Hódító / Queosia forum

Hódító / Queosia forum (http://forum.hodito.hu/index.php)
-   Elvetett javaslatok (http://forum.hodito.hu/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Rúnatermelés módosítása (http://forum.hodito.hu/showthread.php?t=1005)

Yurika 02-01-2007 17:33

Hali!

Hat en nem tartom olyan hiper-super otletnek. Ez megint egy olyan dolog ami a milliardos nagy orikat erossitene, mert nekik ugyebar lenne penzuk megvenni a megdragult runat oszt meg meg nehezebben lehet utni oket. A kezdok meg megintcsak szivnak.

Na lehet szidni...

Steve 02-01-2007 17:36

Quote:

Originally Posted by Yurika (Post 70738)
Hali!

Hat en nem tartom olyan hiper-super otletnek. Ez megint egy olyan dolog ami a milliardos nagy orikat erossitene, mert nekik ugyebar lenne penzuk megvenni a megdragult runat oszt meg meg nehezebben lehet utni oket. A kezdok meg megintcsak szivnak.

Na lehet szidni...

Csinálsz egy óriás varist és a gazdagok neked adják a pénzüket a rúnádért;)

Yurika 02-01-2007 17:39

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 70739)
Csinálsz egy óriás varist és a gazdagok neked adják a pénzüket a rúnádért;)

Igen, es ha nem varis szemelyisegu akarok lenni hanem pl tudos akko meg szivok a masik varisokkal szembe?
At kene meg gondolni azert az otletet.

Steve 02-01-2007 17:40

Quote:

Originally Posted by Yurika (Post 70740)
Igen, es ha nem varis szemelyisegu akarok lenni hanem pl tudos akko meg szivok a masik varisokkal szembe?
At kene meg gondolni azert az otletet.

Tessék?
Most gyakorlatilag mindenki a tudóst választja, így egy másik személyiséget erősítve alternatívát nyújtana a varázsló is.

Synkel 02-01-2007 17:44

Bezonyám:)
Szerintem tök izé, hogy ha támadok valakit, eleve beszámolom a vérszomjat, meg neki a védelmet. Ha már varázslat, legyen neki értéke.

Viz 02-01-2007 17:48

Templomonként 1 rúna a legjobb:)
Amúgy szerintem az 5 nagyon reális, így ha valaki fajivarin kívül mindent folyamatosan fent akar tartani az bizony pénzbe kóstál, vagy varis személyiség lesz.
Nagyon tetszik az ötlet.

Steve 02-01-2007 17:50

Igazándiból azt szeretném ha az ötleteiteket összerendeznétek aszerint hogy mennyit termeljen alapból és mennyit varázsló személyiséggel, mert abból tudnánk szavazást csinálni.

Steve 02-01-2007 17:56

Quote:

Originally Posted by Yurika (Post 70753)
Nem a hadisokrol beszeltem. Naluk tenyleg jol jonne egy ilyen valtozas, de a tobbi varis aki nem a vari szemelyiseget valasztja annak nem lesz eleg runaja a rengetesekhez stb., tul nagy elenyt kap a varis szemelyiseg igy szerintem. Most jelenleg sokan nem akarnak varisok lenni, mert csoro elet, nem sok penzuk van(ha csak nem vagy vippes es kuldnek, de nem mindenki az!), most meg meg kevessebb lenne, mert ha hatekonyan akar mukodni akkor kell vegyen is runat nem tud eleget termelni.

Húú nem akarok neveletlen lenni, de azért nem a kezdők véleményére vagyok kiváncsi. Pont az a gond merült fel többekben például az Aban hogy nagyon torlódik minden a hadisok irányába. Tehát erősíteni a tolit vagy a varit pont egy trend megtörése. Mivel én nem szeressem a tolikat így variban gondolkodok:)

kokopesta 02-01-2007 17:56

hali! hát szerintem nemjó ötlet mert akkor igy lehetne módositani az összes árut beleértve a tekiket, sőt a tekik még fontosabbak mint a runák, akkor a gnómok tól is lehessen tekit lopni mindenkinek aki tud, és ez szerintem igyvan jól ahogy van, a runatermelés a templomoktól fugg természetes hogy egy óriás varis több runát fog termelni mint egy hadis ork, ő elopja én meg megrengetem, azért stratégia h rengeteg lehetőséből találjuk meg a legjobbat

Steve 02-01-2007 17:57

hmm köszi, hogy hozzászóltál:)

Penya 02-01-2007 17:57

Quote:

Originally Posted by Yurika (Post 70738)
Hali!

