Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Segítség (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=13)
-   -   Járhat ezért kitiltás? (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1079)

Panyi 11-28-2006 21:15

Sziasztok!

Szerintem, ha egy szövi felbomlik és ugy folytatja az jksz, msn mellett simán összehangolható marad a szövitagság, szóval ez már így nem korrekt. Ha felbomlik, elmennek szabira, és miután visszajönnek, (ki mikor), és a másik fél kezdeményez az mf-ek ellen az már nem jksz...
Velem is előfordult, hgy az egyik tagunkat úgy le ütötték, hogy szét kellett válnunk, de ilyenkor beiktattunk szabit, és már nem egyből folytatódott a háború, esetleg csak néhány héttel később, mikor újra szöviként összeakadt a kardunk....

Kisbér 11-28-2006 21:49

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 47473)
Azaz ha ki akarok tolni 4 mf-el, akkor elkezdjük ütni mindet, ők meg avgy hagyják, vagy mennek anarchba? Most röhögtetsz?

Jut eszembe, Ati az elején írta, hogy egyéni elbírálás alá esik

Ati azt arra írta, hogy az olyan esetek, amikor valaki szándékosan zúz egy országot, mert ebben leli a kedvét. Annak az anarch-ba juttatása esik egyéni elbírálás alá...

A 4 szövisből mf-akciózásra még nem reagált...

laci 11-28-2006 22:04

Szvsz aki elhiszi, hogy egy régóta együttműködő, összeszokott szövetség egyik napról a másikra, háború közben spontán módon szétesik, és utána semmilyen formában nem kommunikálnak, de egymástól függetlenül folytatják a még szövetségként elkezdett harcot, naszóval aki ezt elhiszi, az szeletelje fel magának a Holdat, finom sajtból van az :D

richardka 12-22-2006 07:18

Quote:

Originally Posted by Kisbér (Post 47502)
Ati azt arra írta, hogy az olyan esetek, amikor valaki szándékosan zúz egy országot, mert ebben leli a kedvét. Annak az anarch-ba juttatása esik egyéni elbírálás alá...

Azért érdekes ez, ha mondjuk lelop vagy betámad és én megboszulnám mindjárt anarchba kerülök. Mert ugye a bosszu nem 1-2 gyilokrol szol hanem 10-12 gyilokrol meg ugye egyebekről

Cece 12-22-2006 08:22

Quote:

Originally Posted by richardka (Post 58396)
Azért érdekes ez, ha mondjuk lelop vagy betámad és én megboszulnám mindjárt anarchba kerülök. Mert ugye a bosszu nem 1-2 gyilokrol szol hanem 10-12 gyilokrol meg ugye egyebekről

Azt hiszem erről nem volt szó.
Nem tudom miként kerül elbírálásra a dolog, csupán feltételezem, hogy ez főként az 5. csopi alsó régióira vonatkozik.
Ha valaki lelop vagy bármi módon "kikezd" veled és te bosszúból beütöd 10x azért nem hinném, hogy áthelyezés jár. Bár célszerű felmérni a helyzetet. Ha ez az 5. csopiban történik, akkor gondolni kell arra, hogy esetleg a játékos még kezdő és csak próbálkozik. Ilyenkor meg kell mutatni neki ki az úr a háznál, de nem kell elvenni a kedvét. Egy kis száraz + vihar + 2-3 ütés és sztem elég is. A felsőbb szinteken azért már más a helyzet. Ott mindenki tudja mit miért tesz (kellene). :D
Az áthelyezést inkább érzem indokoltnak, ha egy ország vagy szövetség lebetonozza magát az 5. csopi alján és puszta élvezetből illetve csak azért mert megteheti, öli a "friss" orikat, ez álltal lehetetlenné téve a fejlődésüket és a játékukat; nah azért már szerintem simán jár az anarch.
Persze nem győzöm hangsúlyozni, hogy ez csak feltételezés. Nem látok bele Ati fejébe, de én büntetném.

Reni 03-14-2007 08:24

Szövetségesek között, ha az egyik nem tud gépnél lenni és megkéri a másikat, hogy nézzen rá az orijára piacozzon, építkezzen, küldjön karavánt, gyártson katonát, építsen át neki ha szükséges ..... én úgy tudom, hogy ez szabályellenes......rosszul tudom?

Tsobi 03-14-2007 13:15

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 80127)
Szövetségesek között, ha az egyik nem tud gépnél lenni és megkéri a másikat, hogy nézzen rá az orijára piacozzon, építkezzen, küldjön karavánt, gyártson katonát, építsen át neki ha szükséges ..... én úgy tudom, hogy ez szabályellenes......rosszul tudom?

