![]() |
Quote:
Nem kell létrehozni semmijen alklánokat, ez csak megfogalmazás kérdése. Ahogy én képzelem így zajlana: 1. Klántámadás menü - támadó orik kijelölése saját klánból (pld. 3 db ori 97000 pont) - a célpont klán kijelölése (megjelenik a klán összetétele) - a célpont klán bizonyos orijainak kijelölése amit támadni akarunk (3 db ori 99000 pont) 2. A klántámadás 3 db ori ellen zajlik 3 db oriból a leírt feltételekkel 3. A célpont klán másik 3 tagja pld szintén kijelölheti a támadó klán kitámadott tagjait és támadhatja, ahogyan az is akit éppen támadnak. Még mindig nem hallottam indoklást, hogy ez milyen negatív következményekkel lenne a kisebb klánokra...Azon kívül persze, hogy "CSAK" vagy "NAGYON rossz ötlet". Észérvekkel jobban meggyőzhető lenne mindenki sztem. |
Quote:
És melyik eredeti ötletemhez? Jó lenne ha nem nyitott mondatokban kéne beszélgetni :( Mindenki találgasson, hogy vajon mire gondolsz amikor azt mondod rossz... hmmm Sokkal érdekesebb lenne a játék mindenkinek, ha pld hozzá lehetne férni egy 50% bányás törpéhez is 23K hekin vagy egy 50% bankos kereskedőhöz bárhol is legyen a csopiban bármelyik klán védelme alatt... Ebben nincs semmi rossz, csak annak akik a gazdasági hatalmukat féltik. |
Monro, szerintem az a rossz a javaslatodban, hogy ha valaki így támad, akkor pillanatok alatt meg fogja tudni a fél csoport, hogy kitámadott és a kitámadott orik tömegével kapnák a viszatámadást.
Akkor inkább ötvözni kéne az eredeti javaslatomat (ténylegesen létrejönnek az alklánok), a Te javalatod feltételeit, valamint Xeper javaslatát. |
Quote:
A lényeg, hogy jól működjön. Valaki ötvözze ha tudja miért teszi, mert sztem kerek ez ugy is ahogy leírtam. Az egyetlen dolog amit még nem látok világosan, hogy miként lehet ezt megjeleníteni a klánháború menüpontban és a távolbalátás eredményében :( Mondjuk szerencsére ez nem is az én dolgom :) |
Quote:
Mindenesetre én nem feltétlenül tartom életképesnek: eltűnnének a termelők a játékból (és most nem a brutális mértékben termelőkre gondolok, hanem a mostani átlagra), mindenki a védelemre gyúrna, mert nem érvényesül a klán védelme -mindenkinek kellene otthon tartania egy határozott sereget. Tehát azt a felét helytelenítem, hogy a támadó határozza meg a célországokat a klánon belül. Lehessen azzal taktikázni, hogy felosztod a klánt alklánra, de pl úgy, hogy a termelőt védők közé ágyazod... vagy valami hasonlóval :) |
Quote:
Megtámadod a termelőt? Ok... Eleve 3 orit kell támadni minimum és 20% maluszod van. A klánja másik fele plusz a támadott klán is büntethet! Nem lenne ez annyira sétagalopp! Az extrém termelők viszont megszűnnének az tuti! |
Részben jogos...