Na lehet szidni...

Varázsló személiységet kell választani, ennyi. Így 7% templommal annyit termelsz mint egy 28%os óriás tudós, ha ugyannyi hekin vagy, és ha nem számoltam el : ) . Kérdés h ki fogja lecserélni a személyiségét varázslóra, mert valljuk be még így is a tudós sokkal jobb. Az ötletet jónak tartom, de sztem a varázsló személyiségnek elég lenne a háromszoros vagy kétszeres bónusztermelés is, mert ha jól olvastam az eddigi regenerációbónuszt nem akarod eltörölni csak hozzáadni ezt. A négyszeres termelés és regeneráció lehet kicsit túlzás, egy 40% templomos óriás horribilis mennyiségű rúnát termelne.

Viz 02-01-2007 17:57

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 70751)
Igazándiból azt szeretném ha az ötleteiteket összerendeznétek aszerint hogy mennyit termeljen alapból és mennyit varázsló személyiséggel, mert abból tudnánk szavazást csinálni.

Én azt támogatnám ( és ez lenne reális, hogy normálisan -5öt termeljen varázslóként viszont +5öt.
Így is a nagyobb templomos varisok ill hadis-varisok sokkal többet termelnek mint amennyi szükséges, viszont még 5el megtermelnék azt a pluszt ami kéne, plusz még rúnavdelmet is adnék a varis személyiségnek.
Egyetlen problémám a dologgal hogy felmerülne, és akkor a tolis személyiséghez hol az erősítés?

Yurika 02-01-2007 17:59

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 70746)
Bezonyám:)
Szerintem tök izé, hogy ha támadok valakit, eleve beszámolom a vérszomjat, meg neki a védelmet. Ha már varázslat, legyen neki értéke.

Nem ezzel van bajom! A hadisokra tenyleg mehet szigoritas, viszont a nem varis szemelyisegu varikat nagyon szivatna, nem lenne soha eleg runaja h tenyleg tudja segiteni a szovit pl rengessel,szaraz/vihar stb(nem csk gomboket kell csinaljon). Jelenleg sokan nem szivesen lesznek varisok, mert csoro elet, na most meg csorobbak lesznek! (ne mondjatok, h lehet penzt kuldeni nekik,mert nem mindenki vip!)

Steve 02-01-2007 18:00

Quote:

Originally Posted by Yurika (Post 70760)
Nem ezzel van bajom! A hadisokra tenyleg mehet szigoritas, viszont a nem varis szemelyisegu varikat nagyon szivatna, nem lenne soha eleg runaja h tenyleg tudja segiteni a szovit pl rengessel,szaraz/vihar stb(nem csk gomboket kell csinaljon). Jelenleg sokan nem szivesen lesznek varisok, mert csoro elet, na most meg csorobbak lesznek! (ne mondjatok, h lehet penzt kuldeni nekik,mert nem mindenki vip!)

Nem feltétlen. Nem tesz fel minden védővarit és marad elég rúnája rengetni:)

Egyébként is, a rúnahiány alapvetően a hadis és tolis orikat érintené.

Viz 02-01-2007 18:01

Quote:

Hát akkor varis személyiséget választ, nem tudom mi a problémád?
Na meg így lenne kis zsebpénze is a varisoknak a plusz rónából.