Tökéletesen jól tudod :D

Reni 03-14-2007 13:53

de ennél kicsit hosszabban adjál nekem igazat légyszi :) mert valaki arról akar meggyőzni, hogy nem nekem van igazam, ez alapján:

"Tisztában vagyok a több ország irányítására vonatkozó szabályokkal. Szövetségben vagyok, és nem mindig férek hozzá a géphez, ezért meg szeretném kérni a szövetségesemet, hogy időnként nézzen rá az országomra. Lehet ebből baj?
Igen, lehet.

Először is bármikor ellophatják országodat, ha valakinek megadod a belépési adataidat, amivel több hónap munkáját tudják pillanatok alatt tönkretenni. Ha olyan valakinek adod meg az adatokat, akiben megbízol, az sem garantálja, hogy hozzá nem lépnek be illetéktelenek, és nem szerzik meg a Te adataidat is.

Ezen túlmenően, ha bármilyen egyéb gyanús jel, akció párosul az országokhoz, akkor az egy helyről való belépés elegendő plusz bizonyítéknak számít a szabálytalanság megállapításához, így országod akár az anarchista csoportba is kerülhet, az ezzel járó büntetésekkel együtt.

Ezért SEMMIKÉPPEN nem javasoljuk, hogy a szövetségesek egymásnak megadják belépési adataikat, és egymás országát gondozzák."

...és milyen büntetést kaphat ha mégis megteszi?

Valezius 03-14-2007 14:00

Ez az idézet sokkal érdekesebb, gyakorlatilag megengedi, hogy belépj a szövetségesed országába és piacozz neki, bár én inkább nem próbálom ki :)

Tisztában vagyok a több ország irányítására vonatkozó szabályokkal. A szövetségeseimmel néha összejövünk nálam egy bulira, és mindenki itt nézi meg az országát az én gépemről. Mire figyeljünk?
Ez nem egy túl szerencsés felállás. Ha mindenképpen muszáj, akkor védővarázslatok felrakása, piacozás a maximum. Semmilyen akciót ne indítsatok ilyen esetben. Amennyiben ez más gyanús tényezőkkel, akciókkal párosul, sajnos az anarchista csoportba helyezést kockáztatja, ezért az ilyen helyzeteket nem ajánljuk.

Reni 03-14-2007 14:05

Ati egyértelműsíthetné ha erre jár :) szeretném ha nekem lenne igazam :)

..tehát mi az ami még megengedett, és mi az ami nem azok közül, amit felsoroltam?
köszi

Remedy 03-14-2007 14:17

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 80166)
de ennél kicsit hosszabban adjál nekem igazat légyszi :) mert valaki arról akar meggyőzni, hogy nem nekem van igazam, ez alapján:

"Tisztában vagyok a több ország irányítására vonatkozó szabályokkal. Szövetségben vagyok, és nem mindig férek hozzá a géphez, ezért meg szeretném kérni a szövetségesemet, hogy időnként nézzen rá az országomra. Lehet ebből baj?
Igen, lehet.

Először is bármikor ellophatják országodat, ha valakinek megadod a belépési adataidat, amivel több hónap munkáját tudják pillanatok alatt tönkretenni. Ha olyan valakinek adod meg az adatokat, akiben megbízol, az sem garantálja, hogy hozzá nem lépnek be illetéktelenek, és nem szerzik meg a Te adataidat is.

Ezen túlmenően, ha bármilyen egyéb gyanús jel, akció párosul az országokhoz, akkor az egy helyről való belépés elegendő plusz bizonyítéknak számít a szabálytalanság megállapításához, így országod akár az anarchista csoportba is kerülhet, az ezzel járó büntetésekkel együtt.

Ezért SEMMIKÉPPEN nem javasoljuk, hogy a szövetségesek egymásnak megadják belépési adataikat, és egymás országát gondozzák."

...és milyen büntetést kaphat ha mégis megteszi?

Nem tudod ertelmezni azt, amit beideztel?

Kiemelem megegyszer, hatha ugy jobban latod.

Szepen oda van irva, mit kaphat - anarchot.

Nem ertem, ha mar ezt a reszt szepen megtalaltad, mi a kerdesed.

Ide van irva, vilagosan, hogy ne add meg a szovidnek a belepesi adataid, ha megis megteszed, magadra vess, ha mesz anarchba....

Valezius 03-14-2007 14:19

Ez nem ilyen egyszerű szerintem. Mert ha szabad piacozni a szövetségesnek, akkor az a szövi, aki ezt nem teszi hátrányba kerül azzal szemben aki igen.

Remedy 03-14-2007 14:22

Quote:

Originally Posted by Valezius (Post 80173)
Ez nem ilyen egyszerű szerintem. Mert ha szabad piacozni a szövetségesnek, akkor az a szövi, aki ezt nem teszi hátrányba kerül azzal szemben aki igen.