Viszont nekem ez túlságosan is derült égből villámcsapásos harcnak tűnik. |
Quote:
|
Quote:
Csak azt támadhatod ily módon akinek elötte küldesz egy hadüzit klánszinten x felkészülési idővel. |
Quote:
Még az is kellene, hogy a részklánok ne csak 1-1 támadás erejéig jöjjenek össze: legyen minimális ideje... 3-4 nap -azaz ennyi ideig fent kell tartani a részklánt, esélyt adva a visszacsapásra, illetve más klánoknak is lehetőség egy ütésre. |
Quote:
Szerintem én megindokoltam, hogy miért tartom rossznak az ötletet:) És arra a korábbi ötletedre gondoltam, ami kláncsaták megreformálása néven futott jó ideig, aztán valahogy elsikkadt... És továbbra sem értem, hogy egy kis klán hogy tudná megtámadni a 23k hekis törpét vagy bankos orit. Összeállnak 8-an, és beverik a törpit? Ha nem így, akkor gáz lesz a távolságokkal. És 8 oris klánrész mennyit hozna 1 támadott oritól? |
Quote:
Hadüzi klánszinten és aztán azt támadsz meg a klánból akit ki tudsz rakni és minimum 3-an vannak. 2 fős klánt csak "egyben" lehet támadni. Teljesen felesleges "egyben tartani" amikor a támadó állítja össze a célpontot! |
Quote:
2. A "túlerőbónuszos" javaslatomnak semmi köze nincs a mostani problémához, ugyanis attól még nem lesz támadható (legfeljebb átüthető) egy 9 millás klán pld. 3. Ha összeállnak 8-an akkor is minimum 3 oris részklánt kell támadniuk és csak akkor lesz eredménye (pontosan mint ma) ha a két legnagyobb ori közt az 1/3-ados szabály fennáll. (1/3-os szabály: ha 3x nagyobb az 1-ik akkor a foglalás mértéke nulla) 4. Leköteleznél ha nem kéne valamit 5x leírni csak azért mert nem olvasol, csak hozzászólsz. :) |
Nos akkor a régi alapjavaslat:
Lehessen egy klán klánrészére támadni. (akár teljes klánnal, akár másik klánrésszel) - a támadott klánrészt a támadó állíthatja össze (azt mondom, h egy 5 fős klánból pld a 3.-4. és az 5-ös ori a célpont) - a támadó és támadott klánrész is minimum 3 főből kell, hogy álljon - a klánrész minimum a fele kell, hogy legyen a klánja teljes méretének - minden klánrész 20% alapvédőbónusszal rendelkezik A technikai megvalósításán nem gondolkodtam azóta de ha az érdeklődés olyan akkor szívesen filozok rajta picit :)[/quote] Szerintem akkor megoldaható ez ha mondjuk egy 1milla pontos kaln kimegy egy 600 000 pontosra.Ugy hogy 3 tag alkot egy alklánt. A 600 000 k s kalnnak 2 lehetőséget kell biztosítani. 1. Visszatamadhassa az alklánt. 2. Megtamadhassa a főklánt is ugy hogy az alkaln tamadotavjat kapjak tavnak.Igy 2 szer meggondolja egy nagy klan hogy kockaztat e, viszont oket igy be lehet verni.Ez igy a kis kalnokat segiti, de a nagyoknak is megmarad az utesi lehetoseguk. |
Quote:
Megvan az esélye nem kell külön megalkotni semmit. Az a feltételrendszer amit felvázoltam lehetőséget ad: 1. nagy távolságok áthidalására ami meggátolta eddig az ütéssel haladást 2. mindenkinek lehetőséget teremt a visszatámadásra is, nem szab ennek gátat a játékszabályzat csakis az ellenfelek rutinja! 3. nem kényszerít ezentúl senkit arra, hogy elhagyja a klánját súlyos földleadások árán egy-egy klánakcióért, hogy fejlődhessen 4. megszűnteti az extrém termelő orik építését ugyanis egy ilyen rendszerben egy extrém termelő ori végzates lehet a társaira 5. megszűnteti a megaklánok elérhetetlenségét, de nem érinti őket sem hátrányosan csak éppen ezentúl nem termelhet békésen mindenkitől védett helyen! 6. végre nem lehet arra hivatkozni,hogy azért fedezünk fel mert máskép nem lehet haladni! Most a fedezés drágításával megreked majd mindenki maximum 400K ponton! Ez a javaslat ezt is megoldaná! |
Igyekeztem figyelmesen végigolvasni a topikot.