Penya 02-01-2007 18:05

Quote:

Originally Posted by kokopesta (Post 70755)
hali! hát szerintem nemjó ötlet mert akkor igy lehetne módositani az összes árut beleértve a tekiket, sőt a tekik még fontosabbak mint a runák, akkor a gnómok tól is lehessen tekit lopni mindenkinek aki tud, és ez szerintem igyvan jól ahogy van, a runatermelés a templomoktól fugg természetes hogy egy óriás varis több runát fog termelni mint egy hadis ork, ő elopja én meg megrengetem, azért stratégia h rengeteg lehetőséből találjuk meg a legjobbat

Azt írod "így lehetne módosítani" Szabad tudnom hogyan?
A rúnalopás - óriásoktól - milyen kapcsolatban van a tekilopással - gnómoktól?
"azért stratégia h rengeteg lehetőséből találjuk meg a legjobbat" Ez ellenérv akart lenni? Ha igen akkor mire?

Penya 02-01-2007 18:09

Quote:

Jelenleg sokan nem szivesen lesznek varisok, mert csoro elet, na most meg csorobbak lesznek! (

Őket úgy hívják, kezdők. Talán nem kellene általánosítani. Ezzel a javaslattal éppen h csak nyernek, mert a rúnát tudják értékesíteni a piacon, ha ügyesek egy varázsló szövi szépen kezében tarthatja a rúnapiacot, ami nagy érték lesz.

Yurika 02-01-2007 18:10

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 70762)
Hát akkor varis személyiséget választ, nem tudom mi a problémád?
Na meg így lenne kis zsebpénze is a varisoknak a plusz rónából.

Jelenleg az a bajotok, h minden varis tudos lesz. Most minden varis varis szemelyisegu lesz. Na sokat szinesedik a jatek!

Penya 02-01-2007 18:11

Quote:

Originally Posted by Yurika (Post 70766)
Jelenleg az a bajotok, h minden varis tudos lesz. Most minden varis varis szemelyisegu lesz. Na sokat szinesedik a jatek!

Ez cseppet sem így lenne, sztem aki élezni akarja az oriját megmarad tudós és még nagyon sokan, a tekibónuszok így is sokkal többet érnek mint a rúnatermelés.

Yurika 02-01-2007 18:15

Na mind1, tovabb nem folytatom(hiv a sor;) ). De ha mar ezt mindenkepp akarjatok akkor mar legyen a tolis szemelyisegnek is valami bonusza.

Viz 02-01-2007 18:36

Quote:

Originally Posted by Yurika (Post 70768)
Na mind1, tovabb nem folytatom(hiv a sor;) ). De ha mar ezt mindenkepp akarjatok akkor mar legyen a tolis szemelyisegnek is valami bonusza.

Erről beszélek.
A tolisnak is valami hasonló erősítés kéne, mármint hasonló kaliberű, mert azért mégiscsak egyre ment ki eddig a kettő.
Viszont amire gondoltam hogy a varázslónak legyen rúnavédés is ( kereskedő szisztémájában, templomfüggően ( persze mivel ez alapépület, ezért kevés százalékban, pl (hekiszám/templom)*2% rúnát védjen be ami még 25% templomnál is csak a felét teszi láthatóvá, ezáltal nem tartom durvának, de azért mégiscsak hasznos.

Penya 02-01-2007 18:53

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 70770)
Erről beszélek.
A tolisnak is valami hasonló erősítés kéne, mármint hasonló kaliberű, mert azért mégiscsak egyre ment ki eddig a kettő.
Viszont amire gondoltam hogy a varázslónak legyen rúnavédés is ( kereskedő szisztémájában, templomfüggően ( persze mivel ez alapépület, ezért kevés százalékban, pl (hekiszám/templom)*2% rúnát védjen be ami még 25% templomnál is csak a felét teszi láthatóvá, ezáltal nem tartom durvának, de azért mégiscsak hasznos.

Nem kell itt mindenféle bónuszt beletenni abba a személyiségbe elég lesz ez a kettő még sok is. A szieszta elég védelmet ad.

Viz 02-01-2007 18:54

Quote:

Originally Posted by Penya (Post 70776)
Nem kell itt mindenféle bónuszt beletenni abba a személyiségbe elég lesz ez a kettő még sok is. A szieszta elég védelmet ad.

De nem csak óriások lesznek:D Bár persze az a legjobb varis, de ki tudja:D
No mindegy, csak egy ötlet volt.

Penya 02-01-2007 18:57

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 70778)
De nem csak óriások lesznek:D Bár persze az a legjobb varis, de ki tudja:D
No mindegy, csak egy ötlet volt.

