd el, eleg sokan jatszak easy-n a hoditot :)

Gyerek 11-29-2006 21:45

Ati kaptam klán mnt-t de nem tudom elfogadni mert nem jelent meg a megnemtámadási menüben :)

Ati 11-29-2006 21:48

Quote:

Originally Posted by Gyerek (Post 47959)
Ati kaptam klán mnt-t de nem tudom elfogadni mert nem jelent meg a megnemtámadási menüben :)

Köszi, ezt észrevettem, kérd el újra. :)

lacqa 11-29-2006 21:49

Quote:

csak a max fellépési föld eléréséig csökken. én nem ismerek olyan csoportot ahol ez 10 heki :p :)

a másikra: ha sokan vannak 600 felett, akkor könnyebb teljesíteni a 600-at, már csak statisztikai alapon is.

lacqa 11-29-2006 21:52

Quote:

Originally Posted by Bálintka (Post 47954)
A fellépési határ fölött szabadságon levő országok területe körönként 1 hektárral csökken. A csökkenés megáll, amint az ország szabadságról visszalép a játékba, amint a fellépési határt eléri, vagy amint a pontlistából kiesik. Először az üres területek vesznek el, ha ez nincs, akkor a meglevő területek közül 1 hektár körönként véletlenszerűen.

ez nem az?

ez az. olvasd el még egyszer! tudom mindjárt 11: ezért segítettem... :)

Smooth Scroller 11-29-2006 22:09

ketlem, hogy a 9es szemelyisegu orinak eleg lenne az 5. csoportban 650 heki...

director 11-29-2006 22:14

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 47977)

de olyan 2500 körül már esélyes.. 600tól már csak egy köpésre van:)

Ati 11-29-2006 22:16

Quote:

Originally Posted by Smooth Scroller (Post 47977)

Akkor olyan helyre fordul, ahol 400 is elég...

Bálintka 11-29-2006 22:23

Quote:

Originally Posted by lacqa (Post 47962)
csak a max fellépési föld eléréséig csökken. én nem ismerek olyan csoportot ahol ez 10 heki :p :)

a másikra: ha sokan vannak 600 felett, akkor könnyebb teljesíteni a 600-at, már csak statisztikai alapon is.

Köszi Lacqa leesett.
Bocsi Ati a kötözködésért. Aggodalom nélkül visszaléptem Szabira.

All times are GMT +1. The time now is 18:38.