Mo szerint sokan a megszokások miatt tiltakoznak az uj dolgok miatt, de egy ilyen horderejű változtatás alapjaiban ingathatja meg a mostani stratégiát. Egy ország azért lép be egy klánba, hogy az a klán támogassa, védje segítse, cserében Ő is ezt teszi a klántársaival. Ha egy másik klán a célpont kiválasztása során képes felülbírálni ezt, azaz hogy nekem ez ne legyen ellenfél, csak ez meg ez, az elég nagy hatalom a támadó kezében. És ha okosan választok célpontot még a visszatámadást is meg tudom nehezíteni, vagy el tudom lehetetleníteni. Szabadság: Ha valaki szabin van akkor 1/3 ad klánvéderő. Akkor észreveszem, hogy valaki szabizott leverem részklánnal ergó nincs egyéni szabadság. Be kéne venni, hogy szabis oris klánrész nem támadható. Nagy klán-kis klán Hadat üzensz a nagy klánnak. Mire kirakod a nagy klán felét hadisokkal az már régen kirakta a te teljes klánodat részklánjával hadisokkal, miközben a termelő törpéjét beszabizta. És a teljes klánodnak nincs is 20% védőbónusza ugye :-) Azaz ha pl egy 3 millió pontos klánnak hadat üzensz egy 1,9 millió pontos klánnal, hogy leverd a 50% os részét, az hamarabb kirakja a teljes klánodat, a hadisaival, és bever. Na és a részegységek támadásának ugye nem lenne klánlistája, azaz nem kellene odaállni 1 körre, hanem dinamikus lenne a lista. Szal a célpont gyanutlanul várja, hogy mikor jelenik meg 1 körre egy a klánjának zömét támadó szövetségi sereg. Ez teljesen ellentétes a kláncsaták mostani gyakorlatával, szokatlan, nehezen lereagálható, és ha jól tudom akkor a dinamikus klánpontlista rendszere nem lett bevezetve. És végül utolsó észrevételem. Hadat üzenek egy valag kis klánnak. Felderítem őket. És ha a teljes krónikában meglátom, hogy kint van valaki, akkor kiveszem közülük a nagyot védő elfet-elfeket, körön belül rájuk állok dinamikusan egy részklánnal, és seggbe durrantom őket. Igazi hiéna módszer :-) És mivel az ütőképes hadijuk - hadijaik kint vannak vissza se tud ütni. Sok ember kimenne 3 fős vagy az alatti klánokba, hogy biztonságban legyenek a villámháboru jellegű ráállásoktól. Kérlek cáfoljatok meg, ha nagyon messze járnék a valóságtól. Ha ez a rendszer bevezetésre kerülne én mindíg ugy támadnék egy klánt, hogy a ráállás előtt beveszek egy kis orit, majd a kis orit félretolva részklánt alkotva odamennék körváltás előtt 20 másodperccel, és kitámadnék. A klánom meg 20 körrel felette van a listában. És ha az Ő 50% feletti részükkel matematikailag nem lehet kitenni a mi 50% feletti részüket akkor megszívták. (persze ezt előre megvizsgálnám) Csak a teljes klánjukkal tudnának kitenni az én részklánomat, szal nekem járna a 20% védőbónusz is. |
Én értem az érveidet és sokmindeben igazad is van.De ha igy vezetjuk be akkor annyit érhetünk el hogy a közepes klánok sorba kapják az ütéseket a fent klánok alklánjaitol...
TEgyük fel 3-4 hadis ori alkot egy alklant es bever egy közepes klánt.Akik fel se készültek erre,mert az aztán telejsen követhetetlen és észrevehetetlen. Nincs időd felkészülni. Csak úgy ha egy alklánnak is van megalakulási időszaka és felbomlási időszaka.És ezt lássa mindenki. Miert baj ez egytrem merető termelő ori?Ezt nem értem.Megint oda érünk hogy ha sok termelő van akkor a piac ugyis szabályozza magát. |
Miközben irtam reaktor is irt.
Teljesne egyetértek vele.Teljsen követhetetlen és olyan gyors hadakozáshoz vezetne amire szerintem lehetőség sincs. Hekivesztés nélkül mozoghatnánk oda más mellé és meg csak reagálni se tudna. |
A Részklán ötlete ezek ellenére lehet nagyon jó, hiszem lehetőséget ad a listában való mozgásra anélkül, hogy ki kellene lépni.
De a részklánnak be kell kerülnie a klánlistába ugyanúgy mint minden más klánnak, és a klánszabályok zöme is vonatkozzon rájuk. Azon, hogy mire jó egy részklán, hogyan lehet használni, és milyen egyedi szabályok vonatkozzanak rá azon rengeteget lehet ötletelni, és ha be akarjuk vezetni akkor kell is. Indulásnak nem vennék el földet a részklánba való lépésért. |
Igen a részklám jó ötlet én is támogatom.