Lehet h nem de akkor alig tudnak majd lopni az óriásoktól rúnát, így is tolvajokkal semmit nem lehet szinte ártani az óriásnak, kivéve ha 4 en lopják folyamatosan de ez ritka.

Peter 02-01-2007 19:29

Steve, van egy probléma a felvetéseddel...
olyan dolgot tennél vele, amivel alapjában átírná egy piaci áru értékét, és ez nem jó, mert lehet vannak akiknek nagyon nagy készleteik vannak belőle, nekik ez hatalmas előny lenne (neked nincs véletlenül valamelyik normálos csoportban sok-sok rúnád? :D:D:D)
ha most vezetnék be a rúnát a játékba, nem lenne vele problémám, de ez így ebben a formában szerintem nem jo...

Synkel 02-01-2007 20:04

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 70770)
Erről beszélek.

Szerintem semmi összefüggés. Amiért nekem nagyon tetszik a dolog, hogy végre a varisoknak is- amennyiben a varázsló személyiséget választják- lesz egy pénzkereseti lehetőségük. Nem tartom jónak azt a hozzáállást, hogy a szövi majd eltartja a varisát. A tolisokat úgy hiszem nem kell részleteznem, mekkora előnyben vannak még így is mindenkivel szemben a pénzkeresés terén.

tdomo 02-01-2007 20:10

Aki igazán varis, az úgyis szöviben játszik és ahelyett, hogy eladná inkább átkaravánolja a többieknek. Azt meg nem tudom miből gondoljátok, hogy a hadisok meg a tolisok majd jó drágán megveszik a piacon a rúnát.

Synkel 02-01-2007 20:30

Quote:

Originally Posted by tdomo (Post 70789)
Aki igazán varis, az úgyis szöviben játszik és ahelyett, hogy eladná inkább átkaravánolja a többieknek. Azt meg nem tudom miből gondoljátok, hogy a hadisok meg a tolisok majd jó drágán megveszik a piacon a rúnát.

Pl abból, hogy nem lesz választásuk:)

tdomo 02-01-2007 20:41

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 70795)
Pl abból, hogy nem lesz választásuk:)

Ne keverjük össze a megvételt az elvétellel.:) Ezzel a javaslattal nem feltétlen a varázslók lennének gazdagabbak, hanem csak felértékelődne a rúna szerepe. Az erősebbek elvennék a gyengébbektől, ugyanúgy, mint most bármi mást.

Princ 02-01-2007 21:42

A rúna ára sztm emelkedett valamelyest az utóbbi időben, ezért én már most sem rakom fel a védővarik egy részét. Lehet h emelkedne tovább magától is. ;)
Mondjuk az igaz, hogy minél inkább növekszik, annál színesebbé válna a játék, annál kevésbé kéne tápolni a varist, és a vipesek előnyéből is faragna egy hajszálnyit. Mindenesetre én a legkisebb változás mellett vagyok, ami azt hiszem Víz javaslata volt, a +/- 5 rúnatermelés a jelenlegihez képest, személyiségtől függően.

skiti 02-01-2007 21:53

már azzal hogy él ez a topik, van olyan csopi ahol ezt érezni lehet a piacon, persze lehet véletlen egybeesés...:)

Penya 02-01-2007 22:34

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 70809)
már azzal hogy él ez a topik, van olyan csopi ahol ezt érezni lehet a piacon, persze lehet véletlen egybeesés...:)

Vannak akik már előre felkészülnek minden eshetőségre :D

Synkel 02-02-2007 15:17

Quote:

Originally Posted by skiti (Post 70809)

Totál véletlen:)
Ez a topic egyrészt létezik egy ideje, másrészt abban a csoportbana rúna olykor mutatott ilyen kilengéseket.