Hat ha azt hatranynak nevezed, hogy tuti nem fogsz arra ebredni, hogy anarchban az orid, es azt se tudod miert, akkor legyen hatrany :P

Valezius 03-14-2007 14:27

Ha nem lehet piacozni, akkor nincs hátrány, akkor kockázat van előnnyel szemben.
Ha viszont szabad, akkor nincs kockázat, és aki nem a szabályok peremén játszik, az hátrányba kerül.
Én így látom.

Kisbér 03-14-2007 14:40

És hol marad a lelkiismeret? :D:D:D:D

Valezius 03-14-2007 14:45

Lelkiismeret, viccelsz? Ha nem csalás, akkor nem az.
De azért továbbra is azt mondom: "én inkább nem próbálom ki "
Egyébként is egy olyan szabálynak, amit nem lehet betartatni semmi értelme, egyetlen játékban vagy versenyen se.
Akkor vagy meg kell teremten ia betartatás feltételeit, vagy legalizálni kell bizonyos feltételek mellett.

szamóka 03-14-2007 14:45

Quote:

Originally Posted by Reni (Post 80127)

Védővarik + piac. Ez még belefér, a többiért jár a "Szabályos játék védelme" nevű anarchos beutaló.

Grabi 03-14-2007 14:48

más topicba pont erről volt szó. akkor azt írta Ati(kérlek írd le, ha rosszul idézlek), hogy amíg nem párosul hozzá más ori ellen való akció, úgy nyugodtan.

és bár ellenzem, hogy lehessen piacolni, de azt is tudom, hogy ritka az olyan ember, aki mindig itt tud lenni mikor visszaér a nyersi. és mivel hatalmas stratégiai előny a nyersi birtoklása és ezt egyszerűen nem engedheti meg egy szövi h elvesszen, így kénytelen belépni a másikhoz kitenni.

Kutyuleee 03-14-2007 14:53

Quote:

Originally Posted by Hüpike (Post 80179)
más topicba pont erről volt szó. akkor azt írta Ati(kérlek írd le, ha rosszul idézlek), hogy amíg nem párosul hozzá más ori ellen való akció, úgy nyugodtan.

és bár ellenzem, hogy lehessen piacolni, de azt is tudom, hogy ritka az olyan ember, aki mindig itt tud lenni mikor visszaér a nyersi. és mivel hatalmas stratégiai előny a nyersi birtoklása és ezt egyszerűen nem engedheti meg egy szövi h elvesszen, így kénytelen belépni a másikhoz kitenni.

Én se örülök neki, mert ha látja hogy jönnek és nincs otthon a szövitag ép, akkor belép és teletömi ijjal, ami ugye "csak" piacozás, de óriási segitség.

Grabi 03-14-2007 15:01

így van, emiatt nem gondolom, hogy jó így. akár azzal az árral, hogy elvész a nyersi

Valezius 03-14-2007 15:05

De ha ezt se lenne szabad, akkor belépne telefonról és le se bukhat. Vagy rosszul gondolom?

Reni 03-14-2007 18:22

Remy a flegma stílusból légyszi vegyél vissza, amíg én normális hangnemben szólok, tőled is elvárom.....segítséget kértem és nem kioktatást még ha igazad is van, lehetne kicsit szerényebben is :)

Az idézetet nem én egerésztem ki előszöris, hanem az, akit arról szeretnék meggyőzni, hogy amit állít szabálytalan dugta az orrom alá....
valahol érzem én is hogy valami nem smafu ebben, ezért kértem hogy erősítsetek meg benne....mert nekem annyira nem volt egyértelmű.
...de köszönöm, hogy hozzászólásoddal megtámogattál :P

Reni 03-14-2007 18:26

Quote:

Originally Posted by Kutyuleee (Post 80181)
Én se örülök neki, mert ha látja hogy jönnek és nincs otthon a szövitag ép, akkor belép és teletömi ijjal, ami ugye "csak" piacozás, de óriási segitség.

teljesen igazad van, én is így látom

Synkel 03-16-2007 19:25

Na szóval, piacolni, meg védővarikat feltenni lehet. Azzal "csak" azt kockáztatod, hogy télleg ellopják az oridat, esetleg olyasmit tesznek a nevedben, ami anrchos következményt von maga után:) Ellenséges akcióktól őrizkedni kell, és ez esetben pl a gömbözés is ellenséges akciónak minősül.