A földnek nem szabad elvesznie az is vilagos. De nekem is kelljen alakulási idő ugyanugy tudhasson róla mindeki, hogy legalább számolni lehessen vele.Ha megalakul egy részklán és abba be akar lépni egy másik klántag az viszont ne azonnal történjen meg. A lényeg hogy a villámháborukat elkerüljük, ami a támadot hozza tul erős helyzetbe. |
Quote:
Reaktor sokkal jobban elmagyarázta nálam az ellenvetéseimet, valami ilyesmik zavarnak engem is, csak én paraszt vagyok, és nem tudom ennyire összeszedni a mondandómat. |
Quote:
És akkor mi van ha alapjában ingatja meg a mostani stratégiákat??? Másik stratégiák lesznek kidolgozva és kész. Ez a hozzáállás jelenti számomra a maradiságot a fejlesztésben, bár hozzáteszem a hsz gazdáját alapjában nem tartom maradinak. Mindenesetre ez a bejegyzése sokakat bátorít a megszokotthoz való ragaszkodásra még akkor is ha mindenki tudja,h az nem jó :( |
Quote:
Erről szólna a stratégiai játékok zöme, hogy próbálj okosabb lenni mint az ellenfeleid és járj túlaz eszükön. Ma is van ilyen a játékban, de ezt már megszoktátok és senkit nem zavar :) (pontlista rendezéssel eltávolodásra céloztam a kevésbé rutinosak kedvéért) |
Quote:
Egyetértek. Vegyük bele, hogy a szabis ori részklánban nem támadható és/vagy támadó részklánba sem vehető be. |
Quote:
|
Quote:
1. hadüzenet nélkül nem támadhatnál részklánnal (ergo a hadüzi azt jelenti, mint ma ha rádállnak!) 2. adhatunk határértéket a klánhadüzi idejének. (pld egy hadüzi 48 körre érvényes és utánna automatikusan felbomlik) 3. nem lenne semmilyen részklánpontlista a tervezetem szerint, hanem egy aktuális klánlista lenne az ellenfélről aktuális pontokkal és ezek közül x-eléssel kijelölöd a célpont orikat pld. Aztán a saját klánodból szintén beixeled a támadó orikat. A H ezután összeadja a támadók pontszámát és a védőorik pontszámát és kiírja az aktuális körtávot ennek függvényében. Mivel az egyéni pontlista full dinamikus így kör közben is lehetne változtatni ezen nyilván. De ez oda-vissza igaz persze. Nincs ugra-bugra körváltáskor és aztán kockázatmentesen várni az ütközet végét. |
Quote:
NA ÉS??? Szokatlan az is ami most van annak aki még nem volt az 1A-ban! |
Quote:
Lehet korlátozni a hadüzik számát ahogyan egyéniben is max. 3 lehet asszem. A második felvetésed a krónikázás... Ugyvan lehetséges ilyen is, de ha max 3 hadüzid lehet akkor az elég rendesen lekorlátozza a lehetőségeket. Másrészről ha egyéniben simán hiénázhat mindenki akkor egy részklántámadáskor mért ne lehetne ha valaki résen van? Alternatív megoldásként: (egyébként a magam részéről inkább a fenti mondatban hiszek) az egyéni seregek hamarabb hazaérnek mint a részklánok seregei és védekeznek már a hiénaklántámadás ellen. |
Quote:
Korábban és most is leírtam, h nem védőbónuszt alkalmaznék hanem támadómaluszt részklán esetén. Magyarul te megkapnád a 20% maluszt ő pedig ha megoldja, hogy rááll az üres klánodra akkor véd és keresztbever. Ha ügyesen "sakkoztál" a pontokkal akkor nem tud kirakni és nem támad vissza. Ergo az ügyesebb stratéga tervei válnak valóra. |
Reaktor köszi az észrevételeidet, remélem sikerült párat korrekten megválaszolnom, de nagyon bízom benne,hogy elöbb utóbb eltűnnek majd a te érveid közül is ezek a szavak és kifejezések, hogy: megszoktuk, nem bevett gyakorlat, alapjaiban ringatja meg a mostani ... stb-stb...