Tdomo, nem keverem a megvételt az elvétellel. Mivel én egy mocskos szemétláda vagyok, a javaim túlnyomó részét úgy szereztem, hogy elvettem másoktól. Szal ez most is megvan, a trükkje az a dolognak, hogy melyik táborba tartozol, aki elvesz, vagy akitől elvesznek?
És én pl rendszeresen szoktam rúnát piacról venni.

tdomo 02-02-2007 17:17

Quote:

Originally Posted by Synkel (Post 70949)
Tdomo, nem keverem a megvételt az elvétellel. Mivel én egy mocskos szemétláda vagyok, a javaim túlnyomó részét úgy szereztem, hogy elvettem másoktól. Szal ez most is megvan, a trükkje az a dolognak, hogy melyik táborba tartozol, aki elvesz, vagy akitől elvesznek?
És én pl rendszeresen szoktam rúnát piacról venni.

Én is ilyen vagyok.:) Azzal a különbséggel, hogy én még soha nem vettem...
Egyébként a javaslat nem rossz, mert ha felértékelődik a rúna, színesebb lesz a játék.

empty 02-03-2007 13:42

Hali!

Én is támogatom a kisebb módosítással járó javaslatot!
Sőt még azt is támogatnám hogy a varázsló személyiségű oritól feleannyi rúnát lehessen lopni... CSak a fosztásra ne vonatkozzon.
A tolvajt meg hozzá lehet erősíteni egy a harcoshoz hasonló +5-10%zsákmánnyal ha muszáj

Steve 02-03-2007 19:41

Quote:

Originally Posted by empty (Post 71190)
Hali!

Én is támogatom a kisebb módosítással járó javaslatot!
Sőt még azt is támogatnám hogy a varázsló személyiségű oritól feleannyi rúnát lehessen lopni... CSak a fosztásra ne vonatkozzon.
A tolvajt meg hozzá lehet erősíteni egy a harcoshoz hasonló +5-10%zsákmánnyal ha muszáj

Ez sztem túltáp lenne már éps így felesleges. Bár a múltkori ötleted után ez még el is megy...

Viz 02-03-2007 19:48

a +-5 szerintem is teljesen reális, csak abba kéne belegondolni, hogy ez hosszútávon mindenképp a rúna felértékelődéséhez fog vezetni, ami nem feltétlenül jó a kezdő oriknak.
Mert ugye van egy-két vari amit muszáj feltenni. Nos akinek most pénze van, annál jobban meg fogja érni befektetni rúnába, viszont akinek nincs, annak ez rosszabb, kivéve ha nem varis, bár úgy gondolom azért át lehet vészelni. Egyébként teljes mértékben támogatnám, hozzáteszem nem rúnában tartom vagyonom jelentős részét, úgyhogy véletlenül se ezért. Az viszont jó hogy a varisokat zsebpnzhez juttatja.

Steve 02-03-2007 19:49

Víz szerintem túl dramatikusan nézed, a fele rúnából is fel lehet tenni a fontosabb varikat. De cél, hogy mindet 'ingyen' ne lehessen feltenni.

Viz 02-03-2007 19:53

Quote:

Originally Posted by Steve (Post 71251)
Víz szerintem túl dramatikusan nézed, a fele rúnából is fel lehet tenni a fontosabb varikat. De cél, hogy mindet 'ingyen' ne lehessen feltenni.

Igen, ha hadis-varis vagy. Ha hadis vagy, felteszed a fajivarit, és megállt a tudomány kb. Pláne ha nem 36 körökre rakod már fel, ami ugye arányosan több rúnát emészt fel. De ennek ellenére is támogatom az ötletet, mert igazából hátrányát nem látom csak előnyét, az elvi hátránya amit mondtam se tartana sokáig véleményem szerint.

Steve 02-03-2007 19:55

Quote:

Originally Posted by Viz (Post 71252)
Igen, ha hadis-varis vagy. Ha hadis vagy, felteszed a fajivarit, és megállt a tudomány kb. Pláne ha nem 36 körökre rakod már fel, ami ugye arányosan több rúnát emészt fel. De ennek ellenére is támogatom az ötletet, mert igazából hátrányát nem látom csak előnyét, az elvi hátránya amit mondtam se tartana sokáig véleményem szerint.

Mennyire örülnék ha ez így lenne:) Amikor a védelem vari egy hadis oriban meglepetés lenne...

All times are GMT +1. The time now is 13:37.