Reni 03-18-2007 21:05

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 80497)
Na szóval, piacolni, meg védővarikat feltenni lehet. Azzal "csak" azt kockáztatod, hogy télleg ellopják az oridat, esetleg olyasmit tesznek a nevedben, ami anrchos következményt von maga után:) Ellenséges akcióktól őrizkedni kell, és ez esetben pl a gömbözés is ellenséges akciónak minősül.

ezzel azt akarod igazolni, hogy teljesen legális, ha látom, hogy csattog valaki a szövim felé...én fogom a cókmókom átcuccolok hozzá lecserélem a pacikat íjakra? hiszen csak piacoztam ...

hát nem tudom, nekem erős kétségeim vannak

Bea Baba 03-18-2007 21:17

valahogy nekem is:o

laci 03-18-2007 21:36

Mint ahogy sokan másoknak is, folyt is erről bősz vita már nem egyszer, de maradt ez a képlékeny határ a szabad és a nem szabad között.

Bea Baba 03-18-2007 21:39

én ugytudtam h semien szin alatt nem szabad:o de nah jó papnő holtig tanul:D

Reni 03-18-2007 22:28

Jó lenne tudni Ati mit mond erre

Killer 03-20-2007 09:18

én ahogy olvasgattam a témában az van megengedve,hogy ha a szövikkel összeülünk mondjuk havonta egyszer akkor ott mindenki benézhet piacozni+fórumozni az orijába!!na most ha te kiadod a szövidnek a jelszót és ő bármikor piacozik esetleg bevéd ha te nem vagy otthon,akkor szerintem gyűlik szépen a hibapont,ha pedig eléritek a határértéket akkor anarch!:D

Peter 03-20-2007 19:28

Quote:

Originally Posted by taszi (Post 81074)
én ahogy olvasgattam a témában az van megengedve,hogy ha a szövikkel összeülünk mondjuk havonta egyszer akkor ott mindenki benézhet piacozni+fórumozni az orijába!!na most ha te kiadod a szövidnek a jelszót és ő bármikor piacozik esetleg bevéd ha te nem vagy otthon,akkor szerintem gyűlik szépen a hibapont,ha pedig eléritek a határértéket akkor anarch!:D

szerintem ez nem így működik :)

Killer 03-20-2007 20:46

Quote:

Originally Posted by Peter (Post 81311)
szerintem ez nem így működik :)

ezt végülis csak Ati tudja pontosan,és érthető okokból ő nem adja ki az infót!:DD

-Fegya- 03-20-2007 21:51

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 80497)

Én is úgy tudom, hogy ilyet lehet. Úgy emlékszem, ezt Ati avval szokta kiegészíteni, hogy ha más gyanús körülmény is felmerül, akkor anarch.

Synkel 03-23-2007 15:23

Quote:

Originally Posted by -Fegya- (Post 81333)
Én is úgy tudom, hogy ilyet lehet. Úgy emlékszem, ezt Ati avval szokta kiegészíteni, hogy ha más gyanús körülmény is felmerül, akkor anarch.

Igen. Szal csak a gyanús körülményekre kell odafigyelni:)

NeTi 03-25-2007 10:51

Sziasztok!

1 mészár
1 pusztít
1 foszt

Ha nem bírja szabizzon ki vagy írjon. Szabad akarat.

Szerintem.
;)

laci 03-25-2007 11:08

Quote:

Originally Posted by NeTi (Post 82229)
Sziasztok!

1 mészár
1 pusztít
1 foszt

Ha nem bírja szabizzon ki vagy írjon. Szabad akarat.

Szerintem.
;)

Mi van???! :eek: :eek:

Kubbi 03-25-2007 17:32

Én úgy tudom, hogy addig mindenképpen lehet mészárolni, amíg 1x sem írt.
Valahol valamelyik topik kb 10e hsz-ében olvastam.:)

Remedy 03-25-2007 20:22

Quote:

Originally Posted by Kubbi (Post 82261)
Én úgy tudom, hogy addig mindenképpen lehet mészárolni, amíg 1x sem írt.
Valahol valamelyik topik kb 10e hsz-ében olvastam.:)

Ketlem hgy barmi koze lenne ahhoz, hogy mit ir, vagy mit nem...

Tulipán 03-25-2007 21:01

Quote:

Originally Posted by Ati (Post 68597)
Túlzásokba ne essünk. Első lépés a diplomácia. Ha odáig se jutott el valaki, hogy szóljon a másiknak, hogy hé, állj már le, akkor értelemszerűen nem lesz kitéve az, aki támadja.

Tessék szerintem Kubbi erre gondolt. Remélem :D

Kubbi 03-25-2007 21:31

Quote:

Originally Posted by Tulipán (Post 82283)
Tessék szerintem Kubbi erre gondolt. Remélem :D

Jujj!! :D

Igen erre gondoltam...
Küldök egy zöld pontot ezért.

Én soha nem találtam volna meg. :)

All times are GMT +1. The time now is 06:57.