Próbáljuk már levetkőzni ezt a ragaszkodást ahhoz amiről tudjuk, hogy nem is működik rendesen... |
Quote:
Ez kb olyan indoklás, mintha azt mondanám, hogy ne engedjük a repülőgépek használatát, mert hamarabb odaérünk a célhoz ha ezzel megyünk. Kétlem, hogy lehülyéztem volna bárkit is, de ha úgy érzed akkor sorry. A lényegen nem változtat azért nem kell berágni valakire, mert elmondja amit gondol. Én olyan ember vagyok aki azt írja amit gondol és azt gondol amit ír! Nem kell a soraim mögé költeni semmit. Ha le akarlak hülyézni nem fog gondot okozni az, hogy leírjam. |
Quote:
Monro, ellenben olvasgatva ezt a topicot ugy erzem, mintha csak Te vedened azt, amit kitalaltal, es senkinek nem tetszene ( nem maga az otlet alapja, hanem a mostani megvalositasod). Eddig egy embert nem lattam, aki azt mondta volna, hogy "ez igy ahogy van, tetszik". Ezzel csak azt akarom mondani, hogy ha egy otlet csak az alkotonak tetszik, nem biztos hogy jo otlet, vagy ha jo otlet, de a tobbiek ezt nem latjak, akkor sem szerencses. Ahogy olvastam, a legtobben olyasmit tudnanak elkepzelni, hogy olyan reszklanja lenne a klanoknak, amik latszanak a pontlistaban, es nem kell foldet leadni ahhoz, hogy raallj vkire. Nekem foleg az nem tetszik a javaslatodban, hogy tul sebezhetove valnak az orszagok. (Tudom, szerinted ez a jo, es ez egy harci jatek, stb...). De ne csak a sajat fejeddel gondolkozz..... Inkabb az atlag fejevel lenne erdemes. (Olyan ujitas nem jo, ami az atlagembereknek rossz, es mondjuk egy felso 5%-nak jo) - Ez ugy altalaban irom.... Mielott barki belekepzel barmit, semmi pontlistarol, jatektudasrol, raforditott idorol, stb nincs szo.... |
Quote:
Mondjuk ez a dolog így van a nagy művészekkel és újítókkal. Majd a halálom (teljes eltünésem) után talán jobban fogtok értékelni. Ha meg nem akkor maradjon a punnyadás és lehet haladni 2 évente 500 hekit. |
Quote:
A beirasomban szo nem volt arrol, hogy rossz az otlet, csak hogy ezidaig nem olelte keblere senki. En meg epp azert nem szolok bele, mert keves tapasztalatom van klancsatak teren.... Max ha 4-5 klancsataban vettem eddig reszt.... |
Quote:
1. vannak akik nem látják át ezért nem szólnak bele 2. vannak akik nem látják át ezért félnek tőle és hangoskodva elvetik 3. vannak akik nem olvassák el rendesen, vagy nem gondolják végig ezért elvetik bár érzik, hogy talán jó lehet, de könnyebb kritizálni, mint megoldást javasolni 4. vannak akik átlátják,de a mentalitásuk konzervatív és minden újítást 5x elvetnek mielött 1x ráveszik magukat 5. vannak akik nem látnak még tisztán és várják az érveket, hogy kitisztuljon a kép ezért csendben maradnak 6. vannak akik el sem olvassák így aztán nem is látjuk a véleményüket Mindezek közül a 2. típus a legveszélyesebb :( |
Quote:
|
En figyelek, de nem tudom, hogy melyik mennyire erős.
így csak néha-néha közbeszólok :) |
Quote:
Bennük van a jövő reménysége :D Segítsen Obi van Kenobi! Ön az utolsó reményünk :D |
Monro, nekem tetszik már a javaslatod. Korábban nem tetszett, mert túl nagynak tartottam a klánrésszel támadók kockázatát, hiszen a pontlistában látszik a sikeres akció és egyénileg és klánrésszel is visszakísérhető a kitámadott klánrész. De ezt a problémát megoldja a hadüzenet.
2 apró probléma: -A klánrésszel támadott kis klánnak aligha van információja a nagy klánról, mig fordítva ez nem feltétlenül igaz. De ezt a hátrányt a 20% malusz kiegyenlíti. -Tovább szaporodnak majd az 1-2 fős klánok, hogy így kerüljék ki a klánharcot. Írod, hogy "Majd a halálom (teljes eltünésem) után talán jobban fogtok értékelni." Ha időnként nem is értünk egyet, én mindig értékeltem ötleteidet. Amikor nem voltál például a levlistán, akkor is üzentem, hogy gyere. |
Quote:
Quote:
9. vannak akik átlátják megértik, és nem is konzervatívak, csak simán azt mondják ez így nem jó! mondjuk én magam az 1-8-ba nem tudom besolrolni:) és a kilencesbe se igazán :) de azért vannak fentatásaim. ha már klántámadás, milyen alapon hagyhatsz ki egy támadandó klánból pl. egy legnyagyobbat védő elfet?? csak mert neked könyebb beütni egy törpékből és óriásokból álló klánrészt? egy két éve jáccó klánt milyen alapont tud leütni egy féléve jáccó? csak mert egy részét ki tudja tenni? és fordítva: egy kétéve jáccó topklán egy része milyen alpon verheti le a földet nála jóval kisebbekről? látom a szabis ori kérdés már említve van. szal mindezek azért elég komoly problémák, és én azt hiszem nem az lenne a gyakoribb amikor a nagyklán kisrészét verik le, hanem az amikor a nagyklán kisrésze ver le kisklánokat.. mindeképpen kéne a javaslatba, valami határ, pl csak akkor támadhatsz, ha az eredeti klánok közt max 2xes érték külömbség van. |
| All times are GMT +1. The time now is 00:06. |